Alternatief gebruik van blockchain: welke industrieën kunnen er baat bij hebben?

Zoals de meeste mensen weten, blockchain-technologie is de ruggengraat van cryptocurrency en wat ervoor zorgt dat het werkt. Er zijn echter ook tal van andere toepassingen.

Blockchain is een netwerk dat kan worden gebruikt om informatie over tal van industrieën te delen, vooral waar het delen van gegevens essentieel is.

Het aantal industrieën dat door blockchain kan worden beïnvloed, is verbluffend en het is waarschijnlijk dat het in de nabije toekomst een enorme verstoring van de industrie zal worden.

We moeten nog alle mogelijke toepassingen zien van hoe blockchain kan worden gebruikt, maar het kan bijna elk gebied beïnvloeden waar gegevens worden gedeeld.

Er zijn nog steeds nieuwe innovatieve manieren die mensen elke dag bedenken om blockchain-technologie toe te passen. Velen van hen moeten nog worden gebruikt of gestart.

Laten we eens kijken naar enkele manieren waarop blockchain vandaag wordt toegepast en waar het in de toekomst kan worden toegepast.

Gezondheidszorg

blockchain-technologie in de gezondheidszorg

Blockchain-technologie heeft het potentieel om de zorgsector op een aantal manieren te veranderen.

Om te beginnen kan het de manier veranderen waarop we medische informatie delen, zoals onderzoek en gegevens van mensen tussen ziekenhuizen.

Met blockchain, het is mogelijk om een ​​online bibliotheek met medisch onderzoek op te bouwen die door iedereen kan worden gebruikt.

Deze bibliotheek kan worden gebruikt om een ​​consensus te creëren over de juiste behandeling voor verschillende ziekten over de hele wereld, wat de ontwikkelingslanden dramatisch zou kunnen helpen.

Bijdragers aan een dergelijk systeem kunnen ook worden gecompenseerd voor wat ze de blockchain leveren.

Een algoritme kan meten hoeveel ze hebben bijgedragen. Hoe meer ze bijdragen, hoe meer ze krijgen.

Dit kan een effectievere manier zijn om medisch onderzoek uit te voeren en hen te belonen voor bijdragen die een onderwerp verbreden.

Medische dossiers van patiënten

Ook de gezondheidszorg kan er baat bij hebben het opslaan van patiëntgegevens allemaal op één plek.

Als de dossiers van patiënten allemaal direct beschikbaar zijn op een blockchain, zullen ze veel gemakkelijker toegankelijk en herzien zijn wanneer een patiënt wordt opgenomen, in plaats van de patiënt te vragen naar hun medische geschiedenis.

Niet alleen voor artsen, maar ook voor verpleegsters en apotheken. Wanneer medicijnrecepten worden verstrekt, kunnen ze worden gevolgd en kunnen artsen weten of patiënten hun medicijnen correct gebruiken.

Bovendien maakt het het gemakkelijker als een patiënt van het ene ziekenhuis naar het andere gaat, zodat hun tests direct beschikbaar zijn, zodat de tweede arts niet dezelfde tests hoeft uit te voeren en dezelfde vragen hoeft te stellen.

Dit bespaart tijd en kan het hele proces van de behandeling van een patiënt versnellen, wat in sommige gevallen cruciaal kan zijn.

Maar dit is niet zonder problemen. Sommige critici hebben het recht om te worden vergeten aangehaald. Als er informatie op de blockchain wordt gezet en deze onveranderlijk is, willen ziekenhuispatiënten dit misschien niet.

En om de zaken controversiëler te maken, de beveiliging van de gezondheidsinformatie van mensen moet worden aangepakt.

Van ziekenhuizen is bekend dat ze niet de beste en meest up-to-date computers en software hebben. Door een blockchain te gebruiken om dergelijke informatie te beschermen, kan het veiliger zijn tegen hacks.

Er bestaat echter ook het gevaar dat medische dossiers rechtstreeks via de blockchain toegankelijk zijn. Als dit gebeurt, kunnen de gegevens van patiënten worden gelekt, vooral als de blockchain openbaar is.

Dat gezegd hebbende, met blockchain-technologie kunnen patiënten eigenaar zijn van hun gegevens, niet de ziekenhuizen of artsen. Hoewel ze de informatie niet kunnen bewerken, hebben ze wel controle over wie de informatie te zien krijgt.

Ze zullen ook de mogelijkheid hebben om voeg een toestemmingssleutel toe aan de blockchain, niet de gegevens zelf, om de gegevens toegankelijk te houden, maar niet openbaar.

