Is Ethereum een ​​goede investering in 2021? Er achter komen

Investeerders zijn massaal naar Ethereum gekomen, is het een koop?

Crypto-experts zijn van mening dat ETH dit jaar een goede investering is in vergelijking met andere digitale activa. Crypto-analisten zijn van mening dat de prijs van Ethereum in 2021 verder zal stijgen en nieuwe hoogten zal bereiken.

Ethereum is een community-centric cryptocurrency die voor het eerst werd voorgesteld in 2013. De ontwikkeling van de munt werd in de loop van 18 maanden gecrowdfunded, waarna het netwerk voor het eerst live ging in juli 2015. Bij de lancering werden ongeveer 72 miljoen munten voorgemijnd op de Turing-compleet systeem, dat in staat is om scripts uit te voeren en volledig gedecentraliseerde applicaties uit te voeren.

Hoewel ETH misschien een langzame start heeft gehad, heeft het zich in de loop van de afgelopen zes jaar gestaag gevestigd als de op een na grootste cryptocurrency achter Bitcoin. De marktkapitalisatie van de munt bedraagt ​​meer dan $ 31 miljard en staat momenteel op het punt de nieuwe gedereguleerde financiële revolutie aan te jagen.

Ethereum is al begonnen te infiltreren in een verscheidenheid aan grote industrieën, wat op zijn beurt ertoe heeft geleid dat de belangen van veel traditionele investeerders de afgelopen twaalf maanden zijn gewekt. Speculanten geloven nu dat ETH de tractie wint die nodig is om een ​​kanshebber te worden voor de belangrijkste crypto-investering in 2021.

Zal de prijs van Ethereum dit jaar stijgen?

De hele planeet is nu een jaar in de coronavirus-pandemie. De economische volatiliteit die COVID-19 over de hele wereld heeft veroorzaakt, heeft invloed gehad op crypto in het algemeen en heeft zijn status over de hele wereld verhoogd. Als zodanig vragen veel mensen zich nu af hoe ze in ETH kunnen investeren en of Ethereum het waard is om in te investeren.

Volgens experts zou de prijs van ETH tegen het einde van 2021 kunnen stijgen tot een nieuw hoog niveau van $ 3.500. Het domino-effect is dat de interesse in Ethereum ongekend hoog is, waarbij investeerders willen leren hoe ze kunnen handelen. Ethereum. Het bewijs is dat het aantal actieve ETH-wallets in slechts één jaar tijd met 50% is gestegen.

Volgens zijn projectie kan Ethereum $ 3.500 per munt halen, waardoor zijn marktkapitalisatie vóór het einde van 2021 boven de $ 500 miljard komt..

Wacht: heeft Ethereum de laatste tijd geen drop gebruikt?

Hoewel het waar is dat actieve wallets tegen het einde van 2020 zijn gedaald tot het laagste punt in twee maanden, kan dit worden verklaard door:

Vroege investeerders verzilveren.

Investeerders na lockdown keren terug naar fulltime werk.

Uitbetalingen tijdens feestdagen.

Ondanks deze stilte blijven experts onaangedaan, aangezien de basisprincipes op middellange termijn van ETH in solide staat blijven. Bulls zal momenteel nog steeds de vraag beantwoorden “is Ethereum een ​​goede investering?” met een volmondig “ja”.

Schakelende modellen

Huidig ​​Ethereum-investeringsnieuws lijkt te wijzen in de richting van het idee dat Ethereum 2.0 alles behalve voor de deur staat. Dit houdt een verschuiving in van het uitgangspunt van de valuta naar een stake-model in tegenstelling tot een proof-of-concept-model, wat invloed heeft op de bruikbaarheid en prijs van Ethereum naarmate de snelheid en het aantal transacties verbeteren.

Naarmate de DeFi-revolutie (gedereguleerde financiën) zich ontvouwt, zal het aantal Ethereum-transacties exponentieel toenemen. Van buitenaf lijkt de DeFi-wereld misschien nogal saai (denk aan logistiek en voorraadbeheer), maar een verschuiving naar liquiditeit in industriemodellen betekent dat het kapitaal dat in DeFi-transacties wordt gebruikt, kan worden uitgeleend als krediet. Dit betekent dat eigenaren van ETH een volledig risicovrij renterendement zullen ontvangen op elk kapitaal dat in dergelijke systemen wordt gebruikt.

Ethereum en de vierde industriële revolutie

Terwijl de wereld zich voorbereidt om over te schakelen naar een automatiseringsafhankelijk model in het post-pandemische tijdperk, is het duidelijk dat blockchain-technologie een belangrijke rol gaat spelen in Industrie 4.0. De toepassingen van Ethereum hebben het al bewezen als een belangrijk onderdeel van deze seismische verschuiving in hoe logistiek zal functioneren onder nieuwe technologische platforms.

Gehele bedrijfsmodellen worden herzien en ontworpen op basis van de onderling verbonden en veilige services die Ethereum kan bieden. Terwijl Industrie 4.0 van start gaat, kunnen we een enorme toename verwachten van de implementatie van Ethereum-oplossingen op schaal in drie theoretische golven: bewustzijn, experimenten en transformatie.

