Cryptocurrency-regelgeving over de hele wereld in 2019 gerangschikt!

Regelgeving voor cryptocurrency over de hele wereld varieert aanzienlijk.

In sommige landen is cryptocurrency volledig verboden, in andere kan het worden erkend als geld, maar niet als valuta.

Sommige landen hebben zelfs wetten over hoe cryptocurrency moet worden belast en gedefinieerd.

Veel landen waarschuwen voor het gebruik ervan, maar laten het aan mensen over om te beslissen. Ze wijzen erop hoe riskant het is om te handelen of zelfs cryptocurrencies te bezitten.

Dit kan grotendeels te wijten zijn aan het feit dat ze zich alleen bewust waren van het slechte nieuws rond cryptocurrency en nog niet het volledige potentieel ervan moeten zien..

Meestal overheid regulatie reageert traag op veranderingen. Het kan jaren duren voordat het heeft ingehaald waartoe cryptocurrency in staat is.

Verschillende landen verwijzen naar cryptocurrency met verschillende bewoordingen en ze kunnen ook een beleid hebben voor verschillende soorten cryptocurrency.

Veel van de bestaande cryptocurrency-regelgeving is al ontworpen rond Bitcoin en niet cryptocurrency in het algemeen.

Sommigen bekritiseren de interventie van de overheid in cryptocurrency en zeggen dat het de groei te vroeg zal stoppen.

Cryptocurrency-regelgeving moet los zijn om de industrie te laten groeien, maar strak genoeg om slechte actoren te vangen.

Vanuit het perspectief van handelaren kan cryptocurrency-regulering echter als een goede zaak worden gezien, omdat het betekent dat u theoretisch beter beschermd bent als er iets misgaat..

In dit artikel kijken we naar het beleid van elk land met betrekking tot cryptocurrency en nemen we ook hun beleid op veiligheidsrang van cointobuy.io.

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Contents

Cryptocurrency-regelgeving over de hele wereld, elk land vermeld!

Afrika

In een groot deel van Afrika opereert cryptocurrency nog steeds in een grijs gebied met nog niet veel cryptocurrency-regulering.

Sommige experts hebben echter opgemerkt dat de belangstelling voor cryptocurrency in Afrika groot is. Dit geldt met name voor mensen die in het buitenland werken en geld willen terugsturen naar familie.

Vaak worden dergelijke mensen geconfronteerd met hoge overmakingskosten.

Over het algemeen hebben Noord-Afrikaanse landen meer kans om cryptocurrency te verbieden en strengere wetten en straffen voor het gebruik ervan te implementeren.

Sub-Sahara Afrika daarentegen blijft grotendeels ongereguleerd met een paar landen waar cryptocurrency een wettelijke status heeft.

Enkele van de landen met de laagste rangorde op het gebied van acceptatie van cryptocurrency zijn gevestigd in Afrika.

Algerije

Veiligheidsniveau: 1.3

Algerije is extreem streng ten aanzien van cryptocurrencies en verbiedt elk gebruik binnen hun land. Aankoop, verkoop, gebruik en bezit van cryptocurrencies is sinds 2018 strafbaar.

Het wordt ten zeerste aangeraden geen zaken te doen met cryptocurrencies in Algerije.

Angola

Veiligheidsniveau: 2.0

Angola wordt vanaf 2019 niet gezien als een geweldige plek om betrokken te zijn bij cryptocurrency.

De status van Bitcoin en cryptocurrency op dit moment is controversieel en er zijn nog geen specifieke wetten voor cryptocurrency in Angola.

Drie ICO’s hebben mensen verboden om deel te nemen aan ICO’s uit Angola.

Benin

Veiligheidsniveau: 2.5

In Benin is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Benin beperkt.

Botswana

Veiligheidsniveau: 2.5

In Botswana is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Botswana beperkt.

Burkina Faso

Veiligheidsniveau: 2.0

In Burkina Faso is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Burkina Faso beperkt.

Burundi

Veiligheidsniveau: 1.2

In Burundi is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

18 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Burundi beperkt, een aanzienlijk aantal.

Kameroen

Veiligheidsniveau: 2.1

In Kameroen is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Kameroen beperkt.

Kaapverdië

Veiligheidsniveau: 2.8

In Kaapverdië is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Dat gezegd hebbende, hebben tot nu toe geen ICO’s mensen uit Kaapverdië verbannen, wat een veelbelovend teken is.

Centraal Afrikaanse Republiek

Veiligheidsniveau: 1.2

In de Centraal-Afrikaanse Republiek is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

17 ICO’s hebben de deelname van mensen uit de Centraal-Afrikaanse Republiek beperkt, een aanzienlijk aantal.

Tsjaad

Veiligheidsniveau: 2.4

In Tsjaad is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Tsjaad beperkt.

Comoren

Veiligheidsniveau: 2.2

In de Comoren is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit de Comoren beperkt.

Ivoorkust

Veiligheidsniveau: 1.3

In Ivoorkust is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Zeven ICO’s hebben de deelname van mensen uit Ivoorkust beperkt, een aanzienlijk aantal.

Democratische Republiek van Congo

Veiligheidsniveau: 2.8

In de Democratische Republiek Congo is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Geen enkele ICO heeft de deelname van mensen uit de Democratische Republiek Congo echter beperkt, wat een goed teken is.

Djibouti

Veiligheidsniveau: 2.0

In Djibouti is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Ivoorkust beperkt.

Egypte

Veiligheidsniveau: 2.3

In Egypte is de status van cryptocurrency momenteel illegaal. De Central Bank of Egypt heeft gezegd dat alleen papieren bankbiljetten die door de centrale bank zijn uitgegeven wettig betaalmiddel zijn.

Daarnaast waarschuwde het zijn burgers ook voor de gevaren van het verhandelen van cryptocurrencies en hebben islamitische wetgevers gezegd dat cryptocurrency verboden is onder de islamitische wet..

Desondanks zijn er drie ICO’s gelanceerd vanuit Egypte, hoewel zeven Egyptenaren de toegang hebben verboden.

Equatoriaal-Guinea

Veiligheidsniveau: 2.2

In Equatoriaal-Guinea is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Equatoriaal-Guinea beperkt.

Eritrea

Veiligheidsniveau: 1,0

In Eritrea is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

24 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Eritrea beperkt, wat erg ernstig is. De rangorde van Eritrea maakt het niet aangeraden om cryptocurrency-gerelateerde bedrijven in hun land uit te voeren.

Eswatini (voorheen Swaziland)

Veiligheidsniveau: 1.8

In Eswatini is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

De Centrale Bank van Swaziland heeft verklaard dat cryptocurrencies niet de status van wettig betaalmiddel genieten en niet gereguleerd zijn, en waarschuwt degenen die besluiten het te gebruiken..

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Eswatini beperkt.

Ethiopië

Veiligheidsniveau: 0,8

In Ethiopië is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

52 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Ethiopië beperkt, wat erg ernstig is en misschien wel het hoogste op deze lijst.

De ranglijst van Ethiopië maakt het niet aangeraden om cryptocurrency-gerelateerde bedrijven in hun land uit te voeren.

Gabon

Veiligheidsniveau: 2.3

In Gabon is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Gabon beperkt.

Ghana

Veiligheidsniveau: 2.5

In Gabon is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Momenteel adviseert de Bank of Ghana mensen om zich niet met cryptocurrency bezig te houden, aangezien dergelijke activiteiten niet worden gesanctioneerd door de overheid.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Gabon beperkt, maar er zijn er ook twee gelanceerd vanuit het land.

Guinea

Veiligheidsniveau: 1.4

In Guinee is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Zes ICO’s hebben de deelname van mensen uit Guinee beperkt.

Guinee-Bissau

Veiligheidsniveau: 1.6

In Guinee-Bissau is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

10 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Guinee-Bissau beperkt, hoewel er een vanuit het land is gelanceerd.

Kenia

Veiligheidsniveau: 2.1

In Kenia is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele regulering van cryptocurrency.

De Centrale Bank van Kenia heeft een openbare kennisgeving uitgegeven waarin mensen worden gewaarschuwd weg te blijven van cryptocurrency, onder vermelding van het feit dat ze kunnen worden gebruikt voor het witwassen van geld en terrorismefinanciering.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Guinee-Bissau beperkt, hoewel er twee vanuit het land zijn gelanceerd.

Lesotho

Veiligheidsniveau: 1.8

In Lesotho is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

De Centrale Bank van Lesotho heeft het publiek gewaarschuwd voor het gebruik van cryptocurrencies, daarbij verwijzend naar het feit dat ze er geen toezicht op houden.

Lesotho erkent cryptocurrency niet als wettig betaalmiddel of zelfs als vreemde valuta. Als mensen besluiten om cryptocurrency te verhandelen, doen ze dit op eigen risico.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Lesotho beperkt.

Libië

Veiligheidsniveau: 0,7

In Libië is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

37 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Libië beperkt, wat zeer ernstig is.

Madagascar

Veiligheidsniveau: 1.9

In Madagaskar is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Madagaskar beperkt.

Malawi

Veiligheidsniveau: 1.5

In Malawi is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Drie ICO’s hebben de deelname van mensen uit Malawi beperkt.

Mali

Veiligheidsrang: 1,0

In Mali is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

11 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Mali beperkt.

Mauritanië

Veiligheidsniveau: 2.0

In Mauritanië is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Mauritanië beperkt.

Mauritius

Veiligheidsrang: 2.9

Op Mauritius is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Mauritius beperkt, maar er zijn er acht gelanceerd, wat een goed teken is.

Marokko (inclusief Westelijke Sahara)

Veiligheidsrang: 0.9

In Marokko is cryptocurrency illegaal. Het Marokkaanse Exchange Office heeft gezegd dat degenen die met cryptocurrency omgaan, een boete of sancties kunnen krijgen.

14 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Marokko beperkt.

Mozambique

Veiligheidsniveau: 1.5

In Mozambique is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

De Mozambikaanse Federal Reserve Bank heeft de burgers gewaarschuwd dat zij Bitcoin niet reguleert of controleert en dat zij niet verantwoordelijk is voor de mogelijke impact ervan.

Ze zeiden ook dat bedrijven of organisaties die Bitcoin gebruiken, niet door hen worden gereguleerd.

Drie ICO’s hebben de deelname van mensen uit Mozambique beperkt.

Namibië

Veiligheidsrang: 4.5

In Namibië is cryptocurrency legaal.

De Bank of Namibia heeft gezegd dat cryptocurrency niet als legaal en niet gereguleerd wordt beschouwd en dat mensen die in cryptocurrency handelen op eigen risico.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Mozambique beperkt.

Niger

Veiligheidsniveau: 1.6

In Niger is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Niger beperkt.

Nigeria

Veiligheidsniveau: 5.7

In Nigeria is cryptocurrency legaal.

