Beginnershandleiding voor het handelen in cryptocurrency

Beginnershandleiding voor het handelen in cryptocurrency

Alles wat u moet weten om te beginnen met het verhandelen van cryptocurrency

Je bent een complete beginner en je vraagt ​​het glorieuze internet; ‘Wat is in godsnaam cryptocurrency’ en ‘hoe handel ik in godsnaam in cryptocurrency?’

Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Trading Education zijn experts op het gebied van cryptocurrency en trading en weten precies hoe ze cryptocurrency-handel moeten uitleggen op een manier die elke beginner het kan begrijpen.

In dit artikel gaan we dieper in op wat cryptocurrency is, hoe het de wereld verandert en hoe je cryptocurrency verhandelt voor beginners..

Zit stevig vast en maak je klaar om te leren!

Beginnershandleiding voor het handelen in cryptocurrency

Cryptocurrency gedefinieerd

Het eerste dat elke beginnershandleiding voor het handelen in cryptocurrency zou moeten uitleggen, is wat cryptocurrency betekent.

Het woord cryptocurrency is een huwelijk van twee woorden – ‘crypto’, wat een afkorting is van ‘cryptografie’ en ‘valuta’..

Het cryptografiegedeelte is omdat cryptocurrency is versleuteld die het beschermt tegen hacking, diefstal of manipulatie.

Verschillende banken, overheden en instellingen hebben cryptocurrency allemaal op verschillende manieren genoemd, zoals digitale valuta, cybervaluta en virtueel geld.

Deze namen zijn grotendeels gebaseerd op hoe cryptocurrency werkt op online en bestaat niet fysiek in de zin dat fiat-valuta (door de overheid uitgegeven geld) dat doet.

Andere termen die mensen gebruiken om naar cryptocurrency te verwijzen, zijn onder meer ‘crypto’, ‘token’ en ‘munt’.

U kunt een lijst vinden met andere termen die betrekking hebben op cryptovaluta hier.

Hoe is cryptocurrency begonnen?

cryptocurrency start, beginnershandleiding

De eerste cryptocurrency die ooit is ontstaan ​​was Bitcoin in 2009, rond de tijd van de laatste grote recessie.

Bitcoin is gemaakt door een mysterieuze figuur (of figuren) die zichzelf Satoshi Nakamoto noemden.

Tot op de dag van vandaag weet niemand wie ze waren, en op een bepaald moment in december 2010 verdween Nakamoto nooit over zichzelf.

Aangenomen wordt dat Nakamoto enige achtergrond had in de cypherpunkbeweging, een online gemeenschap die geloofde in het gebruik van cryptografie om politieke verandering teweeg te brengen.

Veel mensen beweren Satoshi Nakamoto te zijn of zijn ontmaskerd door anderen, maar er is nog steeds geen concreet bewijs voor een van deze beweringen.

Sinds de komst van Bitcoin er zijn meer dan 2.000 verschillende cryptocurrencies gemaakt. Sommige zijn klonen van Bitcoin met toegevoegde functies of wijzigingen.

Deze andere cryptocurrencies die geen Bitcoin zijn, worden ‘altcoins. Het is zeer waarschijnlijk dat de meeste van deze andere cryptocurrencies niet zullen slagen.

Een van de eerste altcoins was Litecoin die in 2011 tot leven kwam.

Veel van de eerste altcoins zijn gemaakt door het uitvoeren van wat een ‘hard fork’ wordt genoemd. Dit is eigenlijk waar een nieuwe blockchain wordt gemaakt, waarbij het origineel in tweeën wordt gesplitst.

Het creëren van Bitcoin Cash uit de Bitcoin-blockchain is een van de meest bekende hard forks.

Sommigen hebben opgemerkt dat een dergelijke dramatische gebeurtenis de beveiliging van een blockchain in gevaar kan brengen, hoewel dit meestal wordt gedaan in een poging om de schaalbaarheid en snelheid te verbeteren..

Er is ook een fenomeen genaamd a zachte vork, wat een achterwaarts compatibele update van de blockchain is.

Waarom waar cryptocurrencies zijn uitgevonden?

Een belangrijk ding om te leren over cryptocurrency is de filosofie erachter.

Cryptocurrencies zijn grotendeels gecreëerd om een ​​alternatief te worden, niet alleen voor valuta, maar ook voor het banksysteem dat we hebben.

Ze proberen de tussenpersonen uit de weg te ruimen, derden die profiteren van het faciliteren van transacties.

Veel beginners realiseren zich niet hoe ingewikkeld het voor banken is om deze transacties te vergemakkelijken.

Stel dat u een vriend aan wie u geld schuldig bent, wilt betalen met een bankoverschrijving. Om het ingewikkelder te maken, heeft uw vriend een rekening bij een andere bank dan u.

Uw geld gaat niet rechtstreeks naar uw vriend.

Ten eerste wordt het van uw rekening naar uw bank gebracht. Het gaat dan naar hun bankrekening die toebehoort aan de bank van je vriend, en ten slotte wordt het naar de rekening van je vriend gestuurd.

Internationale overschrijvingen kunnen de zaken nog ingewikkelder maken en er kunnen nog meer banken bij betrokken zijn.

