Is Cryptocurrency Mining dood?

Laten we het vandaag hebben over cryptocurrency-mijnbouw.

Als u een liefhebber van cryptocurrency bent, bent u waarschijnlijk goed op de hoogte van het concept. Heb je echter gehoord dat het minen van cryptocurrency mogelijk ten einde loopt? Weet u wat de reden is en wat zijn de alternatieven? Dat zoeken we uit!

Mijnbouw is in feite het proces van het valideren van andermans transacties door rekenkracht te gebruiken. Na dat proces voeg je ze toe aan de lange, openbare lijst van alle transacties, ook wel de blockchain genoemd. In ruil voor de validatie wordt de “miner” beloond met cryptocurrency.

Wie kan mijnwerker worden?

cryptocurrency mijnwerker

Technisch gezien, iedereen met een computer en een internetverbinding kan mijnwerker worden. Er zijn echter veel dingen die u moet overwegen voordat u er zo enthousiast over wordt.

Allereerst, mijnbouw is niet altijd winstgevend. Afhankelijk van welke cryptocurrency u aan het minen bent of hoe snel en krachtig uw computer is, evenals de kosten van elektriciteit in uw regio, kunt u uiteindelijk meer geld uitgeven aan mining dan u aan cryptocurrency verdient..

Hoe lonend is het?

Zoals eerder vermeld, wordt cryptocurrency-mining uitgevoerd door krachtige computers. Meestal moeten ze een nogal complex rekenkundig wiskundig probleem oplossen (ze kunnen niet met de hand worden opgelost) en daarom is er veel elektriciteit en hardwarevermogen nodig.

Mijnbouw heeft een computer en speciale software nodig, die mijnwerkers helpt te concurreren met hun leeftijdsgenoten bij het oplossen van wiskundige problemen.

Dat gezegd hebbende, heb je ook een beetje geluk nodig. Uw computer moet tegelijkertijd krachtig en gelukkig zijn. Zie het op deze manier: de kans om een ​​van deze complexe problemen op te lossen en uiteindelijk een beloning te krijgen, is als het vinden van goud tijdens het graven in een zandbak. De kans dat een computer een van deze problemen oplost, is 1 op 6 biljoen. Je concurreert ook met miljoenen andere computers die op zoek zijn naar dezelfde prijs.

De resultaten van mijnbouw zijn twee:

 • Wanneer computers deze wiskundige problemen op het crypto-netwerk oplossen, produceren ze nieuwe munten.
 • Door computationele wiskundige problemen op te lossen, maken mijnwerkers het cryptocurrency-netwerk betrouwbaar en veilig door de transactie-informatie te verifiëren.

Een ander ding om te onthouden is dat individuele blokken, toegevoegd door mijnwerkers, een proof-of-work of PoW moeten bevatten.

Cryptocurrency-mining omvat twee functies, namelijk: transacties toevoegen aan de blockchain (beveiligen en verifiëren) en ook nieuwe valuta vrijgeven. Individuele blokken die door miners worden toegevoegd, moeten een proof-of-work of PoW bevatten.

Casestudy over Bitcoin-mijnbouw

bitcoin mijnbouw

Laten we Bitcoin even als voorbeeld nemen. De blokbeloning is in feite hoe nieuwe Bitcoin wordt gemaakt of in de economie wordt gebracht. Elke 10 minuten wordt een “blok” aan Bitcoin-transacties opgelost door miners en toegevoegd aan de blockchain.

In het begin begonnen de beloning die mijnwerkers kregen voor het minen van een blok op het Bitcoin-netwerk bij 50 BTC. Dit betekent dat iemand elke 10 minuten ergens 50 Bitcoins kreeg. Maar toen waren de dingen anders. BTC was centen waard en je kon het mijnen met alleen je laptop. Elke 210.000 blokken wordt de beloning echter gehalveerd. Meer dan 80% van alle Bitcoin wordt gedolven. De volgende “halving” zal naar verwachting plaatsvinden in mei 2020. Verandering van prijs en volatiliteit achteraf zullen naar verwachting plaatsvinden.

In het begin dienden alleen liefhebbers van cryptografie als mijnwerkers. Toen cryptocurrency echter aan populariteit begon te winnen en uiteindelijk in waarde toenam, werd mijnbouw een lucratieve onderneming. Bedrijven begonnen te investeren in magazijnen en dure hardware, en Bitcoin-mijnwerkers sloten zich aan bij geopende pools en combineerden hun middelen.

