Voors en tegens van beleggen in Litecoin, wordt het een miljonair maker?

Voors en tegens van beleggen in Litecoin, is het goed om in LTC te beleggen?

Lees meer over de voor- en nadelen van beleggen in Litecoin, zodat u weet of het een goed idee is om in Litecoin te beleggen.

Litecoin is misschien het ontbrekende stuk in uw portefeuille. Dit is waarom u zou kunnen overwegen om in LTC te investeren, de voor- en nadelen en waar u precies op moet letten.

Als u Litecoin LTC snel en gemakkelijk wilt kopen, met 0% commissie, check out eToro Exchange!

Wat zijn de voor- en nadelen van beleggen in Litecoin (LTC)? Kunnen de voordelen van beleggen in Litecoin opwegen tegen de mogelijke nadelen? Wordt LTC miljonair? Lees verder om erachter te komen of Litecoin een waardige investering is.

Wat is Litecoin?

Voordat we de voor- en nadelen van beleggen in Litecoin onderzoeken, proberen we eerst de aard van Litecoin te begrijpen. Dus, wat is Litecoin?

Litecoin is een van de meest populaire altcoins in termen van marktkapitalisatie en een van de meest prominente vorken van Bitcoin, vaak aangeduid als het zilver voor het goud van Bitcoin.

Voor degenen die nieuw zijn in de cryptocurrency-sector en blockchain-technologie, moeten we vermelden dat hard forks verwijzen naar fundamentele wijzigingen in het protocol van een netwerk.

Litecoin is ook een van de oudste cryptocurrencies, gelanceerd slechts twee jaar na Bitcoin door voormalig Google-medewerker Charlie Lee. Om preciezer te zijn, Litecoin is in 2011 gemaakt om te dienen als een lichtere versie van Bitcoin.

Sterker nog: “Litecoin is een peer-to-peer internetvaluta die onmiddellijke, bijna nulkostenbetalingen aan iedereen ter wereld mogelijk maakt. Litecoin is een open-source, wereldwijd betalingsnetwerk dat volledig gedecentraliseerd is zonder enige centrale autoriteit. Wiskunde stelt het netwerk veilig en stelt individuen in staat hun eigen financiën te beheersen. Litecoin biedt snellere transactiebevestigingstijden en verbeterde opslagefficiëntie dan de toonaangevende op wiskunde gebaseerde valuta. Met aanzienlijke industriële ondersteuning, handelsvolume en liquiditeit is Litecoin een bewezen handelsmedium dat complementair is aan Bitcoin. “

Goed, met een vier keer hogere aanvoer en vier keer snellere doorlooptijden, Litecoin is ongetwijfeld een aantrekkelijk alternatief voor Bitcoin en een gouden kans voor investeerders.

Merk op dat LTC het tickersymbool van Litecoin is.

litecoin prijsgrafiek

Hoewel Bitcoin nog steeds de meest prominente cryptovaluta is in termen van acceptatie en marktkapitalisatie, is Litecoin een voorkeurskeuze voor veel slimme beleggers. Eigenlijk, met een marktkapitalisatie van $ 5.788.862.331 heeft LTC zijn plek op de cryptomarkt verstevigd.

Geloof het of niet, volgens gegevens zijn er meer dan 283 Litecoin-adressen met elk meer dan $ 1 miljoen LTC, wat aantoont dat veel grote investeerders zich tot LTC-investeringen wenden..

Blijf lezen om meer te weten te komen over de voordelen van beleggen in Litecoin!

Zou u overwegen om in te investeren Litecoin?

Voordelen van beleggen in Litecoin

voordelen van rimpel

Wat zijn de voordelen van beleggen in Litecoin?

Met lage bloktijden, verbeterde grafische gebruikersinterface (GUI) en indrukwekkend handelspotentieel, behoort Litecoin niet voor niets tot de top 10 van crypto’s (momenteel 5e gerangschikt in termen van marktkapitalisatie).

Dat klopt! Er zijn veel redenen om in Litecoin te investeren, dus laten we eens kijken naar de factoren die LTC een concurrentievoordeel geven in de cryptocurrency-sector. Hier volgt een korte blik op de voordelen van beleggen in Litecoin.

