De ultieme gids voor Bitcoin: wat is het?

Alles wat u nodig heeft om aan de slag te gaan in Bitcoin

Wat is bitcoin? Laten we meteen ter zake komen. Als dit de eerste keer is dat u een artikel over Bitcoin leest – een van de meest populaire woorden die we steeds tegenkomen in de sectie economie en financiën op onze nieuwswebsites – willen we ervoor zorgen dat u goed geïnformeerd wordt en klaar om deel te nemen aan discussies. Er zijn in feite veel discussies over Bitcoin en het lijkt erop dat met het verstrijken van de jaren de ophef eromheen niet wegebt.

We denken dat iedereen op zijn minst de basisprincipes achter de meest populaire cryptocurrency moet kennen, zodat ze een mening kunnen uiten en voor zichzelf kunnen beseffen of het iets is om van te profiteren of liever af te wijzen..

Laten we gaan…

Wat is Bitcoin?

wat is bitcoin, bitcoin cryptocurrency

Bitcoin is simpelweg geld.

Beschouw Bitcoin als een digitaal bezit.

Het is een cryptocurrency, wat in feite een gedecentraliseerde en gecodeerde digitale valuta betekent. Er is geen centrale bank, administrateur of andere tussenpersonen.

Bitcoins kunnen van de ene gebruiker naar de andere worden verzonden op een P2P (peer-to-peer) Bitcoin-netwerk.

Bitcoin is de online versie van contant geld.

Hoewel het de bedoeling is om het te gebruiken om producten en diensten te kopen, zijn er nog niet veel winkels of bedrijven die Bitcoins als betaling accepteren. Hun aantal neemt echter met het verstrijken van de dagen toe.

Bent u geïnteresseerd in het verhandelen van Bitcoin??

Wie heeft Bitcoin gemaakt?

Laten we het hebben over wie Bitcoin heeft gemaakt en hem / haar / zij de erkenning geven die ze verdienen.

Satoshi Nakamoto is gecrediteerd voor de ontwikkeling van Bitcoin in 2009, maar het is een bekend feit dat dit slechts een pseudoniem voor een enkele persoon of een groep mensen die aan het idee werkten.

Nakamoto verdween in feite van internet in 2011 en liet slechts een paar aanwijzingen achter over wie hij / zij / zij zouden kunnen zijn.

Leuk weetje: door de jaren heen waren er veel mensen die publiekelijk beweerden dat ze Satoshi waren. De meesten van hen konden echter geen solide bewijs leveren om hun beweringen te ondersteunen.

Een journalist heeft ooit aangekondigd dat Dorian Nakamoto uit Californië de echte “maker” van Bitcoin is omdat ze veel overeenkomsten tussen de twee persona’s ontdekte. De bewering werd echter door Dorian weerlegd.

De anonimiteit van de maker is essentieel en daar zijn velen het over eens. Vanwege de aard van de creatie, verwijdert het verwijderen van de enige identiteit die kan worden geassocieerd met Bitcoin elke invloed op de politiek, regels en besluitvorming van de gemeenschap. Het wordt allemaal een zichzelf in stand houdend systeem voor de mensen zonder enige invloed.

Hoe wordt Bitcoin gemaakt??

bitcoin mining, een mijnwerker beloond met bitcoin

Bitcoins worden gemaakt door middel van een proces dat mining wordt genoemd. De kerntechnologie erachter wordt blockchain-technologie genoemd.

Het is afhankelijk van een netwerk van knooppunten en garandeert de integriteit van de transactiegeschiedenis door consensus te bereiken. Validatie is een onderdeel van het proces.

Wanneer een transactie is gevalideerd, zullen knooppunten racen, met vallen / opstaan ​​om een ​​moeilijke wiskundige puzzel op te lossen die zware computerbronnen vereist.

De eerste computer die de vergelijking oplost, wordt beloond met Bitcoins.

Dit proces heet ‘Bitcoin-mijnbouw‘En het protocol wordt Proof of Work (PoW) genoemd.

Het mijnbouwproces dient twee doelen:

  1. Om nieuwe Bitcoins te maken
  2. Om de verwerking van transacties in het netwerk te vergemakkelijken

Houd er rekening mee dat bitcoin mining veel energie, hardware en bandbreedte vereist. Als u besluit om dit thuis te doen, zullen de elektriciteitskosten waarschijnlijk opwegen tegen de Bitcoin-waarde je zult aan het eind de mijne.

Handel nu in Bitcoin

Kenmerken van Bitcoin

Laten we het hebben over de belangrijkste kenmerken van Bitcoin:

Decentralisatie

decentralisatie, bitcoin-netwerk

Een van de belangrijkste kenmerken van Bitcoin is dat het gedecentraliseerd is. Er is geen enkele instelling of entiteit die het Bitcoin-netwerk reguleert.

