51% Attack uitgelegd: hoe de prijs van een cryptocurrency te kelderen

Een aanval van 51% is in wezen een ‘hack’ van een blockchain waarmee hackers een verscheidenheid aan kwaadaardige activiteiten kunnen uitvoeren die op korte termijn financieel voordelig kunnen zijn, maar die uiteindelijk een cryptocurrency vernietigen en de prijs kelderen..

Maar is er een stimulans om een ​​aanval van 51% uit te voeren??

In dit artikel leggen we precies uit wat een 51% -aanval is, wat aanvallers kunnen bereiken en of het echt de moeite waard is voor hackers om een ​​dergelijke vloot te proberen.

Verrassend genoeg zijn de mensen die het meest waarschijnlijk een aanval van 51% zullen uitvoeren, niet wie je denkt.

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Wat is een aanval van 51%?

51 aanval uitgelegd

Het heeft allemaal te maken met hash-kracht.

Hashing-kracht is in wezen hoeveel kracht je hebt om blokken te minen. Als je blokken heel snel kunt minen, heb je waarschijnlijk veel hashingkracht.

Als je 51% van de hash-kracht hebt, betekent dit dat je sneller kunt minen dan de rest van de miners.

In een hypothetische race tussen een entiteit die 51% van de macht had en een andere die 49% had, zou de groep van 51% uiteindelijk winnen.

Maar hebben 51% van de hash-kracht betekent niet noodzakelijkerwijs dat je al iets kwaadaardigs zult doen.

Om het correct te bestempelen als een ‘aanval’, de entiteit die deze macht beheert, zou moeten starten mijnbouw blokkeert privé.

Uiteindelijk zal de reeks blokken die de aanvaller heeft gemaakt langer zijn dan de reeks blokken die door de rest van de mijnwerkers is gemaakt, aangezien de aanvaller meer macht heeft..

Op dit punt wordt het netwerk gepresenteerd met twee verschillende ketens. Het zal altijd de langste kiezen als de echte ketting, omdat het de meeste mijnbouwproblemen zal hebben omdat er meer blokken zijn gedolven.

Er is een principe in cryptocurrency dat zegt: ‘The longest chain is the true chain’.

Cryptocurrencies die geen bewijs van werk gebruiken, kunnen niet voor 51% worden aangevallen, zoals Ripple. Dit is een deel van de reden waarom Ethereum verandert in proof of stake.

Wat zouden mensen kunnen doen met een aanval van 51%?

Een van de bekendste dingen die mijnwerkers kunnen doen met 51% van de hash-kracht, is presteren dubbele uitgaven.

Bij dubbele uitgaven kan iemand zijn geld meer dan eens uitgeven.

Theoretisch zou een miner een reeks transacties op de originele blockchain kunnen uitvoeren en deze niet aankondigen.

Wanneer ze vervolgens hun privé-blockchain hebben voltooid en deze aankondigen, worden die van hen, die langer is, geaccepteerd als de echte ketting en worden die eerdere transacties niet meegeteld..

En ze zullen die munten terugkrijgen omdat de transactie niet op die blockchain heeft plaatsgevonden.

Een aanvaller kan ook transacties blokkeren en transacties van bepaalde individuen censureren, waardoor hun munten praktisch waardeloos werden.

Ze kunnen ook andere miners failliet laten gaan, omdat de aanvaller veel sneller blokken kan minen. Andere mijnwerkers zullen niet kunnen concurreren.

Uiteindelijk zou de aanval van 51% toenemen naarmate mijnwerkers het netwerk verlaten. Naarmate de mijnwerkers vertrekken, zou de greep van de aanvaller op de blockchain toenemen.

Hoe populairder een cryptocurrency is, hoe moeilijker het is om een 51% aanval.

Dit omdat er meer miners aan werken om het veilig te houden, dit betekent dat je meer hasjkracht nodig hebt.

Minder populaire cryptocurrencies lopen meer risico omdat er in het algemeen minder hashingkracht is.

Zou een aanval van 51% het waard zijn?

Waarschijnlijk niet.

De enige echte reden om een 51% aanval zou zijn om een ​​cryptocurrency te vernietigen.

