Cryptocurrency Mining uitgelegd

Vandaag zullen we een van de meest fundamentele concepten van cryptocurrency – mijnbouw – uitleggen. Als je net begint in de cryptowereld, zou het volgende artikel van groot belang voor je zijn.

We zijn er zeker van dat als u deel uitmaakt van de digitale financiële wereld of van plan bent er een te worden, u de term waarschijnlijk heeft gehoord “mijnbouw” een paar honderd keer. Maar weet je echt wat het betekent? Weet jij wat de voor- en nadelen zijn van mining? Is het een concept dat de komende jaren zal blijven bestaan??

We zullen proberen al deze vragen te beantwoorden. Laten we gaan!

Wat is cryptocurrency-mijnbouw?

Mijnbouw van cryptocurrency is een van de meest gebruikelijke methoden om transacties te valideren, uitgevoerd via een blockchain-netwerk en ze vervolgens toe te voegen aan de lange, openbare lijst van alle transacties, de blockchain.

In ruil daarvoor worden mensen beloond met cryptocurrency.

Mijnbouw van cryptocurrency is een proces waarbij nieuwe munten worden toegevoegd aan het bestaande circulerende aanbod. Mijnbouw beveiligt ook het netwerk waarop de munt werkt door transacties te verifiëren.

De mensen die een munt delven, staan ​​bekend als mijnwerkers.

Aangezien er geen centrale autoriteit is die de geldvoorraad controleert en beveiligt, zijn deze controle en beveiliging verspreid over het netwerk dat mijnwerkers helpen onderhouden.

Het opsommen, cryptocurrency-mijnbouw bevat twee functies, namelijk: transacties toevoegen aan de blockchain (beveiligen en verifiëren) en ook nieuwe valuta vrijgeven.

Hoe het allemaal werkt?

cryptocurrency-mijnbouw

Mijnbouw van cryptocurrency is een soort validatiemodel, ook wel bekend als POW of “proof-of-work”. Er zijn twee algemene validatietypes, maar we laten de andere, bekend als POS of ‘proof-of-stake’, even achter om over het POW-model te praten..

In het POW-model, dat cryptocurrencies zoals Bitcoin, Bitcoin Cash en Litecoin gebruiken, concurreren bedrijven, groepen of individuen met elkaar door hun krachtige computers te gebruiken om als eerste complexe wiskundige problemen op te lossen, die deel uitmaken van het versleutelingsmechanisme..

De vergelijkingen komen overeen met een groep transacties, ook wel een blok genoemd. De eerste persoon, het bedrijf of de groep die deze vergelijkingen oplost en daarbij de juistheid van een transactie binnen een blok valideert, zal de “blokbeloning” ontvangen. Het wordt uitbetaald als digitale tokens van de valuta die wordt gevalideerd.

Momenteel is de blokbeloning voor Bitcoin bijvoorbeeld 12,5 tokens. Dat betekent dat degene die vergelijkingen voor een blok weet op te lossen 12,5 tokens krijgt, wat een uitbetaling van meer dan $ 100K is..

Mijnbouw van cryptocurrency stap voor stap

Laten we proberen om cryptocurrency-mining stap voor stap uit te leggen.

 1. Wanneer een transactie wordt gedaan via een blockchain (de ene gebruiker wil bijvoorbeeld munten naar het adres van een andere gebruiker sturen), wordt de transactie-informatie geregistreerd en op een blok gezet.

 2. Om het blok te versleutelen, moeten miners een ingewikkelde cryptografische puzzel oplossen om de cryptografische hash te vinden die geschikt is voor het blok. Om een ​​behoorlijke kans te hebben om als eerste het blok te verifiëren en te beveiligen, moeten miners krachtige, applicatiespecifieke hardware gebruiken.

 3. Wanneer een miner een blok beveiligt, wordt het blok toegevoegd aan de blockchain. Wat volgt is een verificatie, uitgevoerd door andere knooppunten (computers) op het netwerk in een proces dat bekend staat als consensus.

 4. Als een mijnwerker erin slaagt het blok met succes te verifiëren en te beveiligen, wordt hij beloond met nieuw gemaakte munten. Het beloningsproces voor werk staat bekend als Proof of Work.

Wat zijn de voordelen van het delven van cryptocurrency?

voordelen van cryptocurrency-mijnbouw

Laten we het hebben over enkele van de redenen waarom veel mensen mijnwerkers willen worden en cryptocurrency willen verdienen.

