Hoe cryptocurrency te daghandel

Daghandelstips voor cryptohandelaren

How to Day Trade Cryptocurrency: Intro

Wilt u weten hoe u cryptocurrency kunt verhandelen? Op zoek naar tips voor daghandel of alternatieven voor daghandel? Lees dan verder!

Dit artikel leidt u door een stapsgewijze handleiding om aan de slag te gaan met daghandel in cryptocurrency.

De crypto-industrie breidt zich in hoog tempo uit, het aantrekken van steeds meer handelaren van over de hele wereld. Interessant genoeg, aldus gegevens, er zijn wereldwijd meer dan 52 miljoen actieve cryptohandelaren.

Met name daghandel is een van de meest populaire methoden om cryptocurrency te verhandelen. Omdat daghandel een vorm van kortetermijnhandel is, crypto-daghandelaren moeten de markt snel en effectief kunnen analyseren en ook stress en intense emoties kunnen beheersen.

Wij van Trading Education zijn er om u te helpen onderdeel te worden van de cryptogemeenschap en te leren hoe u cryptocurrency kunt verhandelen. Aarzel niet om u aan te melden voor een van onze online cursussen om de wereld van cryptohandel te begrijpen en een effectieve strategie voor daghandel te ontwikkelen op weg naar succes in de handel..

Wat is Cryptocurrency Day Trading?

Voordat we uitleggen hoe u crypto’s kunt verhandelen, gaan we dieper ingaan op de aard van daghandel in cryptovaluta.

Handelen in cryptovaluta is een geweldige handelsoptie die mogelijk een zeer winstgevende financiële onderneming kan worden. Zoals hierboven uitgelegd, omvat daghandel het proces van het kopen en verkopen van cryptocurrency binnen één handelsdag, waarbij handelaren voornamelijk vertrouwen op meerdere kleine winsten. Sommige handelaren houden posities mogelijk maar een paar seconden vast!

Het goede nieuws is dat dit in tegenstelling tot de handel in aandelen, de cryptomarkt is 24/7 open en wordt geleverd met extreme handelsflexibiliteit. Handelaren kunnen beslissen wanneer en hoe ze willen handelen, zowel parttime als fulltime.

Bovendien bestaan ​​er meer dan 7.000 cryptocurrencies, met BTC / USD, BTC / XLM, en BTC / GBP behoren tot de meest verhandelde paren die er zijn. Het is dus aan jou om te beslissen welke activa je wilt verhandelen!

Of u nu besluit om Bitcoin of Ethereum te verhandelen, we moeten opmerken dat cryptocurrencies over het algemeen geweldige activa zijn voor daghandel. Waarom? Simpelweg omdat ze zeer volatiel zijn en gekenmerkt worden door extreme prijsschommelingen! Dit betekent dat daghandelaren die weten hoe ze op de juiste manier in cryptocurrency moeten handelen, in de loop van de tijd een fortuin kunnen verdienen.

Tegelijkertijd kan, vanwege de vluchtige aard van de cryptocurrency-wereld, crypto-daghandel leiden tot enorme verliezen als het niet correct is gedaan. Dus, hoe kun je dag in cryptocurrency handelen en mogelijk winst maken??

Hoe cryptocurrency te daghandel?

Om te leren hoe je met succes cryptocurrency kunt verhandelen, moet je bekend zijn met alle voor- en nadelen van cryptocurrency-handel en de geheimen van de cryptohandelpsychologie..

Allereerst moeten handelaren realistische verwachtingen ontwikkelen over daghandel in cryptovaluta. Niemand wint 100% van de tijd. Je kunt niet verwachten dat je miljonair wordt of een fortuin verdient met een enkele transactie.

Hoewel veel mensen in geluk geloven, is handelen geen gokken. Dus in plaats van te wedden op gelukkige crypto’s, moet een daghandelaar investeren in goed onderwijs en zelfdiscipline. We willen allemaal in dure auto’s rijden en de wereld rondreizen, maar Daghandel in cryptovaluta is geen ‘snel rijk worden’-schema.

Eigenlijk moeten we opmerken dat er meer dan 80% van de crypto-daghandelaren verliest geld en stopt omdat ze het belang van educatie over cryptohandel hebben verwaarloosd.

