Cardano: de cryptocurrency om in de gaten te houden

Het lijdt weinig twijfel dat 2017 een geweldig jaar was voor iedereen die met cryptocurrency te maken heeft.

Terwijl Bitcoin de meeste krantenkoppen stal, was er één munt die het jaar met een echte knal eindigde.

De cryptocurrency in kwestie is Cardano (of ADA zoals de basismunt bekend is op de beurzen).

Cardano zag een enorme waardestijging van 450% aan het einde van 2017, vanwege een enorme bull-run in termen van prijs.

Hierdoor had het in een bepaald stadium een ​​marktwaarde van ongeveer $ 33 miljard, wat voor een vrij nieuwe munt als geweldig wordt beschouwd.

Als je bedenkt dat de oorspronkelijke marktkapitalisatie rond de $ 600 miljoen lag, kun je zien waarom Cardano zo populair is geworden.

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Hoe werkt Cardano?

cardano bewijs van inzet

Cardano concurreert met Ethereum om de leider te zijn van slimme contracten. Hun belangrijkste kenmerk is hun Ouroboros bewijs van inzet algoritme die werkt met een tweelagige blockchain.

De eerste laag is om alledaagse transacties uit te voeren die geen specifieke omstandigheden behoeven te worden ingevuld.

De tweede laag is uitsluitend voor slimme contracten.

Cardano beweert dat door de twee in verschillende blockchains te scheiden niet alleen snelheid verbeteren maar ook schaalbaarheid.

Theoretisch zou het ook moeten maak het updaten van de blockchain eenvoudiger ook.

Als het gaat om het updaten van Cardano, kan het eenvoudiger zijn omdat de slimme contractlaag niet is verbonden met de normale transactielaag.

Dit betekent dat wanneer het wordt bijgewerkt, het de normale transacties niet zal verstoren.

Cardano is ook betrokken bij het maken van dApps (gedecentraliseerde apps) voor financiële instellingen.

Daarnaast zal Cardano ook een democratisch bestuurssysteem waarvan zij denken dat het Cardano in staat zal stellen zich in de loop van de tijd aan te passen en te blijven veranderen zoals de industrie dat doet.

Dit democratische bestuurssysteem zal Cardano ook in staat stellen zichzelf duurzaam te financieren via een treasury-systeem.

Wie zit er achter Cardano?

cardano team

Het team achter Cardano is erg intelligent en beweert dat het project onderzoeksgestuurd is, wat betekent dat Cardano is gebouwd op onderzoek voordat het werd gemaakt.

Cardano is gemaakt door Input Output Hong KongIOHK die in 2015 werd opgericht door Charles Hoskinson en Jeremy Wood.

IOHK beweert dat het hun primaire doel is om peer-to-peer-oplossingen te bieden om financiële diensten te verlenen aan de drie miljard mensen die er geen toegang toe hebben.

Ze zijn van plan dit te doen door cryptocurrencies en blockchains te bouwen voor academische instellingen, overheden en bedrijven.

Charles Hoskinson is de CEO van IOHK en het meest bekende gezicht achter de Cardano project.

Vóór IOHK was Hoskinson de oprichtende voorzitter van de onderwijscommissie van de Bitcoin Foundation.

Daarna, Hoskinson werkte aan Ethereum en was vermoedelijk een belangrijke speler bij het van de grond krijgen van het project, door Vitalik Buterin te helpen bij het verkrijgen van de benodigde investering.

Hoskinson heeft in 2013 ook de Cryptocurrency Research Group opgericht.

Jeremy Wood is de chief strategy officer en werkte ook voor Ethereum.

Er moet ook worden vermeld dat IOHK ook aan Ethereum Classic werkt.

Waarom zag Cardano eind 2017 zo’n grote stijging??

In de cryptocurrency-sector treden de meeste pieken op wanneer er een grote nieuwsaankondiging wordt gedaan.

Dit gebeurde echter niet met Cardano, die in plaats daarvan om andere redenen zijn opmars zag beginnen.

De belangrijkste daarvan was dat iedereen die pas eind 2017 in cryptocurrency investeerde, Cardano leek te verkiezen.

Deze nieuwe investeerders waren wanhopig om op de cryptocurrency-trein te springen, maar vonden Bitcoin en andere bekende munten te duur.

De prijs van Cardano was destijds veel lager, waardoor ze een gemakkelijke en goedkope route naar de sector hadden. Hierdoor kochten veel nieuwe investeerders Cardano en steeg de waarde.

Vergeet de Aziatische markten niet

Met name de Aziatische markt Zuid-Korea en Japan, zijn al lang fan van investeren in cryptocurrency.

Cardano profiteerde van deze grote en belangrijke markt om de vraag te zien groeien vanuit de activiteit eromheen op de handelsbeurzen in deze landen.

Dat wordt inderdaad gedacht tot 90% van het handelsvolume rond Cardano eind 2017 kwamen uit deze twee landen!

Dit laat zien hoe belangrijk deze regio is geweest bij de opkomst van Cardano en waarom er zo’n enorme stijging van de vraag en waarde te zien was.

Cardano biedt een oplossing van de derde generatie

De makers van Cardano noemen het graag een ‘Derde generatie’ oplossing. Dit betekent dat ze Cardano beschouwen als de volgende stap van Bitcoin en andere cryptocurrencies daarna.

