Cryptocurrency Trading Australia: ultieme gids voor cryptohandel

Contents

Hoe te beginnen met het verhandelen van Crypto in Australië

De eerste cryptocurrency ‘Bitcoin’ werd in 2009 aan de wereld onthuld. Niemand had kunnen vermoeden dat deze digitale valuta tegen 2020 – op een of andere manier – door meer dan 54 miljoen mensen wereldwijd zou worden gebruikt. Enkele van de meest verhandelde activa in digitale valuta zijn Bitcoin, Ripple, Litecoin en Ethereum.

Met dat gezegd, zijn er nu naar schatting bijna 7.000 cryptocurrencies beschikbaar om te verhandelen. Cryptocurrencies kunnen in een paar tegen elkaar worden verhandeld, zoals Bitcoin tegen Ethereum. De overgrote meerderheid van de Australische handelaren verhandelt echter crypto-activa tegen fiat-valuta’s zoals de Amerikaanse dollar.

Ben je geïnteresseerd in cryptocurrency-handel in Australië? Als dat zo is, blijf dan waar u bent. In deze gids gaan we alles onthullen wat u moet weten over het handelen in deze enorm populaire beleggingscategorie. Dit omvat alles, van wat cryptocurrencies zijn en hoe u ze in Australië kunt verhandelen, tot strategieën, hoe u een bestelling kunt plaatsen bij uw makelaar en hoe u zich kunt aanmelden..

Inhoud

Wat is een cryptocurrency?

Wat is Cryptocurrency Trading Australia?

Hoe werkt cryptocurrency-handel in Australië?

Cryptocurrency Trading Australia: handelsorders

In welke cryptocurrencies kan ik handelen in Australië?

Ben ik in staat om geld te verdienen met het verhandelen van cryptocurrency in Australië?

Cryptocurrency Trading Australia: beproefde strategieën

Cryptocurrency Trading Australia: de voordelen

Cryptocurrency Trading Australia: de nadelen

Cryptocurrency Trading Australia: mogelijke makelaarskosten

Cryptocurrency Trading Australia: optionele software en signalen

Cryptocurrency Trading Australia: vier tips en trucs

Cryptocurrency Trading Australia: snelle checklist voor het kiezen van een makelaar

Hoe u in 4 stappen een account opent bij een cryptocurrency-makelaar in Australië

Gevolgtrekking

Veelgestelde vragen

Wat is een cryptocurrency?

Een cryptocurrency is in zijn meest elementaire vorm een ​​virtuele valuta. De meeste digitale cryptomunten kunnen worden omschreven als ‘gedecentraliseerde netwerken’ – waarvan de meeste zijn ontwikkeld met behulp van blockchain-technologie en digitale bestanden.

Als we zeggen dat cryptocurrencies gedecentraliseerd zijn, betekent dit dat ze niet worden ondersteund door een centrale bank, zoals bijvoorbeeld in het geval van de Australische dollar, de Amerikaanse dollar en het Britse pond. We hebben vermeld dat er bijna 7.000 van deze virtuele valuta’s zijn, een aantal dat jaar na jaar groeit – dus de koppelingsmogelijkheden zijn bijna eindeloos.

U zou cryptocurrencies kunnen zien als digitale tokens die u kunt gebruiken om te handelen, over te dragen en uit te wisselen. In tegenstelling tot de bankrekening die u gebruikt voor tastbaar, door de overheid gedrukt geld, bewaren handelaren hun digitale munten in een ‘cryptoportefeuille’. Voor degenen die het niet weten, is een crypto-portemonnee in wezen software die u kunt gebruiken om virtuele valuta op te slaan, te verzenden en te ontvangen.

Elke portemonnee heeft zijn eigen unieke code. Deze code is als uw eigen persoonlijke pincode, ook wel een ‘privésleutel’ genoemd, waarmee u toegang krijgt tot uw eigen portemonnee. Daarom mag u dit nooit met iemand anders delen. Portefeuilles met cryptocurrency worden ook geleverd met een ‘adres’. Dit is een ‘openbare sleutel’ die u identificeert als de eigenaar van de portemonnee en waarmee u digitale valuta kunt ontvangen.

Op dit punt hopen we dat u een beter begrip heeft van wat een cryptocurrency is. Met dat in gedachten, gaan we verder met hoe een virtuele valuta kan worden verhandeld.

Wat is Cryptocurrency Trading Australia?

Bij het handelen, in welke context dan ook, is uw einddoel kopen, verkopen en winst maken. Met name cryptocurrency-handel bestaat uit het kiezen van een cryptopaar om te handelen – en vervolgens probeert te voorspellen of de waarde ervan zal stijgen of dalen.

Kortom, u koopt en verkoopt digitale valutaparen, in de hoop dat u de markt goed heeft getimed en de prijs van het paar correct hebt gespeculeerd.

We hebben een eenvoudig handelsscenario opgesteld dat de mist over uw rol als Australische cryptocurrency-handelaar zou kunnen wegnemen.

 • Je hebt besloten om te ruilen BTC / USD
 • Daarom verhandelt u de waarde van Bitcoin tegen de Amerikaanse dollar
 • BTC / USD is aan u genoteerd op $ 13.200
 • U plaatst een kooporder ter waarde van AU $ 500
 • Er gaan 3 uur voorbij en u plaatst een verkooporder voor $ 13.800, wat de huidige prijs van het paar is
 • De waarde van BTC / USD groeide met 4,54%
 • Van uw inzet van AU $ 500 – u heeft een winst van AU $ 22,70 behaald

Veel Australische makelaars in cryptocurrency stellen traders ook in staat om ‘short’ te gaan. Dit betekent dat u kunt profiteren van de val van de cryptocurrency in kwestie. Om hier winst te maken, moet u een verkooporder plaatsen en hopen dat de waarde van het door u gekozen cryptopaar naar beneden gaat

Er zijn duidelijke overeenkomsten tussen cryptocurrency-handel en forex-handel. De markt is tenslotte gebaseerd op een paar valuta’s die tegen elkaar strijden. Grotendeels als gevolg van vraag en aanbod kan de valutakoers met de seconde verschuiven. Dit is waar u binnenkomt en speculeert op welke manier de waarde van het item zal fluctueren.

Vrijwel elke Fred Nerk met een internetverbinding kan tegenwoordig in digitale valuta handelen. Als u niet zeker weet waar u moet beginnen bij het handelen in cryptocurrency in Australië, blijf dan bij ons. We gaan binnenkort in op categorieën en bestellingen van cryptoparen. Ten eerste gaan we wat meer licht werpen op hoe cryptocurrency-handel in de praktijk werkt

Hoe werkt cryptocurrency-handel in Australië?

We hebben de basisprincipes besproken, namelijk dat u moet speculeren over de stijging of daling van de waarde van het cryptopaar. Er zijn echter nog andere dingen waar u op moet letten.

Elke doorgewinterde handelaar zal u vertellen hoe belangrijk het is om de ins en outs van de markt waarin u geïnteresseerd bent te leren voordat u uw kapitaal riskeert. Het zal je verbazen hoeveel newbie-handelaren in Australië er meteen in duiken en er vol vertrouwen van uitgaan dat ze het gaandeweg zullen leren. Dit raden wij ten zeerste af.

Cryptocurrency-handel omvat het nemen van beslissingen, het bekijken van technische grafieken en het volgen van crypto-nieuws. Het is niet alleen een kwestie van kopen en verkopen zonder voorzichtigheid, dus het is altijd aan te raden om zelf wat onderzoek te doen voordat je in het diepe duikt. Met dat in gedachten zorgt deze ultieme gids voor cryptohandel in Australië ervoor dat u op de juiste manier begint.

