5 populaire cryptocurrencies om te kopen en verkopen in Britse ponden

Bent u op zoek naar cryptocurrencies die u in GBP kunt kopen en verkopen? Lees verder. In dit artikel bespreken we 5 verschillende cryptocurrencies die worden verhandeld in Britse ponden.

Als u zich voorbereidt om de wereld van cryptocurrency te betreden, is een van de belangrijkste beslissingen die u moet nemen, of u dat wilt kopen of handel uw vermogen.

Wanneer u in cryptocurrency handelt, kunt u op de prijs speculeren met behulp van derivatenhandelinstrumenten zoals een contract voor verschil (CFD). Deze benadering heeft verschillende voordelen – uw winst is bijvoorbeeld niet onderworpen aan vermogenswinstbelasting en u hoeft meestal geen kosten te betalen om toegang te krijgen tot uw valuta..

Wanneer u cryptocurrency koopt, betaalt u voor elke eenheid van de door u gekozen crypto en bent u vervolgens volledig eigenaar van het activum. Het kopen en verkopen wordt soms ook wel ‘vasthouden’ of ‘beleggen’ in cryptocurrency genoemd..

Hoewel de termen handelen en beleggen vaak door elkaar worden gebruikt, is het belangrijk om te begrijpen dat ze feitelijk naar verschillende dingen kunnen verwijzen – elk met hun eigen potentiële risico’s en voordelen..

De 5 meest populaire cryptocurrencies om in ponden te kopen en verkopen:

 1. Bitcoin
 2. Ethereum
 3. EOS
 4. Rimpeling
 5. Ethereum Classic

Als je snel en gemakkelijk in de Britse cryptomarkt wilt duiken, met 0% kosten, kijk dan eens eToro Exchange!

In dit artikel bekijken we de top 5 van populairste cryptocurrencies om te kopen en verkopen in Britse ponden (GBP). Blijf lezen om erachter te komen of investeren in crypto / GBP de juiste strategie voor u kan zijn.

Top 5 meest verhandelde cryptocurrencies in Britse ponden (GBP)

1. Bitcoin (BTC / GBP)

bitcoin

Als u heeft besloten cryptocurrency te kopen in plaats van deze te verhandelen, heeft u dat misschien aangenomen Bitcoin was van tafel (tenzij je bereid bent veel geld uit te geven). Bitcoin is de duurste cryptocurrency die u kunt kopen. Het goede nieuws is echter dat u slechts een fractie kunt kopen. Dit maakt het veel gemakkelijker om vast te houden aan de mantra ‘investeer nooit meer dan u zich kunt veroorloven te verliezen’!

Bitcoin, voor het eerst gelanceerd in 2009, is ‘s werelds populairste cryptocurrency om te kopen, verkopen en verhandelen. Sommige crypto-experts zijn van mening dat het moet worden behandeld als een blauwdruk – een prototype voor het gebruik van blockchain in de financiële wereld, in tegenstelling tot de uiteindelijke (en perfecte) vorm. Deze mensen zijn vaak voorstander van alternatieven zoals Bitcoin Cash of Ethereum, die schaalbaarder zijn dan Bitcoin en werden gelanceerd om enkele van de problemen op te lossen die de originele cryptocurrency plaagden..

Desondanks is Bitcoin nog steeds de meest dominante cryptovaluta, evenals de meest algemeen erkende in het VK volgens een onderzoek van de Financial Conduct Authority (FCA)..

Als u op zoek bent naar cryptocurrencies om te kopen en verkopen in Britse ponden en u gelooft dat Bitcoin de plek is om te beginnen, dan gaat u in feite het valutapaar verhandelen BTC / GBP. Dit betekent dat voor elke Bitcoin die u koopt, u ​​de equivalente waarde van GBP verkoopt. In dit valutapaar is Bitcoin de basisvaluta en GBP is de citaat valuta. De waarde van de noteringsvaluta geeft aan hoeveel u moet kopen om 1 eenheid van de basisvaluta te evenaren.

Omdat Bitcoin beroemd vluchtig is, vraagt ​​u zich misschien af ​​’moet ik BTC / GBP verhandelen?’ Of zelfs ‘moet ik Bitcoin in 2021 kopen?’ Laten we eens kijken naar het BTC / GBP-valutapaar om te zien waarom zoveel investeerders ervoor hebben gekozen om koop Bitcoin in Britse ponden.

Bitcoin-prijsvoorspelling: hoeveel zal Bitcoin waard zijn in 2021 en daarna?

Mocht u Bitcoin kopen met GBP?

We hebben al vermeld dat Bitcoin de meest gekochte, verkochte en verhandelde cryptocurrency ter wereld is. Maar hoe zit het met het Britse pond?

