9 Moet Bitcoin-documentaires bekijken

Als je nog nooit van bitcoin hebt gehoord, wordt het tijd om je in te halen. De baanbrekende cryptocurrency heeft sinds de komst in 2008 een aantal dramatische hoogte- en dieptepunten gekend.

Het concept van bitcoin is bij ons geïntroduceerd door Satoshi Nakamoto. Hij liet ons een manier zien om geld op te bouwen dat bestand is tegen censuur. Hij bood ons de mogelijkheid om af te zien van conventionele financiële systemen voor een nieuw alternatief.

In de jaren daarna, de wereld van cryptovaluta is snel geëvolueerd. Er zijn er veel, maar geen enkele is erin geslaagd om bitcoin van de top van de ladder te stoten. Maar de cryptosfeer raakt zo verzadigd dat nieuwkomers het fundamentele doel van bitcoin uit het oog verliezen.

Dit is waar bitcoin-documentaires waarde hebben. Ze helpen ons een nieuw perspectief te geven op waar cryptocurrencies over gaan. Hier zijn 9 van de meest ontroerende en lonende bitcoin-documentaires volgens Sudhir Khatwani dat leert u niet alleen over bitcoin, maar ook over de redenen waarom het is gestart en hoe het verschilt van conventioneel bankieren.

Laten we er dus op ingaan..

9 bitcoin-documentaires die je gezien moet hebben

1. De opkomst & opkomst van bitcoin

The Rise and Rise of Bitcoin 2014 Volledige documentaire van Carol Aan Vimeo.

Beter dan deze documentaire wordt het niet. Het geeft ons een overzicht van de wortels van bitcoin en documenteert de pieken en dalen te midden van de crises van Mt. Gox en Cyprus (2012-2013). De makers zijn Daniel Mross, Patrick Lope en Nicholas Mross, allemaal bitcoin-enthousiastelingen in de programmeersector. Enkele van de eerste gebruikers van bitcoin zijn hierbij betrokken, waaronder Gavin Andresen, Brian Armstrong en Margaux Avedisian. En je krijgt enig inzicht in de evolutie van de mijnbouwindustrie en hoe bitcoin zijn fysieke gezicht heeft gekregen.

Mensen lezen ook: 20 krankzinnige Bitcoin-feiten die u moet weten

2. Bitcoin – Geef vorm aan de toekomst

Dit is de eerste Chinese documentaire over bitcoin. Het werd samengesteld door Bitkan, een bitcoin-handelsplatform voor de Chinese markt dat in 2013 van start ging. Deze documentaire toont de voorlopers van het bitcoin-ecosysteem in China, zoals Bitman, Huobi, ViaBTC en Bixin. Het behandelt ook subonderwerpen zoals ‘Wie is Satoshi?’, ‘De geboorte van Bitcoin’, ‘Chinese Bitcoin-uitwisselingen’, ‘Risico’s van Bitcoin’, ‘Grijze gebieden van Bitcoin’, ‘Chinese overheidsvoorschriften’, enz. legt blockchain-technologie en de Bitcoin Pizza Day uit.

3. Het Bitcoin-evangelie

Dit is een van de beste Bitcoin-documentaires in de omgeving van. Het verduidelijkt de redenen waarom bitcoin bestaat, kijkt naar de wereldwijde financiële crisis van 2008 en hoe conventionele banken bang zijn voor cryptocurrency. Het bevat prominente bitcoin-voorstanders zoals Peter Todd, Andreas Antonopoulos en ‘Bitcoin Jesus’ Roger Ver. Het legt uit hoe het mondiale economische systeem wordt verbroken en biedt een levensvatbaar alternatief voor internationale betalingen dat goedkoper en sneller is. Het leidt ons ook door mijnactiviteiten en boerderijen, en biedt een verklaring waarom de waarde van bitcoin blijft stijgen.

Misschien vind je dit ook leuk: 5 mensen die miljonair werden van Bitcoin

4. De blockchain en wij

De blockchain is het vliegtuig van onze generatie.