We hebben eerder al aangestipt dat de meerderheid van de mensen crypto verhandelt tegen een valuta zoals de USD. Dit zal echter geen probleem zijn voor Australische handelaren. U kunt uw handelsaccount in AU $ financieren met uw gebruikelijke betalingsmethode (op voorwaarde dat uw makelaar deze accepteert).

Het is raadzaam om u aan te melden bij een handelsplatform met een licentie van een gerenommeerde instantie zoals ASIC (Australian Securities and Investments Commission) of de FCA (Financial Conduct Authority). We zullen dit later in meer detail bespreken.

Cryptocurrency Pair Categorieën

Wanneer u op zoek bent naar de beste cryptomakelaar voor uw handelsactiviteiten, zult u merken dat digitale valuta’s de neiging hebben om in 2 soorten te worden opgesplitst.

Crypto-naar-Fiat

crypto naar fiat-paren

We noemden kort fiat-valuta’s, dus u weet al dat dit een door de overheid goedgekeurde valuta betekent, zoals de Australische of Amerikaanse dollar.

Een crypto-naar-fiat-paar is een cryptocurrency zoals Bitcoin, gecombineerd met een fiat-valuta. Grondstoffen zoals ruwe Brent-olie en goud worden traditioneel ook geprijsd met behulp van USD. De reden hiervoor is dat de Amerikaanse dollar de meest verhandelde en meest gevraagde valuta ter wereld is.

Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe crypto-to-fiat-handel werkt, met behulp van een eenvoudig scenario:

 • Stel dat u in dit scenario Bitcoin verhandelt tegen USD
 • Uw door ASIC goedgekeurde makelaar citeert BTC / USD op $ 11.000
 • Je voelt dat BTC / USD ondergewaardeerd is
 • Als gevolg hiervan opent u een kooporder ter waarde van AU $ 800
 • Na een paar dagen is de prijs van BTC / USD gestegen tot $ 12.650
 • Je voorgevoel was correct – de waarde van het paar is met 15% gestegen
 • U voert een verkooporder uit via uw makelaar
 • Zoals u kunt zien, is uw aanvankelijke inzet van AU $ 800 nu AU $ 920 waard
 • Uw winsten uit deze transactie bedragen AU $ 120, minus kosten

In ons bovenstaande voorbeeld hebben we BTC / USD gebruikt – maar er zijn enorm veel meer fiat-valuta’s en cryptomunten om in paren te verhandelen.

Hieronder ziet u slechts een handvol andere verhandelbare crypto-naar-fiat-paren die populair zijn bij Australiërs. Dat is natuurlijk als ze zijn opgenomen in de paren die worden aangeboden door uw handelsplatform naar keuze.

 • BTC / ETH
 • BTC / XRP
 • BTC / BCH
 • BTC / AUD
 • ETH / AUD
 • XRP / AUD

Crypto-naar-Crypto

Crypto-naar-cryptoparen worden soms ‘kruisparen’ genoemd. In een notendop: dit zijn twee verschillende cryptocurrencies die met elkaar concurreren.

U kunt bijvoorbeeld Bitcoin verhandelen tegen Litecoin. Dit wordt weergegeven als BTC / LTC. In ons voorbeeld is de basisvaluta Bitcoin, terwijl de koersvaluta Litecoin is.

Laten we, nu we het toch hebben, een voorbeeld geven van die specifieke handel:

 • Het crypto-naar-cryptopaar BTC / LTC kost 230,71
 • Dit betekent dat je voor 1 Bitcoin 230,71 Litecoin krijgt
 • Jouw rol als cryptocurrency-handelaar is om de onvermijdelijke stijging of daling van de waarde van het paar correct te voorspellen

Eerlijk gezegd, als je een beetje een onervaren cryptocurrency-handelaar bent, kun je misschien beter vasthouden aan crypto-naar-fiat-paren. De reden hiervoor is dat paren veel gemakkelijker te berekenen zijn als het gaat om potentiële winsten en verliezen als er een bekende aanbesteding is, zoals AUD of USD..

Lees meer: ​​Topcryptocurrencies om in 2021 in Australië te investeren

Cryptocurrency Trading Australia: handelsorders

cryptocurrency-handel

Nu hebben we uitgelegd wat cryptohandel is en hoe het werkt – we gaan nu wat licht werpen op welke orders u kunt gebruiken. Orders zijn immers een integraal onderdeel van de handel in cryptocurrency. Zonder hen weet uw makelaar niet welke positie u op de markt wilt innemen.

Bestellingen kopen en verkopen

We dachten dat we zouden beginnen met koop- en verkooporders, niet in de laatste plaats omdat ze waarschijnlijk het meest worden gebruikt en ook het gemakkelijkst te begrijpen zijn.

U weet inmiddels dat wanneer u in Australië handelt in cryptovaluta, het uw doel is om correct te raden of de waarde van het door u gekozen cryptopaar omhoog of omlaag gaat. Bovendien wordt de prijs van een activum bepaald door de marktvraag en ook door het aanbod.

Hieronder vindt u een voorbeeld van hoe u een verkooporder zou kunnen gebruiken in een echte handelsomgeving:

 • U hebt besloten om een ​​crypto-naar-fiat-paar te verhandelen BTC / AUD (Bitcoin / Australische dollar)
 • Stel dat u het gevoel heeft dat de waarde sterk zal dalen
 • Hierdoor plaatst u een verkooporder bij uw makelaar

Nu in het geval van een kooporder:

 • BTC / AUD staat genoteerd op $ 19.198
 • U voorspelt dat de waarde van het paar zal stijgen
 • Met dit in gedachten geeft u uw makelaar opdracht om een ​​kooporder uit te voeren

Zoals u kunt zien aan de hand van onze bovenstaande voorbeelden, plaatst u een verkooporder als u denkt dat de prijs van een paar zal dalen. Als u daarentegen denkt dat de prijs van het paar zal stijgen, plaatst u een kooporder.

Marktorders

Wanneer u een marktorder plaatst, koopt of verkoopt u uw cryptomunten voor wat de op dat moment geldende prijs ook is.

Voor de duidelijkheid vindt u hieronder een eenvoudig voorbeeld dat illustreert wanneer een marktorder van pas kan komen:

 • U wilt uw cryptopaar in een oogwenk kopen of verkopen – tegen de huidige prijs
 • Met dit in gedachten plaatst u een marktorder
 • Als gevolg hiervan voert uw makelaar uw verzoek uit tegen – of zo dicht mogelijk – bij de huidige marktprijs

Een marktorder is op geen enkele manier een garantie dat u de exacte prijs krijgt die u wilde. Het garandeert echter wel dat uw order direct wordt uitgevoerd.

Beperk bestellingen

U zou kunnen denken aan een limietorder terwijl u vooraf de door u gekozen koop- of verkoopprijsgrenzen vaststelt, of beter. Simpel gezegd, met dit type order kunt u uw makelaar instrueren om een ​​superprecieze invoerstrategie uit te voeren.

We zullen u nu een voorbeeld geven van wanneer u een limietorder kunt gebruiken:

 • Stel dat uw cryptocurrency-paar naar keuze op AU $ 180 staat
 • U wilt uw positie invoeren op AU $ 160
 • Met dit in gedachten plaatst u een limietorder
 • Het eerder genoemde cryptopaar daalt naar AU $ 160
 • Uw makelaar voert uw bestelling uit

Omdat uw order zo specifiek is, zijn limietorders veel geschikter voor kortetermijnbeleggers. Houd er rekening mee dat uw handelsverzoek in behandeling blijft totdat uw limietorderprijs is bereikt.

Stop-loss-bestellingen

Stop-loss-orders zijn populair bij Australische handelaren, vooral omdat ze erg handig zijn als het gaat om het beperken van verliezen. Het is een goed idee om voor elke transactie stop-loss-orders te gebruiken om ervoor te zorgen dat u niet meer verliest dan u had verwacht.

