Voors en tegens van investeren in Ethereum Classic

Wat zijn de voor- en nadelen van Ethereum Classic?

Lees meer over de voor- en nadelen van investeren in Ethereum Classic, zodat u weet of het een goed idee is om in ETC te investeren.

Ethereum Classic is misschien wel het ontbrekende stuk in uw beleggingsportefeuille. Dit is waarom u zou kunnen overwegen om in ETC te investeren, de voor- en nadelen en waar u precies op moet letten.

Ethereum Classic (ETC) is een van de meest interessante maar ondergewaardeerde activa in de cryptocurrency-sector. Gemaakt als een vork van Ethereum, bekend als de koning van slimme contracten, heeft Ethereum Classic een lange weg afgelegd sinds de oprichting.

En toch, wegen de voordelen van investeren in ETC op tegen de mogelijke risico’s? Zullen het jaar 2021 een succesvolle tijd zijn voor ETC- en cryptocurrency-investeringen?

Blijf lezen om meer te weten te komen over Ethereum Classic en beslis zelf of u dit jaar zou moeten overwegen om ETC te kopen.

Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic is een gedecentraliseerd blockchain-gebaseerd platform dat slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties (dApps) kan ondersteunen.

Het was charismatisch Vitalik Buterin die het bestaan ​​van Ethereum heeft geconceptualiseerd nadat hij getuige was geweest van de beperkingen van Bitcoin. Buterin – die voor velen de belangrijkste sleutel is tot het succes van Ethereum – creëerde een platform voor slimme contracten, evenals gedecentraliseerde apps, uitwisselingen en nog veel meer. Hier moeten we vermelden dat slimme contracten van onschatbare waarde zijn in zakelijke omgevingen, omdat ze kunnen worden gecodeerd om overeenkomsten te worden, zoals verkoop van onroerend goed.

In 2016 splitste Etherem zich echter op in twee slagvelden: Ethereum en Ethereum Classic.

Ethereum Classic wordt gedefinieerd als de originele Ethereum-blockchain. Zoals hierboven vermeld, is het gemaakt na een splitsing binnen de Ethereum-gemeenschap in 2016.

Hier moeten we meer uitleggen over de gebeurtenissen die tot de splitsing hebben geleid. In 2016 riep een autonome applicatie van een derde partij op de DAO werd gehackt en meer dan $ 50 miljoen aan ether werd gestolen. Als gevolg hiervan splitste het platform zich over ideologische verschillen in Ethereum en Ethereum Classic.

Terwijl Ethereum besloot in te gaan tegen het Code is Law-principe in de crypto-sector en het gestolen geld terug te geven aan gebruikers, Ethereum Classic stond achter het onveranderlijke karakter van de blockchain.

Aanhangers van Ethereum Classic – met Barry Silbert (CEO van Digital Currency Group) als een van de belangrijkste donateurs – prijzen zichzelf nog steeds omdat ze crypto-idealisten zijn die vinden dat blockchains niet mogen worden beïnvloed door mensen of aangepast, ongeacht de uitkomst..

Zoals uitgelegd op hun website, “Dus code is wet op de blockchain. Alle executies zijn definitief, alle transacties zijn onveranderlijk. Voor al het andere is er een beproefde manier om juridische geschillen te beslechten en de rechtspraak uit te voeren. Het heet een rechtssysteem. “

In ruil daarvoor schreef Buterin in 2016: “ We erkennen dat de Ethereum-code kan worden gebruikt om andere blockchains te instantiëren met dezelfde consensusregels, inclusief testnets, consortium- en privéketens, klonen en spin-offs, en we zijn er nooit tegen geweest dergelijke instantiaties. “

Hier moeten we opmerken dat andere cryptoprojecten ook soortgelijke problemen en debatten hebben ondervonden. Neem bijvoorbeeld Bitcoin en Bitcoin Cash in 2017!

Of toen in 2019 meer dan 7.000 BTC werd gestolen van de Binance-beurs, toen Binance’s oprichter Changpeng Zhao suggereerde dat de Bitcoin-gemeenschap de blockchain moest terugdraaien.

Wie heeft er gelijk, wie heeft het mis? Eén ding is zeker: ondanks zijn overtuigingen blijft Ethereum Classic achter op Ethereum in termen van marktkapitalisatie en acceptatie.

En toch zijn er veel redenen waarom u Ethereum Classic zou moeten overwegen! Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen van investeren in ETC.

Overweeg je om in te investeren? Ethereum Classic ETC?

Voordelen van investeren in Ethereum Classic

voordelen van rimpel

Het kennen van de voordelen van investeren in ETC is een must om een ​​weloverwogen beslissing te nemen met betrekking tot uw investeringen. Hoewel ETC niet zo populair is als ETH, heeft het kopen van Ethereum Classic verschillende voordelen.

Hier zijn enkele van de meest aantrekkelijke aspecten van ETC:

✅ Ethereum Classic is gedecentraliseerd:

Ethereum is, net als andere cryptocurrencies, gedecentraliseerd met knooppunten die over de hele wereld zijn verspreid. Dat betekent dat betalingen en transacties worden uitgevoerd zonder afhankelijk te zijn van dure derde partijen of restrictieve overheden.

