Investeren in cryptocurrency – een stapsgewijze handleiding om te investeren in cryptocurrencies in 2021

Investeren in cryptocurrency in 2021 kan behoorlijk lastig zijn gezien de vluchtige en dynamische aard van de cryptomarkt. Met de recente revolutie in digitale valuta en de behoefte aan digitale financiële platforms om aan de hedendaagse uitwisselingsvereisten te voldoen, is investeren in cryptocurrency een van de meest winstgevende manieren om geld te verdienen.

Hier is een uitgebreide stapsgewijze handleiding voor het investeren in cryptocurrencies in 2021. Deze gids zal je helpen bij het investeren in cryptocurrency als beginner.

Begin met het onderzoek

De eerste stap is het huiswerk maken. Voordat u in de cryptomarkt investeert, moet u deze gaan bestuderen. Als je een amateur bent die voor het eerst de zone betreedt, moet je je goed voorbereiden op de oefening. Je moet weten waar je aan begint, dus begin met fundamenteel onderzoek. U kunt dit doen door uzelf te helpen met de basisprincipes van internet, of u kunt uzelf faciliteren met een soort gidsen of cursussen die online of offline beschikbaar zijn.

Verschillende platforms kunnen handig zijn om een ​​fundamenteel begrip van cryptocurrency te creëren. eToro is zo’n platform dat u kan helpen bij het investeren in cryptocurrency en u een stapsgewijze handleiding geeft om te investeren in cryptocurrencies in 2021. Investeren in cryptocurrency kan heel eenvoudig zijn als u de basiskennis van de cryptomarkten goed begrijpt. Zorg er daarom voor dat u het eerste onderzoek heeft gedaan om te begrijpen hoe u in cryptocurrency kunt investeren.

Inleidende tips

Voordat u begint met investeren in cryptocurrency, moet u de volgende stappen overwegen:

1. Doe investeringen op basis van uw betaalbaarheid.

2. Vermijd het aangaan van leningen voor uw investeringen.

3. Zorg ervoor dat u uw investeringen grondig heeft gedaan.

4. Behalve realistisch gezien

5. Neem berekende risico’s

Deze concrete ideeën zullen u helpen een sterke basis te leggen voor uw avontuur in cryptocurrency-investeringen.

Hoeveel te investeren?

De eerste vraag die in je opkomt als je eenmaal hebt besloten dat je gaat investeren in cryptocurrency, is hoeveel je als beginner moet investeren? Er zijn geen regels in boeken over de hoogte van de investering.

Het wordt altijd aangeraden om klein te beginnen en babystapjes stap voor stap te nemen. Aangezien Bitcoin deelbaar is tot acht decimalen, moet men in eerste instantie opzoeken om een ​​kleine fractie te kopen.

De cryptocurrency van uw keuze kopen

De markt groeit elke dag met digitale valuta; je moet de cryptografieken verkennen om de cryptocurrency te kiezen waarin je wilt investeren. Met meer dan 8000 cryptocurrencies op de markt met vluchtige en dynamische waarden is er een mogelijkheid van een cryptohype "crypto-rage" in 2021. T

De cryptografieken merkten op dat de prijzen van cryptocurrencies dynamisch fluctueerden voor het jaar 2019-20. Verschillende valuta’s plotten elke seconde verschillende grafieken voor hun marktwaarden. U moet deze grafieken bestuderen om uw beslissing te nemen over de keuze van cryptocurrency.

Als beginner moet u als vuistregel verschillende platforms controleren die de waarden van cryptocurrencies registreren. Met deze platforms kunt u een duidelijke schets maken van de aanhoudende waarden van definitieve cryptocurrencies en hun marktconcurrentie. eToro kan zo’n platform zijn om u te helpen scherm de waarden van cryptocurrencies. Na een redelijk begrip kunt u beslissen in welke valuta u investeert.

Op zoek naar een geschikt uitwisselingsplatform

De volgende stap is om het meest geschikte uitwisselingsplatform te kiezen. U moet het uitwisselingsplatform kiezen dat het beste past bij de schaal van uw investering, het type cryptovaluta en dat u faciliteert in uw regio. U moet proberen een uitwisselingsplatform te vinden met de hoogste handelswaarden voor de cryptocurrency die u heeft geselecteerd. U moet rekening houden met de bron van uw geld, aangezien u op alle uitwisselingsplatforms geen geldstortingen kunt doen via fiat. Bij de meeste platforms kunt u alleen in de vorm van Bitcoin storten.

In dit opzicht moet u veel onderzoek doen en op zoek gaan naar een platform dat de aankoop via fiat vergemakkelijkt; zoals eerder vermeld, heeft elk platform zijn voor- en nadelen. U moet een uitwisselingsplatform kiezen op basis van uw persoonlijke behoeften.