Hieronder vindt u een eenvoudig voorbeeld van wanneer u een stop-loss-order zou kunnen plaatsen bij het handelen in cryptocurrency in Australië.

 • Stel dat u handelt in BTC / USD (Bitcoin / Amerikaanse dollar)
 • U ziet uw kansen op dit paar, dus plaats een kooporder van $ 3.000
 • U bent niet bereid om meer dan 12% van die inzet te verliezen
 • Met dat in gedachten plaatst u een stop-loss-order van $ 2.640
 • De prijs van BTC / USD daalt tot $ 2.640
 • U heeft een stop-loss order geplaatst zodat uw broker uw transactie tegen die specifieke prijs sluit

In het bovenstaande voorbeeld zou het er niet toe hebben gedaan als het paar in waarde bleef stijgen, aangezien uw stop-loss-order verdere verliezen voorkwam!

Take-profit-bestellingen

Nu hebben we enkele van de meest populaire cryptocurrency-handelsorders besproken die door de Australische handelsgemeenschap worden gebruikt – laten we u wat meer vertellen over take-profit-orders. Net als in het geval van stop-loss-orders, zijn take-profit-orders een uitstekende manier om uw risico versus beloning te beheren.

Laten we een voorbeeld samenstellen waarin u een take-profit order zou kunnen uitvoeren:

 • Stel je voor dat je handelt in ETH / AUD
 • U plaatst een kooporder ter waarde van AU $ 1.000
 • Stel in dit geval dat uw doel een winst van 20% is
 • Met dit in gedachten plaatst u een take-profit order van AU $ 1.200
 • Als of wanneer ETH / AUD dat bedrag bereikt, sluit uw makelaar uw transactie voor u
 • Je hebt je winst van AU $ 200 vastgezet

Door de bestellingen te gebruiken die we in dit gedeelte van onze gids hebben beschreven, kunt u de broodnodige controle krijgen over mogelijke verliezen en winsten.

Wanneer u bijvoorbeeld een take-profit order heeft aangemaakt, wordt deze automatisch uitgevoerd door uw broker. Dit betekent dat u tot op zekere hoogte kunt ontspannen – wat betekent dat u uw bestellingen niet op het juiste moment handmatig hoeft af te sluiten.

In welke cryptocurrencies kan ik handelen in Australië?

Miljoenen van ons handelen elke dag online. Immers, als er vraag is naar een actief, is de kans groot dat u het kunt kopen of verkopen. Zonder je ermee te willen verslaan, zijn er duizenden cryptocurrencies die in Australië verhandeld kunnen worden.

We hebben u tot dusver enkele voorbeelden gegeven van bestellingen in onze gids, dus de kans is groot dat u graag uw crypto-opties wilt bekijken

Dat gezegd hebbende, hebben we hieronder enkele van de digitale valuta’s vermeld die beschikbaar zijn om in Australië te handelen – om u te inspireren.

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Stellair
 • Tron
 • Cardano
 • JOTA
 • Ethereum
 • Ethereum Classic
 • NEO
 • Binance-munt
 • ZCash
 • Dash
 • EOS
 • Rimpeling
 • Litecoin

Als u een idee wilt krijgen van hoeveel deze cryptocurrencies momenteel geprijsd zijn, kunt u contact opnemen met uw makelaar. Of bekijk een platform voor het volgen van prijzen, zoals CoinMarketCap.

Alle bovenstaande cryptocurrencies zijn verkrijgbaar bij de Australische broker eToro – en kan zonder commissie worden verhandeld. Hoewel ze allemaal zijn geprijsd ten opzichte van de Amerikaanse dollar, biedt eToro ook verschillende paren koersen aan in GBP, EUR, AUD en JPY.

Kan ik geld verdienen met het verhandelen van cryptocurrency in Australië?

Ja, u kunt inderdaad geld verdienen met het verhandelen van cryptocurrency in Australië. Zeggen dat je het kunt, betekent natuurlijk niet dat je dat ook zult doen. Wees echter niet te ontmoedigd, want aan het verhandelen van activa zijn risico’s verbonden.

De waarheid is de beste manier om uw handelstoekomst te voorspellen – door deze te creëren. Door een goed begrip te krijgen van de cryptocurrency-markt en het meeste uit alle beschikbare tools te halen – waarom zou je geen kans maken om winst te maken??

We gaan binnenkort direct in handelsstrategieën duiken. Laten we echter eerst uitleggen hoe u daadwerkelijk geld verdient door in cryptocurrencies in Australië te handelen.

Hieronder ziet u een voorbeeld van zowel ‘kort’ als ‘lang’ gaan:

Voorbeeld a) Short gaan op BTC / AUD – geloven dat de prijs zal dalen

 • Stel je voor dat je Bitcoin verhandelt tegen de Australische dollar
 • Op dinsdag werd BTC / AUD door uw makelaar genoteerd op AU $ 21.000
 • U voert een verkooporder uit voor het paar ter waarde van AU $ 500
 • Vrijdag komt eraan en BTC / AUD staat nu op AU $ 18.500
 • De waarde van dit cryptopaar is met 11,90% gedaald
 • U bent correct short gegaan, dus voer nu een kooporder uit en sluit vervolgens de positie
 • De uitgave van AU $ 500 is AU $ 559,90 geworden
 • U hebt met deze transactie $ 59,90 winst gemaakt

Zoals u uit het bovenstaande kunt zien, heeft u een kooporder geplaatst om de positie in te voeren en vervolgens een verkooporder om deze te sluiten.

Voorbeeld b) Long gaan op ETH / AUD – geloven dat de prijs zal stijgen

 • Laten we aannemen dat u in ETH / AUD handelt
 • Uw makelaar geeft u een prijsopgave van AU $ 550
 • U gelooft dat de prijs zal stijgen
 • U voert een kooporder van AU $ 1.000 uit
 • 2 uur later kost ETH / AUD AU $ 580
 • De nieuw genoteerde prijs van AU $ 580 illustreert een stijging van 5,45%
 • U besluit een verkooporder te plaatsen om uw winsten te verzilveren
 • Het resultaat is dat uw aanvankelijke AU $ 1.000 is gegroeid naar AU $ 1.054,50
 • U hebt met deze transactie een winst van € 54,50 behaald

In dit scenario hebt u een verkooporder ingevoerd en om de positie te sluiten heeft u een kooporder geplaatst.

Cryptocurrency Trading Australia: beproefde strategieën

cryptocurrency-strategieën

Op dit punt in onze gids hebben we de interne werking van cryptocurrency-handel in Australië gedetailleerd beschreven, inclusief verhandelbare crypto-activa, ordertypes en een paar tips onderweg.

Vervolgens gaan we enkele beproefde strategieën onderzoeken die u kunt overwegen om te gebruiken bij uw eigen crypto-handelsactiviteiten. Van swing trading en marktcorrecties tot handige tools en technische analyse!

Cryptocurrency: swing trading

Bij swingtrading worden posities meestal tussen 1 handelsdag en maximaal een paar weken open gehouden. In deze strategie is het essentieel om de trends van de markt die door grafieken worden aangeboden, te bestuderen.

Kortlopende cryptocurrency-handelaren in Australië maken vaak gebruik van swing-trading – met als belangrijkste idee om activa te herkennen die een prominente trend vertonen, door te handelen in de parameter van een kanaal.

Simpel gezegd, de focus van een crypto-swing trading-strategie is om je te concentreren op kortetermijntrends en bescheiden winsten. Vermindering van uw verliezen of aankopen, op basis van uw bevindingen bij het analyseren van de markt.

