Een beginnershandleiding voor rimpel

Wat is rimpel? Een gids voor beginners

Ripple is een cryptocurrency en een for-profit platform ontwikkeld door Ripple Labs. Ripple biedt valutawisseldiensten en realtime betalingsvereffeningsdiensten aan banken en andere financiële instellingen. Meer dan 100 bedrijven over de hele wereld werken samen met Ripple en gebruiken het voor snelle en probleemloze transacties.

Ripple’s eigen cryptocurrency, XRP, is de op twee na grootste cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie. Hoewel u XRP kunt kopen, is de primaire functie van XRP het verschaffen van liquiditeit aan banken om grensoverschrijdende transacties te vergemakkelijken. Alle munten van Ripple zijn voorgemijnd en Ripple Labs controleert wanneer nieuwe munten worden uitgegeven. Momenteel zijn er bijna 39 miljard XRP in omloop. Ripple Labs geeft nieuwe munten uit wanneer dat nodig is om de voorraad in omloop te houden.

Transacties die plaatsvinden op Ripple zijn niet beperkt tot alleen XRP. Het platform ondersteunt traditionele fiat-valuta’s zoals de dollar, euro, pond en yen. Het ondersteunt zelfs andere cryptocurrencies. De primaire functie van Ripple is om op te treden als facilitator voor het wisselen van valuta en als betalingsverwerker. Ripple concurreert met betalingssystemen zoals Swift en ACH en brengt blockchain-beveiliging naar de grensoverschrijdende betalingssector. Het is bedoeld om wereldwijde transacties sneller en meer gedecentraliseerd te maken.

Inhoud

Wat is Ripple?

Een korte geschiedenis van Ripple

Hoe werkt Ripple?

Verschil tussen Ripple en XRP

Hoe kun je XRP kopen?

Wat zijn de kenmerken van Ripple?

Wat zijn de toepassingen van Ripple?

Wat zijn foutmeldingen voor xCurrent, xRapid en xVia?

Wat zijn de voordelen van Ripple?

Gevolgtrekking

Wat is Ripple?

Ripple is een open-sourceprotocol dat in 2012 is uitgebracht door Chris Larsen en Jeb McCaleb. Het stelt gebruikers in staat om snellere transacties te doen tegen lagere kosten in vergelijking met andere platforms. Ripple werkt op een open-source, peer-to-peer, gedecentraliseerd platform, waardoor gebruikers geld kunnen overboeken in de vorm van traditionele fiat-valuta’s of andere cryptocurrencies. Ripple is een gedecentraliseerd platform. Dit betekent dat er geen centrale autoriteit of derde partij is die de regels van het platform bepaalt.

Ripple is gemaakt als een systeem dat door banken kan worden gebruikt. De meeste mensen hebben een misvatting over Ripple dat het is ontworpen om gewoon een andere cryptocurrency te zijn. Ripple is veel meer dan dat. Het is een betalingsprotocol dat wordt gebruikt door banken en andere financiële instellingen. Het platform heeft ook zijn eigen cryptocurrency genaamd XRP. Het platform stelt zijn gebruikers in staat om overal ter wereld directe transacties te verwerken. Het maakt het wisselen van valuta, overboekingen en realtime brutoverevening mogelijk. Alle transacties worden geregistreerd in een grootboek en zijn toegankelijk voor iedereen die de transactiegeschiedenis wil inzien. Ripple werkt samen met meer dan honderd financiële instellingen die naadloze grensoverschrijdende betalingen mogelijk maken.

Een korte geschiedenis van Ripple

Hoewel Ripple in 2012 werd opgericht, is het idee van Ripple terug te voeren tot 2004, vier jaar vóór Bitcoin. In 2004 ontwikkelde een Canadese webontwikkelaar, Ryan Fugger, RipplePay. In 2005 werd RipplePay.com uitgebracht. Het fungeerde als een gedecentraliseerd monetair systeem en maakte veilige online betalingsopties mogelijk voor online gemeenschappen. RipplePay was bijna een voorloper van blockchain / cryptocurrencies. RipplePay kreeg echter geen grip en zag geen brede acceptatie. Fugger werd benaderd door Jared McCaleb en Chris Larsen, die een digitaal valutasysteem wilden creëren dat gebruik maakte van de consensus van de gemeenschap om transacties te verifiëren.

