Altcoin Trading: alles wat u moet weten!

Altcoin Trading: alles wat u moet weten!

Wilt u cryptocurrencies verhandelen die geen Bitcoin zijn? Zoek niet verder.

Halverwege de jaren 2010 was er een explosie van altcoins die de markt overspoelden en veel schoten in prijs omhoog. Velen waren van mening dat de dagen van Bitcoin misschien geteld waren.

Tegenwoordig is de hype rond altcoins echter grotendeels weggeëbd en schommelen de prijzen minder.

Jesse Powell, de CEO van cryptocurrency exchange Kraken, gelooft dat bijna alle altcoins zijn 95% van hun hoogste punt ooit gedaald.

Dit is misschien slechts een weerspiegeling van de industrie in het algemeen, aangezien de markt voor cryptocurrency mogelijk volwassener is dan hij was.

Anderen speculeren dat er in de toekomst mogelijk een cryptocurrency-bubbel zou kunnen barsten.

In dit artikel zullen we bekijken wat altcoins zijn en hoe u winst kunt maken door ze te verhandelen.

Wat is een altcoin?

altcoin

De term altcoin komt van het combineren van de woorden ‘alternative ‘en’ Bitmunt​Soms worden altcoins eenvoudigweg ‘munten’ genoemd.

Op het moment van schrijven, er zijn ongeveer 2.355 verschillende cryptocurrencies. Je kunt ze allemaal bekijken op Etoro.

Bitcoin wordt niet beschouwd als een altcoin omdat het tot 66,3% van de cryptocurrency-markt domineert volgens CoinMarketCap.

Dus, met dat in gedachten, zijn eigenlijk alle cryptocurrencies altcoins, behalve één.

Als een altcoin echter Bitcoin zou inhalen, zou het interessant zijn om te zien of ze nog steeds een altcoin worden genoemd.

Ethereum en Rimpeling zijn het meest succesvol altcoins.

De meeste altcoins zullen het niet overleven, ze zullen uiteindelijk falen en verdwijnen.

Hoewel Bitcoin, Ethereum en Ripple over het algemeen de 1e, 2e en 3e grootste munten bezetten qua marktkapitalisatie, is vanaf de vierde plaats de volgorde van cryptocurrencies drastisch veranderd..

Een munt die een jaar geleden of zelfs een maand geleden op de vierde plaats stond, zou in een oogwenk kunnen worden vervangen.

Bitcoin wordt vaak beschouwd als de cryptocurrency van de eerste generatie en de altcoins die daarna volgden zijn de tweede generatie, zoals Ethereum en sommige cryptocurrencies, zoals Cardano, worden beschouwd als de derde generatie.

Lees meer: ​​Altcoins vs Tokens: wat is het verschil?

Waarom blijven mensen nieuwe cryptocurrencies creëren??

Het primaire doel achter velen altcoins is hetzelfde als dat van Bitcoin​om het huidige banksysteem te vervangen en derde partijen uit transacties te verwijderen.

Mensen blijven nieuwe cryptocurrencies creëren omdat ze geloven dat ze het beter kunnen doen dan Bitcoin.

Veel altcoins proberen de problemen van Bitcoin en Ethereum op te lossen, zoals schaalbaarheid en snelheid.

Ze doen dit door experimenteren met verschillende benaderingen voor het maken van munten, het uitvoeren van transacties en beveiliging, enz.

In sommige opzichten, we zijn nog in de ontwikkelingsfase in cryptocurrency. Niemand weet welke methode koning zal zijn.

Door altcoins te verhandelen, gokken handelaren in wezen op bepaalde methoden als beter dan andere.

Sommige altcoins zoals Tezos zijn zich hier terdege van bewust en zijn zo gemaakt dat ze continu kunnen worden bijgewerkt.

Altcoins met harde vork

Veel altcoins zijn gemaakt door Bitcoin hard te forken.

