De Bitconnect-zwendel: de grootste prijsdaling in de cryptogeschiedenis

De Bitconnect-zwendel: de grootste prijsdaling in de cryptogeschiedenis

De Bitconnect-zwendel zal voor altijd de geschiedenis ingaan als een van de grootste cryptocurrency-scams die ooit hebben plaatsgevonden.

In een tijdsbestek van een paar jaar heeft Bitconnect duizenden mensen misleid om te investeren tot $ 3 miljard voordat ze worden gesloten, het leven van velen verwoestend.

Bitconnect dient ook als een waarschuwing voor ons over hoe schadelijk oplichting kan zijn, niet alleen voor de slachtoffers, maar voor de hele branche..

In dit artikel zullen we bekijken wat de Bitconnect-zwendel was, hoe deze de cryptocurrency-markt beïnvloedde en hoe u dergelijke zwendel kunt voorkomen.

Wat was de Bitconnect-zwendel?

Bitconnect (of, zoals het soms wordt geschreven, BitConnect of bitconnect) was simpelweg een Ponzi-regeling die gebruik maakte van een open-source cryptocurrency die het BCC-tickersymbool gebruikte.

De oorsprong van de Bitconnect-zwendel is niet helemaal duidelijk, hoewel algemeen wordt aangenomen dat deze in India is begonnen.

Wat bekend is, is dat het bedrijf BitConnect Ltd. in 2016 in het VK is geregistreerd.

Men gelooft ook dat de regeling begon oorspronkelijk populair te worden Bitcoin, dat gezegd hebbende na de ICO lijkt het erop dat Bitconnect zich uitsluitend richtte op mensen die BCC kochten.

Voordat het zelfs maar gelanceerd was, trok Bitconnect veel negatieve aandacht van degenen die betrokken zijn bij de cryptocurrency-gemeenschap.

Zoals veel oplichting (al dan niet gerelateerd aan cryptocurrency), beloofde Bitconnect hoge rendementen tot 10% (wat enorm is!).

De cryptocurrency achter de zwendel was in feite echt, maar de organisatie rond de cryptocurrency was allesbehalve legitiem.

De belangrijkste factor achter de Bitconnect-zwendel was het uitleenplatform die een vermeende handelsbot gebruikte.

Het businessplan is vanaf het begin erg vreemd:

  • U zou uw Bitcoin op hun platform storten en in ruil daarvoor zou u BCC ontvangen.
  • Je zou ze dan de BCC terug lenen aan hun platform (inderdaad erg visachtig!) En ze zouden de BCC gebruiken voor hun handelsbot.
  • Je zou een dagelijkse winst verdienen (omdat de bot nooit verliezen heeft geleden!).

De bot, zo beweerden ze, was in staat om het rendement beter te maken dan de gemiddelde daghandelaar. Ze beweerden dat de bot dagelijks minstens 1-2% verdiende (nogmaals, dit is een belachelijk rendement!).

De regeling had verschillende niveaus voor hoeveel u in de regeling hebt geïnvesteerd.

Afhankelijk van uw niveau, kunt u ofwel worden beloond door een hoger dagelijks rendement te ontvangen, ofwel uw geïnvesteerde bedrag eerder terugkrijgen.

Degenen die in de zwendel hadden geïnvesteerd, werden ook beloond voor het betrekken van meer mensen bij de zwendel.

Eigenlijk, de meerderheid van de mensen die geld verdienden, verdienden het via gelieerde links, niet van de handelsbot.

Het verwijzingsprogramma was prominent aanwezig op sociale media en YouTube, met veel YouTubers die video’s maakten over het geld dat ze hadden verdiend.

De YouTubers die deze video’s maakten, schepten vaak op over hun winsten, maar niets was afkomstig van het verhandelen van BCC of het uitleenplatform, het was allemaal van verwijzingen.

Op het hoogtepunt van de zwendel in december 2017, Bitconnect behoorde tot de top 20 van cryptocurrencies in de wereld en één BCC zou u $ 463 kosten, een enorme stijging ten opzichte van $ 0,17 aan het begin van het jaar.

