Voors en tegens van investeren in Ripple: wordt het een miljonairmaker?

Voors en tegens van investeren in Ripple, is het goed om in Ripple te investeren?

Lees meer over de voor- en nadelen van investeren in Ripple, zodat u weet of het een goed idee is om in Ripple te investeren.

Ripple is misschien wel het ontbrekende stuk in uw beleggingsportefeuille. Dit is waarom u zou kunnen overwegen om in Ripple te investeren, wat de voor- en nadelen zijn en waar u precies op moet letten.

Voordat u in Ripple investeert, is het essentieel dat u begrijpt waar u aan begint. Ripple is niet zomaar een vorm van valuta, zoals Litecoin of Bitcoin, maar een nieuw soort betalingsprotocol bedoeld om internationale en grensoverschrijdende betalingen over de hele wereld te stroomlijnen..

Ripple is niet zomaar een cryptovaluta. In plaats daarvan biedt het iets heel anders dan elk ander type digitale valuta. En hoewel dit een solide investeringsmogelijkheid biedt, is het van vitaal belang dat u begrijpt wat Ripple is, wat het doet en eventuele rode vlaggen om als speculant op te letten..

Als u snel en gemakkelijk Ripple XRP wilt kopen of erin wilt investeren, met 0% commissie, check out eToro Exchange!

Wat is Ripple?

Rimpeling

Ripple is een technologie die fungeert als een cryptocurrency (XRP) en een digitaal betalingsnetwerk voor financiële transacties. Het werd mede opgericht door computerprogrammeurs Chris Larsen en Jed McCaleb en werd in 2012 uitgebracht via hun in de VS gevestigde bedrijf, Ripple Labs Inc.

De systemen die financiële betalingen verwerken, zijn vaak te gecompliceerd en gefragmenteerd. Dit betekent dat de betalingen duur, tijdrovend en onbetrouwbaar kunnen zijn. Ripple biedt een alternatief platform dat grensoverschrijdende betalingen mogelijk maakt die 100% veilig, direct en praktisch gratis zijn. Bovendien kan Ripple betalingen in elk type geld vergemakkelijken, inclusief cryptocurrencies.

Klaar om in te investeren Rimpeling?

Slechts een jaar nadat het XRP had uitgebracht, werd Ripple Labs door onderzoekers van de MIT University genoemd als een van de 50 slimste nieuwe bedrijven, die wordt beschouwd als een van de beste particuliere onderzoeksuniversiteiten ter wereld..

In 2013 begonnen banken en andere financiële organisaties interesse te tonen in het gebruik van het betalingssysteem van Ripple. Vijf jaar later hadden meer dan 100 financiële instellingen een deel van de technologie van Ripple overgenomen. Tegenwoordig wordt de geavanceerde blockchain van RippleNet gebruikt door een groeiend netwerk van meer dan 300 providers in 40 landen op 6 continenten.

Enkele van de grootste namen van Ripple zijn onder meer American Express, Santander en het in de VS gevestigde geldtransferbedrijf MoneyGram / Bovendien wordt er gefluisterd dat VISA en Western Union serieus overwegen om in de niet zo verre toekomst over te schakelen naar het Ripple-platform..

Voor veel crypto- en financiële analisten heeft Ripple het potentieel om SWIFT te vervangen als het nummer één netwerk voor veilige, gestandaardiseerde en betrouwbare wereldwijde betalingen. In feite is dat precies waar de oprichters van Ripple naar streven. In een interview eerder dit jaar zei Ripple’s co-creator Chris Larsen:

"XRP kan een vervanging zijn voor dat inefficiënte (SWIFT) systeem … Het zal even duren, het zal soms frustrerend lijken, maar ik denk dat we er wel zullen komen. “

Om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen over uw volgende marktbeweging, volgen hier de voor- en nadelen van beleggen in Ripple.

De voordelen van investeren in Ripple

voordelen van rimpel

Wat zijn de voordelen van investeren in Ripple?

