Ripple vs Bitcoin: welke crypto moet je kopen in 2021

XRP versus BTC: welke zou in uw portefeuille moeten staan?

Ripple en Bitcoin zitten mogelijk al in uw beleggingsportefeuille. Maar welke heeft de betere investering in 2021 en daarna?

Benieuwd naar het verschil tussen Ripple en Bitcoin? Je bent op de goede plek beland. In dit artikel, Ripple vs Bitcoin: welke crypto moet je kopen in 2021, gaan we onderscheid maken tussen deze twee populaire digitale munten.

Er worden grote dingen verwacht van de cryptomarkt in 2021, aangezien grote publieke figuren en financiële bedrijven digitale valuta blijven omarmen, en met prijsstijgingen die bijna universeel worden voorspeld voor de top tien tokens, is er nog nooit een zo aantrekkelijk moment geweest om in cryptocurrency te investeren..

Ripple vs Bitcoin – Een vergelijking tussen XRP en BTC

Iedereen die nieuw is in het beleggen in cryptovaluta, kan een beetje in de war raken over waar hij zijn geld moet stoppen, vooral gezien het enorme aantal tokens dat momenteel beschikbaar is. De meeste beleggers hoeven zich echter alleen maar bezig te houden met de allerbeste crypto’s – en twee pijlers in elke beleggingsportefeuille zijn waarschijnlijk altijd Bitcoin en / of Ripple..

Maar hoe verhouden de twee cryptocurrencies zich ten opzichte van elkaar? De meeste mensen kennen Bitcoin als marktleider, maar is het daardoor de beste cryptocurrency om in 2021 te investeren? In het volgende artikel gaan we zowel XRP als BTC nader bekijken om te zien welke het meest veelbelovende rendement biedt in het komende jaar..

Dus is Ripple een betere investering dan Bitcoin? Is het te laat om in Bitcoin te investeren? Moet u tegelijkertijd in Bitcoin en Ripple investeren??

En, misschien wel het belangrijkste, wat is het verschil tussen Bitcoin en Ripple?

Ontdek het in onze gedetailleerde Ripple vs Bitcoin-vergelijkingsgids.

Als je snel en gemakkelijk Bitcoin of Ripple wilt kopen, kijk dan eens eToro Exchange!

De kanshebbers: Ripple versus Bitcoin

Ten eerste, als je je afvraagt ​​welke crypto je in 2021 moet investeren, dan zijn zowel Ripple als Bitcoin zeker het overwegen waard. Elke munt brengt echter iets heel anders naar de tafel en elke potentiële belegger moet zich bewust zijn van de belangrijkste verschillen tussen de twee om hun verwachtingen effectief te kunnen beheren..

Bitcoin versus Ripple: wat zijn de belangrijkste verschillen tussen hen

Dit zijn de belangrijkste manieren waarop de twee activa verschillen:

Achtergrond

Bitcoin is zonder twijfel de beroemdste cryptocurrency die er bestaat – en ook veruit de grootste in termen van marktkapitalisatie. In feite was het Bitcoin die cryptocurrency en blockchain op de kaart zette toen het in 2009 werd gelanceerd. De oorsprong van BTC is enigszins mysterieus, aangezien niemand echt de ware identiteit kent van de auteur van de originele Bitcoin-whitepaper: Satoshi Nakamoto. Maar dit heeft de opkomst van ‘s werelds grootste digitale valuta zeker niet belemmerd.

Na de aanvankelijke fanfare werd het een paar jaar stil op Bitcoin, tot 2013, toen de prijs van BTC plotseling steeg en degenen die ervoor kozen om in Bitcoin te investeren, zich in een zeer benijdenswaardige positie bevonden – met een rendement van enkele honderden procenten..

De aanhoudende populariteit en positie als marktleider betekent dat de meeste beleggers Bitcoin in 2021 willen kopen en het zijn vaak de eerste crypto-investeerders die ervoor kiezen om hun geld in te steken – en met goede reden.

