Ethereum domineert Crypto met ERC-20-tokens: hier is hoe

Ethereum domineert Crypto met ERC-20-tokens

Heb je gehoord van ERC-20-tokens? Nou, dat zou je moeten hebben! Ze zijn overal en dat komt allemaal door Ethereum.

Ze komen zelfs zo vaak voor, het is zeer waarschijnlijk dat ze een belangrijke factor waren bij het aanwakkeren van de altcoin boom die een paar jaar geleden plaatsvond.

In het kort, ze maken het creëren van cryptocurrency super eenvoudig en zijn een groot voordeel voor Ethereum omdat ze worden gehost op de Ethereum-blockchain. Maar ze zijn natuurlijk niet helemaal perfect.

In dit artikel zullen we bekijken hoe Ethereum in het geheim de ontwikkeling van cryptocurrency domineert met ERC-20-tokens, en waarom dat veel geld zou kunnen betekenen voor de Ethereum-houders..

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Ethereum heeft grote plannen

Zoals je misschien al weet, gaat het bij Ethereum niet alleen om een ​​alternatief voor Bitcoin. Ze hebben veel grotere doelen dan fiatgeld opnemen.

Hoewel Ethereum misschien niet zo opwindend is om te handelen als Bitcoin met zijn gigantische pieken en dalen, Ethereum kan een betere langetermijninvestering blijken te zijn.

Waarom?

Het heeft de wereld simpelweg zoveel meer te bieden dan Bitcoin.

Veel mensen associëren Ethereum met slimme contracten en dApps, maar vergeten de mogelijkheid om andere cryptocurrencies op hun eigen blockchain te hosten.

Ja dat klopt. Ethereum is niet de enige cryptocurrency op de Ethereum-blockchain, er zijn zelfs tonnen. De meeste van deze andere tokens worden gebeld ERC-20-tokens.

Terwijl niemand keek, werd Ethereum een ​​knooppunt voor het creëren van verschillende cryptocurrencies, waardoor Ethereum een ​​veelbelovende cryptocurrency is om vast te houden.

Handel nu in Ethereum met Etoro

Wat is een ERC-20-token?

ERC-20-token, Ethereum

Ethereum is als de moeder van het creëren van cryptocurrency. Met de oprichting van het ERC-20-token heeft Ethereum waarschijnlijk de stijging van altcoins aangewakkerd omdat ze cryptocurrency zo gemakkelijk te maken maakten.

ERC-20-tokens zijn een standaard voor het ontwikkelen van cryptocurrency. Ze bieden vrijwel alles wat een ontwikkelaar nodig heeft om een ​​cryptocurrency op te zetten en aan de slag te gaan.

Er wordt geschat dat vandaag er zijn ongeveer 200.000 verschillende ERC-20-tokens in circulatie.

Er moet echter worden vermeld dat deze niet allemaal technisch als cryptocurrencies worden beschouwd. Deze tokens kunnen worden gebruikt voor een breed scala aan diensten.

Een van de belangrijkste dingen die ERC-20-tokens definiëren, is dat ze hebben geen eigen blockchain​ze werken allemaal bovenop de Ethereum-blockchain.

Dit is geweldig voor ontwikkelaars die ideeën hebben voor een cryptocurrency, maar niet de middelen hebben om er hun eigen blockchain voor te maken.

Het is tenslotte veel werk! U kunt zelfs vergeten wat u wilde bereiken.

Bovendien zijn ze natuurlijk volledig vrij om in een later stadium van de Ethereum-blockchain af te stappen, wat sommigen al hebben bereikt (daarover later meer!).

Zelfs als Ethereum nooit de kroon neemt als de beste cryptocurrency, kan het de opkomst van een andere brengen die dat wel doet.

Voordelen van ERC-20-tokens

ERC-20-tokens profiteren van alle voordelen van Ethereum, maar hebben een zekere mate van onafhankelijkheid zolang ze zich houden aan de regels voor het gebruik van de Ethereum-blockchain.

Misschien wel een van de grootste voordelen van ERC-20-tokens ze maken het maken van cryptocurrency eenvoudiger, wat de concurrentie tussen verschillende cryptocurrencies aanmoedigt.

Theoretisch zal dit leiden tot meer vindingrijkheid en creatieve benaderingen van verschillende problemen. Op de lange termijn zullen meer aanpasbare cryptocurrencies degenen overleven die het niet bij kunnen houden.

Bovendien kunnen ontwikkelaars van cryptocurrency zich meer concentreren op hun ideeën dan op het maken van een munt (en blockchain) en elementaire onderhoudsgerelateerde problemen..

Kant-en-klare documentatie voor degenen die hun eigen tokens willen maken, is ook een enorm pluspunt en versnelt ook het ontwikkelingsproces.

En vanuit het perspectief van een cryptocurrency-handelaar kunnen ERC-20-tokens aantrekkelijker zijn om te handelen, want als ze begrijpen hoe Ethereum werkt, zullen ze al een goed begrip hebben van hoe ERC-20-tokens ook werken..

