Cryptocurrency-zwendel: hoe u oplichters kunt herkennen en veilig kunt blijven

helaas, cryptocurrency-oplichting zijn overal. Zoals met alle nieuwe industrieën, zijn er in het begin altijd onbetrouwbare individuen die mensen proberen op te lichten met hun zuurverdiende geld.

Volgens Business insider, in 2019, cryptocurrency-oplichters slaagde erin mensen $ 4,26 miljard te bedriegen.

Oplichting met cryptovaluta kan vele vormen aannemen, van individuen die beweren voor u te kunnen handelen, ICO’s en zelfs cryptocurrencies zelf.

Een van de sleutels tot succes bij het verhandelen van cryptocurrency is om niet het slachtoffer te worden van oplichters en uw geld te verliezen.

In dit artikel zullen we de donkere en duistere onderwereld van cryptocurrency-scams verkennen en hoe je jezelf ertegen kunt beschermen.

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Waarom zijn er zoveel oplichting met cryptocurrency??

cryptocurrency-oplichting

Om twee redenen.

Ten eerste, veel mensen weten niet zoveel over hoe cryptocurrency werkt en kunnen de oplichting van echte cryptocurrency-projecten niet zien.

Ze begrijpen waarschijnlijk niet wat blockchain-technologie is, evenals de basisprincipes van banktransacties.

ten tweede, regulering is heel, heel langzaam bezig met het inhalen van cryptocurrency over de hele wereld.

Veel politici weten niet zeker hoe cryptocurrency werkt en weten niet hoe ze het moeten reguleren, omdat het zo’n complex financieel instrument is..

Dit heeft ertoe geleid dat sommige landen cryptocurrency volledig hebben verbannen om hun burgers tegen dergelijke oplichting te beschermen.

Terwijl anderen, zoals China, ICO’s hebben verboden vanwege hun potentieel frauduleuze karakter.

Pas op voor pump and dump cryptocurrency-oplichting

Een pump and dump-zwendel is waar de makers van een cryptocurrency er een groot deel van bezitten en meer mensen willen aantrekken om mee te doen.

Wat er gebeurt, is dat wanneer de cryptocurrency wordt vrijgegeven (meestal na een ICO), stijgt deze in prijs naarmate meer en meer mensen het gaan kopen.

Vervolgens de makers verkopen hun grote inzet na de prijsstijging, verdwijnen en de prijs keldert.

De mensen die in de munt hebben geïnvesteerd, blijven achter met een nutteloze munt die bijna niets waard is. Sommige mensen noemen deze munten ‘scamcoins’.

Pump and dump-oplichting bestond al vóór cryptocurrency en vond grotendeels plaats op de aandelenmarkt.

OneCoin de grootste aanhoudende cryptocurrency-zwendel tot nu toe

onecoin zwendel

De OneCoin-zwendel is de grootste zwendel die ooit heeft plaatsgevonden en is zelfs tot op de dag van vandaag actief.

Sinds 2014 is OneCoin erin geslaagd om meer dan € 4 miljard van over de hele wereld te vergaren, ondanks het feit dat hun oprichter is verdwenen en drie andere leden zijn vastgehouden door de FBI..

Wat kunnen we leren over de OneCoin-cryptocurrency-zwendel?

De grootste aanwijzing dat OneCoin oplichterij was, was dat het heeft nooit een blockchain gehad. In werkelijkheid maakt het gebruik van een gecentraliseerde database om transacties te vergemakkelijken.

Waarom is dit zo belangrijk??

Omdat als het geen blockchain-technologie gebruikt om transacties te vergemakkelijken, het niet alleen geen echte cryptocurrency is, maar ook geen transparant openbaar verspreid grootboek..

Volgens Kaspersky, experts adviseren dat personen die geïnteresseerd zijn in investeren in cryptocurrency, moeten bevestigen dat de entiteit waarin ze geïnteresseerd zijn blockchain-aangedreven is.

Dit betekent dat transacties niet openlijk worden weergegeven en kunnen worden gemanipuleerd. Oplichters kunnen personen mogelijk censureren, transacties wijzigen en zelfs van u stelen.

