Investeer in Bitcoin: wat zal de Bitcoin-prijs in 2021 drijven?

Een analytische gids voor investeren in Bitcoin in 2021

Waar gaat de BTC-prijs naartoe in 2021?

Wat gebeurt er met de Bitcoin-prijs in 2021? Omdat cryptocurrencies gedecentraliseerd zijn, hebben traditionele beleggers zich altijd afgevraagd: wat drijft de Bitcoin-prijs?

Aandelen- of obligatiekoersen worden bijvoorbeeld beïnvloed door economische factoren zoals inflatie, werkloosheid of rentetarieven, maar dit is niet het geval bij cryptocurrencies omdat ze volledig onafhankelijk zijn.

Als u snel en gemakkelijk Bitcoin BTC wilt kopen of erin wilt investeren, kunt u met 0% commissie, check out eToro Exchange!

Maar wat de Bitcoin-prijs echt drijft?

Er zijn drie hoofdfactoren die de meeste invloed hebben op de prijs van Bitcoin:

 • Vraag en aanbod
 • Bitcoin-acceptatie
 • Bitcoin-regelgeving

Hier bij Trading Education hebben we deze drie factoren geanalyseerd en hieronder zullen we in detail laten zien wat we ontdekten.

Als je meer wilt weten over investeren in Bitcoin, bekijk dan deze Ultieme Bitcoin-gids.

Waarom Bitcoin?

Wat maakt Bitcoin zo speciaal om door investeerders als een investeringsoptie te worden beschouwd? Bitcoin is de eerste cryptocurrency die wordt gelanceerd en blijft de leider in cryptocurrencies. Bitcoin heeft het afgelopen decennium een ​​groei van 9.000.000% gekend en is geselecteerd als de beste investering van het decennium, rivalen verslaan zoals aandelen, obligaties, goud en indices.

Door de geschiedenis heen is de prijs van Bitcoin gestegen en gedaald, omdat de aard ervan vluchtig is. In de beginjaren had Bitcoin echter geen waarde, maar de waarde is in de loop van de tijd gegroeid, waardoor vroege investeerders miljonairs en zelfs miljardairs werden. De prijs van Bitcoin zal naar verwachting nog steeds stijgen, daarom is Bitcoin een goede investeringsoptie voor investeerders.

bitcoion marktkapitalisatie

Bitcoin leidt de marktkapitalisatie van cryptovaluta met $ 202 miljard. Bron: Statista

Wat drijft de prijs van Bitcoin?

Er zijn momenteel 18.539.543,75 bitcoins en het maximale aantal Bitcoin dat ooit zal bestaan ​​is 21 miljoen. De halvering van blokbeloningen heeft invloed op de prijs van Bitcoin door de zogenaamde "kunstmatige inflatie", maar op het moment dat 21 miljoen bitcoins gedolven zullen worden, zal er geen mining activiteit meer zijn. Bijgevolg heeft mijnbouw geen invloed op de prijs van Bitcoin.

Dat wordt echter verwacht de laatste Bitcoin zal worden gedolven in 2140.

Maar laten we eens kijken wat de prijs van Bitcoin echt beïnvloedt? Of wat de Bitcoin-prijzen drijft?

3 factoren zullen de Bitcoin-prijs in 2021 bepalen

Factor 1: vraag en aanbod

Met wie is Bitcoin gecorreleerd?

Bitcoin is gecorreleerd met andere cryptocurrencies zoals Ethereum, bijvoorbeeld. Wanneer twee activa met elkaar zijn gecorreleerd, bewegen ze op dezelfde manier.

Cryptocurrencies zijn over het algemeen met elkaar gecorreleerd. Dat is de reden waarom beleggers ze allemaal als een gemeenschappelijk bezit zijn gaan zien.

Bovendien hebben de zaken in cryptocurrency een lange weg afgelegd en is het niet nodig om voor elke cryptocurrency een aparte portemonnee te hebben, maar je kunt je munten opslaan in een portemonnee zoals eToro, Binance, Kraken, enz.

ethereum bitcoin correlatie

Ethereum-Bitcoin 1 jaar gerealiseerd correlatie is gemiddeld 88%. Bron: Scheef.

Hoe meer vraag er is naar cryptocurrencies, hoe hoger de prijs gaat. Dat is de basisregel in de economie. Bitcoin is schaars, wat betekent dat het zeldzaam en veeleisend is. En het is ook nuttig, wat het waardevol maakt.

Factor 2: adoptie van Bitcoin

Meestal, als er sensationeel nieuws is over cryptocurrencies, stijgt hun prijs. Mensen hebben mogelijk onzekerheid over de toekomst van Bitcoin; daarom is de acceptatie van Bitcoin van cruciaal belang voor het opbouwen van vertrouwen onder mensen.

De acceptatie van Bitcoin geeft mensen vertrouwen, want als ze zien dat grote financiële bedrijven in Bitcoin investeren, wordt duidelijk dat de toekomst van Bitcoin veilig is. Zo stijgt de vraag en stijgt ook de prijs.