Lees meer: ​​wat is Bitcoin? Een beginnershandleiding

Rimpeling is een heel ander beest dan Bitcoin. In feite is Ripple eigenlijk de naam van het moederbedrijf achter XRP, in plaats van de naam van het token zelf, hoewel de twee vaak door elkaar worden gebruikt. Er is ook enige controverse over de vraag of XRP echt gedecentraliseerd is of niet. Hoewel de oprichters van het protocol volhouden dat dit het geval is, leidt uiteindelijk Ripple Labs Inc de show, waarvan de cryptocommunity beweert dat het niet intuïtief is voor echte decentralisatie..

Een ander belangrijk ding om op te letten is dat het primaire doel van XRP verschilt van dat van Bitcoin. Ripple is ontwikkeld met het oog op banken en grotere instellingen. Het idee was om een ​​systeem te presenteren dat bestaande grensoverschrijdende betalingsoplossingen zou vervangen, zoals de huidige industriestandaard SWIFT. Dit betekent natuurlijk dat het prijspotentieel van de XRP intrinsiek verbonden is met de acceptatie ervan door grote financiële instellingen.

Iedereen die in 2021 Ripple wil kopen, moet zich ook bewust zijn van de SEC-rechtszaak die het bedrijf eind 2020 trof, waarin de Amerikaanse regelgevende instantie oordeelde dat XRP moet worden verhandeld als een activum in plaats van als een valuta – een beslissing die de XRP-prijzen trof. in grote mate. Dit betekent echter zeker niet dat het geen goed idee is om in Ripple te investeren, vooral omdat de prijzen momenteel aan de lage kant zijn.

Transacties en snelheid

Een belangrijk onderscheid tussen cryptocurrencies is vaak gekoppeld aan hoe hun onderliggende blockchain omgaat met transacties. Hoewel u de fijnere technische details niet per se hoeft te begrijpen, moet iedereen die in Bitcoin wil investeren zich op zijn minst bewust zijn van de basisprincipes.

Bitcoin gebruikt iets dat het proof-of-work-protocol wordt genoemd, waarin mijnwerkers worden gebruikt om transacties in blokken te verifiëren. De mijnbouw wordt uitgevoerd door krachtige computers op het netwerk van Bitcoin die complexe vergelijkingen oplossen. Daarbij worden ze beloond met nieuwe BTC en wordt het bitcoin-betalingsnetwerk betrouwbaar en veilig gemaakt door transactie-informatie te verifiëren. Meer info vind je in onze uitleg over cryptomining.

Het duurt ongeveer tien minuten voordat een nieuw blok is gemaakt en geverifieerd op het Bitcoin-netwerk. Om dit in reële termen uit te drukken, komt dit neer op ongeveer 5 individuele transacties per seconde, wat misschien indrukwekkend klinkt, maar dit is vergelijkbaar met de 1.700 per seconde van Visa. In feite werd de transactieratio van Bitcoin al lang gezien als de grootste zwakte en verschillende altcoins ontstonden specifiek om dit probleem aan te pakken..

Rimpeling valideert transacties op een andere manier dan het Bitcoin-netwerk. In plaats van te minen, gebruikt Ripple een consensusgrootboek en een reeks goedgekeurde netwerkservers om transacties te valideren. Dit maakt XRP-transacties aanzienlijk sneller en minder arbeidsintensief dan die van Bitcoin.

In reële termen kan XRP effectief 1.500 transacties per seconde leveren. Transactiekosten zijn ook aanzienlijk lager op het Ripple-netwerk, wat enigszins essentieel is als XRP banken gaat aanspreken.

Naast een efficiënter transactieprotocol kan de Ripple-blockchain ook een aantal verschillende activa aan, iets waar Bitcoin niet aan kan tippen. In feite zijn het het nut en het potentieel van het systeem die het de moeite waard maken om in Ripple te investeren. Hoewel het misschien een aantal belangrijke basisprincipes van een traditionele cryptocurrency mist, moeten potentiële investeerders in gedachten houden dat het een duidelijk andere doelstelling heeft dan de meeste.

Vraag en aanbod

Iedereen die iets weet van handelen en beleggen, weet dat het allemaal om vraag en aanbod gaat – en dat is waar, of u nu wilt investeren in Bitcoin, goud of een ander activum. Als u serieus van plan bent om in 2021 Bitcoin te kopen, vraagt ​​u zich misschien al af hoe BTC enige echte waarde kan hebben, als munten eenvoudig op het netwerk kunnen worden gegenereerd..