Cryptocurrencies die blockchain-technologie gebruiken, zijn afhankelijk van knooppunten die het systeem besturen. Ze bevinden zich over de hele wereld, niet op één centraal punt.

Door dit te doen, worden ze moeilijker om aan te vallen en voor oplichters om te manipuleren.

Sommige cryptocurrency-scams zien er echt uit

Het probleem met OneCoin is dat het er voor veel nieuwelingen in cryptocurrency heel echt uitzag. Ze proberen er echt uit te zien als een echt bedrijf.

Maar als je beter kijkt naar hoe ze zichzelf presenteren, waren er tal van veelbetekenende tekenen die erop wezen dat ze een gigantische zwendel waren.

De grootste prijs was de bewoording die ze gebruikten. Als je een cryptocurrency-project tegenkomt waar je niet zeker van bent, kijk dan naar de bewoordingen.

Wat beweren ze te bereiken? Lijkt het erg op andere cryptocurrencies? Wat hen onderscheidt?

Als u er niet achter kunt komen wat ze uniek maakt, kan dit een reden tot bezorgdheid zijn.

Negeer claims dat ze sneller of beter zijn dan toonaangevende cryptocurrencies. Kijk in plaats daarvan naar hoe ze beweren dit te bereiken.

De technologie van het bedrijf moet open source zijn. Als ze geen open source zijn, hebben ze misschien iets te verbergen.

Ze moeten volledig open zijn over hoe hun technologie werkt en deze in detail bespreken.

Snelkoppelingen naar succes werken niet

Een regel die we volgen bij Trading Education is dat snelkoppelingen naar succes u meestal geld zullen kosten.

Niemand zal je het antwoord geven om miljoenen te verdienen. Welke reden hebben ze? Waarom zouden ze voor deze service kosten in rekening brengen? Deze mensen zijn niet te vertrouwen.

Meestal komen deze services in de vorm van flitsende advertenties die grote beloften doen op het gebied van retouren.

Veel van de grootste cryptocurrencies bevorderen het rendement niet. In plaats daarvan zijn ze meer gericht op het goede dat hun cryptocurrency voor de wereld kan doen.

Hun motief is meestal niet winst, maar om iets te verbeteren aan hoe ons financiële systeem werkt.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een cryptocurrency, maar niet zeker weet of deze echt is, dan is het misschien wel de verstandigste beslissing om niet mee te doen.

Vermijd scamcoins door te handelen in CFD’s in cryptocurrency

Als u het gevaar van het daadwerkelijk bezitten van cryptocurrency wilt verminderen, dan is het misschien een goed idee om cryptocurrency te verhandelen als een CFD.

Gerenommeerde makelaars zullen geen onbekende munten op hun platform vermelden.

Hoe u een cryptocurrency-zwendel kunt herkennen

crypto-oplichting

Voordat u een poging onderneemt met betrekking tot cryptocurrency, moet u dit doen veel onderzoek doen om te bevestigen dat ze geen oplichters zijn.

De beste manier om oplichting met cryptocurrency te voorkomen, is door een goede opleiding te volgen en uw instincten te gebruiken.

Belangrijke zaken om te controleren zijn onder meer:

 • Wie zit er achter het bedrijf? Als de mensen die het bedrijf runnen bereid zijn zich te openbaren, is dit een goed teken. Als u het moeilijk of zelfs onmogelijk vindt om erachter te komen wie het bedrijf leidt, zou dit een rode vlag moeten zijn.
 • Als u naar services kijkt, test dan hun klantenondersteuning. Bel ze of stuur ze een e-mail. Hoe reageren ze? Beantwoorden ze al je vragen? Ontwijken ze er een paar? Je moet ook hun houding beoordelen. Is het beleefd of onbeleefd? Zijn ze erg opdringerig?
 • Zoek naar het kleine slotsymbool in de buurt van het webadres. Daarnaast moet u ook voorzichtig zijn als er ook geen ‘https’ in het adres staat.
 • Bekijk hun wegenkaart. Hoe zijn ze van plan door de jaren heen vooruitgang te boeken? Is het logisch? Meestal proberen oplichting geld te verdienen op de korte termijn, niet op de lange termijn.
 • Gebruik altijd bekende en vertrouwde makelaars en beurzen. Vermijd vooral makelaars die de reputatie hebben opnames in te houden.
 • Lees de kleine lettertjes. Je weet nooit wat daar op de loer ligt te wachten om op je af te springen.
 • Vermijd bedrijven die beweren dat er weinig of geen risico is. Dit is een duidelijke leugen. Er zijn altijd risico’s verbonden aan financiële handel. Vertrouw ook niemand die van de ene op de andere dag succes biedt.
 • Geef geen geld of persoonlijke gegevens, tenzij u er zeker van bent dat het geen oplichterij is. U hoeft zich geen zorgen te maken over het bedrijf. Al het bovenstaande moet eerst worden gecontroleerd.