Artsen hebben toestemming van de patiënt nodig. Een manier waarop dit kan worden gedaan, is met slimme contracten.

Logistiek

blockchain-technologie die wordt gebruikt in de logistiek

Er zijn veel mensen betrokken bij de logistiek en er is veel communicatie nodig, wat meestal veel papierwerk met zich meebrengt.

Door blockchain-technologie te gebruiken, wordt een end-to-end informatiestroom bereikt zonder verstopt te raken met papierwerk en de tijd die nodig is om ervoor te zorgen dat elk bestand correct is.

Misschien is een van de meest voor de hand liggende manieren waarop blockchain kan worden gebruikt, het traceren van bezorging, niet alleen de items die van de ene locatie naar de andere gaan, maar ook de documenten die nodig zijn om de items te verplaatsen en wie ze in bezit heeft..

Blockchain-technologie kan ook sinformatie gescheurd over hoe ze worden overgedragen en controleer belangrijke factoren zoals temperatuur die van invloed kunnen zijn op sommige items.

Informatie is ook veiliger met blockchain-technologie.

In plaats van te vertrouwen op talloze databases die niet communiceren en mogelijk niet allemaal dezelfde mate van beveiliging bieden, kan blockchain alles veilig binden en kan het niet door hackers worden gewijzigd.

Hashes kan worden opgeslagen van documenten op de blockchain. Op deze manier hebben alleen de juiste mensen er toegang toe, maar zijn ze toch openbaar, vergelijkbaar met het voorbeeld dat we hierboven gaven over medische dossiers.

Omdat documenten op één plek kunnen worden bekeken, kan dit het proces versnellen en kunnen de betrokkenen de middelen van tevoren gereed maken voor levering.

Maersk en IBM hebben een blockchain-systeem gecreëerd dat het logistieke proces kan vereenvoudigen.

Hulpverlening

Blockchain-technologie kan dat ook zijn gebruikt om te controleren of fondsen en andere hulp hun beoogde plaats bereiken bij het verlenen van hulp.

Het kan worden gevolgd wanneer het wordt afgeleverd en wordt bevestigd wanneer het de juiste locatie bereikt.

Als geld wordt misbruikt of naar de verkeerde plaatsen wordt doorgestuurd, is dit gemakkelijk te zien, wat een afschrikkende werking kan hebben.

Muziek- en entertainmentindustrie

blockchain-technologie in de muziek- en entertainmentindustrie

Kunstenaars krijgen zelden alles wat hun te danken is, of dat nu loyaliteit is of gewoon voor het optreden.

Verder naar dat, artiesten worden mogelijk niet betaald voor nummers die ze hebben geschreven, vooral als zij niet degenen zijn die het nummer uitvoeren.

Dit is zo omdat streamingdiensten beweren dat ze artiesten niet altijd correct kunnen betalen of crediteren omdat ze niet altijd kunnen achterhalen van wie de muziek is.

Promotie en distributie zijn twee onderdelen die artiesten in de gaten moeten houden, maar het is moeilijk om dit te doen.

En dit is niet alleen van invloed op de primaire artiest die erbij betrokken is, maar ook op anderen die bij de muziek betrokken zijn, zoals andere muzikanten, songwriters en technische bijdragers.

Wanneer muziek grenzen overschrijdt, wordt het nog ingewikkelder omdat de wetten anders zijn, en dit kan van invloed zijn op alle vormen van entertainment, niet alleen op muziek.

Met blockchain-technologie, artiesten kunnen een duidelijker beeld krijgen van hoe hun muziek wordt verkocht, gedistribueerd en gebruikt. Ze kunnen worden geïntegreerd in één systeem waarin de artiest eerlijk wordt betaald.

Het systeem kan ook in realtime worden bijgewerkt omdat verschillende databases met elkaar kunnen communiceren.

Door Spotify te verenigen met YouTube krijgen artiesten bijvoorbeeld een heel beeld van hoe vaak er naar hun liedjes is geluisterd.

Hierdoor kan ook de verandering van eigendomsrechten op de muziek worden vastgelegd.

Piraterij

Een ander gebruik van blockchain-technologie is om voorkom illegale streaming en piraterij.

Intellectuele eigendomsrechten gebruiken gedistribueerde grootboektechnologie en blockchain kunnen voor de rechtbank worden gebruikt, theoretisch.

Microbetalingen kan door fans aan de artiest worden gegeven elke keer dat ze een nummer beluisteren of kopen op een platform zoals YouTube.

Bitcoin wordt bijvoorbeeld opgesplitst in satoshis. Een satoshi is de 100 miljoenste van een bitcoin.

Artiesten zullen ook meer controle hebben over hoe hun muziek wordt gebruikt.

