Bitcoin versus Cardano: welke crypto moet u kopen in 2021

ADA versus BTC: welke zou in uw portefeuille moeten staan?

Cardano en Bitcoin staan ​​mogelijk al op uw watchlist voor beleggingen. Maar welke heeft de betere investering in 2021 en daarna?

Deze gids die de cryptocurrencies vergelijkt, zal alle kritische verschillen tussen Bitcoin en Cardano belichten en om erachter te komen of Bitcoin of Cardano de moeite waard zijn om in te investeren en welke van de twee de beste investering voor jou is..

De eerste paar weken van 2021 hebben al verschillende recordbrekende bull-runs gekend, terwijl de prijzen van cryptocurrency naar nieuwe hoogtepunten stijgen. Na de economische onzekerheid van 2020 hebben veel traditionele beleggers ook hun positie op het gebied van digitale valuta opnieuw geëvalueerd en het lijkt erop dat de markt een nieuw tijdperk van bijna universele groei is ingegaan..

Dit heeft natuurlijk veel marktwaarnemers ertoe aangezet om cryptocurrency aan hun bestaande portefeuilles toe te voegen, maar terwijl sommigen op veilig spelen en ervoor kiezen om Bitcoin te kopen – verreweg het grootste token op de markt – kijken anderen naar altcoins voor meer groeipotentieel. Een van die altcoin is Cardano, die is getipt als een nieuwe evolutie in digitale valuta.

Dus als we Bitcoin versus Cardano vergelijken, wat is dan de betere optie voor investeerders? In de volgende vergelijking zullen we de sterke en zwakke punten van elke munt nader bekijken en hun potentieel voor het komende jaar bekijken.

Cardano versus Bitcoin – de belangrijkste verschillen

Het vergelijken van Cardano met Bitcoin is in zekere zin een zinloze onderneming, aangezien de cryptocurrencies zo heel verschillend zijn, zowel qua doel als qua functie. Voor degenen die in 2021 in Bitcoin willen investeren of Cardano willen kopen, zijn er echter een paar punten die het vermelden waard zijn.

Achtergrond

Zelfs degenen met weinig tot geen kennis van de cryptomarkt hebben waarschijnlijk van Bitcoin gehoord. Het werd opgericht in 2009 en is zonder twijfel de beroemdste digitale valuta die er bestaat en ook veruit de grootste in termen van marktkapitalisatie.

Bitcoin werd oorspronkelijk door Satoshi Nakamoto omschreven als een nieuw soort betalingssysteem – een systeem dat peer-to-peer zou kunnen werken en de behoefte aan een centrale autoriteit, zoals een bank of overheid, zou wegnemen. Dit veroorzaakte natuurlijk grote golven in de wereld van de traditionele financiële wereld en om te zeggen dat de meningen aanvankelijk verdeeld waren, zou een understatement zijn..

Het lijkt er echter op dat degenen die ervoor kozen om in Bitcoin te investeren, het laatst hebben gelachen, aangezien de prijs per token het afgelopen decennium exponentieel is gestegen en op het moment van schrijven een nieuwe recordprijs van meer dan $ 50.000 voor een enkele eenheid BTC had bereikt..

Cardano was een van de tweede generatie cryptocurrencies, die verbeterde functionaliteit bood dan bestaande blockchains – inclusief die van Bitcoin. Het is ontwikkeld door mede-oprichter van Ethereum Charles Hoskinson en is tot op heden de enige peer-reviewed cryptocurrency, die tijdens de ontwikkeling door vooraanstaande academici is onderzocht..

Cardano’s unieke, tweelaagse netwerkarchitectuur is veel meer dan een digitaal betalingssysteem. Eén laag maakt de uitwisseling van activa mogelijk via slimme contracten en alle ontwikkeling van gedistribueerde apps, terwijl de andere laag de cryptocurrency ADA ondersteunt – het native token van Cardano.

Op papier is dit allemaal erg indrukwekkend, maar als je Cardano versus Bitcoin vergelijkt, heeft de eerste nog een goede weg te gaan voordat hij rivaliseert met zijn voorganger. Degenen die in Cardano willen investeren, wedden er effectief op dat het potentieel ervan in de toekomst wordt gerealiseerd.

Transacties en snelheid

Er zijn tal van technische verschillen tussen Bitcoin en Cardano, maar een van de belangrijkste is de manier waarop transacties worden verwerkt.

