Ripple-prijsanalyse voor 2021 (diepgaande evaluatie)

XRP-prijsvoorspelling voor 2021

We delen de top Voorspellingen van experts voor Ripple in 2021.

Lees onze Ripple XRP-prijsanalyse voor 2021

Cryptocurrency bleef zich in 2020 in het publieke bewustzijn nestelen, met een recordaantal nieuwe portefeuilles die in de loop van het jaar werden geopend. Ondanks dat er nu duizenden tokens bestaan, kunnen de meeste informele beleggers er maar een handvol noemen.

Afgezien van Ether en Bitcoin, is een naam die keer op keer opduikt Ripple. XRP, gelanceerd in 2012, de eigen cryptocurrency van Ripple, heeft zichzelf stevig gevestigd als een van de beste tokens in de branche en op het moment van schrijven was het de op drie na grootste cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie.

Ripple wordt vaak de ‘bankierscrypto’ genoemd en fungeert als zowel een cryptocurrency als een digitaal betalingsnetwerk voor financiële transacties. De naam Ripple verwijst eigenlijk naar het bedrijf dat RippleNet heeft opgezet, een betalingsnetwerk gericht op het faciliteren van internationale betalingsafwikkeling en vermogensuitwisseling voor financiële instellingen. Het native token dat op het systeem wordt uitgevoerd, is XRP – dat vaak verwarrend bekend staat als Ripple – en dit is het onderwerp van onze Ripple-prijsanalyse voor 2021..

De afgelopen twaalf maanden waren een interessante tijd voor XRP. Het begon het jaar met handelen rond $ 0,19 en bleef gestaag stijgen totdat de COVID-19-pandemie toesloeg en de financiële markten in verwarring bracht. Sindsdien fluctueert de waarde van XRP aanzienlijk. Het herstelde zich aan het einde van het jaar voordat de winsten bijna van de ene op de andere dag werden weggevaagd door juridische kwesties, waardoor het terugkeerde naar min of meer dezelfde prijs als in januari 2020..

Dus is Ripple nog steeds een goede investering? De volgende Ripple-prijsanalyse voor 2021 zal kijken naar het toekomstige potentieel van het token, rekening houden met de factoren die de waarde van XRP beïnvloeden en kijken wat enkele belangrijke cijfers uit de industrie te zeggen hebben.

Inhoud

Ripple – Een overzicht

Geschiedenis van de Ripple-prijsbeweging

Rimpel in 2020

Voorspellingen van experts voor Ripple in 2021

Moet u in 2021 in Ripple investeren??

Gevolgtrekking

Ripple-prijsanalyse 2021 – Veelgestelde vragen

Ripple – Een overzicht

Als onderdeel van onze Ripple-prijsanalyse 2021 is het noodzakelijk om nader te bekijken wat Ripple is en welke functies het onderscheidt van de talloze andere cryptocurrencies op de markt.

Het is natuurlijk onvermijdelijk dat alle altcoins op de een of andere manier met Bitcoin worden vergeleken. Afgezien van het feit dat beide tokens kunnen fungeren als een digitale valuta, is Ripple een heel ander beest dan Bitcoin. Het netwerk werkt niet alleen anders, maar de reden achter het ontstaan ​​van Ripple verschilt ook van die van zijn voorganger.

Ripple, zoals we al zeiden, is eigenlijk de naam van het bedrijf achter het RippleNet-betalingsplatform. Terwijl Bitcoin was opgezet als een peer-to-peer betalingsnetwerk, was het doel van Ripple om een ​​naadloos, razendsnel transactieplatform te bieden voor banken en financiële instellingen. RippleNet kan daarom worden gezien als een systeem voor het afwikkelen van betalingen, het uitwisselen van activa en het overmaken van geld dat op een vergelijkbare manier werkt als de bestaande standaard in internationale geldovermakingen: SWIFT.