Vier ICO’s hebben de deelname van mensen uit Niger beperkt, maar er zijn 23 ICO’s gelanceerd in het land, wat een goed teken is.

Republiek Congo

Veiligheidsrang: 1.5

In de Republiek Congo is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

14 ICO’s hebben de deelname van mensen uit de Republiek Congo beperkt, hoewel er daar een heeft plaatsgevonden.

Rwanda

Veiligheidsniveau: 1,0

In Rwanda is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Acht ICO’s hebben de deelname van mensen uit Rwanda beperkt.

São Tomé en Principe

Veiligheidsniveau: 1.7

In São Tomé en Principe is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit São Tomé en Principe beperkt.

Senegal

Veiligheidsrang: 1.7

In Senegal is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Senegal beperkt.

Seychellen

Veiligheidsrang: 2.7

Op de Seychellen is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Hoewel zes ICO’s de deelname van mensen uit de Seychellen hebben beperkt, zijn er 40 daar gevestigd, evenals één cryptocurrency-uitwisseling.

Sierra Leone

Veiligheidsrang: 1,0

In Sierra Leone is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Acht ICO’s hebben de deelname van mensen uit Sierra Leone beperkt, hoewel er één daar is gevestigd.

Somalië

Veiligheidsniveau: 0,3

In Somalië is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

49 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Somalië beperkt, wat zeer ernstig is.

Zuid-Afrika

Veiligheidsrang: 5.7

In Zuid-Afrika is cryptocurrency legaal, wat een enorm pluspunt is, maar ze hebben geen enkele status als valuta. In plaats daarvan worden ze als activa beschouwd.

Momenteel bevindt cryptocurrency zich in een grijs gebied waar het niet is gereguleerd, maar sommigen geloven dat in de toekomst een of andere vorm van cryptocurrency-regulering een rol kan gaan spelen..

Er zijn 39 ICO’s in Zuid-Afrika en twee uitwisselingen, maar zeven ICO’s zijn niet toegestaan ​​voor Zuid-Afrikanen.

Zuid Soedan

Veiligheidsniveau: 0,6

In Zuid-Soedan is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

23 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Zuid-Soedan beperkt.

Soedan

Veiligheidsniveau: 0.2

In Zuid-Soedan is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

77 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Zuid-Soedan beperkt. Soedan is een van de laagst gerangschikte landen ter wereld.

Tanzania

Veiligheidsrang: 0.9

In Tanzania is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Negen ICO’s hebben de deelname van mensen uit Tanzania beperkt, maar een ICO en een exchange zijn daar gevestigd.

Gambia

Veiligheidsniveau: 2.0

In Gambia is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Gambia beperkt.

Gaan

Veiligheidsniveau: 1.5

In Togo is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Togo beperkt.

Tunesië

Veiligheidsrang: 0.2

In Tunesië is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Tunesië beperkt. Tunesië is het op een na laagst gerangschikte land in termen van acceptatie van cryptocurrency.

Oeganda

Veiligheidsniveau: 0,4

In Oeganda is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

De Bank of Uganda heeft Oegandezen gewaarschuwd dat deelname aan het verhandelen van cryptocurrencies zeer riskant is. Oeganda heeft zich bijzonder uitgesproken over de zwendel OneCoin.

25 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Oeganda beperkt. Oeganda is een van de landen met de laagste rang op het gebied van acceptatie van cryptocurrency.

Zambia

Veiligheidsniveau: 1.1

In Zambia is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Dat gezegd hebbende, heeft de Zambia Securities and Exchange Commission, hoewel ze cryptocurrency niet verbiedt, een waarschuwing afgegeven aan geïnteresseerden, waarin staat dat cryptocurrencies grotendeels ongereguleerd zijn..

Drie ICO’s hebben de deelname van mensen uit Zambia beperkt.

Zimbabwe

Veiligheidsniveau: 3.8

In Zimbabwe is cryptocurrency legaal.

Dat gezegd hebbende, heeft de Reserve Bank of Zimbabwe gezegd dat cryptocurrency geen wettig betaalmiddel is en ongereguleerd blijft.

De Reserve Bank of Zimbabwe haalde ook aan dat cryptocurrency kan worden gebruikt voor illegale doeleinden, zoals het witwassen van geld en het financieren van terrorisme..

Terwijl 17 ICO’s de deelname van mensen uit Zimbabwe hebben beperkt, zijn daar twee ICO’s gevestigd.

Azië

azië landen kaart

Azië is een heel ingewikkeld continent om samen te vatten omdat het zo divers en zo groot is. Hierdoor kunnen sommige landen heel verschillend zijn in de mate waarin ze cryptocurrency kunnen accepteren.

Afghanistan

Veiligheidsniveau: 2.0

In Afghanistan is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

38 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Afghanistan beperkt, hoewel er vijf ICO’s zijn gevestigd.

Bahrein

Veiligheidsniveau: 2.9

In Bahrein is cryptocurrency, met name Bitcoin, illegaal, maar burgers kunnen buiten het land in cryptocurrency investeren.

De Centrale Bank van Bahrein heeft ook aangehaald dat geen enkele financiële instelling Bitcoin erkent.

Geen enkele ICO heeft de deelname van mensen uit Bahrein beperkt.

Bangladesh

Veiligheidsniveau: 2.7

In Bangladesh is cryptocurrency illegaal omdat het kan worden gebruikt voor het witwassen van geld of het financieren van terrorisme.

Naar verluidt hebben politiediensten in Bangladesh vergaderingen gehad over het opsporen van degenen die cryptocurrency gebruiken. Degenen die worden betrapt, kunnen juridische gevolgen hebben.

28 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Bangladesh beperkt, hoewel er een is gevestigd.

Bhutan

Veiligheidsniveau: 2.6

In Bhutan is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Bhutan beperkt.

Brunei

Veiligheidsrang: 2.6

In Brunei is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Tot nu toe heeft de Centrale Bank van Brunei, Autoriti Monetari Brunei Darussalam de burgers alleen geadviseerd uiterst voorzichtig te zijn bij het omgaan met cryptocurrencies.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Brunei beperkt.

Cambodja

Veiligheidsrang: 4.1

In Cambodja is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

In de tussentijd heeft Cambodja banken gevraagd te voorkomen dat mensen transacties met cryptocurrency uitvoeren, maar het is niet strikt illegaal om cryptocurrency te bezitten.

Interessant is dat de Nationale Bank van Cambodja een overeenkomst heeft gesloten met een Japans bedrijf om een ​​op blockchain gebaseerde technologie voor interbancaire transacties te creëren..

Vier ICO’s hebben de deelname van mensen uit Brunei beperkt, hoewel er drie zijn gevestigd.

China

Veiligheidsniveau: 6,0

In China is de legaliteit van cryptocurrency erg ingewikkeld. Sommige gebieden met betrekking tot cryptocurrency floreren, terwijl andere gebieden zijn verboden of beperkt.

De meeste geldende beperkingen zijn om het witwassen van geld en ‘slechte acteurs’ uit te bannen.

In grote lijnen lijkt China volledige controle over cryptocurrency te willen hebben. Alles wat deze controle lijkt te bedreigen, wordt als verdacht beschouwd.

De People’s Bank of China creëert hun eigen cryptocurrency die de yuan zal vervangen, maar er is weinig bekend over hoe dit eruit zal zien.

Enkele van de grootste mijnbouwpools zijn gevestigd in China, evenals een aantal grote cryptocurrency-projecten.

Ondanks de strenge beperkingen op ICO’s zijn er nog steeds 50 in China en 19 beurzen.

Hong Kong

Veiligheidsniveau: 6.7

In Hong Kong is cryptocurrency legaal en wordt het beschouwd als een ‘virtueel commodity’, en is het veel meer ontspannen in vergelijking met het vasteland van China.

Cryptocurrency is echter niet gereguleerd, maar er zijn plannen om het in de toekomst te reguleren, voornamelijk uit bezorgdheid over het witwassen van geld en illegale activiteiten.

Ondanks het bovenstaande heeft de Securities and Futures Commission van Hongkong een waarschuwing afgegeven aan potentiële beleggers die te maken hebben met ICO’s en sommige zijn gereguleerd en gedefinieerd als effecten.

31 ICO’s zijn beperkt tot mensen in Hong Kong, maar er zijn er 149 en negen beurzen.

India

Veiligheidsniveau: 4.5

In India worden cryptocurrencies niet beschouwd als wettig betaalmiddel, maar er is geen wettelijk kader om ze te reguleren, hoewel cryptocurrency-regulering binnenkort kan worden ingevoerd..

De Reserve Bank of India heeft waarschuwingen gegeven aan Indiase burgers over hun gebruik en heeft kennisgevingen uitgegeven die banken, geldschieters en andere financiële instellingen verbieden om met cryptocurrencies om te gaan.

Ondertussen heeft de Indiase regering de voordelen van blockchain-technologie erkend en onderzoekt ze hoe deze kan worden gebruikt.

Terwijl 13 ICO’s beperkt zijn in India, zijn 49 ICO’s daar gevestigd en zijn er twee uitwisselingen.

Indonesië

Veiligheidsniveau: 4.2

In Indonesië is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

De centrale bank van Indonesië, Bank Indonesia, heeft verklaard dat cryptocurrencies niet als wettig betaalmiddel worden gezien en daarom niet als betaling mogen worden gebruikt in Indonesië..

Dit betekent echter niet dat mensen het niet gebruiken.

Negen ICO’s hebben de deelname van mensen uit Indonesië beperkt, hoewel 16 daar als twee uitwisselingen zijn gevestigd.

Iran

Veiligheidsniveau: 2.5

In Iran is het voor financiële instellingen en banken verboden om met cryptocurrencies om te gaan, dit grotendeels om het witwassen van geld tegen te gaan.

Dat gezegd hebbende, er is geen formele wet voor individuen die omgaan met cryptocurrencies.

Sommigen hebben gesuggereerd dat het gebruik van cryptocurrencies zeer gunstig kan zijn voor Iran, omdat het in staat zal zijn om Amerikaanse sancties te overwinnen.

191 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Iran beperkt.

Irak

Veiligheidsniveau: 0,6

In Irak zijn cryptocurrencies volledig illegaal en gebruikers kunnen worden gestraft met antiwitwaswetten.

78 ICO’s hebben de deelname van mensen uit India beperkt.

Israël

Veiligheidsniveau: 5.7

In Israël is cryptocurrency legaal en wordt het geclassificeerd als een financieel actief en iedereen die diensten wil verlenen met betrekking tot cryptocurrency in Israël, moet een licentie verkrijgen.

De Bank of Israel heeft het publiek echter gewaarschuwd voor het omgaan met cryptocurrencies vanwege de gevaren die eraan verbonden zijn, zoals fraude, witwassen van geld en financiering van terrorisme..