Naarmate de tijd verstreek, begonnen zich echter veel verschillende problemen op te stapelen, waardoor er een serieuze discussie ontstond onder de cryptocurrency-gemeenschap of de mijnbouw langzaam ten einde loopt. Laten we proberen erachter te komen wat er aan de hand is en welke factoren hebben bijgedragen aan de afname van cryptocurrency-mijnbouw.

Is het minen van cryptocurrency dood?

Nou, dat is het nog niet. We kunnen de volgende minpunten echter niet over het hoofd zien:

 • Warmte en lawaai, afkomstig van dure en krachtige computerapparatuur.
 • Je hebt veel geld nodig om mijnbouwapparatuur te kopen.
 • Risico op brand. Vuur is iets om rekening mee te houden en u moet volledig begrijpen hoeveel elektriciteit u verbruikt en wat de capaciteit van uw locatie is.
 • Belastingen. U moet al uw inkomsten rapporteren.

Wat leidde tot…

 • Mijnbouwwinsten worden consequent als laag gerapporteerd.
 • Nvidia rapporteerde lagere inkomsten dan verwacht door cryptomining door de CEO en investeerders.
 • De waarde van cryptocurrencies is gedaald, waardoor het voor miners moeilijk wordt om de elektriciteitskosten te compenseren.
 • De explosieve groei van cryptocurrency-mijnbouw bracht een grote vraag naar hardware met zich mee, wat resellers ertoe aanzette te profiteren van de situatie en hun prijzen op te krikken..
 • Ethereum en andere netwerken verhuizen naar POS (Proof of Stake) dat mijnbouw elimineert.
 • Ook de tarieven voor het importeren van ASIC (mining machines) zijn gestegen.

Wat zijn de realistische voordelen van mijnbouw?

crypto-mijnbouw

 • U kunt nog steeds geld verdienen. Dat is het natuurlijk als uw elektriciteitskosten laag zijn, u de juiste apparatuur heeft en de juiste cryptocurrency aan het delven bent.
 • Het is leuk voor mensen die gek zijn op computers en dol zijn op rommelen en spelen met hardware en computerapparatuur.

Samen met natuurlijk alle voordelen die gepaard gaan met cryptocurrencies, die u uiteindelijk kunt krijgen aan het einde van uw mijnactiviteiten. Enkele daarvan zijn:

 • Decentralisatie
 • Hoge mate van privacy
 • Opgeslagen in een digitale portemonnee
 • Snelle en goedkope transacties
 • Universele niveauherkenning
 • Toegang voor iedereen

Moet ik gaan mijnen?

Dus, zou je in 2019 moeten beginnen met mijnen (of doorgaan als je dit al een tijdje doet)? Welnu, de reactie hangt volledig af van het uiteindelijke doel dat u in gedachten heeft. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in mijnbouw voor leuke of educatieve doeleinden, ga er dan voor. Als u echter geld wilt verdienen, is cryptocurrency-mijnbouw op dit moment misschien niet het beste voor u.

Het komt allemaal neer op mogelijke risico’s en beloningen. Objectief gezien, zijn de risico’s en nadelen op dit punt groter dan de voordelen van mijnbouw.

Het grootste dat de winstgevendheid van mijnbouw beïnvloedt, is de prijs van elke cryptocurrency waarin u geïnteresseerd bent in mijnbouw. Denk echter aan iets anders. Hoe meer mijnwerkers beginnen met mijnbouw en hoe meer het winstgevend wordt, hoe moeilijker het zal worden. Houd er rekening mee dat het op deze manier is ontworpen. Het verhogen van de moeilijkheidsgraad van de wiskundige vergelijkingen en het halveren van de beloningen op specifieke tijden klinkt voor veel cryptoliefhebbers als een no-win situatie.

Een ander ding dat u kunt doen, is zoeken naar cryptocurrencies die het mijnen waard zijn en die u misschien wat winst kunnen opleveren. Gebruik je mijnuitrusting om nieuwe munten te delven die gemakkelijker te delven zijn dan Bitcoin. Vooral als die nieuwe munten iets extra speciaals hebben waardoor ze in de toekomst kunnen stijgen. Er komen tegenwoordig zoveel unieke cryptocurrency-munten uit, elk met unieke kenmerken en mogelijkheden.