XRP is de naam van het token dat wordt gebruikt op het Ripple-netwerk en is bedoeld om te fungeren als een gemeenschappelijke valuta bij het overboeken van geld tussen verschillende fiat-valuta’s. De meeste bestaande afwikkelingssystemen vertrouwen op de Amerikaanse dollar als de basisvaluta, maar dit brengt wisselkosten met zich mee en het kan enkele dagen duren om deze te verwerken. Door XRP te gebruiken in plaats van USD, worden wisselkosten tot een minimum beperkt en kunnen overboekingen tussen valuta’s binnen enkele seconden worden uitgevoerd. Dit heeft uiteraard de interesse gewekt van verschillende banken en financiële instellingen, waaronder Fidor Bank, Santander, de Commonwealth Bank of Australia en verschillende vooraanstaande Japanse banken..

Ripple verschilt ook van Bitcoin in de manier waarop transacties worden gevalideerd. Terwijl de laatste het proof of work-concept gebruikt, waarbij een netwerk van knooppunten blockchain-vergelijkingen oplost en wordt beloond met BTC, gebruikt het Ripple-netwerk een uniek gedistribueerd consensusmechanisme, wat betekent dat servers of knooppunten op het netwerk bij consensus beslissen over de geldigheid en authenticiteit van de transactie.

De andere manier waarop Ripple werkt, betekent ook dat het mechanisme voor het vrijgeven van tokens verschilt van dat van Bitcoin. Terwijl BTC-tokens worden toegevoegd als beloning voor mijnwerkers die de blockchain bedienen, wordt Ripple’s XRP vrijgegeven via slimme contracten. In feite bestaan ​​er 100 miljard XRP-tokens, waarvan een groot deel door Ripple in bewaring wordt gehouden. Het bedrijf geeft vervolgens elke maand maximaal 1 miljard tokens vrij om transacties in het ecosysteem te ondersteunen, waarbij alle ongebruikte tokens weer in escrow worden geplaatst..

Op papier ziet Ripple er zeker uit als een investering die de moeite waard is, vooral gezien het feit dat verschillende prominente financiële instellingen hun steun hebben uitgesproken voor de technologie. Zoals we zullen zien, zijn er echter nog andere factoren waarmee u rekening moet houden bij de beslissing om al dan niet XRP aan uw portefeuille toe te voegen. Als zodanig is de volgende Ripple-prijsanalyse voor 2021 bedoeld om deze factoren en hun potentieel om toekomstige prijsbewegingen te beïnvloeden nader te bekijken.

Geschiedenis van de Ripple-prijsbeweging

Een goede basis voor elke Ripple-prijsanalyse voor 2021 is een terugblik op prijsbewegingen over voorgaande jaren. Dit zal vaak aanwijzingen opleveren over hoe bepaalde factoren de waarde van XRP in de toekomst kunnen beïnvloeden.

Het historische traject van de waarde van XRP ziet er heel anders uit dan die van andere prominente cryptocurrencies. De meeste tokens beginnen met heel weinig waarde, maar crypto’s zoals Bitcoin en Ether begonnen na een jaar of twee snel gestaag te stijgen. Ripple daarentegen bleef tot 2017 bijna plat – bijna vijf jaar na de oprichting. Het bereikte een hoogste punt van $ 0,34 in mei van dat jaar, voordat het een bear run inging die het in juli zag dalen tot $ 0,16..

Tegen het einde van 2017 had XRP zich echter hersteld en in december pariteit bereikt met de Amerikaanse dollar, na nieuws dat verschillende financiële instellingen zich hadden aangemeld bij RippleNet. De prijzen bleven stijgen totdat ze in januari 2018 uiteindelijk een recordhoogte van $ 3,08 bereikten.

De recordbrekende prijsstijging was echter van korte duur en de waarde van XRP was op 4 februari 2018 gekelderd tot $ 0,66. De neerwaartse trend zette zich het hele jaar door en XRP sloot de handel in 2018 af tegen $ 0,37. Het bleef in 2019 vrij rustig voor Ripple, met prijzen die over het algemeen rond de $ 0,30 schommelden, voordat ze daalden tot onder $ 0,20 voordat het jaar voorbij was..

rimpel prijsgrafiek

Rimpel in 2020

Ondanks dat COVID-19 een beetje een anomalie is voor de financiële markten in het algemeen, zijn de prestaties van XRP gedurende de afgelopen twaalf maanden een belangrijke overweging voor onze Ripple-prijsanalyse voor 2021.

