EOS versus Ethereum: is EOS beter dan Ethereum?

EOS versus Ethereum: is EOS een betere investering dan Ethereum

Is EOS beter dan Ethereum? Welk blockchain-platform biedt meer innovaties? Is EOS een betere investering dan Ether?

Nou, als je dacht dat Alien vs. Predator de grootste strijd van onze eeuw is, maak je dan klaar voor het duel tussen EOS en Ethereum.

Wij van Trading Education kunnen u helpen meer te weten te komen over de cryptowereld en hoe om cryptocurrencies te verhandelen als een professional. Volg onze cursus cryptocurrency en ontdek of EOS beter is dan Ethereum.

Als je je in de war voelt bij het proberen om ‘EOS vs. Ethereum – Is EOS beter dan Ethereum?’ Te bedenken, blijf dan lezen. We hebben een complete gids samengesteld, zodat u kunt kiezen welke de beste is.

Wat is Ethereum?

Is EOS beter dan Ethereum? Voordat we de voor- en nadelen van zowel EOS als Ethereum gaan onderzoeken, moeten we uitleggen wat deze crypto’s willen bereiken. Zoals we weten, is Ethereum het op een na populairste en meest verhandelde digitale activum.

Ethereum is een open-source blockchain-gebaseerd platform, gemaakt door Vitalik Buterin, dat het gebruik van slimme contracten en gedecentraliseerde apps (dApps) mogelijk maakt. Ethereum wordt trouwens beschouwd als de koning van slimme contracten.

Bovendien ondersteunt Ethereum een ​​groot aantal tokens, zoals ERC-20, evenals tal van cryptogames. Ethereum gaat niet over lege praatjes, maar over echte effectiviteit!

Geen verrassing dat Ethereum’s Ether een van de meest veelbelovende munten is om te verhandelen. In tegenstelling tot Bitcoin is Ethereum onbeperkt, met meer dan 113.448.141 Ether in omloop.

Ethereum blijft verbeteren en men gelooft dat Ethereum 2.0, de tweede iteratie van Ethereum, een enorme impact zal hebben op de investeringswereld, met een focus op energie-efficiëntie en uitzetten in plaats van mijnbouw..

Wat is EOS?

Gezien de mogelijkheden van Ethereum, is het moeilijk om een ​​platform voor te stellen dat dit kan overtreffen. Dus, kan EOS beter zijn dan Ethereum??

EOS is ook een gedecentraliseerd platform dat het gebruik van slimme contracten en dApps mogelijk maakt, waardoor het een van de belangrijkste concurrenten van Ethereum is. Dit blockchain-platform werd uitgebracht op 31 januari 2018 en in iets meer dan een paar jaar tijd heeft het de 13e plek verdiend op CoinMarketCap op het moment van schrijven.

Het is misschien wel de meest waarschijnlijke Ethereum-moordenaar en lijkt op het eerste gezicht alles beter te doen dan Ethereum. In werkelijkheid heeft het echter veel meer te bieden dan alleen Ethereum vervangen!

EOS kan een revolutie teweegbrengen in de manier waarop gebruikers omgaan met blockchain-technologie. Hoe? Blijf gewoon lezen!

Wat probeert EOS te bereiken??

Hoe kan EOS een beter platform en betere investering worden dan Ethereum? De waarheid is dat Daniel Larimer, de CTO achter EOS, beweert dat geen enkel blockchain-platform de prestaties kan leveren die gewone mensen willen. Hij stelt dat normale mensen decentralisatie geeft niet zo veel, ze geven om prestaties.

Met EOS wil Larimer een platform creëren voor dApps dat werkt zoals mensen dat willen. Daarom is hun belangrijkste rivaal Ethereum! EOS probeert het gemakkelijker te maken om dApps te maken in vergelijking met Ethereum.

Vermoedelijk, EOS vereist minder codering zoals het voorziet meer basisfuncties dan Ethereum en is gemakkelijker te leren gebruiken en navigeren. Dit is cruciaal omdat de meeste mensen niet de technische kennis hebben om Ethereum te gebruiken.

EOS biedt ook databasebeheer en accountbeheer om de gebruikerservaring te verbeteren.

