Hoe Ethereum te kopen – Beginnersgids 2021

Hoe Ethereum te kopen: een stapsgewijze handleiding

Wilt u Ethereum kopen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Wie kan het jou kwalijk nemen – de waarde van Ethereum is enorm gestegen sinds het voor het eerst werd gelanceerd in 2015. Gelukkig is investeren in deze innovatieve digitale valuta nog nooit zo eenvoudig geweest voor je gemiddelde Joe..

Tegenwoordig is alles wat je nodig hebt een internetverbinding en een betaalmethode zoals een pinpas of PayPal, en je kunt binnen enkele minuten Ethereum kopen.!

Laten we zonder verder oponthoud eens kijken naar de ins en outs van hoe Ethereum te kopen – de op een na meest waardevolle cryptocurrency ter wereld. We gaan het hebben over hoe u zelf kunt beleggen, welke kosten u moet overwegen en hoe u een goede Ethereum-makelaar kunt kiezen om de aankoop mee te doen.

Inhoud

Hoe Ethereum te kopen

Stap 1: Kies een online Ethereum-makelaar of -uitwisseling

Stap 2: bedenk een investeringsplan

Stap 3: Open een Ethereum Broker-account

Stap 4: stort wat geld

Stap 5: Stel een handelsorder op

Stap 6: uw Ethereum opslaan

Stap 7: uw Ethereum verkopen

Andere manieren om Ethereum te kopen in 2021

Hoe Ethereum 2021 te kopen – The Verdict

Ethereum kopen in 5 stappen

Om Ethereum te kopen, is de eerste stap om een ​​rekening te openen bij een gereguleerde beurs, geld te storten, Ethereum te selecteren in de platformlijst en ten slotte te controleren & bevestig dat Ethereum is toegevoegd aan uw portemonnee.

We hebben een eenvoudige 5-stappen-oplossing samengesteld om op dit moment Ethereum te kopen:

Stap 1: Meld u aan bij een gereguleerde Ethereum-makelaar

Stap 2: Financier uw account

Stap 3: Zoek de cryptocurrency en selecteer ‘Ethereum’

Stap 4: Bepaal hoeveel Ethereum u wilt kopen

Stap 5: Bevestig uw kooporder voor Ethereum. De digitale munten worden in uw portemonnee gestopt.

Stap 1: Kies een online Ethereum-makelaar of -uitwisseling

Om Ethereum te kopen, moet u zich eerst aanmelden bij een gerenommeerde makelaar of een beurs. Door u aan te melden bij een makelaar, zoals eToro, u kunt Ethereum op een directe manier kopen.

Als u besluit om met een externe uitwisseling te gaan, zoals hierboven vermeld, kunt u Ethereum converteren van een ander crypto-activum zoals Bitcoin of Ripple.

Dat gezegd hebbende, moeten we adviseren dat het gebruik van een erkende makelaar de meest stressvrije optie is. De regels en voorschriften die hand in hand gaan met een licentie, bieden Ethereum-investeerders bescherming tegen oplichters in de ruimte.

Niet alleen dat, maar het kopen van Ethereum via een makelaar is een veel gemakkelijkere en kostenefficiëntere manier om in de digitale munt te investeren..

We hebben hieronder enkele andere belangrijke dingen opgesomd die u moet overwegen voordat u een platform selecteert.

Regulatie

Zoals hierboven vermeld, wordt het ten zeerste aanbevolen om u alleen aan te melden bij een gereguleerde makelaar. Op deze manier weet u dat uw zuurverdiende geld in handen is van een betrouwbaar bedrijf.

Uiteindelijk spreekt het voor zich dat er enorm veel haaien zijn in de crypto-investeringsruimte. Het hacken van crypto-portemonnees is ook niet ongehoord. Dus het beste is om prioriteit te geven aan veiligheid bij het kiezen van een makelaar om Ethereum te kopen.

Uitwisselingen van derden zijn meestal niet-gereguleerde ruimtes. Toegegeven, u kunt misschien hefboomwerking toepassen, maar u brengt uw kapitaal in gevaar. Door ervoor te kiezen om u aan te melden bij een makelaar zoals eToro, wordt u op zijn minst beschermd door de regelgeving.

