Een vooruitblik op de acceptatie van cryptocurrency in 2020 – Zal de vraag naar institutioneel geld en bedrijfskas in 2021 toenemen?

De wereld zag de opkomst van cryptocurrencies stijgen in 2020. Bitcoin, bijvoorbeeld, bekend als ‘s werelds meest vooraanstaande blockchain en een consistente voorspeller van de bredere cryptomarkt, schoot tegen het einde van 2020 in waarde omhoog om zijn hoogste punt ooit te bereiken. Bovendien handhaaft hij nog steeds zijn plek vandaag.

Na dit jaar van groot succes is het wereldwijde publiek uitbundig over het potentieel voor 2021 en wil het graag zien wanneer de tijd rijp is om mee te doen aan de kar. We vragen ons niet langer af of regeringen zullen meedoen aan de hype, maar eerder hoe diep in de volgende bull-run crypto zal komen.

Laten we eens kijken waar cryptocurrencies zoals Bitcoin in het verschiet liggen voor 2021, wie de drijvende krachten zijn achter de acceptatie van cryptovaluta en waarom meer mensen investeren.

2020 in één oogopslag

Cryptocurrencies winnen aan kracht. Aan het begin van 2021 zagen we Bitcoin staan ​​op ongeveer $ 42.000 per munt. Hoewel de Bitcoin-stijging in 2017 grotendeels werd aangedreven door de koophysterie, werd de rally in 2020 sterk beïnvloed door institutionele beleggers. Niet alleen heeft het escalerende tempo van grote institutionele beleggers die openlijk spreken over en investeren in Bitcoin als een portefeuille-actief de positie van Bitcoin en andere munten in de portefeuille bevestigd, maar het heeft ook de interesse van andere belanghebbenden gegrepen..

Met dat gezegd, moet worden opgemerkt dat Bitcoin tegen het einde van 2020 opmerkelijke adopties bereikte van corporate treasuries zoals MicroStrategy en MassMutual, nadat ze grote hoeveelheden Bitcoin in activareserves hadden gekocht volgens Forbes. MassMutual heeft op 10 december $ 100 miljoen in Bitcoin uitgegeven, wat Wall Street Journal noemt dit het ‘nieuwste teken van massale acceptatie ‘. Bovendien kocht MassMutual een minderheidsbelang van $ 5 miljoen in NYDIG, voorheen bekend als New York Digital Investment Group, en vertoonde ook tekenen van algemene goedkeuring van de acceptatie van cryptocurrency.

PayPal, het toonaangevende bedrijf voor virtuele betalingen, ondersteunde crypto-acceptatie in oktober 2020 toen het de toevoeging aan zijn netwerk van Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash aankondigde. Hierdoor kunnen de 361 miljoen gebruikers van het bedrijf nu een van deze munten kopen, verkopen en vasthouden via de PayPal-app. Crypto krijgt later dit jaar toegang tot de Venmo-app voor peer-to-peerbetalingen van PayPal en PayPal heeft zijn plannen aangekondigd om crypto toegankelijk te maken voor zijn 28 miljoen retailers wereldwijd als financieringsmiddel voor transacties dit jaar..

Bovendien zagen we in 2020 innovatieve vorderingen op het gebied van crypto-belasting toen de Amerikaanse Internal Revenue Service stuurde elke Amerikaan een reeks vragenlijsten over crypto-holdings, terwijl speciale rapporten over dit onderwerp werden vrijgegeven door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.

Het kopen van cryptocurrency is nog nooit zo eenvoudig geweest. Er zijn niet alleen verschillende sterk gereguleerde en gecontroleerde crypto-uitwisselingen in de wereld, maar het aantal accounts binnen die online uitwisselingen is drastisch toegenomen, van slechts 5 miljoen in 2016 tot meer dan 100 miljoen in 2020..

Een golf van institutionele adoptie

Zelfs niet-cryptoliefhebbers kunnen zien dat de relatie tussen cryptocurrencies en overheden niet echt de beste is. Tot 2020 was er slechts een fundamentele basis voor samenwerking tussen grote cryptocurrencies en financiële instellingen. Het succes van crypto’s die zich ontvouwen op manieren die we nog niet eerder hebben gezien, kan regeringen ertoe dwingen twee keer na te denken over wat ze mislopen..

De groeiende institutionele belangstelling is een van de belangrijkste factoren die naar verwachting de prijzen van cryptovaluta’s de komende jaren zullen opschudden. Institutionele beleggers hebben tot nu toe decennia lang een nauwe band met goud gehouden en nu is de waarde van goud momenteel het hoogst. De opleving van crypto heeft echter een slopende slag verdiend aan de algemene positie van goud in de financiële wereld, een klap die in de loop van de tijd zal gaan rimpelen, stellen analisten van JP Morgan. Er zijn al tekenen van geldopnames uit goudfondsen, aangezien digitale financiering veel van dezelfde investeerders heeft overgenomen.

