Bitcoin versus Binance Coin: welke crypto moet u kopen in 2021

Iedereen die maar even bekend is met cryptocurrency, zal weten dat Bitcoin verreweg de beroemdste munt van allemaal is. Het was de oorspronkelijke cryptocurrency en is vandaag de dag de grootste in termen van marktkapitalisatie – en met een aanzienlijke marge.

Bitcoin is echter niet zonder gebreken en naarmate de voordelen van blockchain steeds meer algemeen erkend worden, zijn er verschillende altcoins verschenen met verbeteringen ten opzichte van de originele whitepaper van Satoshi Nakamoto. Een van de meest succesvolle hiervan is Binance Coin.

Als u naar andere crypto-investeringsmogelijkheden dan Bitcoin kijkt, dan zou Binance Coin wel eens het beste alternatief kunnen zijn voor 2021. In de volgende vergelijking zullen we de belangrijkste kenmerken van Bitcoin versus Binance Coin afwegen en zien hoe de industrie elk iemands potentiële groei voor de komende maanden.

Kan Binance Coin de kroon van Bitcoin nemen??

Binance Coin heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen en is een van de weinige altcoins die grootschalige steun heeft gekregen van buiten de cryptocurrency-sector. De marktkapitalisatie van Binance Coin steeg in februari tot een ongekende $ 40 miljard na een opmerkelijke prijsstijging, waardoor het Litecoin als de grootste digitale valuta van de derde wereld kon inhalen en hernieuwde speculatie op gang bracht dat BNB het token zou kunnen zijn dat Bitcoin uiteindelijk ten val brengt..

Terug in 2019, Weiss-beoordelingen suggereerde dat Binance Coin zo’n grote impact had op de cryptomarkt dat het uiteindelijk Bitcoin zou kunnen vervangen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een altcoin wordt aangeprezen als de Bitcoin-slayer, dus dergelijke voorspellingen moeten altijd met voorzichtigheid worden gedaan. Een altcoin in beweging biedt echter vaak een betere investeringsmogelijkheid – vooral op korte termijn.

Dus moet u in 2021 investeren in Binance-munten of Bitcoin kopen? We hebben de volgende vergelijking samengesteld om te zien hoe elke munt zich ten opzichte van elkaar verhoudt, en ook hoe ze in de bredere cryptomarkt passen.

Bitcoin versus Binance Coin: Een vergelijking tussen BNB en BTC

Of u nu in Binance Coin investeert of Bitcoin koopt in 2021, beide zullen de komende maanden groeien en beide zullen waarschijnlijk in de nabije toekomst in de topklasse van cryptocurrencies blijven. Maar om een ​​objectieve kijk te krijgen op Bitcoin versus Binance Coin, moeten we eerst kijken naar de ontwikkeling van elke munt.

Binance Coin versus Bitcoin: wat zijn de belangrijkste verschillen tussen hen

Dit zijn de belangrijkste manieren waarop de twee activa verschillen:

Achtergrond

Bitcoin was de eerste cryptocurrency en was min of meer eigenhandig verantwoordelijk voor het op de kaart zetten van blockchaintechnologie. Bitcoin, ontwikkeld in 2009, werd getipt om een ​​revolutie teweeg te brengen in de financiële wereld en trok snel de belangstelling van vooruitstrevende investeerders.

Weinig mensen buiten IT-kringen hadden vóór Bitcoin gehoord van blockchain. De technologie maakt veilige, peer-to-peer-transacties mogelijk zonder de noodzaak van een centrale autoriteit, zoals een bank of overheid. De bedoeling achter Bitcoin was dan ook om een ​​alternatieve betaalmethode aan te bieden voor particuliere en institutionele transacties.

Hoewel sommige reguliere financiële cijfers aanvankelijk ongerust waren over het vermogen van Bitcoin om waarde vast te houden, veranderden de meningen al snel toen vroege investeerders enorme winsten begonnen te zien – alleen al in 2013 steeg de waarde van een enkel BTC-token van ongeveer $ 150 tot ruim $ 1.000..