Laten we u een voorbeeld geven van swingtraden, met Litecoin en de Amerikaanse dollar als ons paar:

 • LTC / USD zit al weken in een opwaartse trend – dus je kooporder is aardig gestegen
 • Na wat onderzoek te hebben gedaan, vermoed je dat het paar niet langer wenselijk is
 • U moet nu de marktcorrectie op tijd opvangen door uw transactie te sluiten
 • Met dit in gedachten creëert u een verkooporder voor uw LTC / USD-transactie
 • Maar u plaatst dan een extra verkooporder om de neerwaartse trend op te vangen!

Als aan de andere kant LTC / USD zijn opwaartse traject zou voortzetten, zou u die positie waarschijnlijk zo lang mogelijk open houden en de trend volgen.

Maak gebruik van marktcorrecties

Marktcorrecties zijn niet te verwarren met een ‘marktcrash’. Hoewel een marktcrash maanden, zo niet jaren kan duren, zijn marktcorrecties daarentegen van korte duur. – In feite kunnen ze maar een paar dagen of weken aanhouden.

In een notendop: deze marktcorrecties worden uitgevoerd wanneer er een langdurige opwaartse of neerwaartse trend is in de prijs van cryptocurrencies die ‘tijdelijk’ wordt stopgezet..

Laten we u een voorbeeld geven van marktcorrecties en hoe deze worden gebruikt:

 • Stel je voor dat BTC / LTC al iets meer dan 3 weken een opwaartse trend kent
 • Laten we zeggen dat het paar een winst van 38% heeft behaald
 • Dit zou in dit tempo onmogelijk een opwaartse trend kunnen doorzetten
 • Bovendien zijn crypto-investeerders verplicht om hun winst op een bepaald moment te verzilveren
 • Op dat moment daalt de waarde van BTC / LTC en verandert van richting

In ons voorbeeld verandert BTC / LTC van richting omdat het aantal mensen dat een financieel actief verkoopt groter is dan het aantal mensen dat het koopt. Dit is vraag en aanbod in een notendop.

Hoewel deze ‘correcties’ kunnen worden opgevat als een sterke indicatie van de ineenstorting van de opwaartse trend van de BTC / LTC, is het slechts een tijdelijke onderbreking.

Met dit in gedachten kunt u besluiten om door te gaan met een kooporder via uw makelaar, synchroon met de marktcorrectie. Dit geeft u de mogelijkheid om op de opwaartse trend te springen terwijl de prijs laag is.

Inzicht in technische analyse

Technische analyse is een van de belangrijkste factoren bij het verhandelen van cryptocurrency in Australië. Het bestuderen van grafieken en het gebruik van handelshulpmiddelen kan u een veel duidelijkere indicatie geven van het marktsentiment van cryptocurrency-paren.

Naast technische analyse hebben we een lijst samengesteld met de handigste tools en software die tegenwoordig door cryptocurrency-handelaren worden gebruikt (er zijn natuurlijk nog veel meer):

 • Crypto-diagramtools – Tradingview, Cryptowatch
 • Marktgegevens – Coinmarketcap, OnchainFX, CryptoCompare
 • Kalenderhulpmiddelen – CoinMarketCal, Coindar
 • Netwerkstatistieken – BitcoinVisuals, CryptoMiso
 • Nieuwsaggregators – CryptoPanic, FAWS
 • Onderzoeksrapporten – Crypto-onderzoeksrapport
 • Crypto-belastingtools – Cointracking.info, TokenTax
 • Portfolio-trackers – Blockfolio, Cointracking, Blox
 • Tools voor het opnieuw in evenwicht brengen van portfolio’s – Garnaal, 3Commas
 • Blockchain-ontdekkingsreizigers – Blockchain.com, Etherscan

Nu, terug naar technische analyse. Hoewel het maanden of zelfs jaren kan duren om de technische analyse onder de knie te krijgen, geeft u uzelf de beste kans op succes door een basiskennis te hebben..

Met dat in gedachten hebben we voor u een lijst samengesteld met de meest bruikbare indicatoren en grafieken.

Relative Strength Index

rsi-indicator

Deze momentumoscillator (RSI) volgt het tempo en de prijsschommelingen van een cryptovaluta. Het is een erg handig hulpmiddel voor het handelen in cryptocurrency. Dit komt doordat de index illustreert wanneer een actief wordt oververkocht en overgekocht.

Als u weet of een actief wordt over- of verkocht, kunt u anticiperen op potentieel winstgevende handelsmogelijkheden.

Candlestick-grafieken

Kandelaargrafieken zijn een van de meest basale vormen van technische analyse en ze kunnen worden gebruikt om u te helpen bij het speculeren over de toekomstige prijs van een cryptocurrency.

Hoge lonten op een chart wijzen meestal op een zeer volatiele markt – en kunnen daarom duiden op een marktcorrectie in de nabije toekomst.

Als de bovenste pit op de candlestick-grafiek kort is, toont dit waarschijnlijk aan dat de hoogste waarde van het digitale activum opmerkelijk was, in termen van de prijsgeschiedenis van de cryptomunten. Een langere toplaag wijst in de richting van een tijdelijke bearish markt.

Als je ziet dat de pit aan de onderkant kort is, kan dit betekenen dat handelaren verkopen – wat waarschijnlijk zal leiden tot een toename van het aanbod. De toename van het aanbod van het betreffende activum zal meestal een waardevermindering betekenen.

Ondersteunings- en weerstandsniveaus

Ondersteunings- en weerstandsniveaus zijn in wezen horizontale lijnen die kunnen worden toegevoegd aan uw handelsgrafiek naar keuze.

Deze horizontale lijnen dienen twee hoofddoelen:

 • Het ondersteuningsniveau is het niveau waarop een neerwaartse trend waarschijnlijk zal eindigen – voornamelijk als gevolg van cryptohandelaren die grote hoeveelheden van het paar kopen voor deze prijs. Omdat de vraag hier groot is, stijgt de prijs van de cryptocurrency – en dus wordt de ondersteuningslijn gecreëerd.
 • Als het gaat om het weerstandsniveau – dit werkt op dezelfde manier als het ondersteunen van lijnen, zij het in omgekeerde volgorde. Met andere woorden, dit is een prijspunt dat een verdediging vormt tegen een aanhoudend opwaarts momentum.

Bollinger-banden

bollinger bands

Deze statistische grafiek toont u de waarde en vluchtigheid van cryptocurrencies in de loop van de tijd. Door Bollinger Bands te bestuderen, kun je op zijn minst enig licht werpen in welke richting je denkt dat een digitaal cryptopaar zal gaan.

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van deze statistische grafiek:

 • Bollinger Bands tonen een hartlijn en 2 verschillende prijslijnen
 • De middellijn toont het voortschrijdend gemiddelde van het paar
 • De prijslijnen zijn standaarddeviaties van het crypto-activum
 • Als de ‘banden’ dicht bij de lijn van het voortschrijdend gemiddelde liggen, kan dit duiden op een lage volatiliteit, met een waarschijnlijkheid van een richtingsverandering later
 • Als de lijnen van elkaar verwijderd zijn, is het tegenovergestelde waar en kunt u verwachten dat een lage volatiliteit zal volgen

Zoals ons voorbeeld illustreert, helpen Bollinger Bands traders bij het opsporen van de aanstaande volatiliteit van een cryptocurrency-paar. Dit kan u een goede indicatie geven van wanneer u de markt moet betreden of verlaten. U kunt ook aanvullende indicatoren gebruiken in combinatie met deze grafiek, zoals de BandWidth of BBTrend.

Voortschrijdende gemiddelden

Een voortschrijdend gemiddelde is bedoeld om prijsontwikkelingen te onthullen, zonder de extra ‘ruis’ – dat wil zeggen minus eventuele ernstige prijsbewegingen. Dit helpt om een ​​duidelijker beeld te krijgen van de richting die een valutapaar kan uitgaan.

