Alles wat u moet weten voordat u in cryptocurrency investeert

Cryptocurrencies zijn de afgelopen jaren groot nieuws geweest, met digitale valuta’s zoals Bitcoin die de krantenkoppen haalden na enkele onverwachte en enigszins vluchtige dalingen en pieken in waarde. Cryptocurrency is misschien uw aandacht getrokken tijdens deze media-aandacht en misschien denkt u erover om te investeren. Weet u niet zeker waar u moet beginnen? Lees dit artikel over handelseducatie voor essentiële informatie over het toevoegen van cryptocurrency aan uw eigen beleggingsportefeuille.

Wat is cryptocurrency?

wat is cryptocurrency

Cryptocurrency is een digitale valuta, dat is geld dat in geen enkele fysieke vorm bestaat. Sinds de introductie van de eerste digitale Altcoin eind jaren 2000, Bitcoin, hebben cryptocurrencies traditioneel cryptografen aangetrokken als investeerders, met hun voorkennis van blockchain-technologie. Meer recentelijk hebben ze echter een alternatief geboden voor veel andere reguliere beleggers, met de toegevoegde bonus dat ze onafhankelijk zijn van overheidsregulering: een grote aantrekkingskracht, vooral voor beleggers in landen met een onzekere economie. De waarde van cryptocurrencies hangt volledig af van hoeveel ze verkopen, dat in het decennium sinds ze voor het eerst beschikbaar kwamen, is gestegen van absoluut waardeloos tot wat Bridget Casey in januari 2018 beschreef als ˜nogal wat ‘, wat neerkomt op enkele duizenden in het geval van Bitcoin.

Mensen lezen ook: Een historische kijk op Bitcoin-prijs: 2009-2020

Waar kan ik cryptocurrency kopen?

Een digitale vorm van valuta zijn, Altcoin-investeringen zijn alleen beschikbaar via gespecialiseerde cryptocurrency-uitwisselingen. Een van de meest populaire wereldwijd is Coinbase, dat een platform biedt om investeringen te kopen, verkopen en volgen. De bekendste Altcoin-valuta’s zijn Bitcoin, Ethereum en Litecoin, en deze hebben de afgelopen jaren een aantal keren de krantenkoppen gehaald. Het is belangrijk om te weten dat er veel andere Altcoins beschikbaar zijn en het is de moeite waard om hier wat onderzoek naar te doen voordat u koopt, maar onthoud altijd dat hoe minder bekend de valuta, hoe groter het risico bij het kopen ervan..

Moet ik investeren in cryptocurrency?

moet ik investeren in cryptocurrency

De beslissing om al dan niet in cryptocurrency te investeren, is geheel aan u, en het hangt af van uw mening over de toekomst van digitaal geld. Dat valt niet te ontkennen Altcoins hebben een enorme waardestijging gezien in de afgelopen jaren, maar het is niet per se een gegeven dat deze groei zich zal voortzetten. De toekomst van digitale valuta is onbekend, dus het is redelijk om te zeggen dat langetermijninvesteringsplannen een groot risico-element inhouden.

Gebrek aan overheidsregulering van cryptocurrency trekt veel investeerders aan, soms omdat ze op zoek zijn naar financiële zekerheid, weg van een wankele nationale economie en politieke instabiliteit. Cyprus zag een grote stijging in cryptocurrency-investeringen als gevolg van hun financiële crisis in 2013, bijvoorbeeld toen investeerders het vertrouwen in traditionele banken verloren. Dit gebrek aan overheidsregulering trekt echter ook ondergrondse activiteit aan, en er moet worden opgemerkt dat dit soort activiteiten kan bijdragen aan de volatiliteit van cryptocurrency en de risico’s die gepaard gaan met langetermijninvesteringen kan vergroten. Houd er ook rekening mee dat er voldoende educatie over cryptocurrency-handel nodig is voordat u serieus wordt.

Sommige suggereren financiële experts die digitale valuta zal uiteindelijk de traditionele valuta vervangen, en natuurlijk weet niemand van ons of dit waar is. Als dit zou gebeuren, zouden regeringen moeten meedoen, en hoewel de toekomst van digitale valuta dan in zekere zin stabieler zou worden, zou dit het gebruik en de waarde van cryptovaluta onherkenbaar veranderen. Dus zelfs als u denkt dat dit waar is, doet dit het langetermijnrisico niet teniet wanneer u beslist of u cryptocurrencies aan uw financiële portefeuille wilt toevoegen..