✅ Ethereum Classic is het originele Ethereum:

Omdat Ethereum Classic de ongewijzigde versie van de Ethereum-blockchain is, noemen velen Ethereum Classic het originele of echte Ethereum. Dergelijke sterke overtuigingen over de onveranderlijkheid van het platform hebben geleid tot de oprichting van een toegewijde groep gebruikers en blockchain-enthousiastelingen. Zoals vermeld op hun website: “Ethereum Classic is de voortzetting van de ongewijzigde geschiedenis van de originele Ethereum-keten. Het ETC-netwerk bestaat om het principe van "Code is wet."

✅ Het ondersteunt slimme contracten en dApps:

Aangezien Ethereum Classic technologisch vergelijkbaar is met Ethereum, zouden we niet verbaasd moeten zijn dat een van de grootste voordelen van Ethereum Classic het feit is dat het slimme contracten en dApps ondersteunt, die brede toepassingen hebben in verschillende industrieën..

✅ ETC is goedkoper dan ETH:

Hoewel ETC het misschien moeilijk zal hebben om voorbij ETH te komen, staat ETC nog steeds in de bovenste Top 100-reeks van de cryptocurrency-ranglijst. Bovendien, aangezien ETC veel goedkoper is dan ETC, is het een ideale aanwinst voor beginners.

✅ Het probeert banden te smeden met Ethereum:

Om een ​​voorbeeld te geven, maken ETC Agharta en Phoenix hard fork voltooid in 2020 Ethereum Classic meer interoperabel met Ethereum.

Nadelen van investeren in Ethereum Classic

nadelen van rimpel

Hoewel Ethereum Classic enkele verleidelijke voordelen biedt, zijn er ook nadelen waarmee u rekening moet houden voordat u ETC koopt. Het begrijpen van de nadelen van ETC is cruciaal om investeerders te helpen bij het creëren van een effectieve risicobeheerstrategie.

Hier zijn enkele risico’s van investeren in ETH:

❌ Ethereum Classic is niet achterwaarts compatibel met Ethereum:

Nadat Ethereum vertrok, Ethereum Classic werd incompatibel met Ethereum, wat betekent dat iedereen die ETC ondersteunt, geen toegang heeft tot de ETC-updates (inclusief de overstap van ETH naar proof-of-stake).

❌ Ethereum Classic is vrij inactief:

Ethereum Classic heeft geen hoge gemeenschapsbelang en ontwikkelaarsactiviteit. Tegelijkertijd zijn de projecten die op het platform worden gehost, bijna eigendom van Parity Technologies, wat zorgen baart over de centralisatie van ETC-vermogens.

❌ Ethereum Classic wordt als onveilig beschouwd:

Het feit dat Ethereum Classic verschillende 51% -aanvallen heeft ondergaan, heeft geleid tot een afnemend vertrouwen in het platform, wat de prijzen en rente kan drukken.

❌ Ethereum Classic heeft een onbetrouwbaar imago:

Het imago van de munt wordt ook beïnvloed door verschillende speculaties dat ETC frauduleus is en een aanval op Ethereum om distributie in de crypto-sector te veroorzaken. Bloggers David Seaman zeiden zelfs: “Classic is een onzekere weesketting die gepromoot wordt op een manier die illegaal zou zijn als Ethereum een ​​beursgenoteerd bedrijf zou zijn, wat het uiteindelijk zou kunnen zijn.”

Moet ik investeren in Ethereum Classic?

Als u nu de voor- en nadelen van investeren in Ethereum Classic kent, kunt u voor uzelf beslissen of de mogelijke beloningen opwegen tegen de risico’s. Dus moet u investeren in Ethereum Classic? Is ETC een winstgevende aanwinst voor uw portefeuille??

ETC is misschien een riskante investering, dat is waar. Hoewel Ethereum tot nu toe een spectaculaire comeback heeft gemaakt, zal Ethereum Classic altijd worden gezien als de minder populaire broer of zus van Ethereum.

Tegelijkertijd heeft Ethereum Classic een sterke gemeenschap van supporters die geloven in de onveranderlijke aard van de blockchain en erop aandringen dat Code wet is, wat het wonder is van blockchain-mechanica.

Bovendien wordt de huidige prijs van ETC gezien als een lage drempel voor crypto-investeerders en -handelaren, vooral in vergelijking met ETH..

Onthoud gewoon dat als u besluit in ETC te investeren, u altijd uw onderzoek moet doen en moet investeren in een effectieve risicobeheerstrategie. Investeer nooit geld dat u niet kunt missen.

Simpel gezegd, Ethereum Classic is een investering met een gemiddeld risico en veel potentiële voordelen. Het is iets dat u zeker wat onderzoek moet doen voordat u overweegt het aan uw portfolio toe te voegen.

De echte klassieke investeringsvraag van Ethereum dan, werkt het echt? Als je bereid bent om tijd en energie te investeren, dan zou het voor jou kunnen werken.