Door slimme contracten te gebruiken, kunnen ze ervoor zorgen dat muziek alleen wordt gebruikt zoals ze willen, tegen hun prijs, locaties en redenen.

Een nauwere band creëren tussen fans en artiesten

Fans kunnen hun geld rechtstreeks aan de artiest geven, niet alleen aan de platenmaatschappij, waardoor de tussenpersoon wordt uitgeschakeld.

Fans kunnen ook beloningen krijgen voor het delen en promoten van muziek, bijvoorbeeld via sociale media. Nogmaals, dit kunnen microbetalingen zijn, maar na verloop van tijd kunnen deze betalingen oplopen.

Tron is een cryptocurrency die dit gebied probeert te domineren.

Ze zijn van plan om derden zoals YouTube, Google en Facebook te verwijderen die profiteren van advertenties die worden weergegeven naast inhoud die is gemaakt door anderen die er niet van profiteren.

Met Tron kunnen gebruikers verdienen aan het delen en bekijken van hun inhoud.

Gamen

blockchain-technologie bij gaming

Er zijn 2,2 miljard gamers in de wereld en de industrie wordt geschat op meer dan 100 miljard. Dat gezegd hebbende, er zijn een aantal gebieden die kunnen worden verbeterd en gestroomlijnd.

In feite is de game-industrie gemarkeerd als een van de grootste blockchains in de industrie die kan worden verstoord.

Velen hebben gesuggereerd dat blockchain wordt gebruikt om cryptocurrency te hosten, specifiek voor gaming-tokens.

Het kan zelfs mogelijk zijn geef tokens van het ene spel door en gebruik ze in een ander of zet ze zelfs over tussen consoles.

Het is ook de moeite waard om na te denken of deze tokens in de echte wereld kunnen worden gebruikt. Gamers zouden dan carrière kunnen maken door games te spelen.

Dergelijke beloningen kunnen ook worden gebruikt voor eSports-wedstrijden.

Gamers konden ook games rechtstreeks bij de ontwikkelaars kopen, de tussenpersoon overbodig maken, waardoor de relatie tussen gamers en ontwikkelaars dichterbij komt.

Dat is echter slechts het topje van de ijsberg.

Verlaging van de advertentiekosten

Ontwikkelaars besteden veel van hun geld aan advertenties, wat betekent dat er minder geld wordt besteed aan het ontwikkelen van nieuwe spellen.

Een van de manieren waarop ze hun prijs voor advertenties kunnen verlagen, is door gamers hier controle over te geven.

Gamers kunnen geld verdienen met het spelen van games en ze adverteren door video’s te maken. Zo kunnen ze ook verdienen aan het maken van video’s en gamen. Gamen kan een carrière worden, niet alleen een hobby.

Blockchain-technologie kan worden gebruikt om dit mogelijk te maken.

Door game-ontwikkelaars toe te staan ​​dit geld vrij te maken voor advertenties, kunnen ze zich theoretisch concentreren op het maken van meer hoogwaardige games en kunnen gamers worden beloond voor loyaliteit.

In-game items

Blockchain kan grotendeels worden gebruikt voor het bezit van games en in-game-items, en deze doorgeven aan de gamer, niet alleen aan de ontwikkelaars of de bedrijven die ze bezitten.

Sommige bedrijven verdienen nu meer geld door in-game-producten te verkopen dan door het daadwerkelijke spel te verkopen.

Om het spel te beschermen, staan ​​veel ontwikkelaars echter niet toe dat gamers het volledige virtuele object bezitten. De ontwikkelaars hebben er nog steeds de rechten op.

Ze doen dit omdat ze wil niet dat mensen de software manipuleren of dupliceren.

Blockchain kan worden gebruikt om te voorkomen dat mensen dit doen en toch de controle uit handen te geven aan de gamer die het heeft gekocht.

Games gebouwd op een blockchain

Veel blockchain-spellen zijn gebouwd op Ethereum.

Blockchain schatjes is zo’n spel waar gamers winst kunnen maken door hun spelers te verkopen. Ze zijn uniek in de manier waarop ze zijn gecodeerd en kunnen niet worden gerepliceerd.

Blockchain maakt het ook moeilijker om accounts te stelen en gemakkelijker over te dragen aan iemand die je niet vertrouwt.

Hiermee kunnen gamers gaming-items over de grens verkopen aan iedereen over de hele wereld met een universele gamevaluta.

Gamers bezitten technisch nooit wat ze verkopen, omdat ontwikkelaars dit spul niet willen weggeven om bedrog en illegale duplicatie te voorkomen.