Als u echter in Bitcoin geïnteresseerd bent, besteed dan een percentage van uw inkomen aan het kopen van Bitcoin.

Dit is een beter alternatief dan Bitcoin-mijnbouw, aangezien het de afgelopen jaren steeds meer gecentraliseerd is geworden, wat tot zorgen over de toekomst heeft geleid..

Als je het minen van Bitcoin hebt opgegeven, verkoop dan je hardware en koop een nieuwe om alternatieven zoals Dash of Monero te minen.

Wat zijn de alternatieven voor mijnbouw?

alternatieven voor mijnbouw

Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in Bitcoin, maar op zoek bent naar alternatieven voor mining, kun je gewoon Bitcoins kopen of een leasecontract aangaan met een Bitcoin Mining Company die je elke maand een percentage geeft. Zo profiteer je alsnog van stijgende prijzen van Bitcoin en hoef je thuis niets te doen.

Wat kan je nog meer doen?

Als je nog steeds deel wilt uitmaken van de cryptocurrency-gemeenschap, maar na alles wat je tot nu toe hebt gelezen, denk je niet dat mijnbouw een goede optie voor je is, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om aan cryptocurrencies te komen.

 • Meld u aan voor een ICO: ICO’s zijn een nieuwe manier om kapitaal aan te trekken om nieuwe bedrijven te financieren. De waarde van de nieuwe munt is gekoppeld aan de totale waarde van het bedrijf. Er zijn initiële kosten vooraf om te kopen, maar er zijn veel lucratieve bonussen. U kunt zich ook inkopen met uw bestaande cryptocurrency.
 • Enquêtes invullen: Het invullen van enquêtes werd een erg populaire methode om gratis cryptocurrency te verdienen. Er zijn meerdere websites en applicaties die u kunt downloaden en die u in cryptocurrency betalen voor het invullen van enquêtes.
 • Airdrops: Sommige wallets bieden airdrops naast gratis crypto-aanbiedingen voor het maken van een portemonnee op hun platform. U hoeft niets te doen, behalve een specifieke portemonnee hebben om deel te nemen aan een airdrop. Dit is een zeer boeiende en effectieve strategie om meer gebruikers te krijgen en bestaande gratis cryptovaluta te geven.

Laatste woorden

Er gebeurt veel in de cryptocurrency-wereld en dingen veranderen en transformeren op dit moment. Crypto-mining is slechts een van de aspecten die een aanzienlijke verschuiving doormaakt. Is crypto mining dood, wel?

Enorme mijnbouwbedrijven kunnen alleen groeien waar ze winstgevend zijn, namelijk in gebieden waar de elektriciteitskosten laag zijn. Dit maakt cryptomining gecentraliseerd.

Individuele mijnwerkers klagen dat ze amper de helft krijgen van wat ze vroeger deden. Hun investeringen in hardware kunnen niet worden terugverdiend en beetje bij beetje trekt de mijnbouw zich terug van individuen en gaat rechtstreeks naar grote bedrijven en instellingen.

Niet alleen dat, maar ook met de omgeving werd te competitief. Naarmate de prijzen omhoogschoten, kwamen er steeds meer mijnwerkers in het spel en begonnen er meer transacties over de hele wereld plaats te vinden. Vanwege concurrentie kan het jaren duren voordat uw thuisapparatuur slechts één transactieblok valideert.

Bovendien trekken Ethereum en andere cryptocurrencies zich terug uit ASIC-mijnwerkers en verhuizen naar Proof of Stake, waardoor mijnbouw wordt geëlimineerd.

Dit is een trend waarvan velen denken dat deze zich zal voortzetten vanwege het risico van 51% aanvallen en een daadwerkelijke mogelijkheid dat mijnwerkers mogelijk een munt beheersen.

Je hebt vandaag veel gehoord over mijnbouw. Het is aan jou en je doelen om te beslissen of mijnbouw iets is dat je jezelf in de toekomst ziet doen of niet.

Onthoud dat de crypto-ruimte evolueert en dat u ermee moet evolueren. Misschien is de tijd gekomen om uw mijnbouwapparatuur te verkopen en op een andere manier in crypto te investeren.

Bedankt voor het lezen van ons artikel.

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen?

Meld u aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel van Trading Education te lezen, geef het dan een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me