GBP is ook een belangrijke valuta op de wereldmarkt. Als het om omzet gaat, dit fiat valuta (een valuta die wordt gereguleerd door een overheid en niet in waarde is gebonden aan een grondstof zoals goud of olie) is de vierde meest verhandelde valuta ter wereld, evenals de derde meest gebruikte reservevaluta.

Het Britse pond wordt beschouwd als een van de ‘belangrijkste’ fiat-valuta’s ter wereld. De andere belangrijke valuta zijn:

 • De Amerikaanse dollar (USD)
 • De euro (EUR)
 • De Japanse yen (JPY)
 • De Canadese dollar (CAD)
 • De Zwitserse Frank (CHF)

Omdat zowel BTC als GBP zo’n wereldwijd belang hebben, is dit valutapaar een van de meest populaire crypto / fiat-koppelingen. Als gevolg hiervan kan het een goede optie zijn voor beleggers, vooral als de basisvaluta van uw handelsaccount al GBP is.

Zou u overwegen om te handelen? BTC / GBP?

2. Ethereum (ETH / GBP)

ethereum

Ethereum is een blockchain-platform dat werd gelanceerd in 2015.Het was ‘s werelds eerste grote altcoin (alternatief voor Bitcoin) en heeft sindsdien zijn sterke positie behouden als de op een na grootste cryptocurrency.

Ether wordt beschouwd als een hulpprogramma valuta. Een nutsvaluta is er een die is ontwikkeld om een ​​bepaald doel te vervullen – in het geval van Ether, om te betalen voor het Ethereum-platform, dat een duizelingwekkende hoeveelheid energie vereist om te functioneren. Dit in tegenstelling tot Bitcoin, dat kan worden gebruikt om voor een verscheidenheid aan goederen en diensten te betalen. In feite werd de allereerste echte Bitcoin-transactie uitgevoerd door een man in Florida, die in 2010 twee pizza’s kocht!

Ethereum presteerde door de jaren heen consistent en herstelde zich goed van de financiële tegenslag die de pandemie van het coronavirus in maart veroorzaakte. Dit betekent echter niet dat Ether niet onderhevig is aan prijsschommelingen. Zoals de meeste cryptocurrencies die u in Britse ponden kunt kopen en verkopen, kan de prijs per dag meerdere schommelingen ondergaan. Dit maakt het een goede keuze voor beleggers die stabiliteit op lange termijn willen met volatiliteit op korte termijn.

Mocht u ether kopen met GBP?

ETH / GBP kan een goed paar zijn voor uw beleggings- of handelsportefeuille, maar dit is afhankelijk van verschillende factoren – van uw risicobereidheid tot de basisvaluta van uw handelsrekening..

Voor beleggers in het VK is het kopen van Ether in GBP over het algemeen een eenvoudige transactie. Dit komt omdat het pond sterling al hun primaire fiatvaluta is, waardoor het niet nodig is om een ​​eerste omrekening mee te rekenen. Hoewel veel niet-Amerikaanse beleggers ervoor kiezen om te handelen met USD, zijn degenen die handelen met GBP voornamelijk gevestigd in het VK.

Dus, is Ethereum een ​​goede investering? En moet je Ethereum kopen met Britse ponden? In 2018 lag het gemiddelde dagelijkse volatiliteitsniveau van Ethereum tussen 5 en 20%. Dit is veel hoger dan de meeste fiat-valuta’s (die van GBP / USD is bijvoorbeeld slechts 0,6%). Omdat Ether op korte termijn volatiliteit ervaart, maar algemeen wordt aangenomen dat het een opwaartse trend volgt, hebben veel crypto-experts het geïdentificeerd als een potentieel sterke toevoeging aan hun portefeuilles..

Zou u overwegen om te handelen? ETH / GBP?

3. EOS (EOS / GBP)

Eos

De derde cryptocurrency op onze lijst van 5 cryptocurrencies die in ponden worden verhandeld, is EOS. Dit is de eigen valuta van het blockchain-platform EOS.IO, die net als Ethereum werkt. Het werd drie jaar na Ethereum in 2018 uitgebracht en wordt dus beschouwd als een ‘volgende generatie’ cryptocurrency.

Ondanks het feit dat het nog maar twee jaar oud is, heeft EOS een plaats veroverd in de lijst van de 15 grootste cryptocurrencies ter wereld. Komt op de 14e plaats.

Mocht u EOS kopen met GBP?

Een van de belangrijkste attracties van het kopen van EOS in ponden is de prijs. In tegenstelling tot Bitcoin, dat meer dan £ 32.500 per eenheid kost, is EOS een veel toegankelijkere manier om te investeren in cryptocurrency. Het is mogelijk om te investeren zonder enorme sommen geld uit te geven, wat het een verleidelijk vooruitzicht maakt voor veel beleggers in het VK die cryptocurrency in Britse ponden willen kopen en verkopen..

