Monero: de enige echte privacymunt?

Monero (XMR) is misschien een van de meest bekende privacymunten die vandaag beschikbaar zijn, maar is het de beste die er is? Wat biedt het handelaren die de anderen niet bieden??

Monero, gelanceerd in april 2014, is ongeveer net zo veilig en geheim als je maar kunt krijgen.

Het heeft verreweg de meest uitgebreide beveiligingsalgoritme van een van de beste cryptocurrencies van vandaag en staat op het moment van schrijven op de 10e plaats door CoinMarketCap.

Is het de moeite waard om deze privacymunt te investeren? Kan het voorbij zijn duistere imago komen en prestaties leveren die gewone mensen waarderen en willen??

Wilt u leren hoe u als een professional in cryptocurrencies kunt handelen? Neem onze cryptocurrency-cursus!

Wat probeert Monero te bereiken??

Er is niet veel bekend over de mensen achter de cryptocurrency van Monero. Op hun website zijn bijna alle bijdragers anoniem.

De hoofdontwikkelaar staat bekend als Fluffypony, wiens echte naam Riccardo Spagni is en uit Zuid-Afrika komt. Hij raakte voor het eerst geïnteresseerd in cryptocurrency en Monero door mijnbouw.

Het Monero-team gelooft dat privacy het belangrijkste is dat cryptocurrency nodig heeft en Monero richt zich grotendeels op onvindbaarheid en ontkoppelbaarheid.

Velen begrijpen niet dat dit betekent dat mensen privacy willen voor duistere en illegale dingen, maar dat is niet de hele waarheid.

Privacy is ook belangrijk omdat, met veel cryptocurrencies wordt alle informatie openbaar weergegeven op de blockchain en mensen kunnen de portemonnees van anderen scannen en zien waar hun geld naartoe gaat.

Zou u het prettig vinden als uw werkgever weet waar u uw geld aan uitgeeft??

Of als u een bedrijf bent, wilt u waarschijnlijk niet dat leveranciers weten hoeveel geld u heeft, omdat ze dan de prijzen dienovereenkomstig kunnen wijzigen.

Dit roept ook vragen op over hoe uw financiële informatie kan worden gebruikt door mensen met slechte bedoelingen.

Hoewel Bitcoin anoniem is, met een beetje werk kun je uitzoeken waar transacties naartoe gaan, hoe groot die transacties zijn en mogelijk uitzoeken waar ze voor zijn.

Creditcardmaatschappijen geven dergelijke informatie bijvoorbeeld niet weg, hun klanten worden beschermd.

Met Monero is uw informatie als afzender of ontvanger veilig, evenals het bedrag dat is verzonden.

Monero raadt het gebruik van Monero-munten voor transacties die in strijd zijn met de wet niet aan en keurt dit niet goed.

Dat gezegd hebbende, hebben sommigen kritiek op het gebrek aan actie van Monero om dergelijk gedrag te voorkomen en zijn gebruikers te beschermen.

Hoe werkt Monero?

monero, cryptogeld

Monero is voornamelijk gecodeerd in C ++, gebruikt een proof of work-algoritme en is open-source.

Blokken worden elke twee minuten gemaakt, er is een oneindige maximale voorraad en een minimale beloning van 0,3 Monero per minuut.

Een belangrijk ding om te begrijpen over de cryptocurrency Monero is CryptoNote en CryptoNight.

Nicolas Van Saberhagen creëerde het CryptoNote-protocol voor het afhandelen van openbare transacties op een manier die de identiteit van de gebruikers beschermt.

De eerste cryptocurrency die dit implementeerde, was Bytecoin in 2012.

Bytecoin is echter gemaakt als een academisch experiment en na een paar jaar was 80% ervan gedolven, wat een groot probleem was voor de schaalbaarheid..

Monero is een harde vork van Bytecoin en gebruikt het CryptoNote-protocol in de vorm van CryptoNight.

CryptoNight is beter dan CryptoNote omdat normale CPU’s het kunnen minen, wat theoretisch betekent dat meer mensen het kunnen minen.

De Monero cryptocurrency gebruikt wat het een ‘ring handtekening om transacties af te tekenen en te verdoezelen.

