Voors en tegens van investeren in Cardano: wordt het een miljonairmaker?

Voors en tegens van investeren in Cardano, is het goed om in Cardano te investeren?

Lees meer over de voor- en nadelen van investeren in Cardano, zodat u weet of het een goed idee is om in Cardano te investeren.

Cardano is misschien wel het ontbrekende stuk in uw beleggingsportefeuille. Dit is waarom u zou kunnen overwegen om in Cardano te investeren, de voor- en nadelen, en waar u precies op moet letten.

Voordat u in Cardano investeert, is het essentieel dat u begrijpt waar u aan begint. Cardano is niet zomaar een andere vorm van cryptocurrency, zoals Ethereum of Bitcoin, maar een nieuw soort gedecentraliseerd blockchain-gebaseerd platform.

Laten we dus meer leren over Cardano – een van de toonaangevende cryptocurrencies die dit jaar het bekijken waard is. Maar wat is Cardano in de eerste plaats?

Wat is Cardano?

Voordat we de voor- en nadelen van het houden van en beleggen in Cardano analyseren, moeten we meer uitleggen over de feitelijke munt. Cardano is een gedecentraliseerd openbaar blockchain-gebaseerd platform dat ook een van de eerste open-source en peer-reviewed netwerken bestaand.

Cardano streeft ernaar om geavanceerde functies te leveren op basis van een rigoureus wetenschappelijk en op onderzoek gebaseerd proces. De oprichters van Cardano – onder leiding van Charles Hoskinson – gaven academici en specialisten van verschillende onderwijsinstellingen de taak om het protocol van Cardano te herzien.

Het belangrijkste doel was om een ​​derde generatie platform te creëren dat slimme contractimplementatie kan verbeteren en de schaalproblemen van Bitcoin, een munt van de eerste generatie, kan oplossen. Geen wonder dat veel experts geloven dat als Cardano zijn beloften nakomt, het Ethereum, een munt van de tweede generatie, kan vervangen..

Cardano gebruikt twee lagen: één om transacties af te wikkelen en één voor slimme contracten; respectievelijk de Cardano Settlement Layer (CSL) en de Control Layer.

Het hart van Cardano is het proof-of-stake-algoritme Ouroboros. In tegenstelling tot proof-of-work-protocollen, is het protocol van Cardano minder energieverbruikend en betaalbaarder. Vreemd genoeg, Ouroboros is een oud beeld van een draak die zijn staart opeet.

Hoe werkt Cardano?

Cardano heeft een unieke architectuur met twee lagen. Zoals hierboven vermeld, wordt de ene gebruikt om transacties af te handelen met minimale transactiekosten, de andere wordt gebruikt om slimme contracten en gedecentraliseerde apps uit te voeren..

Het is opmerkelijk dat in tegenstelling tot proof-of-work-protocollen, proof-of-stake blockchains geen enorme hoeveelheid elektriciteit nodig hebben en meer zijn milieuvriendelijk.

Nog, het Ouroboros-protocol verschilt behoorlijk van andere proof-of-stake-algoritmen. De blockchain is opgesplitst in tijdperken, die zijn opgebouwd uit vaste periodes die slots worden genoemd.

Er zijn slotleiders die verantwoordelijk zijn voor het toevoegen van blokken. Ze moeten 50% transactieblokken creëren binnen een enkel tijdvak, met blokken die worden goedgekeurd door input-onderschrijvers wiens verkiezing is gebaseerd op hun inzet.

Om onbevooroordeelde deelname en eerlijke validatieprocessen te garanderen, heeft Cardano een computersysteem met meerdere partijen gebruikt, dat fungeert als een digitale muntworp..

De economische beloningen zijn verdeeld over de input-onderschrijvers, belanghebbenden op het gebied van berekeningen met meerdere partijen en slotleiders.

Bron: BraveNewCoin

Met zijn schaalbare consensusmechanisme maakt het model van Cardano het ook mogelijk om meer transacties per seconde te verwerken, waardoor het kan blijven concurreren met traditionele betalingssystemen, zoals Visa.

Wat is ADA?

De oorspronkelijke munt van Cardano wordt ADA genoemd. ADA heeft een beperkt aanbod van 45 miljard munten. Momenteel zijn er 31.112.484.646 munten in omloop.