✅ Litecoin is een open-source netwerk:

Een van de belangrijkste voordelen van beleggen in Litecoin is het feit dat Litecoin is een open-source systeem, wat betekent dat wijzigingen in het protocol eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd. Houd er rekening mee dat wijzigingen meestal worden geïmplementeerd om in te spelen op de cryptomarkt en zijn behoeften. Omdat het een open-source systeem is, biedt Litecoin ook flexibiliteit om technische innovaties te implementeren, zoals SegWit en het Lightning Network-protocol om transacties sneller en handiger te maken..

✅ Litecoin is gedecentraliseerd:

Net als andere cryptocurrencies is Litecoin een peer-to-peer-netwerk en een gedecentraliseerd alternatief voor fiatgeld, wat betekent dat gebruikers niet afhankelijk zijn van derden, centrale banken of autoriteiten. Knooppunten zijn verspreid over de hele wereld en het netwerk staat open voor mensen uit alle lagen van de bevolking. Als gevolg, ikintermediaire vergoedingen worden geëlimineerd en het risico op prijsmanipulatie wordt verminderd.

✅ Litecoin is snel:

Misschien wel een van de belangrijkste voordelen van beleggen in Litecoin is de snelheid. Vergeleken met Bitcoin is Litecoin vier keer sneller. Litecoin verwerkt transacties binnen 2,5 minuten, terwijl het bij Bitcoin tot 10 minuten duurt om betalingen te verwerken. Sommigen beweren dat snellere verwerkingstijden ook betekenen dat het risico op mogelijke aanvallen lager is – simpelweg omdat hackers minder tijd zouden hebben om aanvallen met dubbele uitgaven te proberen.

✅ Litecoin is schaalbaar:

Een ander groot voordeel van Litecoin is de schaalbaarheid. Litecoin kan 56 transacties per seconde verwerken. Ter vergelijking: Bitcoin kan 7 transacties per seconde verwerken, terwijl Ethereum momenteel 15 transacties per seconde kan verwerken.

✅ Lage transactiekosten:

Litecoin heeft relatief lage transactiekosten, vooral in vergelijking met andere cryptocurrencies of traditionele betalingssystemen. Dit is een belangrijke factor die de acceptatie van LTC breder en soepeler kan maken.

✅ Litecoin verbetert regelmatig sinds de lancering:

Zoals hierboven vermeld, is Litecoin een flexibel netwerk dat tal van verbeteringen heeft omarmd, zoals SegWit en het Lightning Network-protocol om transacties sneller en gemakkelijker te maken. Interessant is dat de maker van Litecoin Lee ooit zei: “ Stel je voor dat het twee snelwegen zijn: vandaag zit Bitcoin vol met auto’s en Litecoin is leeg. Zelfs als de Bitcoin vol zit, komen de auto’s vandaag niet naar de Litecoin-snelweg omdat deze niet verbonden is en het onhandig is (gecentraliseerde uitwisselingen en langzame on-chain transfers) om over te steken. Lightning Network gaat bruggen bouwen over de snelwegen. Maar een bijkomend voordeel is dat deze bruiden beide snelwegen met elkaar zullen verbinden. Misschien zijn de bruggen op Bitcoin voldoende zodat auto’s op de Bitcoin-snelweg blijven. Ik wed dat het gemak en de goedkopere tol op de Litecoin-snelweg auto’s zal overtuigen om over te steken en Litecoin te gebruiken. Maar we weten het pas als beide zijn gebouwd. “

✅ Litecoin heeft een bovengrens van het totale aantal munten:

Litecoin heeft een bovengrens van 84 miljoen munten, die vier keer groter is dan Bitcoin. Dit betekent dat het risico op inflatie wordt geëlimineerd, terwijl investeerders voldoende hebben om in te investeren.

✅ Eenvoudig mijnbouwproces:

Net als Bitcoin gebruikt Litecoin een proof-of-work-algoritme; Het algoritme van Litecoin staat bekend als scrypt. In vergelijking met Bitcoin echter, Het mijnbouwalgoritme van Litecoin maakt mijnbouw energiezuiniger en toegankelijk voor mijnwerkers, wat ook een grote pro is op milieugebied.