Waar dit belangrijk wordt, is dat het hen in staat heeft gesteld de problemen te zien die andere cryptocurrencies in hun begindagen ondervonden en deze te vermijden.

Cardano wordt ook verondersteld te zijn veiliger dan Ethereum en flexibeler dan Bitcoin.

Deze voordelen hebben beleggers veel vertrouwen in de nieuwe munt gegeven en ertoe geleid dat ze er graag hun geld in wilden steken.

Velen zien ook het grote toekomstige potentieel dat Cardano heeft voor algemeen gebruik en investeren nu om er later de vruchten van te plukken.

Is Cardano waard om te handelen??

cardano handelen

Als we naar recentere prijzen kijken, schommelt Cardano vrij stabiel rond de $ 0,50 per munt.

Hoewel het een enorme prijsstijging in 2017 en daarna een verdere stijging in 2018, sindsdien schommelde het tussen $ 1 miljard en $ 2 miljard marktkapitalisatie.

Het is belangrijk om ook naar de cryptocurrency-markt in het algemeen te kijken.

Toen Cardano in december 2017 zijn eerste bull-run doormaakte, was de markt voor cryptocurrency enorm aan het opblazen, vooral Bitcoin die zijn hoogste punt ooit bereikte van bijna $ 20.000.

En opnieuw in mei 2018, toen Cardano voor de tweede keer in prijs steeg, ontstond er ook een bullmarkt in de cryptocurrency.

Vergelijkbare prijspatronen zijn ook te zien bij verschillende andere cryptocurrencies. Ze stijgen aanzienlijk bij het vrijkomen en dalen vervolgens een tijdje in waarde voordat ze beginnen te variëren.

Cardano zag een lichte stijging in april 2019 toen het een marktkapitalisatie bereikte van ongeveer $ 2,3 miljard.

Volgens CoinMarketCap, op het moment van schrijven heeft Cardano een marktkapitalisatie van $ 1.118.032.243.

In totaal is er een circulerende voorraad van 25.927.070.538 ADA-tokens, van in totaal 31.112.483.745 ADA-tokens en er is een maximale levering van 45.000.000.000 ADA.

Momenteel is Cardano de 12e grootste cryptocurrency beschikbaar.

Een van de belangrijkste punten van kritiek op Cardano is dat het nog niets heeft verzonden waarvan mensen denken dat ze erin kunnen investeren. Ze moeten hun beloften nog nakomen..

De belangrijkste reden hiervoor is misschien dat het, net als bij veel andere cryptocurrencies, nog in de kinderschoenen staat en dat het niet zo eerlijk is om zo snel iets te verwachten.

Dat gezegd hebbende, vanuit het perspectief van een handelaar, Cardano is niet ideaal als u het op korte termijn wilt verhandelen.

Om echt winst te maken met het verhandelen van Cardano, moet u eerst geloven dat ze enkele van hun beloften de komende jaren zullen nakomen..

Dit zou vereisen dat een handelaar Cardano als een langetermijnhandel beschouwt.

Dat is zeer waarschijnlijk wanneer Cardano verzendt iets nieuws om handelaren geïnteresseerd te krijgen, zal het waarschijnlijk weer in prijs stijgen en zou goed zijn om te verkopen.

Het is echter vermeldenswaard dat Cardano te maken heeft met sterke concurrentie van Ethereum en EOS. Beide domineren de sfeer van slimme contracten.

Verder was Cardano misschien revolutionair toen ze hun two-tier blockchain-systeem bouwden, maar tegenwoordig bouwen ook veel andere nieuwe projecten op dit idee voort..

In termen van dApps kan Cardano op dit moment niet concurreren met Ethereum, EOS en Tron.

Tron is Cardano ook een stap voor en zal waarschijnlijk veel sneller in populariteit toenemen.

Momenteel, Tron is een plaats voor Cardano op CoinMarketCap en velen geloven dat het zal blijven groeien.

Een belangrijk voordeel dat Tron ten opzichte van Cardano heeft, is dat het dezelfde programmeertaal gebruikt als Ethereum – soliditeit – waardoor het voor ontwikkelaars gemakkelijker wordt om tussen de twee te schakelen.

Cardano daarentegen gebruikt de Haskell-programmeertaal die niet erg populair is bij andere cryptocurrencies.

Dit maakt het moeilijker voor ontwikkelaars die betrokken zijn bij andere projecten om naar Cardano te springen.

Vermoedelijk zijn tot 26 van de meest populaire dApps gebaseerd op EOS, 21 op Tron en drie op Ethereum.

Hoogstwaarschijnlijk zijn het belangrijkste verkoopargument van Cardano de slimme contracten.

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van

  • Cardano maakt gebruik van een tweelaags proof of stake blockchain. De ene laag beheert slimme contracten, de andere voert algemene transacties uit.
  • Eind 2017 en 2018, Cardano zag een enorme prijsstijging. Dit kan zijn veroorzaakt door groei in de cryptocurrency-markt in het algemeen.
  • Cardano beschouwt zichzelf als een cryptocurrency van de derde generatie. Het ziet zichzelf als de volgende logische stap na Bitcoin en Ethereum.
  • Er kan een piek zijn in Cardano‘S prijs wanneer er iets nieuws wordt verzonden. Tot dusverre is dit nog niet gebeurd, waardoor Cardano een betere langetermijninvestering is dan een kortetermijnhandel.

Leer Cardano verhandelen met onze cursus cryptocurrency

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me