Ondanks zijn aanhoudende populariteit, moeten degenen die in Bitcoin willen investeren, erop worden gewezen dat er veel kritiek is op het protocol voor het maken van blokken, dat langzamer en duurder is dan dat van sommige rivaliserende munten..

Bitcoin-blokken worden gemaakt via een proces dat bekend staat als mijnbouw, waarbij krachtige computers op het netwerk strijden om complexe vergelijkingen op te lossen en nieuwe blokken te maken. Dit proces is in feite de levensader van de Bitcoin-blockchain en mijnwerkers worden beloond met BTC wanneer ze met succes blokken op het netwerk verifiëren.

Het is dit proces dat Bitcoin veilig houdt en ‘dubbele uitgaven’ van Bitcoin voorkomt, d.w.z. dat hetzelfde token meer dan eens wordt gebruikt. Zie onze uitleg over cryptomining voor meer informatie over het maken van blokken.

Het probleem met dit protocol, bekend als ‘proof of work’, is dat het even duurt voordat blokken zijn gemaakt. Het kan tot tien minuten duren voordat een nieuw blok aan het netwerk is toegevoegd. Ter vergelijking: nieuwere crypto’s, zoals Ethereum, kunnen in minder dan 20 seconden nieuwe blokken produceren.

Als we kijken naar de transactiesnelheid van Cardano versus Bitcoin, is er echt geen concurrentie. Cardano kan ten minste 257 transacties per seconde verwerken – vergeleken met de 5 TPS van Bitcoin. Dit is al behoorlijk indrukwekkend, maar een recente schaaloplossing, bekend als Hydra 2, belooft de verwerkingstijd van Cardano nog verder te verhogen – met Charles Hoskinson die beweert dat het netwerk uiteindelijk in staat zal zijn om meer dan een miljoen transacties per seconde te verwerken..

Dit is zeker positief nieuws voor iedereen die in Cardano wil investeren, maar er moet aan worden herinnerd dat de relatief trage transactietijd van Bitcoin het prijspotentieel niet heeft geschaad – het is nog steeds met een aanzienlijke marge de meest waardevolle cryptocurrency..

Vraag en aanbod

Er zijn genoeg mensen die Bitcoin willen kopen in 2021, maar hoe wordt het aanbod gecontroleerd om devaluatie te voorkomen? Het antwoord is tweeledig. Ten eerste is het totale aanbod van Bitcoin beperkt tot 21 miljoen – er zullen nooit meer munten in omloop zijn dan dit.

Bovendien wordt de beloning die wordt uitgereikt aan succesvolle Bitcoin-mijnwerkers gehalveerd voor elke 210.000 blokken die worden gemaakt. Dit proces staat, niet verrassend, bekend als halveren. De oorspronkelijke beloning was 50 BTC. In 2013 werd het teruggebracht tot 25, in 2018 was het 12,5 en in mei 2020 werd het gehalveerd tot 6,25. De volgende halvering zou ergens in 2024 moeten plaatsvinden.

Dit geeft BTC een ingebouwde deflatie en betekent dat BTC in schaarste – en hopelijk waarde – zal toenemen naarmate de vraag toeneemt, maar het aanbod afneemt..

Iedereen die denkt om in Cardano te investeren, moet in gedachten houden dat de cryptocurrency is opgezet met andere bedoelingen dan Bitcoin. Als zodanig is er meer aandacht voor het bouwen van het netwerkhulpprogramma voor slimme contracten en Dapps.

Net als bij Bitcoin heeft de Cardano-blockchain echter ook een ingebouwd deflatoir mechanisme. Het totale aanbod van ADA is afgetopt op 45.000.000.000 en de prijs die wordt uitgereikt als onderdeel van het ‘proof of stake’ -mechanisme neemt met verschillende tussenpozen af. Dit voegt een toenemende schaarste toe die, traditioneel, de prijs van activa in de loop van de tijd kan opdrijven.

Ondanks dat het niet wordt vermeld op enkele van de beste uitwisselingsplatforms, waaronder Coinbase, blijft de vraag naar Cardano hoog en ADA heeft onlangs aangetoond 24-uurs handelsvolume van $ 5.878.633.346. Nogmaals, het kan op dit gebied niet wedijveren met Bitcoin, maar de vraag is er zeker.