Andere soorten oplichting

veel voorkomende cryptocurrency-oplichting

Oplichting met cryptovaluta kan in veel verschillende vormen voorkomen en het zullen niet altijd mensen zijn die u online handelsgerelateerde diensten aanbieden.

Enkele van de meest voorkomende oplichting zijn de volgende:

 • Valse mobiele apps. Met betrekking tot cryptocurrency zullen deze meestal de vorm aannemen van virtuele wallets of uitwisselingen. Je moet extra voorzichtig zijn, want oplichters zijn erin geslaagd om erg populair te worden in de App Store van Apple en Google Play.
 • Willekeurige nummergeneratoren voor portefeuillesleutels. Het is het beste om deze gewoon te vermijden, aangezien is gebleken dat sommige van deze leveranciers niet echt willekeurige getallen uitgeven en hackers hiervan profiteren.
 • E-mailzwendel waarin om Bitcoin of een andere cryptocurrency wordt gevraagd. Deze komen nog steeds heel vaak voor en worden steeds moeilijker op te sporen. Controleer het e-mailadres altijd grondig en zoek naar typefouten of fouten die oplichters kunnen verraden.
 • Signaaldiensten kunnen ook oplichting zijn. Er zijn tal van signaaldiensten die nepsignalen afgeven. Nogmaals, controleer de beoordelingen grondig voordat u besluit om u aan te melden.
 • Vermijd handelssystemen / robots (EA’s). Niet veel van deze geautomatiseerde services werken erg goed, zelfs als het geen oplichters zijn. Laat deze over aan professionele en technisch ingestelde handelaren.

Wissel hacks uit

Last but not least, hoewel dit technisch gezien misschien niet als een oplichterij wordt beschouwd, moet u toch voorzichtig zijn met uitwisselingshacks.

Laat uw geld niet achter in een uitwisseling! Dit is misschien wel de grootste regel bij het handelen in cryptocurrency.

Veel mensen moesten dit op de harde manier leren in 2014 toen Mt. Gox is gehackt en ongeveer 650.000 Bitcoins zijn gestolen.

Een geweldige manier om uw cryptocurrency veilig te houden, is door deze in een koude opslag te plaatsen.

Hoewel uitwisselingen beter worden in het omgaan met hacks, gebeuren ze nog steeds. In 2018 wisten hackers ongeveer te stelen $ 500 miljoen aan NEM-tokens van Coincheck.

En zelfs in 2019 werd Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency-exchange, voor ongeveer gehackt $ 40 miljoen in Bitcoin.

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

 • Door beter te worden opgeleid in cryptocurrency, kunt u dit vermijden cryptocurrency-oplichting. U zult ze kunnen herkennen wanneer ze de belangrijkste dingen missen die cryptocurrency zou moeten bieden.
 • Oplichting met cryptovaluta kan veel verschillende vormen aannemen. Scams met cryptocurrency kunnen zich uiten in alles wat met cryptocurrency te maken heeft.
 • Sommige cryptocurrency-oplichting kan moeilijk te detecteren zijn. Oplichters lenen woorden en uitdrukkingen om u te laten denken dat ze echt zijn.
 • Onderzoek altijd bedrijven voordat u afscheid neemt van uw geld. Geef nooit geld of informatie weg aan bedrijven waar u zich zorgen over maakt.

Leer cryptocurrency-oplichting te vermijden met onze cryptocurrency-handelscursus

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me