Het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig. Het aanbod van Bitcoin is beperkt tot 21 miljoen BTC. Daarnaast heeft Bitcoin-mijnbouw een ingebouwd deflatoir leveringsmechanisme, beter bekend als halvering. Halvering, zoals de naam al doet vermoeden, vermindert de BTC-beloning die mijnwerkers ontvangen met de helft en beperkt dus het totale aanbod dat vrijkomt in het Bitcoin-ecosysteem.

Als een aandachtspunt als het gaat om de vraagzijde van de dingen, heeft online betalingsgigant PayPal onlangs ondersteuning voor Bitcoin toegevoegd, waardoor de wereld van cryptocurrency is geopend voor zijn ongeveer 330 miljoen gebruikers. Het is denkbaar dat als deze gebruikers er allemaal voor zouden kiezen om Bitcoin in 2021 te kopen, er niet genoeg BTC zou zijn om rond te gaan.

Net als bij Bitcoin, zal iedereen die in Ripple wil investeren, meer willen weten over het stock-flow-model. Nogmaals, de dingen zijn heel anders tussen de twee cryptocurrencies. Een aanzienlijk deel van XRP wordt in bewaring gehouden door Ripple Labs. Het bedrijf geeft vervolgens elke maand tot 1 miljard tokens vrij (van een geschat totaal aanbod van 100 miljard) om zakelijke activiteiten op het netwerk te ondersteunen. Alle ongebruikte fiches worden vervolgens terug in de escrow geplaatst.

De maandelijkse release van XRP wordt gefaciliteerd via een slim contract op het netwerk, het protocol zorgt ervoor dat er geen mogelijkheid van misbruik is door een overaanbod aan XRP-tokens in het netwerk, en zelfs onder dit systeem zal het vele jaren duren voordat alles de munten zijn in omloop. De aanpak heeft echter veel kritiek gekregen van de cryptogemeenschap, vooral omdat het bedrijf achter XRP zo’n groot deel van de valuta in handen heeft..

Nogmaals, iedereen die in Ripple wil investeren, moet de intentie achter XRP in gedachten houden. Het primaire gebruik van de altcoin is om te fungeren als een basisvaluta voor de overdracht van andere activa, in plaats van een direct peer-to-peer betalingssysteem. Als zodanig past het nooit in het gebruikelijke stock-to-flow-model en zal het dat waarschijnlijk ook nooit doen.

XRP versus BTC: wat is de betere investering?

Kijken naar een paar technische aspecten van elke cryptocurrency is altijd aan te raden en kan vaak enig licht werpen op welke marktkrachten waarschijnlijk de grootste impact hebben op een bepaald token, maar ze vertellen ons slechts een deel van het verhaal. Uiteindelijk zijn er tal van innovatieve cryptocurrencies op de markt die geen significante vooruitgang hebben geboekt als investeringsvehikels.

Bij de afweging om te investeren in Bitcoin of te investeren in Ripple, is de beste manier om een ​​nauwkeurige voorspelling op te bouwen, door verschillende factoren in overweging te nemen. Ten eerste is een blik op eerdere prijsbewegingen essentieel bij het maken van een toekomstige analyse. Natuurlijk hebben veel toonaangevende platforms al hun eigen technische analyse uitgevoerd, die we hieronder zullen bespreken.

Het is ook de moeite waard om te luisteren naar experts uit de financiële sector en vooraanstaande investeerders. Wanneer grote spelers besluiten om in 2021 in Bitcoin te investeren of Ripple te kopen, is dit altijd een goede indicator en kan het in sommige gevallen op zichzelf al voldoende zijn om de prijzen op te drijven..

Ripple versus Bitcoin – belangrijkste verschillen

Bitcoin vs Ripple: prijsgeschiedenis

De enige concrete informatie die we hebben met betrekking tot het analyseren van prijsbewegingen is de geschiedenis van een token – al het andere is slechts een vermoeden. Voordat u een investering doet, moet u rekening houden met de eerdere prijsbeweging van elk token.