Dit maakt het onderzoeksproces eenvoudiger en sneller. Handelaren in cryptovaluta hoeven geen geheel nieuwe technologie te leren wanneer ze een ERC-20-token tegenkomen.

Een andere geweldige bonus van het verhandelen van ERC-20-tokens is dat omdat ze worden gehost op de Ethereum-blockchain, die openbaar is, je ze kunt openen en ernaar kunt kijken.

Met de juiste technische kennis weet je precies hoe ze werken en kom je niet voor stiekeme verrassingen te staan. En als ze slecht gecodeerd zijn, kun je ze gewoon negeren.

Er is geen verstopping op de Ethereum-blockchain. ERC-20-tokens zijn super transparant.

ERC-20-tokens kunnen ook worden verzonden en ontvangen door Ethereum-adressen, waardoor ze door een veel bredere gebruikersgroep kunnen worden geaccepteerd.

Dit overwint een probleem dat veel altcoins hebben wanneer ze voor het eerst beginnen; ze moeten hun eigen portemonnee maken om de cryptocurrency op te slaan of portemonnee-providers overtuigen om ze te accepteren.

En tot slot, een groot voordeel voor Ethereum is dat al deze ERC-20-cryptocurrencies moeten Ethereum-gas gebruiken om transacties te doen.

Gas is een vergoeding Transactoren moeten betalen om hun transactie te valideren.

Dit is geweldig voor Ethereum omdat het betekent dat hun cryptocurrency in beweging blijft, zelfs als mensen niet veel in Ethereum handelen of transacties uitvoeren.

Andere crypto’s op dezelfde blockchain helpen het vloeiend te houden, wat uitstekend is voor het handelsvolume. En als een ERC-20-token succesvol is, zal dat succes ook naar Ethereum druppelen.

Bekende ERC-20-tokens

Ethereum blockchain

Het zal je misschien verbazen dat je dat ontdekt Enkele van de meest bekende cryptocurrencies van vandaag zijn ERC-20-tokens of begon als ERC-20-tokens voordat het de Ethereum-blockchain verliet.

Misschien wel de meest bekende cryptocurrency om te beginnen als een ERC-20-token is Tron.

Meer recentelijk echter Tron is erin geslaagd om met succes te migreren van de blockchain van Ethereum naar zijn eigen blockchain, vaak aangeduid als ‘het mainnet’.

Hoewel dit een verbazingwekkend succesverhaal is en laat zien dat tokens uit de Ethereum-blockchain kunnen groeien, moest Tron hun gemeenschap ertoe brengen de overstap van Ethereum naar het mainnet te maken..

Interessant is dat de bewering van de ontwikkelaar van Tron dat hun verhuizing naar het mainnet hen 400 keer sneller zal maken dan Ethereum! Dat is een grote claim en het zal nog even duren voordat we zien of dat waar is of niet.

Een andere rijzende ster ERC-20-token in de cryptocurrency-wereld is Kettingschakel, die tot doel heeft de koning van slimme contracten te worden door het gebruik van orakels.

Naarmate Chainlink succesvoller wordt, kan het Ethereum verlaten zoals Tron deed, maar sommigen beweren misschien dat het de perfecte plek is om te groeien – de geboorteplaats van slimme contracten, Ethereum.

Binance-munt is een ander enorm succesvol ERC-20-token en wordt op de Binance Exchange gebruikt als een utility-token. Gebruikers kunnen korting krijgen wanneer ze het gebruiken voor transacties in cryptocurrency.

Binance Coin is ongetwijfeld succesvoller dan zelfs Tron. Momenteel is Binance Coin de 8e grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie op CoinMarketCap.

Andere ERC-20-tokens zijn onder meer:

  • BAT (Basic Attention Token). Een reclametoken dat gebruikers betaalt om advertenties te bekijken.
  • HuobiToken. Een token dat kan worden gebruikt op de Huobi-cryptocurrency-uitwisseling.
  • TrueUSD. Een stablecoin die is gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar, vergelijkbaar met Tether.

Maar deze tokens krassen nog maar net op het oppervlak van wat er vandaag de dag is.

Hoe worden ERC-20-tokens gemaakt?

Het maken van ERC-20-tokens is een relatief eenvoudig proces. Dat gezegd hebbende, het vereist een goed technisch begrip van Ethereum en de programmeertaal Solidity (dus misschien nog niet voor iedereen!).

Om een ​​nieuw ERC-20-token te maken, moet een gebruiker een slim contract starten op de Ethereum-blockchain. Dit contract is dan verantwoordelijk voor het aanmaken van nieuwe tokens en het afhandelen van transacties.

Bovendien fungeert het ook als een grootboek en houdt het ook ieders saldo bij.

Nadelen

Niet alles over het werken aan de Ethereum-blockchain is hunky-dory. Er zijn tal van redenen waarom sommige cryptocurrencies misschien niet voor altijd onder de vleugels van Ethereum willen blijven.