Het platform heeft bijvoorbeeld licenties bij ASIC (Australië), de FCA (VK) en CySEC (Cyprus). Volgens deze verordening is eToro wettelijk verplicht om uw geld op een aparte bankrekening op niveau 1 aan te houden.

Het moet ook strikte anti-financiële misdaadprocedures volgen, zoals KYC. (Ken uw klant). eToro is ook geregistreerd bij FINRA – wat cruciaal is voor wie dat wil koop Ethereum in de VS..

Betaalmethoden

Als het om betaalmethoden gaat, moet gezegd worden dat het kopen van Ethereum in het begin verre van eenvoudig was. Om cryptomunten te kopen, moest u zich aanmelden bij een mogelijk onbetrouwbare uitwisseling en kon u alleen een bankoverschrijving gebruiken om te storten.

Er zijn veel horrorverhalen van weleer geweest, waarbij investeerders weken achter elkaar moesten wachten om het geld op hun rekening te zien komen – als dat ooit zou gebeuren.

In schril contrast hiermee kunt u tegenwoordig vrijwel direct storten, aangezien sommige Ethereum-makelaars debet- en creditcards accepteren, evenals de superhandige e-wallets (denk aan Paypal, Skrill, Neteller).

We moeten erop wijzen dat hoewel veel platforms bankoverschrijvingen accepteren, dit de langzaamste methode is om te storten. Dit kan 2 tot 7 werkdagen duren voordat uw account wordt geactiveerd.

Vergoedingen en commissies

Vergis u niet, het kopen van Ethereum via een online broker brengt kosten met zich mee. Dit is volkomen normaal bij financiële dienstverleners. Als het gaat om het verwachte bedrag, varieert dit behoorlijk.

Dat gezegd hebbende, het leeuwendeel van de Ethereum-makelaars brengt klanten variabele vergoedingen in rekening. Coinbase, een bekend cryptocurrency-platform, rekent voor elke positie net geen 1,5% aan.

Ter verduidelijking: dit betekent dat u 1,5% van uw inzet in rekening wordt gebracht om Ethereum te kopen. Bij verkoop moet u opnieuw hetzelfde vergoedingspercentage betalen dat relevant is voor de waarde van de investering.

  • Simpel gezegd, als u een aankooporder van $ 1.000 op Ethereum plaatst, moet u $ 15 (1,5% van $ 1.000) bij Coinbase betalen..
  • Als het gaat om het verkopen van uw Ethereum-munten, als ze op dat moment $ 1.500 waard waren, zou uw vergoeding $ 22,50 zijn.
  • In ons hypothetische scenario is dat $ 37,50 aan commissie voor het betreden en verlaten van de Ethereum-markt.

Coinbase brengt ook bijna 4% in rekening voor het storten van uw account met een bankpas. Dit klinkt misschien niet veel, maar als je bedenkt dat als je $ 1.000 zou storten, er $ 39,99 in rekening zou worden gebracht – deze kosten kunnen snel oplopen.

Integendeel, het sociale handelsplatform eToro is een goedkope Ethereum-makelaar, die in hetzelfde scenario als hierboven 0% commissie in rekening brengt. Als het gaat om het storten van kosten – als u niet in Amerikaanse dollars betaalt, betaalt u een kleine 0,5% om het voor u in te wisselen – dat is het.

Andere belangrijke factoren

Naast de bovengenoemde factoren zoals vergoedingen, regelgeving en stortingsmethoden, ziet u hieronder een lijst met andere overwegingen bij het kiezen van een platform om Ethereum te kopen.

  • Gebruikers vriendelijkheid: Wanneer u op zoek bent naar een makelaar om Ethereum te kopen, heeft u een platform nodig dat beginnersvriendelijk en supergemakkelijk te navigeren is. De ideale online makelaar zorgt ervoor dat het vinden van het door u gekozen bezit en het plaatsen van een bestelling een vlotte en stressvrije ervaring wordt.
  • Minimale investering: Voordat u zich aanmeldt bij een makelaarsplatform om Ethereum te kopen, moet u ervoor zorgen dat de minimaal vereiste investering niet buiten uw mogelijkheden ligt. Voor beginners en mensen die niet gewend zijn aan zo’n speculatieve en volatiele markt: het is aan te raden om in het begin vast te houden aan lage investeringen. Onze gids ontdekte dat je met eToro Ethereum kunt kopen voor slechts $ 25!
  • Opslag: We gaan het hebben over opslag verderop op deze pagina. Laten we echter zeggen dat terwijl online broker eToro voor uw Ethereum zorgt en deze opslaat, voor sommigen u wellicht uw eigen munten moet bewaren. Dit betekent dat u ze moet opnemen in uw privé crypto-portemonnee. We zouden dit laatste niet adviseren als u nieuw bent bij Ethereum.