Larimer beweert dat EOS op een dag mogelijk miljoenen transacties per seconde zal afhandelen (tps). Vandaag beweren ze echter dat ze 1.000 tot 8.000 tps aankunnen. Het is noodzakelijk om te vermelden dat totdat EOS topprestaties bereikt, we niet zullen weten of dit waar of mogelijk is.

Hoe werkt EOS?

eos cryptocurrency

Kan EOS zijn doelen bereiken? Kan het beter worden dan Ethereum? Laten we eens kijken hoe EOS precies werkt!

Het meest essentiële dat u over EOS moet weten, is dat EOS de blockchain en de munt is, en de EOS.IO is in wezen het besturingssysteem dat bovenop de blockchain werkt.

EOS.IO wordt vergeleken met de Play Store van Google en de App Store van Apple omdat het eenvoudig is om applicaties in te stellen en te gebruiken. Dit systeem maakt het gebruik van de EOS blockchain eenvoudiger, wat cruciaal is om steeds meer mensen aan te trekken om in EOS te investeren.

De EOS-munt werkt verder de EOS blockchain en gebruikt een algoritme voor gedelegeerd bewijs van inzet. Het is open-source en iedereen kan het gebruiken om hoogwaardige slimme contracten te maken. Met andere woorden, EOS is ontworpen om functioneler te zijn voor bedrijven en gebruikers om op blockchain gebaseerde applicaties te maken op een manier die veel gebruiksvriendelijker is dan Ethereum.

Dat klopt! Een van de belangrijkste ideeën achter EOS is om blockchain-apps te maken die werken als webgebaseerde applicaties. Merk op dat blockchain-apps er tot nu toe niet in zijn geslaagd om dezelfde prestaties te behalen en ze denken dat dit de massale acceptatie zal stoppen.

Verder heeft EOS een gedecentraliseerd bestuur met een grondwet. Dit is een van de belangrijkste kenmerken die volgens de oprichters essentieel zijn om een ​​eerlijk systeem te creëren. Ze beweren dat dit ertoe heeft geleid dat EOS meer gedecentraliseerd is dan Bitcoin en Ethereum net als meer plaatsen waar EOS-munten worden gemaakt.

Vermoedelijk wordt Bitcoin gecontroleerd door vier mijnpools en Ethereum door twee. Dit betekent dat bijna al het vermogen wordt aangestuurd door deze groepen. EOS, aan de andere kant, heeft 21 belanghebbenden die block-creators zijn, geen miners.

Dit verdeelt de macht aanzienlijk en zou moeten leiden tot een meer gedecentraliseerde bestuursstructuur. Dit is ook belangrijk omdat als deze mining pools worden verwijderd, dit een negatieve invloed kan hebben op de cryptocurrency en de validatie van transacties tot stilstand kan brengen..

Last but not least, volgens Larimer, EOS heeft een betere gebruikerservaring; zelfs eenvoudige maar cruciale zaken, zoals wachtwoordherstel, zijn veiliger.

Het team achter EOS

team achter eos

Als het gaat om cryptocurrencies, zoals EOS en Ethereum, moeten we opmerken dat hun populariteit ook wordt beïnvloed door sentiment. In feite kan het team achter een platform een ​​cruciale rol spelen.

Daniel Larimer, de maker van EOS, is bijvoorbeeld een populaire figuur in de cryptowereld. Hij is ook de mede-maker van Steemit en Bitshares.

Houd er rekening mee dat Steemit een platform voor sociale media en blogs is dat gebruikers beloont voor het publiceren en beheren van inhoud in cryptocurrency. Larimer is erg actief op Steemit en plaatst berichten over EOS.

Bitshares daarentegen is een gedecentraliseerd platform voor het verhandelen van cryptocurrencies met behulp van blockchain-technologie.

Larimer heeft zijn ervaring uit beide projecten overgenomen in EOS. Nu Daniel Larimer is de CTO bij Block.One, dat is de organisatie die EOS bezit. Hij is van mening dat gedecentraliseerde apps niet kunnen concurreren met gecentraliseerde apps totdat ze beter presteren dan zij. Larimer gelooft ook niet in gewelddadige middelen om het beheer van gedecentraliseerde platforms af te dwingen.