Bitcoin heeft bij ons technologie geïntroduceerd die tegenwoordig bekend staat als blockchain. Er was een dramatische reeks reacties op vanuit verschillende hoeken van de aarde. Sommigen zagen het als een konijnenhol dat de sleutel was tot meer nieuwe ontdekkingen, terwijl velen vinden dat er meer ontwikkeling nodig is en leren van elkaars theorieën en experimenten. Deze film roept de wijsheid op van softwareontwikkelaars, onderzoekers, cryptologen, ondernemers, VC’s, consultants, auteurs, futuristen en politici uit Noord-Amerika, Europa en Australië, die allemaal delen wat blockchain-technologie en bitcoin voor hen betekenen.

5. Bitcoin in Oeganda – mensen mondig maken

Deze Bitcoin-documentaire is kort gezegd krachtig. Zijn kracht komt voort uit de mate waarin bitcoin mensen uit derdewereldlanden machtigt. Het vertelt het betoverende verhaal van een jongen in Oeganda die geld ontvangt van een familie in de Verenigde Staten om zijn studie in zijn thuisland te bekostigen..

Lees ook: wanneer is het juiste moment om te beginnen met beleggen?

6. Bitcoin volledige documentaire (niet te missen!)

Zelfs acht maanden na de lancering bleef de waarde van bitcoin op $ 0. Deze documentaire toont de manieren waarop Australië bitcoin omarmt, en waarom het land het als het geld van de toekomst beschouwt. Het geeft je wat innerlijke ervaring met de co-working-cultuur in Australië, waar enkele van de beste bitcoin-startups zijn ontstaan. Het introduceert ook de mijnactiviteiten van het land en de winkels die bitcoin-betalingen accepteren.

7. Bitcoin-documentaire door Discovery Channel

Deze documentaire brengt ons terug naar de periode van de Grote Depressie van het einde van de jaren twintig en het begin van de jaren dertig, die een impact had op de hele wereld en de beperking van de gouden standaarden. Het legt ook de werking van de conventionele geldmarkt uit en hoe deze door de FED in het systeem werd geïntroduceerd. En tot slot bespreekt het hoe een technologie de capaciteit kan hebben om iedereen, waar dan ook, een eigen bank te maken zonder een derde partij – d.w.z. bitcoin.

8. Het fenomeen Bitcoin

Deze documentaire geeft je inzicht in het vroege werk van Satoshi Nakamoto. Het bevat Gavin Andresen die vertelt over hoe hij omging met en steunde, Satoshi Nakamoto en hoe de bitcoin-whitepaper hem ervan overtuigde dat het een briljant idee was. Het leert ons ook over het belang van bitcoin voor zaken als het oplossen van het probleem van dubbele uitgaven dat andere pogingen om digitaal geld te creëren tegenkwamen. Het bevat ook enkele vroege bitcoin-adopters zoals Trace Mayer en Eric Voorhees.

9. Bankieren op Bitcoin

Dit onderzoekt de vraag wat geld eigenlijk is. Het legt uit dat geld in wezen een boekhoudsysteem is. Maar het is een systeem waarmee herhaaldelijk kan worden geknoeid omdat het gecentraliseerd is. Na al het geknoei stagneert het in een frauduleus, disfunctioneel en corrupt systeem. Het concludeert dat bitcoin het enige geldsysteem is dat echt vrij is van deze geknoei en corruptie.

Officiële sites: www.banking-on-bitcoin.com

Er zijn veel andere fascinerende documentaires over bitcoin die zich richten op waarom deze uitvinding zo belangrijk is, en waarom het de meest revolutionaire uitvinding is sinds het internet..

Misschien vind je dit ook leuk: Waarom Blockchain-technologie een grote deal is?

Een paar andere documentaires die het bekijken waard zijn:

Bitcoin in Argentinië:

Magic Money: The Bitcoin Revolution:

Dit zijn enkele van de beste bitcoin-documentaires die we konden vinden, maar als er een zijn die we hebben gemist, aarzel dan niet om ons uw eigen aanbevelingen te laten weten.

Als je het leuk vond om dit artikel van Trading Education te lezen, geef het dan een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me