Hoe Dogecoin te verhandelen: een stapsgewijze handleiding

Uitgebreide gids voor het verhandelen van Dogecoin in 2021

Op zoek naar een toegangspoort tot de opwindende wereld van dogecoin-handel? We zullen je er doorheen helpen.

Dogecoin-handel is vrij eenvoudig als je het eenmaal onder de knie hebt.

De populaire cryptocurrency, Dogecoin, beleeft de afgelopen weken een bewogen periode. Sinds het begin van 2021 heeft het digitale activum een ​​winst van meer dan 1.350% behaald.

Als zodanig is de digitale valuta nu stevig gerangschikt als een top 15 crypto – in termen van marktkapitalisatie. Als u wilt profiteren van deze prijsschommelingen, is dit misschien het juiste moment om te leren hoe u Dogecoin kunt verhandelen.

U kunt de munt verhandelen tegen fiat-valuta’s zoals de USD, evenals andere crypto-activa zoals Bitcoin.

In onze uitgebreide How to Trade Dogecoin-gids hebben we alles verzameld wat u moet weten over dit digitale bezit.

We beginnen met de handelsfundamentals, de verschillende te gebruiken orders, risicobeheer en hoe u een makelaar kunt vinden om dit actief online te verhandelen.

Inhoud

Hoe Dogecoin te verhandelen in 5 eenvoudige stappen

Wat is Dogecoin Trading?

Hoe werkt Dogecoin-handel??

Hoe Dogecoin online te verhandelen – Een transactie opzetten

Hoe u geld kunt verdienen met het verhandelen van Dogecoin

Hoe Dogecoin 2021 te verhandelen – Stap voor stap doorlopen

Hoe Dogecoin-gids te verhandelen – The Verdict

Veelgestelde vragen

Het verhandelen van deze glanzende digitale valuta is niet eenvoudig – daarom hebben we een uitgebreide gids samengesteld over het verhandelen van Dogecoin in 2021. Hierin leggen we de ins en outs uit van hoe deze investeringsscène werkt, welke risico’s en beloningen u moet overwegen, en hoe u vandaag kunt beginnen met het verhandelen van Dogecoin.

Hoe Dogecoin te verhandelen in 5 eenvoudige stappen

Om DOGE te verhandelen, is de eerste stap om een ​​rekening te openen bij een gereguleerde beurs, geld te deponeren, Dogecoin te selecteren in de platformlijst en ten slotte Dogecoin te kopen (long te gaan) of DOGE te verkopen (short te gaan).

Deze gids over het verhandelen van Dogecoin zal alles in Layman’s termen opsplitsen, zodat u niet blindelings handelt. Maar als u niet echt de tijd heeft om alles door te lezen, is dit wat u moet doen om Dogecoin nu te verhandelen.

Stap 1: Open een rekening bij een gereguleerde cryptomakelaar

Stap 2: Financiert uw account met een bankpas / creditcard, e-wallet of bankoverschrijving

Stap 3: Kies hoeveel Dogecoin u wilt verhandelen

Stap 4: Koop DOGE (ga long) of verkoop DOGE (ga short)

Stap 5: Bevestig de transactie

Laten we beginnen te leren hoe u Dogecoin in 2021 kunt verhandelen!

Wat is Dogecoin Trading?

Dogecoin (DOGE) is een digitale asset waarmee u gemakkelijk geld kunt verzenden en ontvangen.

De digitale valuta werd in 2013 als grap gelanceerd en hekelde de razernij rond cryptocurrencies op dat moment. Als zodanig zijn er geen unieke kenmerken of kenmerken die deze munt onderscheiden.

Dogecoin heeft sindsdien zijn imago verbeterd om een ​​vriendelijker alternatief voor Bitcoin te worden. Dankzij de vermeldingen op sociale media door beroemde supporters zoals Elon Musk, is de waarde van de munt de afgelopen maanden sterk gestegen..

Tegenwoordig wordt het beschouwd als een opstap naar de cryptowereld.