Voortschrijdende gemiddelden zijn onder meer:

 • Afgevlakte voortschrijdende gemiddelden
 • Eenvoudige voortschrijdende gemiddelden
 • Exponentiële voortschrijdende gemiddelden
 • Lineair gewogen voortschrijdend gemiddelde

Cryptocurrency Trading Australia: de voordelen

Voor het geval u nog steeds twijfelt of u al dan niet aan cryptocurrency-handel wilt beginnen – het is nu tijd in onze gids om de voordelen van het verhandelen van dit populaire activum in detail te beschrijven..

✅ Handel op korte / lange termijn

Hoewel u op dit moment misschien niet weet wat uw eigen voorkeur is, handelen sommige handelaren liever op lange termijn – posities blijven jarenlang open. Anderen geven de voorkeur aan handel op korte termijn – posities aanhouden voor minuten, uren of dagen per keer.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het investeren in cryptocurrencies, dan wilt u misschien een buy-and-hold-strategie gebruiken. Hierdoor heeft u direct toegang tot de onderliggende digitale valuta. In dit geval zou u uw bovengenoemde crypto-portemonnee gebruiken en een uitwisselingsaccount opzetten.

Dat gezegd hebbende, kunt u in meer dan 16 cryptocurrencies investeren bij ASIC-gereguleerde broker eToro zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over gecompliceerde portefeuilles. Het beste van alles is dat u slechts $ 50 in de door u gekozen munt kunt investeren – dat is ongeveer AU $ 70!

Cruciaal is dat u bij het handelen in cryptocurrencies op lange termijn CFD’s moet vermijden. De belangrijkste reden hiervoor is dat CFD’s die op de lange termijn open blijven staan, uitnodigen tot nachtelijke financieringsvergoedingen. Voor degenen die het niet weten, zijn nachtelijke financieringsvergoedingen of swapvergoedingen een vorm van hefboomrente. Deze vergoeding wordt dagelijks in rekening gebracht voor het ‘s nachts aanhouden van transacties.

Aan de andere kant zijn CFD’s geweldig voor kortetermijnhandelaren in cryptocurrency, omdat ze u in staat stellen short te gaan, hefboomwerking toe te passen en in sommige gevallen te profiteren van nulcommissies..

✅ Kopen en verkopen: potentiële winsten in beide gevallen

Bij het handelen op de aandelenmarkt kopen beleggers bepaalde aandelen in de overtuiging dat de prijs zal stijgen, wat resulteert in winst.

Hetzelfde geldt voor cryptocurrency-handel, met de toegevoegde bonus dat je op beide manieren kunt speculeren – zoals eerder uitgelegd, wordt dit bereikt door long of short te gaan.

Nogmaals, als u denkt dat het valutapaar dat u wilt verhandelen in prijs zal dalen, verkoop het dan door short te gaan. Als je het gevoel hebt dat de prijs zal stijgen – ga lang.

✅ 24/7 handel in cryptocurrency

De meeste beurzen zijn 5 dagen per week actief, tussen 9.00 en 17.00 uur.

Dit betekent dat als je fulltime werkt zoals de meerderheid van Australië, het ruilen van werkverplichtingen een uitdaging kan zijn. Zelfs als het gaat om uitbetalen, bieden sommige handelsplatformen geen weekendhandel aan.

Integendeel, wanneer u in Australië handelt in cryptocurrency, kunt u de klok rond in digitale activa verhandelen – dus 24/7.

Klaar om de cryptomarkt in te duiken?

✅ Handel met hefboomwerking

In dit gedeelte van onze ultieme gids voor cryptohandel, gaan we de voordelen van het handelen in digitale munten met hefboomwerking uitleggen. Zoals hierboven vermeld, is hefboomwerking een belangrijk kenmerk van cryptocurrency-handel via CFD’s.

CFD-hefboomwerking stelt handelaren in staat om meer blootstelling aan de markt te krijgen, terwijl ze een klein percentage van de prijs van de transactie betalen. Het is een beetje zoals uw makelaar u meer biedt dan u op uw rekening heeft staan ​​- vergelijkbaar met een lening.

Hefboomwerking wordt gemeten als een ratio, en op dit moment heeft u bij sommige Australische makelaars toegang tot maar liefst 1:30. Dit betekent dat u voor elke inzet van AU $ 10, – AU $ 300 extra kunt hebben om in uw transactie te pompen.

Hier is een eenvoudig voorbeeld van hoe hefboomwerking uw cryptocurrency-handel kan beïnvloeden:

 • Stel dat u momenteel AU $ 1.500 op uw handelsaccount heeft
 • U wilt handelen in BTC / USD
 • Uw makelaar biedt u een hefboomwerking van 1: 2
 • Dit betekent dat u nu BTC / USD kunt verhandelen met AU $ 3.000

Zoals u in ons voorbeeld kunt zien, verdubbelde het toepassen van hefboomwerking uw inzet in BTC / USD. Dat gezegd hebbende, is het van vitaal belang dat u onthoudt dat, hoewel deze hefboomwerking uw winst kan verhogen, hetzelfde kan gebeuren met uw verliezen, mocht de transactie niet verlopen zoals u had gedacht..

Het is belangrijk op te merken dat als gevolg van recente wijzigingen in de ASIC-regelgeving, die naar verluidt op 29 maart 2021 in werking treedt, de hefboomwerking wordt beperkt tot 1: 2, wat hetzelfde is als in het VK en Europa (volgens de ESMA-regels). Hierdoor kun je nog steeds in cryptovaluta handelen terwijl je je inzet verdubbelt.

Cryptocurrency Trading Australia: de nadelen

We hebben u geïnformeerd over de voordelen van het verhandelen van deze speculatieve activaklasse, dus op dit punt in onze gids gaan we enkele van de nadelen bespreken die u moet overwegen.

Nadelen van de AU Cryptocurrency Trading Scene

❌ Mogelijk een zeer vluchtige markt

De waarde van activa verandert continu. Bitcoin kan bijvoorbeeld op één handelsdag met wel 10% fluctueren. Dit betekent dat cryptocurrency-handel het potentieel heeft om zeer volatiel te zijn.

Er zijn manieren om een ​​niveau van schadebeperking te implementeren, zoals de eerder genoemde stop-loss en take-profit orders bijvoorbeeld.

Door meer te gebruiken dan alleen koop- en verkooporders, heeft u het voordeel dat u verliezen kunt beperken en uw winsten veilig kunt stellen. Niet alleen dat, maar u hoeft zich geen zorgen te maken over het in de gaten houden van dingen in realtime, aangezien het de taak van uw makelaar is om die bestellingen voor u uit te voeren.

Het moet echter gezegd worden dat de meeste mensen ervoor kiezen om in cryptocurrencies te handelen omdat ze van die volatiliteit houden. Laten we eerlijk zijn, als de risico’s hoog zijn, kan uw winst mogelijk nog groter zijn.

❌ Niet-gereguleerde marktuitwisseling

Hoewel er in de loop der jaren is gesproken over het reguleren van cryptocurrencies in Australië, is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan. Immers, geen enkele persoon of autoriteit bezit Bitcoin, waardoor het moeilijk is om in de meest ware vorm te reguleren.

Bovendien zijn digitale valuta niet gereguleerd, dat wil zeggen dat ze niet zogezegd ‘wettig betaalmiddel’ zijn. Dit betekent dat de waarde van het actief niet wordt bepaald door een monetaire autoriteit.

