Kan LEO worden vertrouwd?

LEO of UNUS SED LEO is het nieuwe utility-token gelanceerd door Bitfinex en kan worden gebruikt om korting te krijgen op crypto naar cryptoparen bij het handelen.

Het doel van de munt is om geld inzamelen in een IEO (Initiële ruilaanbieding) en ongeveer herstellen $ 850 miljoen, geleend van Tether, plus 6,5% rente.

Veel critici weten niet zeker of ze LEO kunnen vertrouwen vanwege de eerdere acties van Bitfinex en Tether, die beide zeer controversieel zijn.

Dat gezegd hebbende, Bitfinex heeft vergelijkbare projecten eerder met succes gelanceerd met BFX, hoewel de methode waarmee ze het deden het vertrouwen van gebruikers schond.

Zullen ze het weer voor elkaar krijgen? Kunnen handelaren Bitfinex en LEO nog vertrouwen? Dat zoeken we uit.

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Wat probeert LEO te bereiken?

leo cryptocurrency

Om te begrijpen wat LEO probeert te bereiken, moeten we eerst kijken naar het schandaal rond Bitfinex en Tether.

Bitfinex en Tether zijn met elkaar verbonden omdat ze de hetzelfde moederbedrijf iFinex, en Bitfinex heeft een lange geschiedenis van bankproblemen waarbij rekeningen werden gesloten en deze regelmatig werden gewijzigd.

Er moet echter worden vermeld dat dit probleem niet alleen de Bitfinex-uitwisseling beïnvloedt, veel uitwisselingen zijn tegen vergelijkbare problemen aanlopen.

Het belangrijkste probleem waarmee het allemaal begon, was toen de betalingsprovider van Bitfinex, Crypto-hoofdstad verloren ongeveer $ 850 miljoen van hun geld.

De omstandigheden rond waarom het geld vermist werd, zijn nog steeds onduidelijk, hoewel Crypto Capital beweert dat het in beslag is genomen door Portugal, Polen en de VS..

Vermoedelijk hebben twee van deze drie landen dit ontkend en is Crypto Capital in verband gebracht met verschillende verdachte bedrijven.

Men gelooft dan dat Bitfinex leende het geld uit de reserves van Tether om de verliezen te dekken of de centrale zou moeten stoppen met functioneren.

Dit betekende dat op zijn beurt Tether werd niet langer volledig gedekt door de Amerikaanse dollar.

Om Tether terug te betalen, lanceerde Bitfinex een IEO met zijn nieuwe token LEO. De naam LEO komt van het motto van het bedrijf: “Een, maar (het is) een leeuw”.

Geld dat in de IEO wordt opgehaald, zal worden gebruikt om Tether weer heel te maken (momenteel wordt het voor slechts 74% ondersteund door Amerikaanse dollars), werkkapitaal en zakelijke doeleinden.

Met de LEO IEO, Bitfinex streeft allereerst naar het ophalen van $ 1 miljard bij particuliere investeerders en de rest zal worden aangeboden aan particuliere beleggers.

Het grootste deel van de $ 1 miljard is echter al opgehaald en het is dus niet waarschijnlijk dat de IEO zich openstelt voor particuliere beleggers.

Bitfinex heeft eerder soortgelijke projecten gelanceerd en was succesvol, maar de omstandigheden hebben het vertrouwen van gebruikers geschonden.

In 2016, Bitfinex was gehackt en ongeveer $ 60 miljoen verloren in Bitcoin en in reactie daarop lanceerde de BFX-munt.

Bitfinex wist genoeg geld op te halen om de verliezen te dekken, enorm geholpen door de bullmarkt van 2017.

Alle houders van BFX-munten werden 100% terugbetaald in Amerikaanse dollars. Het is echter de moeite waard om na te denken of ze dit nog steeds zouden hebben kunnen doen als de markt niet zulke hoogtepunten had bereikt.

Verderop, de BFX-token werd gedwongen aan gebruikers die tot 36% verlies leden.

Dit roept vragen op over wat Bitfinex zou doen als een vergelijkbare situatie zich opnieuw zou voordoen met LEO-tokens en mogelijk als ze eigenaar zouden kunnen worden van de LEO-tokens van anderen..

Hoe werkt LEO?

hoe werkt leo

LEO is een token voor uitwisselingshulpprogramma’s zoals Binance Coin en werkt op vrijwel dezelfde manier met weinig technische functies zoals slimme contracten of dApps.

Houders van LEO tokens kunnen 15% korting krijgen op afnemerskosten van crypto naar cryptoparen en een 10% extra korting voor degenen met meer dan 5.000 LEO-tokens.

Dit komt overeen met de 25% korting van Binance Coin wanneer u via hun uitwisseling handelt.

Binance Coin zou dit verlagen tot 12,5% en het is waarschijnlijk dat ze de korting op 25% hebben gehouden om concurrerend te blijven met Bitfinex.

LEO kan ook worden gebruikt om andere kosten voor leningen, stortingen en opnames te verlagen.

Net als Binance Coin zal LEO ook doorgaan een token-brandgebeurtenis waar Bitfinex LEO-munten terugkoopt met hun maandelijkse inkomsten.

Uiteindelijk zijn ze van plan de totale voorraad LEO-tokens terug te brengen tot 100 miljoen.

LEO zal maximaal 1 miljard munten hebben, wat past bij hun inspanningen om $ 1 miljard US dollar in te zamelen, aangezien elke munt bij uitgifte ongeveer $ 1 waard was..

