Ethereum Vs. Bitcoin: is Ethereum een ​​betere investering dan Bitcoin?

Bitcoin versus Ethereum: welke moet u kopen?

Bitcoin en ethereum zijn de twee grootste cryptocurrencies. Maar is ETH een betere investering?

Is Ethereum Beter dan Bitcoin? Ethereum heeft betere technologie en biedt meer toepassingen dan Bitcoin, maar Bitcoin heeft een lagere voorraad en meer liquide dan ETH.

Inhoudsopgave:

Ethereum versus Bitcoin: wat is de betere koop?

Ethereum versus Bitcoin: kritische verschillen tussen de twee

Ethereum versus Bitcoin: wat is het verschil tussen beide?

Is Ethereum een ​​betere investering dan Bitcoin?

Moet ik in Ethereum of Bitcoin investeren??

Ethereum versus Bitcoin Conclusie: is Ethereum een ​​betere investering dan Bitcoin??

Ethereum versus Bitcoin: Infographic

Ethereum versus Bitcoin: wat is de betere koop?

Ethereum en Bitcoin bevinden zich mogelijk al in uw portfolio. Maar welke heeft de betere investering??

Als je Bitcoin of Ethereum wilt kopen, ga dan snel en gemakkelijk naar de check-in eToro Exchange

Ethereum en Bitcoin, twee van de beste cryptocurrencies, zijn de pijlers geweest van de portefeuilles van veel beleggers. Zelfs de lekenbelegger kent ze, en daarom zijn ze misschien wel de twee cryptocurrencies waar onze vrienden en studenten uit de handelsgemeenschap ons het vaakst naar vragen. Wat ze specifiek vragen zijn: wat is het belangrijkste verschil tussen Ethereum en Bitcoin? Is Ethereum een ​​betere investering dan Bitcoin? Wat is de beste investering in de toekomst? Met dat in gedachten dachten we dat het misschien nuttig zou zijn om het op te splitsen met Ethereum vs. Bitcoin-verhaal van de tape.

Er zijn meer dan 6.000 cryptocurrencies in omloop, met een totale marktkapitalisatie van $ 337 miljard. Maar ondanks de enorme keuze voor investeerders, domineren twee munten de markt: Bitcoin en Ethereum.

Ethereum versus Bitcoin: kritische verschillen tussen de twee

Met een marktkapitalisatie van $ 839,51 miljard is Bitcoin de grootste cryptovaluta op de markt. Ethereum staat op de tweede plaats. Maar met een marktkapitalisatie van $ 201,16 miljard zal het niet snel de eerste plaats stelen.

Investeerders in een vroeg stadium in Bitcoin en Ethereum hebben enorme winsten gemaakt en beide munten zijn nog steeds populaire keuzes voor beginnende speculanten. Maar nu de aanvankelijke goudkoorts voorbij is, is het belangrijker dan ooit om te weten waarin u investeert.

Dus is Ethereum een ​​betere investering dan Bitcoin? Is het te laat om in Bitcoin te investeren? Moet u tegelijkertijd in Bitcoin en Ethereum investeren??

En, misschien wel het belangrijkste, wat is het verschil tussen Bitcoin en Ethereum?

Ontdek het in onze gedetailleerde vergelijkingsgids voor Ethereum versus Bitcoin.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale valuta die tussen gebruikers kan worden verzonden zonder tussenpersoon van een derde partij. Bitcoin is geen applicatie of technologie. Het is letterlijk geld in digitale vorm. De allereerste transactie vond plaats in 2010 toen een computerontwikkelaar genaamd Laszlo Hanyecz twee Papa John-pizza’s kocht voor 10.000 Bitcoins. Bij de huidige waardering zijn die 10.000 Bitcoins ongeveer £ 90 miljoen waard!

Bitcoin is in 2008 gemaakt door een persoon (of een groep personen) onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto. Satoshi wilde een ‘betrouwbare’ valuta creëren die 100% onafhankelijk was. In zekere zin was Bitcoin een poging om geld te democratiseren, en het is geen toeval dat de eerste munt in 2009 uitkwam, slechts een jaar na de kredietcrisis..