De eerste en enige jaarlijkse ceremonie

Hoewel de Bitconnect-zwendel investeerders veel geld heeft verloren, zal het voor veel waarnemers altijd herinnerd worden vanwege de eerste en enige jaarlijkse ceremonie die plaatsvond in Pattaya, Thailand..

Bitconnect werd synoniem voor Carlos Matos en deze beroemde YouTube-video. We moedigen je echt aan om ernaar te kijken om een ​​idee te krijgen van de waanzin.

In de video begint Matos op hilarische wijze zijn toespraak door te zeggen: ‘hey hey hey’ en vervolgens energiek ‘Bitconnect!’ Te roepen.

Misschien nog komischer is dat hij vertelt over hoe mensen hem vertelden dat ze dachten dat het een ‘oplichtersspel’ zou zijn en dat zelfs zijn vrouw niet in hem geloofde..

Het is sindsdien de inspiratie geworden voor een aantal memes.

De val

bitconnect vallen

Ondanks veel scepsis van mensen die betrokken waren bij de cryptocurrency-gemeenschap, deed Bitconnect het redelijk goed voor zichzelf.

Op hun hoogtepunt verdienden ze tot $ 3 miljard, en toen verdween hun site plotseling.

Gebruikers werden vervolgens geïnformeerd dat Bitconnect zijn uitleenplatform stopte en dat iedereen die had geïnvesteerd Bitconnect-tokens (BCC) zou ontvangen.

Dat werd toen bij het grote publiek bekend de US District Court, Western District of Kentucky had een tijdelijk straatverbod uitgevaardigd tegen Bitconnect en hun bezittingen bevroren.

Een belangrijk ding om te onthouden over Bitconnect-tokens was dat ze waren gekoppeld aan hoe goed de handelsbot presteerde.

Mensen realiseerden zich toen dat de handelsbot waarschijnlijk was uitgeschakeld of mogelijk nooit heeft bestaan.

Dit betekende dat de waarde van de munten zeer twijfelachtig was, en dus begon dit een enorme verkoopgolf.

De nasleep

In totaal, Bitconnect verloor tot 95% van zijn totale waarde in een paar dagen, die ongeveer gelijk was aan $ 2,5 miljard.

Toen de Bitconnect-zwendel uitbrak, devalueerde het niet alleen BCC, maar ook vele andere cryptocurrencies.

Tegenwoordig is Bitconnect een grote grap onder de cryptocurrency-gemeenschap en een snelle Google-zoekopdracht zal veel memes opleveren, meestal met Carlos Matos.

Je zou kunnen zeggen dat Bitconnect een nog grotere grap is geworden dan Dogecoin, zij het niet opzettelijk.

Meer recentelijk heeft Matos zich tegen Bitconnect gekeerd en beweert dat hij ook geld heeft verloren en zich eerder het slachtoffer heeft gevoeld van oplichting.

Hij beweert dat hij oorspronkelijk $ 26.500 had geïnvesteerd en op het hoogtepunt van Bitconnects succes $ 250.000 had kunnen nemen, maar besloot pas om zich terug te trekken toen het te laat was..

Maar helaas zal het verhaal van Bitconnect niet voorkomen dat meer mensen hun spaargeld verliezen door te investeren in nep-cryptocurrencies..

Tegenwoordig gaat de cryptocurrency-zwendel OneCoin nog steeds sterk en zou hij meer dan € 4 miljard hebben verworven.

De enige manier om dergelijke oplichting te overwinnen, is door mensen meer te leren over hoe ze kunnen worden herkend en hoe cryptocurrency werkt.

Het grootste probleem met cryptocurrency is zijn eigen succes. Mensen horen over de enorme voordelen die sommige mensen hebben verworven en geloven dat dit voor iedereen mogelijk is.

Helaas is dit gewoon niet waar.

Veel mensen die hun fortuin verdienden met het verhandelen van cryptocurrency hadden geluk en kwamen al heel vroeg in een goede zaak terecht.

Voor de meeste mensen is dit gewoon niet mogelijk, en ze moeten in plaats daarvan streven naar duurzame winsten in de loop van de tijd.