Dit is de reden waarom bankoverschrijvingen lang kunnen duren.

Cryptocurrencies proberen dit probleem op te lossen door direct te zijn en alle tussenpersonen uit te schakelen. Door cryptocurrency te gebruiken, kan een transactie rechtstreeks van u naar uw vriend gaan.

Cryptocurrencies hebben in de meeste gevallen geen centrale autoriteit zoals een centrale bank. Er is meestal niet iemand die de controle heeft over hoe de cryptocurrency wordt gebruikt of hoe nieuwe munten worden gemaakt.

Veel cryptocurrencies worden gemaakt door ontwikkelaars via een stichting of bedrijf zonder winstoogmerk. Ze kunnen cryptocurrency uitgeven of in sommige gevallen vernietigen.

De reden dat cryptocurrency kan worden vernietigd, is om de prijs te reguleren. Dit wordt vaak een ‘brandende token’ genoemd.

Hoe werken cryptocurrencies?

blockchain, cryptogeld

Bijna alle cryptocurrencies gebruiken zogenaamde ‘blockchain’.

Blockchain was een ander concept dat door Nakamoto is gemaakt en in sommige opzichten overtreft het cryptocurrency bij massale acceptatie. Alle beginners zouden de basis van blockchain moeten kennen.

Het kan worden gebruikt door een breed scala aan industrieën, van logistiek tot financiën en van juridische tot ziekenhuisdossiers. En dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Blockchain is vrij eenvoudig te begrijpen. Kortom, informatie wordt in een blok gestopt en versleuteld.

Deze informatie binnen het blok moet dan door iemand worden ontsleuteld en pas dan zal het blok het aan een ketting van andere blokken koppelen..

In het geval van cryptocurrency zou deze ‘informatie’ transacties zijn.

De meeste cryptocurrencies die blockchain-technologie gebruiken, hebben ook een openbaar verspreid grootboek Hier worden alle transacties opgeslagen en kunnen ze door iedereen worden bekeken.

Maar niet alle cryptocurrencies werken op dezelfde manier. Een van de grootste verschillen is tussen bewijs van werk (PoW) of bewijs van inzet (PoS).

Wat is bewijs van werk en bewijs van inzet?

Bewijs van werk en bewijs van inzet zijn de twee belangrijkste algoritmen die worden gebruikt om transacties op een blockchain te valideren.

We zullen ze in dit artikel kort samenvatten, maar u kunt er meer over te weten komen hier waar we het onderwerp uitgebreid hebben behandeld.

Bewijs van werk

bewijs van werk, cryptocurrency-mijnbouw

Proof of work was het eerste algoritme dat werd gebruikt voor cryptocurrency en werkt op de Bitcoin-blockchain. Bewijs van werk wordt vaak genoemd als het meest veilige algoritme.

Het belangrijkste onderdeel van proof of work is dat blokken ‘gedolven’ moeten worden.

Mijnbouw

Mijnbouw is het proces van het valideren van blokken door ingewikkelde wiskundige vergelijkingen te voltooien.

Simpel gezegd, de eerste computer (node), die het kan voltooien, krijgt een beloning, meestal in de vorm van nieuw geslagen munten voor hun werk.

Daarbovenop, mijnwerkers ontvangen een vergoeding voor het valideren van transacties ook.

Transactoren kunnen hun vergoeding verhogen om de kans te vergroten dat miners hun transactie valideren.

Mijnbouw heeft echter problemen. Het belangrijkste is de hoeveelheid energie die het gebruikt om blokken te valideren.

Sommigen geloven dat Bitcoin-mijnbouw dezelfde hoeveelheid stroom gebruikt als de natie Columbia, met een bevolking van 50 miljoen mensen.

Dit maakt niet alleen mijnbouw erg duur, maar het is ook erg schadelijk voor het milieu.

Een ander probleem met mijnbouw is dat, hoewel het is ontworpen om te worden gedecentraliseerd, het erg gecentraliseerd is geworden met mijnbouwpools die de meeste macht en invloed op de blockchain beheersen..

Sommigen beweren dat Bitcoin erg gecentraliseerd is en grotendeels wordt beheerd door vier mijnbouwpools die meestal in China zijn gevestigd.

Sommige cryptocurrencies hebben een maximale voorraad munten dat kan worden gemaakt. Bitcoin heeft bijvoorbeeld een maximale voorraad van 21 miljoen munten.

Naarmate Bitcoin dichter bij dat punt komt, neemt de moeilijkheidsgraad van het minen toe, wat betekent dat het steeds moeilijker wordt om blokken te minen en de beloning in omvang afneemt.

Wanneer dit punt is bereikt, is er geen blokbeloning voor het valideren van blokken. Mijnwerkers zullen alleen vergoedingen innen voor het valideren van transacties.

Sommige critici zijn van mening dat dit kan resulteren in het einde van Bitcoin en andere cryptocurrencies die dezelfde beperkingen hebben als miners, zullen overschakelen naar cryptocurrencies met grotere beloningen..

Bewijs van inzet

proof of stake, beginnersgids voor cryptocurrency

Bewijs van inzet kwam na bewijs van werk en is het op een na meest gebruikte cryptocurrency-algoritme.

