Hoe te investeren in cryptocurrency in 2021

Leer hoe u in 2021 kunt investeren in de cryptocurrency-markt

Cryptocurrency was een van de meest opwindende investeringsmogelijkheden van de afgelopen jaren en het zou op het punt staan ​​nog interessanter te worden nadat 2020 meer traditionele financiële instellingen ondersteuning voor DeFi zag bieden.

Een andere belangrijke ontwikkeling voor crypto in 2020 was het toonaangevende online betalingsplatform Paypal dat het kopen en uitgeven van Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash begon te ondersteunen – waardoor meer dan 350 miljoen gebruikers toegang kregen tot cryptocurrency voor transacties in de echte wereld. Dit betekent dat cryptocurrency steeds afstand neemt van zijn ‘sociaal geconstrueerde’ waarde en opkomt als een legitiem en functioneel handelsmiddel..

Deze ontwikkelingen hebben onvermijdelijk geleid tot hernieuwde belangstelling voor investeringen in cryptocurrency. In feite is er nog nooit zo veel vraag geweest naar investeringen in cryptocurrency – zoals in 2020 werd een recordaantal crypto-wallets geopend. Alles bij elkaar genomen, kunnen de komende 12 maanden zeer winstgevend zijn voor slimme crypto-investeerders.

Als u echter nieuw bent in cryptocurrency-investeringen, of financiële investeringen in het algemeen, weet u misschien niet waar u moet beginnen. Daarom hebben we de volgende gids samengesteld over hoe u in 2021 in cryptocurrency kunt investeren, die u alles zal vertellen wat u moet weten om te beginnen met het ontwikkelen van uw portefeuille.

Inhoudsopgave

Een korte geschiedenis van cryptocurrency

Waarom investeren in cryptocurrency in 2021?

Investeringsstrategieën voor cryptocurrency

Vind de beste cryptocurrencies om te investeren in 2021

Hoe te investeren in cryptocurrency in 2021

Waar cryptocurrency kopen

Hoe cryptocurrency te kopen

Portefeuilles met cryptocurrency

Beheer van uw cryptocurrency-investering

Gevolgtrekking

Veelgestelde vragen over beleggen in cryptocurrency

Een korte geschiedenis van cryptocurrency

Tenzij u onder een rots heeft geleefd, bent u waarschijnlijk tot op zekere hoogte al bekend met cryptocurrency. Voordat we echter gaan bekijken hoe we in 2021 in cryptocurrency kunnen investeren, is het belangrijk om te weten waarom digitale financiering zo’n hot topic is geworden voor investeerders..

Blockchain kwam voor het eerst onder de aandacht van de wereld in 2008, toen Satoshi Nakamoto zijn inmiddels legendarische whitepaper publiceerde waarin hij een model opstelde voor ‘s werelds eerste grote cryptocurrency: Bitcoin. De technologie is natuurlijk niet van de ene op de andere dag ontwikkeld en Nakamoto’s werk was eigenlijk het hoogtepunt van decennia van ontwikkeling. Maar om meer te weten te komen over investeringen in cryptocurrency, is 2008 een goed startpunt.

Bitcoin ontstond toen in 2009, te midden van een golf van speculaties in de media dat het binnenkort de norm zou worden voor traditionele transacties. BTC heeft de komende jaren misschien niet echt vooruitgang geboekt bij het vervangen van fiat-valuta, en veel beurzen waren nog steeds terughoudend om digitale valuta op de lijst te zetten, maar al vroeg investeren in cryptocurrency was in 2013 een zeer slimme beslissing gebleken, waardoor tijd dat BTC was gestegen tot $ 1.242.

Toen talloze tech-insiders die weinig van investeringen afwisten plotseling een fortuin verdienden met BTC, duurde het niet lang voordat de rest van de wereld aansloeg en tegen 2017 had Bitcoin meer dan $ 10.000 per token bereikt. Investeren in cryptocurrency was nu een gevestigde portfolio-optie voor zelfs de meest fervente traditionalisten.