De Bank of Israel verklaarde ook dat ze cryptocurrency niet classificeert als werkelijke valuta en dat het moeilijk was om cryptocurrency-regelgeving te bedenken om de risico’s die eraan verbonden zijn te bewaken..

Cryptocurrency in Israël is onderworpen aan vermogenswinstbelasting en de belastingdienst vereist documentatie van uw transacties.

12 ICO’s zijn beperkt tot Israëli’s, maar 33 zijn daar gevestigd en één beurs.

Japan

Veiligheidsniveau: 6.3

In Japan is cryptocurrency legaal en wordt Bitcoin erkend als wettig betaalmiddel, maar niet als valuta en worden cryptocurrency-bedrijven gereguleerd.

Door de indeling van cryptocurrencies blijkt dat banken en effecteninstellingen er niet mee mogen omgaan.

Japan is naar verluidt de grootste Bitcoin-markt ter wereld en is over het algemeen vriendelijk tegenover investeerders. De toekomst ziet er goed uit voor cryptocurrency in Japan.

Dat gezegd hebbende, anonieme cryptocurrencies zoals Monero en Zcash opereren nog steeds in een grijs gebied.

Inkomsten verdiend met het verhandelen van cryptocurrency worden beschouwd als diverse inkomsten en niet als vermogenswinsten.

44 ICO’s zijn beperkt tot mensen in Japan en 44 ICO’s zijn daar gevestigd, evenals negen uitwisselingen.

Jordanië

Veiligheidsniveau: 2.8

In Jordanië is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

De Centrale Bank van Jordanië heeft gewaarschuwd voor het gebruik ervan en verklaard dat ze niet als wettig betaalmiddel worden beschouwd.

Zes ICO’s zijn beperkt in Jordanië.

Koeweit

Veiligheidsniveau: 2.7

In Koeweit is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en het ministerie van Financiën erkent cryptocurrencies niet voor officiële commerciële transacties.

Daarnaast verbiedt de Centrale Bank van Koeweit de banksector om cryptocurrencies te verhandelen. Dat gezegd hebbende, er is geen specifieke cryptocurrency-regelgeving voor individuen.

De Centrale Bank van Koeweit zei echter ook dat ze bezig is met het creëren van haar eigen ‘e-valuta’ die zal worden gecontroleerd door de Koeweitse regering..

In Koeweit zijn geen ICO’s beperkt en één ICO is daar gevestigd.

Kirgizië

Veiligheidsniveau: 4.4

In Kirgizië is cryptocurrency legaal en de Nationale Bank wil de ontwikkeling ervan niet belemmeren en er is nog geen regulering voor cryptocurrency.

Ze hebben echter verklaard dat burgers die in cryptocurrency handelen, dit op eigen risico doen.

10 ICO’s hebben mensen uit Kirgizië beperkt om deel te nemen, maar één ICO is daar gevestigd.

Laos

Veiligheidsniveau: 1.3

In Laos is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

10 ICO’s zijn beperkt in Laos, maar daar is één ICO gevestigd.

Libanon

Veiligheidsniveau: 3.8

In Libanon is cryptocurrency legaal, maar het wordt nog steeds als gevaarlijk beschouwd omdat het niet gereguleerd is.

Interessant is dat de Banque du Liban heeft verklaard dat het zijn eigen ‘cybercurrency’ zal creëren, waarbij het belang ervan in de toekomst wordt opgemerkt, en het gebruik ervan rechtstreeks zal volgen.

24 ICO’s hebben mensen in Libanon beperkt om deel te nemen, hoewel er één daar is gevestigd.

Macau

Veiligheidsniveau: 1.4

In Macau is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

De Monetaire Autoriteit van Macau heeft de financiële sector en het publiek gewaarschuwd voor de gevaren van cryptocurrency, onder vermelding van het feit dat het kan worden gebruikt voor het witwassen van geld en het financieren van terrorisme.

Vier ICO’s zijn beperkt in Macau.

Maleisië

Veiligheidsniveau: 5.4

In Maleisië is cryptocurrency legaal, hoewel het niet als wettig betaalmiddel wordt erkend.

Het publiek wordt door Bank Negara Malaysia geadviseerd voorzichtig te zijn met de risico’s die gepaard gaan met cryptocurrency en ICO’s.

De meeste cryptocurrency-regelgeving in Maleisië is gericht op uitwisselingen die personen die ze gebruiken moeten identificeren en verifiëren.

Acht ICO’s hebben de deelname van mensen uit Maleisië beperkt, maar er zijn er twintig.

Maldiven

Veiligheidsniveau: 2.3

Op de Malediven is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Een ICO heeft mensen van de Malediven verbannen om deel te nemen.

Mongolië

Veiligheidsniveau: 2.2

In Mongolië is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben mensen uit Mongolië verbannen om deel te nemen, hoewel er één zich daar bevindt.

Myanmar

Veiligheidsniveau: 0,7

In Myanmar is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

26 ICO’s hebben mensen uit Myanmar verbannen om deel te nemen.

Nepal

Veiligheidsniveau: 0,8

In Nepal is cryptocurrency illegaal. In 2017 arresteerde de politie zeven mensen die naar verluidt een Bitcoin-uitwisseling runden.

20 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Nepal beperkt.

Noord Korea

Veiligheidsniveau: 1.6

In Noord-Korea is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

Twee ICO’s hebben mensen uit Noord-Korea verbannen om deel te nemen.

Oman

Veiligheidsniveau: 1.8

In Oman is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen formele cryptocurrency-regelgeving ingevoerd.

De Centrale Bank van Oman heeft verklaard dat er geen richtlijnen zijn voor cryptocurrencies en dat burgers voorzichtig moeten zijn.

Twee ICO’s hebben mensen uit Oman verboden deel te nemen, hoewel er een is gevestigd.

Pakistan

Veiligheidsniveau: 1.4

In Pakistan is cryptocurrency momenteel illegaal en de regering heeft operaties gestart tegen personen die het gebruiken.

De Federal Board of Revenue onderzoekt of cryptocurrency kan worden gebruikt voor belastingontduiking en het witwassen van geld.

Ondanks al het bovenstaande zijn er nog geen specifieke wetten met betrekking tot cryptocurrencies.

26 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Pakistan beperkt, hoewel er twee zijn gevestigd, evenals één uitwisseling.

Palestina

Veiligheidsniveau: 2.3

In Palestina is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Geen enkele ICO heeft mensen uit Palestina beperkt.

Filippijnen

Veiligheidsniveau: 5.5

In de Filippijnen is cryptocurrency legaal, maar niet geclassificeerd als wettig betaalmiddel.

Diensten die zaken doen met cryptocurrency moeten geregistreerd zijn bij de Bangko Sentral ng Pilipinas – de centrale bank van de Filippijnen. Bedrijven die dat niet doen, kunnen boetes krijgen.

Zes ICO’s zijn verboden in de Filippijnen, hoewel er 16 zijn gevestigd, evenals één beurs.

Qatar

Veiligheidsniveau: 2.1

In Qatar is cryptocurrency illegaal en het is banken verboden zaken te doen met cryptocurrencies.

De Supervision and Control of Financial Institution Division van de Centrale Bank van Qatar heeft ook verklaard dat het verhandelen van cryptocurrencies een hoog risico en volatiliteit met zich meebrengt en kan worden gebruikt om misdaden te vergemakkelijken..

Eén ICO is uitgesloten van deelname aan mensen in Qatar.

Rusland

Veiligheidsniveau: 6.6

In Rusland is cryptocurrency legaal en herkent ze niet als vreemde valuta.

Uitwisseling van cryptocurrency voor Russische roebels is alleen toegestaan ​​via erkende operators.

Mijnbouw wordt behandeld als een ondernemersactiviteit en kan daarom worden belast, en alleen gekwalificeerde investeerders mogen deelnemen aan ICO’s.

Sommigen geloven dat Rusland in de nabije toekomst waarschijnlijk strenge wetten zal opleggen aan cryptocurrency of het misschien zelfs zal verbieden.

Acht ICO’s hebben mensen uit Rusland uitgesloten van deelname, hoewel er 318 zijn gevestigd en zeven uitwisselingen.

Saoedi-Arabië

Veiligheidsniveau: 3.6

In Saoedi-Arabië is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Het Saudi Arabian Monetary Agency heeft burgers gewaarschuwd voor de gevaren van cryptocurrency, aangezien het niet wordt gereguleerd of ondersteund door enige autoriteit.

Desondanks voert de Saudi Arabian Monetary Agency een project uit om een ​​digitale versie van de Riyal (de munteenheid van Saoedi-Arabië) te creëren, maar deze zal alleen door banken worden gebruikt..

Drie ICO’s zijn beperkt voor mensen die in Saoedi-Arabië wonen.

Singapore

Veiligheidsniveau: 5.6

In Singapore is cryptocurrency legaal en worden ICO’s gereguleerd door de Monetary Authority of Singapore, wanneer deze als effecten worden beschouwd.

Cryptocurrencies zelf zijn echter technisch niet gereguleerd, hoewel de overheid er geen probleem mee heeft dat mensen en bedrijven cryptocurrencies gebruiken om transacties met elkaar te doen.

Regelgeving van ICO’s is grotendeels aanwezig om het witwassen van geld en terrorismefinanciering te voorkomen.

243 ICO’s zijn beperkt tot mensen in Singapore, maar 471 zijn daar gevestigd, evenals vier beurzen.

Zuid-Korea

Veiligheidsniveau: 5.1

In Zuid-Korea is cryptocurrency legaal, maar sommige regels over hoe met cryptocurrency kan worden omgegaan, zijn behoorlijk rigide.

Regelgeving voor cryptocurrency is grotendeels aanwezig om mogelijke illegale transacties op te sporen, maar in de meeste gevallen kunnen mensen zonder zorgen transacties uitvoeren met cryptocurrency.

Dat gezegd hebbende, in 2018 zei het hoofd van de financiële toezichthoudende dienst van Zuid-Korea dat de regering de handel in cryptocurrency zou ondersteunen en financiële instellingen zou aanmoedigen om transacties met cryptocurrency uit te voeren..

Er moet ook op worden gewezen dat de belangstelling voor cryptocurrency in Zuid-Korea enorm is. Er wordt geschat dat tot 30% van de totale markt voor cryptocurrency wordt bijgedragen door Zuid-Korea.

120 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Zuid-Korea beperkt, maar er zijn er 20 en vijf uitwisselingen.

Sri Lanka

Veiligheidsniveau: 0,8

In Sri Lanka is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

47 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Sri Lanka beperkt, hoewel er twee ICO’s zijn gevestigd.

Syrië

Veiligheidsniveau: 1,0

In Syrië is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen regelgeving voor cryptocurrency.

