Chainlink: de kloof overbruggen tussen slimme contracten en de echte wereld

Chainlink (LINK), in het kort, is een netwerk van gedecentraliseerde orakels (we zullen binnenkort uitleggen wat ze zijn) die informatie voeden met slimme contracten op blockchains.

Gelanceerd in juni 2017 door het toepasselijk genaamde bedrijf SmartContract, Chainlink is grotendeels vanaf het begin een succesverhaal geweest.

Het team achter Chainlink maakt al meer dan vijf jaar slimme contracten en ontdekte dat veel van hen livegegevensstromen nodig hebben om te bevestigen of er evenementen hebben plaatsgevonden..

Door dit gedecentraliseerde netwerk te creëren, Kettingschakel zal kunnen verbinden slimme contracten over blockchains.

Is Chainlink een verstandige investering? Dat zoeken we uit.

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Wat probeert Chainlink te bereiken??

chainlink, slim contract

Het belangrijkste dat Chainlink probeert te bereiken, is: creëren slimme contracten die afhankelijk zijn van realtime gegevens.

Om volledig te begrijpen wat Chainlink probeert te bereiken, moeten we eerst begrijpen wat een orakel is en hoe deze zich verhouden tot slimme contracten.

Een orakel is een ‘agent’Dat uitgaat en gegevens uit de echte wereld bevestigt en rapporteert deze informatie terug aan het slimme contract.

Blockchains die slimme contracten gebruiken, hebben orakels nodig omdat ze geen toegang hebben tot informatie buiten hun netwerk, grotendeels vanwege de manier waarop ze cryptografisch zijn gemaakt.

Er is echter een belangrijk probleem met orakels omdat ze grotendeels gecentraliseerd zijn en daarom komt al hun informatie uit één bron, die misschien niet altijd correct is.

We weten misschien ook niet zeker of we een orakel volledig kunnen vertrouwen.

Tegenwoordig is er niet echt een geweldige oracle-service, in plaats daarvan zijn er gecentraliseerde oracle-services die worden beheerd door kleine groepen mensen, je kunt niet zeggen hoe nauwkeurig ze zijn.

Plus, verschillende industrieën zullen verschillende overeenkomsten willen van hun orakels en ze zijn van plan mensen uit verschillende industrieën binnen te halen om een ​​universeel netwerk te creëren.

Als er onjuiste gegevens worden gegeven aan een slim contract, het kan het bij de verkeerde moeder activerent, wat in sommige gevallen rampzalig kan zijn.

Ethereum en andere slim contract platforms hebben gegevens uit de echte wereld nodig om te werken. Het is een essentieel iets dat niet zal werken zonder.

Kettingschakel wil de tussenpersoon zijn tussen slimme contracten op de blockchain en de echte wereld.

Wat ze voorstellen is een veilig netwerk van orakels op een gedecentraliseerde blockchain, zodat slimme contracten verbinding kunnen maken met externe gegevens met de juiste gegevens.

Vermoedelijk kan iedereen met een datafeed gegevens leveren voor slimme contracten en in ruil daarvoor LINK-tokens ontvangen.

Deze personen of organisaties worden ‘Node Operators’ genoemd.

Een ander ding dat Chainlink probeert te doen, is interoperabiliteit creëren tussen verschillende blockchains; om een ​​netwerk van gedecentraliseerde blockchains te creëren.

Wie werkt er aan Chainlink?

De belangrijkste personen achter Chainlink zijn CEO Sergey Nazarov en CTO Steve Ellis.

Nazarov heeft sinds 2011 een gevestigd belang in cryptocurrency en is een serieel ondernemer. Voordat hij aan Chainlink werkte, werkte hij aan Secure Asset Exchange, een uitwisselingsnetwerk en CryptoMail, een gedecentraliseerde e-mailservice..

Ellis werkte ook samen met Nazarov bij Secure Asset Exchange.

Chainlink is zeer succesvol geweest in het werven van partners.

Een van hun grootste partners is SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), de toonaangevende wereldwijde beursoperator voor banken en verbindt meer dan 11.000 financiële instellingen wereldwijd.

SWIFT werkt samen met Chainlink om hun SWIFT Smart Oracle te creëren dat slimme contracten met datafeeds verbindt.

Samenwerken met SWIFT is een groot probleem en heeft voor veel hype gezorgd over Chainlink.

Chainlink werkt ook samen met Google en organisaties zoals IC3, evenals met vele academici.

Hoe werkt Chainlink?

chainlink netwerk

Chainlink creëert een blockchain van verschillende orakels en gebruikers kunnen controleren hoe goed orakels zijn door hun eerdere prestaties te controleren.

Het Chainlink-netwerk bestaat uit twee delen: on-chain die werkt op de blockchain; off-chain, dat is informatie in de echte wereld.

De twee delen zullen efficiënt moeten samenwerken om Chainlink succesvol te laten zijn.

Slimme contracten gebruikt gegevens van meerdere orakels om een ​​consensus te bereiken over de vraag of een evenement heeft plaatsgevonden.

Van orakels wordt ook verwacht dat ze meerdere informatiebronnen gebruiken ook.

Het LINK-token wordt gebruikt voor slimme contracten en om Node Operators te betalen en aan alle onderdelen van het contract zijn kosten verbonden.

Slimme contracten zal ook de mogelijkheid hebben om een ​​boete in rekening te brengen voor misdragingen, die de orakels zullen moeten betalen.

Tot nu toe kan Chainlink een gedecentraliseerd orakelnetwerk bieden voor Bitcoin, Ethereum en Hyperledger.