Simpel gezegd betekent dit dat ze niet worden gedrukt of verspreid door een grote bank of overheid. U kunt uw belastingen niet bij hen betalen en ze zijn geen ‘fiat’ valuta. In plaats daarvan wordt de waarde van cryptocurrencies bepaald door het marktsentiment: vraag en aanbod.

Mocht het ontbreken van een gezaghebbende toezichthouder u bang maken, dan moet u zich voor 100% houden aan een volledig gelicentieerde makelaar zoals de Australische ASIC, FCA uit het VK of CySEC uit Cyprus. Verderop in deze gids gaan we dieper in op de regelgeving.

Cryptocurrency Trading Australia: mogelijke makelaarskosten

Het is cruciaal om er rekening mee te houden dat er kosten zijn waarmee u rekening moet houden bij het verhandelen van cryptocurrency in Australië, of welk land dan ook. De makelaar zal u kosten in rekening brengen om wat geld te verdienen voor het verlenen van een dienst aan u.

Elk handelsplatform is in dit opzicht anders, dus met dat in gedachten hebben we een lijst samengesteld met mogelijke vergoedingen die u zou kunnen verwachten te betalen bij het online handelen..

Crypto verspreidt zich

Nogmaals, de spread is het verschil tussen de koop- en verkoopwaarde van een cryptocurrency-paar. Dit is een belangrijke factor bij het overwegen bij welke beursvennootschap u zich wilt aanmelden.

Er zijn veel handelsplatforms, zoals eToro, die provisievrije handel in cryptocurrencies aanbieden. Aangezien de makelaar geen commissie zal verdienen, is het belangrijk dat hij dat verlies probeert tegen te gaan met spreads. Deze spread wordt meestal weergegeven als een percentage of in pips.

Laten we u een voorbeeld geven van de spreiding in een hypothetische transactie:

 • Laten we zeggen dat u deze keer in LTC / GBP handelt
 • De vermelde koopprijs van dit paar is £ 41,20
 • De verkoopprijs van LTC / GBP is £ 41,96
 • Dit laat ons zien dat de spread op dit cryptopaar 1,84% is

In dit voorbeeld, voordat u break-even kunt spelen, moet uw winst op de transactie 1,84% zijn – alles boven dat percentage kunt u toevoegen aan uw winst.

Handelscommissies

Zoals we al zeiden, zijn er commissievrije online makelaars. We moeten er echter op wijzen dat sommigen eigenlijk een commissie in rekening brengen voor elke transactie.

In dit geval is voor elke koop- en verkooporder een vergoeding verschuldigd. De meeste handelsplatforms in Australië brengen kosten in rekening in de vorm van een percentage van uw bestelwaarde.

Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe dit uw cryptotransacties kan beïnvloeden, en we hebben dit gebaseerd op een makelaar die 2% commissie in rekening brengt.

 • U wilt BTC / USD verhandelen
 • U zet AU $ 1.000 in op het paar
 • De makelaar brengt u de vergoeding van 2% in rekening, wat neerkomt op AU $ 20
 • Om welke reden dan ook kiest u ervoor om uw BTC / USD-positie te sluiten
 • Op het moment van afsluiten is uw transactie AU $ 1.400 waard
 • Nogmaals, uw makelaar heeft 2% nodig voor het uitvoeren van uw bestelling, wat AU $ 28 is (2% van AU $ 1.400)
 • Het openen en sluiten van deze transactie heeft u alleen al AU $ 48 aan commissie gekost

Hoewel dit iets is om op te letten als u op zoek bent naar een goed handelsplatform, zijn er, zoals we al zeiden, makelaars die cryptohandel zonder commissie aanbieden – met name eToro.

Accountinactiviteitsvergoedingen

Hoewel niet alle handelsplatforms kosten in rekening brengen voor het niet gebruiken van uw account, doen sommige dat wel. Onze ultieme gids voor cryptohandel in Australië ontdekte dat dit behoorlijk kan variëren.

Er zijn bijvoorbeeld makelaars die ervan houden dat u maand in maand uit actief handelt en die u een maandelijks bedrag in rekening brengen als u uw account gedurende 30 dagen niet gebruikt. Anderen vragen misschien een klein maandelijks bedrag, maar na 12 maanden inactiviteit.

Om de genoemde redenen is het altijd een verstandige zet om de tarieftabel en de algemene voorwaarden van elk handelsplatform te raadplegen. Doe dit voordat u zich aanmeldt en afscheid neemt van contant geld.

Kosten voor nachtelijke financiering

Zoals we al aangaven, worden nachtelijke financieringskosten in rekening gebracht voor elke handelspositie die ‘s nachts openstaat. Dit is vooral het geval bij CFD’s in cryptovaluta, vanwege de hefboomwerking van het financiële instrument.

Om verwarring te voorkomen, moet u weten dat overnight financieringskosten ook wel ‘swap-fees’ of ‘overnight funding fees’ worden genoemd. Het is een beetje zoals hefboomrente, te betalen voor elke dag dat een transactie openstaat.

Hieronder ziet u een eenvoudig voorbeeld van deze vergoedingen en hoe ze in rekening worden gebracht:

 • Stel je voor dat het woensdag is: je voert een short-sell order uit ter waarde van AU $ 2.000 op BTC / USD
 • Je laat die positie open
 • Zondagochtend sluit u eerst uw handel
 • Als u eToro als voorbeeld gebruikt, wordt er $ 0,23 per dag in rekening gebracht – van woensdag tot en met vrijdag
 • Op zaterdagen en zondagen wordt voor dit specifieke paar en ordergrootte een bedrag van $ 0,69 per dag in rekening gebracht
 • Als zodanig kost het u bij eToro $ 1,38 om uw BTC / USD-positie open te houden van woensdag tot zondagochtend

Gebruikmakend van ons voorbeeld hierboven, als u ervoor had gekozen om long te gaan op dezelfde transactie zonder hefboomwerking, zou u helemaal geen swapkosten hebben betaald.

Transactiekosten

Met transactiekosten bedoelen we crypto-stortings- en opnamekosten. Niet elk handelsplatform brengt transactiekosten in rekening, maar het is nog steeds belangrijk om hier rekening mee te houden.

Sommige brokerplatforms brengen een kleine vergoeding in rekening voor elke opname, andere kunnen u alleen kosten in rekening brengen als u verzoekt om een ​​opname onder een bepaald bedrag. Hoe dan ook, het is cruciaal om de vergoedingenlijst van elke makelaar te controleren voordat u zich aanmeldt.

Cryptocurrency Trading Australia: optionele software en signalen

We zijn uitvoerig ingegaan op de verschillende tools en technische indicatoren die een integraal onderdeel zullen vormen van uw handelsactiviteiten.

Op dit punt in onze gids gaan we u door drie (van de vele) add-ons voor handelssoftware leiden die worden gebruikt door cryptocurrency-handelaren.

Crypto-handelssignaalsoftware

Het kan zijn dat u zich volledig wilt onderdompelen in cryptocurrency-handel. Daarmee bedoelen we de markten in de gaten houden, grafieken lezen en elke order handmatig plaatsen wanneer u potentiële handelsmogelijkheden ziet.

Mocht u echter het type handelaar zijn dat het niet erg vindt om meer hands-off te gaan, dan is een crypto-handelssignaaldienst wellicht interessant voor u..

Een signaaldienst scant de relevante markten 24 uur per dag en 7 dagen per week en stuurt handelaren realtime signalen. Dit omvat informatie over het activum en wanneer u moet kopen of verkopen om hopelijk winst te maken.