Vijf ICO’s hebben mensen uit Syrië uitgesloten van deelname.

Taiwan

Veiligheidsniveau: 3.6

In Taiwan worden cryptocurrencies beschouwd als ‘zeer speculatieve virtuele grondstoffen’ en worden tokens die betrokken zijn bij ICO’s beschouwd als effecten.

De Taiwanese financiële toezichthoudende commissie verbood banken en financiële instellingen om cryptovaluta of aan cryptovaluta gerelateerde diensten te gebruiken.

15 ICO’s zijn beperkt tot mensen die in Taiwan wonen, maar 19 zijn daar gevestigd en er zijn twee uitwisselingen.

Tadzjikistan

Veiligheidsniveau: 1.1

In Tadzjikistan is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen formele regulering van cryptocurrency.

De Nationale Bank van Tadzjikistan heeft het publiek gewaarschuwd voor het gebruik van cryptocurrency en stelt dat het kwetsbaar is voor cyberaanvallen en kan worden gebruikt voor het witwassen van geld en terrorismefinanciering.

Drie ICO’s hebben mensen uit Tadzjikistan uitgesloten van deelname.

Thailand

Veiligheidsniveau: 3.8

In Thailand worden cryptocurrencies grotendeels als legaal beschouwd en is er een vorm van cryptocurrency-regulering.

De meeste regelgeving heeft betrekking op cryptocurrency-uitwisselingen en ICO’s. Thailand probeert ook vermogenswinstbelasting van cryptocurrencies te claimen.

Bedrijven die cryptocurrency-transacties afhandelen, zouden ook moeten worden geregistreerd bij de relevante autoriteiten.

Acht ICO’s zijn uitgesloten van mensen in Thailand, maar er zijn 21 ICO’s gevestigd en één centrale.

Oost-Timor

Veiligheidsniveau: 1.9

In Oost-Timor is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Eén ICO is beperkt in Oost-Timor.

Turkmenistan

Veiligheidsniveau: 1.9

In Turkmenistan is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Twee ICO’s zijn beperkt in Turkmenistan.

kalkoen

Veiligheidsniveau: 6,0

In Turkije is cryptocurrency legaal en niet gereguleerd.

Tot dusver lijkt de regering meer geïnteresseerd in het verkrijgen van inkomsten uit cryptocurrencies dan in het verbieden ervan.

Interessant is dat de Turkse regering heeft opgesteld wat zij ‘Turkcoin’ noemen, wat ooit een nationale cryptocurrency zou kunnen zijn.

Twee ICO’s zijn beperkt tot mensen in Turkije, hoewel er 14 zijn gevestigd en één uitwisseling.

Verenigde Arabische Emiraten

Veiligheidsniveau: 6.8

Hoewel er in de Verenigde Arabische Emiraten geen strikt cryptocurrency-regelgeving is voor cryptocurrencies, kan het moeilijk zijn om toegang te krijgen, omdat veel banken niet willen werken met bedrijven die met cryptocurrency werken..

Tot nu toe lijkt het land vrij gunstig te staan ​​ten opzichte van cryptocurrency en lijkt cryptocurrency legaal.

56 ICO’s zijn gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten.

Oezbekistan

Veiligheidsniveau: 4.0

In Oezbekistan is cryptocurrency legaal en komt de regulering van cryptocurrency langzaam op zijn plaats.

De Centrale Bank van Oezbekistan heeft echter de overtuiging uitgesproken dat cryptocurrency kan worden gebruikt om terrorisme en andere criminele activiteiten te financieren en daarom niet zou moeten toestaan ​​dat cryptocurrency-transacties plaatsvinden.

Drie ICO’s hebben mensen uit Oezbekistan uitgesloten van deelname.

Vietnam

Veiligheidsniveau: 3.2

In Vietnam is cryptocurrency technisch verboden en gebruikers die dit overtreden, kunnen een boete krijgen. Het lijkt er echter op dat cryptocurrency-regulering binnenkort kan worden ingevoerd

23 ICO’s zijn beperkt tot mensen in Vietnam, hoewel er negen ICO’s zijn gevestigd en drie uitwisselingen.

Jemen

Veiligheidsniveau: 0,1

In Jemen is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen regulering voor cryptocurrency.

60 ICO’s zijn beperkt tot mensen die in Jemen zijn gevestigd. Jemen staat op de laagste plaats in termen van acceptatie van cryptocurrency.

Europa

Over het algemeen is het grootste deel van Europa vriendelijk tegenover cryptocurrency met een paar microstates en landen in de oostelijke helft die niet veel cryptocurrency-regulering hebben..

Hoewel de EU een beleid heeft inzake cryptocurrency, heeft niet elk land binnen de Europese Unie dezelfde wetten inzake gebruik en belasting.

Europa is momenteel misschien wel het meest gereguleerde continent, maar de regulering van cryptocurrency kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van hoe cryptocurrency wordt gedefinieerd.

Andorra

Veiligheidsniveau: 3.6

In Andorra is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen regelgeving voor cryptocurrency.

Drie ICO’s zijn gevestigd in Andorra.

Albanië

Veiligheidsniveau: 2.9

In Albanië is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

De Bank of Albania heeft aangehaald dat het vanwege de anonimiteit van cryptocurrency kan worden gebruikt voor criminele activiteiten, zoals het witwassen van geld, het financieren van terrorisme en smokkel.

Eén ICO heeft de deelname van mensen uit Albanië beperkt.

Armenië

Veiligheidsniveau: 2.5

In Armenië is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Voorlopig heeft de regering van Armenië besloten dat het niet raadzaam is om enige wet op cryptocurrency aan te nemen, aangezien de meeste toonaangevende landen adviseren om deze niet te gebruiken.

Twee ICO’s zijn gevestigd in Armenië.

Oostenrijk

Veiligheidsniveau: 7.2

In Oostenrijk is cryptocurrency legaal, hoewel het niet wordt geclassificeerd als een wettig betaalmiddel of als een financieel instrument.

In plaats daarvan classificeert het Oostenrijkse ministerie van Financiën cryptocurrencies als ‘andere (immateriële) goederen’.

Mijnbouw moet ook worden behandeld als elk ander product van goederen en transacties van cryptocurrency tot fiat worden niet belast.

Het lijkt erop dat er in de toekomst mogelijk meer cryptocurrency-regelgeving komt.

Oostenrijk heeft, net als veel andere landen, zijn burgers gewaarschuwd voor de gevaren van investeren in cryptocurrencies.

Eén ICO is beperkt voor mensen in Oostenrijk die deelnemen, maar er zijn er 20 en één beurs.

Azerbeidzjan

Veiligheidsniveau: 2.9

In Azerbeidzjan is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Het lijkt er echter op dat de regering van Azerbeidzjan op zoek is naar manieren om cryptocurrency te reguleren.

Een ICO is gevestigd in Azerbeidzjan.

Wit-Rusland

Veiligheidsniveau: 5.6

In Wit-Rusland is het legaal om cryptocurrency te kopen, verkopen en minen.

ICO’s en cryptocurrency-uitwisselingen hebben nog geen regelgeving. Ze zullen zichzelf voorlopig reguleren.

Inkomsten uit mijnbouw en andere cryptocurrency-operaties zijn belastingvrij tot 2023, hoewel van bepaalde bedrijven wordt verwacht dat ze over voldoende kapitaal beschikken.

16 ICO’s hebben mensen uit Wit-Rusland uitgesloten van deelname, hoewel er 17 zijn gevestigd.

Belgie

Veiligheidsniveau: 7,0

In België is cryptocurrency legaal en ongereguleerd, maar ze worden niet als wettig betaalmiddel beschouwd.

Regelgeving zal waarschijnlijk op een bepaald moment in de toekomst van kracht worden, hoewel België momenteel cryptocurrency-regulering niet zo belangrijk vindt, aangezien de markt nog erg klein is..

Dat gezegd hebbende, hebben ze opgemerkt dat er problemen zijn in verband met het witwassen van geld.

In België zijn 13 ICO’s gevestigd.

Bosnië-Herzegovina

Veiligheidsniveau: 4.6

In Bosnië en Herzegovina is cryptocurrency legaal.

De Centrale Bank van Bosnië en Herzegovina heeft echter gezegd dat de enige valuta van het land het inwisselbare merk is en dat cryptocurrency er niet voor kan worden ingewisseld.

Vanaf vandaag heeft de regering geen plannen om cryptocurrency te reguleren.

21 ICO’s zijn beperkt tot mensen in Bosnië en Herzegovina, maar er zijn er twee gevestigd.

Bulgarije

Veiligheidsniveau: 7.4

In Bulgarije is cryptocurrency legaal.

Belastingautoriteiten hebben verklaard dat individuen die verdienen met het verkopen van cryptocurrency belasting moeten betalen, hoewel er geen licentievereisten zijn voor mensen die kopen, verkopen of betalen met cryptocurrency..

Bulgarije heeft zogenaamd genoeg Bitcoin in beslag genomen om een ​​groot deel van zijn staatsschuld af te betalen. Zo veel zelfs dat het meer Bitcoin dan goudreserves heeft.

34 ICO’s zijn gevestigd in Bulgarije en één beurs.

Kroatië

Veiligheidsniveau: 6.8

In Kroatië is cryptocurrency legaal, hoewel de regering heeft gewaarschuwd dat mensen cryptocurrency op eigen risico gebruiken en mogelijk belasting moeten betalen.

In Kroatië zijn negen ICO’s gevestigd.

Cyprus

Veiligheidsniveau: 7.5

In Cyprus is cryptocurrency legaal en in 2014 verklaard dat cryptocurrency een wettig betaalmiddel is.

Momenteel is er geen regelgeving voor het kopen, verkopen en bezitten van cryptocurrency en het lijkt erop dat er geen plannen zijn om enige vorm van regelgeving in te voeren, inclusief belasting.

Cyprus is een erg populaire natie voor ICO-organisatoren en blockchain-bedrijven.

45 ICO’s zijn gevestigd in Cyprus en één beurs.

Tsjechië

Veiligheidsrang: 7.5

In Tsjechië is cryptocurrency legaal en wordt het beschouwd als een commodity in plaats van een valuta.

De Tsjechische Nationale Bank heeft gezegd dat ze de ontwikkeling van cryptocurrency niet wil belemmeren of promoten.

42 ICO’s zijn gevestigd in Tsjechië en één beurs.

Denemarken

Veiligheidsrang: 6.7

In Denemarken is cryptocurrency legaal en er zijn momenteel geen wetten of voorschriften voor cryptocurrency.

Winsten en verliezen van cryptovaluta door investeringen zijn fiscaal aftrekbaar, hoewel mijnbouw is vrijgesteld van btw.