Hier moeten we ook Brendan Blumer noemen. Blumer is de CEO van Block.One. Hij is een serieel ondernemer en investeerder. Blumer heeft een schat aan ervaring in de technologiebranche en is actief sinds de leeftijd van 15, waar hij begon met het verkopen van virtuele game-activa.

Gezien hun invloed in de cryptohandelwereld, is het geen verrassing dat het team achter EOS hierin een cruciale rol kan spelen de strijd tussen EOS en Ethereum.

Hoe heeft EOS gepresteerd?

eos-prijsgrafiek

Grote capaciteiten, een innovatief team… Kan EOS beter presteren dan Ethereum? Laten we dan eens naar de EOS-prijzen kijken!

Op het moment van schrijven kost één EOS-token $ 2,53, heeft een totale marktkapitalisatie van $ 2.371.458.834, en een circulerend aanbod van 937.809.754 EOS.

Interessant is dat EOS met veel opwinding werd onthaald toen het werd uitgebracht en vrijwel onmiddellijk in waarde schoot.

Na een prijscorrectie schoot het in januari 2018 omhoog naar een maximum van $ 18 per munt en een marktkapitalisatie van $ 10 miljard., het bereikte een recordhoogte van $ 21 per munt en een totale marktkapitalisatie van $ 17 miljard in april 2018.

Sindsdien is de opwinding rond EOS volwassen geworden en schommelden de prijzen tussen dieptepunten van $ 1,81 per munt en hoogtepunten van $ 5,93..

Laten we dat niet vergeten De ICO van EOS gebruikte Ethereum om het te hosten en duurde een heel jaar. Sommigen vonden dit vreemd; Larimer heeft echter gezegd dat zowel Ethereum als Bitcoin langer waren. In totaal wisten ze ongeveer $ 4 miljard op te halen.

Naarmate EOS zich ontwikkelt en nieuwe functies worden toegevoegd, zal de prijs waarschijnlijk stijgen of dalen als ze niet goed worden ontvangen. Nu is EOS een van de meest populaire munten om in te investeren; een munt die je goed in de gaten moet houden.

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Heeft u overwogen om te kopen? EOS?

Hoe heeft Ethereum gepresteerd?

Ethereum heeft ook een intrigerende reis achter de rug. Twee jaar nadat Vitalik Buterin Ethereum had voorgesteld, ging het protocol in juli 2015 live.

In 2016 werd het systeem echter gehackt; $ 60 miljoen werd gestolen via een dApp die was ontworpen als durfkapitaalfonds, The DAO. Als gevolg hiervan is Ethereum Classic (ETC) gemaakt en is de Ethereum-blockchain gesplitst.

Een ander belangrijk evenement voor Ethereum was de op blockchain gebaseerde game CryptoKitties, gelanceerd in 2017. Geloof het of niet, gebruikers werden gek op de virtuele katten van Ethereum en de blockchain raakte verstopt.

Dat klopt! Er waren veel mensen die een fortuin wilden betalen om een ​​digitale kat te krijgen. De duurste aankoop is van de populaire kat Dragon, ter waarde van 600 ETH of ongeveer $ 170.000.

Ondanks zijn ups en downs is Ethereum erin geslaagd om een ​​van de sterkste activa van 2020 te blijven, met een marktkapitalisatie van $ 51.507.291.691. Vanaf november 2020, een ETH is $ 454, vanaf CoinMarketCap.

Sommige experts zijn van mening dat Ethereum in de komende jaren zijn potentieel kan bereiken. Dus als u bereid bent investeer in Ethereum in plaats van EOS, blijf gewoon de ETH-prijzen nauwlettend in de gaten houden!

Heeft u overwogen om te kopen? Ethereum?

Problemen met EOS

Voordat je concludeert dat EOS beter is dan Ethereum, moeten we vermelden dat EOS tal van problemen heeft. Dat klopt! Ondanks een schat aan goed nieuws, is EOS niet zonder problemen.

Om een ​​voorbeeld te geven: Weiss Crypto Ratings beweert dat EOS problemen heeft met centralisatie. In 2019, Weiss verlaagde de rating van EOS nadat ze concludeerden dat EOS niet bereid was genoeg te doen om de decentralisatie te vergroten.