Net als bij de andere cryptocurrencies, fluctueert de waarde van Dogecoin gedurende de dag – soms zelfs met de seconde. Bij het handelen in Dogecoin is het uw doel om in de toekomst te speculeren op de prijs van DOGE-munten.

Als er veel vraag is naar Dogecoin, zal de prijs van de digitale valuta stijgen. Als steeds meer handelaren proberen hun Dogecoin-bezit te verzilveren, zal de prijs van de munt dalen. Het kunnen voorspellen van deze prijsschommelingen is hoe u winst maakt bij het online handelen in Dogecoin.

Hier is een praktisch voorbeeld om de mist te verwijderen:

 • Laten we zeggen dat Dogecoin wordt gewaardeerd op $ 0,0560.
 • U vindt dit op cryptocurrency-platforms aangeduid als DOGE / USD.
 • In de overtuiging dat Dogecoin ondergewaardeerd is, plaatst u een kooporder van $ 1.000.
 • Er gaan een paar maanden voorbij en het digitale activum wordt geschat op $ 0,0700.
 • Dit vertaalt zich in een waardestijging van 25%.
 • U plaatst een verkooporder om de transactie met winst te verlaten.

In dit voorbeeld zagen we de prijs van Dogecoin in twee maanden tijd stijgen van $ 0,0560 naar $ 0,0700. Dit geeft u een winst van $ 250 op uw inzet van $ 1.000.

Simpel gezegd – als u correct speculeert, heeft Dogecoin-handel een hoog winstpotentieel. Aan de andere kant, als uw speculatie verkeerd is, dan is het een heel ander verhaal – wat leidt tot een verlies op de transactie.

Voordat u Dogecoin online gaat verhandelen, is het daarom van het grootste belang dat u wordt geïnformeerd over de ins en outs van deze specifieke markt..

Hoe werkt Dogecoin-handel??

dogecoin handel

Als u al bekend bent met het verhandelen van conventionele activa, zoals aandelen en grondstoffen, zult u geen moeite hebben om de kneepjes van het Dogecoin-handelen te leren..

Het opmerkelijke verschil is echter dat digitale valuta, in tegenstelling tot traditionele verhandelbare activa, pas een decennium of zo bestaan. Als zodanig zijn de factoren die hun prijsverschuivingen bepalen ook iets anders.

Naast vraag en aanbod zul je bijvoorbeeld ook rekening moeten houden met blockchain-ontwikkeling en regelgeving die aan verschillende markten wordt opgelegd.

Met dit in gedachten, zal dit gedeelte van onze How to Trade Dogecoin Guide enkele van de handelsfundamenten doorlopen om de mist op te ruimen..

Veranderingen in de handelsprijs van Dogecoin

Om Dogecoin met succes te verhandelen, moet u goed begrijpen wat de prijs van het digitale activum drijft.

Tegenwoordig vindt u Dogecoin op de meeste cryptocurrency-platforms. Als meer handelaren long gaan op het actief, zal dit worden weerspiegeld in een algehele stijging van de prijs van de munt.

Integendeel, als het algemene gevoel ten aanzien van de digitale valuta tekortschiet, zal de waarde van de munt ook dalen.

Zoals u wellicht opmerkt, kan de prijs van Dogecoin enigszins variëren op verschillende cryptocurrency-platforms. De ene makelaar zou u $ 0,0594 kunnen citeren, terwijl de andere de prijs $ 0,0596 zou kunnen kosten.

Dit verschil is echter niets om u zorgen over te maken en heeft op geen enkele manier invloed op uw vermogen om winstgevende transacties uit te voeren.

Dogecoin-handelsparen

Zoals we in de inleiding hebben besproken, wordt de handel in Dogecoin gefaciliteerd door middel van cryptoparen. U kunt het digitale activum verhandelen tegen zowel fiat-valuta’s als andere cryptocurrencies.

Laten we beginnen met ‘crypto-fiat’-paren – een term die je veel tegenkomt in de handelsruimte van Dogecoin.

