5 redenen waarom Bitcoin uw geld in 2021 kan verdubbelen

Waarom Bitcoin dit jaar uw geld kan verdubbelen

Er zijn in de loop der jaren nogal bizarre beweringen over Bitcoin geweest, met verhalen over cryptomiljonair die van de ene op de andere dag wordt gemaakt en het potentieel voor digitale valuta om alle andere vormen van betaling te vervangen..

Vanaf 2021 valt dat echter niet te ontkennen Bitcoin is een van de snelst groeiende activa op de markt. Waar het ooit de reserve was van een paar techneuten en alle behalve de meest roekeloze investeerders, wordt BTC nu gezien als een essentiële aanvulling op elke vooruitstrevende portefeuille..

Met steeds meer platforms die cryptocurrency adopteren en meer aandacht van institutionele beleggers, lijken de komende twaalf maanden een opwindende tijd te worden voor cryptocurrency in het algemeen, maar vooral voor Bitcoin – die verreweg de grootste is in termen van marktkapitalisatie en gemakkelijk het meest waardevolle token op de markt.

Als u snel en gemakkelijk in Bitcoin BTC wilt investeren, kunt u met 0% commissie, check out eToro Exchange!

Dus is Bitcoin een goede investering in 2021? Hieronder volgen vijf redenen waarom u zou kunnen overwegen om Bitcoin BTC eerder dan later aan uw portefeuille toe te voegen.

5 redenen waarom Bitcoin uw geld in 2021 kan verdubbelen:

1. De acceptatie van Bitcoin versnelt

Crypto-geletterdheid neemt over de hele wereld toe. Alleen al in het VK is een naar schatting is 86% van het publiek op de hoogte van tokens zoals Bitcoin en Ethereum. Dit staat ver af van de eerste jaren van het bestaan ​​van Bitcoin, toen cryptocurrency als iets nieuws werd gezien en traditionele investeerders twijfelden aan de levensvatbaarheid op lange termijn..

Ondanks de economische neergang veroorzaakt door COVID-19, werd in 2020 een recordaantal Bitcoin-portefeuilles geopend, omdat zowel de interesse van consumenten als investeerders in cryptocurrency enorm toenam. In feite rapporteerde het bedrijf achter de Blockchain-portemonnee alleen al een stijging van 43 miljoen naar meer dan 62 miljoen portemonnees gedurende het hele jaar.

bitcoin-portefeuilles

Bron: blockhain.com

Natuurlijk zullen steeds meer crypto-portefeuilles van belang zijn voor potentiële investeerders, omdat dit het potentieel voor een grotere vraag signaleert – wat natuurlijk een belangrijke drijfveer is bij het verhogen van de waarde van elk activum. Dit zou op zich al reden genoeg kunnen zijn om in 2021 Bitcoin te kopen, maar portemonnee-nummers zijn slechts een deel van het verhaal. Er is ook een groot aantal particuliere beleggers die hun crypto-activa aanhouden bij een bewaarplatform, zoals Cash App of Coinbase.

Cash App meldde bijvoorbeeld dat de Bitcoin-inkomsten stegen tot $ 1,63 miljard, wat een brutowinst van $ 32 miljoen genereerde in het derde kwartaal van 2020 – wat een indrukwekkende stijging van 1.000% vertegenwoordigde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar..

Bovendien hielp de online betalingsgigant PayPal eind 2020 de Bitcoin-prijzen naar nieuwe hoogten te brengen door zijn steun te verlenen aan het token, samen met Ether, Bitcoin Cash en Litecoin. Dit opent effectief cryptocurrency voor ongeveer 300 miljoen geregistreerde PayPal-gebruikers.

Vooruitkijkend is de acceptatie van cryptocurrency door PayPal een sleutelfactor voor iedereen die in 2021 in Bitcoin wil investeren. Tijdens het eerste kwartaal van het jaar wordt verwacht dat een groot deel van de 26 miljoen PayPal-verkopers crypto als betaalmethode gaat accepteren. Hoewel het nog afwachten hoe populair dit kan zijn, moet worden opgemerkt dat PayPal de limiet van crypto-aankopen al heeft verhoogd van $ 10.000 per week naar $ 15.000 per week vanwege de ongekende vraag van gebruikers..