Cardano versus Bitcoin: wat is de betere investering?

Als u Cardano versus Bitcoin weegt, wat de betere investeringsmogelijkheid is, dan zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden.

Ten eerste zijn de meeste prognoses voor cryptocurrency gemodelleerd naar eerdere prijsbewegingen, dus het is belangrijk om achteraf te kijken naar elke bull- of bear-run die een token heeft meegemaakt om te proberen vast te stellen waardoor ze mogelijk zijn geactiveerd..

Uiteraard vereist technische analyse veel branche- en handelskennis, dus de beste optie voor beginnende investeerders is om te verwijzen naar de prijsvoorspellingen van enkele toonaangevende platforms..

Ten slotte kunnen meningen van experts soms licht werpen op wat we in de nabije toekomst van cryptocurrencies kunnen verwachten.

Cardano Vs Bitcoin – Belangrijkste verschillen

Bitcoin versus Cardano: prijsgeschiedenis

Of u er nu voor kiest om in Bitcoin te investeren of Cardano in 2021 te kopen, u stelt uzelf onvermijdelijk bloot aan risico’s, aangezien de markt voor cryptocurrency notoir volatiel is. Een terugblik op de eerdere prijsbewegingen van elk token kan beleggers echter helpen hun verwachtingen te beheren.

BTC

Bitcoin heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke prijsstijging gekend. Na de eerste lancering tegen centen te hebben verhandeld, zelfs niet in overeenstemming met de Amerikaanse dollar tot 2011. Toen het echter uit de blokken was, bleef de prijs van BTC stijgen.

Toen de prijs van BTC in 2013 $ 1.242 bereikte, begon de bredere financiële sector dit op te merken en was er een haast om in Bitcoin te investeren, aangezien digitale valuta werd gezien als een enorme kans voor beleggers die een klein risico wilden nemen. Dit bleef de prijzen opdrijven, totdat Bitcoin in 2017 een record van $ 19.783,06 bereikte.

BTC bleef tegen indrukwekkend hoge prijzen handelen. De munt kende een bull-run gedurende de eerste paar weken van 2021 en daarna in februari, Bitcoin herstelde zich opnieuw en bereikte een hoogste punt ooit van $ 51,000, terwijl beleggers zich haastten om op de bullmarkt binnen te komen.

Cardano

Kijkend naar de prijsgeschiedenis van Bitcoin versus Cardano, is het redelijk om te zeggen dat de laatste niet de indrukwekkend hoge prijzen oplegt die BTC doet. Zoals elke belegger weet, wordt het rendement echter in procenten gemeten en de relatief lage prijs van ADA betekent dat het mogelijk is om een ​​veel grotere deelneming te krijgen zonder torenhoge instapkosten..

ADA heeft een iets ongebruikelijker prijstraject gehad dan veel andere cryptocurrencies. Het token bereikte pariteit met de Amerikaanse dollar slechts een paar maanden nadat het op internationale beurzen was genoteerd en bereikte zijn hoogste prijs van $ 1,18 in januari 2018. De prijzen daalden echter tot onder $ 0,10 en bleven zo gedurende het grootste deel van de volgende twee jaar..

2020 zag toen een verandering in fortuin voor Cardano, toen de munt uiteindelijk de grens van $ 0,10 brak en langzaam begon te kruipen. Aan het begin van 2021 had ADA geprofiteerd van het geluk dat het grootste deel van de cryptomarkt beïnvloedde en de prijzen bereikten $ 0,92, wat investeerders een rendement van bijna 500% over 2020 bood..

Bekijk: Cardano-prijsvoorspelling

Bitcoin versus Cardano: toekomstige voorspellingen

Als u van plan bent om in 2021 in cryptocurrency te investeren, moet u er rekening mee houden dat de markt beroemd moeilijk te voorspellen is en dat zelfs voorspellingen van toonaangevende analytische platforms vaak meerdere keren van week tot week worden herzien. Voor het vergelijken van Bitcoin versus Cardano bieden ze echter een andere nuttige referentie, mits voorzichtig benaderd.

