Bitcoin-prijsanalyse voor 2021 (diepgaande evaluatie)

BTC-prijsvoorspelling voor 2021

We delen de top Voorspellingen van experts voor Bitcoin in 2021.

Lees onze Bitcoin BTC-prijsanalyse in 2021

Het is redelijk om te zeggen dat 2020 een jaar van onzekerheid is geweest voor de financiële markten. De COVID-19-pandemie bracht alle goed geplaatste voorspellingen en analyses in verwarring, met name die van de notoir volatiele cryptocurrency-markt. Maar naarmate we 2021 naderen, lijkt het erop dat de belangstelling van beleggers met hernieuwd optimisme terugkeert naar de cryptomarkt en dat er wellicht licht is aan het einde van de tunnel..

Zoals altijd werd de aanklacht geleid door Bitcoin. Na een wankele start van het jaar steeg de prijs van Bitcoin eind november naar een recordhoogte van $ 19.850,11, wat natuurlijk serieuze interesse heeft gewekt in het potentieel van de cryptocurrency voor 2021..

Dus wat zou het komende jaar in petto hebben voor ‘s werelds beroemdste digitale valuta? In de volgende Bitcoin-prijsanalyse 2021 kijken we naar de verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs van Bitcoin, en bekijken we wat experts uit de industrie te zeggen hebben.

Als je BTC snel en gemakkelijk wilt kopen, ga dan naar eToro Exchange!

Inhoud

Bitcoin – een overzicht

Geschiedenis van de prijsbeweging van Bitcoin

Bitcoin in 2020

Voorspellingen van experts voor Bitcoin in 2021

Factoren die de prijs van Bitcoin beïnvloeden

Bitcoin-prijsanalyse voor 2021

Moet u in 2021 in Bitcoin investeren??

Gevolgtrekking

FAQ

Bitcoin – een overzicht

Voordat we ingaan op onze Bitcoin-prijsanalyse voor 2021, is het de moeite waard om enkele belangrijke feiten over de cryptocurrency en de technologie erachter samen te vatten..

Bitcoin was de allereerste cryptocurrency en is als enige verantwoordelijk voor het op de kaart zetten van blockchain. Gemaakt door Satoshi Nakamoto – van wie we bijna niets meer weten dan een naam, Bitcoin is ontworpen als ‘s werelds eerste gedecentraliseerde, peer-to-peer digitale betalingssysteem met de onderliggende blockchain-technologie die veilige transacties biedt zonder de noodzaak van verificatie door een bank of financiële instelling.

Bitcoin-transacties werken dankzij een complex systeem waarin netwerkknooppunten transacties verifiëren door blokken met complexe vergelijkingen op te lossen in wat algemeen bekend staat als Bitcoin-mijnbouw. Voor elk blok dat wordt geverifieerd en aan de blockchain wordt toegevoegd, worden mijnwerkers beloond met BTC, wat voor hen een stimulans is om binnen het netwerk te blijven opereren..

Ongeveer elke vier jaar wordt de beloning die door het Bitcoin-netwerk wordt verstrekt met de helft verminderd, waardoor miners naarmate de tijd verstrijkt minder BTC ontvangen. Dit proces wordt een halvering genoemd. Een ander belangrijk aspect van Bitcoin is dat het aanbod van tokens is gelimiteerd – er zullen nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins in omloop zijn. Deze functies simuleren effectief een deflatoir effect en zorgen voor schaarste, zodat de waarde van Bitcoin zich – in theorie – op een vergelijkbare manier kan gedragen als andere schaarse goederen, zoals goud..

In dit stadium vraagt ​​u zich misschien af ​​waarom al deze geschiedenis relevant is voor een Bitcoin-prijsanalyse in 2021, maar zoals we zullen zien, zijn de werking van cryptocurrency en blockchain-technologie vaak intrinsiek verbonden met hoe de prijs van tokens beweegt – en hoe de markt beweegt. sentiment kan worden beïnvloed door ontwikkelingen buiten de cryptocurrency-industrie.

Geschiedenis van de prijsbeweging van Bitcoin

Het is eerlijk om te zeggen dat de prijs van Bitcoin door de jaren heen veel is veranderd. In feite is de markt voor cryptocurrency in het algemeen notoir volatiel. Maar het is juist deze volatiliteit die cryptocurrency zo aantrekkelijk maakt voor handelaren. We kunnen de historische prijsbeweging van Bitcoin gebruiken als startpunt voor onze Bitcoin-prijsanalyse voor 2021 – het is misschien wel de beste indicator die we hebben van hoe de BTC-markt op bepaalde invloeden zal reageren..