✅ Litecoin heeft een betrouwbaar ontwikkelteam:

Omdat Litecoin is gemaakt door een voormalige Google-medewerker, geeft dat een gevoel van betrouwbaarheid. En zoals hierboven vermeld, ontwikkelen Charlie Lee en zijn team regelmatig LTC, inclusief portefeuilleverbeteringen, vertrouwelijke transacties en partnerschappen. Om een ​​voorbeeld te geven: Alba is een van de bedrijven die Litecoin willen gebruiken voor zijn slimme contracten. Zoals het bedrijf aankondigde: “We gingen met Litecoin als de tweede activaklasse, na bitcoin, voor onze slimme contractbeleggingsoplossing om 3 primaire redenen: 1. Toewijding aan Bitcoin-compatibiliteit: kernroadmap, p2sh-ondersteuning, bliksemondersteuning, enz.; 2. Iets betere schaalbaarheid dan bitcoin op korte termijn (blokgrootte en bloktijden); 3. Mijnbouwvergoedingen die in de eerste plaats een functie zijn van nummer 2, hoewel dit meer een voordeel op korte termijn is, aangezien mijnvergoedingen waarschijnlijk omhoogschieten als we hoe dan ook succesvol zijn. “

✅ Litecoin is gemakkelijk te verhandelen:

We moeten opmerken dat het gemakkelijk is om LTC te verhandelen. Veel beurzen ondersteunen Litecoin, waarbij eToro een van de meest betrouwbare platforms is waarmee beleggers LTC kunnen kopen en CFD’s van meer dan 90 cryptoparen kunnen verhandelen. Alle hardware wallets ondersteunen ook Litecoin en er zijn atomaire swaps tussen LTC / BTC. Bovendien is LTC, vanwege de lagere prijs in vergelijking met andere topmunten – met bijna nul transactiekosten en lagere volatiliteitsniveaus – een aantrekkelijke optie voor beginners die willen investeren in de cryptocurrency-sector..

Mis niet: Welke top 10 cryptocurrencies zullen exploderen in 2021?

Nadelen van investeren in Litecoin

nadelen van rimpel

Ondanks zijn voordelen heeft beleggen in Litecoin enkele nadelen. Beleggers moeten bekend zijn met de nadelen van beleggen in Litecoin om een ​​weloverwogen beslissing te nemen en voor zichzelf te beslissen of het een goed idee is om in LTC te beleggen.

Dus hier is wat u moet weten over de risico’s van beleggen in Litecoin.

❌ Litecoin heeft enkele merkproblemen:

Omdat het een afsplitsing van Bitcoin is, denken veel mensen dat Litecoin hetzelfde is als Bitcoin, wat een van de grootste nadelen is van investeren in LTC. Bovendien, hoewel Litecoin een revolutie teweegbracht in de crypto-sector door Bitcoin te verbeteren, neemt het unieke karakter ervan een beetje af. Om een ​​voorbeeld te geven, Bitcoin heeft ook het SegWit-protocol omarmd en de vooruitgang en het prestige van Litecoin weggenomen.

❌ Litecoin heeft zijn geloofwaardigheid in de loop van de tijd verloren:

Hoewel Litecoin een betrouwbaar ontwikkelteam heeft, heeft LTC een deel van zijn geloofwaardigheid verloren. Om preciezer te zijn, Charlie Lee verkocht zijn belangen in 2017 in de buurt van het hoogste punt ooit van Litecoin, waardoor mensen zijn geloof in de munt in twijfel trokken. Bovendien veroorzaakte de intrekking van de ter ziele gegane Litepay-dienst ook controversiële reacties onder cryptoliefhebbers. Hier moeten we opmerken dat hoewel de eerste aankondiging van de Litepay-service een stijging van de prijs van LTC veroorzaakte, de LTC-team kondigde aan: “We zijn enorm ontmoedigd dat deze saga op deze manier is geëindigd en we verontschuldigen ons dat we niet genoeg due diligence hebben gedaan om sommige van deze problemen eerder aan het licht te brengen. We werken momenteel hard om onze due diligence-praktijken aan te scherpen en ervoor te zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt. “

❌ Litecoin is een van de meest populaire munten op het Dark Web:

EEN studie gepubliceerd in 2018 aangekondigd dat Litecoin dat is de op een na meest gebruikte op het Dark Web, met 30% van de ondergrondse verkopers die Litecoin accepteren. Dit kan een groot nadeel zijn voor grote investeerders en gewone gebruikers, vooral omdat de zijderoute het imago van cryptocurrency vertroebelde..