Hoe wordt het onderhouden?

Door een groep vrijwillige codeurs en wordt beheerd door een open netwerk van computers, verspreid over de hele wereld.

Dit soort operaties is aantrekkelijk voor veel mensen en groepen die zich nogal ongemakkelijk voelen bij de controlebanken en de oefeningen van de overheid op hun geld.

Met Bitcoin wordt elke financiële transactie onderhouden door het open netwerk, is het eigendom van niemand en hoeft u aan niemand vergoedingen te betalen.

Hoeveel zijn er daarbuiten?

Het totale aantal Bitcoins dat ooit kan bestaan ​​is 21 miljoen.

Er bestaan ​​momenteel meer dan 17 miljoen Bitcoins. Dit aantal kan echter elke 10 minuten veranderen wanneer er nieuwe blokken worden gewonnen.

Elk blok voegt ongeveer 12,5 Bitcoins toe aan omloop.

Er zijn nog meer dan 3 miljoen Bitcoins die nog moeten worden gedolven.

3-4 miljoen Bitcoins zijn in de loop der jaren verloren gegaan doordat mensen hun digitale portemonnee-informatie zijn vergeten (meer daarover hieronder).

Waar bewaar je je Bitcoins??

Je bewaart ze in een digitale portemonnee.

U moet een dergelijke portemonnee hebben, aangezien dit de belangrijkste stap is in het proces om Bitcoins te verkrijgen. Bitcoins zijn het digitale equivalent van contant geld en een Bitcoin-portemonnee is het digitale equivalent van uw fysieke portemonnee.

Wat het in de portemonnee is opgeslagen, is een veilige privésleutel, die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot Bitcoin-adressen en transacties uit te voeren.

U kunt op elk moment inloggen en uw saldo bekijken. Houd er echter rekening mee dat u heel voorzichtig moet zijn bij het opslaan van uw wachtwoord en sleutel. Als u de toegang verliest, verliest u uw portemonnee en het bedrag dat u erin heeft.

Onomkeerbare transacties

Traditionele betalingswijzen, zoals bankoverschrijvingen, kunnen worden gevolgd en indien nodig worden teruggedraaid.

Dat is echter niet het geval met Bitcoin. Als u geld heeft verzonden, kunt u het niet terugkrijgen. Controleer nogmaals het adres waarnaar u de Bitcoins verzendt.

Anonimiteit

anonimiteit, anonieme man die bitcoin verzendt

Over transacties gesproken, de afwezigheid van een ‘validator’ of enige vorm van centrale regulering betekent dat gebruikers zich niet hoeven te identificeren wanneer ze bitcoin naar een andere gebruiker sturen. Wanneer u een transactieverzoek indient, moet het protocol bevestigen dat de afzender inderdaad de benodigde Bitcoin heeft en de bevoegdheid om deze te verzenden. Het systeem hoeft uw identiteit niet te kennen.

U wordt alleen geïdentificeerd aan de hand van het adres van uw portemonnee.

Dit kenmerk van Bitcoin heeft het behoorlijk aantrekkelijk gemaakt voor de zwarte markt.

Alhoewel, wetshandhaving heeft methoden ontwikkeld om gebruikers te identificeren indien nodig.

Deelbaarheid

Tegenwoordig kost één bitcoin meer dan $ 10.000. Er zijn echter kleinere eenheden dan één bitcoin. De kleinste van allemaal wordt een satoshi genoemd en het is honderd miljoenste van een bitcoin (0,00000001), wat tegen de huidige prijzen ongeveer een honderdste cent is. Hierdoor zijn microtransacties mogelijk waarvoor traditioneel elektronisch geld niet kan worden gebruikt.

Beweeglijkheid

Een ander belangrijk kenmerk van Bitcoin is dat het zeer vluchtig is.

De zeer vluchtige aard ervan ondermijnt het vermogen van Bitcoin om als een goede valuta te functioneren, maar het is ook een kenmerk dat investeerders en cryptoliefhebbers aantrekt..

Factoren die kunnen verklaren waarom Bitcoin zo volatiel is, zijn nieuwsgebeurtenissen, marktomvang, regulering, lage liquiditeit, ongelijkheid van rijkdom en meer.

Populariteit

bitcoin als de meest populaire cryptocurrency

Waarom is Bitcoin zo populair en velen beschouwen het als een waardevol bezit? Nou, dat komt waarschijnlijk omdat het niet wordt gecontroleerd door de overheid of een bank. Mensen kunnen hun Bitcoins ook uitgeven zonder tonnen persoonlijke informatie te verstrekken. Transacties worden geregistreerd, maar niemand weet welk rekeningnummer van u was.

Mensen zijn ook bereid ze in te ruilen voor echte goederen, diensten en zelfs contant geld.