Na een ietwat matte 2019 begon XRP het jaar te handelen rond $ 0,17. Beleggers begonnen echter op te warmen voor de ‘bankiers’ cryptocurrency ’en de prijzen begonnen te sluipen, tot $ 0,30 voordat de pandemie toesloeg en de prijzen opnieuw deden stijgen. De waarde van het Ripple-token daalde toen tot $ 0,12 voordat de zaken tijdens de zomer iets verbeterden. XRP toonde enige veerkracht in de komende maanden, voordat het in november steeg naar de hoogste prijs in meer dan een jaar, op $ 0,61. Het zag er in december nog steeds veelbelovend uit voor XRP, totdat een rechtszaak tegen Ripple Labs de waarde van het token binnen enkele dagen met meer dan 50% deed crashen..

Zou u overwegen om in te investeren Ripple XRP?

SEC rechtszaak

Een van de belangrijkste factoren voor elke Ripple-prijsanalyse voor 2021 zal de gevolgen zijn van een rechterlijke beslissing op 22 december 2020. Ripple werd beschuldigd van het uitvoeren van investeringen zonder de juiste licenties door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, die oordeelde dat het XRP-token een verhandelbaar effect en dus onderworpen aan de relevante regelgeving. Ripple Labs probeerde te beargumenteren dat XRP een valuta is en niet als een investeringscontract hoeft te worden geregistreerd, maar het mocht niet baten. De waarde van XRP daalde met meer dan 30% onmiddellijk na de uitspraak en moet nog enig teken van herstel vertonen, schommelt rond de $ 0,27 op het moment van schrijven. Naar aanleiding van de SEC-uitspraak werden Ripple’s CEO Brad Garlinghouse en voormalig CEO Chris Larsen ook beschuldigd van het overtreden van de Securities Act..

Een van de advocaten van de Ripple sprak zich uit tegen de beslissing, die bredere gevolgen zou kunnen hebben voor de cryptocurrency-markt: "De SEC heeft het volledig mis met de feiten en de wet en we zijn ervan overtuigd dat we uiteindelijk zullen zegevieren voor een neutrale feitenzoeker," hij zei. Zoals het er nu uitziet, wil Ripple echter worden geschrapt van valutawissels, tenzij ze ook zijn geregistreerd als effectenbeurzen. Na de uitspraak wilde de heer Garlinghouse erop wijzen dat XRP de cryptocurrency gescheiden was van Ripple, maar dit lijkt in sommige hoeken grotendeels over het hoofd te zijn gezien..

Uiteraard kan deze uitspraak ernstige gevolgen hebben voor de prijsbeweging van XRP in 2021, vooral als internationale beurzen de cryptocurrency beginnen te schrappen. Het is daarom een ​​voortdurende factor in elke Ripple-prijsanalyse voor 2021 en alle beleggers die overwegen om XRP aan hun portefeuilles toe te voegen, wordt geadviseerd om de procedure nauwlettend in de gaten te houden..

Voorspellingen van experts voor Ripple in 2021

Een manier om een ​​Ripple-prijsanalyse voor 2021 te diversifiëren, is door onafhankelijke meningen te verzamelen over wat de toekomst kan brengen voor XRP. Met dit in gedachten, volgen de recente voorspellingen en meningen van enkele prominente stemmen uit de crypte-sfeer.

Crypto Bull

De populaire analist Crypto Bull heeft de recente juridische problemen van XRP afgewezen en was een van de weinige stemmen in de branche die zich committeerde aan een Ripple-prijsanalyse voor 2021, waarbij hij erop aandrong dat de Ripple-prijs zich al in januari 2021 zal herstellen tot ergens tussen $ 10 en $ 20, en zelfs later in het jaar $ 100 breken. Crypto Bull verklaarde de redenen achter dit optimisme en citeerde XRP-grafieken en eerdere fractals; Sociale, economische en monetaire omstandigheden; en een ongekende blootstelling van en vraag naar vaste activa. Hij beschreef het kopen van XRP tegen de prijs onmiddellijk na de recente juridische procedure als een “kans” voor slimme investeerders.