Het belangrijkste dat proof of stake van proof of work onderscheidt, is dat het maakt geen gebruik van mijnbouw.

In plaats daarvan is het bewijs van inzet op basis van de inzet die een validator heeft. Hoe meer cryptocurrency u heeft, hoe groter uw inzet in het netwerk, hoe meer u kunt valideren.

Bewijs van inzet wordt vaak als effectiever beschouwd dan bewijs van werk.

Andere algoritmen

Bewijs van werk en bewijs van inzet zijn niet de enige algoritmen die in cryptocurrency worden gebruikt.

In de loop van de tijd zijn ontwikkelaars zich maar al te bewust geworden van de beperkingen van de twee en hebben ze nieuwe manieren bedacht om hun tekortkomingen te verhelpen.

Een interessante variatie op het bewijs van inzet is gedelegeerd bewijs van inzet (DPoS) die wordt gebruikt door EOS die enige controle centraliseert.

Veel van deze nieuwe algoritmen zijn nog in ontwikkeling en bevinden zich nog in de beginfase. Totdat ze hun volledige capaciteit hebben bereikt, weten we niet hoe effectief ze zijn.

Sommige cryptocurrencies gebruiken zelfs geen blockchain-technologie.

Verschillende soorten cryptocurrencies

soorten cryptocurrencies

Niet alle cryptocurrencies proberen hetzelfde te doen. Het doel van Bitcoin is relatief eenvoudig te begrijpen; vervang fiat-valuta.

Maar sommige cryptocurrencies proberen daarnaast nog veel meer gecompliceerde dingen te doen.

Ethereum was de eerste cryptocurrency die meer in het spel bracht. Een van de meest innovatieve dingen die ze erin hebben opgenomen, was slimme contracten.

Slimme contracten zijn in wezen contracten geschreven in code op de blockchain die bepaalde functies uitvoeren wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

Sindsdien concurreren veel andere cryptocurrencies ook in deze ruimte, die het potentieel heeft om veel industrieën te veranderen.

Naast slimme contracten bracht Ethereum ook mee gedecentraliseerde applicaties (dApps). Dit zijn applicaties die gedecentraliseerd zijn en die blockchain-technologie gebruiken om te werken.

Utility-tokens

Dit zijn cryptocurrencies die iets in ruil voor hun gebruik aanbieden.

Een goed voorbeeld van een utility-token is Binance Coin, een cryptocurrency die gebruikers korting geeft wanneer ze een transactie doen op de Binance-exchange.

Utility-tokens zijn misschien wel het beste use-case-voorbeeld van het gebruik van cryptocurrency in de wereld van vandaag.

Dergelijke cryptocurrencies bieden doorgaans geen geavanceerde functies zoals slimme contracten of dApps.

Stabiele munten

Een stablecoin is een cryptocurrency die is ontworpen om zo stabiel mogelijk te zijn in een poging de volatiliteit te verminderen die gewoonlijk wordt geassocieerd met cryptocurrency..

Volatiliteit wordt vaak genoemd als een van de belangrijkste redenen waarom mensen zich niet met cryptocurrency zouden moeten bemoeien.

Ze kijken naar de enorme pieken en dalen van Bitcoin en zien het niet als iets veiligs om in te investeren.

Op het moment van schrijven, een van de meest bekende stablecoins is Tether. Tether wordt verondersteld te zijn gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar, waarbij alle tokens een USD hebben.

Tether is echter niet de enige cryptocurrency die aan de USD is gekoppeld, verschillende andere zijn dat ook.

Privacy munten

Een privacymunt is een cryptocurrency die is ontworpen om zo anoniem mogelijk te zijn. Velen werken met de keuze om een ​​transactie anoniem of openbaar te verzenden.

Er is enige scepsis ten aanzien van privacymunten, aangezien veel mensen denken dat mensen dergelijke munten alleen zouden gebruiken om illegale transacties uit te voeren.

Dit is echter niet helemaal waar. Velen geven de voorkeur aan privacymunten omdat ze niet willen dat al hun transacties openbaar worden gemaakt in een gedistribueerd grootboek.

Dergelijke informatie kan worden gebruikt door mensen met slechte bedoelingen.

Daarnaast kunnen gebruikers van privacymunten ook beweren dat dergelijke munten dichter bij het gebruik van fysiek contant geld liggen, wat niet noodzakelijkerwijs traceerbaar is.

Drie van de bekendste privacymunten zijn Dash, Zcash en Monero.

Van de drie, Monero is misschien wel de veiligste en meest anonieme en heeft geen grootboek.

Privacymunten hebben helaas een beetje een imagoprobleem dat ze moeten oplossen voordat ze door overheden en het grote publiek worden geaccepteerd.

Meest populaire cryptocurrencies

meest populaire cryptocurrencies

Volgens CoinMarketCap, de meest gewaardeerde cryptocurrencies om te verhandelen zijn de volgende:

 1. Bitcoin
 2. Ethereum
 3. Rimpeling
 4. Bitcoin Cash
 5. Tether
 6. Litecoin
 7. EOS
 8. Binance-munt
 9. Bitcoin SV
 10. Stellair

Elke beginner zou deze top tien moeten kennen, hoewel ze veel veranderen.