Dit kan echter gedeeltelijk te wijten zijn aan het feit dat EOS nog erg jong is en daarom centralisatieproblemen zal hebben voordat het volledig kan worden toegepast.

Dat gezegd hebbende, het belangrijkste probleem waar EOS aan heeft geleden, zijn bugs. Er zijn veel problemen geweest sinds het begin en critici vragen zich af of het EOS-team updates op de juiste manier test voordat ze ze op het internet zetten..

In een van de meer recente bugs werd de blokproductie gedwongen te stoppen, en het EOS-team werd gedwongen om een ​​teleconferentie te houden met blokproducenten, wat hen ertoe bracht de code terug te draaien naar een eerdere update.

Er moet echter worden vermeld dat Bitcoin en Ethereum, evenals vele andere cryptocurrencies, problemen hadden toen ze begonnen.

Ten slotte moeten we vermelden dat anderen dat hebben gespeculeerd EOS kan te maken krijgen met regelgevingsproblemen in de VS voor de manier waarop ze hun ICO runnen, beweren dat ze te ver gingen, en het kan later een probleem voor hen worden. Merk op dat Amerikaanse burgers niet mochten deelnemen aan de ICO (evenals Chinezen).

Laten we niet vergeten dat cryptovoorschriften over de hele wereld aanzienlijk verschillen. Hier kunt u meer te weten komen over de meest cryptovriendelijke steden over de hele wereld.

Problemen met Ethereum

Zoals hierboven vermeld, heeft de crypto-wereld te maken met tal van technische en regelgevende uitdagingen.

Net als elke andere crypto bijvoorbeeld, Ethereum heeft een aantal ernstige schaalbaarheidsproblemen. Merk op dat volgens experts een van de belangrijkste redenen voor dergelijke schaalbaarheidsproblemen het feit is dat “elk knooppunt elke transactie moet verwerken”.

Het toenemend aantal gebruikers voegt brandstof toe aan de brand en leidt tot verschillende technische problemen en trage doorlooptijden.

Hoewel het team achter Ethereum gelooft dat Ethereum 2.0 verdere problemen met de capaciteit van het systeem zal helpen oplossen, zal de tijd het leren.

Een ander probleem is De hoge kosten van Ethereum. Laten we niet vergeten dat gebruikers gas moeten betalen, een vergoeding in Ether, om slimme contracten uit te voeren. Deze vergoedingen gaan naar de mijnwerkers of de eigenaren van de knooppunten. Aangezien crypto’s erop gericht zijn transacties goedkoper en sneller te maken, hoge kosten kunnen gebruikers en enthousiastelingen wegjagen.

Bovendien kan de gebruikerservaring er ook onder lijden, dus dat is geen verrassing veel gebruikers wenden zich tot alternatieven van Ethereum, zoals EOS.

De allerbelangrijkste vraag: is EOS beter dan Ethereum?

eos versus ethereum

Dus, is EOS beter dan Ethereum? Het korte antwoord: het is nog veel te vroeg om te zeggen (verrassing, verrassing!).

Omdat zowel Larimer als Vitalik ernaar streven organisaties en valuta’s te decentraliseren en een transparantere financiële wereld te creëren, vergelijken veel mensen EOS met Ethereum.

De vergelijking is echter niet altijd even duidelijk. Beide zijn nog experimenteel en zullen in de loop van de tijd veranderen. Het team achter EOS gelooft zeker dat het beter is, maar een goede vergelijking tussen de twee is misschien niet echt haalbaar totdat ze op volle capaciteit draaien..

EOS is een stuk jonger dan Ethereum en sommigen geloven dat het de problemen van Ethereum kan omzeilen.

Maar Ethereum verandert ook nog steeds. Vitalik Buterin heeft gezegd dat Ethereum een ​​stuk sneller zal zijn na sharding en plasma. Buterin gelooft dat Ethereum mogelijk tienduizenden tps kan bereiken.

Het is ook belangrijk om te erkennen dat een van de belangrijkste verschillen tussen EOS en Ethereum is dat ze concurrerende ideologieën hebben. Met Ethereum moeten gebruikers van slimme contracten gas betalen voor het gebruik ervan. Bij EOS zijn het de ontwikkelaars die gas moeten betalen.