ICO’s zijn grotendeels ongereguleerd, maar ze kunnen worden gereguleerd door de financiële toezichthoudende autoriteit, als ze op een bepaalde manier worden uitgevoerd.

In Denemarken zijn acht ICO’s gevestigd.

Estland

Veiligheidsrang: 6.5

In Estland is cryptocurrency legaal en is de regulering van cryptocurrency erg ontspannen.

Dat gezegd hebbende, heeft Estland zijn witwaswetgeving bijgewerkt met cryptocurrencies en bedrijven die meer dan 1.000 euro per maand verwerken, moeten worden geïdentificeerd..

Bovendien moeten bedrijven die omgaan met cryptocurrency een licentie hebben.

Estland probeerde zelfs zijn eigen ICO voor Estcoin te lanceren, maar de EU zou het geen wettig betaalmiddel verklaren.

Vier ICO’s hebben mensen uit Estland uitgesloten van deelname, hoewel er 241 ICO’s in Estland zijn gevestigd.

Finland

Veiligheidsrang: 6.5

In Finland is cryptocurrency legaal en er lijken op dit moment geen plannen te zijn om enige regelgeving in te voeren, hoewel inkomstenbelasting van toepassing is op degenen die cryptocurrency bezitten.

Interessant is dat de Finse douane Bitcoins kan veilen die worden gebruikt voor drugsgerelateerde misdrijven. Ze hebben naar verluidt een waarde van € 19 miljoen.

In Finland zijn vijf ICO’s gevestigd.

Frankrijk

Veiligheidsrang: 7.8

In Frankrijk is cryptocurrency legaal en ze zijn in 2014 begonnen met het opstellen van wetgeving en zijn tot nu toe erg vriendelijk geweest ten opzichte van cryptocurrency-bedrijven.

Dat gezegd hebbende, heeft Frankrijk nog steeds waarschuwingen afgegeven over de gevaren van het verhandelen van cryptocurrencies.

Frankrijk is het hoogst gerangschikte land op deze lijst. Samen met Duitsland heeft Frankrijk gevraagd dat cryptocurrencies worden besproken op de G20, zodat de regulering van cryptocurrency beter kan worden gecoördineerd op internationaal niveau.

Mogelijk komt er later meer cryptocurrency-regulering naarmate Frankrijk meer onderzoekt over hoe cryptocurrency en blockchain-technologie kunnen worden gebruikt.

Eén ICO heeft mensen in Frankrijk beperkt om deel te nemen, maar er zijn 63 ICO’s en één beurs gevestigd.

Duitsland

Veiligheidsrang: 6.5

In Duitsland is cryptocurrency legaal en geclassificeerd als een financieel instrument.

Bedrijven die cryptocurrencies distribueren, moeten worden geautoriseerd door de Duitse federale financiële toezichthoudende autoriteit en ICO’s zullen van geval tot geval worden bekeken.

Het lijkt er ook op dat Duitsland voorlopig geen belasting heft op cryptocurrencies omdat ze hun definitie van geld niet volledig omvatten.

Vijf ICO’s hebben de deelname van mensen uit Duitsland beperkt, maar 100 zijn daar gevestigd en één uitwisseling.

Georgië

Veiligheidsrang: 4.0

In Georgië is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen regulering voor cryptocurrency en momenteel wordt cryptocurrency niet als wettig betaalmiddel beschouwd.

Tot dusver heeft de Nationale Bank van Georgië mensen aangespoord voorzichtig te zijn bij het omgaan met cryptocurrencies.

18 ICO’s zijn gevestigd in Georgië.

Griekenland

Veiligheidsrang: 6.5

In Griekenland is cryptocurrency legaal, hoewel de regering waarschuwingen van Europese toezichthoudende autoriteiten heeft herhaald over de gevaren van het verhandelen van cryptocurrency.

Vanuit Griekenland zijn vijf ICO’s gelanceerd.

Guernsey

Veiligheidsrang: 2.6

In Guernsey is er nog geen solide cryptocurrency-regelgeving.

Guernsey Financial Services Commission heeft verklaard dat het sommige bedrijven kan weigeren om zich als financiële dienstverlener te registreren als ze te maken hebben met cryptocurrency.

Er zijn geen ICO’s in Guernsey.

Hongarije

Veiligheidsrang: 6.4

In Hongarije is cryptocurrency legaal, hoewel het zijn burgers heeft gewaarschuwd voor de gevaren van het handelen in cryptocurrency.

Vier ICO’s zijn gevestigd in Hongarije.

IJsland

Veiligheidsrang: 5.2

In IJsland lijkt cryptocurrency legaal te zijn, hoewel het standpunt van de regering in het verleden een beetje onduidelijk was.

Inkomsten uit cryptocurrency zijn belastbaar. De IJslandse regering onderzoekt manieren om inkomsten uit mijnbouw te belasten op basis van energieverbruik.

Zes ICO’s hebben de deelname van mensen uit IJsland beperkt, hoewel er drie zijn gevestigd, evenals één beurs.

Isle of Man

Veiligheidsrang: 3.7

Op het eiland Man is er enige regelgeving voor cryptocurrency en moeten ICO’s zich houden aan de antiwitwaswetgeving.

Veel bedrijven accepteren betalingen in Bitcoin, waardoor het eiland de bijnaam ‘Bitcoin Island’ krijgt. Dergelijke bedrijven worden gereguleerd door de Isle of Man Financial Services Authority.

Het eiland Man is ook een van de eerste regeringen ter wereld die blockchain-technologie gebruikt om gegevens op te slaan. Het heeft ook zijn gokwetten aangepast om cryptocurrency op te nemen.

12 ICO’s bevinden zich op het eiland Man.

Ierland

Veiligheidsrang: 6.9

In Ierland is cryptocurrency legaal, hoewel het lijkt alsof de natie een beetje een afwachtende houding heeft.

Vermogenswinstbelasting is van toepassing op cryptocurrency-transacties, maar alleen wanneer een individu profiteert van de transactie.

Met betrekking tot ICO’s: als een ICO wordt beschouwd als overdraagbare beveiliging, zal deze worden gereguleerd.

Interessant is dat Ierland Irishcoin heeft gecreëerd, een cryptocurrency om de toeristenindustrie te helpen en in sommige delen van het land wordt geaccepteerd..

Eén ICO heeft de deelname van mensen uit Ierland beperkt, hoewel er 28 zijn gevestigd.

Italië

Veiligheidsrang: 6.8

In Italië is cryptocurrency legaal.

Winsten en verliezen uit het verhandelen van cryptocurrency kunnen worden belast, hoewel degenen die cryptocurrency bezitten niet onderworpen zijn aan belasting.

Eén ICO heeft mensen uit Italië verboden om deel te nemen, hoewel er 20 daar zijn gevestigd.

Jersey

Veiligheidsrang: 2.8

In Jersey lijkt het erop dat cryptocurrency grotendeels wordt geaccepteerd en de overheid wil vriendelijke cryptocurrency-regulering implementeren.

Regelgeving vinden zij in grote lijnen alleen van belang om witwassen en terrorismefinanciering te voorkomen. Ze willen op dit punt niet al te belastend zijn, wat innovatie zou kunnen belemmeren.

One ICO bevindt zich in Jersey.

Kosovo

Veiligheidsrang: 2.0

In Kosovo is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen regulering voor cryptocurrency.

Een ICO heeft mensen uit Kosovo beperkt om deel te nemen.

Letland

Veiligheidsrang: 3.2

In Letland is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp, hoewel er enige regelgeving voor cryptocurrency is. Technisch gezien lijkt het legaal om het te bezitten en te verhandelen, maar het wordt niet als wettig betaalmiddel beschouwd.

Letland heeft ook zijn witwaswetgeving bijgewerkt met cryptocurrencies.

Twee ICO’s hebben mensen uit Letland uitgesloten van deelname, hoewel er 26 zijn gevestigd.

Liechtenstein

Veiligheidsrang: 3.7

In Liechtenstein is er nog geen solide cryptocurrency-regelgeving en het lijkt erop dat er nog steeds wordt bepaald welke wetgeving deze moet reguleren.

ICO’s kunnen als financiële instrumenten worden gereguleerd als ze op een dergelijke manier zijn gedefinieerd.

14 ICO’s zijn gevestigd in Liechtenstein.

Litouwen

Veiligheidsrang: 6.9

In Litouwen heeft de Bank of Lithuania geadviseerd dat financiële diensten losgekoppeld moeten worden van cryptocurrency en geen diensten aan hen of met hen moeten verlenen.

Desondanks heeft Litouwen plannen om ‘s werelds eerste digitale verzamelaar te creëren die hoogstwaarschijnlijk blockchain-technologie zal gebruiken.

33 ICO’s zijn gevestigd in Litouwen.

Luxemburg

Veiligheidsrang: 6.5

In Luxemburg is cryptocurrency legaal, hoewel er weinig regulering is op het gebied van cryptocurrency.

Ondertussen heeft de Luxemburgse Financial Sector Monitoring Commission een waarschuwing afgegeven over de risico’s van cryptocurrency.

Luxemburg lijkt echter cryptocurrency als valuta te accepteren en bedrijven die met cryptocurrency werken, zijn aan dezelfde wetten gebonden als andere financiële instellingen..

Eén ICO heeft de deelname van mensen uit Luxemburg beperkt, hoewel er 11 daar zijn gevestigd.

Malta

Veiligheidsrang: 7.4

Bijgenaamd ‘Blockchain Island’, Malta is een van de meest liberale landen op het gebied van cryptocurrency-regulering en cryptocurrency is volledig legaal.

De Maltese regering is zeer positief over cryptocurrency en blockchain-technologie, hoewel er waarschijnlijk meer regelgeving zal komen, maar men gelooft dat het vriendelijk zal zijn voor cryptocurrency.

Meest recentelijk is Binance, een van ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurzen, daarheen verhuisd vanuit Japan.

84 ICO’s zijn gevestigd in Malta en twee beurzen.

Moldavië

Veiligheidsrang: 1.2

In Moldavië is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency. Tot nu toe heeft de overheid geadviseerd voorzichtig te zijn bij het gebruik ervan.

In de afgescheiden regio Transnistrië is de mijnbouw gelegaliseerd en het lijkt erop dat het mijnwerkers wil helpen zich binnen hun grenzen te ontwikkelen.

Zes ICO’s zijn beperkt tot mensen in Moldavië.

Monaco

Veiligheidsrang: 3.0

In Monaco is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen regelgeving voor cryptocurrency.

Twee ICO’s zijn gevestigd in Monaco.

Montenegro

Veiligheidsrang: 2.2

In Montenegro is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen regulering voor cryptocurrency.

Eén ICO heeft mensen uit Montenegro uitgesloten van deelname, hoewel één ICO daar is gevestigd.