Eminente platforms zijn onder meer eToro, Binance, Kraken, Changelly. Probeer een uitwisselingsplatform te zoeken waarmee u in verschillende cryptocurrencies en altcoins kunt investeren, waardoor u een breder bereik krijgt. Dit zal u helpen uw portefeuille te diversifiëren en op grotere schaal blootstelling te hebben aan de cryptomarkt. eToro kan best handig zijn om als beginner in cryptocurrency te investeren.

De juiste portemonnee kiezen

Na het investeren in cryptocurrency, is de volgende stap om een ​​digitale portemonnee of een crypto-portemonnee te krijgen. Een portemonnee is net als online bankieren; het helpt u uw crypto-activa te onderhouden, uit te wisselen en u een platform te bieden om ze allemaal op één plek te organiseren.

Soorten portemonnees

Er zijn verschillende soorten crypto-wallets, afhankelijk van de manier waarop ze werken. De gebruikelijke soorten zijn:

1. Hot wallets

Dit zijn mobiele of desktopportefeuilles die de dagtransacties van cryptocurrencies vergemakkelijken. Hot wallets kunnen handig zijn om alleen een klein aantal waarden op te slaan omdat ze de dagelijkse uitwisseling ondersteunen. Hot wallets zijn vrij veilig voor investeringen op korte termijn.

2. Koude portefeuilles

Cold wallets worden gebruikt voor langetermijninvesteringen. Zorg voor een koude portemonnee als u van plan bent om op grotere schaal in een grotere periode te investeren. Cold wallets zijn niet proactief verbonden met internet. Koude portefeuilles kunnen verdere papieren portemonnees of harde portefeuilles zijn.

 • Hardware portefeuilles – Een hardware-portemonnee; zoals de naam al doet vermoeden, is het een apparaat dat uw cryptocurrency praktisch opslaat in dat van hardware. Er zijn een aantal harde portemonnees op de markt, zoals Ledger Nano en Trezor. De wallets kunnen met internet worden verbonden. Het wordt beschouwd als de veiligste manier om uw cryptocurrency te redden.
 • Papieren portemonnees – Papieren portemonnees zijn papieren ontvangstbewijzen van uw toegangscode en codes. Hoewel ze als veilig worden beschouwd, zijn papieren portemonnees kwetsbaar voor slijtage en verlies.

Basisprincipes van investeren in cryptocurrency als beginner

Er zijn een aantal basistactieken die erg handig kunnen zijn als je als amateur gaat investeren in cryptocurrency. Dit zijn de basismanieren om een ​​redelijk rendement te behalen op investeringen in uw cryptocurrency.

1. Crypto-CFD

Een contract van verschil of CFD is een hulpmiddel om te handelen in investeringen met een T + 0-marge. Dit helpt bij risicovolle investeringen die een hoge hefboomwerking blijken te hebben met een lage inleg. Het helpt ook bij het screenen van cryptocurrencies zonder ze zelfs maar te kopen.

Dag handel

Dit type handelsstrategie vereist dat crypto-uitwisselingen meerdere keren per dag plaatsvinden. Vanwege de vluchtige aard van cryptocurrencies, kan dit soort cryptotransacties u helpen om in eerste instantie aan de slag te gaan.

Daghandel kan een oefening voor u creëren om de cryptomarkten consistent te controleren en u als beginner een uitgebreid begrip van cryptomarkten te geven. Verschillende platforms zoals eToro en Coincap kunnen u helpen bij daghandel.

2. Bitcoin-mijnbouw

Een andere zeer slimme investering kan Bitcoin Mining zijn. Mijnbouw is een andere vorm van investeren. In eerste instantie vindt u het misschien moeilijk om winst te maken door Bitcoin te minen, maar het is winstgevender in termen van rendement.

3. Arbitrage

Bij deze vorm van beleggen koopt de belegger een cryptocurrency van de ene beurs en verkoopt deze aan een andere. Het is vrij direct maar niet veel winst in vergelijking met andere manieren om in cryptocurrencies te investeren.

4. Crypto-kranen

Een andere zeer effectieve methode om in cryptocurrencies te investeren, zijn crypto-kranen voor het geval u probeert winst te halen uit kleinschalige investeringen. Crypto-kranen kunnen worden gedefinieerd in termen van druipende kranen van sommige websites die gedurende een bepaalde tijd een beperkt aantal cryptocurrencies realiseren.

Verschillende platforms kunnen u helpen bij het oefenen van deze methoden om in cryptocurrency te investeren. U kunt de uwe kiezen op basis van uw behoeften en omvang van investeringen.

Uw investeringsmix creëren

U moet uw mix maken om in cryptocurrencies te handelen. Het verschuiven van uw strategieën om in cryptocurrency te investeren op basis van uw investeringen en de huidige schaal van marktverschuivingen is cruciaal.

Het beste in dit verband is om de patronen van cryptomarkten heel goed te bestuderen. Hoe meer u de cryptomarkt begrijpt, hoe groter uw winst zal zijn. Een paar overwegingen bij het maken van uw cryptomix kunnen de volgende zijn:

1. Keuze uit cryptocurrencies

Kies verstandig uw cryptocurrencies. Kies de cryptocurrencies die vluchtig zijn en de neiging hebben om consequent winst te maken. Beslis op basis van uw betaalbaarheid en risicodrempel.