Snel vooruit naar het einde van 2020 en de cryptocurrency-markt is nu meer dan $ 1 biljoen waard in termen van gecombineerde muntwaarde – het bewijs dat investeren in cryptocurrency een zeer slimme beslissing kan zijn.

Waarom investeren in cryptocurrency in 2021?

Nadat markten over de hele wereld enorm werden verstoord als gevolg van de COVID-19-pandemie die in 2020 toesloeg, hebben de meeste economieën een zekere veerkracht getoond en vroege indicaties hebben aangetoond dat ze snel beginnen te herstellen wanneer de beperkingen worden opgeheven..

Economisch herstel is een enorme kans voor investeerders en velen kijken vooruit naar een succesvol jaar in 2021. Investeren in cryptocurrency werd tot voor kort gezien als een ietwat niche, maar zoals we al zeiden, leken de zaken in 2020 te veranderen, zoals een toenemend aantal reguliere investeerders en financiële instellingen richtten hun aandacht op digitale valuta.

Hoewel het ooit als een chaotische markt werd beschouwd, die alleen echt interesse had voor daghandelaren, wordt beleggen in cryptocurrency nu gezien als een veel levensvatbaardere investeringsstrategie en veel investeerders op hoog niveau nemen ten minste één digitale valuta op in hun portefeuille – een trend die naar verwachting de komende maanden zal doorzetten.

Natuurlijk blijft de markt voor cryptocurrency zeer onvoorspelbaar, maar als u bereid bent een klein risico te nemen en op zoek bent naar een zich ontwikkelende markt om in te investeren, is dit misschien het perfecte moment om te beginnen met investeren in cryptocurrency..

Beleggingsstrategieën voor cryptocurrency

Als u nieuw bent op de investeringsmarkt voor cryptocurrency, heeft u er misschien al verschillende dingen over gehoord, zoals hoe onvoorspelbaar het kan zijn en hoe beginnende beleggers vaak geld verliezen – en beide zijn natuurlijk helemaal waar. Ze gelden echter ook voor tal van andere financiële instrumenten.

Investeren kan echter in potentie zeer lucratief zijn. Maar om in de sterkst mogelijke positie te beginnen, zijn er een paar basisstrategieën die beginnende beleggers kunnen toepassen bij het leren investeren in cryptocurrency in 2021..

1. Koop en vergeet

Bekend in de branche als HODLing, kunt u op dezelfde manier in cryptocurrency beleggen als in aandelen en aandelen – identificeer eenvoudig het token waarvan u denkt dat het op de lange termijn in waarde zal stijgen en doe uw investering.

De voordelen hiervan zouden vrij duidelijk moeten zijn. Zoals we hierboven hebben opgemerkt, begon Bitcoin in de beginperiode te handelen voor minder dan een dollar per token, maar op het moment van schrijven is een enkele Bitcoin meer dan $ 36.000 waard. Zoals u kunt zien, biedt investeren in cryptocurrency potentieel voor aanzienlijk rendement als u bereid bent om het lange spel te spelen.

HODLing verschilt van handelen doordat u de onderliggende waarde daadwerkelijk koopt. Met andere woorden, u bezit de cryptocurrency waarin u investeert, in tegenstelling tot het verhandelen van een derivaat.

2. Middelen

Middelen is een gevestigde beleggingstechniek die niet specifiek is voor cryptocurrency. De snel veranderende cryptomarkten maken het echter uitermate geschikt voor nieuwe investeerders.

Middelen houdt in dat uw kapitaal over verschillende, afzonderlijke investeringen wordt verdeeld in een doelactief. Dit is in feite een manier om de prijsvolatiliteit in de loop van de tijd te verminderen. De aankopen worden met regelmatige tussenpozen gedaan, ongeacht prijsbewegingen.

