Hoe Silk Road het imago van Bitcoin vertroebelde

Silk Road heeft mogelijk het imago van Bitcoin op de lange termijn beschadigd. Het maakte het voor altijd synoniem met drugshandel en illegale activiteiten.

Jaren na de hype en de uiteindelijke sluiting van Silk Road, politici herhalen dat nog steeds Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn alleen nuttig voor het uitvoeren van illegale activiteiten, zoals het kopen van medicijnen.

Het succes van Silk Road was grotendeels te danken aan de combinatie van de anonimiteit van Bitcoin en Tor, waardoor het voor de FBI moeilijk was om degenen die bij de website betrokken waren op te sporen.

Het maakte het voor duizenden mensen mogelijk om drugs en andere illegale producten en diensten online te kopen en verkopen.

Zullen politici eindelijk gaan accepteren dat Bitcoin meer is dan een hulpmiddel voor degenen die crimineel gedrag willen vertonen en gaan zien hoe het in de echte wereld kan worden geïmplementeerd??

De tijd zal het leren. Laten we tot die tijd eens kijken naar het Zijderoute-verhaal en kijken wat het zo uniek maakte.

We zullen dan praten over waar we nu zijn en of Bitcoin echt de moeite waard is om te gebruiken voor criminele handelingen.

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Ross Ulbricht: de uitvinder van Silk Road?

ross ulbricht, zijderoute

Zijderoute wordt verondersteld te zijn uitgevonden door Ross Ulbricht.

Hij was een economische libertariër die geloofde dat mensen alles moesten kunnen kopen en verkopen, zolang het maar geen geweld inhield.

Ondanks dat Ulbricht opgroeide om de criminele onderneming Silk Road op te richten, had hij eigenlijk een goede opvoeding.

Ross Ulbricht groeide op in de buitenwijken van Austin, Texas, en was zelfs een scout als kind en concentreerde zich hard op zijn opleiding.

Als jonge volwassene verdiende Ulbricht een studiebeurs voor de Universiteit van Texas om natuurkunde te studeren.

Hij kreeg toen nog een studiebeurs aan Penn State voor een master in materiaalkunde en engineering.

Terwijl op de universiteit raakte geïnteresseerd in libertarisme, met name de werken van Ludwig von Mises. Hij ontwikkelde de overtuiging dat de controle door de overheid slecht was.

Het was ergens in 2009 dat Ulbricht wilde een verandering in het leven en besloot ondernemer te worden.

Hij startte een tweedehands boekenbedrijf Good Wagon books en schonk zelfs een deel van de opbrengst aan een goed doel.

Het bedrijf ging echter niet zo goed en hij sloot het af. Hij probeerde ook een aantal andere bedrijven op te zetten, waarvan de meeste mislukten.

Het was na dit punt dat Ross Ulbricht de Zijderoute zou hebben uitgevonden.

Hoe werkte Silk Road??

Silk Road Marketplace

Ross Ulbricht gebruikt de anonieme service Tor om zijn site op te zetten, een service die vaak wordt gebruikt door mensen die op zoek zijn naar meer privacy.

Tor is oorspronkelijk opgericht door het Amerikaanse leger, maar is nu open source en wordt publiekelijk gefinancierd.

Ross Ulbricht zou hebben gebruikt het pseudoniem ‘Vrees Pirate RobertsDPR), die is gebaseerd op het personage uit de film De prinsessenbruid en ‘Altoid’.

Ondanks het gebruik van pseudoniemen, was hij niet erg goed in het verbergen van zijn sporen en het was niet erg moeilijk voor hem om opgespoord te worden.

Zijderoute is vernoemd naar de historische handelsroute die Europa met Oost-Azië verbond.

Ongeveer 70% van wat werd doorverkocht Zijderoute was drugs, maar er werden ook juridische diensten en producten verkocht.

Bepaalde dingen, zoals kinderpornografie en wapens, waren verboden in de algemene voorwaarden van de site.

Bitcoin was de enige ondersteunde betalingsmethode. Degenen die de service wilden gebruiken, moesten eerst Bitcoin kopen.

Op zijn hoogtepunt, Zijderoute zou $ 1,2 miljard aan omzet hebben gegenereerd en had meer dan 960.000 gebruikers, Van hen werd aangenomen dat 30% afkomstig was uit de VS..