Dit is een slimme innovatie waarbij het adres van de afzender in de handtekening wordt opgenomen met een groep andere handtekeningen, zodat mensen niet kunnen bepalen wie de daadwerkelijke afzender was.

Afzenders kunnen ook het aantal adressen dat bij hun transactie betrokken is, verhogen door het ‘mixin’ -niveau te verhogen. Hoe hoger uw mixin-niveau, hoe meer het kost om te worden afgehandeld.

Het algoritme van Monero selecteert willekeurig andere adressen en er worden talloze transacties uitgevoerd.

Over het algemeen is het niet nodig om meer dan vier transacties te combineren.

Niemand kan weten op welke adressen geld wordt uitgewisseld. Als uw adres wordt weergegeven, kan niemand zeggen of u erbij betrokken bent of niet.

Voor ontvangers hebben ze iets dat ‘stealth-adres dit is een tijdelijk adres dat de ontvanger zal gebruiken om Monero-munten te ontvangen.

Eenmalige adressen tonen ook geen waarde.

Het stealth-adres is niet hetzelfde als uw openbare adres.

Met de stealth-adressen kan uw Monero-portemonnee alles detecteren wat van u is en kunt u ze detecteren met een ‘private view key’.

Bedragen moeten ook worden verborgen omdat mensen dan kunnen achterhalen waarvoor u betaalt en mogelijk naar wie u verzendt.

Om het bedrag te verbergen, gebruikt Monero ‘ring CT’ (vertrouwelijke transacties). Het enige dat een ring-CT nodig heeft, is meer waard zijn dan niets en niet ongeldig zijn. Dit begon in 2017.

Alleen de afzender en ontvanger weten hoeveel er is verzonden, niemand anders.

Mensen die Monero gebruiken, kunnen transacties niet openbaar maken en Monero-adressen zijn veel langer dan die zoals Bitcoin.

Niemand kan zien hoeveel Monero munten die je hebt. Andere mensen zullen dergelijke informatie alleen kunnen weten als mensen uw privésleutels hebben.

De geschiedenis van munten is ook niet bekend. Dit is belangrijk, want als munten werden gebruikt voor illegale doeleinden, zou niemand het weten, en die munt zal niet worden gedevalueerd.

Er is in het verleden gespeculeerd dat Bitcoins die oorspronkelijk voor illegale doeleinden werden gebruikt, hun geschiedenis met zich meedragen, waardoor de veiligheid van degenen die dergelijke munten later gebruiken in gevaar zou kunnen komen..

Er is geen optie voor stealth of om transacties openbaar te maken, zoals Dash. Als dat het geval was, kan dit betekenen dat er iets verdachts gebeurt als iemand het gebruikt.

Door alle transacties anoniem te maken, wordt dit uitgesloten.

De privacymogelijkheden van Monero houden in dat u het juiste adres moet hebben bij het verzenden van cryptocurrency, alsof u het verkeerd heeft, u heeft geen idee waar het naartoe is verzonden.

Project Kovri is zoiets Monero werkt eraan dat uw internetverkeer verbergt, dus als u Monero gebruikt, zodat mensen die u online kunnen bespioneren het niet kunnen zien.

Monero is van plan om in de toekomst een tweede laag te gebruiken voor snelheid en schaalbaarheid.

Hoe heeft Monero gepresteerd?

Monero marktkapitalisatie

Volgens CoinMarketCap, Monero is de 10e grootste cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie, die $ 1.351.312.282 is en er is een totaal aanbod van 17.157.476 XMR op het moment van schrijven.

Er is een onbeperkt aanbod van Monero munten wat waarschijnlijk betekent dat de prijzen niet te hoog zullen worden omdat er nog steeds munten worden gemaakt.

Historisch gezien de prijs van Monero, het is bijzonder vluchtig geweest met betrekking tot Bitcoin. Na de release van Monero was er lange tijd weinig volatiliteit ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

De volatiliteit van Monero begon grotendeels in augustus 2016, toen het een prijs bereikte van 0,02 Satoshis per munt.