Het EOS.IO blockchain-platform is ook goed geplaatst om te profiteren van de opkomst van de gedecentraliseerde financiering sector (DeFi). Dit is de term die wordt gebruikt om het groeiende aantal diensten te beschrijven dat gedecentraliseerde financiële producten aanbiedt, bijvoorbeeld verzekeringen, vastgoedbeleggingen en leningen. Traditioneel worden deze diensten alleen aangeboden door centrale instanties zoals grote banken of kredietverstrekkers. Door ze aan te bieden via blockchain-technologie, hopen veel mensen de sector eerlijker te maken, de macht weg te nemen van overheidsinstanties en deze in handen te geven van alledaagse investeerders.

Omdat EOS.IO is ontworpen om slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties (dApps), zijn veel crypto-experts van mening dat de prijs van EOS zal stijgen naarmate de vraag naar zijn diensten toeneemt.

Zou u overwegen om te handelen? EOS / GBP?

4. Rimpel (XRP)

rimpeling

Als u overweegt te kopen Rimpeling in GBP is het belangrijk om te begrijpen dat ‘Ripple’ wordt gebruikt als een algemene term om zowel het platform als de eigen valuta te beschrijven. Net als Ethereum en EOS bestaat Ripple uit een blockchain-platform, dat RippleNet wordt genoemd, en de valuta die het aandrijft, dat Ripple XRP wordt genoemd..

Sinds de lancering in 2012 is Ripple XRP consequent een van de top 5 cryptocurrencies om in te investeren.

De XRP-prijs is ongelooflijk laag, waardoor het een aantrekkelijke investering is voor veel handelaren die op zoek zijn naar cryptocurrencies om te kopen en verkopen in Britse ponden..

En de prijs is niet het enige dat meer behoedzame investeerders heeft verleid. Terwijl een van de belangrijkste voordelen van cryptocurrency wordt beschouwd als de decentralisatie, is Ripple eigenlijk sterk afgestemd op de conventionele financiële sector. Dit komt omdat het is ontworpen om het voor banken en andere grote bedrijven veel gemakkelijker te maken om grensoverschrijdende betalingen te verzenden, door Ripple XRP te gebruiken als een universele valuta om wisselkoersen en regelgeving te omzeilen..

Ripple’s partnerschappen met spraakmakende bedrijven zoals J.P Morgan en Santander hebben veel beleggers het vertrouwen gegeven dat deze cryptovaluta eerder veranderingen in de regelgeving zal doorstaan, aangezien veel regeringen hard beginnen te optreden tegen het gebruik van cryptocurrencies over de hele wereld.

Mocht u Ripple kopen met GBP?

Terwijl handelen met behulp van afgeleide instrumenten zoals CFD’s een goede manier kan zijn om kortetermijnposities in te nemen, stelt het kopen van crypto’s met GBP beleggers meestal in staat om posities op langere termijn in te nemen. Voor Ripple XRP – waarvan veel experts denken dat het goede vooruitzichten heeft – maakt dit XRP / GBP een potentieel sterke optie voor uw portefeuille.

Zou u overwegen om te handelen? XRP / GBP?

5. Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic is ontstaan ​​uit een hard fork van de originele Ethereum-blockchain in 2016, een jaar na de lancering van Ethereum. Het is gemakkelijk om de twee door elkaar te halen, maar ze zijn niet hetzelfde en ze verschillen enorm als het op waarde aankomt.

Net als Ethereum gebruikt Ethereum Classic slimme contracten en heeft tot doel de financiën te decentraliseren en mensen in staat te stellen hun activa te beheren zonder tussenkomst van banken of overheidsinstanties.

Ondanks de overeenkomsten met Ethereum, vertoont het eigenlijk ook een sterke gelijkenis met Bitcoin. Nieuwe ETC-tokens worden gegenereerd door mijnbouw, waarbij de beloningen voor mijnbouw na elke 5 miljoen blokken met 20% worden verlaagd.

Mocht u Ethereum Classic kopen met GBP?

Als u overweegt te investeren in Ethereum Classic, kan het een verstandiger strategie zijn om het met Britse ponden te kopen dan het te verhandelen met een CFD.

Eerder dit jaar kondigde James Wo – een bestuurslid van de Ethereum Classic Co-operative – aan dat hij zijn rol zou neerleggen als gevolg van ‘chaos, incompetentie en grof wanbeheer’. De claim heeft begrijpelijkerwijs het vertrouwen van beleggers in de cryptocurrency geschokt, waardoor sommige analisten kunnen voorspellen dat de prijs van ETC in de rest van 2021 zal dalen..