Binance Coin (BNB) is de naam van de native cryptocurrency die wordt gebruikt voor transacties op de Binance cryptocurrency exchange. De munt is oorspronkelijk ontwikkeld op de Ethereum-blockchain, maar migreerde naar het bovenliggende netwerk toen de gedecentraliseerde Binance-uitwisseling in 2017 werd gelanceerd..

Het native token van de Binance Exchange zijn, is op zichzelf al een groot probleem. Op het moment van schrijven was de beurs de grootste ter wereld wat betreft handelsvolume, met meer dan 1,4 miljoen transacties per seconde.

Binance Coin wordt gebruikt als een medium voor uitwisseling op het netwerk, wat betekent dat het token zelf een zeer hoog handelsvolume ervaart, maar het wordt ook breed ondersteund als een peer-to-peer betalingsoptie en, hoewel het niet wordt ondersteund door PayPal, de Het Binance-netwerk heeft onlangs BinancePay onthuld – een rivaliserend platform voor retailtransacties.

Transacties en snelheid

Bij het vergelijken van Bitcoin versus Binance Coin is het belangrijk om een ​​aantal belangrijke verschillen te begrijpen. Een van de belangrijkste kenmerken die het ene token van het andere markeren, is hoe hun respectieve netwerken transacties afhandelen. Als u bijvoorbeeld van plan bent in Bitcoin te investeren, moet u zich ervan bewust zijn dat dit een gebied is waarop de munt in de loop der jaren enige kritiek heeft gekregen..

Bitcoin vertrouwt op het proof-of-work-protocol, waarin computers op het netwerk met elkaar concurreren om complexe vergelijkingen op te lossen om nieuwe blokken in de keten te verifiëren – een proces dat bekend staat als mijnbouw. Het duurt ongeveer tien minuten voordat er nieuwe blokken zijn gemaakt op het Bitcoin-netwerk, wat aanzienlijk langer is dan sommige andere crypto’s.

BTC-mijnbouw vereist ook een enorme hoeveelheid rekenkracht en is zeer arbeidsintensief, dus mijnwerkers worden beloond voor hun werk met Bitcoin-tokens. Meer informatie over Bitcoin-mijnbouw vindt u hier.

Binance heeft onlangs de Binance Smart Chain gelanceerd voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde apps. Deze dual-chain architectuur heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop het Binance-netwerk transacties verwerkt en de schaalbaarheid enorm verbeterd.

De nieuwe Binance Smart Chain beweert een bloktijd van slechts 3 seconden te hebben – wat, laten we eerlijk zijn, Bitcoins tien minuten bloktijd uit het water blaast. De snellere tijd wordt bereikt door innovatie binnen het systeem met twee ketens en het gebruik van het snellere proof-of-stake consensusmechanisme. BNB biedt ook veel lagere handelskosten dan de Bitcoin-blockchain, dus al met al is er echt geen vergelijking tussen Bitcoin en Binance Coin als het gaat om transacties..

Vraag en aanbod

Als u nog moet investeren in Bitcoin, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe een valuta die via een computernetwerk kan worden gegenereerd, enige echte waarde kan hebben. Het antwoord op deze vraag ligt in het ingebouwde deflatoire mechanisme van Bitcoin.

Het totale aanbod van BTC is beperkt tot 21 miljoen munten – er zullen er nooit meer zijn dan dit. Naast deze beperking van het totale aanbod, wordt de beloning die wordt uitgereikt aan succesvolle Bitcoin-mijnwerkers met regelmatige tussenpozen gehalveerd – een proces dat, niet verrassend, halvering wordt genoemd. Dit vergroot effectief de schaarste aan gratis Bitcoin-tokens in het netwerk, wat in theorie de waarde van BTC in de komende jaren zal verhogen..

De vraag naar Bitcoin vertoont ook geen tekenen van vertraging. Eind 2020 begon PayPal zelfs BTC te ondersteunen, waardoor de cryptocurrency werd opengesteld voor zijn 300 miljoen gebruikers.