Laten we eens kijken hoe een signaaldienst voor cryptocurrency-handel u zou kunnen helpen:

 • In ons voorbeeld verwijst uw handelssignaal naar BTC / USD
 • De melding bevat een suggestie om dit paar te kopen
 • Een suggestie voor een limiet van $ 13.200
 • Een stop-loss-suggestie van $ 13.100
 • Eindelijk een take-profit suggestie van $ 13.300

Het bovenstaande voorbeeld is natuurlijk hypothetisch. Zoals u echter kunt zien, doen signaaldiensten voor cryptocurrency-handel het onderzoek voor u. Het enige dat u hoeft te doen, is beslissen of u de voorgestelde order al dan niet uitvoert bij uw makelaar naar keuze.

Crypto Trading geautomatiseerde robot

In tegenstelling tot de bovengenoemde handelssignaalsoftware, creëren geautomatiseerde robots voor cryptohandel (of EA’s) ook uw handelsorders voor u. Dit is een volledig passieve manier van handelen. Wat overigens geschikt is voor zowel beginnende handelaren als mensen die simpelweg geen tijd hebben om actief te handelen.

Hier zijn enkele belangrijke voordelen van het gebruik van een EA voor cryptocurrency-handel:

 • Als mensen hebben we slaap en rust nodig om mentaal en fysiek te blijven functioneren – geautomatiseerde robots kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week de markten afstruinen
 • Het beheersen van de schadelijke handelsemoties van hebzucht en angst kan in de beste tijden lastig zijn – geautomatiseerde robots werken met algoritmen en signalen. Hiermee wordt het psychologische aspect van de handel verwijderd
 • Het is niet nodig om maanden of jaren te besteden aan het leren lezen van prijsgrafieken en het begrijpen van technische analyse – de EA doet het werk voor u

MetaTrader4-software

Er zijn verschillende mogelijkheden als u geïnteresseerd bent in het uitproberen van een geautomatiseerde cryptohandelrobot. Een van de meest populaire manieren om dit soort software te gebruiken, is via externe handelssoftware MetaTrader4.

Als dit klinkt als iets waarin u mogelijk geïnteresseerd bent, bekijk dan onze stapsgewijze handleiding om uw eigen cryptobot te krijgen (via MT4).

 1. Zoek een geautomatiseerde robotprovider die je leuk vindt en meld je aan
 2. Betaal de vereiste vooruitbetaling
 3. Klik op de link (meestal verzonden via e-mail) – download de software
 4. Zoek een online broker die compatibel is met MT4
 5. Kies ervoor om MT4 te installeren / downloaden
 6. Gebruik uw inloggegevens van uw handelsplatform – log in op MT4
 7. Voeg uw geautomatiseerde robotsoftware toe aan MT4
 8. Geef de software toestemming om namens u transacties uit te voeren

Niet alleen dat, maar MT4 wordt zeer gerespecteerd in de crypto-ruimte en heeft een overvloed aan handelshulpmiddelen in de aanbieding.

Cryptocurrency Trading Australia: vier tips en trucs

cryptocurency trading tips en trucs

Inmiddels heb je hopelijk genoeg zelfvertrouwen om een ​​carrière in cryptocurrency-handel te beginnen. Voordat we ingaan op hoe u zich kunt aanmelden, hebben we vier tips en trucs voor u op een rijtje gezet.

Nummer één: gebruik een erkend makelaarsbedrijf

In deze gids hebben we ASIC en regelgeving genoemd. Dit komt omdat we het buitengewoon belangrijk vinden om bij erkende makelaars te blijven. Deze instantie is verantwoordelijk voor het besturen en reguleren van beursvennootschappen in Australië, om een ​​veilige handelsomgeving voor iedereen te behouden.

ASIC-handelsplatforms zijn verplicht om uw handelsfondsen op een aparte rekening te houden op de eigen rekening van de broker. Dit wordt ‘accountscheiding’ genoemd en beschermt u in het onwaarschijnlijke geval dat het bedrijf failliet gaat of te maken krijgt met verduistering enz..

Bovendien mag geen door ASIC goedgekeurde makelaar financiële diensten verlenen zonder een minimaal saldo van de bedrijfsrekening van AU $ 1 miljoen. Let op het ASIC-logo of ga naar de officiële ASIC-website om de legitimiteit van het handelsplatform zelf te controleren als u niet zeker bent.

Nummer twee: krijg inzicht in de cryptomarkt

Net als bij elk nieuw hoofdstuk in je leven, vooral een hoofdstuk over geld, moet je er een duidelijk begrip van hebben en je huiswerk maken.

Naast dit soort handleidingen zijn er allerlei handige cursussen en boeken over cryptocurrency-handel beschikbaar – waarvan de meeste online toegankelijk zijn.

Als het gaat om online cryptohandelcursussen, kunt u enorm veel vinden door eenvoudig op internet te zoeken naar wat u interesseert. Ze kunnen traders echt helpen te begrijpen hoe ze risico’s kunnen beheren en potentiële cryptocurrency-trends kunnen ontdekken. Niet alleen dat, maar u kunt ook leren om strategieën te ontwikkelen, prijsgrafieken te lezen en meer – vanuit het comfort van uw eigen huis.

Wij van Trading Education bieden een schat aan cursussen die u kunnen helpen uw cryptocurrency-handelsinspanningen in een mum van tijd van nul naar held te brengen.!

Nummer drie: probeer een functie voor het verhandelen van kopieën

copy trading

Copy trading is een groeiend wereldwijd fenomeen in de handelsgemeenschap. Voor degenen die niet op de hoogte zijn van deze functie, biedt het handelaren de mogelijkheid om een ​​handelaar met een bewezen staat van dienst te selecteren en deze te kopiëren.

Op het toonaangevende sociale handelsplatform eToro kunt u ervoor kiezen om alle toekomstige transacties van een belegger die u mooi vindt te kopiëren, of u kunt hun volledige portefeuille spiegelen.

Om wat verder uit te werken: als de copytrader 2,6% van zijn eigen portefeuille in Bitcoin zou investeren, zou je eigen handelsportefeuille dit weerspiegelen. Ongeacht uw rekeningsaldo, wordt 2,6% van uw portefeuille ook in Bitcoin geïnvesteerd.

Via een handelsplatform zoals eToro, u kunt een handelaar kopiëren voor slechts $ 200 (ongeveer AU $ 284). Als u een rekeningsaldo van $ 1.000 had, zou u in wezen 5 verschillende professionele handelaren kunnen kopiëren – wat een geweldige manier is om uw portefeuille te diversifiëren en uw risico te verminderen.

Lees verder: Copy Trading: de ultieme beginnershandleiding

Heeft u overwogen om tophandelaren op eToro te kopiëren??

Nummer vier: gebruik demo-handelsaccounts in uw voordeel

Als u geen idee heeft wat een demo-handelsaccount is, stellen ze handelaren in staat cryptocurrency (of andere activa) te kopen en verkopen met ‘papieren’ fondsen. Dit betekent dat u kunt handelen in een markt die de werkelijke omstandigheden weerspiegelt – zonder uw echte geld te gebruiken.

Demo-accounts zijn er om van te profiteren, of u nu een complete beginner bent in cryptohandel, of een potentiële strategie wilt oefenen. Deze accounts zijn meestal gratis, hoewel niet alle makelaars ze aanbieden.

Handelsplatform eToro biedt alle klanten een gratis handelsaccount, die wordt geleverd met $ 100.000 aan demo-fondsen.

Cryptocurrency Trading Australia: snelle checklist voor het kiezen van een makelaar

Er zijn honderden cryptocurrency-makelaars in Australië, die allemaal over zichzelf heen vallen om een ​​uitstekende online handelservaring te bieden. Als zodanig kan het een ontmoedigende taak zijn om de juiste te kiezen voor uw eigen handelsstijl.

Met dat in gedachten is het een goed idee om na te denken over uw persoonlijke handelsdoelen en meer te weten te komen over de markt.

We hebben een eenvoudige checklist samengesteld met belangrijke statistieken waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar uw ideale handelsplatform.