 • Als u bijvoorbeeld een DOGE / USD-paar ziet, betekent dit dat Dogecoin wordt verhandeld tegen de Amerikaanse dollar.
 • In dit geval is DOGE de ‘crypto’ en is USD de ‘fiat’.

De Amerikaanse dollar, de benchmark-fiatvaluta, wordt het meest gebruikt bij het verhandelen van cryptocurrencies.

Dat gezegd hebbende, geven sommige online brokers u ook toegang tot andere crypto-fiat-handelsparen zoals DOGE / GBP (Britse pond), DOGE / EUR (euro), DOGE / CAD (Canadese dollar) en zelfs DOGE / JPY (Japans yen).

Het verhandelen van Dogecoin tegen fiat-valuta’s nodigt ook uit tot de voordelen van hoge liquiditeit en krappe spreads. Bovendien is het voor handelaren gemakkelijker om winsten en verliezen te kwantificeren en om op de wisselkoers te speculeren.

Om deze reden worden crypto-fiat-valuta’s als een geschiktere optie beschouwd voor beginnende handelaren.

De andere optie is om Dogecoin te verhandelen tegen andere cryptocurrencies zoals Ethererum of Bitcoin. Dit vereist echter een gedegen kennis van zowel de concurrerende munten als hun respectieve markten. Zoals u kunt raden, kan dit ingewikkeld zijn voor nieuwe handelaren.

Samenvattend – of u ervoor kiest om Dogecoin te verhandelen tegen een fiat-valuta of andere cryptocurrencies, u moet uzelf bewapenen met de specifieke kenmerken van de activa in kwestie.

Handelen op lange of korte termijn

Voordat u op Dogecoin gaat speculeren, moet u eerst bedenken welk financieel instrument het meest geschikt is voor uw handelsdoelen. Je hebt twee opties voor je – om op lange termijn in cryptocurrency te investeren of om de activa op korte termijn te verhandelen.

Als u er bijvoorbeeld zeker van bent dat Dogecoin een veelbelovende toekomst in het verschiet heeft, dan kunt u overwegen om op de lange termijn in digitale munten te investeren. In dit geval koopt u de munt in de traditionele zin en bewaart u deze in een crypto-wallet.

Op deze manier kunt u Dogecoin maanden of jaren vasthouden – totdat u denkt dat dit het juiste moment is om uit te betalen en uw winst te innen. In de wereld van cryptocurrency staat deze strategie in de volksmond bekend als ‘HODLing’.

Aan de andere kant vereisen kortetermijnstrategieën een goed begrip van technische analyse om uw besluitvormingsproces te ondersteunen. Vooral voor nieuwe handelaren zal dit een uitdagende onderneming zijn.

Het leren lezen van grafieken en andere technische indicatoren zal veel tijd vergen. Daarom, als u een nieuweling bent, is een ‘buy and hold’-strategie een gemakkelijkere aanpak.

Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over de kortetermijnvolatiliteit van de Dogecoin-markt.

Dat gezegd hebbende, als u liever het idee verkiest om regelmatig bescheiden winsten te maken, zal een kortetermijnstrategie meer naar uw zin zijn. Als dit het geval is, is het het beste dat u zich houdt aan vloeibare paren zoals DOGE / USD of DOGE / BTC.

Handel en bezit Dogecoin

Zoals we in de vorige sectie hebben besproken, als u Dogecoin op de lange termijn wilt verhandelen, kunt u een ‘buy and hold-strategie’ volgen. Wanneer u dit digitale activum wilt kopen, is het het beste om munten rechtstreeks via een online broker te kopen in plaats van via een cryptocurrency-uitwisseling..

U kunt een overvloed aan online makelaars vinden die Dogecoin op hun platforms aanbieden. Maar het is altijd het beste om een ​​gereguleerde makelaar te kiezen om mee samen te werken – die we in de latere secties van onze gids in meer detail zullen bespreken.

Langetermijninvesteringen kunnen zeer geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren handelaren, omdat u zich dan geen zorgen hoeft te maken over de prijsschommelingen op korte termijn van de munt..