Misschien vind je dit ook leuk: Cryptocurrency Exchange of CFD Broker? Wat is beter?

Hoeveel moet ik investeren in cryptocurrency?

hoeveel te investeren in cryptocurrency

Zoals bij elke investering geldt het oude gezegde dat je niet al je eieren in één mand doet, en het is verstandig om dit te onthouden als je een digitale investering overweegt.. Cryptocurrency heeft groot nieuws gemaakt in het decennium sinds de lancering van bitcoin, en het biedt iets een beetje anders dan traditionele valuta, waardoor het een potentieel opwindende en leuke toevoeging is aan een beleggingsportefeuille. Het is waar dat de toekomst van cryptocurrency op de lange termijn onzeker is, maar risicovolle investeringen kunnen zeker zowel stijgen als dalen, en als u bereid bent om een ​​geïnformeerd investeringsrisico te nemen, kan dit uiteindelijk zijn vruchten afwerpen..

Bridget Casey geeft gedegen advies in haar artikel voor geld na afstuderen: "Stop nooit meer dan 3% van uw beleggingsportefeuille in één belegging."

Het is natuurlijk aan u hoe nauwkeurig u deze richtlijnen volgt, maar elke belegger is het erover eens dat het niet verstandig is om de veiligheid van al uw langetermijnfinanciën in gevaar te brengen. Het loont misschien wel om een ​​percentage van uw investeringen in cryptocurrencies te hebben, zodat u niets mist, maar zoals bij elke investering, koop alleen wat u zich kunt veroorloven te verliezen.

Wat zijn de voordelen van investeringen in cryptocurrency?

voordelen van investeringen in cryptocurrency

Er zijn een aantal voordelen van beleggen in cryptocurrency, die u kunnen helpen bij de beslissing om al dan niet te investeren.

1. Cryptocurrencies bieden bescherming tegen politieke en economische instabiliteit

Cryptocurrency ziet regelmatig waardestijgingen als gevolg van een toename van investeringen in landen die financiële en politieke onrust ervaren. De reden hiervoor is dat investeerders in deze landen, zoals die in Cyprus tijdens hun financiële crisis in 2013, het vertrouwen verliezen in traditioneel door de overheid gecontroleerd bankieren. Ze zoeken een plek om hun investeringen te plaatsen die los staan ​​van deze economische instabiliteit en die hun geld veilig houden, en steeds vaker wenden ze zich tot cryptocurrencies om hun rijkdom weg te houden van overheidscontrole..

Zie ook: Alternatief gebruik van blockchain: welke industrieën kunnen er baat bij hebben?

2. Cryptocurrencies bieden anonimiteit en bescherming tegen fraude

Cryptocurrencies worden versleuteld, waardoor alle transacties onvindbaar en anoniem zijn. Dit is erg aantrekkelijk voor veel beleggers die hun persoonlijke vermogensinformatie privé willen houden. Dit betekent ook dat cryptocurrencies worden beschermd tegen fraude, aangezien persoonlijke informatie niet beschikbaar is en de valuta’s niet kunnen worden gekopieerd of nagemaakt.

3. Cryptocurrencies bieden een wereldwijde investeringsmogelijkheid

Investeren in cryptocurrency is een wereldwijde kans. Geen enkele regering reguleert Altcoin-investeringen, en dit betekent dat iedereen, waar dan ook, kan investeren. Het enige dat u nodig heeft, is geld waarmee u uw cryptocurrency kunt kopen en een internetverbinding.

Wat zijn de nadelen van investeringen in cryptocurrency?

nadelen van investeringen in cryptocurrency

U moet er als belegger ook voor zorgen dat u zich bewust bent van de nadelen en risico’s van een belegging in cryptocurrencies..

1. De waarde van cryptovaluta is vluchtig

Cryptocurrencies ervaren soms zeer grote pieken en dalen in waarde, en hun waarde kan zeer snel worden beïnvloed door media of financiële gebeurtenissen. Over het algemeen is hun waarde de afgelopen jaren enorm gegroeid, maar gedurende deze tijd zijn er ook aanzienlijke waardeverminderingen geweest die de meest doorgewinterde belegger bang zouden maken..