Nederland

Veiligheidsrang: 7.3

In Nederland is cryptocurrency legaal en vermoedelijk hebben tot 500.000 huishoudens cryptocurrency in Nederland.

Nederland lijkt cryptocurrency redelijk goed te begrijpen en De Nederlandsche Bank heeft zelfs geëxperimenteerd met wat zij DNBcoin noemt.

Regelgeving zal waarschijnlijk binnenkort van kracht worden, hoewel aangenomen wordt dat deze gunstig zal zijn.

In Nederland zijn 95 ICO’s gevestigd en één beurs.

Noord-Macedonië

Veiligheidsrang: 4.7

In Noord-Macedonië is cryptocurrency legaal, maar het is problematisch om er aan te komen.

De Nationale Bank van Macedonië heeft gezegd dat Macedoniërs geen bankrekeningen of effecten uit het buitenland mogen hebben, wat voor hen betekent dat ze geen cryptocurrency mogen hebben.

Negen ICO’s hebben de deelname van mensen uit Macedonië beperkt, hoewel er twee daar zijn gevestigd.

Noorwegen

Veiligheidsrang: 5.3

In Noorwegen is cryptocurrency legaal, hoewel ze niet worden herkend.

Cryptocurrency wordt belast als meerwaarden, hoewel verliezen worden afgetrokken, en de verkoop van cryptocurrency is vrijgesteld van btw.

Vier ICO’s hebben de deelname van mensen uit Noorwegen beperkt, hoewel er negen ICO’s zijn gevestigd.

Polen

Veiligheidsrang: 6.9

In Polen is cryptocurrency legaal, hoewel ze niet als wettig betaalmiddel worden beschouwd.

Cryptocurrency is onderworpen aan inkomstenbelasting en de overdracht van cryptocurrency wordt gezien als een eigendomsoverdracht en er moet dus een heffing van 1% worden betaald.

Het is zorgwekkend dat premier Morawiecki in 2018 zei dat ze cryptocurrency zullen verbieden of er regelgeving voor zullen ontwikkelen.

36 ICO’s zijn gevestigd in Polen en één beurs.

Portugal

Veiligheidsrang: 6.1

In Portugal is cryptocurrency legaal en is er nog geen regelgevend kader.

De Federal Reserve Bank van Portugal heeft echter geadviseerd om voorzichtig te zijn met het gebruik van cryptocurrency vanwege het gebrek aan regelgeving.

In Portugal zijn zes ICO’s gevestigd.

Roemenië

Veiligheidsrang: 6.7

In Roemenië is cryptocurrency legaal, hoewel de nationale bank van Roemenië financiële instellingen heeft ontmoedigd om met cryptocurrency om te gaan.

Hierdoor werden verschillende cryptocurrency-uitwisselingen gesloten.

Inkomsten uit cryptocurrency zijn belastbaar in Roemenië.

25 ICO’s zijn gevestigd in Roemenië.

San Marino

Veiligheidsrang: 2.1

In San Marino is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen regulering voor cryptocurrency.

Er zijn geen ICO’s in San Marino.

Servië

Veiligheidsrang: 1.3

In Servië wordt cryptocurrency niet als wettig betaalmiddel beschouwd en is er nog geen regelgeving, hoewel het heeft gezegd dat het bereid is om met andere landen samen te werken om regelgeving in te voeren..

29 ICO’s hebben mensen uit Servië verboden om deel te nemen, hoewel er zeven zijn gevestigd.

Slowakije

Veiligheidsrang: 5.6

In Slowakije is cryptocurrency legaal en het ministerie van Financiën heeft gezegd dat inkomsten uit cryptocurrency moeten worden belast.

Cryptocurrency wordt beschouwd als financiële activa op korte termijn in plaats van als geld en het kopen van cryptocurrency is ook belastbaar.

Eén ICO is beperkt tot mensen in Slowakije, hoewel er vier zijn gevestigd.

Slovenië

Veiligheidsrang: 7.6

In Slovenië is cryptocurrency legaal en er is nog niet veel op het gebied van cryptocurrency-regulering.

Bedrijven die betrokken zijn bij mijnbouw of cryptocurrencies gebruiken als betaalmiddel, zijn onderworpen aan belasting.

In 2018 waarschuwde de Bank van Slovenië het publiek voor de gevaren van cryptocurrency en kort daarna stopten sommige banken met het verkopen van cryptocurrency bij geldautomaten.

Er moet ook worden vermeld dat de gouverneur van de Sloveense centrale bank ook verantwoordelijk is voor de raad voor financiële stabiliteit, wat een belangenconflict zou kunnen zijn.

44 ICO’s zijn gevestigd in Slovenië.

Spanje

Veiligheidsrang: 6.5

In Spanje is cryptocurrency legaal en zijn winsten uit transacties belastbaar, maar vrijgesteld van btw.

Dat gezegd hebbende, heeft Spanje investeerders nog steeds gewaarschuwd voor de gevaren van cryptocurrencies.

Eén ICO heeft de deelname van mensen uit Spanje beperkt, hoewel er 37 ICO’s en één beurs zijn gevestigd.

Zweden

Veiligheidsrang: 6,0

In Zweden is cryptocurrency legaal en wordt het gereguleerd door de Zweedse financiële toezichthoudende autoriteit, hoewel ze niet als geld worden beschouwd.

Over het algemeen is cryptocurrency-mijnbouw vrijgesteld van belasting en is cryptocurrency vrijgesteld van btw.

Interessant is dat Zweden het idee verkent om een ​​‘e-valuta’ te lanceren, hoewel dit nog in de beginfase is..

Een ander interessant ding dat in Zweden gebeurt, is dat de regering is begonnen met het in beslag nemen van cryptocurrency van degenen met schulden.

Eén ICO heeft mensen uit Zweden uitgesloten van deelname, hoewel er 11 zijn gevestigd en één beurs.

Zwitserland

Veiligheidsrang: 6.3

In Zwitserland is cryptocurrency legaal en heeft het een relatief goede reputatie.

In Zug en Tucino zijn betalingen in cryptocurrency legaal, zelfs voor overheidsinstanties, en er is momenteel geen regelgeving voor ICO’s, maar in sommige gevallen kan een bankvergunning nodig zijn.

Zwitserland staat bekend als een van de meest cryptocurrency-vriendelijke landen ter wereld. Het heeft ertoe geleid dat de Ethereum Foundation en de Libra Association hun hoofdkwartier daar hebben.

Mogelijk komt er in de toekomst meer uitgebreide cryptocurrency-regelgeving.

Drie ICO’s hebben mensen uit Zwitserland uitgesloten van deelname, hoewel er 238 zijn gevestigd en twee uitwisselingen.

Verenigd Koningkrijk

Veiligheidsrang: 6.2

In het Verenigd Koninkrijk is cryptocurrency legaal en is er nog geen specifieke regelgeving. Dat gezegd hebbende, er zijn een aantal belastingwetten waaraan mensen zich moeten houden.

Cryptocurrency wordt gezien als buitenlands geld (maar niet als wettig betaalmiddel) en beïnvloedt hoe het wordt belast in vergelijking met veel landen die het als een handelswaar of financieel instrument beschouwen.

Op cryptocurrency is btw van toepassing wanneer deze bij een leverancier worden gekocht.

Vennootschapsbelasting is van toepassing op het wisselen van valuta en inkomstenbelasting moet worden betaald door bedrijven zonder rechtspersoonlijkheid.

Een van de belangrijkste nadelen van het VK is dat ICO’s strikt gereguleerd zijn.

11 ICO’s zijn beperkt tot mensen uit het VK, hoewel er 421 zijn gevestigd en zes beurzen.

Oekraïne

Veiligheidsrang: 5.8

In Oekraïne is cryptocurrency legaal en is er geen regelgeving voor cryptocurrency, hoewel het niet als geld wordt beschouwd.

De situatie kan echter gemakkelijk veranderen, aangezien Oekraïne heeft overwogen om cryptocurrency te verbieden als er de komende jaren geen regelgeving komt..

Dat gezegd hebbende, wordt cryptocurrency-mijnbouw momenteel niet belast en zijn er geen wetten voor ICO’s.

Vijf ICO’s hebben mensen uit Oekraïne uitgesloten van deelname, hoewel er 39 zijn gevestigd, evenals drie uitwisselingen.

Noord Amerika

kaart van noord-amerika

De VS is het meest vooruitstrevende land in Noord-Amerika op het gebied van cryptocurrency-regulering.

Een groot deel van Midden-Amerika en het Caribisch gebied loopt achter op een paar uitzonderingen na, zoals Costa Rica en Jamaica.

Er zijn een paar uitzonderingen in Noord-Amerika van landen die een harde houding tegenover cryptocurrency hebben. Regelgeving bestaat echter grotendeels niet.

Anguilla

Veiligheidsrang: 3.4

In Anguilla is cryptocurrency nog steeds controversieel, hoewel er al enige cryptocurrency-regelgeving is, hoewel dit vooral betrekking heeft op ICO’s.

Anguilla introduceerde de Anguilla Utility Token Offering Act om sommige ICO’s te reguleren, terwijl andere van mening waren dat effecten zouden worden gereguleerd door bestaande regelgeving.

ICO’s in Anguilla zullen registratiekosten moeten betalen en een heffing van 1,5% over het totale bedrag dat ze inzamelen.

Anguilla maakt deel uit van de ECCB-pilot (Eastern Caribbean Central Bank) om cryptocurrency te testen naast hun eigen nationale valuta.

Twee ICO’s zijn gevestigd in Anguilla.

Antigua en Barbuda

Veiligheidsrang: 2.8

In Antigua en Barbuda is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency, hoewel er in de toekomst enkele kunnen zijn en ICO’s zijn toegestaan.

De regering heeft de ontwikkeling van Antigua en Barbuda Development Coin gesteund, hoewel deze niet door de staat wordt gesponsord.

Antigua en Barbuda maken deel uit van de ECCB-pilot om cryptocurrency te testen naast hun eigen nationale valuta.

Eén ICO heeft mensen uit Antigua en Barbuda beperkt om deel te nemen.

Aruba

Veiligheidsrang: 2.5

Op Aruba is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Aruba beperkt.

Bahamas

Veiligheidsrang: 3.1

In de Bahama’s is cryptocurrency nog steeds controversieel en hangt de regelgeving af van het feit of een cryptocurrency wordt gedefinieerd als een waardepapier, valuta of handelswaar.

De regering van de Bahama’s wil blockchain-technologie gebruiken om transacties te vereenvoudigen.

De Bahama’s onderzoeken ook de uitvoering van een wetsvoorstel om te voorkomen dat cryptocurrency wordt gebruikt voor het witwassen van geld en terrorismefinanciering..