Veel crypto-analisten en speculanten denken dat Ripple een grote toekomst heeft, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor nieuwe en gevestigde handelaren. Hier volgt een korte blik op de voordelen van investeren in Ripple.

✅ Het is betaalbaar

Ripple handelt momenteel tegen $ 0,26 per munt. Met andere woorden, het is goedkoop in vergelijking met het vorige hoge niveau in 2018! Je kunt een serieus bedrag aan Ripple ophalen voor minder dan een paar honderd dollar. terwijl zelfs een kleine punter van $ 50 je meer dan 200 munten zou opleveren.

Ripple bereikte een recordhoogte van meer dan $ 3,10 in 2018, maar sommige marktanalisten denken dat het binnen de komende 10 jaar verder zal gaan dan de $ 1000-grens. Andere voorspellingen zijn veel optimistischer. Dus gezien de lage prijs en de steeds populairder wordende aantrekkingskracht, is het kopen van wat Ripple een optie met een relatief laag risico met het potentieel voor een groot investeringsrendement..

✅ Het lost problemen op en creëert kansen

Ripple lost problemen op voor grote financiële instellingen. Het versnelt ook de kapitaalstroom, wat uitstekend is voor de economie. Maar Ripple zou ook voor eigenaren van kleine bedrijven kunnen werken. Als het op grote schaal wordt toegepast, biedt het Ripple-platform miljoenen eenmanszaken en ondernemers toegang tot de wereldeconomie.

✅ Marktkapitalisatie van Ripple

Met een marktkapitalisatie van $ 25,9 miljard is Ripple de op twee na grootste cryptocurrency ter wereld. Een grote marktkapitalisatie is een sterk teken van het vertrouwen van beleggers en maakt het actief beter bestand tegen volatiele marktcycli of -dips.

✅ Ripple is niet zomaar een cryptocurrency

Ripple is meer dan een cryptovaluta of technologie; het is een volwaardig bedrijf. Ripple Labs Inc heeft meer dan 500 fulltime werkgevers, waaronder public relations- en marketingspecialisten die de technologie promoten bij banken, investeerders, nieuwe gebruikers en het publiek.

Mis niet: Welke top 10 cryptocurrencies zullen exploderen in 2021?

De nadelen van investeren in Ripple

nadelen van rimpel

Zoals bij elke investering, is het niet zonder risico om uw geld in Ripple te stoppen. Dus hier is wat u moet weten over de risico’s van investeren in Ripple.

❌ Er komt geen nieuwe Ripple meer

Er zullen maar 21 miljoen Bitcoins zijn. En hoewel de hoeveelheid Ethereum onbeperkt is, zal de productie na verloop van tijd vertragen. Dit beperkte aanbod zou de vraag in de toekomst kunnen opdrijven, wat zou leiden tot grote prijsstijgingen en grotere winsten voor vroege investeerders. Ripple is anders. Alle XRP-munten zijn voorgemijnd en zijn al in omloop.

Ripple bezit een enorm aandeel in XRP

Ripple-voorzitter Chris Larsen bezit ongeveer een derde van alle XRP. Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft ook een aanzienlijk bedrag, net als andere senior bestuursleden. Met zoveel XRP geconcentreerd in slechts een paar handen, bestaat de kans dat de prijs te hoog wordt opgeblazen.

Het is niet gedecentraliseerd

Voor blockchain-puristen is XRP geen ‘echte’ cryptocurrency. Velen beweren dat het in strijd is met de principes van decentralisatie en economische autonomie. In tegenstelling tot Bitcoin, dat wordt gedolven en vervolgens anoniem tussen gebruikers wordt uitgewisseld, is Ripple speciaal ontworpen voor de bank- en financiële sector. Het primaire doel is om problemen binnen de banksector op te lossen, in plaats van een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop gewone mensen waarde uitwisselen of opslaan.