De financiële crisis van 2008 leidde tot beschuldigingen dat de banken het geld van mensen ernstig hadden slecht beheerd, wijdverbreide fraude hadden gepleegd en vervolgens werden beschermd door regeringen. Mensen voelden zich gedesillusioneerd; velen doen dat nog steeds. Bitcoin biedt een alternatieve vorm van financiering die niet kan worden gecontroleerd of gemanipuleerd door een centrale macht.

In tegenstelling tot fiat-valuta’s zoals het pond of de dollar, wordt Bitcoin niet uitgegeven door een centrale bank. In plaats daarvan worden ze gemaakt en vrijgegeven als beloning voor een proces dat mijnbouw wordt genoemd. Mijnwerkers zijn de mensen die de transacties op de blockchain verwerken en een permanent en 100% veilig record van elke Bitcoin-transactie creëren.

Denk aan mijnwerkers als beheerders of een gedecentraliseerde autoriteit die de geloofwaardigheid van het Bitcoin-netwerk helpt versterken. Simpel gezegd, het blockchain-netwerk van Bitcoin is een systeem dat ervoor zorgt dat de ene munt altijd gelijk is aan een andere munt, ongeacht waar deze naartoe wordt gestuurd of hoe vaak.

Hoeveel zal Bitcoin waard zijn in 2021 en daarna?

Mijnwerkers ontvangen Bitcoin tegen een vast, maar dalend tarief. Dit komt omdat het Bitcoin-algoritme voorgeprogrammeerd was om de aanvoer van munten te beperken tot 21 miljoen. Ongeveer 18,4 miljoen Bitcoins zijn gedolven in de afgelopen tien jaar. Maar omdat mijnbouw steeds moeilijker wordt na elke nieuwe munt, denken experts dat het nog eens 120 jaar zal duren om de resterende 2,6 miljoen op te graven.

Moet je investeren in Bitcoin?

Wat is Ethereum?

Ethereum is meer dan alleen digitaal geld. Het is ook een open-source blockchain voor het uitvoeren van transacties, ook wel gedecentraliseerde digitale applicaties (dapps) of slimme contracten genoemd..

Slimme contracten zijn 100% veilig, vereisen geen tussenpersoon van derden en kunnen vrijwel alles codificeren, decentraliseren en verhandelen. Dit alles vereist kracht en energie. Om de kosten te dekken, maakt het Ethereum-netwerk tokens genaamd Ether; dit is de brandstof die slimme contracten aandrijft. Ether is ook de cryptocurrency die u kunt kopen, verkopen of verhandelen.

Een slim contract kan zo simpel zijn als het verkopen van een tweedehands fiets of het opzetten van een inzamelingsactie zonder een crowdfundingsite te bezoeken. Als alternatief kunnen slimme contacten complexe financiële overeenkomsten vergemakkelijken, waaronder kredietgoedkeuringen, onroerendgoedaankopen, verzekeringspremies en nog veel meer. Met andere woorden, "slimme contracten" kunnen uiterst complexe transacties automatiseren op een manier die snel, veilig en volledig transparant is. Overeenkomsten die nu dagen en weken nodig hebben om af te ronden, kunnen binnen enkele minuten of misschien zelfs ogenblikkelijk tot stand komen.

En dit is nog maar het topje van de ijsberg. De veilige blockchain-technologie van Ethereum zou online stemmen een reële mogelijkheid kunnen maken en een nieuw tijdperk van democratische betrokkenheid en vertegenwoordiging inluiden. Het kan ook een revolutie teweegbrengen in de gezondheidszorg en de juridische sector, logistiek, telecommunicatie, streamingdiensten, onderwijs, sociale media en e-commerce..

De grootste fans van Ethereum denken dat deze blockchain-technologie de basis zal vormen van een geheel nieuw internet, of wat experts Web 3.0 noemen. In theorie zou het nieuwe web volledig gedecentraliseerd zijn, waardoor gebruikers de controle over hun informatie kunnen terugnemen en een organische online identiteit kunnen creëren.