Het voordeel van middeling is dat het de kans verkleint dat u op een slecht moment investeert – iets dat bijna onmogelijk nauwkeurig te voorspellen is in de cryptomarkt. Middelen zorgt er ook voor dat u zich aan een vastgesteld plan houdt en vermindert de emotionele component van investeringen – cruciaal voor degenen die nieuw zijn op de cryptomarkt.

Het belangrijkste nadeel van middeling is natuurlijk dat de prijs van een actief in de loop van de tijd stijgt, wat betekent dat u in het algemeen een hogere winst kunt maken door eerder een forfaitair bedrag te investeren. Maar het idee hier is om het risico te verkleinen.

3. Diversificatie

Elke ervaren handelaar weet dat diversificatie de sleutel is tot een succesvolle portefeuille. Kortom, diversificatie betekent dat uw investeringskapitaal over meerdere activa wordt gespreid. Dit kan worden bereikt binnen en buiten de cryptocurrency-markt.

De financiële schrijver van CNBC, Darla Mercado, adviseert die investeerders bijvoorbeeld besteed slechts 1% van hun totale investeringskapitaal aan Bitcoin, waardoor blootstelling aan de markt wordt verkregen terwijl het risico wordt geminimaliseerd door meer conservatieve investeringen elders. Evenzo heeft tech-investeerder Pondering Durian minder dan 15% van het beschikbare kapitaal in de digitale markten geïnvesteerd.

Hoeveel van uw kapitaal u aan cryptocurrency-investeringen besteedt, hangt natuurlijk af van hoeveel risico u bereid bent te nemen. Het is ook vermeldenswaard dat u kunt diversifiëren binnen de crypto-sector. BTC is bijvoorbeeld een veel stabielere investering dan Tellor, maar de laatste heeft veel groeipotentieel. Als zodanig kunt u beide munten opnemen in uw investeringsstrategie, waarbij u de relatief risicovolle TRB afzet tegen de ‘veilige weddenschap’ die BTC is..

Welke cryptocurrency te investeren in 2021?

Een van de eerste vragen die wordt gesteld bij het leren investeren in cryptocurrency in 2021, is onvermijdelijk in welk token je moet investeren?

1. Bitcoin

Er is geen ontkomen aan, Bitcoin is verreweg de grootste cryptocurrency op de markt. Sinds de lancering in 2009 heeft BTC consequent de eerste plaats bekleed op het gebied van marktkapitalisatie en op het moment van schrijven is één Bitcoin-token een indrukwekkende $ 36.000 waard. Zelfs als u helemaal niet bekend bent met beleggen in cryptocurrency, kent u waarschijnlijk Bitcoin.

Als investeringsmogelijkheid is BTC misschien wel het eerste aanspreekpunt om in cryptocurrency te investeren. Talloze experts uit de industrie hebben grote dingen voorspeld voor Bitcoin in 2021, waaronder Citibank-analist Tom Fitzpatrick, die gelooft dat BTC de komende maanden boven de $ 300.000 zal stijgen. Als zodanig is Bitcoin een goede optie voor uw eerste investering in cryptocurrency.

2. Ethereum

Naast Bitcoin is Ethereum een ​​andere cryptocurrency die veel aandacht van beleggers heeft getrokken. Met een marktkapitalisatie van bijna $ 70 miljard op het moment van schrijven, bekleedt ETH al geruime tijd de tweede plaats achter BTC.

Technisch gezien kan de Ethereum-blockchain dingen doen die Bitcoin niet kan. Terwijl Bitcoin bijvoorbeeld gewoon een digitaal betalingssysteem is, maakt het Ethereum-ecosysteem het mogelijk om slimme contracten en programma’s te creëren, ontwikkeld met zijn eigen programmeertaal, evenals het hosten van zijn eigen native cryptocurrency, Ether..