 • Wat zijn de stortings- en opnamemogelijkheden?
 • Wordt het handelsplatform voor cryptovaluta gereguleerd door ASIC of vergelijkbaar?
 • Biedt de makelaar de specifieke activa / markt waarin u bent geïnteresseerd??
 • Is het cryptocurrency-handelsplatform gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren?
 • Zijn de spreads krap en de kosten laag?
 • Biedt de cryptocurrency-makelaar livechat aan en heeft hij positieve feedback als het gaat om klantenondersteuning in het algemeen?

De lange en korte is – er zijn enorm veel fantastische en hoog aangeschreven online brokers die u kunt gebruiken bij het handelen in cryptocurrency in Australië. Dat gezegd hebbende, eToro staat voor ons bovenaan omdat het provisievrije handel biedt, volledig wordt gereguleerd door ASIC en u in staat stelt om met één klik op de knop te handelen of te investeren in cryptocurrencies..

Klaar om in de cryptomarkt te duiken?

Hoe u in 4 stappen een account opent bij een cryptocurrency-makelaar in Australië

De overgrote meerderheid van de handelsplatforms maakt het supergemakkelijk om u aan te melden en aan de slag te gaan.

Om grondig te zijn, hebben we echter een handleiding in 4 stappen opgesteld voor het openen van een cryptocurrency-handelsaccount in Australië..

Stap 1: Meld u aan bij een handelsplatform

open handelsaccount

Zodra u een makelaar heeft gevonden die u bevalt, kunt u ervoor kiezen om uw nieuwe account te openen. Dit houdt meestal in dat u op de website op ‘aanmelden’ klikt. Gevolgd door uw volledige naam, e-mailadres, geboortedatum en mobiel nummer in te voeren – wanneer daarom wordt gevraagd.

U moet het handelsplatform waarschijnlijk een duidelijke foto van uw identiteitsbewijs met foto verstrekken (Australisch paspoort of rijbewijs is het gemakkelijkst). Dit is een standaardpraktijk onder door ASIC gereguleerde makelaars, omdat het belangrijk is dat zij verifiëren wie u bent om financiële criminaliteit en dergelijke te voorkomen.

eToro – Beste cryptocurrency-handelsplatform in Australië

eToro heeft zich gedurende vele jaren binnen de branche bewezen – we raden u aan ze uit te proberen.

75% van de particuliere beleggersrekeningen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder.

Stap 2: Financier uw handelsaccount

Vervolgens moet u op uw rekening storten met behulp van de door u gewenste betaalmethode van wat door de makelaar wordt geaccepteerd.

Met eToro kunt u betalen met creditcard en bankpas, e-wallet (bijvoorbeeld Skrill, Paypal) of bankoverschrijving. Als u via een specifieke methode moet betalen, moet u altijd controleren wat de makelaar accepteert voordat u zich aanmeldt.

Vervolgens moet u kiezen hoeveel u op uw account wilt storten. Handelsplatform eToro heeft een minimale storting van $ 200. Er is een wisselkoersvergoeding van 0,5% bij betaling met Australische dollars – of iets anders dan USD trouwens.

Stap 3: Selecteer een paar om te ruilen

Vervolgens moet u beslissen met welk cryptocurrency-paar u wilt beginnen. Over het algemeen zou u moeten ontdekken dat er een zoekfunctie is – of in ieder geval een menu waarin u kunt kiezen uit een lijst met crypto-activa.

Daarom is het belangrijk om eerst te controleren welke digitale activa de makelaar u kan bieden – voordat u afstand doet van geld. eToro biedt 16 cryptocurrencies waarin u kunt investeren, en nog veel meer dat u kunt verhandelen via fiat- en crypto-cross-paren.

Stap 4: plaats een bestelling

Nu is uw account gefinancierd – u kunt een bestelling plaatsen en beginnen met handelen. We hebben crypto-handelsorders in detail besproken – dus u weet dat u moet beginnen met kopen of verkopen – afhankelijk van in welke richting u denkt dat het paar zal gaan.

Zodra u de bestelgegevens heeft ingevuld en uw inzet heeft besloten, wordt het geld van uw rekening afgeschreven en wordt uw transactie uitgevoerd. Nu kunt u achterover leunen en hopen op een winstgevende cryptocurrency-handel!

Cryptocurrency Trading Australia: conclusie

U zult nooit een tekort aan opties hebben bij het handelen in cryptocurrency in Australië. We hebben vermeld dat de meest verhandelde cryptocurrency-paren Bitcoin zijn – naast Ethereum, Ripple en Bitcoin Cash. Bovendien zijn er meer dan 7.000 verhandelbare digitale activa om uit te kiezen, en een heleboel fiat-valuta’s om ze aan te koppelen.

Het leeuwendeel van de Australische makelaars biedt u een hefboomwerking bij het handelen in cryptocurrencies. Dit betekent dat u met een hefboomwerking van 1: 2 uw investering kunt verdubbelen. Wees altijd voorzichtig bij het handelen met hefboomwerking, aangezien het uw verliezen ook kan vergroten.

Er zijn een aantal ongelooflijk handige tools beschikbaar voor Australische cryptocurrency-handelaren, zoals technische indicatoren, educatieve video’s en demo-accounts – om er maar een paar te noemen. Met name demo-accounts kunnen worden gebruikt als een gratis spoedcursus over hoe de markten en een handelsplatform werken.

Het sociale handelsplatform eToro geeft bijvoorbeeld alle Australische klanten $ 100.000 aan demo fondsen om te handelen in een markt die het echte leven weerspiegelt.

Als u zich klaar voelt om aan uw carrière in cryptocurrency-handel te beginnen, moet u alleen echt op gereguleerde makelaars vertrouwen. Als het handelsplatform een ​​ASIC- of FCA-logo heeft, weet u tenminste dat uw geld in goede handen is. Het enige dat u dan nog hoeft te doen, is correct speculeren op de prijs van het door u gekozen cryptopaar!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik handelen in cryptocurrency in Australië??

Om te beginnen met cryptocurrency-handel in Australië, moet u een makelaar vinden die crypto-activa aanbiedt. Vervolgens moet u zich aanmelden, storten en een bestelling plaatsen, afhankelijk van of u denkt dat de waarde van het paar zal stijgen of dalen.

Kan ik short gaan op cryptocurrency in Australië?

Ja, u kunt in Australië short gaan op cryptocurrencies. In een scenario waarin u denkt dat het cryptocurrency-paar te hoog geprijsd is, bijvoorbeeld BTC / LTC – plaats een verkooporder op uw crypto-CFD bij uw makelaar.

Kan ik hefboomwerking toepassen op mijn cryptocurrency-transacties in Australië??

Ja. De overgrote meerderheid van makelaars biedt een hefboomwerking. Onthoud echter dat dit gebeurt via Contracts For Differences – dus zorg ervoor dat het handelsplatform crypto-CFD’s aanbiedt. Let op: in maart 2021 zullen Australiërs worden beperkt tot een hefboomwerking van 1: 2 bij het verhandelen van cryptocurrencies.

Wat is het meest liquide cryptopaar om te verhandelen??

De meest liquide crypto-naar-cryptoparen om te verhandelen zijn BTC / ETH, USDT / BTC, ETH / LTC en BTC / LTC. Crypto-naar-fiat-paar BTC / USD is het populairst in termen van handelsvolume.

Hoe weet ik of een makelaar legitiem is??

Een goede manier om erachter te komen of uw makelaar legitiem en echt is, is door naar het licentielogo te zoeken bij de juiste regelgevende instantie. Bijvoorbeeld ASIC (Australian Securities and Investments Commission), de Britse FCA (Financial Conduct Authority) of CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me