Een van de belangrijkste stappen in uw handelseducatie-reis is om te leren hoe u uw eigen risico’s kunt beheren. Een effectieve strategie voor risicobeheer is cruciaal om u te helpen de concurrentie voor te blijven. Het is vermeldenswaard dat experts adviseren om slechts 1% van uw account te riskeren voor een enkele transactie. En laten we één basisregel niet vergeten: handel nooit in geld dat u niet kunt missen. Hoe kunt u een succesvolle crypto-daghandelaar zijn als u het moeilijk vindt om rond te komen??

Om te leren hoe u cryptocurrency kunt verhandelen, moet u ook de complexiteit van de cryptohandelpsychologie begrijpen. Daghandel is een dynamische en veeleisende onderneming – geen hobby – dus zonder de juiste financiële instelling, een handelaar kan het slachtoffer worden van zijn eigen intense emoties en stress. Het is normaal dat onervaren handelaren zich laten meeslepen en het belang van stop-loss- en stop-limit-orders negeren, wat tot enorme verliezen kan leiden.

Vergeet niet dat handelen psychologisch verslavend kan zijn en het beloningssysteem in de hersenen kan activeren. Dus laat hebzucht, zelfvertrouwen en euforie uw daghandelplannen niet obsederen. Ervaren handelaren beweren zelfs dat een goede fulltime handel saai is.

De risico’s van daghandel in cryptocurrency

Zoals we kunnen zien, is daghandel in cryptocurrency geen wandeling in het park, dus laten we nogmaals kijken naar de risico’s van deze dynamische financiële onderneming.

Crypto-handel is zeer volatiel en afhankelijk van vraag en aanbod, dus wees bereid om te verliezen voordat u wint. Zoals hierboven vermeld, bestaat er niet zoiets als 100% succes bij het handelen.

En nogmaals, onthoud dat meer dan 80% van de beginnende handelaren geld verliezen en stoppen in hun eerste jaar van daghandel vanwege slechte opleiding en ineffectief risicobeheer..

Sommige handelaren die willen weten aan wie ze cryptocurrency verhandelen, kunnen er zelfs het slachtoffer van worden crypto-oplichting en eindigen in een financiële ramp.

Een ander potentieel risico houdt verband met online hacks. Vanwege het dynamische karakter van daghandel houden veel crypto-daghandelaren hun geld op een beurs, wat riskant kan zijn. Een van de meest beruchte aanslagen vond plaats in 2010 toen de Japanners Mt. Gox verloor meer dan 850.000 Bitcoin.

Degenen die erin slagen om te slagen, kunnen daarentegen overweldigd worden door intense emoties, hoge niveaus van stress en zelfs psychologische verslaving. Zoals eerder uitgelegd, kan handelen ons beloningssysteem activeren en afhankelijkheid veroorzaken, wat kan leiden tot financiële, emotionele en sociale nadelige effecten..

Hoe de risico’s van daghandel in cryptocurrency te beheren

Hoewel daghandel in cryptocurrency riskant kan zijn, kan men met een diepgaand begrip van de markt en zelfdiscipline de potentiële risico’s van cryptocurrency voor daghandel beheren en verliezen omarmen..

Een van de eerste stappen is om een ​​positieve financiële instelling te creëren en mislukking te accepteren. Houd er rekening mee dat veel handelaren een succespercentage van 60% als een puur succes beschouwen. Verwacht niet altijd veel te winnen en van de ene op de andere dag een cryptokoning te worden.

Daghandel kan daar ergens tussenin worden geplaatst scalperen en swing trading, daghandelaren moeten geschikte tools, betrouwbare crypto-nieuwssites en effectieve exit-orders gebruiken om het cryptospel voor te blijven.

Meer ervaren handelaren kunnen zelfs crypto-handelsbots gaan gebruiken om hun handelsroutines te vergemakkelijken. Hoewel handelsbots verschillende nadelen hebben, zijn dergelijke softwareprogramma’s niet hun schoonheidsslaapje, dus ze kunnen u helpen bij het snel analyseren van vooraf gedefinieerde factoren en complexe statistieken..

Denkt u dat u uw eigen risico’s bij daghandel in cryptovaluta kunt beheersen? Super goed! Laten we dan verder gaan.

10 stappen om cryptocurrency te verhandelen

cryptocurrency daghandel

Als u zich nu bewust bent van het belang van handelseducatie, risicobeheer en handelspsychologie, laten we dan alles in perspectief plaatsen.

