Dash nog steeds een haalbare investering voor 2019?

Dash werd oorspronkelijk gelanceerd in januari 2014 onder de naam ‘Xcoin’ met een digitaal token XCO, maar een ander bedrijf gebruikte deze naam al.

Het werd vervolgens omgedoopt tot ‘Darkcoin’, maar dit hielp niet bij het imago van de munt, vooral omdat de primaire focus op privacy lag..

Het was zelfs gelabeld ‘De snode neef van Bitcoin‘Door Wired UK. In een poging om dit imagoprobleem op te lossen, werd Darkcoin uiteindelijk omgedoopt tot ‘Dash’, een combinatie van ‘d‘digitaal’ en ‘cas

Dash is in wezen een transactiemunt en richt zich op twee primaire gebieden; transactiesnelheid en privacy.

Als organisatie willen ze massale acceptatie stimuleren, vooral in de derde wereld en handelaren. In zekere zin proberen te concurreren met PayPal.

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Wat probeert Dash te bereiken??

Dash probeert in wezen een betere versie van Bitcoin te worden en de primaire munt te worden voor het maken van alledaagse transacties en is gemaakt door de Litecoin-blockchain te forken, die oorspronkelijk een vork van Bitcoin was.

In augustus 2017 werd geschat dat ongeveer 300 organisaties over de hele wereld betalingen in Dash accepteerden. Misschien wel de meest bekende is de App Store van Apple.

Met ingang van 2019 wordt nu geschat dat zo veel als 4.800 bedrijven accepteren Dash.

Het is bedoeld om veel van de problemen van Bitcoin te overwinnen, met name bestuur, snelheid en consensus.

Hoe werkt Dash?

streepje munt

Dash gebruikt een proof-of-work-algoritme dat vergelijkbaar is met Litecoin en Bitcoin, met name in hoe mijnbouw werkt. Dash is zo gemaakt dat tegen 2300 zal er een beperkte voorraad zijn van Dash.

Het doorloopt echter ook een halveringsproces vergelijkbaar met Bitcoin, in plaats van de blokbeloningen elk jaar met 50% te verlagen, Dash verlaagt blokbeloningen elk jaar met 7%.

Dash heeft ook een blokinterval van 2,5 minuten en een blokgrootte van 2 MB, hoewel dit in de toekomst kan worden verhoogd tot 400 MB. Als dit gebeurt, zal Dash transacties aanzienlijk versnellen.

Het belangrijkste kenmerk van Dash is dat gebruikers transacties anoniem of direct kunnen verzenden.

Deze functies zijn de InstantSend-functie voor het snel verzenden van transacties en de PrivateSend-functie voor het anoniem verzenden.

Afgezien hiervan is er niet zo veel bijzonder uniek aan hoe Dash werkt.

Dat gezegd hebbende, is het systeem van Dash versterkt om 51% aanvallen te voorkomen.

In een 51% wordt de langste keten gezien als de juiste wijziging en kan een entiteit met een meerderheidshash-snelheid in het geheim een ​​keten creëren die langer is dan de oorspronkelijke keten en deze publiceren.

Als dit gebeurt, hebben ze de macht om dubbele uitgaven te doen en transacties naar verschillende adressen te voorkomen.

Dash heeft 51% aanvallen overwonnen door een masternode-netwerk of ‘Long living Masternode Quorum’ (LLMQ) en ‘chainlocks’ te creëren.

Chainlocks voorkomt dat het netwerk wordt aangevallen door de ‘first-seen-regel’ te gebruiken. Voor elk nieuw blok dat op het netwerk wordt gevonden, wordt een willekeurig geselecteerd quorum van masternodes belast met het ondertekenen van het eerste blok dat elk van hen afzonderlijk ziet..

Als 60% van het quorum hetzelfde blok ziet, wordt er een bericht naar het hele netwerk gestuurd om geen ander blok dan het ondertekende blok te accepteren.

Bovendien kan Dash met masternodes, waarvan er ongeveer 3.400 zijn, nu onmiddellijk transacties bevestigen en de blockchain van Dash is misschien wel een van de veiligste die momenteel beschikbaar is..

Om de Dash blockchain zou zelfs duurder zijn dan het aanvallen van de Bitcoin-blockchain.

Dash heeft ook een premie van $ 100.000 voor iedereen die de PrivateSend-functie kan hacken. Tot dusver is het niemand gelukt dit te bereiken.

U kunt meer te weten komen over hoe Dash werkt door hun wit papier.

Is Dash de originele DAO?

Dash beweert de eerste gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) te zijn, twee jaar eerder dan Ethereum, de meest bekende DAO.

De DAO werkt door de winst van 10% block mining te nemen en deze in een fonds op te nemen. Het geld in dit fonds kan vervolgens worden gebruikt om projecten te financieren die zijn goedgekeurd door masternodes.

Het team achter Dash

team creëerde dash-munt

Evan Duffield is de belangrijkste figuur achter Dash en heeft de munt opgericht. Hij heeft een achtergrond in codering en financiën, een geweldige combinatie voor cryptocurrency.

Hij programmeert al sinds hij 15 was en raakte al vroeg geïnteresseerd in Bitcoin.

Duffield wilde experimenteren met Bitcoin, maar vond dat het te gevaarlijk zou zijn en daarom besloot hij zijn eigen munt uit te vinden waarmee hij dat zou kunnen doen.