BTC

Zelfs vóór de indrukwekkende prijsstijging van BTC in februari, voorspelden de meeste stemmen in de branche unaniem een ​​aanzienlijke groei.

bitcoin-prijsvoorspellingsgrafiek

Een van de meer optimistische voorspellingen komt van DigitalCoinPrice. De technische analyse van het platform suggereert dat BTC in 2021 zal blijven groeien en mogelijk in juni een ongekende $ 76.768 zal bereiken. Ergens anders, Portemonnee Investeerder verwacht ook een consistente groei voor Bitcoin, met een gemiddelde van $ 55.390,70 tegen het einde van het jaar.

Natuurlijk zullen deze voorspellingen alleen muziek in de oren klinken van iedereen die in 2021 is verhuisd om Bitcoin te kopen, maar FXStreet is verder gegaan en heeft uiteengezet hoe BTC in de nabije toekomst realistisch $ 100.000 zou kunnen bereiken..

Cardano

Degenen die in Cardano willen investeren, kunnen volgens de meeste vooraanstaande crypto-analisten ook een indrukwekkend rendement verwachten.

TradingBeasts heeft ADA in 2021 gestaag rond de 20% gestegen, en gaat in december naar schatting $ 1,13. Hoewel de waarde van een ADA-token misschien niet zo indrukwekkend is als die van BTC, zou een rendement van 20% over minder dan 12 maanden een behoorlijk succesvolle investering zijn..

cardano prijsvoorspellingstabel

Er zijn ook meer optimistische voorspellingen voor Cardano. WalletInvester geloofde dat ADA tegen december 2021 een gemiddelde prijs van $ 1,46 zou kunnen bereiken – een appreciatie van ongeveer 50% gedurende het hele jaar.

Ten slotte is DigitalCoinPrice ook optimistisch over Cardano en voorspelt het dat het token in 2021 $ 1,78 zal bedragen. Het voorspelt ook dat de prijs van ADA na de zomermaanden licht zal dalen en het jaar zal eindigen op ongeveer $ 1,22 – wat nog steeds een groei van ongeveer 30% vertegenwoordigt. over prijzen op het moment van schrijven.

Cardano versus Bitcoin: wat de experts zeggen

Het is eerlijk om te zeggen dat Bitcoin veel steun heeft gekregen van reguliere investeerders die tot 2021 gaan, niet in de laatste plaats van Elon Musk, wiens firma Tesla aankondigde dat het ongeveer $ 1,5 miljard BTC had verworven als onderdeel van zijn nieuwe investeringsstrategie..

Musk staat ook niet alleen in zijn vertrouwen in Bitcoin. CEO van Heisenberg Capital Max Keizer is een van de vele stemmen waaronder oprichter van Morgan Creek Digital Anthony Pompliano en investeerder Alistair Milne, die allemaal geloven dat BTC tegen het einde van 2021 meer dan $ 100.000 zal bedragen..

Dus hoe zit het met Cardano? Welnu, als het gaat om meningen van experts, is het vrij duidelijk dat er niet echt concurrentie is tussen Bitcoin en Cardano – maar weinig reguliere financiële experts hebben gewaagde voorspellingen gedaan over het laatste..

Het onafhankelijke ratingbureau Weiss Ratings is echter optimistisch over de toekomst van Cardano, nadat het eerder had getweet dat het een van de goedkoopste crypto’s op de markt is, terwijl het ook een van de beste projecten in de branche is..

Evenzo gelooft Altcoin Daily-host en cryptohandelaar Austin Arnold dat de nieuwste Goguen Mary-update van de infrastructuur van Cardano “een belangrijke reden is dat de Cardano-prijs deze maand [februari] stijgt” – en met meer upgrades die in de nabije toekomst worden verwacht, is dat ook zo. mogelijk heeft de prijs van ADA nog genoeg ruimte om te groeien.

Cardano versus Bitcoin: conclusie

Bitcoin is dus een betere investering dan Cardano?

Als het gaat om marktdominantie, dan is Bitcoin versus Cardano echt geen concurrentie. Bitcoin heeft de beste algemene vooruitzichten van elke munt op de markt en bevindt zich op het moment van schrijven midden in een recordbrekende bullmarkt. Als zodanig lijkt de keuze om in 2021 Bitcoin te kopen een voor de hand liggende beslissing. Maar zijn de dingen echt zo duidelijk?

