Bitcoin SV: de geldmaker van 2020?

Bitcoin SV is snel een van de beste cryptocurrencies van 2020 geworden en vertoont geen tekenen van vertraging.

Volgens CoinMarketCap, Bitcoin SV is het op zes na grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie vanaf april 2020.

Maar wat biedt Bitcoin SV precies aan handelaren en welke relatie heeft het met Bitcoin?

In dit artikel gaan we kijken naar wat Bitcoin SV precies is, hoe het zich onderscheidt van andere versies van Bitcoin en of het de moeite waard is om te handelen.

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Wat is Bitcoin SV?

Bitcoin SV staat voor Bitcoin Satoshi Vision en handelt onder het BSV-tickersymbool, en ja, de oorsprong ervan gaat terug tot de originele Bitcoin.

‘Satoshi Vision’ verwijst naar de originele ideeën die zijn uiteengezet door Satoshi Nakamoto, de maker van Bitcoin – of in ieder geval hoe de ontwikkelaars ze interpreteren.

Dit betekent grotendeels dat u zich moet houden aan de Bitcoin-whitepaper en minimale wijzigingen in de code die Nakamoto in elkaar heeft gezet.

Nog een harde vork

Bitcoin SV-vork

Om te begrijpen hoe Bitcoin SV is ontstaan, moeten we het concept van een hard fork begrijpen.

Een hard fork is een radicale verandering van een blockchain waardoor er twee aparte ketens kunnen ontstaan. Er is ook een concept dat een ‘zachte vork’ wordt genoemd, wat meer op een kleine update lijkt.

Bitcoin SV is ontstaan ​​als gevolg van een hard fork.

Terug in 2018, er was een ‘hasjoorlog’ tussen fracties van Bitcoin Cash. Hashing is waar mijnwerkers nieuwe blokken maken. In een hashing-oorlog willen mijnwerkers sneller blokken maken dan rivalen.

De twee streden om de langste ketting te maken, die dan door de blockchain als de ‘echte’ Bitcoin Cash-keten worden beschouwd en hun rivalen overbodig maken.

In wezen was de ene groep voor het invoeren van nieuwe wijzigingen, zoals slimme contracten, terwijl een andere fractie tegen het aanbrengen van meer wijzigingen was.

De fractie tegen verdere veranderingen zou Bitcoin SV gaan creëren, terwijl de groep voor veranderingen zou worden wat nu als Bitcoin Cash wordt beschouwd.

Een geschiedenis van verdeeldheid

Oorspronkelijk vertrokken veel mensen die Bitcoin steunden naar Bitcoin Cash toen het zich splitste van de blockchain.

Ze deden dit omdat ze het niet eens waren met de veranderingen die met Bitcoin plaatsvonden, en beweerden dat het te anders was geworden dan het oorspronkelijk was bedoeld..

Toen werden steeds meer veranderingen toegepast op Bitcoin Cash, wat ertoe leidde dat anderen naar Bitcoin SV vertrokken.

Bitcoin SV werd iets voor de hard fork geïntroduceerd, hoewel het werd onderscheiden als anders dan Bitcoin Cash na de hard fork die plaatsvond op 15 november 2018..

Technisch sprekend, Bitcoin Cash is opgesplitst in twee verschillende munten: Bitcoin ABC en Bitcoin SV.

Bitcoin ABC heeft de bijnaam Bitcoin Cash gebruikt, hoewel je de twee misschien als verschillend ziet, ze zijn eigenlijk hetzelfde en de namen zijn onderling uitwisselbaar.

Komt er nog een splitsing?

De opkomst van Bitcoin SV heeft ertoe geleid dat sommigen zich afvragen of we verdere splitsingen kunnen verwachten van gemeenschappen die het niet eens zijn met hoe het zich ontwikkelt.

Als dit doorgaat, kunnen handelaren en investeerders het vertrouwen in cryptocurrency verliezen. Hoe kunnen ze geld steken in iets dat steeds verandert??

Dat moet echter worden vermeld er zijn hiervoor veel splitsingen geweest van andere cryptocurrencies.

Bitcoin heeft bijvoorbeeld een aantal andere cryptocurrencies die zijn gemaakt op basis van harde forks naast Bitcoin Cash, zoals Litecoin.

Hoe werkt Bitcoin SV??

Bitcoin SV cryptocurrency

Een deel van de logica achter Bitcoin SV is identiek aan Bitcoin en andere cryptocurrencies die eruit voortkwamen.

Bitcoin SV gebruikt bijvoorbeeld ook Satoshis (acht nullen achter de komma) en heeft een limiet van 21 miljoen blokken.

Bitcoin SV wil terugbrengen wat Bitcoin zo populair maakte. In zekere zin zijn er Bitcoin-puristen die de originele Bitcoin niet gebruiken.

Ze willen terugkeren naar wat volgens hen de oorspronkelijke ideeën van Nakamoto waren van wat cryptocurrency zou moeten zijn.

Het is echter de moeite waard om na te denken of dit de juiste benadering van cryptocurrency is, want hoewel Bitcoin de eerste cryptocurrency was, betekent dit niet noodzakelijk dat het de beste oplossing is..

Het is zeer waarschijnlijk dat Bitcoin SV niet zal experimenteren met nieuwe wijzigingen in het protocol, wat veelbelovend is voor beleggers die geen onzekerheid willen over nieuwe wijzigingen..

Andere cryptocurrencies die zich blijven ontwikkelen, kunnen volatieler zijn, aangezien handelaren waarschijnlijk onzeker zullen zijn of nieuwe ontwikkelingen een goed idee zijn of niet.