Je kunt de top 100 cryptocurrencies bekijken op CoinMarketCap hier waar we ze allemaal in één korte zin hebben uitgelegd.

Waar kopen mensen cryptocurrency?

In de meeste gevallen krijgt u cryptocurrency in handen door deze te kopen bij een cryptocurrency-exchange.

Je kan ook handel in cryptocurrency als een CFD (Contract For Difference) via een makelaar.

Voor velen heeft CFD-handel de voorkeur omdat ze nooit de onderliggende waarde bezitten en voorkomt dat u cryptocurrency hoeft op te slaan, die op zichzelf risico’s met zich meebrengt.

Door een CFD-makelaar te gebruiken, kunt u de cryptocurrency echter niet voor welke soort transacties dan ook gebruiken. U kunt alleen kopen en verkopen.

Cryptocurrency-kranen zijn plaatsen waar mensen gratis cryptocurrency kunnen krijgen. Deze waren in het begin erg populair, vooral voor Bitcoin.

Ze zijn gemaakt om te proberen mensen cryptocurrency te laten gebruiken.

Uw cryptocurrency opslaan

Zodra je cryptocurrency in handen hebt, je moet een veilige plek vinden om het op te bergen. In het bijzonder uw privésleutels die u toegang geven tot uw munten.

De veiligste manier om uw privésleutels op te slaan, is met een virtuele portemonnee. Wat je ook doet, laat uw cryptocurrency niet achter in een cryptocurrency-uitwisseling.

Als je dat doet, blijf je bij risico om gehackt te worden en uw cryptocurrency gestolen. Cryptocurrency-uitwisselingen zijn berucht omdat ze worden gehackt.

Een van de bekendste hacks die plaatsvond, was die van Mt. Gox.

Bij Mt. Gox, gedurende een paar jaar waren hackers langzaam en voorzichtig in staat om te stelen ongeveer 850.000 Bitcoins, die vandaag bijna $ 8 miljard waard zijn.

Mt. Gox heeft nog steeds niet alles kunnen terugbetalen dat verloren was gegaan. Veel mensen lieten hun cryptocurrency achter op de beurs, niet wetende hoe onveilig het was.

Er zijn veel verschillende soorten virtuele wallets gemaakt.

Het belangrijkste type portemonnee dat wordt gebruikt, is een online portemonnee of mobiele portemonnee (hot wallet), hoewel sommigen kiezen voor veiligere portemonnee-oplossingen dat cryptocurrency offline opslaan (koude opslag).

Waaronder hardware portemonnees, dit zijn apparaten die speciaal zijn gemaakt voor het opslaan van uw privésleutels, en papieren portemonnees die meestal gewoon papier zijn waarop uw privésleutels zijn gedrukt.

Een ideale manier om uw cryptocurrency veilig te houden, is door bewaar een kleine bruikbare hoeveelheid in een warme portemonnee voor dagelijks gebruik en de rest in een koude opslag waar het niet toegankelijk is.

U kunt meer te weten komen over portefeuilles met cryptocurrency hier waar we er uitgebreid over hebben geschreven.

ICO’s

ICO, cryptocurrencies

Een ICO is iets dat je veel tegenkomt in de wereld van cryptocurrency. Het staat voor ‘Initial Coin Offering’.

Dit is waar sommige munten van een nieuwe cryptocurrency worden aangeboden tijdens een voorverkoop.

Gewoonlijk worden ICO’s uitgevoerd als een vorm van fondsenwerving, om een ​​cryptocurrency-project in beweging te krijgen. Degenen die besluiten om deel te nemen aan een ICO, moeten geloven dat het project van de grond zal komen.

Een andere vorm van ICO’s zijn IEO’s. Een IEO staat voor ‘Initial Exchange Offering’.

ICO’s hebben de afgelopen jaren te maken gehad met veel juridische druk en tegenwoordig worden veel ICO’s alleen gehouden door particuliere tot grootschalige investeerders.

In China, ICO’s zijn volledig verboden.

Veel cryptocurrency-handelaren houden ervan om betrokken te raken bij ICO’s omdat ze weten dat de prijs van een cryptocurrency meestal na één in prijs zal stijgen..

Ze hoeven niet per se te geloven in wat de cryptocurrency probeert te bereiken.

Een transactie uitvoeren met cryptocurrency

Om een ​​transactie naar iemand anders uit te voeren met cryptocurrency, meestal moet u het naar hun openbare adres sturen.

Wat je ook doet, deel uw privé-adres niet aangezien dit is hoe u toegang krijgt tot uw cryptocurrency.

Een belangrijk ding om te onthouden over het maken van transacties met cryptocurrency is dat in de meeste gevallen, transacties zijn onomkeerbaar.

Als ze eenmaal zijn gemaakt, kunnen ze niet ongedaan worden gemaakt, dus u moet het openbare adres dat u verzendt, corrigeren.

Bitcoin en vele andere cryptocurrencies worden opgesplitst in Satoshis (genoemd naar Satoshi Nakamoto), wat in het geval van Bitcoin acht decimalen is.

Dit kan zorgen voor microtransacties, iets dat voorheen niet mogelijk was met traditionele fiat-valuta’s.