Deze gebruikersgerichte benadering zou het creëren van netwerken stimuleren waarin mensen en bedrijven producten en diensten ontwikkelen die voor iedereen ten goede komen. Het zou ook een einde maken aan enkele van de meer problematische big-tech-praktijken die we tegenwoordig zien, waaronder datamining, het censureren van bepaalde politieke opvattingen en het manipuleren van gebruikerservaring om meer verslavende platforms te creëren. Om dit op een andere manier te bekijken, behandelt web 2.0 gebruikers als consumenten of eenheden; Web 3.0 zou gebruikers in staat stellen individuen te zijn.

Zoals u kunt zien, komt veel van de waarde van Ethereum voort uit toekomstige toepassingen. Maar zal al dit potentieel werkelijkheid worden? Nou, veel mensen denken van wel. Ethereum heeft publieke steun gekregen van enkele grote spelers op financieel en technologisch gebied.

De Enterprise Ethereum Alliance (EEA) is een wereldwijde gemeenschap van meer dan 140 blockchain-leiders, adopters, innovators, ontwikkelaars en bedrijven van over de hele wereld. Enkele van de meest prestigieuze leden zijn onder meer investeringsgigant JP Morgan, Santander Bank en British Petroleum (BP), evenals technologiegiganten Microsoft en Intel. Het EMA helpt de voordelen van blockchain-technologie te promoten. Het werkt ook aan het bouwen van bedrijfsklare versies van de Ethereum-software.

Moet je investeren in Ethereum?

Ethereum versus Bitcoin: wat is het verschil tussen beide?

ethereum versus bitcoin

Hoewel Ethereum en Bitcoin veel overeenkomsten vertonen, zijn ze ontworpen voor totaal verschillende doeleinden. En begrijpen hoe (en waarom) ze verschillen, is iets dat u moet weten voordat u een goede investeringskeuze kunt maken.

Hier volgt een uitsplitsing van het belangrijkste verschil tussen Bitcoin en Ethereum en wat ze voor u als investeerder betekenen.

Levering

Ethereum is onbeperkt. De aanvoer is continu, hoewel deze langzamer zal worden naarmate er meer munten worden geproduceerd. Bitcoins zijn beperkt tot 21 miljoen. Na verloop van tijd zal dit eindige aanbod de vraag doen toenemen, waardoor de waarde van elke munt stijgt.

Gebruik

Bitcoin is digitaal geld dat op elk moment kan worden ingewisseld. Het is ook een digitaal bezit met een winkel van waarde. Dat betekent dat het op een later tijdstip kan worden opgeslagen, opgehaald en verhandeld. Dit is de reden waarom veel beleggers Bitcoin zien als digitaal goud.

Ethereum is anders. De valuta, Ether, is gekoppeld aan slimme contracten en kan alleen worden verhandeld nadat aan een aantal vooraf bepaalde voorwaarden is voldaan.

Een Bitcoin-transactie ziet er bijvoorbeeld ongeveer zo uit: persoon X stuurt 10 BTC (Bitcoins) naar persoon Y.

Een smart contract kan op deze manier worden geschreven: stuur 10 ETH (Ether) naar persoon Y vanaf persoon X als het saldo van X 10 ETH of meer is en de datum 01/01/2021 is.

In grote lijnen is Bitcoin geld, terwijl Ether een brandstof is die het Ethereum-netwerk aandrijft. In feite wordt het vaak gas genoemd.

Snelheid

Ethereum kan transacties (of blokken) binnen 20 seconden verifiëren. Het kost Bitcoin ongeveer 10 minuten om elk blok te verwerken.

Reputatie

Bitcoin is meer dan 10 jaar oud. Het is de enige cryptocurrency waar de meeste mensen van hebben gehoord. Bitcoin heeft een gevestigde reputatie en wordt nu geaccepteerd door grote retailers, waaronder Microsoft, Starbucks en BMW. Dus als (of waarschijnlijker wanneer) crypto mainstream wordt, heeft Bitcoin een grote kans om de favoriete valuta te worden.

Prijs

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin tegen ongeveer $ 45.100 per munt. Ethereum zweeft rond $ 1757. Dus voor nieuwe investeerders met een beperktere bankroll, is Ethereum waarschijnlijk een aantrekkelijkere optie.