Dogecoin-handel

Voor degenen die Dogecoin liever op korte termijn verhandelen met behulp van ‘swing trading’ of ‘day trading’-strategieën – u zult een online broker willen vinden die Dogecoin CFD’s (Contracts for Differences) aanbiedt..

Hier is een overzicht van waar CFD’s over gaan:

 • CFD’s zijn financiële instrumenten die de waarde van de onderliggende activa volgen – in dit geval Dogecoin.
 • Handelen met CFD’s heeft de voordelen van lage vergoedingen en hefboomwerking.
 • Met CFD’s kunt u speculeren op zowel de stijgende als de dalende prijzen van Dogecoin – door long of short te gaan op het digitale activum.

Voordat we verder gaan, is het belangrijk op te merken dat CFD-instrumenten in de VS verboden zijn – vanwege het extra risico dat eraan verbonden is. In het VK heb je geen problemen om toegang te krijgen tot CFD’s op conventionele activa, maar cryptocurrency CFD’s zijn niet meer legaal.

Als u echter toegang wilt krijgen tot Dogecoin-markten met hefboomwerking vanuit een land waar ze illegaal zijn, kunt u dit doen via een externe cryptocurrency-uitwisseling. De kans is echter groot dat dit ongereguleerde ruimtes zijn.

Bovendien zult u niet het gemak hebben om uw handelsrekening te financieren met fiatvaluta’s zoals USD of euro’s. Als zodanig handelt u in DOGE / USDT in plaats van DOGE / USD.

Voor degenen die het niet weten: USDT is een digitale valuta genaamd Tether, met een waarde die gelijk is aan die van één Amerikaanse dollar.

Hoe Dogecoin online te verhandelen – Een transactie opzetten

Wanneer u leert Dogecoin te verhandelen, is het essentieel dat u bekend bent met de verschillende soorten handelsorders. In eenvoudige bewoordingen worden deze orders gebruikt om aan uw makelaar over te brengen welke positie u inneemt op het actief.

Hier hebben we een lijst met de meest gebruikte orders bij het handelen in Dogecoin.

Koop of verkoop bestelling

Ongeacht het activum dat u verhandelt, is het verplicht dat u een kooporder of een verkooporder gebruikt.

Samengevat:

 • Als u verwacht dat de prijs van Dogecoin zal stijgen, maakt u een kooporder.
 • Als u verwacht dat de prijs van Dogecoin zal dalen, maakt u een verkooporder.

Elke Dogecoin-transactie die u plaatst, heeft zowel koop- als verkooporders nodig.

Als u bijvoorbeeld een Dogecoin-transactie opent met een kooporder, verlaat u deze met een verkooporder. Als u daarentegen uw positie opent met een verkooporder, heeft u een kooporder nodig om deze te verlaten.

Toegangsprijs

Koop- en verkooporders zijn slechts de meest elementaire handelsorders. Om een ​​succesvolle handelaar te zijn, moet u ook een instapstrategie hebben.

Wanneer u een transactie op Dogecoin plaatst, moet u aan uw makelaar aangeven hoe u de markt wilt betreden. U heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen een marktorder en een limietorder.

Laten we u van elk een uitleg geven:

1. Marktorder:

Een marktorder geeft uw makelaar aan dat deze tegen de eerstvolgende beste prijs moet worden uitgevoerd.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat Dogecoin momenteel geprijsd is op $ 0,050. U wilt deze prijs onmiddellijk veiligstellen – dus plaatst u een marktorder. Uw makelaar voert de transactie onmiddellijk uit.

Het kan echter zijn dat u een minuscuul verschil ziet in de prijs waarvoor de order daadwerkelijk wordt uitgevoerd – vanwege de prijsschommelingen.

2. Limietorder:

Deze bestellingen worden gebruikt wanneer u tegen een bepaalde prijs op de markt wilt komen. Laten we zeggen dat Dogecoin wordt gewaardeerd op $ 0,050.

U wilt wachten tot Dogecoin stijgt naar $ 0,055. U creëert dus een limietorder van $ 0,055 bij uw makelaar. De bestelling blijft in behandeling totdat de prijs is gerealiseerd of u de bestelling annuleert.