Hoe legaal zijn cryptocurrencies?

zijn cryptocurrencies legaal

De legaliteit van cryptocurrencies varieert enorm over de hele wereld en beginners moeten zich bewust zijn van hun juridische status in het land waarin ze zijn gevestigd..

In sommige delen van de wereld is het volledig illegaal. Dat is het geval in een groot deel van Noord-Afrika en delen van Zuid-Amerika.

In de meeste landen moet de cryptocurrency-regulering echter nog inhalen hoeveel het de afgelopen tien jaar is gevorderd.

Veel centrale banken adviseren dat het verhandelen van cryptocurrency riskant is en waarschuwen hun burgers om dit niet te doen.

Hun bezorgdheid houdt meestal ook verband met verzachting witwassen van geld en bestrijding van terrorismefinanciering.

Europa en Noord-Amerika zijn de meest cryptocurrency-vriendelijke continenten ter wereld. Dat gezegd hebbende, betekent dit niet dat de hele situatie elk moment kan veranderen.

In sommige delen van Zwitserland staan ​​overheidsinstanties mensen toe om te betalen voor diensten en vergoedingen in cryptocurrency, wat een grote stap voorwaarts is.

In het algemeen echter, cryptocurrencies zijn op veel plaatsen nog steeds geen geaccepteerde betaalmethode.

In Azië is het beeld meer gemengd met cryptocurrency die opereert in een grijs gebied dat niet wordt geaccepteerd of afgewezen.

Beginners kunt u hier ons artikel lezen dat beschrijft hoe elk land ter wereld cryptocurrency reguleert.

Belastingen

Belastingen zijn een groot probleem dat veel beginners in cryptocurrency goed moeten doen. Afhankelijk van het land waarin u zich bevindt, kunnen ze drastisch verschillen.

Ze zijn meestal afhankelijk van hoe cryptocurrencies zijn gedefinieerd. In sommige landen zijn het belastingen als grondstoffen of andere financiële instrumenten.

ICO’s kunnen ook op verschillende manieren worden ingedeeld, wat vervolgens van invloed kan zijn op hoe ze worden belast.

Cryptocurrency en illegale activiteit

Helaas zijn er genoeg mensen die cryptocurrency gebruiken voor illegale doeleinden.

Er wordt geschat dat maar liefst 25% van de Bitcoin-gebruikers zijn op de een of andere manier gerelateerd aan criminele activiteiten, en tot 44% van de transacties houdt verband met illegale activiteiten.

Vaak wordt dat geloofd een van de grootste gevallen die Bitcoin onder de aandacht van het publiek brachten, was die van Zijderoute.

Silk Road was een verborgen website op het dark web waar mensen Bitcoin grotendeels konden gebruiken om illegale drugs te kopen.

Uiteindelijk werd Silk Road neergehaald en werd de vermeende leider gearresteerd, maar het had tot gevolg dat Bitcoin voor altijd werd gekoppeld aan illegale activiteiten.

Cryptocurrency is ook gebruikt voor moord voor verhuurdiensten en zelfs voor kinderpornografie.

Hoewel het de moeite waard is om dat te vermelden fiatgeld wordt meer voor dergelijke doeleinden gebruikt en is minder traceerbaar dan de meeste cryptocurrencies waardoor het voor opsporingsambtenaren moeilijker wordt om op te sporen.

Beginners moeten niet worden afgeschrikt door de illegale kant van cryptocurrency, aangezien deze waarschijnlijk veel kleiner is dan mensen denken.

Zijn cryptocurrencies een veilige investering?

investeren in cryptocurrency

Er is nog nooit een hack op een cryptocurrency geweest. Dit is een mythe.

Wat in de meeste gevallen is gebeurd, is dat de cryptocurrency van mensen is gestolen tijdens een aanval op een cryptocurrency-exchange, zoals we hierboven hebben uitgelegd.

Het meest risicovolle deel van investeren in cryptocurrencies is dat ze erg volatiel zijn. Deze medaille heeft echter twee kanten; zonder het risico zou er geen beloning zijn.

Zoals we in dit artikel zullen herhalen, zullen er zonder enige volatiliteit geen mogelijkheden zijn om tegen lage prijzen te kopen en tegen hogere prijzen te verkopen..

Beginners moeten echter niet alleen geloven dat laag kopen en hoog verkopen alles is wat u moet weten over handelen.

Wat een handelaar maakt, is weten hoe hij in een trend kan kopen. Het is niet genoeg om tegen een lage prijs te kopen. Wat beginners willen doen, is kopen tegen een lage prijs, wetende dat de prijs zal stijgen.

Scams met cryptocurrency

Helaas zijn er nog steeds tal van oplichting waar beginners op moeten letten. Zoals hierboven vermeld, is cryptocurrency in veel delen van de wereld niet goed gereguleerd.

Zelfs in enkele van de technologisch meest ontwikkelde landen loopt de regulering van cryptocurrency nog steeds achter op het tempo waarin het vordert.

Dit betekent dat er zijn nog steeds tal van oplichting om op de hoogte te zijn, waarvan er vele de vorm aannemen van ICO’s. Sommige van deze munten hebben de bijnaam ‘scamcoins’.

Deze scamcoins werken meestal met een pump and dump-schema.