Is Litecoin een goede investering??

investeren in litecoin

Voordat u in LTC belegt, moet u niet vergeten dat het allemaal neerkomt op de risico-rendementsfactor. Dus, wetende wat de voor- en nadelen zijn van beleggen in Litecoin, is het tijd om een ​​andere vraag te beantwoorden: ‘Wegen potentiële beloningen op tegen risico’s?’

Litecoin heeft zeker enkele risicofactoren; Charlie Lee heeft zijn belangen in 2017 verkocht, veel mensen associëren LTC nog steeds met BTC, en Litecoin raakt steeds meer achterhaald in termen van technologie in vergelijking met Ethereum en andere blockchain-projecten.

Tegelijkertijd, Litecoin is een van de oudste cryptocurrencies die keer op keer heeft bewezen dat het een van de meest gewilde activa is onder crypto-investeerders – een actief dat op de 5e plaats staat in termen van marktkapitalisatie.

Plus, de huidige prijs van LTC fungeert als een lage toetredingsdrempel voor crypto-nieuwkomers en ook als een geweldige manier om iemands portfolio te diversifiëren, wat de acceptatie ervan wereldwijd kan vergemakkelijken.

Dus als u bereid bent om tijd en energie te investeren en uw eigen onderzoek te doen, kan Litecoin-beleggen ook echt voor u werken..

Onthoud gewoon een belangrijke handelsregel: men mag nooit meer investeren dan men zich kan veroorloven te verliezen. Investeer altijd in risicobeheer en luister naar de grote vissen die suggereren dat u niet meer dan 1% van uw account op een enkele transactie riskeert.

Simpel gezegd, Litecoin is een belegging met een laag risico en veel potentiële voordelen. Het is iets dat u zeker wat onderzoek moet doen voordat u overweegt om LTC aan uw portfolio toe te voegen.

Zal Litecoin een miljonairmaker zijn?

Ja, Litecoin kan een miljonairmaker zijn. In zekere zin is Litecoin al een miljonairmaker – LTC heeft een marktkapitalisatie van $ 5.788.862.331 op 2 december 2020.

De waarde van LTC – handelend op $ 87,71 – zal waarschijnlijk verder toenemen, zoals gewoonlijk, crypto-schaarste bevordert de prijsgroei. Laten we niet vergeten dat Litecoin een beperkte voorraad heeft van 84 munten.

Gezien de voordelen ten opzichte van andere cryptocurrencies, zijn experts van mening dat Litecoin er is om te blijven. Volgens DigitalCoinPrice zou de prijs van Litecoin in 2021 en 2022 een bullish trend kunnen blijven genieten, met prijzen die boven de $ 80 blijven..

Natuurlijk, prijsvoorspellingen blijven speculatief, afhankelijk van verschillende factoren, zoals vraag- en aanbodprincipes, technologische vooruitgang in de crypto-ruimte en marktsentiment. Houd er rekening mee dat Litecoin LTC en elke andere cryptovaluta enig risico inhouden!

eToro – Koop LTC met 0% commissie

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Belangrijkste punten

  • Litecoin is een van de meest populaire forks van Bitcoin die in 2011 is gemaakt – slechts twee jaar na de lancering van BTC.
  • Litecoin heeft tal van voordelen ten opzichte van Bitcoin en andere cryptocurrencies, inclusief betere schaalbaarheid, snelle verwerkingstijden, een nieuw mijnalgoritme en lage transactiekosten.
  • Investeren in LTC heeft echter verschillende nadelen, zoals merkproblemen en veel gebruik op het Dark Web.
  • Veel experts zijn van mening dat Litecoin – ‘het zilver voor het goud van Bitcoin’ – een mooie toekomst zal hebben en in de komende jaren een duizelingwekkende prijs van $ 10.000 kan bereiken..

Als u besluit om in LTC te investeren, vergeet dan niet dat beleggen in cryptovaluta riskant kan zijn, dus analyseer het risico-opbrengstprofiel van Litecoin en doe uw onderzoek voordat u aan de slag gaat..

Als je het leuk vond om ons artikel te lezen Voors en tegens van beleggen in Litecoin (LTC), wordt het een miljonairmaker deel het alstublieft met iedereen die geïnteresseerd is in beleggen in cryptocurrency.

Lees verder:

Hoeveel zal litecoin waard zijn in 2021 en daarna?

Hoe Litecoin te verhandelen – De ultieme gids voor LTC-handel

Disclaimer: Cryptocurrencies zijn zeer vluchtig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me