Zoals u kunt zien, kunt u met limietorders meer controle houden over uw posities – en dit heeft de voorkeur van traders van alle niveaus.

Strategie verlaten

Naast toegangsstrategieën moet u ook overwegen hoe u van plan bent de transactie te verlaten. Hier gebruikt u ‘take-profit’- en’ stop-loss’-orders.

 • EEN take-profit order staat toe u om uw transacties op een bepaald winstniveau te sluiten. Bijvoorbeeld. Als u een winstdoelstelling van 3% op uw Dogecoin-transactie heeft, stelt u een take-profitorder in op 3% boven of onder uw invoerprijs. Wanneer de prijs van Dogecoin uw vooraf bepaalde prijsniveau bereikt, zal uw broker automatisch de transactie sluiten.
 • Stop-loss-bestellingen worden gebruikt om uw verliezen op transacties te beperken. Stel dat u niet het risico wilt lopen meer dan 1% te verliezen op uw Dogecoin-transactie. U plaatst een stop-loss order tegen 1% boven of onder uw instapprijs.

Zodra de prijs van Dogecoin uw specifieke stop-loss-prijsniveau bereikt, wordt uw transactie automatisch gesloten.

Sta ons toe u een ander voorbeeld te geven om dit concept te demonstreren:

 • Stel dat u een DOGE / USD-transactie wilt invoeren tegen een instapprijs van $ 0,05500.
 • U denkt dat de prijs van Dogecoin snel zal stijgen, dus u plaatst een kooporder.
 • Als uw Dogecoin-positie een winst van 2% maakt, wilt u de transactie sluiten.
 • U plaatst dus een take-profit-order voor $ 0,05610.
 • Tegelijkertijd wilt u uw verliezen stoppen tegen 1%.
 • Daarom creëert u een stop-loss-order voor $ 0,05445.

Deze transactie kan op twee manieren verlopen:

 • Mocht de waarde van DOGE / USD stijgen tot $ 0,05610, dan voert uw makelaar de take-profit order uit. Uw winst is 2% en uw transactie wordt gesloten.
 • Mocht de prijs van DOGE / USD dalen tot $ 0,05445, dan voert uw broker de stop-loss order uit. Uw verlies wordt beperkt tot 1% en de transactie wordt gesloten.

Zoals u kunt zien, kunt u de take-profit- en stop-loss-orders aan weerszijden van uw invoerprijs plaatsen. Als zodanig, ongeacht de richting waarin de markt beweegt, zal uw makelaar automatisch de transactie sluiten tegen de door u vooraf bepaalde prijzen..

Hoe u geld kunt verdienen met het verhandelen van Dogecoin

geld verdienen met dogecoin

Door handelsorders te gebruiken, kunt u het handelsproces tot op zekere hoogte automatiseren. Deze strategieën alleen zijn echter niet voldoende om ervoor te zorgen dat Dogecoin-transacties winstgevend zijn.

In deze sectie zullen we kijken naar de andere overwegingen die een cruciale rol spelen in het winstpotentieel van dit populaire crypto-activum..

Hoe kun je geld verdienen met het verhandelen van Dogecoin?

1. Inzet

Als u eenmaal grondig bent met de handelsfundamenten van Dogecoin, moet u weten hoeveel u op de digitale munt wilt inzetten.

In de handelssector is de inzet het bedrag dat u bereid bent te riskeren op een verhandelbaar activum. Hoe meer je inzet – hoe hoger je rendement, maar dat geldt ook voor de verliezen.

Laten we u een voorbeeld geven.

 • Als u bijvoorbeeld $ 500 inzet op Dogecoin en een winst van 5% maakt, krijgt u een bedrag van $ 25.
 • Als u uw inzet verhoogt tot $ 1.000, bedraagt ​​uw winst uit dezelfde transactie $ 50.

Uitzetten is echter niet zo eenvoudig en duidelijk, vooral als u zich emotioneel kunt laten meeslepen door uw handelsbeslissingen.