En 2020 bevestigde dit feit sinds dit jaar, grote financiële bedrijven die in Bitcoin hebben geïnvesteerd, hebben de prijs verhoogd.

MicroStrategy investeerde $ 425 miljoen in Bitcoin. Vierkant investeerde ook $ 50 miljoen, en Stone Ridge gevolgd door $ 115 miljoen in Bitcoin te investeren.

Maar de belangrijkste impact op de prijs van Bitcoin in 2020 had het nieuws dat Paypal op 21 oktober cryptocurrencies in zijn platform integreerde. Na de aankondiging bereikte Bitcoin $ 12.817,17, een stijging van 8% binnen die dag. Dit was de hoogste prijs sinds juli 2019.

Bitcoin-prijscurve

De prijscurve van Bitcoin steeg na 21 oktober toen Paypal crypto-integratie op zijn platform aankondigde. Bron: Business insider.

Bitcoin stopte hier echter niet en bleef groeien en bereikte op 11 november $ 15.592, en op dit moment staat het op $ 15.502.

Dus het nieuws dat Paypal cryptocurrencies in zijn platform integreert, zorgde voor een drastische stijging van de Bitcoin-prijs, en nu is niet precies bekend waar het zal stoppen..

“Alle banken zullen nu in een race zijn om crypto te onderhouden”, zei verder Twitter miljardair-investeerder Mike Novogratz noemt dit het grootste nieuws van het jaar in crypto.

Factor 3: Bitcoin-verordening

In verschillende landen is Bitcoin anders gereguleerd. In de Verenigde Staten erkent de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) Bitcoin als een commodity. Ter vergelijking: de Securities and Exchange Commission (SEC) somt cryptocurrencies op als effecten. Deze variabiliteit in Bitcoin-regelgeving zorgt voor onzekerheid.

Dit kan de prijs van Bitcoin omdat het de onveiligheid onder mensen zal vergroten vanwege het feit dat cryptocurrencies niet op dezelfde manier worden gereguleerd en in sommige landen volledig worden verboden omdat ze als verdacht worden beschouwd.

Onzekerheid op het gebied van regelgeving zet investeerders aan tot nadenken over de manier waarop ze worden belast na de verkoop van hun cryptovaluta, waardoor ze HODL worden, of dat ze volledig worden ingetrokken en helemaal niet investeren. Dit zorgt voor een bearish markt.

In december 2017 besloten de Zuid-Koreaanse autoriteiten bijvoorbeeld om crypto-activa te reguleren, waardoor de prijs van Bitcoin met 15% daalde en grote verliezen aan marktkapitalisatie voor Ethereum, Litecoin en Ripple..

cryptocurrency marktgrafiek

Cryptoprijzen en marktkapitalisatie dalen in januari 2018 te midden van Zuid-Koreaanse regelgeving. Bron: Coinmarketcap.

Er zijn echter gevallen waarin de regulering en legalisatie van cryptocurrencies hen voorgoed beïnvloeden. Toen Japan in 2017 bijvoorbeeld met het nieuws kwam dat Bitcoin gelegaliseerd zou worden als betaalmethode daarna steeg de prijs met 96%, waardoor Bitcoin aantrekkelijk werd als investering voor Aziaten.

Hoe te investeren in Bitcoin voor 2021

Aangezien de acceptatie van Bitcoin toeneemt, zal de prijs van Bitcoin waarschijnlijk blijven stijgen in 2021. Na de integratie van grote bedrijven zoals Paypal in cryptocurrencies, wordt verwacht dat andere financiële instellingen en banken zich bij cryptocurrencies zullen aansluiten, omdat ze geen keuze maar te adopteren. Bijgevolg zal de vraag blijven groeien, samen met de prijs van Bitcoin.

Maar hoeveel kan de prijs van Bitcoin gaan in 2021?

“Bitcoin zal $ 100K-288K tikken vóór december 2021”, maker van het stock-to-flow (S2F) -model Plan B zei onlangs. Volgens hem zal het aanbod van Bitcoin na verloop van tijd afnemen en zal de inflatie stijgen, en bijgevolg zal Bitcoin in waarde stijgen.

Waarom $ 100.000 – $ 288.000 vóór december 2021?

Welnu, laten we teruggaan in 2016, toen Bitcoin-halvering plaatsvond.

In juli 2016, toen halvering plaatsvond, bedroeg de Bitcoin-prijs $ 600, om het record van $ 20.000 te bereiken, slechts 17 maanden later in december 2017..

De laatste keer dat Bitcoin-halvering plaatsvond, was in mei 2020, de derde in de geschiedenis van Bitcoin. Destijds was de prijs van Bitcoin $ 8.700 en binnen zes maanden steeg hij tot $ 15.500, een stijging van 78%.