Hier zijn 10 stappen om u te laten zien hoe u cryptocurrency kunt verhandelen.

1. Investeer in Crypto Trading Education

Hoewel dit vaak als een cliché klinkt, is handelseducatie cruciaal. Zonder een diepgaande opleiding in crypto-handel, is er geen kans om te begrijpen hoe u cryptocurrency kunt verhandelen.

Het goede nieuws is dat men tegenwoordig een overvloed aan bronnen kan vinden (sommige gratis). Van online cursussen tot het verhandelen van psychologieboeken tot coachingsessies, men kan geweldig materiaal vinden om de basisprincipes van cryptohandel in hun eigen tempo te leren..

Zorg ervoor dat u naar betrouwbare bronnen zoekt, aangezien sommige handelaren valse informatie kunnen verspreiden voor speculatieve doeleinden.

2. Meer informatie over Bitcoin en Altcoins

Voordat u begint met het handelen in cryptocurrency, moet u ook een diepgaand begrip hebben van Bitcoin en altcoins.

Met meer dan 7.000 munten die er zijn, moeten cryptohandelaren hun eigen onderzoek doen en hun financiële doelen verduidelijken. Houd rekening met het handelsvolume, de marktkapitalisatie en het sentiment bij het kiezen van een cryptovaluta. Hoewel Bitcoin, Ethereum, Tether en Ripple tot de veiligste munten behoren om te verhandelen, zijn er enkele ondergewaardeerde crypto’s met veel potentieel.

Dat gezegd hebbende, sommige nieuwe munten kunnen riskant of zelfs frauduleus zijn. Als je een idealistische kijk hebt op de cryptowereld, dan is het tijd om je te herinneren aan enkele van de grootste zwendel in de cryptohandel. OneCoin, de grootste cryptocurrency-zwendel ooit, leidde tot € 4 miljard aan verliezen over de hele wereld.

3. Meer informatie over Blockchain-technologie

Een andere essentiële stap in de daghandel in cryptocurrency is om meer te weten te komen over blockchain-technologie en zijn alternatieven. Ook al verwacht niemand dat je de complexiteit van blockchain-technologie begrijpt, u moet bekend zijn met het effect op cryptohandel en volatiliteit.

Kortom, blockchain-technologie is de basis van cryptocurrency-handel. Zoals de naam al doet vermoeden, is blockchain een ketting van blokken die wordt beveiligd door cryptografie. Op blockchain gebaseerde technologie is een groot probleem, omdat het zowel veiligheid als transparantie biedt.

Vanwege de voordelen, blockchain kent tal van toepassingen tot ver buiten de financiële sector. Neem bijvoorbeeld gaming – een van de snelstgroeiende industrieën ter wereld! Blockchain-technologie kan gaming-aspecten verbeteren, zoals digitaal eigendom en gebruikerservaring.

4. Oefen daghandel en leer van uw fouten

Zodra u voldoende kennis heeft opgedaan over cryptocurrency en blockchain, is het tijd om te beginnen met het handelen in cryptocurrency. Als je echter wat meer oefening nodig hebt, overweeg dan een demo-account. Alhoewel demo-account kan een slechte grap spelen voor handelaren – omdat ze niet met echte risico’s en emoties gepaard gaan – demo-accounts bieden geweldige kansen voor crypto-daghandelaren om hun vaardigheden te testen.

Zoals hierboven vermeld, vereist daghandel veel vaardigheden en aandacht, dus oefen, oefen en oefen. Zoals handelsgoeroe Steve Clark zei over handelen: “Doe meer van wat werkt, en minder van wat niet werkt.”

5. Zoek een gerenommeerde Exchange

Wanneer u eindelijk klaar bent om te beginnen met het handelen in cryptocurrency, is het tijd om een ​​gerenommeerde makelaar te kiezen waarmee u elk cryptocurrency-paar kunt verhandelen waarin u geïnteresseerd bent..

Overweeg of uw makelaar veilig is en ook of zijn platform betrouwbare handelshulpmiddelen biedt. Met eToro, U kunt bijvoorbeeld crypto’s kopen en verkopen en handelen CFD’s van meer dan 90 cryptocurrencies. Het is gemakkelijk om vandaag met daghandel te beginnen!

eToro – Het beste crypto-uitwisseling en handelsplatform

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren binnen de branche bewezen – we raden u aan ze uit te proberen.