De ontwikkeling van Ripple begon in 2011, met de bedoeling een gedecentraliseerde digitale valuta te creëren die geen gebruik maakte van mining of blockchain. De leden verifiëren transacties op dit netwerk via een consensusmechanisme. Het Ripple-protocol wilde snelle transacties realiseren met traditionele valuta zonder de lange wachttijden en hoge transactiekosten van traditionele betalingsverwerkingssystemen. Het protocol creëerde ook een token genaamd XRP om extra liquiditeit te bieden.

Ripple werd gelanceerd in 2012 en begon grip te krijgen bij banken en andere financiële instellingen omdat het hen in staat stelde om overmakingen sneller en kosteneffectiever af te wikkelen. Ripple heeft momenteel meer dan 100 partners die zijn protocol gebruiken voor naadloze grensoverschrijdende transacties. De oprichters van Ripple hebben financiering opgehaald via institutionele investeerders en durfkapitaal.

Hoe werkt Ripple?

Ripple maakt geen gebruik van traditionele consensusmechanismen zoals proof-of-work (PoW) of proof-of-stake (PoS). In plaats daarvan vertrouwen transacties op Ripple op een consensusprotocol om alle transacties op het netwerk te valideren. Het consensusprotocol voorkomt ook dubbele uitgaven en verbetert de integriteit van het netwerk. Als een gebruiker bijvoorbeeld een transactie met meerdere gateways initieert en hetzelfde bedrag naar alle gateways verzendt, worden alle transacties behalve de oorspronkelijke transactie verwijderd. Transacties worden vrijwel onmiddellijk bevestigd en omdat er geen gecentraliseerde autoriteit is om het netwerk te beïnvloeden, wordt het beschreven als gedecentraliseerd.

Het consensusmechanisme van Ripple vereist dat elk lid van het netwerk de exacte kopie van het grootboek heeft. De transacties worden gevalideerd wanneer de meerderheid van de leden een consensus bereikt. Als de netwerkleden er niet in slagen een consensus te bereiken, begint het validatieproces opnieuw totdat er overeenstemming is bereikt.

Het Ripple-netwerk houdt alle IOU’s bij. De transactiegeschiedenis is openbaar beschikbaar in het Ripple-grootboek. Hoewel de transactiegeschiedenis openbaar beschikbaar is op de blockchain, kan Ripple de inhoud van het grootboek niet koppelen aan een persoon of bedrijf. Het Ripple-grootboek wordt beheerd door servers die de transacties continu vergelijken en een consensus bereiken. Er wordt een nieuw grootboek aangemaakt en elk bevat een perfect overzicht van rekeningen en transacties. Het platform biedt binnen enkele seconden cryptografisch beveiligde en algoritmisch geverifieerde transacties.

Ripple heeft zijn eigen valuta genaamd XRP. XRP wordt een overbruggingsvaluta genoemd omdat het geen onderscheid maakt tussen andere cryptocurrencies of traditionele fiat-valuta’s. Dit maakt het wisselen van de ene valuta voor een andere uiterst eenvoudig. Het XRP-grootboek staat alleen vooraf goedgekeurde mijnwerkers toe om transacties te valideren. Er bestaan ​​100 miljard XRP’s, die allemaal vooraf zijn gedolven en gedistribueerd via weggeefacties. Van de 100 miljard XRP die er bestaan, zijn er bijna 39 miljard in omloop, terwijl de rest in bewaring is van Ripple Labs. De XRP die bij Ripple Labs is opgeslagen, wordt periodiek vrijgegeven volgens vraag en aanbod.

RippleNet

RippleNet is het wissel- en overmakingssysteem van Ripple, dat helpt bij het uitvoeren van veilige, probleemloze grensoverschrijdende betalingen. RippleNet werkt samen met betalingsverwerkers, banken en financiële instellingen, met in totaal meer dan 200 partners. Deze partnerschappen maken van Ripple het meest toegankelijke betalingsnetwerk ter wereld. De partnerschappen van Ripple met financiële instellingen zijn cruciaal voor de acceptatie van RippleNet. Financiële instellingen zijn weggebleven van blockchain-technologie. Ze zien Ripplenet echter als een project dat helpt bij grensoverschrijdende geldovermakingen.