Laten we uitleggen waarom.

Als je er op de een of andere manier in slaagt de hashing-snelheid van een cryptocurrency te monopoliseren, zou je potentieel veel kunnen verdienen door te minen. Het wordt meer gestimuleerd en u zou langer kunnen verdienen.

Natuurlijk kan een aanvaller wegkomen met een paar dubbele uitgaven, maar het zou niet onopgemerkt blijven.

Uiteindelijk zouden mensen die naar het grootboek van de blockchain kijken, het opmerken, aangezien de blokkenkettingen ‘verweesd’ zijn..

Verweesde blokken of ‘vrijstaande blokken’ zijn blokken die geen deel uitmaken van de blockchain. Dit gebeurt wanneer mijnwerkers tegelijkertijd blokken maken.

Dit is in de meeste gevallen geen probleem. Hoewel transacties in het verweesde blok ongeldig zijn, worden ze gewoon naar het volgende blok verplaatst.

Als dit echter gebeurt en veel blokken verweesd worden, is dit een probleem.

Het vertrouwen zou worden uitgehold als er een aparte blockchain is gemaakt, vooral als u kwaadwillende activiteiten zou uitvoeren.

Door dergelijke activiteiten uit te voeren, zouden mensen de cryptocurrency niet meer gebruiken, omdat niemand erop zou kunnen vertrouwen dat hun transacties geldig zouden zijn.

Uiteindelijk zou de cryptocurrency waarschijnlijk in prijs dalen, en de aanvaller zou achterblijven met een waardeloos bezit dat niemand meer zou willen gebruiken.

Bovendien zou het u veel kosten om een ​​dergelijke aanval uit te voeren. Met Bitcoin kost zo’n aanval u waarschijnlijk miljarden.

Dit zou grotendeels uitsluiten dat een dergelijke aanval ooit afkomstig is van een mijnbouwpool, maar een grote regering die een cryptocurrency wil vernietigen, kan het misschien voor elkaar krijgen..

Ethereum Classic 51% aanval

ethereum 51 aanval

Begin 2019 was Ethereum Classic (ETC) vermoedelijk het slachtoffer van een 51% -aanval.

Het werd voor het eerst gemeld door cryptocurrency exchange Coinbase, die zei dat ze een ‘blockchain-reorganisatie’ hadden gedetecteerd, waarmee ze waarschijnlijk een verandering bedoelen in wat wordt beschouwd als de ‘echte’ blockchain..

Aanvankelijk was het niet al te achterdochtig, maar uiteindelijk, dubbele uitgaven werden opgemerkt van in totaal ongeveer 88.500 ETC, wat vandaag ongeveer $ 400.000 is.

De aanval leidde ertoe dat ETC werd geschrapt door Coinbase.

Sommige mensen beweren dat het geen 51% -aanval was, inclusief Ethereum Classic zelf die het toeschreef aan een ASIC-fabrikant die nieuwe technologie testte op de blockchain.

Wat de oorzaak ook was, De prijs van Ethereum Classic kelderde kort nadat het nieuws uitbrak.

Coinbase kan ETC in de toekomst opnieuw aanbieden, maar ze doen het nu grotendeels omdat ze bang zijn dat zij of hun klanten het slachtoffer kunnen worden van dubbele uitgaven.

EEN 51% aanval is nog steeds mogelijk op Ethereum (ETH), maar is minder waarschijnlijk omdat Ethereum 17 keer meer hashingkracht heeft.

Kan Bitcoin een aanval van 51% ondergaan??

bitcoin 51-aanval

Ja, het is nog steeds mogelijk.

Als een entiteit controle zou kunnen krijgen over 51% van het Bitcoin-netwerk, zouden ze het kunnen controleren.

Met Bitcoin is dit bijna een paar keer gebeurd waar mijnwerkers hebben bijna gecontroleerd 51% van de hashing-snelheid.

Tot dusverre echter niet aanval is ooit gebeurd.

Zelfs als de mijnbouwpools erin slaagden om tot 51% van het Bitcoin-netwerk te controleren, betekent dit niet dat ze iets slechts zouden doen.