Het aantal blockchains waarmee Chainlink zal werken, zal waarschijnlijk toenemen naarmate de tijd verstrijkt.

Kettingschakel lanceerde zijn mainnet bovenop Ethereum en de KOPPELING token is een ERC20-token, Naarmate het echter in populariteit toeneemt, kan het verhuizen en zijn eigen blockchain opzetten.

Chainlink wordt ook gebouwd met het oog op upgrademogelijkheden, zo theoretisch gezien zal het in de loop van de tijd kunnen blijven doorontwikkelen en niet achterblijven.

Voor meer informatie over hoe Chainlink werkt en hoe zij slimme contracten wijzigen, kunt u hun wit papier.

Hoe heeft Chainlink gepresteerd?

Chainlink heeft een marktkapitalisatie van $ 767.566.703, een 24-uurs handelsvolume van $ 92.795.573, en een circulerend aanbod van 350.000.000 LINK-tokens van een totaal van 1.000.000.000 LINK-tokens, op het moment van schrijven volgens CoinMarketCap.

Chainlink heeft de 16e grootste marktkapitalisatie en één KOPPELING token kost $ 2,22.

Terugkijkend op Chainlink, bereikte Chainlink in juni 2019 zijn hoogste marktkapitalisatie van $ 1,4 miljard en kostte één token $ 4,05, bijna tweemaal de waarde die het nu is..

De laagste waarde van Chainlink was $ 0,13 per LINK-token bij de release.

Chainlink is relatief nieuw in de cryptoscene en is dus net niet gelanceerd tijdens de bull run van 2017.

Conferenties hebben ook een positieve invloed gehad op de prestaties van Chainlink.

Zal Chainlink opnieuw dezelfde hoogtepunten bereiken?

Zoals altijd bij deze vraag, is het moeilijk te zeggen.

Veel cryptocurrency-commentatoren zijn van mening dat de cryptomarkt nu volwassener is en dat een andere bullmarkt zoals die in 2017 minder waarschijnlijk is.

Dat gezegd hebbende, als Kettingschakel partners met een grote bank of betalingsprovider zoals Visa of MasterCard, de KOPPELING token kan dramatisch in waarde stijgen, evenals andere cryptocurrencies.

De waarde van de LINK-munt zal geleidelijk toenemen naarmate er meer partnerschappen worden bereikt.

Er moet ook worden opgemerkt dat Chainlink in een korte periode zeer snel is gestegen, wat kan worden gezien als een goed teken dat het kan blijven groeien.

Is Chainlink het waard om in te investeren?

investeren in chainlink

Als u gelooft dat slimme contracttechnologie en interoperabiliteit tussen blockchains de weg vooruit is, dan is Chainlink wellicht een verstandige investering voor u.

Chainlink heeft bewezen dat het grote organisaties zoals SWIFT in blockchaintechnologie kan krijgen en het staat nog in de kinderschoenen.

Het is zeer waarschijnlijk dat Chainlink zal slagen, maar hoeveel moet nog worden gezien.

Als het in staat is om dit te blijven doen, kan het samenwerken met meer grote bedrijven en blockchains die vergelijkbare services nodig hebben voor slimme contracten.

Dit betekent echter niet noodzakelijk dat Chainlink de nummer één cryptocurrency wordt.

De manier waarop het is ontworpen, is om naast bestaande cryptocurrencies te werken, niet om ze te vervangen.

Een ander ding om in gedachten te houden is dat het LINK-token niet is ontworpen om te worden afgehandeld en daarom zal het gebruik ervan waarschijnlijk in slimme contracten blijven.

Maar net als veel andere cryptocurrencies, waren er niet veel bedoeld als speculatieve investeringen.

Kettingschakel zal waarschijnlijk cryptoliefhebbers afwijzen die het waarschijnlijk zullen zien als een hulpmiddel voor grote bedrijven.

Door met banken samen te werken, komt Chainlink binnen directe concurrentie met Rimpeling, die moeilijk te verslaan zal zijn.

Een andere rivaal zou Aeternity zijn, dat ook kijkt naar het creëren van een gedecentraliseerd netwerk van orakels.

Kettingschakel zal ook concurreren met andere blockchains die interoperabiliteit proberen te bieden. Dat gezegd hebbende, het lijkt erop dat het tot nu toe voor hen ligt.

Hoewel technisch gezien iedereen een orakel kan worden, zullen het hoogstwaarschijnlijk grote organisaties zoals de New York Stock Exchange zijn en zal het voor individuele gebruikers moeilijk zijn om te concurreren.

Dit kan betekenen dat Chainlink behoorlijk gecentraliseerd kan worden, het tegenovergestelde van wat ze proberen te bereiken.

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • Kettingschakel heeft tot doel een gedecentraliseerd netwerk van orakels te creëren. Orakels voeden slimme contractgegevens uit de echte wereld.
  • De KOPPELING token wordt beloond aan orakels voor hun werk. Momenteel is het LINK-token de 16e grootste op CoinMarketCap.
  • Kettingschakel wil ook interoperabiliteit creëren tussen blockchains. Op deze manier kunnen verschillende blockchains met elkaar praten en data communiceren.
  • SWIFT en Google zijn twee van de grootste namen waarmee wordt samengewerkt Kettingschakel. Als Chainlink partners kan behouden, zal dit waarschijnlijk in prijs stijgen.

Leer Chainlink verhandelen met onze cursus cryptocurrency

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me