Interessant is dat ADA zijn naam ontleent aan de 19e-eeuwse wiskundige en schrijver Ada Lovelace (de dochter van Lord Bayron) die de eerste mechanische computer voorstelde.

Omdat ADA een gedecentraliseerde valuta is, is het een aantrekkelijke troef in verschillende industrieën, omdat het meer transparantie en procedurele efficiëntie biedt.

Tot nu toe het bedrijf achter Cardano, Input Output Hong Kong (IOHK) heeft verschillende diensten aangeboden, waaronder Atala SCAN dat tot doel heeft gebruikers te beschermen tegen namaakgoederen en ongeautoriseerde farmaceutische producten; Atala PRISM dat een fraudebestendig ecosysteem biedt voor academische certificeringen en uitgifte van referenties; Atala Trace / EMURGO voor productcertificatie in de agrarische sector.

Natuurlijk kan ADA ook worden gebruikt als betaalmethode of als stemtool binnen het ecosysteem.

Maar wat zijn de andere voordelen van investeren in Cardano in 2021??

Verwant: 3 redenen waarom Cardano dit jaar uw geld zou kunnen verdubbelen

Zou u overwegen om in te investeren Cardano ADA?

De voordelen van investeren in Cardano

voordelen van rimpel

Wat zijn de voordelen van investeren in Cardano?

Het kennen van de voordelen van investeren in Cardano is essentieel om u te helpen beslissen of ADA een goede en potentieel winstgevende investering is.. Hier volgt een korte blik op de voordelen van investeren in Cardano.

✅ Geweldig ontwikkelingsteam:

Cardano werd opgericht door Charles Hoskinson en Jeremy Wood, medeoprichters van Ethereum, en kreeg veel populariteit na de officiële release in 2017. Cardano wordt ook door vakgenoten beoordeeld om er zeker van te zijn dat er geen zwakke punten in het protocol zitten. Merk op dat om bugs en hacks te voorkomen, Cardano heeft verschillende protocollen getest en een geavanceerde blockchain ontwikkeld.

✅ Cardano gebruikt meerdere lagen:

Dit is een van de belangrijkste voordelen van Cardano. Door een verrekeningslaag en een rekenlaag te implementeren, zorgt Cardano voor onbeperkte schaalbaarheid en snelle transacties. Het maakt het ook mogelijk updates uit te voeren zonder de betalingen en transacties te verstoren.

✅ Open-sourceplatform:

Cardano’s potentieel als een volledig open-sourceplatform met een code geschreven in de Haskell-programmering taal is ook het overwegen waard. Hier moeten we opmerken dat Haskell een functionele taal is die helemaal draait om functies en blokken die taken uitvoeren wanneer dat nodig is.

✅ Blockchain van de derde generatie:

Cardano wordt uitgeroepen tot een blockchain van de derde generatie. Het wordt als betrouwbaarder beschouwd dan andere cryptocurrencies, omdat ADA uitdagingen blijft overwinnen die andere platforms zijn tegengekomen. Het is ook beter schaalbaar dan Ethereum en meer gedecentraliseerd dan Bitcoin omdat het horizontaal schaalt (via het protocol Ouroboros Hydra​.

✅ Cardano is veilig:

Cardano is een proof-of-stake-protocol dat wiskundig bewezen veiligheid garandeert. Gezien het toegenomen aantal cyberaanvallen in de crypto-sector, lijdt het geen twijfel dat beveiliging cruciaal is. Merk op dat het systeem van Cardano ongeëvenaarde plannen heeft voor het beheren van beveiliging en privacy.

✅ Cardano kan voor digitale identiteit zorgen:

Net als andere cryptocurrencies, vertrouwt Cardano op decentralisatie. Het goede nieuws is dat Cardano digitale identiteit kan bieden aan burgers zonder bankrekening over de hele wereld, vooral in ontwikkelingslanden over de hele wereld. Cardano is zelfs begonnen samen te werken met meer dan 54 landen. Merk op dat volgens gegevens de De wereldbevolking zonder toegang tot financiële diensten is meer dan 1,7 miljard.