Bloomberg heeft ook bevestigd dat Bitcoin zo gemakkelijk als praktisch mogelijk is geconsumeerd door een overgrote meerderheid van beleggingsondernemingen, en de lijst met miljardairs en andere invloedrijke technische managers om de crypto-activa te ondersteunen, is de laatste tijd steeds langer geworden. Eigenaar van de Londense investeringsmaatschappij Blu Family Office, Christian Armbruester, heeft zijn geloof in digitale activa gegroeid en merkt op dat hun plek binnen een diverse portefeuille is verdiend.

Michael Hayner, CEO van digitaal betalingsplatform Metal Pay, zegt dat “ Bitcoin de afgelopen maanden recordhoogtes heeft bereikt, en met deze snelle opkomst zijn instellingen, hedgefondsen en grote bedrijven begonnen met het toevoegen van digitale activa aan hun saldo. vel.” Hij wijst erop dat de cryptocurrencies, verwijzend naar Bitcoin, worden gebruikt als een veilige haven tegen inflatie van fiat-valuta’s, nu ze hun vierde adoptiegolf ingaan. Hij definieert de eerste drie golven als uitbundigheid, speculatie, bruikbaarheid en acceptatie in een gesprek met Forbes-schrijver Benjamin Pirus.

Drivers van adoptie van cryptocurrency in 2020

Het is duidelijk hoe groot de rol van overheden en instellingen is in de transformatie naar digitale valuta. Daniel Gouldman, CEO van Ternio, is van mening dat het niet het simpele algemene gebruik van Bitcoin zal zijn dat de acceptatie van cryptovaluta zal stimuleren, maar eerder de toegenomen aandacht voor CBDC’s, de digitale valuta van de centrale bank die de weg vooruit zal helpen..

CoinDesk stelt dat grote overheidsinstellingen en banken zoals de ECB en Federal Reserve mogelijk een ongelukkig lot tegemoet gaan als ze nu niet van de gelegenheid gebruik maken om cryptocurrencies te bemachtigen voordat ze in de wereld van elektronische handel duiken..

Naast enige Amerikaanse instellingen hebben veel andere delen van de wereld de acceptatie van cryptocurrency in 2020 gestimuleerd, waaronder Oost-Europa, China en Venezuela.

Volgens een rapport dat aan Fortune is vrijgegeven over cryptoprestaties in 2020, staan ​​Oekraïne en Rusland op de eerste plaats voor de hoogste niveaus van crypto-acceptatie, zoals Bitcoin. Crypto-acceptatie omvat opgehaalde, verhandelde en opgeslagen cryptocurrencies in termen van metingen. Daarnaast was Oost-Europa goed voor 12% van de wereldwijde digitale valuta-activiteit in 2020. Roman Sahnikov, een cyberbeveiligingsspecialist, merkt op dat Oost-Europeanen over het algemeen zeer technisch efficiënte mensen zijn, wat het hoge niveau van crypto-gebruik in de regio kan verklaren..

Voor veel Oost-Europese landen, namelijk Rusland en Oekraïne, werd de COVID-19-pandemie een drijfveer voor adoptie, aangezien de pandemie beide economieën behoorlijk hard trof. Doordat ze in isolatie thuis moesten blijven, moesten individuen vooruit denken over hun financiën, waardoor ze gedwongen werden om te overwegen om in cryptovaluta te investeren.

De People’s Bank of China werkt sinds 2014 aan het creëren van een volledig gefinancierde digitale fiat-valuta en zal naar verwachting de eerste nationale centrale bank ter wereld worden die een officiële digitale valuta uitgeeft. Rapporten hebben verklaard dat China in 2020 een uitstroom van cryptocurrency-kapitaal van meer dan $ 17,5 miljard heeft onthuld. De som suggereert een stijging van meer dan 50 procent ten opzichte van het gemiddelde voor 2019, dat 11,4 miljard dollar bedroeg. Hoewel de benadering van de overheid ten opzichte van Bitcoin antagonistisch blijft, omdat het de wereldwijde blockchain-scene wil leiden, heeft China de acceptatie van digitale valuta en blockchain verwelkomd en zelfs de acceptatie ervan aangemoedigd. Hoewel wordt voorspeld dat China hun digitale yuen tegen het einde van dit jaar zal lanceren, is het onwaarschijnlijk dat de Fed en de ECB hun achterstand zullen inhalen tot in ieder geval volgend jaar..

De toename van de acceptatie van cryptovaluta in Venezuela heeft de gangbare praktijk verklaard om het te gebruiken voor besparingen en peer-to-peer-handel. Kim Grauer, hoofd onderzoek bij ChainAnalysis, schrijft in een artikel van CoinDesk dat “mensen in Venezuela niet per se naar cryptocurrencies willen omdat het interessant of cool is om te doen, maar omdat ze op zoek zijn naar een stabiele bron van waarde”

Wat kunnen we verwachten van blockchain in 2021

Nadat we een monsterjaar hadden gezien met hoogvliegende cryptoprijzen die in de schijnwerpers kwamen te staan, laten we een glimp opvangen van wat ons te wachten staat voor digitale munten in 2021.