Uitwisselingen en eisen

Zoek voortdurend naar de eisen van verschillende cryptocurrencies op de markten. Bestudeer de vraag- en aanbodgrafieken voor definitieve cryptocurrency. Voordat u in cryptocurrency investeert, moet u de concurrentietrend van de cryptomarkt bestuderen. Dit zal u helpen om slimmere keuzes te maken over investeren in cryptocurrency.

2. Duur van de handel & Fondscategorisatie

U moet een bepaalde duur kiezen voor verschillende soorten investeringen in cryptocurrencies.

Langetermijn

Investeringen kunnen van lange duur zijn. Deze kunnen worden gedaan voor minder vluchtige cryptocurrencies die minder steile grafieken hebben.

Korte termijn

Kortetermijninvesteringen zijn meestal vluchtig en worden gedaan voor cryptocurrencies die dynamische waarden vertonen.

Middellange termijn

Een andere benadering kan een middelgrote investering zijn. Dit soort investeringen kan vruchtbaar zijn voor het nemen van een berekend risico terwijl u als amateur in de valuta investeert.

Specialisten stellen voor om perspectivisch in cryptocurrency te investeren in overeenstemming met de eisen van de markt.

3. Fundamentele investeringsstrategieën

Er kunnen een aantal investeringsstrategieën zijn die u in eerste instantie kunnen helpen bij het investeren in cryptocurrency.

Long / short aandelen

In dit type moet de financier kijken of de cryptocurrency ondergewaardeerd of overgewaardeerd is en deze vervolgens in de lange of korte termijn investeringsklassen plaatsen. Juiste overwegingen resulteren in daaruit voortvloeiende winsten en verliezen.

Marktneutraal

Bij marktneutrale beleggingen zet u de helft van uw beleggingen in de langetermijnactiva en de andere helft op de korte termijn. Het idee is om een ​​berekende marktneutrale winst te behalen uit de totale winsten van uw beleggingen.

Wereldwijde macro

Deze techniek benadrukt het volgende van markttrends. Dit zijn nogal kortetermijninvesteringen.

4. Risicobeheer

Bij het investeren in cryptocurrency is risicobeheer het belangrijkste kenmerk. U moet goed kijken naar de factoren die van invloed zijn op de risicografieken van uw belegging. Zorg ervoor dat u zich bewust bent van de limieten van risico’s die u zich kunt veroorloven. Het gebruik van een risicomanagementtool hiervoor kan ook slim zijn.

Klaar om te investeren in cryptocurrency?

Pareto-principe

Het Pareto-principe van de 80/20-regel is ook van toepassing op de cryptomarkten. Wanneer u in cryptocurrency investeert, moet u weten dat de beste investeringen het grootste deel van uw inkomsten uitmaken.

Volg de cryptomarkten op

Nadat u klaar bent met alle bovenstaande stappen, wordt u verondersteld de cryptocurrency-markten scherp te observeren. Zorg ervoor dat u op de hoogte blijft van de nieuwste markttrends. Zoek naar de verschillende marktkapitalen van elke cryptocurrency. Elke cryptocurrency heeft respectievelijk een laag, hoog of gemiddeld marktkapitaal.

eToro – Het beste cryptocurrency-platform

eToro is een slim platform dat het proces van investeren in cryptocurrencies vergemakkelijkt. Het platform biedt een breed scala aan cryptocurrencies waardoor de gebruiker een gestroomlijnde en gebruiksvriendelijke interface heeft

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

 • Het is erg belangrijk om cryptocurrencies te bestuderen en te begrijpen voordat u investeert.
 • Zorg ervoor dat u zich bewust bent van de dreigende risico’s op de cryptomarkt en dat u een goed begrip heeft van waar u aan begint.
 • De beslissing hoeveel u gaat investeren, moet gebaseerd zijn op de omvang van de investering die u bereid bent uit te geven.
 • De voorbereidende stappen om te investeren in crypto omvatten het kiezen van de cryptocurrency, het verkrijgen van een platform om te handelen en het verkrijgen van een crypto-portemonnee.
 • Er zijn vier soorten wallets om uw munten in op te slaan: hot wallets, cold wallets, hardware wallets en paper wallets.
 • U kunt verschillende strategieën kiezen om in cryptocurrency te investeren, afhankelijk van de vraag van de cryptomarkt.
 • Er zijn vijf hoofdvormen van beleggen in cryptocurrency: crypto-CFD, daghandel, Bitcoin-mijnbouw, arbitrage en cryptokranen.
 • Kies bij het beleggen de cryptocurrencies die vluchtig zijn en de neiging hebben om consequent winst te maken.
 • Het Pareto-principe van de 80/20-regel in cryptocurrency betekent dat wanneer u in cryptocurrency investeert, u moet weten dat de beste investeringen het hoogste deel van uw inkomsten opleveren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me