Vooruitkijkend naar 2021, heeft een technische analyse uitgevoerd door LongForecast Ethereum zal met meer dan 200% groeien in de komende maanden, wat Ethereum zeker tot een investering maakt die het overwegen waard is.

3. Litecoin

Een andere bekende cryptocurrency die qua marktkapitalisatie consequent tot de top tien behoort, is Litecoin. Vaak beschreven als het zilver voor het goud van Bitcoin, lijken de twee eigenlijk erg op elkaar in hoe ze werken, maar Litecoin heeft verbeterde schaalbaarheid en snellere bloktijden..

LTC begon in 2021 met handelen op meer dan $ 140 en een populaire cryptowebsite Coinswitch heeft gesuggereerd dat de altcoin $ 600 kan bereiken tegen het einde van het jaar – wat neerkomt op een groei van ongeveer 300%. Dit maakt Litecoin natuurlijk een zeer aantrekkelijke investeringsmogelijkheid. Zoals altijd moeten cryptoprijsvoorspellingen echter met de nodige voorzichtigheid worden benaderd en moeten altcoins deel uitmaken van een gediversifieerde portefeuille in plaats van een op zichzelf staande investering..

4. Bitcoin Cash

De drie hierboven beschreven cryptocurrencies zouden voldoende moeten zijn voor elke beginnende belegger om zijn portefeuille op te bouwen. Als u echter al op zoek bent naar een stap verder in de wereld van digitale valuta, dan is Bitcoin Cash ook het overwegen waard.

Bitcoin Cash is een uitloper van de oorspronkelijke cryptocurrency, gevormd toen de Bitcoin-blockchain in augustus 2017 een harde vork ervoer. Hoewel het redelijk is om te zeggen dat Bitcoin Cash nooit echt in de buurt is gekomen van de rivaliserende Bitcoin, heeft het zichzelf gevestigd als een van de beste crypto’s op de markt en heeft sinds het begin zelden buiten de top tien gestaan ​​in termen van marktkapitalisatie.

Wat het investeren in de cryptocurrency betreft, zag Bitcoin Cash in 2020 dalende prijzen en veel insiders uit de industrie denken dat dit een aanzienlijk herstel in 2021 betreft. Beginnende investeerders moeten echter voorzichtig zijn: BCH heeft niet de stabiliteit van zijn voorganger en is zeker een meer risicovolle investering.

5. Rimpel

Een ander teken waarvan het zeker de moeite waard is om op de hoogte te zijn, is XRP, beter bekend als Ripple. Ripple ervoer eind 2020 wat tegenslagen, toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission oordeelde dat XRP werd geclassificeerd als een verhandelbaar activum in plaats van een valuta.

Als u wilt investeren in cryptocurrency, biedt XRP onvermijdelijk een kans, zij het een meer risicovolle. De SEC-uitspraak zag de prijs van de altcoin in december 2020 met ongeveer 50% dalen. Nu zijn de ogen van de cryptowereld op Ripple gericht om te zien of het token kan herstellen..

De kracht van Ripple is dat het zich richt op het faciliteren van snelle, goedkope transacties voor banken en financiële instellingen die interbancaire en grensoverschrijdende overboekingen willen doen. Als zodanig is er nog steeds veel potentieel voor XRP en gezien het feit dat de prijzen nu relatief laag zijn, zou 2021 een goed moment kunnen zijn om een ​​puntje te slaan op Ripple.

Hoe te investeren in cryptocurrency in 2021

Als u serieus op zoek bent naar investeringen in cryptocurrency, hoe meer onderzoek u kunt doen voordat u geld vastlegt, hoe beter. Als u echter al de tokens op de shortlist heeft gezet waarvan u denkt dat ze de komende maanden of jaren goed zullen presteren, dan is de volgende stap kijken hoe u daadwerkelijk in cryptocurrency kunt investeren in 2021..