EEN pomp- en dumpschema, in de cryptocurrency-wereld, is waar de makers van een munt de meerderheid van de cryptocurrency in omloop bezitten en anderen overtuigen om te kopen wat beschikbaar is.

Ze ‘pompen’ de prijs door anderen te overtuigen om te investeren.

Wanneer investeerders kopen wat er nog over is, stijgt de prijs en verkopen de makers van de cryptocurrency hun grote aandeel voor een enorme winst en verdwijnen ze meestal.

Dit deel van de zwendel wordt de ‘dump’ genoemd.

Wat er vervolgens gebeurt, is dat de mensen die in het pump and dump-schema hebben geïnvesteerd, een nutteloze munt achterlaten die in waarde is gekelderd.

Een van de grootste oplichting die ooit heeft plaatsgevonden, was OneCoin. Het team achter OneCoin kon op frauduleuze wijze meer dan € 4 miljard verwerven.

Ze hebben beloofd om een ​​cryptocurrency te creëren, maar dat hebben ze nooit gedaan. Uiteindelijk werd een van de oprichters in de VS gearresteerd.

51% aanvallen

Misschien wel het gevaarlijkste waar beginners van cryptocurrency op moeten letten, is 51% aanvallen.

Bij een aanval van 51% heeft een entiteit 51% van de verwerkingskracht op een blockchain in handen. Als ze zoveel controle hebben, kunnen ze allerlei kwaadaardige activiteiten ondernemen.

Een van de meest bekende is een dubbele uitgaven. Simpel gezegd, dit is waar de aanvaller zijn cryptocurrency twee keer kan uitgeven.

51% van de aanvallers kan mogelijk ook andere personen op de blockchain censureren door te voorkomen dat hun transacties worden gevalideerd.

Een aanval van 51% is zeer ernstig en kan leiden tot verlies van vertrouwen in een cryptocurrency en uiteindelijk tot de ondergang ervan.

Hoeveel geld kan ik verdienen met het verhandelen van cryptocurrency?

hoeveel kunt u verdienen met het verhandelen van cryptocurrencies

Als je het goed doet, veel.

Er zijn tal van handelaren en investeerders die hun fortuin hebben verdiend door op de kar met cryptocurrency te springen.

Hoewel cryptocurrency tegenwoordig veel hype krijgt, komt dit vooral omdat het zo vluchtig is. In werkelijkheid is de markt voor cryptocurrency kleiner dan de forex- en aandelenmarkten.

Dat gezegd hebbende, de cryptocurrency-markt heeft een voordeel ten opzichte van forex en aandelenmarkt doordat ze altijd open zijn.

Verder naar dat, volatiliteit is wat handelaren willen omdat het betekent dat er meer mogelijkheden zijn om tegen een lage prijs op de markt te komen en tegen een hoge prijs de markt te verlaten.

In sommige opzichten is het handelen in cryptocurrency vergelijkbaar met het handelen in forex, omdat u iets verhandelt dat als valuta kan worden gebruikt.

Veel forex-handelsstrategieën kunnen ook op cryptocurrency worden toegepast. Echter, cryptocurrencies delen ook enkele overeenkomsten met de handel in aandelen te.

Meestal in de zin dat het producten zijn die zich in de loop van de tijd ontwikkelen, vergelijkbaar met hoe bedrijven veranderen en beloften doen.

Zal cryptocurrencies slagen?

Dit is nog steeds erg discutabel.

Hoewel sommigen met absolute zekerheid geloven dat cryptocurrencies zullen slagen, hebben ze te maken gehad met golven van tegenstand.

Sommigen geloven dat cryptocurrencies groeien, anderen beweren dat ze slechts een speeltje voor investeerders zijn en dat het in de moderne wereld niet veel gebruikt wordt..

Anderen die cryptocurrencies verhandelen, geloven misschien niet dat ze zullen slagen, maar verhandelen ze nu gewoon omdat er in de tussentijd veel geld te verdienen is..

Bitcoin-investeerders, de Winklevoss tweeling, geloven dat Bitcoin ondergewaardeerd is totdat het dezelfde waardering bereikt als goud, namelijk $ 7 biljoen.

Degenen die tegen dit argument zijn, zijn van mening dat Bitcoin en misschien is de bredere cryptocurrency-wereld in een speculatieve zeepbel die elk moment kon barsten.

Bitcoin heeft behoorlijk wat dramatische pieken en prijsdalingen doorgemaakt, maar 10 jaar later is het er nog steeds.

Het argument dat er mogelijk een bredere cryptocurrency-bubbel is, kan echter enkele redenen hebben. Tegenwoordig zijn er meer dan 2.000 verschillende cryptocurrencies.

Velen proberen op hetzelfde gebied te concurreren: slimme contracten; dApps; prijsstabiliteit; privacy; on-chain governance; enz.

Sommigen hebben zelfs de cryptocurrency-boom vergeleken met Tulip Mania die plaatsvond in Nederland in de jaren 1600 of Spoorwegmanie die plaatsvond in het VK in de jaren 1840.

Handelen in cryptocurrency

handelen in cryptocurrency

Hoewel dit allemaal opwindend klinkt, hebben we het nog niet gehad over het daadwerkelijke handelsproces.