Grote financiële instellingen die samenwerken met Ripplenet zijn:

 • American Express
 • Barclays
 • bank van Amerika
 • Merrill Lynch
 • JP Morgan
 • Santander
 • Moneygram
 • TD Bank
 • Accenture

Ripplenet heeft ook verschillende zakelijke betalingssoftware-oplossingen.

 • xRapid – Met xRapid kunnen financiële instellingen XRP gebruiken om goedkope liquiditeit te vinden.
 • xVia – xVia zorgt voor naadloze communicatie tussen financiële instellingen.
 • xCurrent – xCurrent maakt gebruik van Interledger Protocol (ILP), waarmee banken transacties vrijwel onmiddellijk kunnen verwerken. ILP maakt interoperabiliteit tussen financiële netwerken mogelijk.

Verschil tussen rimpel en XRP

Ripple is een betalingssysteem waarmee valuta wordt uitgewisseld en overgemaakt, dat werkt op een open-source, gedecentraliseerd peer-to-peer-platform waarmee gebruikers geld kunnen overboeken in de vorm van cryptocurrencies of traditionele fiat-valuta’s. XRP is de eigen cryptocurrency van Ripple die wordt gebruikt om transactiekosten op het netwerk te betalen. Gebruikers moeten minimale transactiekosten betalen wanneer ze het Ripple-netwerk gebruiken om transacties te voltooien.

XRP is een overbruggingsvaluta die het wisselen van valuta snel en gemakkelijk maakt. Er zijn 100 miljard voorgedolven XRP’s, waarvan er bijna 39 miljard in omloop zijn, terwijl de rest in bewaring is van Ripple Lab. De waarde van XRP is behoorlijk volatiel geworden, met een piek van $ 3,00 in 2018.

Hoe kunt u XRP kopen?

hoe Ripple XRP te kopen

Het is eenvoudig om XRP te kopen. U kunt XRP kopen via cryptocurrency-uitwisselingen met behulp van de volgende stappen.

 • Stel uw digitale portemonnee in – Om XRP te kopen via een cryptocurrency-uitwisseling, moet u eerst een digitale portemonnee kopen en instellen.
 • Nadat u uw portemonnee heeft ingesteld, moet u uw account instellen bij een centrale die XRP ondersteunt. Er zijn verschillende uitwisselingen zoals eToro ondersteuning voor XRP.
 • Zodra uw account bij de beurs is aangemaakt, moet u uw account verifiëren voordat u gaat handelen. De meeste uitwisselingen vereisen details zoals identiteitsbewijs, die zullen worden geverifieerd. Zodra het verificatieproces is voltooid, kunt u beginnen met handelen.
 • Nadat uw account is geverifieerd, kunt u inloggen op uw account en naar de cryptocurrency (in dit geval XRP) zoeken en deze kopen. Na aankoop kunt u uw XRP opnemen en opslaan in uw digitale portemonnee.

Wat zijn de kenmerken van Ripple?

 • Ripple staat bekend om zijn digitale betalingsprotocol, zijn eigen cryptocurrency genaamd XRP. XRP fungeert als een overbruggingsvaluta waardoor het wisselen van valuta snel en eenvoudig gaat.
 • Ripple gebruikt geen mijnbouw om transacties te valideren en te voltooien. In plaats daarvan gebruikt het een consensusmechanisme waarbij de netwerkleden een consensus bereiken voordat ze elke transactie valideren. Als de leden geen overeenstemming kunnen bereiken, begint het valideren van een transactie opnieuw.
 • Het uitwisselings- en overmakingssysteem van Ripple is vergelijkbaar met het SWIFT-betalingssysteem. Banken en financiële instellingen gebruiken het SWIFT-systeem voor internationale transacties.
 • Transacties op het Ripple-netwerk zijn energiezuinig, hebben lage transactiekosten en worden binnen enkele seconden bevestigd. Vergeleken met andere cryptocurrency-transacties, die langer duren, hoge transactiekosten met zich meebrengen en veel energie gebruiken om te verwerken.

Wat zijn de toepassingen van Ripple?