Waar cryptocurrency kopen

De eerste stap bij het investeren in cryptocurrency is uitzoeken waar u daadwerkelijk tokens kunt kopen. Er zijn tal van platforms op de markt en er zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste provider. Stel je de volgende situatie voor:

  • Of u van plan bent om cryptocurrency aan te houden
  • Bent u geïnteresseerd in daghandel?
  • Investeert u in andere activa??
  • Hoeveel weet u over beleggen??
  • Ben je goed met complexe statistieken en informatiestromen?

Dit zijn slechts enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een platform waarmee u uw cryptocurrency-investering wilt uitvoeren. Als u bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in daghandel, heeft u een beurs nodig waarmee u derivaten kunt kopen en verkopen. Of als u een beginnende belegger bent, wilt u misschien een platform zoeken met veel educatieve bronnen.

Een van de beste makelaars voor zowel nieuwe als meer ervaren beleggers is eToro. Het platform heeft een eenvoudig onboarding-proces en veel informatie over hoe je in cryptocurrency kunt investeren. U krijgt ook de mogelijkheid om de interface met een oefenaccount te leren kennen – door dummy-investeringen te doen zonder kapitaal te riskeren.

Hoe u een cryptocurrency koopt

Zodra u een handelsaccount heeft aangemaakt, bent u klaar om transacties uit te voeren. Doorgaans heeft een cryptocurrency-exchange een grafiek met de huidige prijs van een bepaald activum. U kunt ook zien hoe de prijs zich gedurende een bepaalde periode heeft ontwikkeld, wat uw beleggingsstrategie verder kan bepalen.

De meeste platforms zijn gericht op de alledaagse consument en omvatten meestal weinig meer dan het klikken op de optie ‘kopen’. U zou dan de mogelijkheid moeten hebben om het bedrag van een token dat u wilt kopen op te geven, gegeven in de tokenwaarde of het equivalent daarvan in de door u gekozen valuta.

Stel dat u in Bitcoin wilt investeren. Hier is hoe het proces eruit zou kunnen zien:

  1. Open een handelsaccount bij de door u gekozen broker
  2. Stort indien nodig geld op uw effectenrekening
  3. Kies de optie om BTC te kopen
  4. Voer het bedrag in dat u wilt kopen
  5. Bevestig de transactie

Portefeuilles met cryptocurrency

Een van de dingen die vaak verwarrend lijken bij het leren investeren in cryptocurrency, is waar je je tokens opslaat.

Zodra cryptocurrency is verworven, moet deze worden opgeslagen – net als elke andere vorm van valuta. Iedereen die serieus in cryptocurrency wil investeren, moet een crypto-portemonnee opzetten. Dit zijn in feite slechts een manier om cryptosleutels op te slaan – lange reeksen getallen die uw tokentoewijzing aangeven.

Er zijn verschillende soorten portemonnees beschikbaar, waaronder hardwareportefeuilles, desktopportefeuilles en webgebaseerde portefeuilles. Doorgaans zijn hardwareportefeuilles de veiligste vorm, maar er wordt enig gemak opgeofferd en het is niet zo eenvoudig om cryptocurrency te verzenden en ontvangen als bij wallets die permanent zijn verbonden met internet..

Het kan zijn dat de exchange die u kiest om te gebruiken standaard een crypto-portemonnee biedt, maar als u voor de lange termijn in cryptocurrency investeert, is het raadzaam om hiervan een back-up te maken op een hardware-portemonnee.

Beheer van uw cryptocurrency-investering

Leren handelen in cryptocurrency is een continu proces – de markt staat nog in de kinderschoenen en is onderhevig aan veel meer volatiliteit dan de meer gevestigde financiële indexen. Als u eenmaal uw investering heeft gedaan, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de cryptowereld en dienovereenkomstig te reageren.