Op het moment van schrijven handelde Bitcoin rond de $ 18.325 – maar zoals we zullen zien, kan dit aantal er binnen een paar maanden, weken, dagen – of zelfs uren heel anders uitzien..

Terwijl Bitcoin qua waarde bijna zijn hoogste punt ooit bereikt, is het vreemd om te denken dat toen de cryptocurrency werd gelanceerd, deze bijna waardeloos was – toen de oorspronkelijke code werd vrijgegeven aan de bredere markt en een jaar later voor minder dan een cent werd verhandeld. Pas in 2011 bereikte BTC pariteit met de Amerikaanse dollar. Deze langzame start is natuurlijk vrij gemakkelijk te begrijpen. Blockchain was een geheel nieuwe technologie en een wijdverbreid begrip van de toepassing en het potentieel ervan kostte wat tijd. De jaren 2011 – 2013 waren toen de schijnwerpers echt begonnen te schijnen op cryptocurrency en 2013 zag de prijs van Bitcoin schommelen tussen $ 350 en $ 1.242 – op dat moment was het stevig gevestigd als een actief met een reëel potentieel voor winst.

De prijs van BTC stuiterde de komende jaren rond, maar in 2017 was het meer dan $ 1.000 in waarde en zou het een record van $ 19.783,06 bereiken voordat het jaar voorbij was. Het volstaat te zeggen dat veel vroege investeerders enorme winsten hadden geboekt en de ogen van de wereld waren nu stevig gericht op Bitcoin en andere cryptocurrencies, met een enorme dekking in de reguliere media en een enorme belangstelling van particuliere investeerders.

Maar om aan te geven hoeveel de prijs van Bitcoin kan bewegen, daalde de waarde in 2018 met ongeveer 80% en bereikte een dieptepunt van ongeveer $ 3.000. In 2019 was Bitcoin weer in beweging, dit keer in bullmarkten waar de prijzen $ 14.000 bereikten voordat het vertrouwen opnieuw begon af te nemen..

Bitcoin in 2020

bitcoin-prijsgrafiek

Zoals we hebben gezien, verandert de prijs van Bitcoin snel en vaak met een enorme marge – maar over het algemeen is het gestegen en veel analisten voorspellen dat dit op de langere termijn zal aanhouden. Kijken naar de prijsbeweging van Bitcoin in 2020 om te peilen hoe deze in 2021 kan veranderen, levert een iets ander probleem op.

Natuurlijk was de COVID-19-pandemie iets van een curveball en een wereldwijde pandemie is niet iets dat de meeste handelaren als een terugkerende gebeurtenis zullen meenemen in toekomstige voorspellingen. Bitcoin begon het jaar met veelbelovende vooruitzichten, maar naarmate de crisis groeide, zag het onvermijdelijk zijn waarde dalen. Bitcoin daalde van een hoogste punt van $ 10.000 naar een dieptepunt van $ 3.800. Toen kwam in november, bijna uit het niets, BTC naar de hoogste prijs ooit van iets minder dan $ 20.000. Dit maakt het natuurlijk een zeer intrigerend vooruitzicht voor het komende jaar en onze Bitcoin-prijsanalyse 2021 heeft enkele zeer optimistische meningen uit de cryptowereld gehoord..

Voorspellingen van experts voor Bitcoin in 2021

Om een ​​evenwichtige Bitcoin-prijsanalyse voor 2021 te maken, is het nodig om informatie uit verschillende gebieden te verzamelen. Uiteraard is het kijken naar de meningen en voorspellingen van vooraanstaande crypto-experts een goede manier om het sentiment van de industrie ten opzichte van Bitcoin en de markt in het algemeen te meten..

Wat voorspellen crypto-experts voor de prijs van Bitcoin in 2021?