 1. Geld verdienen – Het komt allemaal neer op geld! Uiteindelijk kan mijnbouw zeer winstgevend zijn, mits correct uitgevoerd. Voor sommige mensen kan mijnbouw zelfs een fulltime baan vervangen. Dit zijn zonder twijfel de grootste voordelen van cryptocurrency.
 2. Investeren in waarde – Kan cryptocurrency crashen? Natuurlijk kan het. Kan het plotseling hogere waarden bereiken? Ja zeker. De markt is dynamisch en volatiel. Wat er ook gebeurt, de hoogwaardige computers en apparatuur die mijnwerkers gebruiken, behouden hun waarde zeer goed. Dit betekent dat als u besluit de markt te verlaten of de cryptocurrency waaraan u werkte plotseling crasht, u nog steeds waarde zou hebben in de apparatuur die u gebruikte om de valuta te minen.
 3. Veiligheid – Cryptocurrency kan niet worden gestolen. U kunt er zeker van zijn dat het geld dat u aan het delven bent veilig op uw rekening blijft staan.
 4. Je eigen baas zijn – Zodra u de echte resultaten van cryptocurrency-mijnbouw begint te voelen en u een goede mijnwerker wordt, kunt u zelfs overwegen uw baan op te zeggen en uw eigen uren en werkregels vast te stellen. Dat is de ultieme vrijheid waarnaar veel mensen blijven zoeken, maar die er nooit helemaal komen.
 5. Sta tegen gecentraliseerde regelgeving – Cryptocurrency is gedecentraliseerd en praktisch onvindbaar. Dit betekent dat mijnwerkers de privacy krijgen die ze nodig hebben om zoveel mogelijk geld te verdienen en te doen wat ze willen met het geld. Er zijn maar weinig landen die een aantal regels hebben opgelegd, maar uiteindelijk wordt cryptocurrency ingezet tegen gecentraliseerde monetaire regulering.

Hoe zit het met de nadelen van cryptocurrency mining?

 1. Afschrijving – Dit is iets waar je goed van op de hoogte moet zijn, lang voordat je zelfs maar overweegt om in de wereld van cryptocurrency te stappen. Cryptocurrencies lopen het risico hun waarde te verliezen, waardoor uw mijnactiviteiten automatisch worden omgezet in een niet-winstgevende investering.
 2. Elektriciteit – Dit hebben we al besproken. De kosten van elektriciteit kunnen uw inkomsten zeker schaden. In feite gaat het grootste deel van uw beloning waarschijnlijk naar elektriciteitsrekeningen. Daarom moet u de verhouding kosten / beloning zorgvuldig overwegen.
 3. Uw digitale portemonnee kwijtraken – Dit gebeurt vaker dan u misschien denkt. Als u het wachtwoord van uw portemonnee vergeet, wordt u hiervan buitengesloten. Eenmaal buitengesloten, kan niemand uw toegang terugkrijgen of u het bedrag dat erin zit teruggeven.
 4. In de verkeerde mijnbouwpool komen – Dit is iets waar u extra op moet letten. Er zijn gevallen van oneerlijke organisatoren die het redden mijnbouwpools. Doe je onderzoek en neem contact op met een mijnbouwbedrijf dat al gevestigd is in de investeringssector en een goede reputatie heeft. Anders brengt u uw inkomsten in gevaar.

Cryptocurrency Mining Bezorgdheid

cryptocurrency-mijnbouwbedrijf

Het proces wordt “mining” genoemd omdat het gaat om vrijwilligers die met veel moeite bijdragen aan de ontwikkeling van blockchain in de hoop een beloning te krijgen. Het is alleen maar logisch dat miners bijdragen aan blockchains vanwege de potentiële winst.

De grootste zorg voor mijnwerkers is echter altijd geweest de toenemende moeilijkheid van de puzzels bij het beveiligen van de blokken. Hoe meer puzzels worden opgelost, hoe moeilijker de volgende puzzel is. Soms neemt de moeilijkheidsgraad exponentieel toe. Niet alleen dat, maar ook de concurrentie is nog moeilijker geworden. In vergelijking met voorheen doen er nu meer mensen mee voor de beloning, wat betekent dat er meer computers moeten racen om de overwinning.

