Een historische kijk op Bitcoin-prijs: 2009-2020

Een historische kijk op Bitcoin-prijs: 2009-2020

Geïnteresseerd in het investeren en verhandelen van Bitcoin? We hebben je gedekt! In deze gids bekijken we de prijsgeschiedenis van Bitcoin van 2009 tot 2020.

Bitcoin heeft geen introductie nodig! In slechts een decennium slaagde Bitcoin erin de hele financiële sector te transformeren door centrale banken, regeringen en grensoverschrijdende betalingen uit te dagen. Bitcoin heeft geleid tot de creatie van duizenden altcoins en toch is het nog steeds de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie en netwerkeffect.

Bitcoin werd eind 2008 voor het eerst erkend als een digitale cryptocurrency, voordat het in januari 2009 formeel werd gelanceerd door een anonieme oprichter (s) onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto. Interessant genoeg geloven experts dat het blootleggen van Satoshi’s identiteit grote schade zou aanrichten, dus het is beter om gehuld te blijven in mysterie.

Sindsdien is Bitcoin getuige geweest van verschillende rally’s en crashes. In recentere jaren is Bitcoin, ondanks dat het geen wettig betaalmiddel is, in herkenning en ook in waarde gestegen – waardoor het verleden een recordhoogte heeft bereikt, enigszins verrassend voor veel gebruikers en financiële experts..

Bitcoin heeft een lange weg afgelegd sinds het begin en werd meer dan tien jaar geleden voor het eerst gebruikt. Dus, in navolging van de woorden van innovator Henry Dreyfuss: ‘Om vooruit te kijken, moet je leren terugkijken’ – hier bij Trading Education kijken we naar de prijsgeschiedenis van Bitcoin van 2009 tot 2020..

2009: Bitcoin werd gelanceerd

Het jaar 2009 was een jaar om nooit te vergeten! Na de financiële crisis en de huizenbubbelcrisis van 2008, werd Bitcoin gecreëerd als open-source software om gebruikers te helpen toegang te krijgen tot digitaal geld zonder derden, beperkingen en buitensporige vergoedingen..

De eerste Bitcoins werden in januari 2009 uitgegeven met een waarde van $ 0,00. Bitcoin stond niet genoteerd bij een centrale bank of op een beursgenoteerde beurs, dus als gedecentraliseerde valuta was de waarde ervan om te beginnen willekeurig.

Bitcointalk”, Een online forum, zag dat er rechtstreeks tussen gebruikers werd onderhandeld over de waarde van Bitcoin op dat moment, en het werd in het begin geleidelijk aan populariteit onder cryptografen..

Ondanks deze kleine rentestijging bleef de prijs van Bitcoin de rest van het jaar en tot aan het begin van 2010 op nul..

2010: het eerste succes van Bitcoin

In 2010 steeg de populariteit van Bitcoin enorm, en in de loop van het jaar steeg de waarde van Bitcoin van $ 0,00 naar een piek van $ 0,39 later in het jaar. Dit was verbazingwekkend.

Hier moeten we uitleggen dat op een veiling in maart van dat jaar 10.000 BTC was aangeboden tegen een startbod van $ 50 en helemaal geen interesse in de markt had gekregen, dus een verhoging naar $ 0,39 was groot nieuws.

Bitcoin handelde nooit meer voor bijna niets!

Begin 2010 zag ook de lancering van de eerste Bitcoin-uitwisseling, genaamd BitcoinMarket.com, en Bitcoin werd voor het eerst commercieel gebruikt in mei van hetzelfde jaar toen 10.000 BTC werd gebruikt om twee pizza’s te kopen..

Grappig genoeg staat 22 mei nu bekend als Bitcoin Pizza Day. Maar zou je vandaag pizza’s kopen ter waarde van meer dan 300 miljoen dollar??

Deze twee ontwikkelingen brachten Bitcoin onder de aandacht van de financiële wereld en brachten ongetwijfeld enige actie in zijn korte leven, wat bijdroeg aan de waardestijging..

2011: in concurrentie met andere cryptocurrencies

De eerste cryptocurrency-concurrenten van Bitcoin begonnen in 2011 te verschijnen. Namecoin en Litecoin waren twee voorbeelden van Bitcoin-forks die in 2011 werden gemaakt..