Niet alleen dat, maar het is ook erg moeilijk om Bitcoins te kopiëren, neppe te maken of er een uit te geven die u niet bezit.

Mogelijkheden

Hoewel Bitcoin en andere cryptocurrencies vanwege hun anonimiteit vaak op de zwarte markt worden gebruikt, zijn er tal van grote bedrijven die Bitcoin als een legitieme betaling accepteren..

Enkele daarvan zijn Dell, Microsoft, Expedia, Overstock.com, enz. U kunt uw Subway- en KFC-bestelling ook in Bitcoins in Canada betalen.

Bitcoin is ook erg populair geworden in derdewereldlanden onder mensen die dat niet hebben toegang tot traditionele banken.

Naar verwachting zullen op termijn steeds meer plaatsen het gebruik van Bitcoin mogelijk maken.

Hoewel veel mensen zich aangetrokken voelen tot de handel in cryptocurrency als een manier om snel geld te verdienen, begint het algemene erkenning te krijgen als een manier om te betalen voor producten en diensten..

Hoe aan Bitcoin te komen?

Naast het mijnbouwproces, dat we eerder hebben uitgelegd, zijn er nog enkele andere manieren waarop u Bitcoin kunt verkrijgen. Daar zijn ze:

Koop Bitcoin online

koop bitcoin online

Download een Bitcoin-portemonnee voordat u overweegt Bitcoins online te kopen. Er zijn vier soorten wallets die u kunt gebruiken: mobiel, web, desktop en hardware.

Nadat u een portemonnee heeft gedownload, moet u een account aanmaken op een cryptocurrency-uitwisseling die moet worden goedgekeurd door uw portemonnee-provider.

Cryptocurrency-uitwisselingen zijn marktplaatsen waar u cryptocurrencies kunt verhandelen aan kopers in ruil voor echt geld of andere cryptocurrencies.

Bankoverschrijvingen of creditcardbetalingen worden door de meeste beurzen geaccepteerd.

Koop Bitcoin persoonlijk

Dat klopt. Als je daar geen zin in hebt Bitcoin online kopen, u kunt dat persoonlijk doen.

Gebruik websites zoals Muntautomaat Radar om u te helpen een Bitcoin-geldautomaat in de buurt te vinden. Het lijkt erg op een gewone geldautomaat, behalve dat u contant geld inwisselt voor bitcoin.

U kunt ook websites zoals LocalBitcoins om mensen te ontdekken die bereid zijn Bitcoin persoonlijk in te wisselen voor contant geld.

Doe dingen online voor Bitcoin

Een manier om aan Bitcoin te komen, is door mobiele of online games te spelen. U kunt games op uw telefoon spelen en daadwerkelijk in Bitcoin worden betaald. Houd er echter rekening mee dat u veel advertenties zult krijgen, want deze Bitcoin-kranen zijn er tenslotte voor het geld.

Een andere manier om Bitcoins te verdienen, is door taken op verschillende websites uit te voeren. Sommige bedrijven betalen u in Bitcoin als u hun websites test, berichten retweet / deelt, hun enquêtes invult, enz.

Sommige cryptocurrency-blogs, forums op nieuwskanalen kunnen u ook in Bitcoin betalen als u uw inzichten en kennis bijdraagt ​​en deze op hun website / blog publiceert.

Laatste gedachten:

We hopen dat je na het lezen van The Ultimate Guide to Bitcoin: What Is Bitcoin meer weet over Bitcoin en al hebt nagedacht over de mogelijkheid om deel uit te maken van de Bitcoin-gemeenschap..

Zo niet, dan kunt u de volgende keer dat iemand het vermeldt misschien deelnemen aan de discussie en uw goed geïnformeerde mening geven.

Houd je geest open. Wijs niet af wat wordt beschouwd als een van de grootste technologische doorbraken van de 21e eeuw. We kunnen niet ontkennen dat met de opkomst van Bitcoin het financiële landschap van de wereld zeker veel is veranderd. Bitcoin daagt de manier uit waarop mensen over geld denken en daarmee de traditionele financiële modellen.

Wie weet waar de cryptocurrency-razernij ons hierna zal brengen!

Als je het leuk vond om te lezen De ultieme gids voor Bitcoin: wat is Bitcoin? Zorg ervoor dat u enkele van onze andere artikelen over Bitcoin en andere cryptocurrencies hier leest. En vergeet niet om het een like te geven en het te delen met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Disclaimer: cryptocurrencies zijn zeer vluchtig. Uw kapitaal loopt gevaar

Handelsanalyse is geen betrouwbare indicator voor huidige of toekomstige prestaties, aangezien de omstandigheden in de loop van de tijd kunnen veranderen. Voordat u investeringsbeslissingen neemt, dient u advies in te winnen bij onafhankelijke financiële adviseurs.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me