BTC

De prijsgeschiedenis van Bitcoin is ronduit wonderbaarlijk geweest. Vanaf het begin handelend tegen een paar cent, was er een gestage stroom van vooruitstrevende insiders uit de industrie die in Bitcoin wilden investeren. BTC bereikte in 2011 pariteit met de Amerikaanse dollar en is sindsdien stratosferisch gegroeid. Tussen 2011 en 2013 klom de prijs van Bitcoin zo hoog als $ 1.242, wat onvermijdelijk leidde tot een toename van reguliere handelaren die in Bitcoin wilden investeren..

De prijs van BTC bereikte in 2017 een record van $ 19.783,06, tegen die tijd waren cryptocurrencies zelden uit het nieuws. Het was ook rond deze tijd dat grotere instellingen in Bitcoin begonnen te investeren en cryptocurrency begon te verschijnen in de portefeuilles van zelfs de meest conservatieve investeerders..

Het was echter niet allemaal eenvoudig: de prijs van Bitcoin is verschillende keren gedaald, waaronder een daling van 80% in 2018. Als zodanig moet iedereen die Bitcoin in 2021 wil kopen zich ervan bewust zijn dat er nog steeds een realistische kans is dat de waarde van BTC zou kunnen vallen.

XRP

XRP heeft niet dezelfde indrukwekkende prijsgroei gehad die BTC heeft doorgemaakt. Na de eerste lancering in 2012, was er tot 2017, toen het de gelijkheid bereikte met de Amerikaanse dollar, zeer weinig zin om in Ripple te investeren. De groei werd over het algemeen aangedreven door nieuws dat reguliere financiële instellingen zich hebben aangemeld bij RippleNet, wat er onvermijdelijk toe leidde dat meer detailhandelaren in Ripple wilden investeren..

De prijzen bleven stijgen totdat ze in januari 2018 uiteindelijk een recordhoogte van $ 3,08 bereikten. In deze fase waren veel reguliere financiële analisten meer geneigd om in Ripple te investeren en zag het er goed uit voor de altcoin. De prijzen zijn sindsdien echter aanzienlijk gedaald en de SEC-uitspraak in 2020 duwde XRP naar een dieptepunt van ongeveer $ 0,25.

Bitcoin versus Ripple: toekomstige voorspellingen

Dus wat kunnen de eerdere prijsbewegingen van een cryptocurrency ons vertellen over de toekomst? Of u nu kiest om te investeren in Bitcoin of te investeren in Ripple, technische analyse van eerdere prijstrajecten is een van de beste tools die we hebben om toekomstige bewegingen te voorspellen..

BTC

Voorspellingen voor BTC in 2021 zijn over het algemeen positief. TradingBeasts heeft een zeer geloofwaardig traject afgelegd en voorspelt dat de prijzen gestaag zullen stijgen naarmate meer instellingen in Bitcoin in de komende maanden investeren. Op het moment van schrijven is BTC gestegen tot meer dan $ 43.000 en TradingBeasts gelooft dat het de groei gedurende het grootste deel van 2021 zal behouden, en voorspelt een gemiddelde van $ 67.000 voordat het jaar voorbij is..

Elders is The Economy Forecast Agency optimistischer, omdat het een aanzienlijke groei voor BTC in 2021 heeft voorspeld. In feite voorspellen ze een langdurige bull run gedurende het hele jaar, waarbij BTC tegen december 2021 met ongeveer 375% zal groeien..

Ten slotte is DigitalCoinPrice ook overweldigend optimistisch over Bitcoin. De technische analyse van het platform suggereert dat BTC zijn groei in 2021 zal voortzetten en in 2021 een potentieel hoogtepunt van $ 96.768,26 zal bereiken..

Uiteraard suggereert deze consensus onder grote analisten dat het verstandig zou kunnen zijn om Bitcoin in 2021 te kopen. Beleggers moeten echter rekening houden met de aanzienlijke verschillen tussen de voorspellingen en hun verwachtingen dienovereenkomstig beheren..

XRP

Voorspellingen zijn iets minder uniform als het gaat om XRP. TradingBeasts heeft de altcoin op een redelijk vlak traject in 2021 en stijgt gestaag maar onopvallend van een gemiddelde prijs van $ 0,53 in maart tot ongeveer $ 0,55 in december 2021.