Vóór Silk Road was er een andere website genaamd ‘The Farmer’s Market’, die vaak als een voorloper wordt beschouwd, maar die geen Bitcoins gebruikte.

De oorsprong van Silk Road, zoals Bitcoin, kan worden aangesloten op de cypherpunks beweging en hun geloof dat het internet een plaats moet zijn waar geen overheid aanwezig is, waar mensen kunnen doen wat ze willen.

Zijderoute was ook erg politiek, velen tekenden ervoor omdat ze, afgezien van het feit dat ze drugsdealers waren, tegen de oorlog tegen drugs waren.

Een van de missies van Silk Road was het verminderen van straatcriminaliteit en het beëindigen van de oorlog tegen drugs. Door een online marktplaats te hebben, kan het dealers van de straat halen.

Moordpogingen en de arrestatie van Ross Ulbricht

Vermoedelijk was DPR van plan om het darknet te gebruiken om zes moorden op mensen te organiseren, maar dit wordt nog steeds breed bediscussieerd als dit klopt..

Geen van de moorden vond plaats en het zou in strijd zijn geweest met Ulbrichts principe van niet-gewelddadige middelen.

DPR wilde een dienst voor huurmoorden gebruiken voor een potentiële informant en afperser die zogenaamd dreigde de identiteit van duizenden andere gebruikers te onthullen.

Vermoedelijk bood DPR $ 150.000 aan elke huurmoordenaar.

In totaal wordt aangenomen dat hij meer dan $ 700.000 heeft uitgegeven aan huurmoordenaars, maar geen van de moorden heeft ooit plaatsgevonden.

Ross Ulbricht werd gearresteerd in een bibliotheek in San Francisco. Toen Ulbricht werd betrapt, gebruikte hij de Silk Road-website.

Hij kreeg levenslang in de gevangenis plus 40 jaar voor het witwassen van geld, het hacken van computers en samenzwering om verdovende middelen te verhandelen.

Er wordt geschat dat op het moment Ulbricht werd gearresteerd, was hij $ 28,5 miljoen waard.

Maar de arrestatie van Ross Ulbricht maakte niet meteen een einde aan Silk Road. Na te zijn gesloten in 2013, zette Silk Road 2.0 zijn activiteiten voort onder de vorige beheerders.

Zijderoute 2.0 werd ook gerund door iemand die zichzelf noemde Vrees Pirate Roberts, wat de kwestie van Ross Ulbricht als DPR nog ingewikkelder maakt.

Silk Road 2.0 werd in 2014 echter snel stilgelegd door de FBI en Europol. Maar wederom kwam er een andere variant tevoorschijn, Silk Road 3.0.

Silk Road 3.0 ging uiteindelijk offline in 2017 vanwege geldverlies.

Sommigen beweren dat door Silk Road offline te halen, er alleen maar meer verborgen sites in de plaats kwamen. Het is misschien niet mogelijk om mensen ervan te weerhouden drugs online te verkopen.

Was Dread Pirate Roberts echt Ross Ulbricht?

De FBI geloofde dat ze DPR hadden ontdekt toen ze een oud bericht op internet vonden over de zijderoute onder het pseudoniem ‘Altoid’ waarin de volledige naam en het e-mailadres van Ulbricht werden vermeld. Een grote fout namens hem.

Er is echter nooit een definitief bewijs geweest dat Ross Ulbricht DPR was.

Dat is het vermelden waard DPR misschien niet slechts één persoon geweest, niemand kan er helemaal zeker van zijn of het talrijk was.

In de film The Princess Bride was Dread Pirate Roberts ook een pseudoniem dat door verschillende mensen werd overgedragen.

Velen willen dat Ross Ulbricht wordt vrijgelaten en geloven niet dat hij iemand kan inhuren voor moord. Meerdere mensen die het pseudoniem gebruiken, kunnen dit uitleggen.

Hoewel de politieke overtuigingen van Ross Ulbricht werden herhaald door DPR, hij had geen ervaring met computercodering of het opschalen van grote internetbedrijven.

Ross ontkende te zijn DPR, echter, toen de zaak voor de rechtbank kwam, hij beweerde dat hij wel creëerde Zijderoute.

Ulbrichts familie wist niet wat hij deed. Hij vertelde hen dat hij als freelancer werkte aan computerfinanciering.

De gevolgen

bitcoin afbeelding

Zelfs vandaag, in 2019, zes jaar na de arrestatie van Ulbricht, praten politici nog steeds over Bitcoin als een manier om drugs te kopen en verkopen op het darknet.