2. Cryptocurrencies zijn kwetsbaar voor diefstal en onbedoeld verlies

Digitale valuta’s zijn op dezelfde manier kwetsbaar als andere digitale goederen, en in de loop der jaren hebben gebruikersfouten en hackers bijgedragen aan een verlies aan cryptocurrency dat vervolgens niet meer kan worden hersteld. Het kan evenzeer een probleem zijn als u uw eigen cryptocurrency-beveiliging te serieus neemt. Het is niet ongehoord dat beleggers zichzelf vergrendelen van hun online accounts en nogmaals, als Altcoins verloren zijn, kunnen ze niet worden teruggevorderd.

Mis het niet: Top cryptocurrencies en hun uitdagingen

3. Cryptocurrency is geen algemeen aanvaarde vorm van besteedbare valuta

Wat ga je doen met je cryptocurrency als je deze eenmaal hebt gekocht? Valuta zou per definitie moeten worden geaccepteerd als betaling voor goederen of diensten, maar er zijn nog maar weinig plaatsen waar cryptocurrencies kunnen worden uitgegeven. Dit is een afknapper voor sommige investeerders. Het betekent ook dat beleggers in cryptocurrency de neiging hebben om hun activa op te potten, wat de langetermijnwaarde van cryptocurrencies in gevaar kan brengen..

4. Cryptocurrency wordt gebruikt in veel ondergrondse activiteiten

De anonimiteit van investeringen in cryptocurrency maakt het onvermijdelijk aantrekkelijk voor ondergrondse investeerders die betrokken zijn bij illegale en illegale activiteiten zoals drugs- en sekshandel en terroristische activiteiten. Investeren in cryptocurrency betekent niet dat uw eigen investering op enigerlei wijze illegaal is, maar investeerders moeten zich bewust zijn van deze zwarte marktactiviteit, zodat ze hun eigen morele oordeel kunnen vellen over het al dan niet investeren.

5. Cryptocurrency brengt milieukosten met zich mee

Cryptocurrency in het algemeen, en bitcoin in het bijzonder, vereist veel energie om te minen. Beleggers met een milieubewustzijn zouden hun onderzoek moeten doen naar energieverbruik, vervuiling en duurzaamheid op lange termijn voor het milieu.

Ik heb de voor- en nadelen afgewogen en ben klaar om te investeren. Wat doe ik daarna?

voor- en nadelen van investeren in cryptocurrency

Dus u heeft besloten dat u een deel van uw vermogen in cryptocurrencies wilt investeren. Door dit te doen, sluit u zich aan bij vele andere investeerders die hebben besloten dat de opwinding van het investeren in moderne blockchain-afgeleide valuta’s waarschijnlijk de onzekerheid van hun toekomst op lange termijn waard is..

Er is een schat aan informatie online over cryptocurrencies en hoe u aan de slag kunt met het toevoegen ervan aan uw beleggingsportefeuille. Een van de gemakkelijkste manieren om te beginnen, is door een online beurs zoals Coinbase te bezoeken, waar u weloverwogen keuzes kunt maken over wanneer en hoeveel u wilt kopen of verkopen, en waarmee u ook uw investering kunt beheren..

Als alternatief kunt u, door een account te openen bij een van onze online partnermakelaars, zich aansluiten bij speculanten in het handelen of spreiden van weddenschappen op cryptocurrencies. Dit stelt u in staat om te speculeren over de waarde van altcoins zonder ze daadwerkelijk in bezit te nemen, en heeft het potentieel voor grotere winsten en verliezen..

Met zoveel investeerders die deelnemen aan de rit met cryptocurrency, lijkt de toekomst op korte termijn in ieder geval verzekerd. Doe onderzoek, weeg uw risico’s af en geef alleen uit wat u zich kunt veroorloven te verliezen. En vergeet niet dat risico niet noodzakelijkerwijs verlies inhoudt, uw investering zou zich wel eens kunnen terugbetalen!

Als je het leuk vond om dit artikel van Trading Education te lezen, geef het dan een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me