Stap 2: bedenk een investeringsplan

investeren in ethereum

Voordat u Ethereum daadwerkelijk koopt via uw cryptoplatform naar keuze, is het belangrijk om eerst een investeringsplan te bedenken!

Een duidelijk idee hebben van uw eigen doelen, gebaseerd op realistische verwachtingen, is de beste manier om te beginnen. Daarom hebben we een lijst gemaakt met de belangrijkste overwegingen die u mogelijk wilt gebruiken voordat u Ethereum koopt.

Lange of korte termijn

Waan je jezelf als een Ethereum-investeerder voor de lange of korte termijn??

Langetermijnbeleggers hebben de neiging om posities tussen 6 en 12 maanden open te houden – sommige zelfs jaren of zelfs decennia. Dit wordt gewoonlijk een ‘kopen en vasthouden’ -strategie genoemd,

Integendeel, Ethereum-investeerders op korte termijn proberen in plaats daarvan winst te maken uit prijsschommelingen op de korte termijn.

Ethereum kan, net als Bitcoin, zeer vluchtig zijn. Vooral de waarde van Ethereum verschuift in één dag met meer dan 10%.

Deze volatiliteit kan tot grote winsten leiden, als op het juiste moment de juiste beslissingen worden genomen. Evenzo kan het rampzalig zijn als de prijs van Ethereum tegen u beweegt.

Target Ethereum-prijs

Het hebben van een Ethereum-doelprijs is volledig optioneel, maar het is een strategie die door veel ervaren beleggers in crypto-activa wordt gebruikt.

Als je bijvoorbeeld Ethereum hebt gekocht voor $ 300 met een initiële inzet van $ 5.000 – om je investering te verdubbelen tot $ 10.000, heb je de digitale valuta nodig om een ​​prijs van $ 600 te halen..

Op een gegeven moment in 2015 – Ethereum was geprijsd op $ 0,42. Drie jaar later was de prijs $ 1432. Dat illustreert een opmerkelijke groeispurt in zo’n korte tijd.

Overweeg regelmatige investeringen

Het kan een ontmoedigend vooruitzicht zijn om te proberen de digitale valutamarkt correct te timen. De belangrijkste reden is dat dingen van seconde tot seconde drastisch kunnen veranderen.

Mensen kopen en verkopen al meer dan 200 jaar aandelen, terwijl Ethereum slechts vijf jaar actief is. Laat dit u niet afschrikken, want elk verhandelbaar activum is ergens begonnen.

Vanwege de onvoorspelbaarheid van valuta’s, is het raadzaam om regelmatig hapklare bedragen in Ethereum te investeren. Dit komt omdat u waarschijnlijk zult merken dat kiezen voor een gung-ho-benadering van deze volatiele markt rampzalig zou zijn voor uw investeringsbudget..

Vervolgens is de beste optie waarschijnlijk om Ethereum te kopen via een goedkope broker zoals eToro. Zoals we eerder hebben besproken, stelt het platform je in staat om Ethereum te kopen voor minimaal slechts $ 25 bij elke aankoop.

Zoals u zich kunt voorstellen, maakt dit het gemakkelijker om Ethereum te kopen, weinig en vaak – bijvoorbeeld op maandelijkse basis. Door regelmatig een aankoop te doen, kunt u profiteren van ‘dollarkostgemiddelden’. Kortom, dit stelt u in staat om Ethereum elke keer tegen een andere prijs te kopen – door de volatiele ups en downs van de markt uit te wegen..

Heb je overwogen om te kopen Ethereum?

Stap 3: Open een Ethereum Broker-account

open handelsaccount

Zodra u een definitieve beslissing heeft genomen over welke Ethereum-makelaar u wilt gebruiken, moet u een account openen. Als u ooit eerder aandelen heeft gekocht of in forex heeft gehandeld, is het proces hier niet anders.