Met de open-sourcecode van Bitcoin konden concurrerende valuta’s worden ontwikkeld, en dit soort ontwikkeling werd inderdaad aangemoedigd om een ​​live markt te creëren.

Het jaar 2011 zag ook een verdere groei van de waarde van Bitcoin, en tegen februari had een BTC een prijs van $ 1 bereikt, waarmee hij een zeer belangrijke pariteit bereikte met de Amerikaanse dollar..

Cryptocurrencies kregen een grotere bekendheid in de financiële sector. Er volgde al snel een stijging toen de belangstelling groeide, en op zijn hoogtepunt, vier maanden later, was Bitcoin ongeveer $ 31 waard.

Maar wat omhoog gaat, moet naar beneden komen en tegen het einde van 2011 crashte Bitcoin tot een waarde van ongeveer $ 2.

Bent u geïnteresseerd in handelen Bitcoin?

2012: populariteitsgroei

In 2012 begon Bitcoin zichzelf te vestigen als een toonaangevende cryptocurrency wereldwijd.

In 2012 steeg de populariteit van Bitcoin opnieuw en steeg de waarde ervan, omdat het mediaherkenning kreeg en steeds meer geaccepteerd werd als een vorm van betaling..

De Bitcoin Foundation later in het jaar gelanceerd, met BitPay een lijst van meer dan duizend bedrijven die Bitcoin-betalingen accepteren. In feite zijn veel retailers ook opengegaan voor het gebruik van cryptocurrencies en het accepteren van betalingen met bitcoins.

Na de financiële crash van 2011 betekende deze stijging van de acceptatie door bedrijven dat het jaar 2012 toen een kleine maar gestage stijging van de Bitcoin-prijs zag, van een wankele start van $ 4 tot ongeveer $ 13 tegen het einde van het jaar..

Een andere belangrijke gebeurtenis was de lancering van de Bitcoin Foundation om de acceptatie van Bitcoin te verbeteren en het protocol te verbeteren.

2013: Europese financiën

Als we terugkijken op de prijsgeschiedenis van Bitcoin, moeten we erkennen dat het jaar 2013 een belangrijk jaar was: Bitcoin heeft zichzelf gecementeerd in de reguliere financiële wereld.

Europa kende op dit moment grote financiële moeilijkheden. Bijzonder opmerkelijk waren de problemen waarmee Griekenland en Cyprus werden geconfronteerd.

De financiële crisis van Cyprus resulteerde in een toename van het gebruik van BTC, doordat investeerders zich afkeerden van traditionele banken die volgens hen onbetrouwbaar waren. Daarom is de waarde van Bitcoin fors gestegen. In maart 2013 was de waarde van Bitcoin gestegen van $ 13 tot ongeveer $ 260.

Ondanks de resulterende uitverkoop en de daaruit voortvloeiende tijdelijke crash, kende de waarde van Bitcoin de komende maanden een paar pieken, waarbij de $ 1.000 tweemaal werd overschreden en eind 2013 rond $ 750 zat..

De prijzen begonnen erg volatiel te worden.

Het jaar 2013 wordt ook herinnerd als het jaar waarin de Silk Road-website werd gesloten – een site die bitcoins gebruikte voor illegale transacties.

2014: Bitcoin in crisis

Voor Bitcoin was het jaar 2014 behoorlijk moeilijk.

Mt. Gox, de grootste beurs van Bitcoin, stopte met handelen en ging in 2014 failliet na een inbreuk op de beveiliging waarbij tot 750.000 BTC werd gestolen.

Dit had onvermijdelijk invloed op de waarde van Bitcoin, en het had een grote – al was het maar tijdelijk – negatieve invloed op de prijsgeschiedenis van Bitcoin..

In hetzelfde jaar begonnen geruchten zich op de financiële markten te verspreiden over een Bitcoin-verbod in China.

Onzekerheid over deze valse claims had ook een negatieve invloed op de prijs van Bitcoin en BTC betrad een bearmarkt. Marktnieuws en cryptosentiment spelen immers een cruciale rol in de cryptomarkt.

Gedurende een groot deel van 2014 zat Bitcoin op een waarde tussen $ 300 en $ 400.