Daarom is het gebruikelijk dat handelaren een strategie voor bankrollbeheer gebruiken om de risico’s te beperken.

Simpel gezegd, u bedenkt hoeveel u zich kunt veroorloven te verliezen op elke Dogecoin-transactie. Veel handelaren kiezen ervoor om maximaal 2% van hun handelsgeld per keer in te zetten.

 • Als u bijvoorbeeld een saldo van $ 5.000 op uw account heeft, zult u niet meer dan $ 100 inzetten op een enkele Dogecoin-transactie.
 • Als je $ 10.000 hebt, is het maximale bedrag dat je inzet $ 2.000, enzovoort.

Geen zorgen, er zijn genoeg makelaars die u in staat stellen Dogecoin te verhandelen voor kleinere inzetten.

2. Dogecoin Trading hefboomwerking

Voordat we uitleggen hoe hefboomwerking werkt, moeten we nogmaals vermelden dat CFD’s dat zijn niet toegestaan ​​voor inwoners van de VS..

Als het handelen in Dogecoin CFD’s legaal is in uw land, kunt u uw winst vergroten door hefboomwerking toe te passen. Merk op dat als u onjuist speculeert over de toekomstige waarde van DOGE, hefboomwerking ook uw verliezen kan versterken.

Hier is een voorbeeld van hoe hefboomwerking werkt:

 • Stel dat u een kooporder ter waarde van $ 1.000 op DOGE / USD wilt plaatsen.
 • U past een hefboomwerking van 1: 5 toe
 • In een paar uur tijd stijgt de waarde van DOGE met 5%.
 • Zonder hefboomwerking – uw winst op deze transactie is $ 50
 • Met een hefboomwerking van 1: 5 worden uw inkomsten nu vergroot tot $ 250.

Zoals duidelijk is, kan leverage uw winst op uw Dogecoin-transacties aanzienlijk verhogen.

Om deze reden zult u online makelaars tegenkomen die hefbomen bieden tot 1: 100 – soms meer.

Houd er echter rekening mee dat dergelijke platforms waarschijnlijk niet gereguleerd zijn. Als u door dergelijke gevaarlijke ruimtes handelt, vertrouwt u uw kapitaal toe aan een makelaar die zich niet inzet voor de veiligheid van uw fondsen.

Vergoedingen om Dogecoin online te verhandelen

Of u er nu voor kiest om Dogecoin op lange of korte termijn te verhandelen, u zult een of andere beschrijving moeten betalen. De specifieke commissies en andere tarieven die in rekening worden gebracht, variëren van de ene online makelaar tot de andere.

Voordat u zich verbindt tot een online broker, moet u zich bewust zijn van de mogelijke kosten die aan het handelsproces zijn verbonden.

Hier is een lijst met de belangrijkste Dogecoin-kosten die u waarschijnlijk op handelsplatforms zult tegenkomen.

Dogecoin Trading Commission

De meeste makelaars brengen u een handelsprovisie in rekening elke keer dat u een koop- of verkooporder bij hen plaatst. Dit wordt meestal uitgedrukt in procenten tegen de grootte van uw inzet.

 • Een aantal cryptocurrency-uitwisselingen brengt bijvoorbeeld 1,49% in rekening om Dogecoin te verhandelen.
 • Dit betekent dat als u een inzet van $ 1.000 op Dogecoin plaatst, u een commissie van $ 14,90 moet betalen.
 • Als u vervolgens de transactie sluit, brengt de makelaar u opnieuw 1,49% in rekening.

Zoals u kunt zien, moet u de commissie één keer betalen wanneer u de markt betreedt en vervolgens opnieuw wanneer u deze verlaat.

Dat gezegd hebbende, zult u ook online makelaars tegenkomen die u in staat stellen Dogecoin te verhandelen tegen nul commissies. In dit geval hoeft u alleen rekening te houden met de spreads – die we hierna zullen bespreken.

Dogecoin-verspreiding

De spread wordt vaak gezien als een indirecte vergoeding die door het online brokerageplatform in rekening wordt gebracht. Het is de kloof tussen de biedprijs en de laatprijs van het digitale activum.