Gezien hoe de markt reageerde op halvering in 2016, de acceptatie van Bitcoin, de toename van de vraag en het afnemen van het aanbod naarmate de tijd verstrijkt, heeft Plan B misschien gelijk, en we zouden kunnen zien dat de Bitcoin-prijs ergens tussen $ 100.000 – $ 288.000 bereikt in december 2021.

En als Bitcoin $ 100.000 bereikt, zal zijn marktkapitalisatie ongeveer $ 2 biljoen bedragen.

Als de bovenstaande verwachtingen kloppen, zullen Bitcoin-investeerders een sterk rendement behalen. Maar als de economie zwaar wordt getroffen, zal de prijs van bitcoin zeker dalen.

Lees verder: Voorspelling van de prijs van Bitcoin

Bitcoin-prijs na 2021

Het Crypto Research Report over hun Juni-editie heeft voorspeld dat de prijs van Bitcoin zal stijgen tot $ 19.044 in 2020, $ 341.000 in 2025 en $ 397.727 in 2030.

crypto-prijsvoorspellingen

Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash en Stellar prijsvoorspellingen door het Crypto Research Report. Bron: Crypto Research Report – uitgave juni.

Het Crypto Research-team merkt over het rapport op dat zij geloven dat Bitcoin nog aan het begin van zijn acceptatiecurve staat.

“De prijs van $ 7.200 aan het einde van 2019 suggereert dat bitcoin minder dan 0,44% van zijn totale adresseerbare markten is binnengedrongen. Als deze penetratie 10% bereikt, zou de niet-afgeprijsde nutsprijs bijna $ 400.000 moeten bedragen “, aldus het rapport.

Leer investeren in Bitcoin

Hier bij Trading Education hebben we de beste handelscursussen voorbereid, zodat u op de hoogte bent van de prijsbewegingen van Bitcoin en leert wanneer de beste tijd is om in Bitcoin te investeren..

Als handelsacademie nemen we lesgeven zeer serieus en leren we onze studenten gepassioneerd te investeren. Sluit u daarom aan bij de bredere gemeenschap van handelsstudenten en begin uw handelsavonturen.

Uit de analyse die we hierboven hebben gezien, staan ​​cryptocurrencies nog maar in de kinderschoenen, en hoe eerder u ze bestudeert, hoe beter. Bekijk hier onze handelscursussen.

Begin met investeren in Bitcoin met eToro

Nu u weet welke factoren de Bitcoin-prijs in 2021 kunnen sturen, als u zich geïnspireerd voelt om te gaan investeren in Bitcoin BTC, of ​​als dit artikel wat extra inzicht heeft gegeven in uw bestaande handelskennis, bent u wellicht blij te weten dat etoro de mogelijkheid biedt om te handelen met Crypto-activa, inclusief Bitcoin, en CFD’s tot maximaal 90+ cryptocurrencies. Crypto-handelaren kunnen een gediversifieerde portefeuille opbouwen met de meest populaire munten.

eToro is het beste sociale handelsplatform ter wereld en staat bekend om zijn hoge veiligheid.

Bij sommige platformwebsites lijkt investeren ingewikkeld voor u, maar met eToro is alles eenvoudig, omdat het platform gebruiksvriendelijk is en eToro vooral lage kosten heeft..

eToro – Koop Bitcoin met 0% commissie

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren binnen de branche bewezen – we raden u aan ze uit te proberen.

Belangrijkste punten

 • Bitcoin is de eerste cryptocurrency die wordt vrijgegeven en blijft de leider.
 • Drie belangrijke factoren zijn het meest van invloed op de prijs van Bitcoin: vraag en aanbod, acceptatie van bitcoins, regulering van bitcoins.
 • Bitcoin leidt de marktkapitalisatie van cryptovaluta met $ 202 miljard.
 • Het maximale aantal Bitcoins dat ooit zal bestaan ​​is 21 miljoen, en er wordt voorspeld dat de laatste Bitcoin in 2140 zal worden gedolven..
 • De belangrijkste impact op de prijs van Bitcoin in 2020 was het nieuws dat Paypal op 21 oktober cryptocurrencies in zijn platform integreerde, waardoor de Bitcoin-prijs omhoog ging.
 • Onzekerheid heeft een negatieve invloed op cryptocurrencies, waardoor de prijzen dalen.
 • Volgens plan B zou Bitcoin vóór december 2021 $ 100.000 – $ 288.000 kunnen bereiken.
 • Als Bitcoin $ 100.000 bereikt, zal zijn marktkapitalisatie ongeveer $ 2 biljoen bedragen.
 • Crypto Research Report zegt dat Bitcoin in 2030 $ 397.727 zou kunnen bereiken.

We hopen dat je deze gids nuttig hebt gevonden en zo ja, deel hem, aangezien er misschien iemand anders is die hiervan zou willen profiteren.

En tot slot, als u meer artikelen wilt lezen en meer kennis wilt opdoen over cryptocurrency-handel, bekijk dan onze omvangrijke sector van crypto-handelsartikelen.

Disclaimer: cryptocurrencies zijn zeer vluchtig. Uw kapitaal loopt gevaar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me