2015: een positieve wending

Bitcoin stabiliseerde zich tot op zekere hoogte in 2015. Tegen het einde van 2015 was de bearmarkt geëindigd en betrad Bitcoin een bullmarkt met een waarde van meer dan $ 400.

Investeerders werden steeds scherper. Bovendien was het aantal bedrijven dat Bitcoin als betaalmiddel accepteerde sinds het bescheiden begin, gegroeid van 1.000 in 2012 tot ongeveer 160.000 in 2015..

Zelfs banken begonnen interesse te tonen en Barclays Bank werd de eerste bank die Bitcoin-investeringen in dat jaar accepteerde.

Media-aandacht werd gehouden door enorme op Bitcoin gebaseerde fondsenwervingsinspanningen door bedrijven, waaronder Coinbase en 21 Inc.

Deze factoren hielpen Bitcoin’s om in waarde te stijgen. Bitcoin groeide van de crash van begin 2015 – waar het daalde tot $ 150 – tot ongeveer $ 360, de waarde die het had bereikt toen 2016 naderde.

2016: toegenomen vraag en waarde

De BTC-prijzen bleven het hele jaar 2016 fluctueren.

In 2016 deed zich een mijlpaal in de prijsgeschiedenis van Bitcoin voor toen Bitcoin en andere digitale valuta in Japan als valuta werden erkend. Bijgevolg groeide de vraag en daarmee de waarde van Bitcoin.

De waarde van Bitcoin steeg van iets meer dan $ 400 begin 2016 tot bijna $ 1.000 tegen het einde van het jaar, omdat de vraag naar, het gebruik van en het vertrouwen in deze unieke digitale valuta toenam..

In 2016 zag het er inderdaad heel rooskleurig uit; het leek erop dat Bitcoin gewoon op en neer zou gaan. De vooruitzichten voor Bitcoin voor 2016 zagen er bijzonder rooskleurig uit nadat de munt in juni 2016 de mijlpaal van $ 750 had bereikt.

Misschien wel de grootste reden voor de prijsstijging van Bitcoin in 2016 was de halvering van de blokbeloning die plaatsvond op 9 juli 2016.

Kort gezegd verwijst Bitcoin-halvering naar wanneer Bitcoin-prijzen voor mijnwerkers die nieuwe blokken maken, worden gehalveerd, wat de waarde van Bitcoin verhoogt..

2017: een glorieus jaar

bitcoin prijsgeschiedenis

2017! Het jaar waarin de feitelijke crypto-boom de wereld veroverde tot ver buiten de financiële sector.

2017 zal altijd worden herinnerd als een van de beste jaren van Bitcoin. Beginnend met het jaar rond $ 960 per munt, brak Bitcoin mijlpaal na mijlpaal na mijlpaal.

Met name december 2017 zal altijd worden herinnerd als de beste maand van Bitcoin tot 2020 – of toen Bitcoin letterlijk een paar dollar minder was dan $ 20.000 per munt..

Velen hebben geprobeerd vast te stellen waarom de prijs van Bitcoin precies zo exponentieel is gestegen, maar er lijkt geen duidelijke reden voor te zijn. Sommigen geloven dat een cryptovalvis de markt heeft gemanipuleerd en een enorme toename van de BTC-waarde heeft veroorzaakt.

Eén ding is zeker: na 2017 trad Bitcoin toe tot de wereldwijde financiële markt zonder de intentie om te vertrekken. Na die historische stijging van de BTC-prijs wist iedereen wat Bitcoin was, en het viel niet te ontkennen dat cryptocurrency iets werd waar we uiteindelijk allemaal mee te maken zouden krijgen.

2018: The Hangover After the Party

Waar 2017 een knaller van een jaar was, bleek 2018 grotendeels een teleurstelling. Het was eigenlijk als een wervelwind val voor Bitcoin. Bitcoin voldeed niet aan de verwachtingen die 2017 had gesteld.

Velen dachten dat Bitcoin zijn reis naar boven zou voortzetten, maar het deed precies het tegenovergestelde en eindigde 2018 op ongeveer $ 3.900.