Nog een ding is een probleem geworden als het gaat om mijnbouw. Winstgevende organisaties en instellingen begonnen een aanzienlijk bedrag te investeren in efficiënte hardware. Niet alleen dat, maar ze verplaatsten hun mijnbouwplatforms naar dammen en landen waar elektriciteit minder duur is.

Organisaties met aanzienlijk kapitaal hebben geïnvesteerd in ASIC’s (Application Specific Integrated Circuits), die specifiek zijn ontworpen om precieze taken uit te voeren, namelijk mijnbouw.

In de begintijd van de mijnbouw konden mijnwerkers eenvoudig winst maken door een centrale verwerkingseenheid of CPU van een thuiscomputer te gebruiken. Het gebruik van conventionele CPU’s is tegenwoordig in de meeste blockchains echter niet meer rendabel.

In blockchains die Proof of Work gebruiken, kunnen alleen personen die bereid zijn om een ​​aanzienlijke investering in hardware-installaties en elektrische voedingen te doen, mogelijk een beloning krijgen.

Zoals vermeld, zijn bedrijven echter met volle kracht de mijnbouwarena betreden om grote bezuinigingen op de mijnbouwwinsten veilig te stellen. Individuen daarentegen worstelen om te concurreren in deze ruimte.

De enige zinvolle conclusie die we kunnen trekken gezien het huidige mijnlandschap, is dat de mijnbouw steeds meer gecentraliseerd wordt. Het maken van munten werd volledig gecontroleerd door een handvol gecentraliseerde machten, zoals banken en financiële organisaties. Iedereen lijkt dezelfde vraag te stellen; Als het maken van munten gecentraliseerd is, hoe zal de blockchain dan doorgaan met het bieden van gedecentraliseerde oplossingen voor gewone mensen??

De toekomst van mijnbouw

bitcoin mijnbouw

Er gebeurt veel op het mijnbouwlandschap. Met de genoemde zorgen, waaronder mijncentralisatie en het feit dat de beloningen de kosten van hardware en elektriciteit niet kunnen goedmaken, hebben nieuwere blockchains en altcoins verschillende methoden toegepast om de invloed van mijnwerkers te beperken en weg te drijven van krijgsgevangenen. Terwijl POW de voorkeur lijkt te geven aan de grootste hardware-installaties, nieuwere schema’s zoals Proof of Stake (POS) maken al een verklaring dat mijnwerkers worden beloond op basis van een andere reeks factoren.

Een ander ding dat goed wordt aangepakt door Ethereum en andere door gas aangedreven blockchain-systemen is de zogenaamde mijninefficiëntie. Gas-aangedreven blockchain-systemen vereisen dat ontwikkelaars gas aan een transactie koppelen. Dat gas levert de rekenkracht totdat de transactie is gevalideerd of totdat het gas opraakt. Dit wordt beschouwd als een veiligere manier voor mijnwerkers om bij te dragen aan het oplossen van nieuwe blokkades. Door dit te doen, wordt het risico van verspilling van onnodige rekenkracht geëlimineerd en kunnen mijnwerkers de blockchain op een snellere en efficiëntere manier onderhouden.

Laatste woorden

Mijnbouw van cryptocurrency is zeker een van de meest intrigerende en controversiële onderwerpen in de blockchain-gemeenschap geworden.

De staat van mijnbouw beïnvloedt de gedecentraliseerde staat, betrouwbaarheid en waarde van elke munt. Daarom is het belangrijk om het concept van mijnbouw te begrijpen en of dit iets is dat u zou kunnen overwegen om te doen.

We hebben de belangrijkste concepten en zorgen met betrekking tot cryptocurrency besproken. Houd er rekening mee dat door de stijgende populariteit van cryptocurrency veel aspecten van de markt veranderen, inclusief mijnbouw. Sommigen zeggen dat zelfs mijnbouw is dood, nu al.

Er zijn altijd voor- en nadelen aan elke situatie in het leven. Om een ​​goede beslissing te nemen, moet u uw onderzoek doen en goed en slecht afwegen voordat u uw keuze definitief maakt. Daarom zijn er plaatsen zoals Handelseducatie waar u alles kunt leren over cryptocurrency en voor uzelf kunt beslissen dat dit iets is dat u zou kunnen nastreven.

Wilt u meer weten over de cryptocurrency-markt en hoe u deze kunt verhandelen?

Meld u aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel van Trading Education te lezen, geef het dan een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me