De oorspronkelijke opdracht van cryptocurrency was om een ​​alternatief betalingsplatform te worden. Het lijkt erop dat de ontwikkelingen van de afgelopen 12 maanden duidelijke vooruitgang in deze richting hebben gekend en, als deze trend zich voortzet, zou dit kunnen leiden tot enorme prijsstijgingen in de hele cryptocurrency. Als zodanig kan het een slimme zet blijken te zijn om in 2021 in Bitcoin te investeren.

2. Wall Street richt zijn aandacht op crypto

Is Bitcoin een goede investering voor 2021? Het lijkt erop dat een groot deel van het grootste financiële centrum van de VS gelooft dat Bitcoin een goede investering is in 2021.

Tesla investeerde $ 1,5 miljard in Bitcoin en begint cryptocurrency als betaling te accepteren, de prijs van Bitcoin bereikt een nieuw record boven $ 44.000 na het nieuws.

BTC behoorde tot de best presterende activaklassen van 2020 en overtrof zelfs goud in de eerste helft van het jaar – iets dat waarschijnlijk niet onopgemerkt zal blijven door Wall Street.

Een opmerkelijk voorbeeld is MicroStrategy, het bedrijf voor bedrijfsanalyse. Het heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk miljoenen in BTC gezonken – op het moment van schrijven heeft het ongeveer 70.784 Bitcoin verworven, met een gecombineerde waarde van ongeveer $ 1,13 miljard..

"Deze investering weerspiegelt onze overtuiging dat Bitcoin, als ‘s werelds meest gebruikte cryptocurrency, een betrouwbare winkel van waarde is en een aantrekkelijk investeringsobject met meer waardeverminderingspotentieel op de lange termijn dan het aanhouden van contanten,’ ‘zei Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, en voegde eraan toe: “ MicroStrategy heeft Bitcoin erkend als een legitiem investeringsmiddel dat superieur kan zijn aan contanten en heeft daarom van Bitcoin het belangrijkste belang gemaakt in haar treasury-reservestrategie.."

MicroStrategy is ook niet de enige grote speler die voor 2021 in Bitcoin investeert: de Amerikaanse financiële dienstverlener Square pompte eind vorig jaar $ 50 miljoen in BTC. “Wij geloven dat Bitcoin het potentieel heeft om in de toekomst een meer alomtegenwoordige valuta te worden”, aldus Chief Financial Officer, Amrita Ahuja. “Naarmate de adoptie toeneemt, zijn we van plan om op een gedisciplineerde manier te leren en eraan deel te nemen. Voor een bedrijf dat producten bouwt op basis van een meer inclusieve toekomst, is deze investering een stap op weg naar die reis. “

De investering van Square bedroeg ongeveer 4.709 BTC-tokens en vertegenwoordigde op het moment van schrijven ongeveer 1% van de portefeuille van het bedrijf. Bovendien heeft de Square eerder een onafhankelijk team opgericht dat zich uitsluitend richt op het bijdragen aan bitcoin open-sourcewerk voor en heeft onlangs ook de Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA) gelanceerd, een non-profitorganisatie die crypto-innovatie aanmoedigt..

Verzekeringsgigant MassMutual vertrouwt ook op Bitcoin en onthult eind 2020 een investering van $ 100 miljoen in de cryptocurrency. Volgens Nikolaos Panigirtzoglou bij JPMorgan, "De Bitcoin-aankopen van MassMutual vormen een nieuwe mijlpaal in de acceptatie van Bitcoin door institutionele beleggers. Je kunt de potentiële vraag zien die de komende jaren zou kunnen ontstaan ​​als andere verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen het voorbeeld van MassMutual volgen. “

De acceptatie van Bitcoin door grote financiële instellingen is een belangrijke factor voor potentiële investeerders, aangezien het een hoge mate van vertrouwen toont in wat nog steeds een opkomende markt is. Het is waarschijnlijk dat we in 2021 meer belangrijke instellingen Bitcoin zullen zien kopen, waardoor de prijzen alleen maar zullen stijgen en ook stabieler zullen worden.