Eerst en vooral houden ze misschien niet van de veranderingen die Ethereum implementeert. Wanneer Ethereum de blockchain bijwerkt, zijn die wijzigingen misschien niet in het beste belang van elk ERC-20-token.

Bovendien kunnen ze uiteindelijk te zwaar vertrouwen op het netwerk en de bronnen van Ethereum, wat een probleem zou kunnen zijn als er iets met Ethereum zou gebeuren, zoals een sluiting van de overheid of een grootschalige hack.

Maar misschien nog belangrijker is dat hoewel ERC-20-tokens worden gezien als een industriestandaard, dat wel is geweest problemen met hoe ze werken, inclusief veel, veel bugs.

Een van de meest frustrerende bugs zorgt ervoor dat tokens per ongeluk worden vernietigd wanneer ze naar een contract worden gestuurd. Naar verluidt is door dergelijke problemen tot $ 70.000 verloren gegaan.

Ethereum heeft een ander token uitgebracht genaamd ERC-223, dat dit probleem zou moeten oplossen, maar tot nu toe was het niet zo populair als ERC-20-tokens.

Een ander nadeel voor sommige gebruikers is dat ze Ethereum als gas moeten gebruiken elke keer dat u een transactie wilt doen met een ERC-20-token.

Na verloop van tijd kan dit duur worden, vooral als de prijs van Ethereum stijgt, en voor sommige handelaren is het gewoon een onnodige stap.

Ethereum zit nog steeds vast op het bewijs van werk

Misschien is dat wel een van de grootste nadelen voor sommige ontwikkelaars van cryptocurrency Ethereum gebruikt nog steeds een bewijs van werk algoritme, net als Bitcoin.

Bewijs van werk is al een tijdje uit de mode en veel nieuwere cryptocurrencies zijn ontworpen om in plaats daarvan bewijs van inzet te gebruiken, wat volgens velen eerlijker en efficiënter is.

Dat gezegd hebbende, dat is algemeen bekend Ethereum is van plan om van bewijs van werk naar bewijs van inzet te gaan, wat waarschijnlijk zal gebeuren in 2020 of 2021.

Als ze de wijziging met succes doorvoeren, kan dit een grote opsteker zijn voor niet alleen Ethereum, maar ook voor alle andere ERC-20-tokens.

Zijn er al niet genoeg cryptocurrencies?

cryptocurrencies, ethereum

Anderen twijfelen misschien aan het punt om het maken van cryptocurrency zo gemakkelijk te maken. Ten slotte, moet alles worden getokeniseerd? Is elke cryptocurrency het waard om gecreëerd te worden??

Interessant is dat veel ERC-20-cryptocurrencies maar liefst 90% van hun waarde hebben verloren en moeite hebben om een ​​comeback te maken. Zo, handelaren in cryptovaluta moeten nog steeds voorzichtig zijn.

Zo’n overweldigende hoeveelheid keuze aan ERC-20-tokens kan ook onaangenaam zijn voor sommige handelaren die het misschien moeilijk vinden om ze van elkaar te onderscheiden.

Het is inderdaad heel waar dat veel tokens soortgelijke dingen proberen te bereiken.

Handel nu in Ethereum met Etoro

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • Een ERC-20-token is een token gemaakt op de Ethereum-blockchain. Voor ontwikkelaars zijn ze veel gemakkelijker te maken dan vanaf het begin tokens te maken.
  • Gemakkelijk geadopteerd door portemonnees en andere services die ook Ethereum accepteren. Dit versnelt de acceptatie door nieuwe gebruikers en handelaren.
  • Enkele van de beste cryptocurrencies van vandaag zijn ERC-20-tokens. Deze omvatten Binance Coin, BAT, HuobiToken en TrueUSD.
  • ERC-20-tokens zijn niet perfect. Ze hebben nog steeds last van bugs en worden beperkt door de code van Ethereum, wat voor sommigen een probleem kan zijn.

Leer cryptocurrencies te verhandelen met onze cryptocurrency-handelscursus

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Waarom zou u kiezen Etoro om Ethereum te verhandelen

Nu weet je waarom Ethereum Crypto domineert met ERC-20-tokens. Als u zich geïnspireerd voelt om te beginnen met het handelen in Ethereum, of als dit artikel wat extra inzicht heeft gegeven in uw bestaande handelskennis, dan bent u wellicht blij te weten dat etoro de mogelijkheid biedt om te handelen met Crypto-activa en CFD’s tot 90+ cryptocurrencies.

Als je het leuk vond om Ethereum te lezen domineert crypto met ERC-20 tokens van Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Disclaimer: cryptocurrencies zijn zeer vluchtig. Uw kapitaal loopt gevaar

Handelsanalyse is geen betrouwbare indicator voor huidige of toekomstige prestaties, aangezien de omstandigheden in de loop van de tijd kunnen veranderen. Voordat u investeringsbeslissingen neemt, dient u advies in te winnen bij onafhankelijke financiële adviseurs.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me