Anthon Pompliano

Mede-oprichter van Morgan Creek Digital Anthon Pompliano heeft zijn eigen Bitcoin-prijsanalyse voor 2021 uitgegeven en klinkt zeer positief over het prijstraject van het token. “Het wordt behoorlijk agressief”, zegt hij. “Ik heb er vrij zeker van dat Bitcoin eind 2021 $ 100.000 zal bedragen." Pompliano voegde eraan toe dat hij gelooft dat het steeds kleiner wordende aanbod van Bitcoin-tokens in combinatie met de toegenomen interesse van institutionele beleggers de waarde van Bitcoin zal zien stijgen tot nooit eerder vertoonde niveaus..

Mike Novogratz

De CEO van Galaxy Digital en miljardair-investeerder Mike Novogratz is ook buitengewoon positief over de toekomst van Bitcoin. Hij bevestigde via zijn Twitter-account dat “Bitcoin nu een institutioneel bezit is. Period ” en is van mening dat de door de instelling geleide buy-in die de prijsstijging van Bitcoin aan het einde van 2020 zag, de waarde ervan in 2021 zal blijven verhogen..

Henri Arslanian

Henri Arslanian, Global Crypto Leader bij PwC, gelooft ook dat traditionele financiële instellingen de crypto-ruimte zullen blijven betreden en voorspelt dat veel particuliere banken veel meer openstaan ​​voor het verlenen van diensten met betrekking tot investeringen in cryptocurrency. Arslanian schrijft voor Yahoo Finance en wijst er ook op dat “in 2020 een recordaantal bitcoin-portefeuilles werd geopend”, dus we kunnen verwachten dat de vraag in 2021 blijft toenemen. optimistisch over de toekomst van de cryptocurrency.

Willy Woo

De populaire cryptocurrency-investeringsanalist Willy Woo heeft het komende jaar grote dingen voorspeld voor Bitcoin. “Mijn topmodel dat eind 2021 $ 200.000 per bitcoin suggereert, ziet er conservatief uit, $ 300.000 is niet uitgesloten," hij twitterde. Na analyse van verschillende marktsignalen, voegde hij eraan toe dat het traject van Bitcoin is "wijst op toenemende reflexiviteit, een versterkte 2021 bullish feedback loop".

Tom Fitzpatrick

Een andere expert die een waardestijging voor Bitcoin voorspelt, is Citibank-analist Tom Fitzpatrick. Zijn eigen Bitcoin-prijsanalyse voor 2021 is op zijn zachtst gezegd bullish. Hij voorspelt dat Bitcoin het komende jaar $ 318.000 zal bereiken, waarbij hij het historische traject van Bitcoin als een belangrijke indicator noemt. Interessant is dat Fitzpatrick ook gelooft dat beleggers Bitcoin steeds meer zien als een middel om zich in te dekken tegen inflatie en als een ‘veilige haven’ in de nasleep van COVID-19..

Zou u overwegen om in te investeren Bitcoin BTC?

Factoren die de Bitcoin-prijs beïnvloeden

factoren die de prijs van bitcoin beïnvloeden

Er zijn vier hoofdfactoren die de meeste invloed hebben op de prijs van Bitcoin:

1. Bitcoin halvering

We hebben het al gehad over halvering – waarbij de beloning die wordt aangeboden aan Bitcoin-mijnwerkers met 50% wordt verlaagd. De laatste keer dat dit gebeurde was in mei 2020. Historisch werden halveringen gevolgd door prijsstijgingen, aangezien blokhalvering het aanbod onvermijdelijk vermindert zonder noodzakelijkerwijs de vraag te beïnvloeden. Er is echter geen manier om te weten hoe de COVID-crisis roet in het eten heeft gegooid – we zien wellicht een vertraagd effect dat de waarde van Bitcoin zal helpen stijgen in 2021..

2. Vraag van institutionele beleggers

Een sleutelfactor voor elke Bitcoin-prijsanalyse voor 2021 is de aanhoudende interesse van institutionele beleggers. Rente van financiële grootmachten zoals JPMorgan, Standard Chartered, Citibank en Deutsche Bank fungeert niet alleen als een effectief keurmerk voor cryptocurrency, maar het beweegt Bitcoin ook naar een institutioneel bezit en biedt echte, tastbare waarde in tegenstelling tot de waarde van Bitcoin. uitsluitend gemaakt via sociale constructie. Het omarmen van Bitcoin door institutionele investeringen is ook een stap in de richting van particuliere banken die cryptocurrency serieuzer gaan benaderen.