Technologie

De blockchains van Bitcoin en Ethereum worden altijd bijgewerkt. Maar experts zijn het erover eens dat de Ethereum-technologie geavanceerder en robuuster is. Het is sneller en de transactiekosten zijn goedkoper dan die van Bitcoin. Bovendien werken programmeurs momenteel aan een grote upgrade, bekend als Ethereum 2.0.

Het nieuwe platform vereenvoudigt de blockchain van Ethereum, verhoogt de gebruikersbeveiliging en transactiesnelheid en vermindert de toegangsdrempels, waardoor het netwerk toegankelijk wordt voor iedereen met een standaardlaptop. Er is nog geen officiële release. Maar geavanceerde tests zijn al aan de gang en programmeurs zijn optimistisch dat het platform eind 2020 volledig operationeel zal zijn.

Adam Cochran is een crypto-analist en voormalig marketingdirecteur van Dogecoin. Hij denkt dat een volledig functioneel 2.0-platform een ​​enorme bull run op Ethereum zal creëren. Volgens Cochran zou dit de prijs van Etheruem ‘naar de maan’ kunnen sturen. Dus als je erover nadenkt om een ​​puntje op Ethereum te nemen, is dit misschien een goed moment.

Is Ethereum een ​​betere investering dan Bitcoin?

is ethereum een ​​betere investering dan bitcoin

Op dit moment is het moeilijk te zeggen of Ethereum een ​​betere investering is dan Bitcoin. Beiden hebben heel verschillende doeleinden. Of de een beter is dan de ander, hangt grotendeels af van wat u zoekt, evenals van een reeks andere persoonlijke factoren. Deze omvatten de omvang van uw bankroll, of u enthousiast bent over korte of langetermijnwinsten en uw afkeer van risico’s.

Bitcoin is nog steeds het meest dominante bezit in de crypto-ruimte, en met een behoorlijke afstand. Het is goed ingeburgerd en is ontworpen om in de loop van de tijd waarde te winnen. Bitcoin belooft misschien geen groot rendement in de nabije toekomst, maar het is het soort investering dat u over 10 of misschien 20 jaar nog steeds in uw portefeuille zou willen hebben..

Voor veel investeerders is de echte waarde van Ethereum niet gebonden aan de schaarste of de huidige toepassingen. In plaats daarvan is de huidige (en toekomstige) waarde van Ethereum intrinsiek verbonden met het potentieel om een ​​revolutie teweeg te brengen in de digitale ruimte en de manier waarop we zaken doen. Slimme contracten van Ethereum kunnen alles veranderen, van hypotheekoverdrachten tot de manier waarop we online inhoud maken en consumeren. Bovendien zullen de meest opwindende toekomstige toepassingen van Ethereum waarschijnlijk degene zijn die we nog niet hebben gezien.

Investeerders die hun geld in Ethereum stoppen, doen dit in de hoop dat de technologie zijn volledige potentieel zal bereiken. En er zijn veel aanwijzingen dat het zou kunnen gebeuren. Naast grote geldschieters zoals Microsoft en JP Morgan, zijn veel andere investeerders onder de indruk van de technologie van Ethereum.

Als het erop aankomt, komt het ultieme debat tussen Bitcoin en Ethereum als investeringen neer op het risicoprofiel van een belegger. Beiden worden beloofd op lange termijn goed te presteren. Bitcoin is de meest gangbare en stabiele van de twee.

Gil Penchina is een Amerikaanse business manager en angel investor. Hij heeft meer dan 100 tech-start-ups van de grond geholpen, waaronder PayPal en LinkedIn. Dit is wat hij te zeggen heeft over het Ethereum-platform: "Het is me nu duidelijk dat Ethereum de nieuwe valuta van internet is. Het is ver vooruit op waar Paypal in zijn tijd was, en het is veel spannender voor zijn klanten dan Paypal ooit was."

Tale of the Tape: Ethereum Vs. Bitcoin

Lanceringsjaar: Ethereum 2015, Bitcoin 2009

Marktwaarde: Ethereum 201.9B, Bitcoin 840B

Beschikbare munten: Ethereum 112,4 miljoen, Bitcoin 18,5 miljoen

52 weken groei: Ethereum 250%, Bitcoin 140%

2-jarige groei: Ethereum 40%, Bitcoin 70%

3-jarige groei: Ethereum 1%, Bitcoin 140%

5-jarige groei: Ethereum n.v.t., Bitcoin 4880%

Moet ik in Ethereum of Bitcoin investeren??