Toewijzing van Altcoins

In tegenstelling tot Ethereum en Bitcoin, zijn alle XRP-munten van Ripple premined, wat betekent dat er geen munten meer op de markt worden vrijgegeven. Dit heeft ertoe geleid dat de ontwikkelaars een aanzienlijk percentage van hen bezitten (de voorzitter van Ripple, Chris Larsen, bezit momenteel bijna een derde van alle XRP), wat een punt van zorg is, aangezien het in strijd is met het idee van decentralisatie dat de kern vormt van de cryptocurrency-filosofie..

❌ Sterke rivaliteit

De grootste rivaal van Ripple is SWIFT, momenteel het grootste internationale betalingsnetwerk en de voorkeur van zo’n 11.000 financiële instellingen. Ripple moet de notoir Luddite-banksector ervan overtuigen dat zijn betalingsprotocollen een betere, snellere en veiligere oplossing bieden dan SWIFT.

Conclusie: Ripple is dus een goede investering?

De meeste investeringen komen neer op de factor risico versus opbrengst. Met andere woorden, wegen de mogelijke voordelen op tegen de mogelijke gevolgen van de risico’s?

Ripple heeft zeker enkele risicofactoren. De oprichters hebben een groot aantal munten in hun bezit, het is nog ver verwijderd van het uitdagen van zijn belangrijkste concurrent op de markt, en het is niet de meest populaire technologie voor blockchain-puristen..

Heeft u overwogen om in te investeren Rimpeling?

Aan de andere kant wordt Ripple steeds meer mainstream en krijgt het de steun van enkele grote financiële instellingen.

Bovendien is de huidige prijs een lage toetredingsdrempel voor crypto-nieuwkomers, evenals een goede gelegenheid voor gevestigde beleggers om hun portefeuille te diversifiëren zonder een grote hoeveelheid waarde uit andere activa te halen..

Simpel gezegd, Ripple is een investering met een laag risico en veel potentiële voordelen. Het is iets dat u zeker wat onderzoek moet doen voordat u overweegt het aan uw portfolio toe te voegen.

De echte investeringsvraag van Ripple, werkt het dan echt? Als je bereid bent om tijd en energie te investeren, dan zou dat goed voor jou kunnen zijn.

Zal Ripple een miljonairmaker zijn?

In zekere zin is het dat al – XRP heeft op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van $ 33,33 miljard en, zoals we hebben besproken, blijft dit stijgen naarmate de toepassing van de betalingsprotocollen op grotere schaal wordt toegepast..

Omdat het een eindige hulpbron is, zal de waarde van Ripple waarschijnlijk verder toenemen, aangezien schaarste de neiging heeft om de prijsgroei te bevorderen. Houd er rekening mee dat elke investering enig risico met zich meebrengt. Investeer dus alleen wat u zich kunt veroorloven en doe zoveel mogelijk onderzoek voordat u een definitieve beslissing neemt.

Nu kent u de voor- en nadelen van investeren in Ripple. Als u zich voldoende geïnspireerd voelt om te gaan investeren in XRP, of als dit artikel wat extra inzicht heeft gegeven in uw bestaande handelskennis, dan bent u wellicht blij dat te weten eToro biedt de mogelijkheid om te handelen met crypto-activa en CFD’s op maximaal 90 cryptocurrencies.

eToro – Koop Ripple XRP met 0% commissie

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Als je het leuk vond om te lezen Voors en tegens van investeren in Ripple artikel, geef het een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Verder lezen:

Ripple-prijsvoorspellingen: hoeveel zal Ripple waard zijn in 2021 en daarna?

Is Ripple een goede investering en moet ik in Ripple investeren??

Meest populaire cryptocurrencies in het VK

10 cryptocurrencies om te overwegen in 2021

Ethereum VS. Ripple: welke zou in uw portfolio moeten staan?

Meest populaire cryptocurrencies in de VS.

Disclaimer: cryptocurrencies zijn zeer vluchtig.

Bronnen

[1] https://strategictechinvestor.com/acq/pros-cons-investing-ripple/

[2] http://money.cnn.com/2018/01/02/technology/what-is-ripple-cryptocurrency/

[3] https://www.bitcoinmarketjournal.com/top-10-altcoins/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me