In wezen moet u het Ethereum-platform vertellen wie u bent. U wordt om basisinformatie gevraagd wanneer u zich aanmeldt bij een online makelaar, zoals uw volledige naam, adres, nationaliteit, e-mailadres, mobiel nummer en nationaal belastingnummer.

Als u niet om deze informatie wordt gevraagd, wordt aangeraden om de legitimiteit van de Ethereum-makelaardij te controleren. Zoals we eerder hebben besproken, moeten alle erkende makelaars zich houden aan strikte KYC-procedures – waaronder het vragen om te bewijzen wie u bent.

Als u meteen aan de slag wilt, moet u er rekening mee houden dat het bij een groot aantal Ethereum-platforms tot een week kan duren om uw identificatiedocumenten handmatig te verifiëren..

Het goede nieuws is echter dat moderne makelaars het proces gemakkelijk maken. De favoriete eToro van crypto-investeerders maakt bijvoorbeeld gebruik van een geautomatiseerd ID-systeem. Dit betekent dat je meestal vrijwel meteen aan je Ethereum-avonturen kunt beginnen!

Stap 4: stort wat geld

Na het openen van uw nieuwe brokerage-account, moet u er wat geld in stoppen zodat de aanbieder uw bestellingen kan uitvoeren.

Het is belangrijk om te weten welke betaalmethoden worden geaccepteerd door het Ethereum-platform waarop u overweegt om u aan te melden. Het kan zijn dat sommige makelaars alleen traditionele bankoverschrijvingen accepteren.

Anderen accepteren een breed scala aan betalingstypen – zoals eToro, dat creditcards en betaalpassen ondersteunt, evenals ultrahandige e-wallets Neteller, PayPal en Skrill.

Negen van de tien keer moet u aan een minimaal stortingsbedrag voldoen. De minimale storting op cryptocurrency-platforms moet tussen $ 50 – $ 200 liggen – maar dit is volledig afhankelijk van de betreffende makelaar.

Stap 5: Stel een handelsorder op

handel in ethereum, het plaatsen van een handelsorder

Nu u uw nieuwe account heeft gefinancierd, moet u uw Ethereum-makelaar vertellen welke handelspositie u wilt plaatsen. Dit wordt gedaan door een bestelling te plaatsen, zoals we eerder hebben besproken.

We hebben hieronder een lijst met verschillende ordertypes opgenomen die u waarschijnlijk zult tegenkomen wanneer u Ethereum online koopt.

Koop bestelling

Er zijn cryptocurrency-platforms waarmee u kunt profiteren van zowel de opkomst als de ondergang van Ethereum. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van koop- en verkooporders.

Het is heel eenvoudig als u denkt dat de prijs van Ethereum zal stijgen: maak een kooporder!

Limiet- of marktorder

Zoals we al zeiden, verschuift de prijs van Ethereum zowat elke seconde, vanwege vraag en aanbod. Veel makelaars, zoals eToro, bieden klanten ‘limiet’ en ‘markt’ orders om optimaal te profiteren van kortetermijnprijsverschuivingen in de digitale muntenmarkt..

Voor degenen die het niet weten, kunt u met een ‘limiet’-order de specifieke prijs kiezen waarvoor u Ethereum wilt kopen.

  • Laten we aannemen dat Ethereum wordt geciteerd op $ 410,00. U wilt echter pas de Ethereum-markt betreden als de prijs $ 490,00 bereikt.
  • Uw limietorder betekent dat wanneer Ethereum stijgt tot $ 490,00, het brokerplatform uw positie voor u zal uitvoeren.
  • Uw bestelling blijft openstaan ​​totdat u deze annuleert of de limietprijs is bereikt.

In termen van ‘markt’ bestellingen worden ze vaak gebruikt door nieuwkomers vanwege hun eenvoud. Kortom, u plaatst een marktorder wanneer u wilt dat uw Ethereum-makelaar uw positie onmiddellijk uitvoert – tegen de huidige of dichtstbijzijnde prijs.

Meestal zult u merken dat de prijs iets is verschoven. Zoals we al zeiden, fluctueren Ethereum-prijzen van seconde tot seconde – dus dit is onvermijdelijk met een marktorder.