Crypto ISO

Een andere industrieanalist, bekend onder het pseudoniem Crypto ISO, heeft gesuggereerd dat hoewel de SEC-uitspraak een catastrofe zou kunnen zijn voor Ripple, de kelderende waarde ervan op het punt staat te stabiliseren. “XRP gaat waarschijnlijk omhoog. Is het verstandig om iets te kortsluiten na zo’n grote daling terwijl het nieuws al bekend is? ” hij zei. “Ik weet niet zeker wat de stierkas echt is en zou hem niet aanraken, maar ik zou ook niet proberen om veel meer te melken op een korte tijd.”

Geloofwaardige crypto

Met betrekking tot de SEC-uitspraak en wat het betekent voor Ripple, heeft de prominente handelaar en industriecommentator die bekend staat als Credible Crypto erop gewezen dat veel van de interesse in XRP van buiten de VS komt. “90% van de klanten van Ripple bevindt zich niet in de VS. Meer dan 90 procent van het XRP-handelsvolume vindt plaats op beurzen buiten de VS. XRP is GEEN beveiliging in Singapore, het VK, Zwitserland en Japan. Als u denkt dat de SEC-zaak XRP naar $ 0 stuurt, denkt u misschien niet objectief. XRP is wereldwijd, ”zei hij, effectief suggererend dat er veel hoop is voor XRP in de komende maanden en benadrukt hij een belangrijke overweging voor elke Ripple-prijsanalyse voor 2021..

Neko Z

Veel experts zijn echter uiterst voorzichtig met de toekomst van XRP en Coindust CEO en cryptocurrency-analist Neko Z heeft erop gewezen dat, hoewel een groot deel van het klantenbestand van XRP inderdaad buiten de VS ligt, het management van XRP “Amerikaanse staatsburgers zijn en dat geldt ook voor het bedrijf. ”. Ze voegde eraan toe: “Als de SEC het als een zekerheid beschouwt, zullen uitwisselingen die communiceren met Amerikaanse klanten moeten worden geschrapt. Ik zou niet zeggen dat het een 0 is, maar het is nog steeds een groot probleem. “

Frances Coppola

Een branchedeskundige die niet heeft geslagen, is econoom Frances Coppola, die regelmatig schrijft voor Forbes en de Financial Times. "Ik denk dat het het begin van het einde is," ze zei "Beleggers dumpen XRP al zo snel als ze kunnen." Aangezien mevrouw Coppola echter altijd enigszins kritisch is geweest over Ripple, kunnen haar opmerkingen in dit opzicht als enigszins bevooroordeeld worden beschouwd.

Factoren die de Ripple-prijs beïnvloeden:

factoren die de rimpelprijs beïnvloeden

Juridische factoren

Zoals we hebben besproken, kreeg Ripple tegen het einde van 2020 te maken met behoorlijk aanzienlijke juridische problemen, waarvan de volledige gevolgen wellicht nog moeten worden gerealiseerd. De SEC-uitspraak betekent dat XRP wordt geclassificeerd als een verhandelbaar effect in plaats van een valuta, wat op zijn beurt betekent dat het, in tegenstelling tot de meeste andere cryptocurrencies, niet kan worden verhandeld op beurzen die niet specifiek zijn geregistreerd als effectenbeurzen in de VS..

Hoewel dit rampzalig kan klinken, moeten beleggers niet te snel zijn om XRP af te schrijven – het token is extreem populair buiten de VS en het Ripple-betalingsnetwerk dient nog steeds zijn doel voor grote financiële instellingen. Hoewel we kunnen verwachten dat de prijs van XRP nog een tijdje laag zal blijven, geeft de lage prijs hem voldoende ruimte om te groeien.

Bitcoin

De prijzen van alle cryptocurrencies zijn op de een of andere manier gekoppeld aan Bitcoin. De oorspronkelijke cryptocurrency wordt gezien als een maatstaf voor het meten van het sentiment op de cryptomarkt in het algemeen en het is de facto rol als reservevaluta dat alles wat een significante invloed heeft op de waarde van BTC een domino-effect zal hebben op de rest van de markt. Als een aparte kwestie zullen investeerders ook in de gaten willen houden hoe Bitcoin mogelijk wordt beïnvloed door de recente SEC-uitspraak, aangezien er al geruchten de ronde doen over de vraag of andere cryptocurrencies hetzelfde lot zouden kunnen ondergaan als XRP..