3. Regelgeving met betrekking tot cryptocurrency

Cryptocurrency en blockchain zijn nog relatief nieuw en de meeste landen over de hele wereld krijgen nog steeds grip op hun regelgevingsaanpak. De hele aantrekkingskracht van cryptocurrency is natuurlijk de gedecentraliseerde aard ervan, wat een probleem vormt voor rechtsgebieden die willen reguleren hoe het van eigenaar verandert. Wat betreft de Bitcoin-prijsanalyse voor 2021, is het vermeldenswaard dat er geruchten zijn dat er nieuwe EU-regelgeving in de pijplijn zit – de Europese Commissie publiceerde dit jaar het eerste ontwerp van haar Markets in Crypto-assets-regelgeving en dit is iets dat zou kunnen hebben een groot effect op de prijs van Bitcoin. Voor Britse investeerders kan Brexit ook leiden tot wijzigingen in de regelgeving, wat een domino-effect zal hebben op de internationale markt. Iedereen die geïnteresseerd is in handelen of investeren in crypto, wil op de hoogte blijven van dergelijke ontwikkelingen.

4. Vraag van de koper

Het is duidelijk dat de vraag altijd de prijs van een financieel actief zal opdrijven. Zoals we hebben gezien, werd in 2020 een recordaantal crypto-portefeuilles geopend en met populaire platforms zoals PayPal, waardoor gebruikers gemakkelijk Bitcoin kunnen kopen en uitgeven, is het voor de gewone belegger nog nooit zo eenvoudig geweest om hun tenen in de cryptocurrency-markt te dompelen. Als zodanig kunnen we de vraag de komende maanden drastisch zien toenemen, wat op zijn beurt de waarde van Bitcoin zal doen stijgen.

Lees meer: ​​wat zal de Bitcoin-prijs in 2021 drijven?

Bitcoin-prijsanalyse voor 2021

Dus, hoe kunnen we alle tot nu toe besproken informatie gebruiken om onze Bitcoin-prijsanalyse voor 2021 te maken??

Als u analisten van onder meer PwC, Morgan Creek en CityBank hebt die unaniem een ​​langdurige bullmarkt voor Bitcoin voorspellen in het komende jaar, kunt u er vrij zeker van zijn dat BTC waarschijnlijk een goede investering zal zijn. Er moet echter worden opgemerkt dat er een paar verschillende cijfers worden genoemd als we kijken naar de richtprijs van Bitcoin in 2021.

Hoewel er verschillende zeer geloofwaardige experts uit de industrie zijn die voorspellen dat BTC $ 300.000 en meer zal bereiken, zijn anderen iets conservatiever in hun schattingen. Maar zelfs aan de onderkant van de schaal wordt Bitcoin nog steeds aangeprezen om $ 100.000 te bereiken – wat een serieuze groei is, aangezien het op het moment van schrijven voor $ 19.155 wordt verhandeld..

Moet u in 2021 in Bitcoin investeren??

bitcoin kopen

Met zoveel crypto-autoriteiten die stijgende prijzen voor Bitcoin voorspellen, is het verleidelijk om halsstarrig serieus te investeren. Maar er moet aan worden herinnerd dat dit de cryptocurrency-markt is – voorspellingen van de industrie waren in het verleden verkeerd en kunnen in de toekomst ook verkeerd zijn. Net als bij het verhandelen van financiële activa, is niets gegarandeerd en zijn er bepaalde factoren die elke Bitcoin-groei kunnen stoppen. Maar BTC biedt zeker een opwindende kans en onze Bitcoin-prijsanalyse voor 2021 wijst op een serieuze groei. Als zodanig moet het deel uitmaken van een gediversifieerde portefeuille voor elke serieuze belegger.

Klaar om in te investeren Bitcoin BTC?

Gevolgtrekking

Bitcoin zag er begin 2020 veelbelovend uit, voordat de coronavirus-pandemie ons een curveball bezorgde en de prijzen zag rondspringen terwijl een wereldwijde neergang grote schade aanrichtte op de financiële markten. Maar toen het jaar ten einde liep, leek Bitcoin de storm verrassend goed te hebben doorstaan ​​en stegen de prijzen in november tot een recordhoogte. Het is natuurlijk moeilijk te zeggen hoe COVID-19 de potentiële winsten van de Bitcoin-halvering in mei heeft gecompenseerd, maar te oordelen naar hoe BTC zich heeft hersteld, zouden we nu de vertraagde effecten kunnen zien..