Inzet

Met het risico op het voor de hand liggende te wijzen, kunt u geen Ethereum-order creëren zonder op te geven hoeveel u bereid bent in te zetten op uw positie – of liever, hoeveel u wilt kopen..

Zolang je voldoet aan de minimale storting die vereist is door het Ethereum-platform, kun je zoveel inzetten als je wilt. Zoals we al zeiden, is het raadzaam om het rustig aan te doen.

Je kunt Ethereum voor slechts $ 25 kopen op platforms zoals eToro, waardoor het perfect is voor beginners. Andere makelaars hebben mogelijk honderden nodig om in de digitale munt te investeren.

Bevestig bestelling

Zodra u alle relevante velden heeft ingevuld – inclusief kopen / verkopen, markt / limiet en inzetwaarde – kunt u doorgaan en uw positie bevestigen.

U zou nu moeten zien dat Ethereum is toegevoegd aan uw portfolio op de website van de makelaar.

Stap 6: uw Ethereum opslaan

Ethereum is geen tastbare valuta, zoals de bankbiljetten en munten die we gewend zijn. In plaats daarvan worden digitale valuta’s opgeslagen op een blockchain die in wezen een gedecentraliseerd grootboek is.

Met dit in gedachten wordt Ethereum bewaard in een digitale crypto-wallet, die kan worden gedownload naar uw mobiele telefoon of naar uw thuiscomputer. Veel ervaren crypto-investeerders kiezen ervoor om de volledige controle over hun Ethereum te krijgen door al hun digitale munten in een privéportemonnee te stoppen.

Dit kan behoorlijk complex zijn, ergo, nieuwkomers kunnen Ethereum beter kopen via een gereguleerde en gerespecteerde online makelaarskantoor. Door uw cryptomunten achter te laten bij een platform zoals eToro, hoeft u zich geen zorgen te maken over het overboeken van de munten naar een gedecentraliseerde cryptoportefeuille..

Stap 7: uw Ethereum verkopen

Zoals we in onze How to Buy Ethereum-gids hebben vermeld, is het doel om de prijsbeweging van deze digitale valuta correct te voorspellen. Bovendien is het op een gegeven moment zeer waarschijnlijk dat u geld wilt uitbetalen.

Als u besluit om een ​​gereguleerde Ethereum-makelaar te gebruiken, duurt het over het algemeen seconden om uw crypto-activum te verzilveren. Dit wordt gedaan door te kiezen voor ‘verkopen’ en het geld terug te nemen via dezelfde betaalmethode die u heeft gebruikt om te storten.

Als u daarentegen besluit om Ethereum te kopen via een externe uitwisseling, zou het uitbetalingsproces iets lastiger zijn. In dit scenario zou u de munten vanuit uw eigen privé Ethereum-portemonnee moeten verzenden. Zet het vervolgens over naar de portemonnee van de centrale waarvoor u zich heeft aangemeld.

Dat is niet alles, aangezien u vervolgens uw Ethereum in een fiatvaluta zou moeten omwisselen, zoals bijvoorbeeld euro’s, Amerikaanse dollars of Britse pond. Aan deze valutawissel zijn kosten verbonden.

Andere manieren om Ethereum te kopen in 2021

Hieronder vindt u een lijst met alternatieve manieren om Ethereum te kopen.

Koop een Ethereum-betaalpas

Een van de gemakkelijkste manieren om Ethereum te kopen, is via een bankpas. Transacties zijn vaak onmiddellijk en bij de meeste handelsplatforms kunt u uw investeringsopbrengsten naar dezelfde kaart laten sturen als het gaat om uitbetaling.

Vul gewoon uw kaartgegevens in en stort geld op uw account met het minimaal vereiste bedrag. Veelgebruikte betaalpassen bij online Ethereum-makelaars zijn onder meer Visa en Visa Electron, Maestro en Mastercard.

Koop Ethereum-creditcard

Als u zin ​​heeft om een ​​Ethereum-creditcard te kopen, is dit heel goed mogelijk. We moeten er echter rekening mee houden dat er een kans bestaat dat uw creditcardmaatschappij een ‘voorschotkosten’ in rekening brengt..