3. Experts voorspellen grote dingen voor Bitcoin in 2021

De markt voor cryptocurrency is notoir volatiel en in het verleden liepen de voorspellingen sterk uiteen in hun nauwkeurigheid. In 2020 waren er echter veel meer uniforme voorspellingen over het potentieel van Bitcoin voor de nabije toekomst – ook van enkele van de meest prominente stemmen van de financiële wereld..

Een van de meest opvallende voorspellingen is afkomstig van Citibank-directeur Thomas Fitzpatrick, die de gewaagde voorspelling heeft gedaan dat Bitcoin zou $ 300.000 kunnen passeren per token tegen december 2021. Aangezien BTC op het moment van schrijven iets meer dan $ 30.000 per token waard was, zou dit een enorme groei betekenen voor iedereen die ervoor kiest om Bitcoin te kopen in 2021.

De heer Fitzpatrick legde de redenen achter zijn voorspelling uit en zei dat "een ontkoppeling van goud en fiat-valuta’s, de COVID-19-pandemie en de wens van centrale banken om een ​​agressief kwantitatief versoepelingsbeleid te voeren, zou kunnen leiden tot een toekomstige explosieve prijsgroei van bitcoin."

Elders merkte de CEO van DeVere Group, Nigel Green, op dat massale overheidsuitgaven tijdens de pandemie de vrees voor inflatie hadden aangewakkerd, wat op zijn beurt leidde tot investeerders "zich opstapelen in activa in veilige havens, in het bijzonder activa die niet aan een specifiek land zijn gebonden, zoals bitcoin en goud, als een schild tegen de turbulentie."

DeVere Group kondigde ook aan dat 73% van de meer dan 700 van zijn miljonaircliënten die deelnamen aan de jaarlijkse cryptocurrency-enquête van de financiële adviesfirma, zei dat ze tegen 2023 al hebben geïnvesteerd in of van plan zijn te investeren in cryptocurrencies – een stijging van 68% ten opzichte van vorig jaar. aangezien vermogende individuen crypto blijven omarmen.

Als indicatie van het veranderende sentiment onder de reguliere financiële reuzen, maakte de miljardair-voorzitter van JPMorgan Chase en CEO Jamie Dimon onlangs een 180 graden draai aan BTC. Nadat hij cryptocurrency eerder als fraude had afgedaan, bekent de heer Dimon nu dat hij een “gelovige” is in blockchain-technologie..

Ten slotte is de prominente crypto-expert Willy Woo het komende jaar extreem optimistisch over Bitcoin. “Mijn topmodel dat eind 2021 $ 200.000 per bitcoin suggereert, ziet er conservatief uit, $ 300.000 is niet uitgesloten," hij twitterde. Na het analyseren van verschillende marktsignalen, voegde hij eraan toe dat het traject van Bitcoin is "wijst op toenemende reflexiviteit, een versterkte 2021 bullish feedback loop".

Willy Woo bitcoin prijsvoorspellingen

Bron: Willy Woo Twitter

Uiteraard hebben deze commentaren collectief hernieuwde belangstelling gegenereerd in het potentieel van cryptocurrency als een actief, maar voorspellingen van experts zijn geenszins een garantie en iedereen die van plan is om Bitcoin in 2021 te kopen, moet ervoor zorgen dat het deel uitmaakt van een gediversifieerde portefeuille..

4. Het Stock to Flow-model is veelbelovend

Bitcoin is niet zo onderhevig aan inflatie en devaluatie als fiat-valuta’s. Door de manier waarop BTC wordt gedolven, is het mogelijk om de voorraad nauwkeurig te meten – een investeringsterm die wordt gebruikt om de schaarste van een actief te kwantificeren, waarbij ‘voorraad’ verwijst naar het totale aanbod in omloop en ‘stroom’ die de hoeveelheid nieuwe voorraad jaarlijks beschikbaar.