Aangezien het kopen van cryptocurrency beleggers in het algemeen in staat stelt een positie op langere termijn in te nemen, zou deze strategie kunnen werken voor beleggers die willen profiteren van de lage prijs van Ethereum in de hoop dat het vertrouwen in 2021 terugkeert..

Zou u overwegen om te handelen? ETC / GBP?

Hoe kunt u cryptocurrencies verhandelen met Britse ponden?

Als u cryptocurrencies met Britse ponden wilt kopen of verkopen, moet u een beurs zoeken die fiat-valutastortingen accepteert. Deze komen minder vaak voor dan beurzen die op crypto gebaseerde transactiemethoden gebruiken, maar een optie voor handelaren in het VK is eToro..

eToro – Beste cryptocurrency-handelsplatform in het VK

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Bekend als het beste handelsplatform in het VK, eToro biedt alle fiat-naar-crypto-paren die we op deze lijst hebben genoemd. Als u geen ervaren belegger bent, is er een verscheidenheid aan geavanceerde risicobeheertools beschikbaar – en zelfs een populaire CopyTrader-functie waarmee u de investeringsbeslissingen van deskundige handelaren in realtime kunt bekijken en deze automatisch voor uzelf kunt kopiëren..

5 populaire crypto’s om in ponden te kopen en verkopen: belangrijke punten

 • Het kopen van cryptovaluta is niet noodzakelijk hetzelfde als handelen
 • Wanneer u Britse ponden koopt, is GBP de koersvaluta en het door u gekozen digitale activum de basisvaluta
 • Als u dure valuta koopt, zoals Bitcoin, kunt u ervoor kiezen om slechts een fractie te kopen
 • GBP is een fiatvaluta, die wordt gecontroleerd door regeringen en niet gebonden is aan een grondstof zoals goud of olie
 • GBP is de vierde meest verhandelde fiat-valuta ter wereld en de derde meest aangehouden reservevaluta
 • Kopen in GBP is gemakkelijker voor in het VK gevestigde beleggers, omdat ze geen eerste conversie hoeven uit te voeren
 • Cryptocurrencies zijn veel volatieler dan fiatvaluta’s, met een gemiddelde van respectievelijk 5% en 0,6%
 • Gedecentraliseerde financiering stimuleert de populariteit van EOS.IO
 • Ripple is ongebruikelijk omdat het nauw verbonden is met gecentraliseerde financiële instellingen
 • Door cryptocurrencies te kopen die in ponden worden verhandeld, kunnen beleggers posities op langere termijn innemen dan bij het gebruik van CFD’s

Veelgestelde vragen

Welke factoren beïnvloeden de waarde van GBP?

De waarde van GBP wordt beïnvloed door factoren zoals inflatie, politiek en monetair beleid. Het Britse pond wordt gecontroleerd door de Bank of England, die als doel heeft de inflatie laag en het buitenlandse vertrouwen hoog te houden. De Brexit-stemming in 2016 zorgde er echter voor dat de waarde van het pond met 20% crashte.

Betaalt u belasting over cryptocurrency in het VK?

U hoeft geen belasting te betalen over cryptocurrency die u in het VK koopt. Het kan echter zijn dat u vermogenswinstbelasting (CGT) moet betalen als de totale waarde van uw beleggingen hoger is dan £ 12.000.

Is Bitcoin verboden in het VK?

Vanaf 6 januari 2021 verbiedt de FCA de verkoop van cryptocurrency-derivaten aan amateurbeleggers (ook wel bekend als particuliere beleggers). Deskundigen geloven echter niet dat deze stap een enorme impact zal hebben op de branche. Volgens eToro is bijvoorbeeld momenteel minder dan 10% van de uitgaven van particuliere beleggers gericht op derivaten.

Hoe koop je minder dan 1 BTC?

Als de prijs van Bitcoin u ertoe aanzet om in GBP te kopen, kunt u overwegen om minder dan 1 Bitcoin te kopen. Elk Bitcoin-token is deelbaar tot op de 8e decimaal – met andere woorden, het kan worden onderverdeeld in 100.000.000 stukjes! Deze ‘stukken’ staan ​​bekend als een satoshi, naar het pseudoniem dat wordt gebruikt door de anonieme oprichter van de crypto. Bij de meeste beurzen kunt u voor slechts £ 1 aan Bitcoin kopen.

Verder lezen:

Is Ethereum een ​​betere investering dan Bitcoin?

Hoeveel zal Ripple waard zijn in 2021 en daarna?

Wat is Ripple en is het de moeite waard om in Ripple te investeren?

Voors en tegens van investeren in Ripple

Ethereum VS. Ripple: welke zou in uw portfolio moeten staan?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me