6. Kies een cryptocurrency-paar voor Day Trade

Een andere stap om te leren hoe u overdag handelt, is het kiezen van een cryptopaar. Net als forex, verhandelen we bij cryptohandel in paren; met andere woorden, u verhandelt de ene cryptocurrency tegen de andere.

Laten we zeggen dat u na uw ochtendkoffie één Ripple-token koopt ter waarde van 0,000017 Bitcoin. Uren later verkoop je het tegen 0.000020 Bitcoin. U heeft dus een winst gemaakt van 0,000003 Bitcoin of $ 0,039. Het is niet veel, maar als u meerdere transacties uitvoert, kunt u uw vermogen langzaam vergroten.

Of u er nu voor kiest om een ​​crypto-fiat of een crypto-crypto-paar te verhandelen, zorg ervoor dat u uw onderzoek heeft gedaan en de factoren begrijpt die van invloed zijn op de cryptocurrency van uw keuze.. In tijden van onzekerheid kunnen veel handelaren bijvoorbeeld een beroep doen op Tether – a stablecoin dat is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

7. Leer geavanceerde handelsanalyse

Om te leren hoe u daghandel kunt uitvoeren en om alle factoren te begrijpen die van invloed zijn op crypto’s en prijsschommelingen, moet u verschillende soorten analyses leren. Twee van de belangrijkste analysemethoden die cryptohandelaren gebruiken, zijn fundamentele en technische analyse.

Fundamentele analyse is een complexe methode waarbij verschillende markten, wereldwijde gebeurtenissen, rentetarieven en nog veel meer worden geanalyseerd. Technische analyse daarentegen heeft betrekking op statistieken, gegevens, trends en volumes – allemaal factoren die worden beïnvloed door vraag- en aanbodprincipes. Hier moeten we opmerken dat momentumanalyse, die wordt gedefinieerd als het vermogen van de cryptomarkt om bepaalde trends binnen een bepaald tijdsbestek te behouden, ook kan worden gebruikt.

Dat gezegd hebbende, sentimentanalyse is ook van vitaal belang en wordt vaak gebruikt door daghandelaren. Kortom, het pakt aan hoe mensen denken over cryptocurrency. En we weten allemaal dat crypto’s een alternatief kunnen zijn voor bankieren, omdat ze gedecentraliseerd en transparant zijn. Heel aantrekkelijk, toch?

8. Volg Cryptocurrency News

Handelsanalysemethoden en -tools (zoals de Moving Average Convergence Divergence en de Relative Strength Index) zijn echter niet voldoende. Om de markt te begrijpen, moet men het crypto-nieuws volgen. De handel in cryptovaluta’s wordt sterk beïnvloed door nieuws, evenementen, regelgeving en potentiële partnerschappen, dus up-to-date blijven is cruciaal.

Dat gezegd hebbende, het internet staat vol met speculatieve berichten, tweets en nepnieuws, dus zorg ervoor dat je toegang hebt tot betrouwbare informatie.

9. Creëer een effectieve strategie voor risicobeheer

Om dagelijkse handel te leren, moet u leren om risico’s te beheersen en verliezen te omarmen. Exit-strategieën zijn cruciaal voor succes. U moet de juiste stop- en limietorders instellen.

Laten we een voorbeeld geven: stel je voor dat je een crypto-daghandelaar in het VK bent die geïnteresseerd is in een crypto-naar-fiat-paar. Als u een order koopt voor $ 5.000, maar niet meer dan 10% wilt riskeren, moet u een stop-loss order instellen op $ 4.500. Als de zaken niet gaan zoals gepland, zal uw makelaar namens u vertrekken voordat de waarde van uw paar daalt tot $ 4.500.

Merk op dat experts suggereren een stop-loss in te stellen in de buurt van het instappunt, wat een geschikte tip is voor minder ervaren cryptocurrency day-traders.

10. Verken de doolhoven van de crypto-handelspsychologie

Last but not least, om te leren hoe je cryptocurrency kunt verhandelen, moet je het belang van handelspsychologie begrijpen.