De S2F van Bitcoin is een belangrijke reden waarom veel analisten investeerders adviseren om Bitcoin in 2021 te kopen.Op het moment van schrijven had de S2F van Bitcoin een rating van 56 – ongeveer gelijk aan die van goud. Dit volgde echter op de meest recente halvering van Bitcoin in mei 2020. Wanneer Bitcoin weer halveert, zal de schaarste van het token groter zijn dan die van goud – wat de prijzen zou kunnen doen stijgen..

Doorgaans bereikte de prijs van BTC een piek rond 18 maanden na een halvering, wat ons naar november 2021 zou brengen.Hoewel dit geenszins gegarandeerd is, suggereert het zeker een andere goede reden om in 2021 in Bitcoin te investeren..

Het idee dat toenemende schaarste de waarde van BTC zal verhogen, is geanalyseerd door een handelaar die bekend staat als PlanB. Hij creëerde het Bitcoin Stock-to-Flow (S2F) -model en voorspelde dat de prijs van BTC meer dan $ 288.000 zou kunnen bedragen, ervan uitgaande dat het model blijft vasthouden.

Bron: Plan B

Er zijn natuurlijk veel sceptici geweest – alle theoretische modellen zijn onderhevig aan onvoorziene omstandigheden. PlanB is echter niet de enige die heeft gewezen op de relevantie van Bitcoin’s S2F. Fidelity Investments heeft in juli 2020 ook een rapport uitgebracht "De stock-to-flow van Bitcoin zal die van goud verduisteren na de volgende halvering (2024)."

Uiteindelijk komt het allemaal neer op vraag en aanbod. Het is algemeen bekend dat het aanbod van Bitcoin beperkt is tot 21 miljoen munten – iets dat effectief is ingebed in de blockchain-technologie. Dit op zich zorgt voor schaarste omdat het totale aanbod – of voorraad – al een eindig aantal heeft.

Naast de beperkte voorraad neemt ook het flow-aspect van BTC af. Na de derde halvering in mei 2020 daalde de blokbeloning voor Bitcoin-mijnwerkers van 12,5 BTC per blok naar 6,25 BTC. Dit betekent dat er minder Bitcoin-tokens worden vrijgegeven in het ecosysteem.

Dus wat betekent dit voor degenen die in 2021 in Bitcoin willen investeren? Het betekent dat de vraag binnenkort het aanbod zou kunnen overtreffen. Eigenlijk, PayPal-gebruikers alleen genereren al meer vraag naar BTC dan miners kunnen bijhouden. Traditioneel, als er meer kopers dan verkopers van activa zijn, kunnen verkopers een veel hogere prijs vragen.

Klaar om in te investeren Bitcoin?

5. Toegankelijkheid

Een vaak over het hoofd gezien voordeel van investeren in cryptocurrency is simpelweg de beschikbaarheid ervan. Traditionele investeringen zijn vaak tijdrovend en vereisen gespecialiseerde makelaarsdiensten en vaak speciale bankrekeningen. Een van de grote voordelen van Bitcoin is dat het, dankzij het gedecentraliseerde karakter, enorm toegankelijk is voor alledaagse investeerders.

Retailplatforms zoals eToro of Coinbase kan binnen enkele ogenblikken worden opgezet en beleggers in staat stellen om zelf cryptocurrencies of verschillende derivaten te kopen, verkopen of verhandelen. Er is geen vereiste om zaken te doen met banken of instellingen en het bedrag dat u kiest om te investeren, is geheel aan u.

Als u uw financiële toezegging kunt specificeren, wordt de markt voor cryptocurrency ook opengesteld voor elk niveau van investeerder. Waar obligaties en onroerend goed vaak een zeer hoge instapdrempel hebben, kan een beginnende belegger zijn cryptocurrency-portefeuille starten met slechts $ 10.

Voor degenen die in 2021 in Bitcoin willen investeren, heeft de toegankelijkheid van cryptocurrency natuurlijk ook direct invloed op de prijzen.