De zwendel gaat door …

De sluiting van Bitconnect maakte niet meteen een einde aan de zwendel. Net als veel andere oplichting, hebben de makers simpelweg de naam veranderd.

Een van de reïncarnaties van Bitconnect was BitConnectX en, net als zijn voorganger, is het een duidelijk Ponzi / piramidespel.

Het is zeer waarschijnlijk dat, hoe vaak dergelijke oplichting ook wordt stopgezet, er altijd een andere op zijn plaats zal verschijnen.

Hoe kan ik mezelf beschermen tegen dergelijke oplichting??

bitconnect oplichting

Voor velen, piramidespelen zijn niet duidelijk totdat ze uit elkaar vallen, maar er zijn dingen waar u op kunt letten als u een oplichterij vermoedt.

Eerst en vooral, vertrouw nooit iemand die garant staat voor rendement! Ooit! Bij het handelen is dit simpelweg niet iets dat u kunt beloven.

Het is altijd mogelijk om alles wat u investeert te verliezen of op zijn minst af en toe verliezen te lijden.

Ten tweede moeten mensen het idee overwinnen om tonnen geld te verdienen met cryptocurrency, zoals hierboven vermeld.

Om echt geld te verdienen met het verhandelen van cryptocurrency, je moet een plan hebben, net zoals u zou doen met elk ander verhandelbaar instrument.

Er waren ook een aantal andere dingen over Bitconnect die rode vlaggen opriepen.

Een van de eerste was dat er was geen onmiddellijke optie om uw geld op te nemen.

De meerderheid van de mensen die in Bitconnect investeerden, zouden meer dan 100 dagen moeten wachten om hun winst te zien. Het op deze manier vergrendelen van uw cryptocurrency is erg riskant.

Een andere belangrijke les die van Bitconnect is geleerd, is om wees voorzichtig met het verhandelen van bots. Zelfs als Bitconnect er een had, staan ​​ze bekend als enorme oplichting of maken ze enorme fouten.

Je moet er ook voor zorgen dat je luistert naar invloedrijke personen in de cryptocurrency-gemeenschap.

Ze hebben het allemaal gezien en kunnen een zwendel meestal gemakkelijk herkennen, vaak vanaf het begin, zoals velen deden met Bitconnect.

Je zou ook moeten kunnen achterhalen wie er achter de cryptocurrency zit. Iedereen weet bijvoorbeeld dat Vitalik Buterin de maker is van Ethereum.

Typisch, degenen die oplichting plegen, willen hun identiteit verborgen houden.

Verder zou u in staat moeten zijn om te onderzoeken hoe een cryptocurrency werkt. Met Bitconnect was dit niet mogelijk omdat er wel geen wit papier.

Als dingen te mooi lijken om waar te zijn, is dat meestal zo

Bitconnect is een geweldig voorbeeld van iets dat simpelweg te mooi is om waar te zijn. Ze waren niet alleen een cryptocurrency, maar ze waren ook een exchange.

Denk er over na; u leent ze uw munten en in ruil daarvoor gebruiken ze het geld om te handelen met een bot en krijgt u er rente voor terug? Er zijn zoveel rode vlaggen in dat soort businessplan.

Geld verdienen vereist zelden geen enkele inspanning.

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • Bitconnect-zwendel was een van de grootste cryptocurrency-zwendel. Het belangrijkste onderdeel van hun zwendel was hun nep-handelsbot die rendement garandeerde.
  • Op het hoogtepunt van de zwendel in december 2017 hadden ze $ 3 miljard verdiend. Ze waren ook een van de 20 beste cryptocurrencies ter wereld geworden.
  • Toen de zwendel uitbrak, verloor Bitconnect binnen enkele dagen 95% van zijn waarde. Op het moment van schrijven zijn dit de grootste prijsdalingen die ooit in cryptocurrency hebben plaatsgevonden.
  • Door de Bitconnect-zwendel te bestuderen, kunnen we andere zwendel opsporen. Vanaf het begin waren er een aantal veelbetekenende signalen.

Leer cryptocurrencies te verhandelen met onze cryptocurrency-handelscursus

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om The Bitconnect Scam: The Biggest Price Plunge In Crypto History van te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me