Lees meer: ​​hoe te investeren in Ethereum Classic

Zal Ethereum Classic een miljonairmaker zijn?

Met een marktkapitalisatie van meer dan $ 1 miljard, we kunnen zeggen dat ETC in zekere zin al miljonair is.

Gezien het beperkte aanbod van 210.700.000 munten, kan de ETC-waarde toenemen, aangezien de schaarste van cryptovaluta de groei bevordert.

Maar kijkend naar de prestaties van ETC in het verleden, is het duidelijk dat Ethereum Classic nog lang niet in de buurt is van zijn vroegere piek. Merk op dat ETC in 2017 is gestegen tot ongeveer $ 20, maar sindsdien beweegt het zich in een neerwaartse trend.

In mei 2020 stond Ethereum Classic op de 19e plaats op CoinMarketCap, met een marktkapitalisatie van $ 740,294 miljoen en een handelsvolume van $ 1,42 miljard.

Op het moment van schrijven staat Ethereum Classic op nummer 54.

Desalniettemin zijn sommige experts positief en geloven dat ETC opnieuw kan exploderen en veel hoger kan gaan de huidige prijsniveaus.

Laten we niet vergeten dat Ethereum Classic recentelijk verschillende upgrades heeft ondergaan, zoals Atlantis in 2019 en Agharta in 2020, in een poging een brug te slaan tussen Ethereum en Ethereum Classic. Met de voltooiing van de Phoenix-hard fork in 2020 – een andere ETC-fork die ETC meer compatibel wil maken met ETH’s upgrade Istanbul – komt de ETC-ETH-agenda dichter bij de gebruikers..

ethereum vork

Grote Ethereum-vorken; Bron: Capital.com

We moeten opmerken dat Ethereum Classic in februari 2021 werd geopend voor $ 7,34. Volgens Long Forecast zal Ethereum Classic aan het einde van de maand $ 10,28 bereiken, of een verandering van 40,1%.

Prijsvoorspellingen blijven natuurlijk speculatief; ze zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals vraag- en aanbodprincipes, technologische vooruitgang in de crypto-ruimte en marktsentiment en speculatie.

Blijf dus altijd up-to-date met crypto-nieuws en aankondigingen en prijsanalysegegevens.

eToro – Beste makelaar om Ethereum Classic ETC te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

  • Ethereum Classic is ontstaan ​​na een splitsing in de Ethereum-gemeenschap in 2016.
  • Ethereum Classic wordt door sommige crypto-experts beschouwd als het echte Ethereum.
  • ETC is het ticker-symbool van Ethereum Classic.
  • Ethereum Classic heeft verschillende voordelen, waaronder de gedecentraliseerde en onveranderlijke aard ervan.
  • Dat gezegd hebbende, investeren in ETC kan riskant zijn. Het activum zelf wordt als onveilig beschouwd vanwege verschillende 51% -aanvallen.
  • Hoewel Ethereum Classic ver achter Ethereum en andere slimme contractspelers staat, zijn sommigen van mening dat het kopen van ETC in 2021 de moeite waard is vanwege de openheid voor updates..
  • Met een marktkapitalisatie van $ 1.047.164.733 kunnen we zeggen dat ETC al een miljonair maker is.
  • Toch blijft beleggen in ETC riskant, dus houd altijd rekening met het risico-opbrengstprofiel van het activum waarin u geïnteresseerd bent voordat u cryptocurrency gaat kopen of verhandelen..

Als je ons artikel leuk vond Voors en tegens van investeren in Ethereum Classic, deel het alsjeblieft met iedereen die het misschien ook interessant vindt.

Veelgestelde vragen

Is Ethereum een ​​betere investering dan Ethereum Classic?

Ethereum, bekend als het authentieke Ethereum, wordt door velen als een betere investering beschouwd dan Ethereum Classic. Ethereum is ook een beter handelsmiddel omdat het een hoge marktvolatiliteit en vraag heeft. Ethereum is tenslotte de op een na grootste crypto, alleen achter Bitcoin qua marktkapitalisatie en acceptatie. Ethereum Classic blijft daarentegen riskant, met minder investeerders en cryptoliefhebbers die erin geïnteresseerd zijn.

Is Ethereum Classic Mining winstgevend?

Ja, mijnbouw ETC kan winstgevend zijn. Het berekenen van de winstgevendheid van ETC-mijnbouw is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder mijnbouwhardware, beloningen en elektriciteitskosten. Maar vergeet niet dat de winstgevendheid van mijnbouw snel verandert en afhankelijk is van de totale rekenkracht voor mijnbouwblokken en het genereren van hashes.

Zal Ethereum Classic in de toekomst een toonaangevend slim contractplatform worden?

Ethereum Classic staat achter andere slimme contractprojecten. Omdat er echter veel gebeurt op het Ethereum-platform, zijn sommige experts van mening dat Ethereum Classic een slim back-upcontractplatform kan worden, vooral in het geval dat proof-of-stake op Ethereum in de toekomst niet werkt..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me