De Bahama’s kunnen ook cryptocurrencies onderbrengen bij de Centrale Bank van de Bahama’s en kunnen een digitale versie van de Bahamaanse dollar introduceren.

Twee ICO’s zijn beperkt tot deelname aan mensen op de Bahama’s, hoewel er zes zijn gevestigd.

Barbados

Veiligheidsrang: 3.4

In Barbados is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Barbados kan binnenkort zijn eigen cryptocurrency creëren die zou worden gekoppeld aan de Barbadiaanse dollar via een bedrijf genaamd Bitt Inc.

Eén ICO heeft de deelname van mensen uit Barbados beperkt, hoewel er vier ICO’s zijn gevestigd.

Belize

Veiligheidsrang: 3.2

In Belize is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Bedrijven die handel drijven, worden gereguleerd door de International Financial Services Commission van Belize, maar ze hebben geen voorschriften voor cryptocurrency.

Zeven ICO’s hebben de deelname van mensen uit Belize beperkt, hoewel er 41 zijn gevestigd.

Bermuda

Veiligheidsrang: 3.3

In Bermuda is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Eén ICO heeft de deelname van mensen uit Bermuda beperkt, hoewel er vier ICO’s zijn gevestigd.

Bonaire

Veiligheidsrang: 2.9

Op Bonaire is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Geen enkele ICO heeft mensen van Bonaire beperkt.

De Britse Maagdeneilanden

Veiligheidsrang: 4.0

Op de Britse Maagdeneilanden is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency, hoewel gesuggereerd is dat sommige van de huidige regels van toepassing zijn.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen van de Britse Maagdeneilanden beperkt, hoewel er 62 zijn gevestigd en twee uitwisselingen.

Canada

Veiligheidsrang: 4.4

In Canada is het bezitten en gebruiken van cryptocurrency legaal, maar veel banken hebben het niet mogelijk gemaakt om cryptocurrency te kopen met debet- of creditcards.

Vermoedelijk is dit verbod slechts tijdelijk totdat toezichthouders een beter begrip hebben van cryptocurrency. Solide cryptocurrency-regulering moet nog komen, en cryptocurrency wordt ook niet als wettig betaalmiddel beschouwd.

Cryptocurrency is ook onderworpen aan inkomstenbelasting en wordt beschouwd als een commodity.

153 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Canada beperkt, hoewel er 100 zijn gevestigd en twee uitwisselingen.

Kaaiman Eilanden

Veiligheidsrang: 3.1

Op de Kaaimaneilanden is er nog geen specifieke cryptocurrency-regelgeving, hoewel bestaande wetten in bepaalde omstandigheden van toepassing kunnen zijn.

Dit kunnen wetten zijn op het gebied van het witwassen van geld, effecten en elektronische transacties.

16 ICO’s hebben de deelname van mensen van de Kaaimaneilanden beperkt, hoewel er 101 zijn gevestigd.

Costa Rica

Veiligheidsrang: 6.9

In Costa Rica is cryptocurrency legaal, hoewel het niet als wettig betaalmiddel of zelfs als vreemde valuta wordt beschouwd.

Hoewel de Centrale Bank van Costa Rica waarschuwingen heeft afgegeven over cryptocurrency, heeft ze ook gezegd dat ze cryptocurrencies voor betalingen niet wil reguleren of controleren..

11 ICO’s zijn gevestigd in Costa Rica.

Cuba

Veiligheidsrang: 0,8

In Cuba is cryptocurrency nog steeds controversieel en er is nog geen cryptocurrency-regulering bekend.

88 ICO’s hebben mensen uit Cuba verbannen om deel te nemen.

Curacao

Veiligheidsrang: 3.0

Op Curaçao is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Een ICO is gevestigd op Curaçao.

Dominica

Veiligheidsrang: 2.2

In Dominica is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Dominica maakt deel uit van de ECCB-pilot om cryptocurrency te testen naast hun eigen nationale valuta.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Dominica beperkt.

Dominicaanse Republiek

Veiligheidsrang: 2.8

In de Dominicaanse Republiek is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp. Cryptocurrency wordt niet als wettig betaalmiddel beschouwd en financiële instellingen mogen het niet gebruiken voor transacties.

Individuen kunnen nog steeds op eigen risico cryptocurrency gebruiken.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit de Dominicaanse Republiek beperkt, hoewel er drie zijn gevestigd.

El Salvador

Veiligheidsrang: 1.6

In El Salvador is cryptocurrency nog steeds controversieel en worden ze niet als wettig betaalmiddel beschouwd. ICO’s zijn ook technisch verboden.

Vier ICO’s hebben de deelname van mensen uit El Salvador beperkt.

Groenland

Veiligheidsrang: 2.6

In Groenland is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Er zijn geen ICO’s in Groenland.

Grenada

Veiligheidsrang: 2.6

In Grenada is er momenteel geen regulering van cryptocurrencies, hoewel het deel uitmaakt van de ECCB-pilot om cryptocurrency naast hun eigen nationale valuta te testen.

Eén ICO heeft de deelname van mensen uit Grenada beperkt.

Guadeloupe

Veiligheidsrang: 2.6

In Guadeloupe is dit nog steeds controversieel en is er nog geen regelgeving voor cryptocurrency.

Geen enkele ICO heeft de deelname van mensen uit Guadeloupe verboden.

Guatemala

Veiligheidsrang: 2.0

In Guatemala is cryptocurrency controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Cryptocurrencies worden niet als wettig betaalmiddel of zelfs als vreemde valuta beschouwd en burgers worden gewaarschuwd voor de gevaren van cryptocurrency.

Twee ICO’s hebben mensen uit Guatemala uitgesloten van deelname.

Haïti

Veiligheidsrang: 1.5

In Haïti is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Vijf ICO’s hebben de deelname van mensen uit Haïti beperkt.

Honduras

Veiligheidsrang: 1.9

In Honduras is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is nog geen regulering voor cryptocurrency.

De Centrale Bank van Honduras zei dat het geen cryptocurrencies ondersteunt en dat burgers deze op eigen risico behandelen.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Honduras beperkt.

Jamaica

Veiligheidsrang: 5.8

In Jamaica is cryptocurrency legaal, hoewel het niet als wettig betaalmiddel of vreemde valuta wordt beschouwd en de regering heeft gewaarschuwd voor de risico’s die eraan verbonden zijn.

Eén ICO heeft de deelname van mensen uit Jamaica beperkt, hoewel er één daar is gevestigd.

Martinique

Veiligheidsrang: 2.4

In Martinique is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Er zijn geen ICO’s op Martinique.

Mexico

Veiligheidsrang: 6.7

In Mexico is cryptocurrency legaal en wordt het gereguleerd door de Centrale Bank.

Mexico heeft zijn witwaswetgeving bijgewerkt met cryptocurrency en bedrijven die cryptocurrency-gerelateerde diensten aanbieden, moeten de risico’s die eraan verbonden zijn, uitleggen.

Eén ICO heeft de deelname van mensen uit Mexico beperkt, hoewel er 14 zijn gevestigd en één uitwisseling.

Montserrat

Veiligheidsrang: 2.4

In Montserrat zijn er geen specifieke wetten met betrekking tot cryptocurrency-regelgeving.

Montserrat maakt deel uit van de ECCB-pilot om cryptocurrency te testen naast hun eigen nationale valuta.

Er zijn geen ICO’s in Montserrat.

Nicaragua

Veiligheidsrang: 4.6

In Nicaragua is cryptocurrency legaal.

Twee ICO’s hebben mensen uit Nicaragua uitgesloten van deelname.

Panama

Veiligheidsrang: 2.6

In Panama is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Vier ICO’s hebben de deelname van mensen uit Panama beperkt, hoewel er 15 zijn gevestigd en twee uitwisselingen.

Saint Kitts en Nevis

Veiligheidsrang: 3.2

In St Kitts en Nevis is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

St Kitts en Nevis maakt deel uit van de ECCB-pilot om cryptocurrency te testen naast hun eigen nationale valuta.

Eén ICO is beperkt in St Kitts en Nevis, hoewel er 14 zijn gevestigd.

Saint Lucia

Veiligheidsrang: 2.1

In St Lucia is cryptocurrency nog steeds controversieel en er is nog geen regulering voor cryptocurrency.

St Lucia maakt deel uit van de ECCB-pilot om cryptocurrency te testen naast hun eigen nationale valuta.

Eén ICO heeft de deelname van mensen uit St. Lucia beperkt, hoewel er één daar is gevestigd.

Sint-Maarten

Veiligheidsrang: 2.2

In Saint Martin is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Geen enkele ICO heeft de deelname van mensen uit Sint Maarten beperkt.

Saint Vincent en de Grenadines

Veiligheidsrang: 2.8

In St Vincent en de Grenadines is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

St Vincent en de Grenadines maakt deel uit van de ECCB-pilot om cryptocurrency te testen naast hun eigen nationale valuta.

Eén ICO heeft mensen uit St Vincent en de Grenadines beperkt om deel te nemen, hoewel er vier ICO’s zijn gevestigd en één uitwisseling.

Sint Maarten

Veiligheidsrang: 2.2

In Sint Maarten is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency

Geen enkele ICO heeft deelname van mensen uit Sint Maarten beperkt.

Trinidad en Tobago

Veiligheidsrang: 3.3

In Trinidad en Tobago is cryptocurrency legaal, hoewel de regering ICO’s niet goedkeurt, daarbij verwijzend naar de vele risico’s die eraan verbonden zijn.

27 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Trinidad en Tobago beperkt.

Turks- en Caicoseilanden

Veiligheidsrang: 2.7

Op de Turks- en Caicoseilanden is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Drie ICO’s bevinden zich op de Turks- en Caicoseilanden.

VS

Veiligheidsrang: 7.5

In de VS is cryptocurrency legaal, hoewel regelgeving misschien wel de strengste ter wereld is.

Daarom bieden veel internationale bedrijven die zich bezighouden met cryptocurrencies geen diensten aan Amerikaanse burgers.

De VS is misschien wel het belangrijkste land om in de gaten te houden, aangezien de daar geïmplementeerde cryptocurrency-regelgeving waarschijnlijk zal worden gevolgd door zijn bondgenoten en de rest van de wereld.

Net als veel andere landen, houdt de VS zich grotendeels bezig met het terugdringen van het witwassen van geld en het tegengaan van terrorismefinanciering, en daarom is het zo streng voor cryptocurrencies, met name ICO’s..

In verschillende staten kunnen er verschillende wetten zijn over hoe cryptocurrency kan worden gebruikt. Bijvoorbeeld de BitLicense in New York.

Er worden ook zware eisen gesteld aan cryptocurrency-uitwisselingen en cryptocurrency wordt beschouwd als eigendom, niet als valuta. Belastingen zijn ook van toepassing op cryptocurrencies.