Regelgeving met betrekking tot cryptocurrency

We hebben al gezien hoe veranderingen in regelgeving een enorme impact kunnen hebben op de prijs van een cryptocurrency. Het is daarom een ​​belangrijke factor voor elke Ripple-prijsanalyse voor 2021 – vooral in de nasleep van de SEC-uitspraak. Als bijvoorbeeld andere rechtsgebieden buiten de VS dit voorbeeld volgen en XRP herclassificeren, kan dit rampzalige gevolgen hebben. Gunstige wijzigingen in de regelgeving kunnen echter het tegenovergestelde effect hebben. Crypto-investeerders, ongeacht of ze ervoor kiezen om in 2021 in Ripple te investeren, zullen eventuele veranderingen nauwlettend in de gaten willen houden, met name die in de pijplijn voor de EU..

Vraag van de koper

Vraag en aanbod is alles voor investeerders. Ripple heeft een andere opzet in vergelijking met andere cryptocurrencies, in die zin dat Ripple (het bedrijf) enorme hoeveelheden XRP in bewaring houdt en maandelijks een bepaald bedrag vrijgeeft voordat het resterende bedrag wordt opgenomen. Op het moment van schrijven zijn er naar verluidt meer dan 40 miljard XRP-tokens in omloop, met een onbekend maar potentieel aanzienlijk deel "illiquide of onderhevig aan aanzienlijke verkoopbeperkingen", volgens Messari. Het is onvermijdelijk dat de vraag van kopers is afgenomen na de SEC-uitspraak, maar zoals we hebben gezien, verwachten veel experts uit de industrie dat beleggers in de nabije toekomst weer warm zullen worden voor XRP..

Klaar om in te investeren Ripple XRP?

Ripple-prijsanalyse voor 2021

Het maken van een Ripple-prijsanalyse voor 2021 is een lastige zaak, gezien de regelgevende maatregelen eind 2020. Hoewel crypto-analisten vaak vertrouwen op technische analyse om inzicht te krijgen in hoe de prijs van een token in de toekomst kan evolueren, is een substantiële juridische uitspraak zoals dat ervaren door Ripple is een ongekende gebeurtenis die begrijpelijkerwijs moeilijk is om rekening mee te houden bij het zoeken naar patronen in de hoogte- en dieptepunten van de kaartbeweging van XRP.

Als gevolg van de uitspraak waren de prijsvoorspellingen van de meeste grote platforms voor XRP in 2021 op het moment van schrijven achterhaald, omdat de crypto-industrie collectief zijn adem in houdt om te zien wat de nabije toekomst in petto heeft voor Ripple..

Moet u in 2021 in Ripple investeren??

Er zijn in feite twee denkrichtingen bij het overwegen om in 2021 in XRP te investeren. Tot 22 december zag de tweede helft van 2020 er veelbelovend uit voor Ripple en veel van dat potentieel is nog steeds aanwezig in termen van de toekomst van het netwerk. Sommige experts uit de sector zijn van mening dat de neergang niet veel meer is dan een reactie op korte termijn en dat de lage prijs van XRP het een geweldige investeringsmogelijkheid maakt met minimale kosten..

Zoals onze Ripple-prijsanalyse voor 2021 echter heeft benadrukt, kan de SEC-uitspraak ernstige gevolgen hebben voor XRP en veel prominente investeerders zijn er meer voor om uit te stellen totdat de toekomst van Ripple een beetje duidelijker is. Het zou zeker roekeloos zijn om een ​​astronomische groei van XRP in de komende 12 maanden te verwachten – wat volgens sommigen al het geval was vóór de regelgevende actie – en de meeste beleggers zullen XRP waarschijnlijk alleen benaderen als onderdeel van een gediversifieerde cryptoportefeuille..

eToro – Beste makelaar om Ripple XRP te kopen

eToro heeft zich gedurende vele jaren binnen de branche bewezen – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Ripple-prijsanalyse – Gevolgtrekking

Ripple was helemaal klaar voor een recordprijsgroei tegen het einde van 2020, nadat het de COVID-storm op bewonderenswaardige wijze had doorstaan. De SEC-uitspraak dat XRP als verhandelbare beveiliging wordt aangemerkt, kan echter alleen als een ramp voor Ripple worden gezien – zelfs door de meest fervente aanhangers van het bedrijf en zijn technologie. Het valt natuurlijk buiten het bestek van een Ripple-prijsanalyse voor 2021 om te proberen te voorspellen hoe dit de prijs van XRP op de lange termijn zou kunnen beïnvloeden, maar alle investeerders die in de altcoin geïnteresseerd zijn, moeten dit met de nodige voorzichtigheid benaderen..