Een van de belangrijkste dingen om op te letten, is regelgeving. De meeste landen en rechtsgebieden krijgen nog steeds grip op digitale valuta en, zoals we al hebben opgemerkt in de Ripple / SEC-zaak, kunnen wijzigingen in de wetgeving een aanzienlijk effect hebben op de prijs van cryptocurrency. Naast regelgeving ervaren veel cryptocurrencies forkings – wat direct van invloed kan zijn op uw bezit.

Als u zich aan de strategie houdt, moet u natuurlijk de algemene marktvolatiliteit kunnen overwinnen, maar het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de cryptowereld om ervoor te zorgen dat u niet onopgemerkt blijft door belangrijke veranderingen..

Gevolgtrekking

Iedereen die serieus wil leren investeren in cryptocurrency in 2021 moet bereid zijn om uitgebreid onderzoek uit te voeren – het begrijpen van het verschil tussen de verschillende cryptocurrencies is vaak de sleutel om te begrijpen of ze enig investeringspotentieel hebben..

Digitale markten bieden een fantastische kans voor zowel langetermijnbeleggers als daghandelaren, maar het is belangrijk om te onthouden dat investeringen in cryptocurrency verschillen van de traditionele financiële markten en beginnende beleggers moeten in gedachten houden dat ze zichzelf blootstellen aan risico’s..

Met een verstandige strategie en veel zorgvuldig onderzoek, heeft investeren in cryptocurrency echter het potentieel voor enorme opbrengsten en wordt de markt alleen maar sterker naarmate steeds meer consumenten en instellingen het concept van digitale valuta omarmen..

Zou Bitcoin de prijs van $ 100.000 kunnen bereiken in 2021

7 Cryptocurrency-voorspellingen voor 2021 waar iedereen het mee eens zou zijn

Wat zijn de beste cryptocurrencies om in te handelen 2021?

Voorspelling van de Bitcoin-prijs: hoeveel zal Bitcoin waard zijn in 2021 en daarna?

eToro – Het beste cryptocurrency-platform

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Veelgestelde vragen over investeringen in cryptovaluta

Waar kan ik leren investeren in cryptocurrency in 2021?

Leren investeren in cryptocurrency in 2021 is een continu proces, maar de beste plaats om te beginnen is door een paar handleidingen en how-to’s te lezen van een vertrouwd platform. Trading Education biedt handleidingen over alles, van het kiezen van een cryptocurrency-portemonnee waarin cryptocurrencies het komende jaar waarschijnlijk goede investeringen zullen zijn.

Het is nu een goed moment om in cryptocurrency te investeren?

De COVID-pandemie veroorzaakte een neergang in de meeste economieën over de hele wereld. Cryptocurrencies toonden in feite verrassende veerkracht, en velen waren al hersteld in de zomer van 2020. Op weg naar 2021 hebben investeringen in cryptocurrency veel belangstelling gewekt, aangezien veel analisten aanzienlijke prijsstijgingen voorspellen voor de belangrijkste tokens.

Hoe koop ik cryptocurrency?

Leren investeren in cryptocurrency in 2021 omvat leren waar en hoe u daadwerkelijk digitale valuta kunt kopen. De eenvoudigste manier om aan de slag te gaan, is door een account te openen bij een retailmakelaar, zoals eToro, waarmee u binnen enkele minuten aan de slag kunt en u toegang krijgt tot tal van educatieve bronnen..

In welke cryptocurrencies moet ik investeren?

Als u eenmaal begrijpt hoe u voor 2021 in cryptocurrency kunt investeren, moet u kiezen welke tokens u aan uw portefeuille wilt toevoegen. Onderzoek staat hier centraal en een van de beste manieren voor beginnende investeerders om verstandige keuzes te maken, is door betrouwbare analyses te bekijken van de beste cryptocurrencies om in te investeren, aangezien deze verschillende informatiestromen zullen verzamelen om een ​​realistisch beeld te geven van wat er in de maanden kan worden verwacht. verder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me