Ripple werkt anders dan andere cryptocurrencies, die tot doel hebben financiële instellingen te verwijderen als partij bij transacties. In plaats daarvan werkt Ripple samen met financiële instellingen en banken om grensoverschrijdende transacties sneller, goedkoper en transparanter te maken. Tegenwoordig gebruiken de meeste banken en financiële instellingen SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) om veilige, grensoverschrijdende betalingen uit te voeren. Het SWIFT-netwerk fungeert als een berichtenplatform waarmee banken op een veilige manier betalingsopdrachten naar elkaar kunnen verzenden. Dagelijks worden 24 miljoen berichten verzonden via het SWIFT-netwerk. SWIFT fungeert alleen als een communicatiekanaal tussen financiële instellingen en bezit op geen enkel moment geld dat deel uitmaakt van de transactie. Het belang van het SWIFT-netwerk kan echter niet worden onderschat, aangezien er een groot aantal internationale transacties van afhankelijk is.

Ripple verbetert de technologie die SWIFT gebruikt en kan worden beschouwd als een directe concurrent van SWIFT. Het netwerk van Ripple wordt gebruikt en getest door banken en financiële instellingen om betalingen snel en veilig af te handelen en af ​​te wikkelen. Het werkt al samen met verschillende financiële instellingen en is van plan samen te werken met nog meer om de acceptatie van Ripple op de financiële markten te garanderen.

Ripple werkt ook samen met Coinone, een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen in Zuid-Korea. Door de samenwerking kan Coinone xCurrent gebruiken om Cross, een wereldwijde overmakingsdienst, te lanceren. Er zijn verschillende andere partnerschappen die Ripple onderzoekt met grote instellingen.

Wat zijn xCurrent, xRapid en xVia?

De kern van Ripple’s inspanningen is dat het de verplaatsing van geld wil vereenvoudigen. Ripple wil directe, goedkope betalingen met traditionele fiat-valuta’s. Ripple werkt samen met banken en upgradet de infrastructuur waarop het banksysteem draait, wat resulteert in goedkopere en snellere transacties. xCurrent is een stap in deze richting.

xCurrent is de visie van Ripple op de implementatie van een wereldwijd betalingsverificatiesysteem. Hiermee kunnen banken transacties direct afwikkelen, in plaats van via Nostro / Vostro-rekeningen. Het stelt banken ook in staat om eventuele nalevingskwesties van de transactie te bekijken en op te lossen voordat deze wordt geautoriseerd. Financiële instellingen profiteren van deze technologie omdat het de kosten verlaagt en de verwerkingssnelheid van transacties verhoogt. Als een bank of een financiële instelling Ripple’s xCurrent gebruikt, maakt het grensoverschrijdende transacties direct en goedkoop. Het zal leiden tot een groei van het aantal gebruikers en zal de markt voor grensoverschrijdende transacties ten goede komen.

Ripple streeft ernaar de industriestandaard te worden voor grensoverschrijdende transacties. Het systeem hoopt de hele financiële sector te omvatten en op te treden als een autoriteit die normen stelt voor grensoverschrijdende transacties. Banken zouden ook een soortgelijk idee kunnen creëren als Ripple, maar dat zou beperkt blijven tot alleen de bank die het heeft gemaakt. Om de technologie door alle banken in het financiële systeem te laten gebruiken, moet de technologie open-source zijn.

xRapid en xVia zijn de nieuwste projecten van Ripple. Beide zijn gebouwd op de basis van xCurrent. Met xRapid kunnen betalingsverwerkers opkomende markten betreden. Het doet dit door de hoeveelheid liquiditeit die nodig is om deze markten te betreden, te verminderen. xVia maakt een eenvoudige integratie mogelijk tussen het Ripple-netwerk en banken en betalingsverwerkers.

NOTITIE: Ripple onderging een rebranding waarbij xCurrent en xVia opnieuw werden verpakt als RippleNet terwijl xRapid opnieuw werd verpakt als on-demand liquiditeit.

Wat zijn de voordelen van Ripple?

✅ Lagere transactiekosten –

Transactiekosten op het Ripple-protocol zijn erg laag. Een standaardtransactie op Ripple kost 0,00001 XRP. Transacties zijn praktisch gratis. De enige reden waarom ze dat niet zijn, is om veiligheidsredenen. De XRP die wordt gebruikt om de transactiekosten te betalen, wordt vernietigd, waardoor de waarde van XRP constant blijft.