Zoals we hebben opgemerkt, is Binance Coin het native token van ‘s werelds grootste crypto-uitwisseling, dus het is logisch dat er extreem veel vraag naar is. Op het moment van schrijven had BNB zelfs een handelsvolume van ongeveer $ 6.773.230.572, waarmee het alleen al voor deze factor ruimschoots binnen de top tien crypto’s valt.

Wat het aanbod betreft, heeft Binance Coin ook een ingebouwd deflatoir mechanisme, hoewel het sterk verschilt van dat van Bitcoin. Eenmaal per kwartaal gebruikt Binance 20% van zijn winst om BNB terug te kopen en te ‘verbranden’, wat in feite betekent dat het permanent van het netwerk wordt verwijderd.

Dit proces zal doorgaan totdat 100 miljoen Binance-munten zijn teruggekocht en verbrand – goed voor 50% van de totale voorraad van 200 miljoen. De praktijk vergroot de schaarste van BNB en in theorie ook de waarde ervan.

Binance Coin versus Bitcoin: wat is de betere investering?

Technische details zijn allemaal goed en wel, maar zoals iedereen die bekend is met de cryptocurrency-markten weet, is de beste cryptocurrency vanuit technisch perspectief niet altijd de beste investering. Dus hoe kunnen we anders kiezen tussen Bitcoin en Binance Coin?

Bij de afweging om in 2021 in Bitcoin te investeren of Binance Coin te kopen, moeten we rekening houden met een aantal factoren. Ten eerste kan analyse van historische prijsbewegingen aanwijzingen geven over hoe de prijs van een munt wordt beïnvloed door bepaalde marktkrachten. We kunnen ook de technische analyse van toonaangevende cryptoplatforms consolideren om een ​​idee te krijgen van wat we de komende maanden kunnen verwachten.

Ten slotte is het ook de moeite waard om op te letten wat de belangrijkste cijfers van de financiële sector te zeggen hebben. Soms zijn opmerkingen van een vooraanstaande autoriteit als Mike Novogratz of Elon Musk op zichzelf al voldoende om de prijzen op te drijven, soms worden opmerkingen gemaakt op basis van enkele van de meest diepgaande analyses die beschikbaar zijn..

Bitcoin versus Binance Coin: prijsgeschiedenis

De prijsgeschiedenis van munten is de enige 100% betrouwbare informatie die we hebben, dus deze moet altijd worden opgenomen in elke prijsvoorspelling. Als er niets anders is, kan het aangeven hoe munten bepaalde politieke of economische gebeurtenissen hebben doorstaan ​​en dus hoe ze in de toekomst door dergelijke gebeurtenissen kunnen worden beïnvloed.

BTC

Het is redelijk om te zeggen dat Bitcoin tijdens zijn bestaan ​​een behoorlijk indrukwekkende groei heeft doorgemaakt. Zoals bijna alle crypto’s, begon het te handelen voor centen en bereikte het zelfs geen gelijkheid met de Amerikaanse dollar tot 2011.

Bekijk: waarom Bitcoin in 2021 gaat exploderen

Sindsdien heeft BTC echter een snelle stijging meegemaakt. Tussen 2011 en 2013 steeg de prijs van een enkele Bitcoin-token tot $ 1.242 – wat betekende dat degenen die ervoor kozen om al vroeg in Bitcoin te investeren enorme winsten zagen..

BTC bereikte vervolgens opnieuw een recordprijs van $ 19.783,06 in 2017, toen reguliere institutionele beleggers het opmerkten en crypto aan hun portefeuilles toevoegden. Hoewel de prijs sinds 2017 verschillende keren is gedaald, heeft Bitcoin op het moment van schrijven zijn vorige record verbroken en bereikte in februari 2021 een piek van iets meer dan $ 50.000..

Binance-munt

Binance Coin heeft geen typisch prijstraject gehad, in die zin dat het gedurende het grootste deel van zijn bestaan ​​binnen een redelijk smal prijsbereik is gebleven. BNB overtrof ook de Amerikaanse dollar in een verrassend korte tijd – in het eerste handelsjaar. In januari 2018 had het een hoogste punt van $ 23,91 bereikt – geen enorm bedrag per token, maar nog steeds een indrukwekkende groei voor een jaar van handelen.