In augustus 2017 bereikte Monero een prijs van 0,03 Satoshis, gevolgd door een enorme Amerikaanse piek van $ 494 per munt. Tegelijkertijd bereikte Monero zijn hoogste marktkapitalisatie van meer dan $ 7 miljard.

Na dit hoogtepunt kwam de prijs van Monero, zowel ten opzichte van de Amerikaanse dollar als de bitcoin, op een bearmarkt die geleidelijk in prijs daalde gedurende een lange periode..

Sinds december 2018, Monero is stabieler geweest, grotendeels variërend in prijs.

Om echt het meeste uit het verhandelen van de Monero-cryptocurrency te halen, is het het voordeligst om deze tegen Bitcoin te verhandelen in plaats van de Amerikaanse dollar, aangezien de prijzen volatieler zijn geweest.

Tot op de dag van vandaag staat Monero hoger ten opzichte van Bitcoin dan de Amerikaanse dollar.

Zal Monero opnieuw dezelfde hoogtepunten bereiken?

Het is mogelijk, maar niemand kan de prijs van Monero in de toekomst nauwkeurig voorspellen.

Veel mensen erkennen dat de markt is veel volwassener dan een paar jaar geleden en dus bereiken pieken mogelijk niet de hoogtepunten die we eerder zagen.

Dat gezegd hebbende, met betrekking tot Monero, zal de prijs waarschijnlijk dalen als er negatief nieuws is over hoe de privacy werkt en zal deze waarschijnlijk toenemen naarmate ze meer privacyfuncties implementeren..

Is Monero een goede investering?

monero-investering

Monero is een goede investering als u van mening bent dat privacy en veiligheid voor alles moeten komen in de cryptocurrency-handel.

Bediscussieerbaar Monero heeft transacties dichter bij wat we gewend zijn gemaakt. Wanneer u een transactie contant of online uitvoert met een creditcard, zal niemand uw transactiegeschiedenis kennen.

Het is echter het overwegen waard als Monero ooit zal worden gesloten door regeringen die misschien denken dat het wordt gebruikt voor illegale doeleinden.

Als je het idee achter Monero leuk vindt, maar iets anders wilt verhandelen, dan Dash of Zcash kunnen goede alternatieven zijn.

Het is echter de moeite waard om te vragen: is de extra beveiliging rond Monero echt nodig? Bitcoin is bijvoorbeeld nooit gehackt en is aantoonbaar veilig genoeg.

Er is ook het probleem dat zogenaamd de meeste transacties die vóór februari 2017 zijn gedaan, traceerbaar zijn en er was een rapport waarin dit werd onderzocht.

Monero is ook de keuze geweest voor malware en hackers wat de kijk van het publiek erop heeft geschaad.

Sommigen hebben kritiek geuit op de inspanningen van Monero om te voorkomen dat ze in Monero worden afgeperst. Ze hebben alleen een website gemaakt die mensen adviseerde hoe ze zichzelf tegen dergelijke aanvallen konden beschermen.

Bovendien moet ook worden overwogen of de cryptocurrency van Monero gewoon te ingewikkeld is voor normale mensen om te gebruiken?

Kernpunten

Als u zich iets uit dit artikel herinnert, maak er dan deze kernpunten van.

  • Monero heeft de 10e grootste marktkapitalisatie op CoinMarketCap. Op het moment van schrijven is de marktkapitalisatie van Monero $ 1.351.312.282.
  • Met behulp van ringhandtekeningen worden willekeurige individuen bij transacties betrokken. Op deze manier kan niemand zien wie de transactie heeft verzonden.
  • Openbare grootboeken kunnen riskant zijn omdat ze de transactiegeschiedenis van iedereen laten zien. Dit kan worden benut door oplichters.
  • Monero is de cryptocurrency bij uitstek voor veel hackers. Hierdoor heeft Monero een negatief imagoprobleem.

Leer Monero verhandelen met onze cursus cryptocurrency

Wilt u meer weten over andere cryptocurrencies en hoe u deze kunt verhandelen? Meld u dan aan voor onze cursus cryptocurrency-handel!

Als je het leuk vond om dit artikel uit te lezen Handelseducatie, geef het alsjeblieft een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me