Bitcoin Halving 2020: waarom is het crypto-evenement van groot belang?

Wat is halveren?

Halvering komt van een oud Engels woord dat ‘de helft’ betekent.

Maar voordat we gaan uitleggen wat halvering in cryptocurrency is, proberen we eerst het concept van mining te begrijpen.

In Bitcoin en andere cryptocurrencies is mining het proces waarbij de transacties van andere mensen worden gevalideerd door een computer te gebruiken om een ​​ingewikkeld wiskundig probleem op te lossen..

Elke transactie wordt toegevoegd aan de lange, openbare lijst van alle transacties, ook wel de blockchain genoemd. In ruil daarvoor worden mensen beloond met cryptocurrency.

Een Bitcoin-beloning wordt gegeven aan de computer die het wiskundige probleem als eerste heeft opgelost en voegde een nieuw blok toe aan de reeks blokken.

Tot zover goed.

Wat halveren betekent is de verlaging van de Bitcoin-mijnbeloning uitgegeven door de helft.

Het klinkt misschien als een heel eenvoudig concept voor velen van jullie, maar voor de cryptocurrency-gemeenschap is het een evenement van enorm belang dat onvermijdelijk de waarde van de munt zal beïnvloeden.

Bitcoin Halving uitgelegd

bitcoin halvering

De halvering heeft invloed op het aantal Bitcoins-miners dat wordt beloond voor het minen van het Bitcoin-blok. Historisch gezien heeft de gebeurtenis op de lange termijn positieve effecten gehad op de prijs van Bitcoin.

Er zal ooit slechts 21 miljoen Bitcoin worden gedolven. In tegenstelling tot banken die contant geld kunnen afdrukken, is er een eindige limiet aan de hoeveelheid Bitcoin die kan bestaan. Dat is de reden waarom, om inflatie te voorkomen, om de paar jaar een evenement met de naam Bitcoin-halvering plaatsvindt.

Beschouw Bitcoin-mijnbouw als een race. De eerste persoon die de finish bereikt (in ons geval een blok voltooien) wordt beloond met Bitcoin. De prijs was 50 Bitcoins, maar toen was Bitcoin een paar cent waard. Omdat halvering echter twee keer eerder is gebeurd, is de prijs gedaald naar 12,5 Bitcoins per blok. In 2020 wordt dat aantal 6,25 Bitcoins (dat is op het moment van schrijven ongeveer $ 70.000 dollar).

De halvering van de bitcoin heeft gevolgen voor mijnwerkers. Op een gegeven moment wordt het bedrag dat mijnwerkers moeten betalen voor elektriciteit en rekenkracht niet gedekt door de beloning die ze uiteindelijk zullen krijgen. Dit is een van de redenen waarom veel mijnwerkers denken dat Bitcoin-mijnbouw langzaam aan het uitsterven is.

Mijnbouw is duur. Het vereist veel krachtige hardware die zeker niet goedkoop is. Bovendien worden de maandelijkse elektriciteitsrekeningen alleen maar hoger en hoger. Als je dat allemaal bij elkaar optelt, kan dit soms niet eens gelijk zijn aan de beloningen die een miner uiteindelijk zal krijgen.

Naarmate het aanbod dichter bij het eindige aantal Bitcoin komt, stijgt de vraag. Daarom houden velen hun Bitcoins vast. Elke halvering dient als een herinnering dat de voorraad Bitcoin opraakt. Er wordt echter verwacht dat de laatste Bitcoin ergens in het jaar 2140 zal worden gedolven.

Elke keer dat er wordt gehalveerd, wordt de hoeveelheid nieuw aangemaakte Bitcoin beperkt. Dat, aan de andere kant, maakt de bestaande Bitcoin erg waardevol omdat de hoeveelheid nieuwe Bitcoin die in de totale pool van Bitcoin wordt gestort steeds minder zal worden..

Hoe meer de prijs van Bitcoin stijgt, hoe meer miners zullen strijden om de beloning. Hoe meer mijnwerkers concurreren, hoe beter de beveiliging van het netwerk, wat op zijn beurt de waarde van Bitcoin als monetair instrument verhoogt, waardoor de vraag zal toenemen. Alles is met elkaar verbonden en zal onvermijdelijk ook een enorme impact hebben op zowel de cryptocurrency-gemeenschap als de wereldeconomie..

Kortom, halvering is gecorreleerd met een stijging van de langetermijnprijs van Bitcoin.

Bitcoin halvering in 2020 en de mogelijke gevolgen

bitcoin halvering 2020

De halvering vindt volgens Bitcoinblockhalf.

In 2012, het eerste jaar van halvering, bereikte Bitcoin eind 2013 een nieuw hoogtepunt van $ 1.000. Na de halvering in 2016 schoot de waarde van Bitcoin weer omhoog naar een nieuw record van $ 20.000 in 2017. Een aanzienlijke crash in de prijs volgde, maar de prijs van een aantal transacties begon langzaam maar zeker te herstellen.

Na de aanstaande halvering is een prijsverhoging door vraag en aanbod volkomen logisch. Naarmate het aanbod van Bitcoins langzaam de ultieme limiet van 21 miljoen bereikt, wordt het steeds waardevoller. Dit, naast de toegenomen populariteit en toepassing van cryptocurrency op wereldwijd niveau, betekent dat de vraag alleen maar zal blijven stijgen en de prijs zal stijgen..