Er waren momenten waarop het leek alsof Bitcoin zijn neerwaartse trend zou hebben omgekeerd en weer zou hebben opgepikt – zelfs op 6 januari 2017 $ 17.000 per munt bereikte – maar dat duurde niet lang..

Maar ondanks alle kommer en kwel, gebeurde er in 2018 iets interessants: Bitcoin begon in prijs te variëren, iets waarvan mensen dachten dat het niet meer mogelijk was.

Met name van september tot november 2018 varieerde Bitcoin van $ 6.200 tot $ 6.400. Dit is een belangrijke observatie: het toonde aan dat Bitcoin zelfs in 2018 al een betrouwbare schat aan rijkdom was. Nu geloven sommige investeerders dat Bitcoin de komende jaren goud zal vervangen.

In november 2018 crashte Bitcoin tot $ 3.500. Bovendien moet eraan worden herinnerd dat, ondanks de voortdurende waardevermindering van de prijs, Bitcoin nog steeds meer waarde had dan tijdens de eerste paar jaar..

2019: een langzame terugkeer naar vorm (enigszins)

Na de grimmige maanden die Bitcoin had meegemaakt in 2018, verwelkomde het jaar 2019 BTC met een nieuwe stijging in prijs en volume.

Hier moeten we opmerken dat Bitcoin 2019 begon in een variërende markt, vastgelopen tussen een dieptepunt van ongeveer $ 3.900 en $ 4.150. Voor velen leek het erop dat 2019 een voortzetting zou kunnen zijn van de inzinking van 2018.

Maar dat begon allemaal te veranderen in april toen Bitcoin uit zijn sleur brak en een nieuw hoogtepunt bereikte van $ 5.000. Daarna begon Bitcoin in prijs te stijgen.

Eind juni bereikte Bitcoin een jaarlijks hoogtepunt van ongeveer $ 13.600 per munt en ging vervolgens een nieuwe fase van volatiliteit binnen die duurde tot augustus..

Na die piek begon de prijs van Bitcoin echter weer te variëren, hoewel het die tijd zeker hobbeliger was dan eerder in 2019..

Bovendien steeg het aantal bitcoin-geldautomaten tot meer dan 5.000 over de hele wereld. Bitcoin was in staat om het jaar af te sluiten met een hoge noot van ongeveer $ 7.300 per munt, na een behoorlijke hoeveelheid tijd rond $ 10.000 per munt te hebben besteed..

Crypto-handelaren en investeerders keken al uit naar de toekomst van Bitcoin- en blockchain-technologieën.

Bent u geïnteresseerd in handelen Bitcoin?

2020: een jaar van onzekerheid

Dat veranderde allemaal in maart 2020. De aanhoudende coronavirus-pandemie leidde tot crypto Black Thursday (12 maart 2020) toen crypto’s instortten. Bitcoin-prijzen zijn in een oogwenk gehalveerd. Zoals gerapporteerd door Decrypt, werd een koning onttroond.

Dat leidde tot een verschuiving in het marktlandschap van Bitcoin en verdamping van de liquiditeit. Bovendien werden economieën over de hele wereld hard getroffen, wat altijd de belangstelling en investeringen belemmert.

En terwijl het virus de crypto-ruimte infecteerde, deed zich een kans voor. Bitcoin-evangelisten geloven dat de pandemie zal leiden tot massale acceptatie van Bitcoin, COVID-19 heeft in zekere zin geleid tot een digitale geldrevolutie en blockchain-technologieën zijn door regeringen geïmplementeerd om uitbraken op te sporen en het beheer van medische dossiers te verbeteren..

Niet alleen dat, maar in 2020 vond nog een Bitcoin-halvering plaats, wat een aanzienlijke impact kan hebben op vraag en aanbod en de BTC-waarde.

Ondanks alle grimmige veranderingen die 2020 heeft gebracht, is 2020 nog steeds een jaar dat in de geschiedenisboeken van Bitcoin zal blijven.

Tussen oktober en december 2020 is Bitcoin in waarde gestegen. In oktober 2020 werden bitcoins al verhandeld voor $ 10.800; tegen het einde van het jaar blies het meer dan $ 20.000 en bereikte het nieuwe recordhoogtes.