In 2017 trad Duffield af als CEO van het Dash Core Project en werd hij opgevolgd door Ryan Taylor.

Hoe goed heeft Dash gepresteerd?

Op het moment van schrijven, volgens CoinMarketCap, Dash heeft een marktkapitalisatie van $ 849.475.178 en een circulerend aanbod van 8.981.092 tokens.

De hoogste marktkapitalisatie die Dash ooit heeft bereikt, was ongeveer $ 11 miljard in december 2017, met een munt die bijna $ 1.500 kost.

Echter, zelfs voordat deze Dash in maart 2017 een piek bereikte tegen Bitcoin van één Dash-munt die meer dan 0,1 Bitcoins kostte. Terwijl dit gebeurde, steeg de Dash naar Amerikaanse dollar niet zo significant.

Sinds het bereiken van de hoogste marktwaardering is Dash relatief stabiel.

Sommigen zeggen dat Dash overgewaardeerd is omdat het een munt zou moeten zijn die alleen voor transacties wordt gebruikt en niets meer. Het biedt geen slimme contracten of iets specifieks unieks, zoals slimme contracten of dApps.

Desondanks is Dash er nog steeds in geslaagd om een ​​aantal partnerschappen te smeden die zijn aanwezigheid over de hele wereld hebben versterkt en later kan een slimme contractlaag worden toegevoegd..

Dash is behoorlijk succesvol geweest in het pushen van hun cryptocurrency in regio’s waar onrust heerst, waar het kan fungeren als een alternatief voor de valuta in de regio, die mogelijk onstabiel is.

In Latijns-Amerika is Dash bijzonder populair geworden. Onlangs is Dash toegevoegd voor parkeerbetalingen in een Venezolaans winkelcentrum.

Venezuela is hiervan een belangrijk voorbeeld vanwege de economische crisis die daar de afgelopen jaren is ontstaan.

Dash is ook erg actief geweest in Afrika, het continent informeren over cryptocurrency en bankieren zonder bank.

Ze zijn misschien wel de snelste cryptocurrency die in ontwikkelingsregio’s verschijnt en dit kan het massale acceptatie helpen versnellen in vergelijking met andere cryptocurrencies..

Om de acceptatie te versnellen, is het echter zeer waarschijnlijk dat meer mensen smartphones nodig hebben die virtuele portefeuilles kunnen hosten.

Zoals meer handelaren accepteren Dash, het is waarschijnlijk dat de waarde zal stijgen.

Is Dash de moeite waard om in te investeren??

investeren in dash

Als je de positieve punten in Dash kunt zien, is Dash de moeite waard om in te investeren.

Hoewel het niet veel biedt op het gebied van tools of een platform voor ontwikkelaars, is het aantrekkelijk voor diegenen die gewoon een cryptocurrency willen die goed presteert voor betalingen.

Dit maakt Dash in directe concurrentie met Bitcoin.

Dash doet ongetwijfeld iets beter dan Bitcoin, zoals transactiesnelheden en mogelijk beveiliging. Als dat belangrijk voor je is, kan Dash aantrekkelijk zijn.

Dash heeft echter niet het volume en de vluchtigheid die Bitcoin heeft en daarom kan het moeilijker zijn om winst te maken door het te verhandelen.

Heeft Dash gebreken?

Dash moet de concurrentie afweren van rivalen op het gebied van privacymunten Monero en Zcash evenals een aantal andere munten die vechten om de nummer één privacymunt te zijn.

Sommigen beweren dat Dash eigenlijk niet zo privé is in vergelijking met zijn rivalen en als het echt wil concurreren op dit gebied, moet het meer doen.

Een andere zorg als privacymunt is die van overheidsregulering.

De meeste regeringen houden niet van het idee dat mensen anoniem geld kunnen sturen, omdat het kan worden gezien als een manier om geld uit illegale activiteiten wit te wassen.

Dash heeft geen ontwikkelingsfuncties, wat voor sommigen als een minpuntje kan worden gezien. Cryptocurrencies zoals Ethereum, die dergelijke functies wel bevatten, zijn erin geslaagd de acceptatie te versnellen.

Een ander probleem dat voor sommigen een probleem kan zijn, is of Dash echt gedecentraliseerd is of niet. Vanwege het masternode-netwerk is de besluitvorming meer gebonden aan deze groep.

Wat mensen sceptischer maakt, is dat masternodes deze macht voor lange periodes kunnen behouden en dat deze mogelijk niet wordt doorgegeven aan anderen die bij Dash betrokken zijn..

Er was ook controverse rond Dash toen het werd uitgebracht, omdat in de eerste twee dagen 2 miljoen Dash-tokens werden gedolven, wat de oprichters veel geld opleverde..

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • Dash heeft de 15e grootste marktkapitalisatie. In totaal $ 849.475.178 vanaf augustus 2019.
  • 4.800 handelaren accepteren Dash. In zekere zin concurreert Dash met PayPal.
  • 51% van de aanvallen is moeilijk uit te voeren. Dit komt door het masternode-netwerk en de chainlocks van Dash.
  • Dash is erg actief in de derde wereld. Vooral in landen die in economische crises verkeren.

Leer Dash te verhandelen met onze cursus cryptocurrency

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me