Ergens anders, Portemonnee Investeerder is genereuzer met zijn Ripple-voorspelling voor 2021. Het platform ziet XRP twee keer in het jaar een piek bereiken, rond de $ 0,63 in juni, voordat hij iets daalt, en aan het einde van het jaar stijgt naar $ 0,82 in december. 2021

Ten slotte, voorspellingen van DigitalCoinPrice ergens tussenin liggen. De technische analyse toont aan dat XRP gedurende het grootste deel van 2021 tussen $ 0,60 en $ 0,70 zal stuiteren, voordat een bull in november en december de altcoin het jaar laat eindigen op $ 0,74..

Het traject van XRP is misschien niet zo indrukwekkend als dat van Bitcoin, maar weinig mensen zouden anders verwachten. In dit stadium zou iedereen die van plan is om Ripple in 2021 te kopen, dit moeten doen als onderdeel van een bredere crypto-investeringsstrategie.

Bitcoin versus Ripple: wat de experts zeggen

Het laatste deel van onze XRP versus BTC-vergelijking is een blik op wat experts over elk token zeggen. Vaak is dit een goede indicator van het marktsentiment en als een grote belegger plotseling besluit om in Ripple te investeren of Bitcoin te kopen in 2021, dan kun je er niet alleen van uitgaan dat het gebaseerd is op een grondige marktanalyse, maar ook de interesse van significante cijfers en instellingen kan soms is alles wat nodig is om een ​​bullmarkt op gang te brengen.

Er zijn weinig betere voorbeelden hiervan dan de overname van $ 1,5 miljard Bitcoin door Tesla in februari 2021. Door het nieuws steeg de prijs van Bitcoin met 17% naar $ 45.220, een recordhoogte. Daarnaast dragen de meningen van figuren uit de tech-industrie zoals Elon Musk zoveel gravitas in zich dat alleen zij de prijzen kunnen opdrijven, zoals we ook zagen met zijn Dogecoin-tweet, ook in februari..

Natuurlijk zijn er genoeg stemmen uit de industrie die mensen adviseren om Bitcoin in 2021 te kopen, waarbij sleutelfiguren als Mike Novogratz en Tom Fitzpatrick van Citibank een enorme groei voor BTC in de komende maanden voorspellen. Er zijn ook verschillende andere prominente experts uit de industrie die hun intentie hebben om in Bitcoin te investeren, waaronder Ric Edelman, oprichter van Edelman Financial Engines, die van mening is dat 1% van een investeringsportefeuille moet worden gereserveerd om in Bitcoin te investeren..

Dit is allemaal een goed voorteken voor BTC, maar adviseert iemand mensen om Ripple in 2021 te kopen? Hier zijn er maar weinig meningen, om nog maar te zwijgen van veel meer verdeeldheid. Er zijn echter behoorlijk grote namen die XRP steunen – niet in de laatste plaats veel vooraanstaande financiële instellingen, zoals JP Morgan, Banco Santander en de Bank of America. Steunend op dergelijke zwaargewichten in het bankwezen suggereert zeker dat het toch verstandig zou kunnen zijn om in Ripple te investeren.

XRP heeft echter veel tegenstanders gehad – vooral sinds de SEC-uitspraak in 2020. Hackernoon-columnist Xenofon gelooft bijvoorbeeld dat er weinig kans is op significante groei voor XRP in 2021, terwijl econoom Frances Coppola, die schrijft voor Forbes en de Financial Times gelooft dat het feest voorbij is voor XRP en degenen die er aanvankelijk voor kozen om in Ripple te investeren, proberen nu hun bezit te ontslaan.

Ripple versus Bitcoin: conclusie

Ripple is dus een betere investering dan Bitcoin?

Het is inmiddels waarschijnlijk vrij duidelijk geworden dat vragen om in 2021 in Bitcoin te investeren of Ripple te kopen enigszins contra-intuïtief is. De twee cryptocurrencies vertegenwoordigen dramatisch verschillende investeringsmogelijkheden en als zodanig valt er niet veel te winnen bij een directe vergelijking.

In de onvoorspelbare wereld van cryptocurrencies en blockchain zouden Bitcoin en Ripple elkaar eigenlijk goed aanvullen als onderdeel van een gediversifieerde portefeuille. Als u ervoor kiest om Bitcoin in 2021 te kopen, kunt u gerust zeggen dat u op zijn minst enige groei kunt verwachten. Houd er echter rekening mee dat u met minimale kosten veel meer tokens kunt verwerven als u ervoor kiest om in Ripple te investeren..