Grote bedrijven begonnen ook op Bitcoin te stapelen.

bitcoin all time high

Experts zijn nog steeds optimistisch over hun prijsvoorspellingen. Vanaf januari 2021 handelde Bitcoin rond de $ 30.000 en bereikte het een nieuwe time-high van $ 41.000. Volgens CoinDesk was Bitcoin op 20 januari 2021 meer dan $ 35.000.

Prijsmijlpalen in Bitcoin (USD)

$ 0,00 januari 2009

$ 0,10 10 oktober 2010

$ 1,00 9 februari 2011

$ 10,00 2 juni 2011

$ 100 op 3 april 2013

$ 1.000 8 november 2013

$ 850 16 februari 2014

$ 2.000 20 mei 2017

$ 3.000 11 juni 2017

$ 4.000 13 augustus 2017

$ 5.000 op 1 september 2017

$ 10.000 28 november 2017

$ 15.000 7 december 2017

$ 19.783 17 december 2017

$ 6.200 op 5 februari 2018

$ 3.300 7 december 2018

$ 20.442 1 juli 2019

$ 8.771 9 november 2019

$ 19.850 30 november 2020

$ 28.000 27 december 2020

$ 41.973 8 januari 2021

Zoals bij elke financiële markt, kan de toekomst van Bitcoin niet worden gegarandeerd. Toch is er één ding zeker: Bitcoin is er om te blijven. Sinds de oprichting heeft Bitcoin de financiële wereld opengesteld voor digitale mogelijkheden en is het algemeen geaccepteerd en gebruikt in alle markten.

De waarde van Bitcoin is op dezelfde manier onderhevig aan gebeurtenissen van buitenaf en het vertrouwen van investeerders als elke andere valuta, maar zoals mediaspeculatie heeft aangetoond, hebben cryptocurrencies de wereld tot nu toe stormenderhand en enigszins verrast..

Maar wat is de volgende stap??

Nou, wie weet? Misschien worden de voorspellingen van de Winklevoss-tweeling werkelijkheid en zal Bitcoin een waarde bereiken van $ 500.000 en een marktkapitalisatie van $ 9 biljoen?!

Een historische kijk op Bitcoin-prijs: 2009-2020 | Belangrijkste punten

Als je je iets uit dit artikel herinnert, maak er dan de volgende belangrijke punten van:

  • Bitcoin werd in 2009 gelanceerd als een vorm van digitaal contant geld.
  • Toen Bitcoin voor het eerst begon, was één munt $ 0,00 waard. Het duurde lang voordat Bitcoin werd gezien als een asset met waarde.
  • In 2010 werden 10.000 bitcoins gebruikt om twee pizza’s te kopen, die vandaag $ 300 miljoen waard zijn.
  • Bitcoin kreeg in 2012 een grotere acceptatie in de financiële sector.
  • Het jaar 2017 was een van de beste jaren van Bitcoin. In december 2017 was het bijna $ 20.000 per munt overschreden.
  • In 2018 en 2019 ging Bitcoin een periode van stagnatie in. De prijs van Bitcoin begon aanzienlijk te variëren,
  • Het coronavirus maakte het moeilijk om het pad van Bitcoin in 2020 in te schatten. Terwijl sommigen geloofden dat het virus de perfecte gelegenheid was voor BTC om te schitteren, waren anderen het niet zeker.
  • In december 2020 bereikte Bitcoin $ 28.000.
  • Vanaf januari 2021 presteert Bitcoin tot nu toe beter dan enig ander jaar, met prijzen die rond de $ 30.000 schommelen. Op 8 januari 2021 haalde BTC $ 41.973.

Terugkijken op de prijsgeschiedenis van Bitcoin is essentieel om voorspellingen te doen over de toekomst.

Als u meer wilt weten over Bitcoin en hoe u in BTC kunt handelen, aarzel dan niet om u aan te melden voor onze cryptocurrency-handelscursus en een account te openen bij onze partner. eToro!

eToro – Beste makelaar om Bitcoin te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Denk je dat Bitcoin $ 50.000 zal bereiken??

Als je ons artikel leuk vond Een historische kijk op Bitcoin-prijs: 2009-2020, deel het dan met iemand anders die geïnteresseerd is in beleggen in cryptocurrency.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me