Zelfs als u op het punt staat te verliezen, moet u objectief blijven. Sluit nooit een lening af om in crypto te investeren; ruil nooit geld dat u niet kunt verliezen. Zoals hierboven vermeld, is er geen plaats voor hebzucht en overmoed in daghandel in cryptovaluta.

Daghandel in cryptocurrency kan als een tsunami van emoties zijn, dus blijf altijd binnen uw limiet en wees gedisciplineerd.

Ben je klaar om crypto te verhandelen??

Alternatieven voor Day Trading

Als u nu weet hoe u cryptocurrency moet verhandelen, is het tijd om aan de slag te gaan. Maar als u denkt dat daghandel niets voor u is, u kunt eenvoudig andere handelsalternatieven overwegen.

  • Swingende handel: Net als bij daghandel is swingtraden een risicovolle en dynamische methode waarmee u laag kunt kopen en hoog kunt verkopen. Het enige verschil is dat u uw posities dagen of zelfs weken kunt behouden. Met andere woorden, het belangrijkste doel van swingtraden is het identificeren van trends op de middellange termijn om winst te maken.
  • HODL: Dit is een langetermijnstrategie om een ​​crypto te kopen en deze voor een lange tijd, zelfs jaren, vast te houden. Het is een populair type investering, dat ook zonder stress is. Vergeet niet dat u een uitwisseling zoals eToro nodig heeft waar u verschillende crypto’s kunt kopen en opslaan.
  • ICO: Initial Coin Offerings (ICO’s) zijn ook een geweldige manier om een ​​fortuin te verdienen. Hoe? Gewoon door tokens van een nieuwe munt tegen een gereduceerd tarief te kopen. Doe gewoon uw onderzoek en leer oplichting te herkennen om uw geld te beschermen.

Interessant genoeg zijn andere, meer specifieke manieren om geld te verdienen met crypto’s mijnbouw, blockchain-ontwikkeling en zelfs reclame.

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat u bekend bent met cryptovoorschriften en belastingen voordat u begint met handelen. Daghandel in cryptovaluta is immers een serieuze financiële onderneming!

Belangrijkste punten

  • Daghandel is een populaire manier om crypto’s binnen één handelsdag te verhandelen.
  • Men moet de basisprincipes van de cryptowereld en cryptohandelpsychologie begrijpen om te leren hoe u cryptocurrency kunt verhandelen.
  • Crypto-nieuws, fundamentele analyse, datapatronen, risicobeheer en marktsentiment zijn ook cruciale factoren om rekening mee te houden.
  • Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in kortetermijninvesteringen, swing trading, holding en ICO’s zijn geweldige alternatieven voor cryptocurrency voor daghandel.

Wij van Trading Education kunnen u helpen de geheimen van daghandel in cryptovaluta te begrijpen: meld u vandaag nog aan voor een van onze online cursussen.

Denk je dat die daghandel in cryptocurrency iets voor jou is? Zo niet, welk alternatief zou u dan kiezen??

Daghandel in cryptocurrency – Veelgestelde vragen

Wat is de beste cryptocurrency voor de dagelijkse handel??

Cryptocurrencies zijn over het algemeen geweldige handelsactiva, waarbij BTC en ETH tot de beste munten van de dag behoren. Omdat deze crypto’s twee van de belangrijkste spelers in de branche zijn, hebben ze een hoge liquiditeit en zijn ze genoteerd op veel beurzen, zoals eToro.

Hoe kan ik met daghandel beginnen??

Als u eenmaal heeft geïnvesteerd in de juiste opleiding en oefening in cryptohandel, is het gemakkelijk om met daghandel te beginnen. U moet een betrouwbare makelaar kiezen, geld op uw account storten en een cryptopaar kiezen om te verhandelen. Het is gemakkelijk om aan de slag te gaan; u kunt zelfs beginnen met het handelen in cryptocurrency met slechts $ 100.

Kan ik geld verdienen door overdag in cryptocurrency te handelen??

Hoewel crypto-daghandel een lucratieve onderneming is die wordt gekenmerkt door een hoge volatiliteit, toont onderzoek aan dat slechts 1% -13% van de handelaren consistent winst maakt. Daarom moet men investeren in handelseducatie en zelfdiscipline om succesvol te worden. Zoals professionele handelaar Alexander Elder zei: “Het doel van een succesvolle handelaar is om de beste transacties te maken. Geld is secundair. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me