1.475 ICO’s zijn beperkt in de VS, hoewel er 681 zijn gevestigd en 15 uitwisselingen.

Amerikaanse Maagdeneilanden

Veiligheidsrang: 2.8

Op de Amerikaanse Maagdeneilanden is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Er zijn geen ICO’s op de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Oceanië

oceanië landen kaart

Australië en Nieuw-Zeeland lopen grotendeels voorop voor de regulering van cryptocurrency in Oceanië, waarbij de meeste vreedzame eilandstaten op dit moment weinig regulering hebben.

Amerikaans Samoa

Veiligheidsrang: 1.9

In Amerikaans-Samoa is cryptocurrency nog steeds een controversieel onderwerp en er is momenteel geen cryptocurrency-regulering op dit moment.

Drie ICO’s hebben mensen uit Amerikaans Samoa beperkt om deel te nemen.

Australië

Veiligheidsrang: 6.7

In Australië is cryptocurrency legaal, hoewel het niet als geld of als vreemde valuta wordt beschouwd.

Als er transacties van meer dan het equivalent van $ 10.000 worden gedaan, kunnen deze van toepassing zijn op vermogenswinstbelasting. Goederen- en servicebelasting is ook van toepassing.

Mijnbouwbedrijven moeten ook belasting betalen.

Australië heeft zijn wetten inzake het witwassen van geld en terrorismebestrijding gewijzigd om cryptocurrency-uitwisselingen in de regelgeving op te nemen. Ze zullen verdachte transacties moeten melden.

De Australian Securities and Investments Commission heeft ook burgers gewaarschuwd voor de gevaren van het verhandelen van cryptocurrencies.

12 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Australië beperkt, hoewel er 99 zijn gevestigd en vier uitwisselingen.

Federale Staten van Micronesië

Veiligheidsrang: 2.0

In de Federale Staten van Micronesië is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit de Federale Staten van Micronesië beperkt.

Fiji

Veiligheidsrang: 2.6

In Fiji is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Eén ICO heeft de deelname van mensen uit Fiji beperkt.

Frans-Polynesië

Veiligheidsrang: 3.0

In Frans-Polynesië is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

One ICO is gevestigd in Frans-Polynesië.

Guam

Veiligheidsrang: 1.7

In Guam is cryptocurrency controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Drie ICO’s hebben de deelname van mensen uit Guam beperkt.

Kiribati

Veiligheidsrang: 2.5

In Kiribati is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Er zijn geen ICO’s in Kiribati.

Marshall eilanden

Veiligheidsrang: 3.2

Op de Marshalleilanden, terwijl cryptocurrency-regulering zich in een grijs gebied bevindt, creëert het land zijn eigen cryptocurrency genaamd SOV.

SOV werkt naast de Amerikaanse dollar en kan worden gebruikt voor schulden, openbare lasten, belastingen en rechten. Op een bepaald moment in de toekomst komt er ook een ICO voor SOV.

Eén ICO is beperkt tot de mensen van de Marshalleilanden, hoewel er vanaf daar zeven zijn gelanceerd.

Nauru

Veiligheidsrang: 1.5

In Nauru is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Twee ICO’s hebben mensen uit Nauru uitgesloten van deelname.

Nieuw-Caledonië

Veiligheidsrang: 1.7

In Nieuw-Caledonië is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Twee ICO’s hebben mensen uit Nieuw-Caledonië uitgesloten van deelname, hoewel er een is gevestigd.

Nieuw-Zeeland

Veiligheidsrang: 5.0

In Nieuw-Zeeland is cryptocurrency legaal, hoewel de regulering van cryptocurrency nog niet helemaal duidelijk is.

Afhankelijk van hoe een ICO is gecategoriseerd, kunnen verschillende regels van toepassing zijn en het is ook nog niet duidelijk hoe cryptocurrency zal worden belast, waarbij sommigen beweren dat het op dezelfde manier als goud moet worden gedaan..

29 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Nieuw-Zeeland beperkt, hoewel er acht zijn gevestigd en vier uitwisselingen.

Palau

Veiligheidsrang: 2.1

In Palau is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Eén ICO heeft mensen uit Palau beperkt om deel te nemen.

Papoea-Nieuw-Guinea

Veiligheidsrang: 1.4

In Papoea-Nieuw-Guinea is cryptocurrency controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Drie ICO’s hebben mensen uit Papoea-Nieuw-Guinea uitgesloten van deelname.

Samoa

Veiligheidsrang: 1.7

In Samoa is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency, hoewel de regering haar burgers heeft gewaarschuwd voor de risico’s die eraan verbonden zijn..

Drie ICO’s hebben mensen uit Samoa beperkt om deel te nemen, hoewel er twee zijn gevestigd.

Solomon eilanden

Veiligheidsrang: 2.2

Op de Salomonseilanden is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Er zijn geen ICO’s op de Salomonseilanden.

Tonga

Veiligheidsrang: 1.5

In Tonga is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Twee ICO’s hebben de deelname van mensen uit Tonga beperkt.

Tuvalu

Veiligheidsrang: 2.1

In Tuvalu is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Er zijn geen ICO’s in Tuvalu.

Vanuatu

Veiligheidsrang: 0,6

In Vanuatu is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er geen regulering voor cryptocurrency.

39 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Vanuatu beperkt, hoewel er twee daar zijn gevestigd.

Zuid-Amerika

kaart van zuid-amerikaanse landen

In Zuid-Amerika lopen sommige landen ver voorop bij het adopteren van cryptocurrency, zoals Argentinië en Venezuela, die hun eigen cryptocurrency hebben gecreëerd.

Ondertussen in het noordwesten, Bolivia en Ecuador, is cryptocurrency illegaal.

Argentinië

Veiligheidsrang: 7,0

In Argentinië is cryptocurrency legaal, hoewel ze niet als wettig betaalmiddel of wettig betaalmiddel worden beschouwd.

Het is bekend dat Argentinië strikte controles heeft op vreemde valuta, wat de belangstelling van het publiek voor cryptocurrency heeft vergroot.

Tot nu toe is er geen enkele regelgeving voor cryptocurrency, hoewel winsten uit het verhandelen van cryptocurrency mogelijk worden belast.

Zeven ICO’s zijn gevestigd in Argentinië en één beurs.

Bolivia

Veiligheidsrang: 1.1

In Bolivia is cryptocurrency illegaal en de Centrale Bank heeft de burgers gewaarschuwd voor de gevaren die aan cryptocurrency zijn verbonden.

31 ICO’s hebben mensen uit Bolivia beperkt om deel te nemen.

Brazilië

Veiligheidsrang: 6.6

In Brazilië is cryptocurrency legaal, en regulering is momenteel in wezen onbestaande en de regering heeft haar burgers gewaarschuwd voor de gevaren die aan cryptocurrency zijn verbonden..

Interessant is dat een van de voormalige presidenten van Brazilië werd veroordeeld wegens het witwassen van geld in cryptocurrencies. Dit lijkt echter weinig te hebben gedaan om de perceptie van mensen te veranderen.

Drie ICO’s hebben de deelname van mensen uit Brazilië beperkt, hoewel er 12 zijn gevestigd, evenals zes uitwisselingen.

Chili

Veiligheidsrang: 6.8

In Chili is cryptocurrency legaal, hoewel ze geen specifieke wettelijke erkenning hebben en niet worden gereguleerd door enige autoriteit.

Zeven ICO’s zijn gevestigd in Chili en één beurs.

Colombia

Veiligheidsrang: 5.0

In Colombia is de juridische toestand van cryptocurrency niet helemaal duidelijk, hoewel het niet als wettig betaalmiddel of zelfs een beveiliging wordt beschouwd en er nog geen cryptocurrency-regelgeving is..

De financiële toezichthouder van Colombia heeft de burgers gewaarschuwd voor de risico’s die aan cryptocurrency zijn verbonden.

Vier ICO’s zijn gevestigd in Colombia.

Ecuador

Veiligheidsrang: 1.3

In Ecuador is cryptocurrency illegaal en wordt het niet als wettig betaalmiddel beschouwd.

Technisch gezien kan Ecuador echter niet voorkomen dat mensen in hun land cryptocurrency kopen via internet.

De Centrale Bank van Ecuador heeft ook enkele van de risico’s met betrekking tot cryptocurrency onder de aandacht gebracht.

27 ICO’s hebben mensen uit Ecuador verboden om deel te nemen, hoewel er één ICO is gevestigd.

Falkland Eilanden

Veiligheidsrang: 2.7

Op de Falklandeilanden is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Er zijn geen ICO’s op de Falklandeilanden.

Frans Guyana

Veiligheidsrang: 2.7

In Frans-Guyana is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Er zijn geen ICO’s in Frans-Guyana.

Guyana

Veiligheidsrang: 1.2

In Guyana is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

12 ICO’s hebben mensen uit Guyana beperkt om deel te nemen.

Paraguay

Veiligheidsrang: 2.4

In Paraguay is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

One ICO bevindt zich in Paraguay.

Peru

Veiligheidsrang: 2.7

In Peru is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Twee ICO’s zijn gevestigd in Peru.

Suriname

Veiligheidsrang: 1.1

In Suriname is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Drie ICO’s hebben mensen in Suriname uitgesloten van deelname.

Venezuela

Veiligheidsrang: 4.2

In Venezuela is cryptocurrency legaal, hoewel de regulering van cryptocurrency op dit moment niet duidelijk is.

Om Amerikaanse sancties te omzeilen, heeft Venezuela zijn eigen cryptocurrency gecreëerd, de Petro genaamd, die wordt ondersteund door de waarde van Venezolaanse olie.

Venezuela hoopt dat de Petro na verloop van tijd het wettige betaalmiddel wordt voor alle transacties.

16 ICO’s hebben de deelname van mensen uit Venezuela beperkt, hoewel er drie zijn gevestigd en één uitwisseling.

Uruguay

Veiligheidsrang: 2.2

In Uruguay is cryptocurrency nog steeds controversieel en is er nog geen regulering voor cryptocurrency.

Een ICO bevindt zich in Uruguay.

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • Regelgeving voor cryptovaluta varieert tussen continenten. Sommige regio’s zijn meer pro cryptocurrency dan andere.
  • Sommige landen hebben ervoor gekozen om cryptocurrencies niet te reguleren. Hierdoor is de industrie in deze landen tot bloei gekomen.
  • Frankrijk is de hoogst gerangschikte natie in termen van gunstig cryptocurrency-regelgeving. Jemen is het laagst gerangschikt.
  • Verschillende landen categoriseren en belasten cryptocurrency en ICO’s op verschillende manieren. Cryptocurrency wordt niet altijd als een valuta beschouwd; in veel gevallen is het een handelsartikel.

Leer handelen met onze cursus cryptocurrency-handel

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me