Hoogstwaarschijnlijk zouden ze de dingen in beweging willen houden zoals ze waren. Elke kwaadaardige activiteit zou mensen ervan weerhouden Bitcoin te gebruiken.

Dat gezegd hebbende, er is geen wettelijk kader om te voorkomen dat mensen dergelijke aanvallen plegen en er zijn geen middelen om hen te straffen.

Hoe dichter mijnpools Bitcoin gaan domineren, hoe groter de kans dat mensen naar verschillende cryptocurrencies zullen springen.

Er is echter geen reden waarom dit bij geen enkele andere cryptocurrency zou gebeuren.

Kwantumcomputers

Computers worden krachtiger en al snel lijkt het erop dat we een tijdperk betreden waarin kwantumcomputers bestaan.

Kwantumcomputers zijn computers die een vergelijking kunnen oplossen die een normale computer in slechts enkele seconden 10.000 jaar zou kosten.

Momenteel bevinden we ons nog in de hypothetische fase en dergelijke computers moeten nog bestaan. Dat gezegd hebbende, Google is zogenaamd bezig er een te maken.

Zulke krachtige computers kunnen cryptografische technologie in gevaar brengen, aangezien ze voor de veiligheid afhankelijk zijn van complexe wiskundige vergelijkingen.

Een kwantumcomputer zou in theorie zelfs het meest veilige blockchain-netwerk kunnen ontsleutelen, waardoor het waarschijnlijker wordt dat een aanval van 51% (of waarschijnlijk zelfs krachtiger) kan plaatsvinden.

Men gelooft zelfs dat ze konden de privésleutels van gebruikers ontsleutelen en transacties vervalsen, het vertrouwen in de blockchain elimineren.

Dat gezegd hebbende, is een dergelijke aanval misschien onwaarschijnlijk voor Google, die geen enkele motivatie lijkt te hebben om het uit te voeren.

Sommige cryptocurrencies beweren kwantumcomputerbestendig te zijn. De bekendste is IOTA.

Omdat het nog erg vroeg is, is het moeilijk om precies te weten waartoe kwantumcomputers in staat zullen zijn.

Men mag echter niet vergeten dat mensen pas 10 jaar geleden dachten dat het 50 jaar zou duren voordat ze zouden bestaan.

Waarom is dit belangrijk voor de handel in cryptocurrency??

51 blockchain-aanval

51% aanvallen zijn essentieel om te begrijpen, omdat handelaren de risico’s moeten kennen van betrokkenheid bij cryptocurrency-handel.

Idealiter wilt u wegblijven van cryptocurrencies die het potentieel hebben om door één entiteit te worden gecontroleerd en gecentraliseerd worden.

Je kunt niet per se vertrouwen op wat ze met zoveel kracht zullen doen. Om die reden houden veel liefhebbers van cryptocurrency en handelaren vast aan gedecentraliseerde cryptocurrencies.

Maar zelfs gedecentraliseerd kan in de loop van de tijd gecentraliseerd worden.

Sommige cryptocurrencies zijn mogelijk kwetsbaarder voor aanvallen dan anderen. IOTA, bijvoorbeeld, heeft zogenaamd slechts een entiteit nodig om 34% van het netwerk te controleren om een ​​dergelijke aanval uit te voeren.

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • Bij een aanval van 51% heeft een entiteit 51% van een blockchain in handen. Door dit te doen, kunnen ze dubbel uitgeven en anderen op de blockchain censureren.
  • Ethereum Classic leed aan een aanval van 51%. Ongeveer $ 400.000 werd gestolen in een dubbele uitgave, Coinbase heeft ze in reactie daarop geschrapt.
  • De opkomst van kwantumcomputers kan een risico vormen voor cryptocurrency. Ze kunnen mogelijk veel blockchains overweldigen, hoewel sommigen beweren ‘kwantumresistent’ te zijn.
  • Overheden plegen vaker 51% aanvallen dan mijnwerkers. Het is voor mijnwerkers winstgevender om een ​​blockchain niet aan te vallen, regeringen hebben meer motief.

Leer handelen met onze cursus cryptocurrency

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me