✅ Transactiesnelheden op het Ripple-protocol zijn sneller in vergelijking met traditionele betalingssystemen en andere cryptocurrency-platforms.

Ripple heeft vier seconden nodig om een ​​transactie te verwerken. Vergelijk dit met Ethereum dat meer dan twee minuten per transactie kost, en Bitcoin een uur of langer nodig heeft om een ​​transactie te verwerken. Traditionele betalingssystemen duren zelfs nog langer, met een tijd variërend van drie tot vijf dagen.

✅ Ripple heeft een bekwaam team met een mix van expertise en ervaring.

✅ Ripple werkt samen met verschillende banken en financiële instellingen die de technologie uitproberen. Dergelijke partnerschappen maken Ripple ook tot een goede investering en erg populair bij investeerders.

✅ Ripple maakt zowel binnenlandse als internationale transacties snel, efficiënt en kosteneffectief.

✅ Betalingen via het Ripple-protocol worden direct verwerkt, waardoor Ripple een uitstekende keuze is voor banken en financiële instellingen.

✅ Ripple’s XRP fungeert als een overbruggingsvaluta tussen traditionele valuta’s en cryptocurrencies. Dit maakt het wisselen van valuta snel en gemakkelijk.

Zou u overwegen om te kopen Ripple XRP?

Hoewel Ripple veel voordelen heeft, heeft het ook een paar nadelen.

❌ Ripple heeft zijn focus voornamelijk op grote bedrijven gelegd.

Veel financiële instellingen gebruiken Ripple om hun diensten te stroomlijnen en kosten te verlagen. Dit is geen slechte zaak, maar als je naar individuele gebruikers kijkt, heeft Ripple niet veel te bieden. De technologie van Ripple is ontworpen met het oog op banken en grote financiële instellingen en is op maat gemaakt voor hen.

❌ Ripple heeft ook te maken met hevige concurrentie van andere spelers in de betalingsoverdrachtruimte.

Andere cryptocurrencies richten zich ook op dezelfde ruimte. Stellar is een uitstekend voorbeeld van een concurrerende cryptocurrency. Ripple is ook nog maar net toegevoegd op Coinbase, wat goed nieuws is, maar het feit dat het pas dit jaar was.

❌ Ripple heeft nogal wat kritiek gekregen over het gebrek aan decentralisatie.

Ripple Labs oefent aanzienlijke controle uit over XRP en keurt ook de validators op het netwerk goed. De voogdij over XRP berust ook bij Ripple Labs. Critici van het netwerk beweren dat dit in strijd is met de kernfilosofie van cryptocurrencies, die geloven in decentralisatie en geen centrale autoriteit hebben die ze controleert..

Gevolgtrekking

Ripple hoopt een revolutie teweeg te brengen in transacties in grensoverschrijdende betalingssystemen. Het is gericht op het oplossen van de problemen waarmee de grensoverschrijdende ruimte wordt geconfronteerd. De technologie van Ripple heeft al de interesse gewekt van banken en financiële instellingen. Dit heeft ertoe geleid dat Ripple samenwerkt met verschillende instellingen en financiële instellingen, en banken gebruiken het netwerk al voor grensoverschrijdende transacties.

Ripple verbetert dramatisch de tekortkomingen van traditionele betalingssystemen. Het platform verwerkt miljoenen transacties en elke transactie is binnen enkele seconden voltooid. Bij conventionele methoden voor grensoverschrijdende transacties kan het tussen de 3 en 5 dagen duren. Transactiekosten zijn ook minuscuul in vergelijking met de kosten die in rekening worden gebracht door traditionele betalingssystemen. Een standaardtransactie op het Ripple-netwerk kost 0,00001 XRP. Momenteel is Ripple de op twee na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, achter alleen Bitcoin en Ethereum.

Het Ripple-platform heeft een enorm potentieel en het kan de manier waarop de wereld transacties uitvoert, veranderen.

Lees verder:

Ripple 2021 verhandelen: een stapsgewijze handleiding

Wat zal de Ripple XRP-prijs in 2021 drijven?

Is Ripple een goede investering en moet ik in Ripple investeren??

Ripple-prijsvoorspellingen: hoeveel zal Ripple waard zijn in 2021 en daarna?

eToro – Beste makelaar om Ripple te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me