Als er een grotere kloof is tussen de twee prijzen, betaalt u meer in termen van de spread aan uw crypto-makelaar. Daarom wilt u op zoek naar krappere spreads, zodat u meer van uw potentiële winst voor uzelf kunt houden.

Om u een voorbeeld te geven: als uw makelaar u 1,9% in rekening brengt via de spread, begint u de transactie met een verlies van 1,9%.

Dit betekent dat u 1,9% aan winst moet maken om de transactie break-even te maken. Alles boven deze 1,9% wordt alleen als winst geteld.

Andere Dogecoin-handelskosten

Naast de bovengenoemde kosten, zult u waarschijnlijk ook een paar andere soorten vergoedingen tegenkomen bij het online handelen in Dogecoin.

Dit bevat:

 • Stortingen / opnames: Op sommige platforms moet u ook transactiekosten betalen om uw stortingen en opnames te verwerken. Bij Binance wordt er bijvoorbeeld een vergoeding van 2% in rekening gebracht voor elke betaling met een creditcard / betaalpas. Bij Coinbase zijn de aanbetalingskosten zelfs nog hoger, namelijk 3,99%.
 • Inactiviteitsvergoeding: Dit is een ander soort vergoeding dat veel voorkomt bij cryptomakelaars. De vergoeding wordt meestal in rekening gebracht als u niet voldoet aan de minimale handelsactiviteit op uw account – vaak voor een duur van 12 maanden. De vergoeding wordt elke maand direct van uw saldo afgetrokken totdat u het geld opneemt of weer begint met handelen.
 • Overnachtingstarief: Als u toegang heeft tot CFD’s waar u legaal woont, bent u ook een nachtelijke financieringsvergoeding verschuldigd. De vergoeding wordt in rekening gebracht voor elke positie die ‘s nachts open blijft staan. Sommige platforms brengen u in het weekend ook een hoger tarief in rekening.

Alles bij elkaar genomen, moeten we benadrukken dat het van het grootste belang is dat u controleert welke vergoedingen en commissies u aan uw online Dogecoin-makelaar moet betalen voordat u zich aanmeldt op het platform..

Hoe Dogecoin 2021 te verhandelen – Stap voor stap doorlopen

Als je onze How to Trade Dogecoin-gids van begin tot eind hebt gelezen, heb je nu een grondig begrip van hoe de dingen werken.

Als u zich klaar voelt om met Dogecoin te gaan handelen, hoeft u alleen nog maar uw handelsaccount op te zetten. Volg de stapsgewijze procedure die we hieronder hebben beschreven en u kunt Dogecoin binnen enkele minuten verhandelen.

Stap 1: Kies een Dogecoin-handelswebsite

Het eerste dat op uw checklist staat, is het vinden van een geschikte handelsmakelaar. Er zijn tientallen online platforms die strijden om uw aandacht, en als zodanig kan het proces inderdaad overweldigend zijn.

Hier zijn enkele van de factoren waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een makelaar die aan uw behoeften voldoet:

 • Regulatie: Heeft de Dogecoin-makelaar een vergunning van regelgevende instanties zoals de FCA, CySEC of ASIC??
 • Vergoedingen: Wat moet u betalen in termen van commissies, spreads en andere handelskosten op de brokerage-site??
 • Betalingen: Welke betaalmethoden ondersteunt de site?
 • Minimale stortingen: Is er een minimale storting en inzet vereist om te beginnen met het verhandelen van Dogecoin??
 • Dogecoin-paren: Welke Dogecoin-handelsparen worden aangeboden?
 • Ruilplatform: Is het handelsplatform gemakkelijk te gebruiken?
 • Mobiele app: Is er een mobiele applicatie beschikbaar?

Zoals duidelijk is, zijn er veel aspecten waar u op moet letten bij het kiezen van uw Dogecoin-makelaar. Door onze checklist te doorlopen, kunt u de platforms verwijderen die uw tijd niet waard zijn.