Het is niet waarschijnlijk dat de prijs van XRP zich enkele maanden herstelt en zelfs dan hangt veel af van eventuele verdere ontwikkelingen met de regelgevende sancties en hoe uitwisselingen over de hele wereld reageren. Dat gezegd hebbende, Ripple en XRP hebben nog steeds veel echt potentieel en de prijs van het token heeft altijd een ander traject gevolgd dan bij de meeste andere cryptocurrencies..

Het is eerlijk om te zeggen dat onze Ripple-prijsanalyse voor 2021 op zijn zachtst gezegd ongerust is. Iedereen die geïnteresseerd is in het toevoegen van XRP aan zijn portfolio, moet begrijpen dat hij constant moet controleren welke beurzen het token uit hun lijsten verwijderen, evenals eventuele andere mogelijke wijzigingen met betrekking tot regelgeving..

Ripple-prijsanalyse 2021 – Veelgestelde vragen

Zal Ripple stijgen in 2021?

Het is veilig om te zeggen dat er gemengde meningen zijn als het gaat om het potentieel van XRP voor de komende 12 maanden. Ondanks recente juridische problemen, bleek uit onze Ripple-prijsanalyse voor 2021 dat veel experts uit de industrie nog steeds vertrouwen hebben in het potentieel van de altcoin en gezien de aanzienlijke waardedaling die XRP aan het einde van 2020 leed, is er alle kans dat het token groeit in 2021.

Hoe zal de SEC-uitspraak de waarde van Ripple beïnvloeden??

De beslissing van de SEC om XRP te classificeren als een effect in plaats van een valuta, zorgde ervoor dat de waarde van het token van de ene op de andere dag kelderde. Na de uitspraak hebben verschillende prominente, in de VS gevestigde beurzen XRP geschrapt en er wordt voorspeld dat sommige internationale platforms dit voorbeeld zullen volgen. Het is onwaarschijnlijk dat een Ripple-prijsanalyse voor 2021 die het lezen waard is, met enige zekerheid zal aangeven hoe de uitspraak de waarde van XRP op de lange termijn zal beïnvloeden, maar het is veilig om te zeggen dat de prijs waarschijnlijk enkele maanden laag zal blijven..

Wat voorspellen de experts voor Ripple in 2021?

Er zijn veel branchedeskundigen en crypto-analisten die bereid zijn XRP af te schrijven na de regelgevende actie, maar zoals uit onze Ripple-prijsanalyse voor 2021 bleek, zijn er genoeg stemmen die optimisme uiten over de ‘bankierscryptocurrency’. Crypto Bull gelooft bijvoorbeeld dat de prijs van XRP het komende jaar de $ 10 zou kunnen overschrijden.

Is Ripple het waard om in te investeren?

De SEC-uitspraak van 22 december 2020 was zeker geen welkom nieuws voor Ripple, maar er zit nog volop leven in XRP. RippleNet geniet nog steeds de voorkeur van grote financiële instellingen over de hele wereld en gezien het feit dat een groot deel van het klantenbestand van Ripple buiten de VS ligt, is het mogelijk dat XRP de storm gewoon doorstaat. Als zodanig moet het altijd in het kader staan ​​als een optie voor beleggers die hun cryptoportefeuilles willen diversifiëren.

Dit is een goed moment om in Ripple te investeren?

Hoewel onze Ripple-prijsanalyse voor 2021 misschien niet het meest optimistische beeld van de onmiddellijke toekomst van XRP heeft geschetst, moet ook worden opgemerkt dat het token in 2020 op een dieptepunt is geëindigd dat het al geruime tijd niet meer heeft gezien. Als zodanig kan het voor beleggers een goed moment zijn om XRP aan hun portefeuilles toe te voegen, omdat, ondanks dat het momenteel een hoger risico is dan andere tokens, tokens kunnen worden verworven met minimale uitgaven..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me