Waarom gaan ETH en XRP exploderen in 2021?

Ontdek waarom Ethereum en Ripple in 2021 exploderen

2020 was een positief jaar voor cryptocurrencies. De crypto-ruimte is de afgelopen jaren gestaag gegroeid sinds de problemen van 2018. Valuta’s zoals Ethereum en Ripple hebben hun prijsstijging in 2020 zien stijgen. Beide cryptocurrencies hebben het afgelopen jaar de retail- en institutionele rente dramatisch zien stijgen. Beleggers staan ​​te popelen om de bullish run door te zetten in 2021. Wat zal hun groei in 2021 stimuleren?

Laten we eerst naar Ethereum kijken

Waarom Ethereum in 2021 gaat exploderen?

Ethereum is een van de oudste cryptocurrencies. Het is de op een na grootste cryptocurrency, zowel qua marktaandeel als qua populariteit, op de tweede plaats na Bitcoin. Het Ethereum-platform maakt gebruik van slimme contracten om gebruikers in staat te stellen volledig veilige transacties uit te voeren. De eigen valuta van Ethereum, Ether, is niet beperkt, waardoor Ethereum veel schaalbaarder is dan zijn concurrenten. Deskundigen zijn echter van mening dat twee belangrijke factoren de groei van Ethereum zullen stimuleren. Dit zijn de aanstaande komst van Ethereum 2.0 en gedecentraliseerde financiering.

Wat is Ethereum 2.0? De lancering van Ethereum 2.0 wordt beschouwd als de belangrijkste gebeurtenis sinds Bitcoin. Ethereum 2.0 gaat in op al lang bestaande problemen waarmee Ethereum wordt geconfronteerd, met name problemen met schaalbaarheid en beveiliging.

Dus wat is Ethereum 2.0? Ook bekend als Serenity of Eth2, zal het de schaalbaarheid, snelheid en efficiëntie van het Ethereum-netwerk aanpakken. De update stelt het platform ook in staat om meer transacties te verwerken, waardoor knelpunten op het netwerk worden geëlimineerd.

Ethereum 2.0 zal Ethereum zien overschakelen van een proof-of-work consensusmechanisme naar een proof-of-stake consensusmechanisme. Door het bewijs van inzet zal de mijnbouw worden afgebouwd, waardoor de efficiëntie toeneemt en dure ASIC’s overbodig worden. In een proof-of-work-systeem concurreren mijnwerkers met elkaar met behulp van rekenkracht om complexe wiskundige problemen op te lossen en transacties te valideren. Zodra een probleem is opgelost en de transactie is gevalideerd, wordt het toegevoegd aan de blockchain en opgeslagen samen met de andere transacties waaruit de blockchain bestaat..

Miners worden beloond voor hun inspanningen in de vorm van Ether die wordt gegenereerd wanneer transacties aan de blockchain worden toegevoegd. Het probleem met deze aanpak is dat het energie-intensief is en enorme hoeveelheden rekenkracht vereist, wat leidt tot de concentratie van mijnbouw in de handen van enkelen.

Proof-of-stake werkt anders. In plaats van miners zetten validators een deel van hun crypto in om het recht te verdienen om transacties op de blockchain te verifiëren. De validators stellen een blok voor op basis van hun crypto en de tijd waarvoor ze het hebben gehad. Andere validators moeten bevestigen dat ze een blok hebben gezien, waarna het blok aan de blockchain wordt toegevoegd. Wanneer een blok aan de blockchain wordt toegevoegd, wordt de validator beloond in de vorm van Ether.

Ethereum 2.0 zal ook zien dat de schaalbaarheidsproblemen van Ethereum worden aangepakt. De upgrade belooft tot 100.000 transacties per seconde te verwerken door de implementatie van sharding.

Decentralized Finance (DeFi) is ook klaar om de groei van Ethereum in 2021 te stimuleren. DeFi helpt mensen bij het aangaan van leningen, het storten van geld op rekeningen en het verhandelen van financiële producten, allemaal zonder tussenpersonen of papierwerk. Ethereum is het go-to-platform waarop DeFi is gebouwd. Ethereum maakt gebruik van slimme contracten, dit zijn programma’s die op een gedecentraliseerde blockchain draaien.

DeFi op Ethereum is afhankelijk van de schaalbaarheid van Ethereum. DeFi-projecten vormen een groot deel van het Ethereum-ecosysteem. DeFi heeft een ongelooflijke groei doorgemaakt en de groei is verweven met de ontwikkeling van Ethereum.

De groei van Ethereum en DeFi kan de manier waarop geld wordt gebruikt, veranderen. DeFi op Ethereum heeft het potentieel om de manier waarop de financiële wereld functioneert te veranderen.

Lees verder: Ethereum VS. Ripple: welke zou in uw portfolio moeten staan?

Groeivooruitzichten van Ripple

Waarom Ripple in 2021 gaat exploderen?

Ripple is een cryptocurrency-platform en een valuta. Het Ripple-protocol is ontworpen om snelle en goedkope transacties mogelijk te maken. Ripple heeft een groot aantal partnerschappen gesloten met enkele van de grootste bedrijven ter wereld. Deze partnerschappen zijn in lijn met de inspanningen van Ripple om te streven naar de reguliere acceptatie van zijn eigen valuta, XRP. Sinds het begin van het jaar is Ripple verschillende samenwerkingsverbanden aangegaan.

Ripple is al het voorkeursplatform als het gaat om grensoverschrijdende transacties. XRP kan een overbruggingsvaluta worden genoemd. Het maakt geen onderscheid tussen traditionele fiat-valuta’s of andere cryptocurrencies. Dit maakt het zeer eenvoudig om de ene valuta in te wisselen voor een andere.

Ripple is al beschikbaar in meer dan 40 landen en heeft banden met meer dan 200 financiële instellingen. Ripple heeft het voor banken mogelijk gemaakt om betalingen aan te bieden op nieuwe markten die voorheen moeilijk te bereiken waren. Financiële instellingen hebben aanzienlijke prikkels om zich aan te sluiten bij Ripple. Het biedt hen een nieuwe bron van inkomsten door hen toegang te geven tot nieuwe markten. De transactiekosten zijn lager en hebben minder liquiditeitsvereisten.

Ripple heeft onlangs een samenwerking aangekondigd met ETH Zürich, Ryerson University en het Instituto Tecnologico Autonomo de Mexico (IATM). Het platform werkt ook samen met de Universiteit van Zürich om ‘s werelds eerste interdisciplinaire onderzoekscentrum in het DeFi-ecosysteem te creëren..

XRP is ook klaar om een ​​enorme groei te zien dankzij een langverwachte airdrop gepland voor 12 december. Valutawissel Coinbase heeft zijn steun verleend aan de airdrop, met gebruikers die XRP hebben om vonk-tokens van de exchanges te ontvangen. De meeste experts voorspellen dat Ripple en XRP in 2021 een aanzienlijke groei zullen zien.

eToro – Koop Ethereum en Ripple met 0% commissie

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me