Degenen met kennis van handelen zullen een uniek voordeel hebben ten opzichte van degenen die dat niet hebben. Hoe ervaren u ook bent, u moet een strategie bedenken.

En voordat u een strategie kunt kiezen, moet u bepalen welke handelsstijl bij u past, meer swingtrading of daytrading.

 • Swing trading: Swingtraders hebben de neiging om grotere posities te openen en kunnen deze dagen, weken of zelfs maanden open houden.
 • Dag handel: Daghandelaren hebben de neiging om kleinere posities te openen en ze allemaal tegen het einde van de dag te sluiten.

Omdat je een beginner, het kan voor u beter zijn om met swingtraden te beginnen omdat u het in uw vrije tijd kunt doen, aangezien u waarschijnlijk andere verantwoordelijkheden zult hebben.

Daghandel met een fulltime baan zou erg moeilijk zijn omdat het veel aandacht vereist.

Echter, daghandelaren kunnen hun inkomsten veel sneller samenstellen dan swingtraders, wat betekent dat ze hun handelsomvang vaker kunnen vergroten en in theorie grotere transacties kunnen uitvoeren.

Maar nogmaals, veel handelaren beweren dat het ‘echte geld’ in de handel swingtraden is. Het is een goed idee om beide handelsmethoden uit te proberen om te zien welke het beste bij u past.

Je kunt dit artikel lezen hier over de verschillen tussen swing trading en day trading voor forextraders.

Analyse van de cryptocurrency-markt

Beginners moeten dan beslissen op wat voor soort analyse u vertrouwt – technische Analyse of fundamentele analyse.

Technische analyse is het proces waarbij indicatoren en grafieken worden gebruikt die u informeren wanneer u moet kopen en verkopen.

Fundamentele analyse maakt gebruik van nieuws en andere gebeurtenissen om marktbewegingen te voorspellen.

Indicatoren

Er zijn veel verschillende soorten indicatoren die verschillende dingen aanduiden en meten.

Wat je ook doet, gebruik niet te veel indicatoren, blijf maximaal bij twee of drie. Nog meer en het kan verwarrend worden.

Door er ten minste twee te gebruiken, kunnen traders ‘samenvloeiing’ vinden, waarbij twee indicatoren hetzelfde adviseren.

Als twee indicatoren u vertellen dat u moet kopen of verkopen, zult u meer zelfvertrouwen hebben dat het de juiste beslissing is dan wanneer slechts één indicator een transactie adviseerde.

‘Naked trading’ is wanneer u handelt zonder enige indicator. Dit kan nog steeds worden beschouwd als technische analyse wanneer u kandelaarpatronen gebruikt.

Handelen in cryptocurrency als een CFD

handelen in cryptovaluta als CFD

Zorg ervoor dat uw makelaar gereguleerd is. Onderzoek ze grondig voordat u zich aanmeldt.

Wees echter voorzichtig bij het onderzoeken, aangezien sommige mensen geld hebben verloren en hun makelaar de schuld hebben gegeven, terwijl dit in werkelijkheid was vanwege hun slechte kennis van handelen.

Een ander voordeel van handelen met een traditionele CFD-makelaar is dat u heeft waarschijnlijk de mogelijkheid om naast cryptocurrencies ook andere marktinstrumenten te verhandelen, zoals aandelen en forex.

Dit is handig omdat u hiermee uw portefeuille kunt diversifiëren en risico’s kunt verkleinen.

Er zullen momenten zijn dat de hele cryptocurrency-markt naar beneden is en u het moeilijk zult hebben om te handelen.

Handelen met een cryptocurrency-exchange kan een beetje riskanter zijn omdat er nog niet veel regulering is.

Negeer prikkels om te handelen met een CFD-makelaar. Als ze u moeten stimuleren om met hen te handelen, zijn ze waarschijnlijk niet zo goed.

Een goede makelaar moet indruk op u maken met hun servicekwaliteit, niet met gratis geld.

Handelsplatformen

MT4 is het meest populaire handelsplatform voor alle instrumenten, hoewel sommige brokers hun handelsplatform kunnen aanbieden.

Het belangrijkste waar u op moet letten op een handelsplatform is een betrouwbare service.

Dat gezegd hebbende, zou een handelsplatform ook handige tools moeten hebben voor analyse en als bonusaanbieding geautomatiseerde handel.

Accounttypen

Deze kunnen op verschillende manieren variëren, meestal in de grootte van de bestellingen die u kunt plaatsen en het soort markttoegang dat ze bieden.

Beheerde accounts kan ook worden overwogen, u zult echter geen handelaar zijn, maar meer een belegger die zijn geld aan iemand anders heeft overgedragen om het in plaats daarvan voor u te verhandelen.

Kopieer trading en mirror trading kunnen ook worden overwogen en zijn een geweldige manier om te leren handelen.

Beginners kunnen de transacties van anderen kopiëren, soms automatisch, maar dit brengt natuurlijk risico’s met zich mee.

Volg geen handelaar omdat ze één grote winst hebben gemaakt, volg een consequent succesvolle handelaar. Consistentie is een teken van een echte handelaar.

Demo-accounts

Demo-accounts niet geadviseerd omdat ze handelaren onrealistische verwachtingen wekken.