De nadelen van investeren in Cardano

nadelen van rimpel

Hoewel Cardano een aantal indrukwekkende voordelen heeft ten opzichte van andere munten, zowel handelaren als investeerders moet bekend zijn met de nadelen van investeren in ADA om een ​​weloverwogen beslissing te nemen.

Zoals bij elke investering, is het niet zonder risico om uw geld in Cardano te steken. Hier zijn enkele ernstige nadelen van investeren in Cardano:

❌ Cardano is nog in ontwikkeling:

Hoewel Cardano bekend staat als de academische blockchain die essentiële beoordeling en testen heeft ondergaan, is de waarheid dat Cardano nog steeds in ontwikkeling is en zich langzaam ontwikkelt. Terwijl hij probeert de concurrentie en technologische vooruitgang bij te houden, zal Cardano de tijd nemen om zich te ontwikkelen. Momenteel verliest Cardano zijn positie tussen Ethereum en EOS omdat het nog steeds te maken heeft met onvolledige smart contract- en token-standaarden.

Als gevolg hiervan is het moeilijk voor mensen die hun Initial Coin Offerings (ICO’s) op het platform willen starten. Cardano werkt ook nog steeds aan het schaalbaarheidsaspect en terwijl crypto’s zoals Ripple 1.000 transacties per seconde kunnen verwerken, kan Cardano alleen 257 transacties per seconde.

❌ Cardano wil een stemsysteem implementeren:

Hoewel het hebben van een open stemsysteem waar upgrades kunnen worden voorgesteld en voor / tegen stemmen een aantrekkelijke factor is, is dit een mogelijk nadeel. Simpelweg omdat tokenhouders niet altijd technisch onderlegd zijn en mogelijk voor een onredelijke beslissing stemmen! Ethereum’s proof-of-stake-onderzoeker Vlad Zamfir beweert dat stemmen op de keten gevaarlijk kan zijn en veranderingen op volledige knooppunten kan forceren.

❌ Problemen met de synchronisaties tussen grootboeken:

Hoewel Cardano een uniek algoritme heeft geïmplementeerd, beweren sommige critici dat Cardano’s veronderstellingen dat grootboeken op een bepaald moment zullen worden gesynchroniseerd, onrealistisch zijn voor een wereldwijde blockchain. Bovendien zeggen velen dat dubbele uitgaven of 51% aanvallen nog steeds mogelijk zijn. Invoerdragers kunnen bijvoorbeeld uiteindelijk dezelfde transacties van twee slotleiders goedkeuren.

Conclusie: Cardano is dus een goede investering?

Ja, ondanks alle kritiek, Cardano is een goede investering. Cardano is zelfs meer dan een goede investering.

Het staat op nummer 7 zoals gerapporteerd door CoinMarketCap.

Omdat het totale aantal tokens beperkt is, is het risico op inflatie ook beperkt naarmate de vraag naar de munt blijft groeien. Er zijn ook veel technische voordelen, zoals het gedecentraliseerde karakter van Cardano en de gelaagde architectuur die Cardano tot een goede investering maken.

Dat gezegd hebbende, om te beantwoorden of ADA de moeite waard is om vast te houden, moeten we een breed scala aan factoren en potentiële risico’s in overweging nemen. Het succes van Cardano hangt ook af van het aantal slimme contracten en dApps dat het zou kunnen hosten. Hoewel het door zijn peer-reviewed karakter het veilig maakt, er is nog veel te ontwikkelen.

We kunnen alleen maar zeggen dat ADA een goede kans heeft om een ​​eerlijk aandeel te krijgen in de crypto-investeringssector.

Het beweegt naar boven en is gestaag bezet CoinMarketCap’s Top 10 in termen van marktkapitalisatie en handelsvolume.

Het lage instapniveau maakt het een aantrekkelijke investering voor handelaren en beginners, maar ook voor langetermijnbeleggers. ADA is ook de juiste keuze voor mensen die gewoon hun portefeuilles willen diversifiëren.

Simpel gezegd, Cardano is een investering met een laag risico en veel potentiële voordelen. Het is iets dat u zeker wat onderzoek moet doen voordat u overweegt ADA aan uw portfolio toe te voegen.