De meeste experts uit de industrie voorspellen grote dingen voor cryptocurrency in de komende maanden en onze Bitcoin-prijsanalyse voor 2021 laat zien dat de oorspronkelijke digitale valuta wel eens de koploper zou kunnen zijn als het gaat om investeringsmogelijkheden. Met grote namen als Anthon Pompliano en Mike Novogratz die zoveel vertrouwen hebben in het potentieel van Bitcoin, is het moeilijk in te zien dat er voor een groot deel van het komende jaar iets anders kan zijn dan een bullmarkt. Als u nog geen cryptocurrency aan uw portfolio moet toevoegen, is dit misschien het beste moment om dat te doen.

eToro – Beste makelaar om Bitcoin te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

FAQ

Is Bitcoin een goede investering voor 2021??

De meeste experts zijn het erover eens dat Bitcoin waarschijnlijk in 2021 in waarde zal stijgen – en velen suggereren dat het al vroeg voorbij zijn hoogste waarde zal stijgen. Als deze voorspellingen kloppen, dan suggereert onze Bitcoin-prijsanalyse 2021 dat de oorspronkelijke cryptocurrency inderdaad een slimme investering zou kunnen zijn voor het komende jaar..

Hoe heeft de halvering van de bitcoin de waarde van het token beïnvloed??

Historisch gezien heeft Bitcoin aanzienlijke prijsstijgingen gezien toen de mijnbouwbeloning halveerde. Door COVID-19 is het echter mogelijk dat de volledige effecten van de halvering van mei 2020 nog niet van kracht zijn geworden. Dit is een van de redenen waarom de meeste insiders uit de industrie een langdurige bullmarkt voor BTC in 2021 voorspellen.

Wat voorspellen de experts voor Bitcoin in 2021?

Toen we onze Bitcoin-prijsanalyse voor 2021 uitvoerden, viel ons op hoe de meeste vooraanstaande experts unaniem waren in het voorspellen van substantiële groei voor BTC. Veel gerenommeerde cryptocurrency-analisten hebben gesuggereerd dat Bitcoin tegen het einde van het jaar $ 300.000 zou kunnen bereiken. Anderen zijn conservatiever, maar geloven niettemin dat Bitcoin zijn vorige recordhoogte van $ 19.850,11 zal breken.

Zal Bitcoin in 2021 $ 100.000 overschrijden?

Niemand kan met zekerheid zeggen hoe de prijs van Bitcoin in 2021 zal evolueren, maar onze Bitcoin-prijsanalyse 2021 identificeerde verschillende experts uit de industrie die vol vertrouwen voorspelden dat de prijs van BTC boven de $ 100.000 zal stijgen..

Het is nu een goed moment om in Bitcoin te investeren?

Net als de meeste financiële activa kende Bitcoin in 2020 een aantal uitdagende maanden. Maar naarmate meer institutionele beleggers de cryptomarkt ingaan en populaire platforms zoals PayPal Bitcoin te koop aanbieden, zou de prijs van ‘s werelds eerste digitale valuta wel eens omhoog kunnen schieten. De meeste slimme beleggers zullen BTC aan hun portefeuille willen toevoegen – en dit zou het beste moment kunnen zijn om dat te doen.

Hoe investeer ik in Bitcoin?

Als u in Bitcoin wilt investeren, heeft u eerst een Bitcoin-portemonnee nodig. Dit zijn in feite een manier om uw tokens op te slaan en werken op een manier die niet te veel verschilt van uw normale portemonnee. U moet ook een gerenommeerde beurs of makelaar vinden waarmee u de cryptocurrency van uw keuze kunt kopen en verkopen.

Bronnen:

https://capital.com/bitcoin-price-prediction-2021-and-beyond

https://www.express.co.uk/finance/city/1369586/bitcoin-price-value-forecast-2021-prediction-crypto-markets

https://investorplace.com/2020/11/bitcoin-price-prediction-2021-where-will-bitcoin-go-after-all-time-high/

https://cointelegraph.com/news/anthony-pompliano-breaks-down-his-bitcoin-outlook-for-2021

https://finance.yahoo.com/news/10-predictions-2021-china-bitcoin-174532075.html

https://www.bobsguide.com/guide/news/2020/Nov/24/no-regime-rest-bite-uk-regulations-to-cause-stir-in-2021/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me