Blockchain-technologie kan worden gebruikt om dit te voorkomen, maar toch het eigendom over te dragen aan gamers.

EOS kan ook worden gebruikt om games te bouwen en Tron en Ripple zijn ook op dit gebied betrokken en hebben een gokfonds van 100 miljoen opgericht.

Onroerend goed

blockchain-technologie in onroerend goed

De vastgoedsector kan enorm profiteren van blockchain-technologie.

Misschien is de grootste reden dat thier zijn veel tussenpersonen die betrokken zijn bij onroerend goed. Met blockchain kunnen eigenaren en kopers directe transacties doen.

Verder met blockchain-technologie, het zal gemakkelijker zijn om te zien wie echt eigenaar is van een woning en dit kan helpen bij het kopen of verkopen. Dit zal het aantal gevallen van fraude verminderen.

Papieren documenten daarentegen kunnen gemakkelijk worden vervalst en moeilijker te interpreteren zijn omdat ze veel verschillende vormen kunnen aannemen, vooral als ze oud zijn.

Tot overmaat van ramp kunnen papieren documenten ook worden vernietigd of zelfs verloren gaan. Als ze het op de blockchain opslaan, kunnen ze daar voor altijd blijven.

Het verplaatsen van eigendommen van de ene naam naar de andere wordt gemakkelijker en veiliger omdat er minder partijen bij betrokken zijn.

Vanwege de manier waarop cryptocurrency wordt afgebroken, kan het ook gemakkelijker zijn om een ​​aandeel in een klein deel van het land of onroerend goed te kopen.

Hierdoor zijn microtransacties mogelijk en kunnen veel mensen kleine aandelen in een woning kopen. Naarmate het onroerend goed in waarde stijgt, stijgen ook de aandelen in het onroerend goed.

Hypotheken

Blokkeren 66 is een voorbeeld van een bedrijf dat blockchaintechnologie gebruikt om een ​​hypotheek te starten.

Slimme contracten kunnen worden gebruikt voor audits en compliance, het proces automatiseren en het sneller en efficiënter maken.

Hypotheken hebben veel informatie nodig om handen te wisselen. Al deze uitwisselingen kosten tijd. Door blockchain te gebruiken kan dit worden gestroomlijnd, waardoor de goedkeuring sneller verloopt.

Het zal ook gemakkelijker zijn voor toezichthouders om ook kredietverstrekkers te controleren.

Verkiezingen en stemmen

blockchain-technologie bij verkiezingen en stemmen

Blockchain-technologie kan op een aantal manieren worden gebruikt om het verkiezingsproces te volgen en te verbeteren.

Door een blockchain te gebruiken, is het niet nodig om naar locaties te gaan om te stemmen, stemmen kan overal worden gedaan.

Dit is erg handig voor mensen die ver weg wonen, gehandicapt zijn of mensen die in het buitenland wonen.

Het neemt ook de dreiging weg van mensen die kiezers bij stembussen intimideren en maakt het niet langer nodig om in lange rijen te staan ​​om te stemmen. Stemmen hoeven ook niet met de hand te worden geteld.

Met blockchain-technologie kunnen we vervalste verkiezingen voorkomen, omdat de resultaten transparanter zullen zijn. Ze zullen ook minder kosten om te hosten en er is minder tijd nodig om tot een consensus te komen.

Kiezers kunnen ook online controleren of hun stem is geteld en, als ze daar zin in hebben, hun stem wijzigen.

Waarom is dit belangrijk bij het verhandelen van cryptocurrency??

De vooruitgang van blockchain-technologie is enorm belangrijk voor de acceptatie van cryptocurrency.

Het geeft cryptocurrency krediet voor zijn prestaties en laat zien dat er meer waarde achter zit dan alleen het faciliteren van transacties.

Naarmate blockchain meer wordt geaccepteerd, neemt ook cryptocurrency toe. Het maakt het voor mensen beter mogelijk om te accepteren dat blockchain-technologie kan worden gebruikt om te faciliteren en als valuta te functioneren.

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • Blockchain-technologie zal waarschijnlijk een revolutie teweegbrengen in een aantal industrieën.
  • Het kan eigendomsrechten beschermen. Op deze manier kunnen mensen goed betaald worden voor hun werk.
  • Zorg ervoor dat mensen goed worden gecompenseerd. Door de tussenpersoon en het aantal betrokken deelnemers te schrappen, kan geld gaan waar het nodig is.
  • Hoe meer blockchain-technologie wordt gebruikt, hoe beter voor handelaren. Adoptie helpt cryptocurrency krediet en acceptatie te geven.

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iedereen waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me