Nergens wordt dit beter benadrukt dan met de eerder genoemde acceptatie van digitale valuta door PayPal. Dit heeft miljoenen gebruikers effectief de mogelijkheid gegeven om met één druk op de knop crypto te kopen en uit te geven – iets dat de prijs van BTC onmiddellijk deed stijgen..

Nogmaals, bereikbaarheid en vraag zijn intrinsiek met elkaar verbonden – en we weten allemaal hoe belangrijk de vraag is als het gaat om vermogenswaardering.

Conclusie – is Bitcoin een goede investering in 2021?

Volgens experts is Bitcoin een zeer goede investering in 2021. Bitcoin is een van de best presterende activaklassen van 2020 en er zijn talloze experts uit de industrie die grote dingen voorspellen in 2021. Financiële zwaargewichten zoals Mike Novogratz, Tom Fitzpatrick en de populaire crypto-analist Willy Woo zijn allemaal optimistisch over Bitcoin – en het is bekend dat ze in het verleden gelijk hadden.

Dus, is Bitcoin een goede investering in 2021? Zoals altijd is het moeilijk te voorspellen wat er op de cryptocurrency-markt zal gebeuren, maar er zijn genoeg indicatoren dat de komende maanden zeer winstgevend kunnen zijn voor slimme crypto-investeerders. De omarming van BTC door grote institutionele beleggers geeft zeker een blijk van vertrouwen in de markt en suggereert dat BTC naar verwachting goed zal blijven presteren.

Evenzo heeft de ondersteuning van PayPal voor digitale valuta de markt geopend voor miljoenen gebruikers, die de vraag zouden kunnen zien stijgen, wat op zijn beurt de waarde van BTC zou kunnen opdrijven..

Alles bij elkaar genomen, zou de keuze om Bitcoin te kopen in 2021 een zeer slimme zet kunnen zijn, ervan uitgaande dat het deel uitmaakt van een strategie die een gediversifieerde beleggingsportefeuille omvat..

eToro – Beste makelaar om Bitcoin te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

FAQ

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Een van de geweldige dingen aan het kiezen om in 2021 Bitcoin te kopen, is hoe gemakkelijk het is. De beste manier om uw cryptoreis te beginnen, is door een betrouwbare online broker of exchange te vinden. Een van de beste platforms voor beginnende investeerders is eToro, omdat het veel bronnen biedt en een eenvoudige, innovatieve interface heeft. Als u nieuw bent in de wereld van digitale valuta, is het misschien de moeite waard om onze gids te bekijken over hoe u in cryptocurrency kunt investeren.

Is het een goed idee om in 2021 in Bitcoin te investeren??

De keuze om in 2021 al dan niet in Bitcoin te investeren, hangt af van uw doelen. Veel experts en belangrijke cijfers uit de branche verwachten dat 2021 een groot jaar wordt voor cryptocurrencies, dus dit is een goed moment om te overwegen om BTC aan uw portefeuille toe te voegen. Hoeveel u vastlegt, hangt af van uw risicobereidheid, maar de financiële schrijver van CNBC, Darla Mercado, adviseert investeerders 1% van hun totale investeringskapitaal aan Bitcoin te besteden..

Moet ik Bitcoin kopen in 2021?

De beslissing nemen om in 2021 Bitcoin te kopen, kan zeer winstgevend blijken te zijn – als de voorspellingen van experts te geloven zijn. Zoals altijd is moderatie echter de sleutel. De cryptomarkten zijn notoir volatiel en beleggers zouden alleen geld moeten inzetten dat ze zich kunnen veroorloven te verliezen.

Hoe investeer ik in Bitcoin?

Investeren in Bitcoin is nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de talloze makelaars en beurzen op de markt. Als u nieuw bent in de branche, is het de moeite waard om onze gids te bekijken over hoe u in Bitcoin kunt investeren om de antwoorden op een paar veelgestelde vragen te vinden..

Lees verder:

Wat is Bitcoin en is het de moeite waard om in 2021 in Bitcoin te investeren??

Bitcoin-prijsvoorspelling: hoeveel zal het waard zijn in 2021 en daarna?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me