Ethereum kan problemen hebben met achterwaartse compatibiliteit bij het schalen; EOS heeft misschien nog niet zulke problemen.

Een ander groot verschil tussen EOS en Ethereum zijn de programmeertalen die ze gebruiken. Ethereum gebruikt zijn eigen programmeertaal, Solidity, terwijl EOS C gebruikt++. Aangezien C ++ al algemeen wordt geaccepteerd, kan dit betekenen dat EOS gemakkelijker te adopteren is dan Ethereum.

Dat gezegd hebbende, is C ++ al een tijdje aan het vervagen van populariteit; forceren EOS om in de toekomst meer programmeertalen toe te voegen, de adoptie verder versnellen.

Misschien wel een van de grootste verschillen tussen EOS en Ethereum is dat met EOS kunnen gebruikers slimme contracten bijwerken. Op Ethereum zijn slimme contracten onveranderlijk, wat betekent dat ze, eenmaal actief, niet kunnen worden gestopt. Er moet echter worden vermeld dat het bijwerken van slimme contracten een beveiligingsrisico kan zijn.

Het is ook logisch om aan te nemen dat naarmate de blockchain-technologie blijft evolueren, zowel EOS als Ethereum meer concurrenten zullen hebben om mee om te gaan. Nemen NEO, vaak het Ethereum van China genoemd, bijvoorbeeld! Welke crypto zal winnen? De tijd zal het leren!

Kernpunten

Als je je iets herinnert uit ons artikel Is EOS Better than Ethereum?, Maak dan deze kernpunten:

  • De strijd tussen EOS en Ethereum is een van de meest interessante gebieden in de cryptowereld.
  • Met EOS.IO is EOS veel gebruiksvriendelijker dan de meeste cryptocurrencies. Dit is een groot probleem omdat de meeste dApp-platforms tot nu toe te gecompliceerd zijn voor gewone mensen om te gebruiken.
  • Daniel Larimer staat achter EOS. Larimer is erg bekend in de cryptocurrency-wereld en werkte eerder aan Bitshares en Steemit.
  • Het belangrijkste verschil tussen EOS en Ethereum is dat ontwikkelaars betalen voor slimme contracten. In Ethereum moeten gebruikers gas betalen om slimme contracten te gebruiken.
  • We moeten nog zien of EOS een echte is Ethereum-moordenaar. Het is nog veel te vroeg om te voorspellen hoe goed EOS zal presteren.

Welke crypto is beter? Welke zal de wereld veroveren? De tijd zal het leren.

Aarzel tot die tijd niet om meer te leren over cryptohandel. Wij van Trading Education kunnen u begeleiden tijdens uw leertraject. Leer handelen in EOS onze cryptocurrency-cursus en word een crypto-aas.

Laatste woord

Of u nu een ervaren cryptohandelaar bent of uw eerste stappen in de sector zet, EOS en Ethereum zijn potentieel sterke kanshebbers voor uw beleggingsportefeuille. We hopen dat deze vergelijkingsgids heeft geholpen om deze belangrijke crypto’s voor u te demystificeren.

Nu kent u de belangrijkste verschillen tussen EOS en Ethereum. Als u zich geïnspireerd voelt om in te investeren Ethereum en / of EOS, of dit artikel heeft wat extra inzicht gegeven in uw bestaande beleggingskennis, dat mag u wellicht graag willen weten etoro biedt de mogelijkheid om te investeren in Crypto-activa en CFD’s tot 90+ cryptocurrencies. EOS- EN Ethereum-beleggers kunnen een gediversifieerde portefeuille opbouwen met de meest populaire munten.

EOS VS. Ethereum – Infographic

eos versus ethereum infographic

Als je het leuk vond om ons artikel te lezen Is EOS beter dan Ethereum?, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Denk je dat EOS beter is dan Ethereum? Zou u in EOS investeren? Welke munt zou je in plaats daarvan verhandelen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Disclaimer: cryptocurrencies zijn zeer vluchtig. Uw kapitaal loopt risico en in het verleden behaalde resultaten zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten.

Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn en een hoog risico lopen om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. 62% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het grote risico te lopen uw geld te verliezen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me