Net als Bitcoin Cash heeft Bitcoin SV SegWit niet geadopteerd.

SegWit, wat een afkorting is van ‘Segregated Witness’, is een grote verandering die de grootte van Bitcoin-blokken heeft vergroot, zodat het meer transacties kan verwerken en het sneller kan maken.

Tegenstanders van SegWit waren bezorgd dat het Bitcoin mogelijk minder veilig zou maken.

Termen van technologie, Het doel van Bitcoin SV is om de schaalbaarheid te verbeteren, een van de grootste uitdagingen voor cryptocurrency.

Anders dan dat, zullen ze waarschijnlijk in de nabije toekomst hetzelfde blijven.

Wie ontwikkelt Bitcoin SV?

Aan Bitcoin SV wordt gewerkt door CoinGeek met het ontwikkelingswerk dat wordt gedaan door nChain, die via Bitcoin SV de wereldwijde acceptatie en het gebruik van Bitcoin op bedrijfsniveau wil stimuleren.

Omstreden, nChain aangenomen Craig Wright als hun Chief Science Officer en is de waarnemend ketenleider voor Bitcoin SV.

Wright is een van de vele mensen die beweren Satoshi Nakamoto te zijn en er zijn veel mensen die denken dat hij een fraudeur is.

Daarnaast kreeg hij ook veel juridische problemen toen zijn voormalige zakenpartner in een Bitcoin-mijnbedrijf stierf en Wright zogenaamd alle activa op zijn naam had gezet.

Ondanks dit, Wright die toetrad tot het Bitcoin SV-project gaf het veel legitimiteit.

Dit komt omdat, hoewel zijn bewering dat hij Satoshi Nakamoto is, twijfelachtig is, er sommige mensen zijn die geloven dat het waar is en dat Bitcoin SV een aanhang heeft gegeven die oorspronkelijk van Craig Wright kwam..

Deze mensen die Craig Wright volgen in de overtuiging dat hij de echte Satoshi Nakamoto is, zullen dan waarschijnlijk ook geloven dat Bitcoin SV is wat Bitcoin eigenlijk had moeten zijn..

Het is ook vermeldenswaard dat Roger Ver, vaak aangeduid als ‘Bitcoin Jesus’, achter de ontwikkeling van Bitcoin Cash zit, en Ver heeft veel vijandigheid jegens Wright.

Deze rivaliteit tussen Ver en Wright kan de komende jaren problemen veroorzaken voor de twee.

Hoe heeft Bitcoin SV gepresteerd??

Bitcoin SV-prestaties

Toen de Bitcoin SV zich splitste van Bitcoin Cash, werd niet verwacht dat het zo goed zou presteren.

Niemand had gedacht dat het de hoogtepunten zou bereiken die het deed en de nummer zes zou bereiken in termen van marktkapitalisatie.

Dit komt grotendeels neer op het feit dat Bitcoin Cash al bekend was, en zelf een vork van Bitcoin. Het leek niet veelbelovend om nog een gevorkte versie (een vork van een vork) te gaan verhandelen.

Ondanks dit alles heeft Bitcoin SV bewezen een geweldige aanwinst te zijn om te handelen en handelt het bijzonder goed tegen Bitcoin.

Als je naar de grafieken kijkt, kun je dat zelfs zien Bitcoin SV presteert zelfs beter wanneer het wordt verhandeld tegen Bitcoin dan de Amerikaanse dollar!

Volgens CoinMarketCap heeft Bitcoin SV op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van $ 3.550.768.264 en een circulerend aanbod van 18.378.540 BSV-tokens.

Een BSV kost je $ 193,20, wat redelijk betaalbaar is in vergelijking met Bitcoin. Echter, op 14 januari 2020 bereikte het een hoogste punt van $ 441,20, meer dan het dubbele van de huidige prijs.

Inderdaad, gedurende een groot deel van 2020 is Bitcoin SV veel volatieler geweest dan de voorgaande twee jaar.

Niet alleen qua prijsstijgingen en -dalingen, maar ook een merkbare toename van het 24-uurs handelsvolume.

In vergelijking met 2018 en 2019 was 2020 een prima start en geeft aan dat er mogelijk nog meer ups en downs komen.

2018 en 2019 kenden een patroon van pieken en daalden vervolgens langzaam naar verschillende markten. Het lijkt erop dat aan dit patroon een einde is gekomen, althans voorlopig.

Het is vermeldenswaard dat de prijs van Bitcoin SV kan worden beïnvloed door controversiële acties van Craig Wright, dus hij is een sleutelfiguur om naar te kijken.

De belangrijkste verkoopargumenten van Bitcoin SV voor handelaren zijn zijn hoog niveau van veiligheid en lage transactiekosten.

Het is ook gemakkelijk verkrijgbaar via veel van de beste cryptocurrency-uitwisselingen, maar CFD-handelaren moeten misschien wat langer wachten om het door traditionele makelaars vermeld te zien worden..

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • Bitcoin SV is de zesde grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie. Op het moment van schrijven kostte één munt $ 193,20.
  • Bitcoin SV is ontstaan ​​uit een meningsverschil binnen de Bitcoin Cash-gemeenschap. De Bitcoin SV-fractie was het niet eens met verdere wijzigingen.
  • Bitcoin SV streeft ernaar om zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke visie van Satoshi Nakamoto te komen. Hun primaire doel voor verbetering is het aanpakken van schaalbaarheidsproblemen.
  • Craig Wright is aan het project gehecht. Als zeer controversieel figuur zou dit later problemen kunnen veroorzaken.

Leer Bitcoin SV te verhandelen met onze cryptocurrency-handelscursus

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me