Op dit moment zijn we getuige van de verschuiving van bewustwording van de toepassingen van Ethereum naar experimenten (proof of concepts binnen specifieke digitale industriescenario’s zoals logistiek). Naarmate de experimenteerfase vordert, zal het bredere potentieel van Ethereum worden gerealiseerd en zal de wijdverspreide implementatie plaatsvinden – op dat moment zal de prijs waarschijnlijk door het dak gaan.

Tegen het einde van de jaren 2010 begon de wereld te begrijpen dat Bitcoin een intrinsieke waarde had als gedereguleerde valuta – een soort digitaal goud, als je wilt. In de komende jaren zal de wereld Ethereum op een vergelijkbare manier gaan begrijpen – als een “digitale olie”, of een substraat dat kneedbaar en bruikbaar is voor een bijna grenzeloze verscheidenheid aan toepassingen binnen de digitale industrieën. Naarmate Web 3.0 en het internet der dingen sneller gaan, zullen de praktische toepassingen van ETH als katalysator voor het creëren van een intelligente, verbonden online ruimte duidelijker zichtbaar worden..

Als zodanig beschouwen veel speculanten op dit moment als iets van een “gouden eeuw” voor ETH-investeringen. Dit komt omdat het betaalbaar blijft voor informele investeerders, net voor een verwachte sprong in de financiële stratosfeer. Uiteindelijk is er geen tijd zoals het heden voor degenen die het meeste uit ETH-investeringen willen halen.

Hoe zit het met prijsbewegingen van Ethereum?

De volatiliteit van Ethereum-prijsbewegingen zijn soms voldoende om voorzichtige beleggers af te schrikken. Hoewel de traditionele consensus ons vertelt dat volatiliteit gelijk staat aan instabiliteit, is het de moeite waard eraan te denken dat ETH verre van een traditionele investering is. Bij het overwegen om in Ethereum of crypto in het algemeen te investeren, zou volatiliteit niet de enige factor moeten zijn om rekening mee te houden.

Hoewel het waar is dat de ETH-waarde recentelijk sterk is gekrompen, zouden potentiële investeerders de jaarlijkse dieptepunten van Ethereum moeten bekijken om inzicht te krijgen in de vraag of investeren zinvol is of niet..

Volatiliteit en aanzienlijke waardedalingen komen regelmatig voor. Desondanks blijft de prijs van ETH op jaarbasis gestaag stijgen. Zoals alle markten kreeg de cryptomarkt een eerste klap in maart 2020, toen de wereld zich voorbereidde om op slot te gaan, met iets meer dan $ 110.

Zes maanden later duwde ETH echter naar een weerstandsniveau van $ 400, voordat het uiteindelijk medio augustus van hetzelfde jaar doordrong. Er waren onderweg misschien enkele karakteristieke druppels, maar voor het grootste deel zijn de nee-zeggers het zwijgen opgelegd.

Fast-forward naar februari 2021, en elke negativiteit of vijandigheid is volledig uit het water geblazen. Ethereum zit momenteel op iets minder dan $ 1.900, en speculanten verwachten dat het binnen een paar maanden $ 2.500 zal bereiken. Ja, je kunt dips verwachten, maar wacht tot die hoogtepunten en verwacht een mooie beloning te krijgen.

Mis het niet: Ethereum-prijsvoorspelling

Dus, is Ethereum op dit moment een goede investering?

Het enige dat waarschijnlijk in de weg staat dat Ethereum ‘s werelds eerste cryptovaluta wordt, is de hoeveelheid succes die het momenteel ervaart. Dat klinkt misschien als een paradox, maar sta ons toe het volgende uit te leggen:

Naarmate de acceptatiegraad stijgt en de prijzen en transactiekosten stijgen, worden de concurrenten van Ethereum gedwongen om te reageren en het marktaandeel te veroveren dat van ETH wordt geperst als gevolg van deze verhogingen. Op dit moment is geen van deze concurrenten erin geslaagd om echt grip te krijgen. Mocht ETH echter tegenvallers ervaren tijdens het opschalen, dan staan ​​alternatieven klaar om te worden aangenomen.

Voor degenen die de huidige marktvolatiliteit over het hoofd kunnen zien, kan de stijging van de waarde van Ethereum op middellange en lange termijn eenvoudigweg niet worden genegeerd. DeFi vertegenwoordigt een enorm opwaarts potentieel voor Ethereum, met een opmerkelijke opname in de afgelopen maanden door enkele van ‘s werelds grootste multinationals, waaronder Coca-Cola en Visa.

Momenteel schommelt het totale lokale bedrag aan DeFi-transacties in de buurt van $ 5 miljard USD, wat ongeveer 4% is van de totale waarde van ETH. De aanhoudende interesse van grote bedrijven suggereert dat dit bedrag het komend jaar waarschijnlijk omhoog zal schieten.

Het is ook vermeldenswaard dat ETH onlangs de mijlpaal van $ 1 biljoen in totale transacties heeft overschreden. Naarmate het aantal transacties toeneemt, neemt ook de bredere acceptatie van ETH als een legitieme investering toe – en als Bitcoin ons iets heeft geleerd, is legitimiteit geweldig nieuws voor elke cryptocurrency..

Vanaf nu blijft crypto door zijn aard een risicovolle investering – maar voor degenen die op de golven van risico en volatiliteit kunnen rijden, zijn de beloningen die uit Ethereum-investeringen kunnen worden gehaald enorm.

eToro – Het beste platform om Ethereum te kopen

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me