Neem de post van Donald Trump over Twitter op 11 juli 2019 gelooft hij, net als veel andere politici, nog steeds dat Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen gebruikt zullen worden om illegale activiteiten uit te voeren.

In het bijzonder zei Trump:

“Ik ben geen fan van Bitcoin en andere cryptocurrencies, die geen geld zijn, en waarvan de waarde zeer vluchtig is en gebaseerd is op ijle lucht. Niet-gereguleerde crypto-activa kunnen onwettig gedrag vergemakkelijken, inclusief drugshandel en andere illegale activiteiten….​

Dit is een groot probleem, want als politici dit zeggen, zullen mensen die niets van cryptocurrency weten, ook geloven dat het waar is.

Het kan zijn dat ze echt een probleem hebben met anonimiteit, mensen die online zaken kunnen doen zonder te worden getraceerd.

Een van de goede dingen van Silk Road is dat toen het nieuws uitbrak, het Bitcoin-aandacht kreeg en meer mensen erin geïnteresseerd begonnen te raken.

Natuurlijk, hoewel de interesse van veel mensen in Bitcoin oorspronkelijk het gevolg was van Silk Road, zagen ze al snel de andere voordelen van het gebruik ervan.

Een klassiek verhaal van alle publiciteit is goede publiciteit.

Overuren, het is goed mogelijk dat Bitcoin‘S imago zal blijven verbeteren naarmate evenementen het gaan Zijderoute zijn vergeten en meer mensen leren de voordelen van het gebruik ervan.

Gebruiken mensen Bitcoin nog steeds voor illegale activiteiten??

bitcoin, illegale activiteit

Ja, helaas is dit nog steeds waar en veel andere cryptocurrencies hebben dit probleem ook.

Dat moet echter eigenlijk worden vermeld, de meeste mensen die Bitcoin gebruik het niet om criminele activiteiten uit te voeren. Dit is een mythe.

Verder naar dat, fysiek geld is veel aantrekkelijker voor criminelen omdat het niet kan worden getraceerd. De Amerikaanse dollar wordt hierdoor bijvoorbeeld veel meer gebruikt voor illegale doeleinden dan Bitcoin.

Na verloop van tijd, als er regelgeving wordt ingevoerd, kan het mogelijk zijn om dit te voorkomen en personen te volgen die Bitcoin en andere cryptocurrencies gebruiken om illegale producten te verkopen.

Is Bitcoin echt de moeite waard om te gebruiken om illegale activiteiten uit te voeren??

Ongetwijfeld niet.

Zoals u waarschijnlijk weet, gebruikt Bitcoin een openbaar grootboek waarin alle informatie over elke transactie wordt opgeslagen.

Terwijl openbare adressen anoniem zijn, het is niet zo moeilijk voor mensen om erachter te komen wie er betrokken is bij het maken van transacties als u hun geschiedenis volgt.

Met een beetje onderzoek kunt u erachter komen wat ze waarschijnlijk aan het doen zijn op basis van de omvang van de transacties.

Vandaag, andere cryptocurrencies, zoals Monero, worden steeds populairder voor illegale activiteiten omdat ze geen grootboek gebruiken en alle transacties verborgen zijn.

Onderzoekers zijn ook van mening dat de Bitcoins die zijn verkregen uit de WannaCry-aanval werden vervolgens omgezet in Monero.

Dash en Zcash kunnen ook op dezelfde manier als Monero worden gebruikt.

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • Zes jaar later, Bitcoin en cryptocurrency worden nog steeds vertroebeld door Zijderoute. Veel politici zien cryptocurrency nog steeds als een manier om illegale activiteiten uit te voeren, zoals het kopen van drugs.
  • Ross Ulbricht zit twee levenslange gevangenisstraffen uit plus 40 jaar. Waarschijnlijk zal hij nooit worden vrijgelaten.
  • Het is misschien niet mogelijk om te voorkomen dat mensen online drugs verkopen. Hoewel Silk Road misschien verdwenen is, zijn er andere sites opgedoken die dezelfde service bieden.
  • Monero wordt steeds populairder voor illegale activiteiten. In tegenstelling tot Bitcoin maakt het geen gebruik van een openbaar grootboek en kunnen transacties dus niet worden getraceerd.

Leer handelen met onze cursus cryptocurrency

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me