Het is niet te zeggen hoe lang de prijsstijging van Bitcoin zal duren en met een recordhoogte van meer dan $ 50.000 per token, is het nu een erg dure tijd om in Bitcoin te investeren. Cardano daarentegen handelt nog steeds tegen minder dan een dollar per token. Het heeft ook een aantal vrij positieve voorspellingen die verder het jaar in gaan. Als zodanig zou de keuze om Cardano in 2021 te kopen wellicht de betere investering zijn in termen van rendement.

Als het op risico aankomt, kan er in 2021 weinig verschil zijn tussen Cardano en Bitcoin, maar verder vooruitkijkend is BTC waarschijnlijk de veiligere optie, want ondanks enkele kortetermijnvolatiliteit zijn de prijzen over het algemeen gedurende zijn bestaan ​​gestegen..

Hoe te investeren in cryptocurrency in 2021

Hopelijk heeft onze vergelijking van Bitcoin versus Cardano u een duidelijker beeld gegeven van wat u kunt verwachten van een investering in beide token. Maar of u er nu voor kiest om in Cordano te investeren of Bitcoin in 2021 te kopen, u zult een vertrouwde beurs moeten vinden die u toegang geeft tot de markt..

Er zijn veel makelaars en beurzen online beschikbaar, maar voor de meeste beleggers raden we aan eToro. De makelaar heeft een krachtig, maar eenvoudig te gebruiken handelsplatform en biedt toegang tot alle belangrijke cryptocurrencies, evenals tot andere financiële markten.

Om aan de slag te gaan, hoeft u alleen maar een account te openen. Het hele proces kan binnen enkele minuten worden voltooid en zodra u een betaalmethode heeft toegevoegd, kunt u beginnen met het opbouwen van uw crypto-investeringsportefeuille.

eToro – Het beste platform om crypto’s te kopen

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Bitcoin Vs Cardano – Veelgestelde vragen

Moet ik investeren in Bitcoin of Cardano?

Als we Bitcoin versus Cardano afwegen, is het gemakkelijk om aan te nemen dat Bitcoin de juiste keuze is. De keuze om in Bitcoin of Cardano te investeren, hangt echter af van een aantal factoren – niet in de laatste plaats uw handelsdoelen en risicobereidheid. Beide tokens zullen naar verwachting groeien in 2021, maar verder vooruitkijkend zijn de prognoses over het algemeen positiever voor Bitcoin als investering op langere termijn..

Waar kan ik Cardano kopen in 2021?

Als u in Cardano – of een andere cryptocurrency – wilt investeren, moet u dit doen via een beurs- of makelaarsdienst. We raden eToro aan voor de meeste informele beleggers, omdat het platform veel analyse- en handelshulpmiddelen biedt zonder al te complex te zijn voor degenen die nieuw zijn op de cryptomarkt..

Is Cardano beter dan Bitcoin?

Cardano versus Bitcoin vergelijken is enigszins zinloos, omdat de cryptocurrencies zijn opgezet met verschillende doelen in gedachten. In termen van investeringsmogelijkheden is het echter de moeite waard om onze gids door te lezen om erachter te komen welke het beste past bij uw portefeuillevereisten..

In welke crypto moet ik investeren in 2021?

Als u van plan bent om in 2021 in cryptocurrency te investeren, dan heeft u tal van mogelijkheden. Voor degenen die nieuw op de markt zijn, kan het gemakkelijker zijn om in Bitcoin, Ethereum of Litecoin te investeren, aangezien dit enkele van de meer bekende tokens zijn en er is veel informatie beschikbaar. Als u echter graag meer risico neemt, kan er meer groeipotentieel zijn in enkele van de minder bekende altcoins.

Waar kan ik Bitcoin kopen?

Als u in 2021 Bitcoin wilt kopen, vindt u tal van beurzen en makelaars om u te helpen. Een van de marktleiders is eToro. Als u op zoek bent naar een gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot de cryptomarkten, hoeft u alleen maar een account aan te maken en kunt u aan de slag. Behalve handelsopties heeft eToro ook veel informatie en analytische tools om u op weg te helpen.

Bitcoin Vs. Andere cryptocurrencies

  • Bitcoin versus Ethereum
  • Bitcoin versus Ripple
  • Bitcoin versus Bitcoin Cash
  • Bitcoin versus Dogecoin
  • Bitcoin versus Binance Coin
  • Top 10 belangrijkste cryptocurrencies anders dan Bitcoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me