Het moet echter worden vermeld LEO kan alleen worden gekocht via Tether (USDT), dat is misschien de manier waarop ze het geleende willen teruggeven.

Hoe heeft LEO gepresteerd?

Op het moment van schrijven, LEO heeft een totale marktkapitalisatie van $ 1.241.125.055, een circulerende voorraad van 999.498.893 LEO-tokens en een 24-uursvolume van $ 10.145.229, volgens CoinMarketCap.

Kijkend naar hoe LEO historisch heeft gepresteerd, was het in het begin relatief hoger ten opzichte van Bitcoin dan de Amerikaanse dollar.

Dit veranderde allemaal in juli 2019, toen de marktkapitalisatie omhoogschoot en zijn eerste aanvankelijke hoogtepunt bereikte van $ 1,8 miljard en korte tijd daarna was LEO hoger ten opzichte van de Amerikaanse dollar dan Bitcoin..

Niet lang daarna stond LEO op de hoogste marktkapitalisatie van bijna $ 2 miljard. Sindsdien is LEO geleidelijk in waarde gedaald en gestabiliseerd rond $ 1,30 per muntbereik.

Momenteel kost één LEO-munt $ 1,24 en is dit de 12e grootste cryptocurrency op CoinMarketCap.

Een belangrijk ding om op te wijzen is dat Bitfinex worstelt al een tijdje. Als LEO succesvol is, kan het de uitwisseling de boost geven waarnaar hij op zoek was.

Is LEO het waard om in te investeren?

investeren in leo

LEO, volgens de stappen van Binance Coin, misschien een enorm succes als mensen het gebruiken om op Bitfinex-uitwisseling te handelen.

Degenen die geïnteresseerd zijn in de munt, moeten onthouden dat deze niets biedt op het gebied van slimme contracten of dApps.

Als een utility-token is de waarde ervan afhankelijk van hoe goed Bitfinex werkt. Als Bitfinex het goed doet, zal de LEO dat ook doen en als Bitfinex het slecht doet, zal LEO dat ook doen.

Het zal hoogstwaarschijnlijk maar een korte tijd worden gebruikt, waarbij het grootste deel van de voorraad waarschijnlijk binnen een paar jaar is verbrand.

Zoals Bitfinex verbrandt meer LEO tokens, zal de waarde ook toenemen naarmate ze schaarser worden. Het kan dus verstandig zijn om LEO-tokens vast te houden totdat hun waarde stijgt.

Als Bitfinex goed doet, zal het elke maand meer branden, de prijs meer verhogen, waardoor ze winstgevender worden om te verkopen.

De meeste handelaren zullen echter hoogstwaarschijnlijk alleen LEO van beurzen kunnen kopen en zullen waarschijnlijk niet kunnen deelnemen aan de IEO.

Voor Amerikaanse burgers zal het moeilijk zijn om toegang te krijgen omdat ze geen toegang hebben tot Bitfinex en LEO-tokens mogen niet aan hen worden verkocht.

Dit is erg belangrijk omdat Amerikaanse cryptocurrency-handelaren een groot deel van de markt vertegenwoordigen.

Kunnen LEO en Bitfinex worden vertrouwd?

Ook de kwestie van vertrouwen moet aan de orde worden gesteld.

Bitfinex, Tether en iFinex zijn nog steeds gehuld in controverse en velen weten nog steeds niet zeker of ze überhaupt te vertrouwen zijn.

Het legale zaak tegen iFinex door de procureur-generaal van New York kan de katalysator zijn geweest die heeft geleid tot de vorming van LEO, omdat het dringend nodig was om potentieel verdacht gedrag te dekken.

Als we verder teruggaan dan de afgelopen tijd, dat hebben we pas ontdekt Bitfinex en Tether waren eigendom van dezelfde moedermaatschappij vanwege de paradijspapieren.

Eerder beweerden de twee niet verbonden te zijn.

Om dingen erger te maken, Bitfinex vertelde investeerders of houders van Tether niet over de lening, het vertrouwen van de mensen in beide organisaties verder schenden.

Een ander ding om op te wijzen is dat Bitfinex is geen gereguleerde beurs en sommigen hebben gesuggereerd dat ze de dingen misschien zo willen houden omdat ze met meer weg kunnen komen.

Een goed alternatief voor LEO zou Binance Coin zijn. De Binance-uitwisseling is veel vertrouwder, verplaatst veel grotere volumes cryptocurrency.

Bovendien biedt Binance Coin tot 25% korting, terwijl LEO-gebruikers ten minste 5.000 LEO-tokens nodig hebben om dezelfde korting te krijgen, waardoor handelen met Binance-munten goedkoper wordt..

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • LEO is een utility-token dat moet worden gebruikt op de Bitfinex uitwisseling. Met LEO kunnen handelaren tot 25% korting krijgen op crypto naar cryptoparen
  • Bitfinex plannen om te verbranden LEO tokens totdat er nog maar 100 miljoen over zijn. Ze zullen dit doen door hun maandelijkse winst te gebruiken om munten terug te kopen.
  • Het primaire doel van de LEO IEO moet krijgen wat verloren is gegaan door Crypto Capital. Bitfinex heeft ongeveer $ 850 miljoen geleend van Tether, wat nu betekent dat ze niet langer 100% worden ondersteund door de Amerikaanse dollar.
  • Handelaren weten nog steeds niet zeker of ze kunnen vertrouwen LEO. Dit komt door de controverse rond Bitfinex, iFinex en Tether.

Leer LEO verhandelen met onze cursus cryptocurrency

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me