Transacties worden te snel uitgevoerd met weinig of geen ontsporing. In het echte leven zult u waarschijnlijk niet in staat zijn om bestellingen zo perfect uit te voeren als u ze invoert.

Bovendien zullen ze je waarschijnlijk meer geld geven om mee te spelen dan je hebt. Sommige makelaars bieden zelfs demo-accounts aan van $ 1 miljoen.

Dit is niet handig, want als je zoveel nepgeld hebt om mee te spelen, is er geen risico als je er iets van verliest.

Wanneer beginners beginnen met het handelen in cryptocurrency, hebben ze dit risico nodig, omdat het hen helpt meer na te denken over de transacties die ze maken.

Robots

Beginners moeten heel voorzichtig zijn met handelsrobots (bots).

Mensen gebruiken ze om te handelen wanneer ze niet de hele tijd kunnen handelen en ze handelen automatisch voor hen.

Het probleem met bots is dat ze ongecontroleerd te laten lopen, kan buitengewoon riskant zijn.

Ze kunnen enorme verliezen maken omdat ze kunnen geen informatie van buitenaf krijgen wereld vertelt hen wat de markt doet.

Als Donald Trump bijvoorbeeld net iets heeft getweet over Bitcoin-regelgeving en handelaren beginnen met verkopen, kan de bot dit niet oppikken.

Bovendien zijn handelsbots meestal ontworpen om alleen in bepaalde omgevingen te werken, en daarom kunnen ontwikkelaars zulke hoge resultaten claimen.

Als een beginner, het wordt sterk aangeraden om weg te blijven van handelsbots. Hoewel ze misschien een gemakkelijke manier lijken om eerder te beginnen met verdienen, brengen ze veel risico’s met zich mee.

Laat ze over aan professionals die begrijpen hoe ze werken en hoe ze deze kunnen afstemmen om verliezen te beperken.

Een handelsstrategie voor cryptocurrency bedenken

cryptocurrency-handelsstrategie

Het bedenken van een strategie kan veel tijd kosten. Beginners moeten veel verschillende proberen om te zien wat voor hen werkt.

Om dit effectief te doen, heb je een handelsdagboek waar u alle transacties die u maakt kunt loggen en kunt zien wat werkt en wat niet.

Een belangrijk ding waar uw cryptocurrency-handelsstrategie rekening mee moet houden, is dat er verschillende soorten markten zijn.

 • Uptrend (bullish). Dit is waar de prijs van een cryptocurrency stijgt.
 • Downtrend (bearish). Dit is waar de prijs van een cryptocurrency daalt.
 • Variërend (zijwaarts). Dit is waar de prijs van een cryptocurrency niet omhoog of omlaag gaat.

Beginners moeten leer hoe u met de trend kunt handelen. Leer wanneer het momentum oppakt, een pauze neemt en wanneer het op het punt staat te veranderen. Dit zijn allemaal kansen om geld te verdienen.

Typisch beweegt de markt in cycli. Het kan beginnen met een opwaartse trend, bereik op een hoog niveau, beginnen met een neerwaartse trend, beginnen met variëren op een laag niveau en dan kan een opwaartse trend ontstaan.

Dat moet echter worden vermeld deze cycli kunnen weken, maanden of zelfs jaren duren. Een deel ervan komt tot uiting in hoe ingezoomd u bent op uw grafieken.

Uw handelsstrategie voor cryptocurrency moet twee dingen doen: zoek naar samenvloeiing (hierboven vermeld in het gedeelte over indicatoren); wees consistent.

Consistentie is belangrijk omdat u uw fortuin niet alleen met één transactie zult verdienen, in werkelijkheid zult u het verdienen met een reeks transacties.

Beginners moeten leren streng voor zichzelf te zijn en zich aan uw handelsplan te houden. Het zal echter veel tijd kosten om een ​​handelsplan te ontwikkelen dat in de loop van de tijd zal moeten worden verfijnd.

Belangrijkste punten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

 • Cryptocurrency is gedecentraliseerd virtueel geld dat werkt zonder de noodzaak van centrale banken. Cryptocurrency werkt met behulp van blockchain-technologie.
 • Er zijn veel verschillende soorten cryptocurrency. Ze streven naar verschillende dingen en kunnen op heel verschillende manieren werken.
 • Cryptocurrency opereert nog steeds in een juridisch grijs gebied. Regelgeving is nog steeds bezig met een inhaalslag op de technologie.
 • Degenen die geïnteresseerd zijn in cryptocurrency-handel, moeten een goede kennis van handelen hebben. Er zijn veel aspecten waarmee u rekening moet houden.

Wilt u beginnen met het verhandelen van cryptocurrency?

Het is niet moeilijk om te beginnen met het verhandelen van cryptocurrency, en u kunt beginnen met een demo-account van etoro binnen enkele minuten. Maak eenvoudig een Handelaccount en begin met handelen! Als u eenmaal zeker bent van uw handelsvermogen, kunt u direct overschakelen naar een live-account en uw geld storten en in realtime beginnen met handelen op de cryptocurrency-markten.

Leer handelen met onze cryptocurrency-handelscursus

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om te lezen "Beginnershandleiding voor het succesvol verhandelen van cryptocurrency", geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me