Lees ook: voors en tegens van investeren in Binance Coin

Gedurende de volgende 18 maanden of zo, stuiterde de prijs van BNB rond tussen $ 10 en $ 20 voordat hij in de zomer van 2019 een bull ervoer die de prijzen in juli van dat jaar naar een recordhoogte van $ 38 zag stijgen. Binance Coin keerde echter snel terug naar de schijf van $ 10 – $ 20 en fluctueerde binnen dat bereik tot eind 2020.

In de eerste weken van 2021 ging Binance Coin echter stratosferisch. Een toestroom van nieuwe apps en uitwisselingen ontwikkeld op het onlangs uitgebrachte slimme netwerk, gecombineerd met de stopzetting van juridische procedures tegen Forbes zag de prijs van BNB stijgen tot meer dan $ 338, waardoor het de op twee na grootste cryptocurrency is op basis van marktkapitalisatie.

Bitcoin versus Binance Coin: toekomstige voorspellingen

Natuurlijk maakte de plotselinge stijging van de BNB-prijs alle bestaande prijsvoorspellingen enigszins overbodig. De meeste toonaangevende cryptoplatforms hebben echter geprobeerd dingen opnieuw te evalueren. Bitcoin heeft ook een recordgroei doorgemaakt in de opening van 2021, dus toekomstige voorspellingen zijn waar de concurrentie van Bitcoin versus Binance Coin echt opwarmt.

BTC

Het is veilig om te zeggen dat BTC een aantal redelijk positieve voorspellingen heeft voor 2021. TradingBeasts voorspelt bijvoorbeeld dat Bitcoin zijn recente prijsstijging zal vasthouden en de rest van het jaar ver boven een gemiddelde prijs van $ 40.000 zal blijven handelen, waarbij het gestaag stijgt naar $ 46.143 in december. Dit zijn gemiddelde prijzen, maar het platform voorspelt dat BTC kan oplopen tot $ 57.000 voordat het jaar voorbij is.

Een van de meer optimistische voorspellingen komt van The Economy Forecast Agency. Het platform gelooft dat BTC niet alleen zijn recente groei zal behouden, maar ook daadwerkelijk zal doorgaan op een vergelijkbaar traject, tegen het einde van het jaar $ 100.000 per token breken.

Beeld: DigitalCoinPrice

DigitalCoinPrice belandt ergens tussen TradingBeasts en The Economy Forecast Agency in en voorspelt dat Bitcoin tegen december 2021 een zeer respectabel gemiddelde van $ 84.000 per token zal bereiken.

Ondanks enige aanzienlijke verschillen, voorspellen de meeste van de beste crypto-analisten groei voor BTC, dus iedereen die heeft geprobeerd Bitcoin in 2021 te kopen, kan redelijkerwijs een positief rendement op zijn investering verwachten..

Binance-munt

DigitalCoinPrice is snel uit de blokken gekomen met zijn herziene versie Binance Coin prijsvoorspelling. Het platform laat de indrukwekkende bull run van de munt iets afnemen in de aanloop naar de zomer, voordat het in september weer stijgt naar $ 435. Het platform ziet Binance Coin vervolgens het jaar afronden op $ 372,51 – een stijging van bijna 44% ten opzichte van de prijs op het moment van schrijven.

Ondertussen, Portemonnee Investeerder voorspelt dat BNB zijn succesvolle run daadwerkelijk zal voortzetten en zal blijven stijgen in 2021. Op het platform groeit de prijs van Binance Coin maand na maand gestaag, tot het eind december een hoogtepunt van $ 468 bereikt..

Nogmaals, Het Economy Forecast Agency is opmerkelijk optimistisch over Binance Coin, met zijn analyse die suggereert dat BNB tussen nu en het einde van het jaar meer dan verdubbeld in prijs zal zijn en december zal afsluiten met een hoogste punt van $ 696.

Bitcoin versus Binance Coin: wat de experts zeggen

Het laatste deel van onze Bitcoin vs Binance Coin-analyse onderzoekt wat enkele van ‘s werelds toonaangevende financiële en cryptocurrency-cijfers te zeggen hebben over elk token.