De echte investeringsvraag van Cardano: werkt het echt? Als je bereid bent om tijd en energie te investeren, dan zou dat goed voor jou kunnen zijn.

Hoeveel te investeren in Cardano?

handel cardano

Als u van mening bent dat de voordelen van Cardano opwegen tegen de nadelen, waardoor het een goede investering is op zowel de korte als de lange termijn, dan wilt u misschien weten hoeveel u in ADA moet investeren..

Zoals eerder vermeld, maken de huidige prijzen van ADA het een aantrekkelijke aanwinst voor zowel beginners als ervaren handelaren.

Maar omdat investeren in Cardano zeer toegankelijk is, wil dat nog niet zeggen dat u al uw spaargeld op het spel moet zetten. Men moet nooit meer investeren dan men zich kan veroorloven te verliezen.

Onthoud dat cryptocurrencies zeer volatiel zijn en dat investeren in ADA riskant kan zijn.

Maar hier is een versnapering: ADA kopen kan eenvoudig zijn. Met eToro u kunt ADA kopen en verkopen en handelen in CFD’s tot 90+ cryptoparen.

Klaar om in te investeren Cardano ADA?

Zal Cardano een miljonairmaker zijn?

Met een marktkapitalisatie van $ 9.672.163.390 (op het moment van schrijven), we kunnen zeggen dat Cardano al een miljonair maker is.

Interessant is dat, hoewel Bitcoin qua marktkapitalisatie de grootste munt is, ADA de afgelopen maanden beter presteerde dan Bitcoin.. Cardano is met meer dan 500% gegroeid!

Door de algemene bullish trend zijn toonaangevende munten zoals ADA nu ook een winstgevende investering.

De meeste voorspellingen zijn het erover eens dat ADA zal blijven toenemen te midden van het bullish momentum in de crypto-sector. Velen geloven dat de coronavirus-crisis zal leiden tot een toenemend gebruik van crypto’s en blockchain-technologie, wat zou kunnen leiden tot een toename van de waarde van ADA.

Hier moeten we opmerken dat ADA’s hoogste waarde ooit plaatsvond op 4 januari 2018, toen ADA $ 1,33 bereikte.

Als Cardano erin slaagt om zich te profileren als een slimme contractoperator, het is mogelijk dat ADA de komende jaren $ 1,5 – $ 2 bereikt.

Expert Adam Web suggereert dat Cardano het potentieel heeft om in de komende vijf jaar meer dan $ 10 per munt te springen.

Lees hier ons artikel over de prijsvoorspellingen van ADA.

eToro – Beste makelaar om te kopen Cardano ADA

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Belangrijkste punten

  • Cardano is een van de toonaangevende blockchain-platforms in de cryptocurrency-sector.
  • Cardano’s gedecentraliseerde karakter en gelaagde architectuur zijn slechts enkele van de voordelen die Cardano tot een goede investering maken.
  • Cardano’s native token ADA heeft een indrukwekkende toename gezien in vergelijking met andere digitale giganten, dus sommige experts beweren dat de waarde ervan in de komende jaren meer dan $ 2 kan bedragen..
  • Dat gezegd hebbende, blijft investeren in Cardano een riskante financiële onderneming, waarbij het ontwikkelingssysteem een ​​van de belangrijkste nadelen is van investeren in ADA..

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Denk je dat de voordelen van Cardano opwegen tegen de nadelen??

Als je ons artikel leuk vond Voors en tegens van investeren in Cardano, deel het dan met iedereen die mogelijk geïnteresseerd is in cryptocurrency en blockchain-technologieën.

Veelgestelde vragen

Is Cardano (ADA) beter dan Ethereum (ETH)?

Hoewel Cardano een effectiever uitzetmechanisme heeft dan Ethereum – met Charles Hoskinson die beweert dat Cardano de beste code in de cryptocurrency-sector heeft – is Cardano nog in ontwikkeling, dus het is te vroeg om te zeggen. Hoewel Cardano een veelbelovende toekomst heeft, laten cijfers zien dat Ethereum nog steeds een leider is in de sector van slimme contracten en dApps-implementatie, momenteel nummer 2 in termen van marktkapitalisatie en handelsvolume.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me