Stap 2: Open een Dogecoin-handelsaccount

Zodra u de makelaar heeft geïdentificeerd waarmee u Dogecoin wilt verhandelen, kunt u doorgaan met het openen van een account bij hen. Het enige dat u hoeft te doen, is uw basisgegevens opgeven, zoals uw volledige naam, adres, e-mailadres en contactgegevens.

Op gereguleerde makelaardijplatforms moet u ook uw identiteit verifiëren. De online makelaar moet weten wie u bent volgens de KYC-normen. U kunt deze stap voltooien door een identiteitsbewijs met foto op te geven, zoals uw paspoort.

Stap 3: Stort geld

Een van de voordelen van het kiezen van een gereguleerde Dogecoin-makelaar is dat u uw handelsaccount kunt financieren met fiat-valuta.

De beste online cryptomakelaars bieden u verschillende betaalmethoden om uit te kiezen. Deze omvatten bankoverschrijvingen, creditcards / betaalpassen en e-wallets zoals PayPal.

Stap 4: Kies Dogecoin Trading Market

Met uw handelsaccount gefinancierd, kunt u de specifieke markt kiezen waarin u wilt handelen.

Zoals we eerder hebben besproken, kunt u Dogecoin verhandelen tegen een fiat-valuta of andere cryptocurrencies.

Als u al een specifieke markt in gedachten heeft, kunt u ernaar zoeken op de brokerage-site.

Stap 5: plaats Dogecoin Trade

Als u de door u gekozen markt heeft gevonden, moet u uw handelsorders instellen. Als u het opnieuw wilt beoordelen, kunt u ons vorige gedeelte verderop in onze Handleiding Dogecoin Handelen raadplegen.

Als u klaar bent, kunt u uw eerste Dogecoin-transactie plaatsen. Op basis van uw voorspelling kunt u een koop- of verkooporder plaatsen.

Hoe Dogecoin-gids te verhandelen – The Verdict

Kortom, het kan tijd kosten om te leren hoe u Dogecoin moet verhandelen. Gezien de omstandigheden is het echter een handelsdomein dat het overwegen waard is.

Dogecoin blijft meer belangstelling krijgen van liefhebbers van cryptocurrency over de hele wereld – en het zal spannend zijn om te zien waar de volgende digitale munt naartoe gaat.

Dat gezegd hebbende, is het cruciaal dat u bij een gereguleerde broker blijft wanneer u online Dogecoin verhandelt.

Zorg ervoor dat u de verschillende parameters die we in onze gids hebben genoemd, kruist, en u zult een best beoordeelde makelaar kunnen vinden die u kan helpen uw handelsdoelen te bereiken.

eToro – Topplatform voor cryptocurrency

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Veelgestelde vragen

Hoe veilig is het om Dogecoin online te verhandelen?

Online handelen in Dogecoin is veilig – aangezien u een gereguleerde broker gebruikt om uw transacties uit te voeren.

Waar kan ik beginnen met het verhandelen van Dogecoin?

Online handelen in Dogecoin is vrij eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is een gerespecteerde online makelaar te vinden en een account bij hen te openen.

Kun je rijk worden door Dogecoin te verhandelen?

Als u correct kunt speculeren op de prijsbewegingen op korte termijn van Dogecoin, maakt u winst. Integendeel, als u verkeerd speculeert, zult u verlies lijden. Als zodanig is het het beste om een ​​strategie voor bankrollbeheer te volgen om berekende risico’s te nemen.

Kun je legaal Dogecoin verhandelen in de VS??

Ja, u kunt Dogecoin verhandelen in de VS. U hebt echter geen toegang tot crypto-CFD’s met hefboomwerking.

Is het mogelijk om Dogecoin met hefboomwerking te verhandelen??

Ja dat kan. Dat gezegd hebbende, afhankelijk van waar u woont, kunnen er beperkingen zijn op het verhandelen van Dogecoin met hefboomwerking. In de VS en het VK zijn bijvoorbeeld cryptocurrencies met hefboomwerking niet toegestaan, dus u kunt geen hefboomwerking krijgen via een gereguleerde makelaardij.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me