Bij elke halvering waren er verschillende variabelen die de uitkomst beïnvloedden. Bij de eerste halvering had niemand enig idee wat hij kon verwachten. Met de tweede halvering in 2012 was een nieuwe reeks factoren, waaronder de opkomst van Ethereum en ICO’s, een nieuwe factor die ook van invloed was op de uitkomst. Nu, 7 tot 8 jaar later, zijn er nog veel meer factoren die ook van invloed kunnen zijn op de resultaten van de halvering van 2020.

Deze keer moet de grootste verandering in het cryptocurrency-ecosysteem het enorme publieke bewustzijn rond Bitcoin zijn, gecombineerd met de grote interesse van institutionele beleggers. Als financiële instellingen Bitcoin overnemen door grote posities in te nemen, zal de waarde van Bitcoin zeker worden beïnvloed op manieren die beleggers nog nooit eerder hebben gezien.

Hoe dan ook, het belangrijkste punt uit de halveringsles van vandaag is het volgende: er is een bepaalde correlatie tussen de halvering van de Bitcoin-beloning en prijsvolatiliteit achteraf..

Aan de aanbodzijde vinden er om de 4 jaar veranderingen plaats. Houd hier rekening mee, want het zal u als investeerder of mijnwerker helpen om een ​​beter beeld te krijgen van wat de prijs van Bitcoin op verschillende momenten beïnvloedt of zou kunnen beïnvloeden..

Wat de experts zeggen?

Veel experts zijn het erover eens dat de halvering eerdere trends zal volgen en dat Bitcoin tot een jaar na het evenement een nieuw record zal bereiken. Bitcoin zou hoogstwaarschijnlijk een waarde kunnen bereiken van 10 keer de prijs en velen denken dat $ 100K er na de halvering heel goed uitziet.

Anthony “Pomp” Pompliano, die mede-oprichter is van Morgan Creek Digital Assets, gelooft bijvoorbeeld ook dat Bitcoin in 2021 mogelijk $ 100.000 zou kunnen bereiken..

“Vraag-aanbod-economie blijft geldig”, zei Pomp. “Ze zijn een geweldige manier om de marktprijs te bepalen. Dus als de vraag naar activa met een vast aanbod toeneemt, blijven we prijsstijging zien. Een van de grootste aanjagers van die vraag of toename van schaarste is de halvering in mei 2020 waarvan ik denk dat het een groot moment gaat worden ”, zegt hij.

De CEO van Kraken, Jesse Powell is ook optimistisch over het bereiken van $ 100K na de halvering. Hij gelooft dat de munt op een gegeven moment zelfs het prijskaartje van $ 1 miljoen zou kunnen bereiken.

We zullen moeten afwachten wat er gaat gebeuren en hoe de cryptomarkt zal reageren na de halvering.

Deskundigen zijn het er ook over eens dat het toegenomen publieke bewustzijn kan leiden tot een golf van FOMO-aankopen (angst om te missen), waardoor de prijs van BTC nog hoger wordt. Web 3.0-blockchains zullen ook zorgen voor meer interesse in cryptocurrencies.

Om deze redenen zullen we waarschijnlijk een enorme stijging van de waarde van Bitcoin ongeveer een jaar na de halvering van 2020 zien. Andere cryptocurrencies zullen waarschijnlijk ook snel volgen en eerdere recordhoogtes overschrijden.

Moeilijkheidsgraad en mijnbouwpools?

bitcoin mining moeilijkheidsgraad

Naast de halvering van Bitcoin is er nog een andere factor die van invloed is op de schaarste van Bitcoin die het vermelden waard is. Het is nu veel moeilijker om blokken op te lossen en Bitcoins te genereren dan in het verleden. Naarmate meer mijnwerkers zich bij het netwerk aansluiten, wordt de moeilijkheidsgraad steeds groter. Verhoogde moeilijkheidsgraad betekent dat mijnwerkers krachtigere hardware moeten krijgen om de gecompliceerde cryptografische algoritmen op te lossen.

Toenemende moeilijkheidsgraad leidde er ook toe dat miners de zogenaamde “mining pools” gebruikten, waardoor ze collectief blokken konden oplossen en de blokbeloning konden delen. Een mijnbouwpool is een netwerk van mijnwerkers die hun rekenkracht delen en de blokbeloning gelijkelijk verdelen op basis van de hoeveelheid kracht die elke mijnwerker heeft bijgedragen aan het oplossen van een blok..

Laatste woorden

Laten we, om het samen te vatten, enkele belangrijke feiten over Bitcoin halvering 2020 uiteenzetten:

  • Het wordt verwacht in mei 2020.
  • Ongeveer 85% van de Bitcoins zal naar verwachting worden gedolven vóór het halveringsevenement.
  • Na de halvering blijven slechts meer dan drie miljoen Bitcoins ongemijnd.
  • Historisch gezien stijgen de Bitcoin-prijzen een jaar na elke vorige halvering.
  • In 2021 (een jaar na de halvering van 2020) wordt verwacht dat de waarde van Bitcoin nieuwe hoogtepunten zal bereiken.
  • Veel experts denken dat de schaarste van Bitcoin de waarde ervan de komende jaren tot $ 100.000 kan opdrijven.

Alleen de tijd zal ons leren wat de gevolgen zullen zijn. Zoals gezegd zijn er veel factoren die van invloed kunnen zijn op de nieuwe Bitcoin-waarde na de halvering; factoren die de vorige keer niet bestonden, waaronder populariteit, zware concurrentie, moeilijkheidsgraad van mijnen, enz.

Maak een bladwijzer van ons verhaal en kijk opnieuw in 2021 om te zien of Bitcoin echt die $ 100K-markering heeft bereikt!

Wilt u meer weten over de cryptocurrency-markt en hoe u deze kunt verhandelen?

Meld u aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel van Trading Education te lezen, geef het dan een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me