Als u nog steeds niet kunt kiezen tussen investeren in Ethereum of Bitcoin, hoeft u dat niet te doen!.

Zoals je waarschijnlijk al hebt begrepen, was Ethereum nooit bedoeld om Bitcoin te vervangen. Dus in plaats van Bitcoin en Ethereum als directe concurrenten te zien, is het de moeite waard om over deze technologieën na te denken als complementaire platforms met het potentieel om zeer verschillende aspecten van een gedigitaliseerde financiële economie te ondersteunen. Met andere woorden, de toekomst van crypto is niet een winnaar die alle games wint; Bitcoin en Ethereum kunnen beide ‘winnen’.

Het splitsen van uw geld over verschillende activa wordt diversificatie genoemd. Diversificatie is een gangbare praktijk voor alle soorten beleggers, inclusief beheerders van hedgefondsen van miljarden dollars. Het is een manier om risico’s te minimaliseren, meer kansen op rendement te creëren en uw activa te beschermen tegen ongunstige marktcycli.

Hoe u uw portefeuille diversifieert, is aan u. Een mogelijkheid is om de fondsen 50/50 te splitsen. Maar als u meer enthousiast bent over Bitcoin, kunt u kiezen voor een 70/30-splitsing of vice versa als u denkt dat de toekomst aan Ethereum toebehoort..

Ethereum versus Bitcoin Conclusie: is Ethereum een ​​betere investering dan Bitcoin??

Ethereum is dus een betere investering dan Bitcoin?

Ethereum heeft veel voordelen ten opzichte van Bitcoin. Het is veelzijdiger, heeft betere technologie en heeft veel realistischere toepassingen.

In vergelijking met Bitcoin is het ook relatief goedkoop, waardoor het veel toegankelijker is voor investeerders met een kleinere bankroll. Bij de huidige waarderingen zou je ongeveer 30 Ethereum kunnen kopen voor de prijs van een enkele Bitcoin. En gezien het potentieel van de technologie en de indrukwekkende lijst met geldschieters, is investeren in Ethereum nu een kans om laag te kopen en hoog te verkopen in de toekomst..

Maar Bitcoin is er om te blijven. En hoewel het (waarschijnlijk) de digitale ruimte niet op dezelfde manier zal revolutioneren als Ethereum zou kunnen, maakt het gevestigde ‘merk’ van Bitcoin en de toenemende schaarste het een aantrekkelijk voorstel voor meer voorzichtige investeerders met het oog op de lange termijn..

Uiteindelijk komt de uiteindelijke beslissing aan jou. Wat voor soort investeerder wilt u zijn? Welke technologie boeit je meer? En dat is momenteel het meest ondergewaardeerd?

Zoek het antwoord op die vraag, je zult zeker weten of Ethereum een ​​betere investering is dan Bitcoin!

eToro – Beste platform om te kopen Crypto’s

Nu kent u de cruciale verschillen tussen Ethereum en Bitcoin. Als u zich geïnspireerd voelt om te kopen Bitcoin of Ethereum, of dit artikel heeft wat extra inzicht gegeven in uw bestaande handelskennis, dat zou u wellicht graag willen weten eToro biedt de mogelijkheid om Crypto-activa te kopen en munten te verhandelen tot maximaal 90+ cryptocurrencies.

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Bitcoin Vs. Andere cryptocurrencies

  • Bitcoin versus Ripple
  • Bitcoin versus Bitcoin Cash
  • Bitcoin versus Cardano
  • Bitcoin versus Dogecoin
  • Bitcoin versus Binance Coin
  • Top 10 belangrijkste cryptocurrencies anders dan Bitcoin

Ethereum versus Bitcoin Welke moet je kopen: Infographic

Bitcoin versus Ethereum infographic

Vond je ons artikel leuk Ethereum Vs. Bitcoin: is Ethereum een ​​betere investering dan Bitcoin? Geef ons dan alsjeblieft een like en deel het met iedereen die het misschien nuttig vindt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me