BTC is ongeveer net zo stabiel als cryptocurrency wordt, dus als u slechts in één token investeert, is dit waarschijnlijk uw beste gok. Degenen die bereid zijn meer risico te nemen, willen misschien toch de optie overwegen om Ripple in 2021 te kopen, omdat het zeker veel groeipotentieel heeft en de prijs nog steeds gematigd is door de SEC-uitspraak.

Welk token u ook kiest, onthoud altijd dat de cryptomarkten notoir volatiel zijn en niets is gegarandeerd. Hoewel positieve opmerkingen van leiders zoals Elon Musk de waarde van een munt van de ene op de andere dag kunnen verhogen, is het vermeldenswaard dat het omgekeerde ook waar is..

Uiteindelijk komt de uiteindelijke beslissing aan jou. Wat voor soort investeerder wilt u zijn? Welke technologie boeit je meer? En dat is momenteel het meest ondergewaardeerd?

Zoek het antwoord op die vraag, je zult zeker weten of Ripple een betere investering is dan Bitcoin!

Nu kent u de cruciale verschillen tussen Ripple en Bitcoin. Als u zich geïnspireerd voelt om te kopen Bitcoin of Rimpeling, of dit artikel heeft wat extra inzicht gegeven in uw bestaande beleggingskennis, u zult wellicht blij zijn te weten dat eToro de mogelijkheid biedt om Crypto-activa te kopen en CFD’s te verhandelen op maximaal 90+ cryptocurrencies.

eToro – Het beste cryptocurrency-platform

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

XRP Vs BTC – Veelgestelde vragen

Is het een goed idee om in Bitcoin te investeren??

De cryptocurrency-markt is notoir moeilijk nauwkeurig te voorspellen, maar het is veilig om te zeggen dat er grote dingen worden verwacht in de komende maanden en veel vooraanstaande industrieanalisten adviseren mensen om in 2021 te investeren in Bitcoin. Onthoud echter altijd dat voorspellingen geenszins gegarandeerd zijn. – u mag nooit geld investeren dat u niet kunt missen.

Waar kan ik Bitcoin kopen in 2021?

Als u in 2021 Bitcoin wilt kopen, moet u een gerenommeerde makelaar vinden en een handelsaccount openen. We raden meestal aan eToro voor beginnende investeerders, omdat het een volledig scala aan diensten biedt, evenals tal van educatieve bronnen en handleidingen om aan de slag te gaan.

Moet ik investeren in Ripple?

Er wordt veel gespeculeerd over de vraag of het een goed idee is om Ripple in 2021 te kopen na de SEC-uitspraak die XRP eind 2020 trof. Veel experts zijn echter van mening dat het token nog steeds een enorm potentieel heeft en dat er al een toename van degenen die ervoor kiezen om in de eerste maanden van 2021 te beleggen. Over het algemeen zou u Ripple in 2021 alleen moeten kopen als het deel uitmaakt van een gediversifieerde beleggingsstrategie.

In welke crypto moet ik investeren in 2021?

Om te kiezen in welke crypto in 2021 te investeren, moet zorgvuldig worden onderzocht. Hoewel de meeste analisten beleggers adviseren om in 2021 Bitcoin te kopen, wil iedereen die wil vertakken misschien ook investeren in bijvoorbeeld Ripple, Dogecoin of Litecoin. Onze gids over waar u in 2021 kunt investeren, zou u moeten helpen bij het samenstellen van een shortlist met potentiële tokens.

Bitcoin Vs. Andere cryptocurrencies

  • Bitcoin versus Ethereum
  • Bitcoin versus Bitcoin Cash
  • Bitcoin versus Cardano
  • Bitcoin versus Dogecoin
  • Bitcoin versus Binance Coin
  • Top 10 belangrijkste cryptocurrencies anders dan Bitcoin

Ripple versus Bitcoin – Infographic

Vond je ons artikel leuk Ripple vs Bitcoin: welke crypto moet je kopen in 2021? Deel het dan met iedereen die het misschien nuttig vindt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me