Een hard fork is in wezen een splitsing van een andere cryptocurrency die een nieuwe creëert. Bijvoorbeeld Bitcoin Cash.

De eerste altcoin was Namecoin, die gebaseerd is op dezelfde code als Bitcoin in 2011.

Veel van hoe Namecoin werkt, is hetzelfde als Bitcoin, beide gebruiken een proof-of-work-algoritme en zijn beide beperkt tot 21 miljoen munten.

Litecoin is een ander voorbeeld van een vroege altcoin en is ook gebaseerd op de code van Bitcoin en is een voorbeeld van een cryptocurrency die probeert de problemen van Bitcoin te verbeteren.

Veel altcoins zijn ERC-20-tokens die cryptocurrencies zijn die bovenop het Ethereum zijn gebouwd blockchain.

Sommige altcoins die begonnen als ERC-20-tokens zijn naar hun eigen blockchain verhuisd.

Verschillende soorten altcoins

soorten altcoins

Veel altcoins concurreren in vergelijkbare gebieden. Ethereum concurreert bijvoorbeeld met verschillende cryptocurrencies op slimme contracten en dApps.

De meest opvallende rivalen van Ethereum zijn onder meer EOS, Cardano en Tron.

Er zijn ook een aantal andere ‘privacy munten​Ze concurreren allemaal om welke munt de meeste privacy biedt.

Deze omvatten Monero, Dash en Zcash.

En dan zijn er ‘stablecoins’, Cryptocurrencies die zijn ontworpen om stabiel geprijsd te zijn en met een zo laag mogelijk risico. Deze omvatten TrueUSD, USD Coin en Pax.

Stablecoins zijn niet bijzonder nuttig voor handelaren om van te profiteren. Ze worden meestal door handelaren gebruikt als waardeopslag.

Bijvoorbeeld, na het verhandelen van een ander altcoin, u kunt de waarde overdragen naar een stablecoin om uw verdiensten te beschermen wanneer u stopt met handelen.

Stablecoins zijn populair bij beurzen als een manier om waarde vast te houden. Veel stablecoins zijn bijvoorbeeld gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

Sommige altcoins zijn wat wordt aangeduid als ‘utility-tokens’En kan als tegoedbon worden gebruikt.

Twee voorbeelden hiervan zijn LEO die kan worden gebruikt op de Bitfinex-uitwisseling en Binance Coin die kan worden gebruikt in de Binance-uitwisseling.

Beide munten geven gebruikers een korting wanneer ze ze gebruiken om transacties uit te voeren.

Hoe kan ik altcoins bemachtigen?

Bij veel beurzen kunt u geen altcoins kopen met fiat. Meestal moet je het doen via een andere cryptocurrency zoals Bitcoin of Ethereum of een stablecoin zoals Tether.

Het verhandelen van altcoins kan moeilijk worden omdat ze kunnen bepaalde nodig hebben portemonnees om ze op te slaan. Sommige altcoins zijn alleen beschikbaar om te worden opgeslagen in de wallets die door hun ontwikkelaars zijn gemaakt.

U denkt misschien dat u dit kunt omzeilen door altcoins als CFD’s via een makelaar te verhandelen, veel makelaars vermelden geen onbekende cryptocurrencies.

Zelfs de beste CFD-makelaars zullen waarschijnlijk niet meer dan 10 verschillende cryptocurrencies aanbieden.

Waarom verhandelen mensen altcoins??

Altcoins verhandelen is een geweldige manier om uw portefeuille te diversifiëren. Als een munt is gedaald, kunt u een andere verhandelen.

Je kan ook hedge uw transacties door twee cryptocurrencies te verhandelen die heel verschillend zijn

Het probleem met altcoins is dat je kunt ze op veel plaatsen niet gebruiken. De meeste bedrijven die cryptocurrency accepteren, accepteren meestal alleen Bitcoin.

Daarom is de belangrijkste reden waarom mensen geïnteresseerd zijn in cryptocurrency, om deze te verhandelen.