Bitcoin kreeg een enorme boost toen Elon Musk’s Tesla een BTC-acquisitie van $ 1,5 miljard. in februari 2021. Het nieuws spoorde Bitcoin aan naar zijn recordbrekende run, waarbij de munt een recordhoogte bereikte van meer dan $ 54.000.

Bitcoin heeft ook veel steun gekregen van een aantal redelijk prominente stemmen uit de reguliere financiële wereld. Financier Mike Novogratz – een oude Bitcoin-voorstander – gelooft dat BTC goed op weg is om de barrière van $ 100.000 te doorbreken. “Het voelt alsof we een beetje gaan consolideren in dit gebied van $ 50.000 … maar de volgende grote stap is $ 100.000”, zei de oprichter en CEO van Galaxy Digital Holdings Ltd..

Ondertussen, De CEO van Visa, Al Kelly, heeft ook meegewogen over het Bitcoin-debat, de cryptocurrency omschrijven als ‘digitaal goud’ en suggereren dat BTC mogelijk kan worden toegevoegd aan het betalingsnetwerk van zijn bedrijf.

Dit is allemaal geweldig nieuws voor iedereen die ervoor heeft gekozen om in Bitcoin te investeren, maar hoe zit het met Binance Coin? Het volstaat om te zeggen dat de altcoin niet echt de uitgebreide steun van Bitcoin heeft, maar het is niet zonder zijn beroemde supporters.

Crypto-analist en handelaar Nicholas Merten heeft BNB’s “praktisch niet-bestaande” vergoedingen op de Binance Smart Chain geprezen. Hij speculeerde wel dat de BNB-bull nu misschien is uitgeput, maar bleef zeggen dat investeerders er meer exposure aan zouden kunnen geven als ze denken dat er een kans van ten minste 10% is dat het de DeFi-ruimte domineert..

Ergens anders, Binance Coin heeft ook een onwaarschijnlijke steun in KISS-rocklegende Gene Simmons. Simmons, die ook een succesvolle investeerder is, stond erop dat hij de munt niet promootte, maar ging toch naar Twitter om aan te kondigen dat hij voor $ 300.000 aan BNB had gekocht..

Het lijkt erop dat de Bitcoin vs Binance Coin-competitie een beetje eenzijdig is als het gaat om meningen van experts, maar er moet worden opgemerkt dat de reguliere financiële wereld nog steeds enigszins achterloopt als het gaat om de nieuwste altcoins..

Mis het niet:

Bitcoin-prijsvoorspelling 2021-2025

Binance Coin Prijsvoorspelling

Hoe presteert Binance Coin ten opzichte van andere crypto’s??

Bitcoin versus Binance Coin afwegen is één ding, maar er moet aan worden herinnerd dat deze tokens enorm verschillende infrastructuren hebben en er zou zelfs kunnen worden beweerd dat hun primaire gebruik anders is. Waar Bitcoin uitsluitend bedoeld was als een peer-to-peer betalingssysteem, is Binance Coin een leven gaan leiden als uitwisselingsmedium.

Een interessantere manier om te verkennen is hoe Binance zich verhoudt tot andere crypto’s – niet in de laatste plaats Ethereum, dat een soort pseudo-ouder is voor Binance Coin omdat het oorspronkelijk gastheer was voor de nieuwere munt..

Etheruem is qua marktkapitalisatie de op een na grootste munt, dus het zou wel eens de volgende reus kunnen zijn die in het kielzog van BNB valt. Experts uit de branche hebben een mogelijk ‘flippening’-evenement geopperd, waarbij Binance Coin Ethereum zou kunnen omverwerpen en dit is een zeer reële mogelijkheid als er een grotere opname is van op Binance gebaseerde DeFi-apps ten opzichte van op Ethereum gebaseerde equivalenten.

Het Binance-netwerk herbergt momenteel 67 gedecentraliseerde applicaties, die nog steeds ver achter Ethereum liggen, maar de nieuwe Binance Smart Chain biedt veel lagere kosten en speelt al twee grote spelers in het DeFi-dapps-landschap: Venus en PancakeSwap, die al een transactie hebben gegenereerd volume van respectievelijk $ 14 miljard en $ 1 miljard.