Dit komt omdat beleggingsdeposito’s vaak in hetzelfde licht worden ingedeeld als geldopnames aan geldautomaten.

Uit onze Hoe Ethreum-gids te kopen, bleek dat dit meestal een vergoeding is van ongeveer 3% van uw aankoopwaarde, maar controleer dit bij uw kaartaanbieder.

Koop Ethereum Paypal

Als het gaat om het kopen van Ethereum in de online ruimte, is een andere optie PayPal. E-wallets zijn hard op weg een van de meest populaire betaalmethoden te worden.

Elektronische portefeuilles zoals PayPal maken meestal directe transacties en een extra beveiligingslaag mogelijk. De enige gereguleerde makelaar die we kennen waarmee u Ethereum met Paypal kunt kopen, is eToro. Het ondersteunt ook Skrill en Neteller.

Ethereum-geldautomaat

Over manieren om deze digitale valuta te kopen, moeten we Ethereum-geldautomaten noemen. Ze zijn precies hetzelfde als de geldautomaten die we allemaal gebruiken om fysiek geld op te halen, behalve dat je tastbaar geld in de machine kunt stoppen in ruil voor Ethereum.

Net als bij traditionele geldautomaten, worden er vaak kosten in rekening gebracht voor een opname, of in dit geval omwisseling. We ontdekten dat de meeste van deze fysieke Ethereum-geldautomaten 10% of meer in rekening brengen.

Hoewel het misschien gemakkelijker klinkt om een ​​bekendere geldautomaat te gebruiken om Ethereum te verkrijgen, is het eigenlijk handiger en goedkoper om het te doen via een online broker zoals eToro

eToro – Beste makelaar om Ethereum te kopen

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Hoe Ethereum 2021 te kopen – The Verdict

In deze Ethereum-gids kopen hebben we een groot aantal verschillende factoren besproken waarmee u rekening moet houden bij het online kopen.

Zonder twijfel de meest populaire, handige en kostenefficiënte manier om dit te doen, is door een gereguleerde makelaar te gebruiken.

Als u er bijvoorbeeld voor kiest om u aan te melden bij een platform zoals eToro, wordt u beschermd door de regelgeving van drie verschillende rechtsgebieden. Het beste van alles is dat u Ethereum zonder commissie kunt kopen en uw account kunt financieren met verschillende betaalmethoden.

Het hele hierboven beschreven koopproces van Ethereum duurde minder dan 5 minuten. Maak een account aan, verifieer uw mobiele telefoonnummer, voeg een betaalmethode toe, koop Ethereum en controleer uw digitale Ethereum-portemonnee.

Veelgestelde vragen

Hoe gemakkelijk is het om Ethereum te kopen?

Het is tegenwoordig supergemakkelijk om Ethereum te kopen als je kiest voor een gebruiksvriendelijke Ethereum-makelaar. Het is een goed idee om een ​​platform te kiezen met verschillende geaccepteerde betaalmethoden en een gemakkelijk te navigeren website. Dit maakt het plaatsen van bestellingen een fluitje van een cent.

Wat is de veiligste manier om Ethereum te kopen??

Ethereum kopen kan ontmoedigend zijn. De veiligste manier om dit digitale activum te kopen, is echter via een gereguleerde broker. Gerenommeerde instanties die verantwoordelijk zijn voor deze verordening zijn onder meer de SEC (VS), ASIC (Australië) en de FCA (VK). Zoek een licentienummer op de makelaarswebsite.

Kan ik $ 100 aan Ethereum kopen??

Ja, u kunt Ethereum ter waarde van $ 100 kopen. Bij een gerespecteerde makelaar eToro kunt u Ethereum kopen voor slechts $ 25!

Kunt u geld verliezen op Ethereum?

Ja. Er is potentieel om verlies te maken bij het kopen van activa. De prijs van Ethereum en elke andere digitale munt fluctueert van seconde tot seconde. Als u met succes de markt voorspelt en Ethereum verkoopt voor meer dan u in eerste instantie had betaald, verdient u geld. Doet u dat niet, dan zult u verlies lijden.

Wat is het meeste dat Ethereum waard is geweest??

Tot op heden is het meeste Ethereum ooit waard geweest $ 2.022. Deze recordhoogte vond plaats in 2021.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me