Waar moet ik op letten bij het handelen in altcoins?

handelen in altcoins

Er zijn veel dingen waar u op moet letten bij het handelen in altcoins.

Liquiditeit is het belangrijkste om op te letten bij het handelen in altcoins. U wilt geen altcoin verhandelen die niet veel in prijs beweegt, omdat het moeilijk zal zijn om tegen de gewenste prijzen te komen.

Als u besluit om mee te doen met een altcoin in het begin van zijn ontwikkeling zal het moeilijker zijn om te handelen.

Het kan meer een investering blijken te zijn, aangezien u misschien moet wachten tot het voldoende verhandeld is om het te verkopen.

Het is echter zeer riskant om in een vroeg stadium betrokken te raken bij een nieuwe altcoin, hoewel het zeer winstgevend kan zijn.

ICO’s

U kunt besluiten om tijdens een ICO betrokken te raken bij een altcoin.

Als u dit doet, is het raadzaam om te kijken hoe goed de ICO presteert. Er zijn verschillende sites online die de ICO-prestaties beoordelen die de moeite van het bekijken waard zijn.

Betrokken raken tijdens de ICO-fase is een uitstekende manier om te profiteren van altcoins. Meestal schiet de prijs na een ICO omhoog en verkopen handelaren om snel winst te maken.

Meestal weten deze handelaren niet veel over de altcoin of geven ze niet om de visie, het enige wat ze moeten weten is dat de prijs omhoog zal schieten..

Dat gezegd hebbende, het wordt nog steeds sterk aangeraden dat u van alles veel weet altcoin voordat u deelneemt aan een ICO.

Tegenwoordig worden veel ICO’s privé gehouden en alleen aan grote institutionele beleggers aangeboden en we horen er minder over dan een paar jaar geleden.

Dat gezegd hebbende, slagen ze er nog steeds in om een ​​grote hoeveelheid geld te verplaatsen.

Pas op voor oplichting

Bij veel altcoins hebben de makers vaak een groot deel van de circulerende voorraad in handen. Dit maakt ze kwetsbaar voor handel met voorkennis en pump and dump-regelingen.

Zoek naar cryptocurrencies die ernaar streven de manier waarop de financiële wereld werkt te veranderen, ze zouden een visie moeten hebben.

Wees vooral voorzichtig met cryptocurrencies die alleen financiële voordelen beloven, dit zijn eerder oplichting.

Als u niet kunt vinden wat een cryptocurrency uniek maakt, is het waarschijnlijk niet de moeite waard om te handelen.

Ze bevatten vaak geen functies zoals slimme contracten, ze herhalen meestal dezelfde mantra van andere succesvolle cryptocurrencies zonder uit te leggen hoe ze dit precies zullen bereiken.

Altcoins moeten ook gedecentraliseerd zijn en altijd bevestigen dat ze een blockchain hebben.

Een goed teken dat een altcoin de moeite waard is om te verhandelen, is als het open-source is en mensen kunnen onderzoeken hoe het werkt.

Kernpunten

Als u zich iets herinnert van het Altcoin Trading-artikel, maak dan deze belangrijke punten.

  • Alle cryptocurrencies zijn altcoins behalve Bitcoin. Momenteel zijn er ongeveer 2.354 verschillende altcoins.
  • Handelaren in cryptovaluta zouden moeten zoeken altcoins met een goed handelsvolume. Zonder handelsvolume kan het moeilijk zijn om succesvol altcoins te verhandelen.
  • Handel altcoins is een geweldige manier om uw portefeuille te diversifiëren. Op deze manier kunnen handelaren minder worden blootgesteld aan risico’s.
  • Zoeken altcoins die iets unieks bieden om te verhandelen. Als ze niet zo opvallen als de rest, is er misschien niet veel reden om ze te verhandelen.

Leer altcoin te verhandelen met onze cryptocurrency-handelscursus

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om Altcoin Trading te lezen: alles wat je moet weten! van Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Disclaimer: virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me