Wat er gebeurt tussen Ethereum en Binance Coin valt nog te bezien, maar het lijkt er zeker op dat Litecoin zijn plaats als de nummer 3 cryptocurrency niet snel zal heroveren..

Binance Coin Vs Bitcoin: conclusie

Het lijkt misschien alsof Bitcoin versus Binance Coin geen echte concurrentie is, maar de laatste heeft een grotere procentuele stijging van de prijs meegemaakt – en het is tenslotte het percentage dat telt voor investeerders.

Of je er nu voor kiest om in Binance Coin te investeren of Bitcoin te kopen in 2021, de meeste analisten denken dat je een behoorlijk indrukwekkende groei kunt verwachten. Natuurlijk variëren de schattingen enorm, maar beide tokens worden het grootste deel van het komende jaar getipt voor waardering.

Terwijl Bitcoin meer mainstream succes ervaart dan ooit tevoren, begint het potentieel van de nieuwe Binance Smart Chain pas te worden gerealiseerd. In werkelijkheid is pleiten voor Bitcoin versus Binance Coin een betwistbaar punt – de slimme belegger kiest beide voor zijn portefeuille.

Is Binance Coin dus een betere investering dan Bitcoin??

Het is erg moeilijk om Bitcoin versus Binance Coin te vergelijken, omdat ze op heel verschillende manieren werken. Wat investeringen betreft, is het beter om ze als complementair aan elkaar te zien als onderdeel van een gediversifieerde portefeuille. Uiteindelijk worden beide getipt voor groei en het kiezen van de een of de ander kan in dit stadium een ​​moeilijke opgave blijken te zijn.

Binance Coin kende een ongekende groei in de openingsweken van 2021 en hoewel de zaken in maart / april enigszins kunnen kalmeren, wordt verwacht dat de altcoin in 2022 zal blijven waarderen. portefeuille – zou wel eens een goede beslissing kunnen blijken te zijn.

Hoe te investeren in Binance Coin en Bitcoin

Als u in 2021 wilt investeren in Binance Coin of Bitcoin wilt kopen, maar nieuw bent in de cryptescene, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u daadwerkelijk kunt beginnen met het opbouwen van uw portefeuille..

Het eerste dat u hoeft te doen, is een account openen bij een gerenommeerde makelaar. Voor de meeste investeerders raden we aan eToro omdat het een van de toonaangevende platforms is die momenteel op de markt is en toegang biedt tot een groot aantal munten. Ook voor beginnende investeerders is er voldoende leermateriaal beschikbaar.

U kunt binnen enkele minuten een account openen – alles wat u nodig heeft, zijn enkele persoonlijke gegevens en een geldig identiteitsbewijs voor verificatiedoeleinden. Zodra u eenmaal aan de slag bent, heeft u snel toegang tot de nieuwste cryptoprijzen en kunt u met één druk op de knop beginnen met handelen.

eToro – Het beste platform om crypto’s te kopen

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

FAQ

Wat is de beste cryptocurrency om te investeren in 2021??

De openingsmaanden van 2021 waren al een zeer opwindende tijd voor de cryptocurrency-markt en sommige munten zijn tot recordhoogtes gestegen. De meeste toevallige waarnemers hebben waarschijnlijk al gedacht om in Bitcoin te investeren, maar er zijn ook verschillende altcoins die een betere investering zouden kunnen blijken te zijn – deze omvatten Dogecoin, Litecoin en Binance Coin..

Waar kan ik cryptocurrency kopen in 2021?

Een van de beste platforms voor het kopen van cryptocurrencies is eToro. Het biedt een intuïtieve gebruikersinterface en tal van tools om prijsbewegingen te volgen.

Bitcoin Vs. Andere cryptocurrencies

  • Bitcoin versus Ethereum
  • Bitcoin versus Ripple
  • Bitcoin versus Bitcoin Cash
  • Bitcoin versus Cardano
  • Bitcoin versus Dogecoin
  • Top 10 belangrijkste cryptocurrencies anders dan Bitcoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me