Bitcoin, ‘s werelds grootste cryptocurrency, zag de prijzen stijgen en verdubbelde zijn vorige piek in 2017. De BTC-waarden zijn sindsdien gestabiliseerd in 2020 na een meerjarige inzinking en bereikten zijn nieuwe recordhoogte van $ 40.000, wat zijn roem en veerkracht vergroot . Dit wekt hoop voor de medaille, niet alleen denkend aan wat ons het komende jaar te wachten staat, maar ook aan welk potentieel een kickstart zou kunnen zijn voor de cryptomarkt als geheel..

Deze nieuwe adoptiegolf maakt het mogelijk om overal ter wereld barrières te doorbreken, van individuen tot instellingen. Cambodja en de Bahama’s hebben al op blockchain gebaseerde technologieën geïmplementeerd voor federaal gebruik, naast de hoge niveaus van crypto-gebruik door andere bovengenoemde landen.

Nasdaq merkt op dat om gekke uitspraken te doen over de toekomst van crypto, talloze spelers nu aan het kauwen zijn, voorspellend dat Bitcoin in de komende jaren 25 keer in waarde zou kunnen stijgen.

Het World Economic Forum voorspelt dat institutionele adoptie in 2021 kan toenemen, zowel in vormen van directe investeringen als hands-on implementatie, verwijzend naar de investeringen van MassMutual en Square. Bovendien wijzen ze erop dat de effecten van COVID-19 onze behoefte aan een digitale transformatie in internationale en nationale financiën hebben bewezen.

Over het algemeen sluiten Bitcoin en de meeste altcoins niet aan bij vraagschokken die worden veroorzaakt door gezondheids- en economische crises. Dus hoewel de belangrijkste sector en andere toekomstige investeringen worden benadeeld door de toestand van de economie, kunnen bedrijven ook floreren door het voordeel van de diversificatie van de portefeuille van cryptocurrencies, de potentiële outperformance en het liquiditeitskenmerk..

Een ander onderwerp dat in opkomst is, is of Ethereum Bitcoin in 2021 zou kunnen passeren. Hoewel de kans klein is dat dit gebeurt, bestaat de mogelijkheid nog steeds. En wie weet wat ons te wachten staat voor 2021.

In de laatste paar dagen van december culmineerde de krachtige stijging van Bitcoin wat al een goed jaar is en genereerde een jaarlijks succes van 300 procent, ver buiten de andere macro-rijkdom, hoewel nog steeds achter de opmerkelijke 470 procent van ETH. Op 5 februari klom Ethereum, de op een na grootste digitale munt wereldwijd in termen van marktwaarde, naar een prijs van $ 1.756 en bereikte een nieuw record, volgens Coinmarketcap. Met dat naar behoren genoteerd kan er van alles gebeuren in de komende 2021.

Meer lezen: wat is de toekomst van cryptocurrencies – moet u in cryptocurrencies investeren?

Gevolgtrekking

Zaken als toenemende institutionele acceptatie, expansie in de opkomende wereldeconomie en bloeiende betrokkenheid van ontwikkelaars betekenen allemaal dat de opkomst van digitale valuta een significant effect heeft op de komende jaren in termen van groei van digitale activa. Met dat gezegd, is het niet meer dan redelijk om te voorspellen dat 2021 meer zou kunnen betekenen dan extra winsten voor de cryptowereld, ongeacht of het financieel, technologisch of iets anders is dat nog moet komen..

eToro – Het beste cryptocurrency-platform

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

  • De stijging van de bitcoin in 2017 was grotendeels te danken aan de koophysterie, de rally in 2020 werd sterk beïnvloed door institutionele beleggers.
  • Bitcoin bereikte tegen het einde van 2020 opmerkelijke adopties van corporate treasuries zoals MicroStrategy en MassMutual.
  • PayPal, het toonaangevende bedrijf voor virtuele betalingen, ondersteunde crypto-acceptatie in oktober 2020 toen het de toevoeging aan zijn netwerk van Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash aankondigde..
  • De heropleving van crypto heeft volgens JP Morgan een slopende slag toegebracht aan de algemene positie van goud in de financiële wereld.
  • Cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum, worden gebruikt als een veilige haven tegen inflatie van fiat-valuta’s.
  • Oekraïne, Rusland, China en Venezuela behoren tot de top vier van landen die eind 2020 het dichtst op adoptie afstevenen.
  • Het World Economic Forum voorspelt dat de institutionele adoptie in 2021 kan toenemen, zowel in de vorm van directe investeringen als in de vorm van hands-on implementatie.
  • Effecten van COVID-19 hebben onze behoefte aan een digitale transformatie in internationale en nationale financiën bewezen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me