Waarom is Blockchain-technologie een grote deal?

De meeste mensen zijn bekend met Bitcoin, sommigen hebben misschien zelfs gehoord van andere cryptocurrencies zoals Ethereum, Litecoin en een verscheidenheid aan andere populaire crypto’s. Maar heb je gehoord van Blockchain, de technologie die de basis vormt voor cryptocurrencies? Lees verder en ontdek waarom Blockchain zo belangrijk is.

Het begrip dat we hebben van Blockchain groeit dankzij activiteiten van de Blockchain-taskforce van de Britse regering, de Facebook Blockchain-onderzoeksgroep en zelfs de reguliere televisiereclame van IBM..

Degenen die Blockchain-technologie ondersteunen, geloven dat het:

1) Vervang stemsystemen, kadasters en paspoorten

2) Verwijder kosten voor financiële transacties

3) Vervang fysieke contracten

4) Verwijder de noodzaak voor alle soorten sleutels

5) Maak een einde aan de piraterij van digitale muziek, films, games, tv en andere producten

6) Verwijder spam volledig

7) Begin een tijdperk van zelfrijdende auto’s die volledig in eigen bezit zijn

8) Creëer duizenden banenverlies op plaatsen zoals banken, verzekeringsmakelaars en overheidsinstanties

Dit zijn enkele gewaagde uitspraken, dus u vraagt ​​zich waarschijnlijk af wat precies de technologie is en of deze zo’n grote impact op onze wereld zou kunnen hebben.

Misschien vind je dit ook leuk: 20 krankzinnige Bitcoin-feiten die je moet weten

Wat wordt bedoeld met het woord ‘Blockchain’?

wat is blockchain

Een blockchain is een vorm van computercode die cryptografie gebruikt om een ​​vertrouwd grootboek op te bouwen dat door iedereen kan worden geïnspecteerd, maar er is geen enkele persoon die het kan controleren. Maar waarom hebben we een vertrouwd grootboek nodig? Het simpele antwoord is vertrouwen. De Blockchain gebruikt intelligente computercode om iets te bouwen dat we allemaal kunnen vertrouwen door zijn legitieme nauwkeurigheid.

Waarom is vertrouwen zo belangrijk??

Velen van ons beschouwen vertrouwen als vanzelfsprekend tijdens onze dagelijkse transacties, zoals een aankoop doen met een creditcard, iets verkopen via de telefoon of zelfs een huis kopen. De reden dat we dit kunnen doen, is omdat er een heel technisch systeem en een team van tussenpersonen zijn die deze transacties ondersteunen, om ervoor te zorgen dat vreemden elkaar kunnen vertrouwen. De kadastrale documenten van de overheid zullen bewijzen dat u een huis heeft gekocht, de creditcardmaatschappij zal u ondersteunen als u iets wilt kopen, alles wordt ondersteund door ingewikkelde lagen van vertrouwde mensen en technologie.

We hebben het geluk dat een gebrek aan vertrouwen hier in het VK geen groot probleem is, omdat ons ondersteuningssysteem binnen banken, verzekeringsmaatschappijen en de overheid zo sterk is. Dit betekent dat we elkaar veilig kunnen vertrouwen om zaken te doen. Maar dit is niet het geval in veel landen over de hele wereld.

Mensen lezen ook: 8 dingen die succesvolle forexhandelaren niet zullen zeggen

Als vertrouwen geen probleem is, waarom hebben we dan blockchain nodig??

waarom hebben we blockchain nodig

Blockchain kost veel minder dan de bureaucratieën die we momenteel gebruiken om ons hoge niveau van vertrouwen te creëren, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstanties. Stel u bijvoorbeeld voor dat u een aandelenkoers van £ 14 bij een makelaar koopt, aangezien de prijs de afgelopen decennia aanzienlijk is gedaald. Maar er zijn tussenpersonen die gedurende het hele proces moeten betalen, op plaatsen zoals de makelaars en de verrekenkantoren.

Een ander voorbeeld zijn internationale geldovermakingen, aangezien er geen gemakkelijke manier is om geld over te maken naar een ander land. In plaats daarvan vertrouwen we erop dat een bank optreedt als tussenpersoon en voor de transactie zorgt, waarvoor we een vergoeding moeten betalen.

Hoewel het kadastersysteem in het VK redelijk goed werkt, bestaat het in sommige landen niet of werkt het simpelweg niet. Er zijn in Rusland verhalen over maffiosi die de rechten claimen op de huizen van nietsvermoedende mensen, met de papieren om de eigendom te bewijzen. Betrouwbare overheidsinstanties zijn verrassend zeldzaam over de hele wereld, waarbij de bestaande overheidsinstanties veel kosten om te beheren.

Mis het niet: Fortune Stories of the Crypto Kings

Heeft Blockchain iets met Bitcoin te maken?

Ja, Bitcoin is een digitale valuta die gebruikmaakt van Blockchain-technologie, maar het is slechts één voorbeeld van een Blockchain-applicatie. In slechts vijf jaar tijd zou de wereld miljoenen verschillende Blockchains kunnen hebben, die elk worden gebruikt om verschillende taken uit te voeren. Nasdaq bouwt momenteel bijvoorbeeld een Blockchain die het eigendom van bedrijfsaandelen zal bewijzen. Andere mogelijkheden zijn onder meer een Blockchain om u te helpen geld over te maken of om u aan uw auto te koppelen, de toepassingen van de technologie zijn bijna eindeloos.

Interessant, maar hoe het mij gaat beïnvloeden?

effect van blockchain-technologie

We gebruiken Blockchain-applicaties al in ons dagelijks leven, waarbij Blockchain-bedrijven in een verrassend tempo oude technologie vervangen. Chain is een klein blockchain-bedrijf dat de analogie biedt die wordt gebruikt tussen de Blockchain en Voice over IP (VOIP). VOIP-technologie verving het standaard telefoniesysteem meer dan tien jaar geleden toen oproepen werden verzonden via oude analoge kabels, schakelaars en routers.

Het nieuwe VOIP-systeem bracht telefoontjes het digitale tijdperk binnen, zonder de gebruikerservaring te beïnvloeden. Hoewel de gesprekskwaliteit niet veel verbeterde, kwam het grote voordeel toen de prijzen voor telefoongesprekken aanzienlijk daalden. Tegenwoordig is het mogelijk om iedereen, waar ook ter wereld, gratis te bellen via applicaties zoals FaceTime, WhatsApp, Skype en Viber.

Dit is slechts een klein voorbeeld van de mogelijkheden die ontstaan ​​door het gebruik van Blockchain-technologie. Als we deze nieuwe vorm van computercode kunnen gaan vertrouwen, kunnen gemeenten, banken, advocaten en verzekeringsmakelaars allemaal in de problemen komen.

Lees dit artikel: Hoeveel verlies je door niet te investeren?

Is het mogelijk om geld te verdienen met blockchain??

Adam Ludwin van het bedrijf Chain is van mening dat grote bedrijven en banken zich de afgelopen zes maanden hebben gerealiseerd dat er grote potentiële winsten te behalen zijn. Ze haasten zich allemaal om Blockchain-strategieën te creëren, wat het proces van adoptie van de nieuwe technologie heeft versneld.

De eerste specifieke Blockchain-bedrijven zijn al te zien op AIM, waaronder Coinsilium dat van plan is later dit jaar te zweven. Hoewel Blockchain misschien niet ons hele huidige financiële systeem vervangt, zoals sommige supporters verwachten, wel zal zeker enorme kansen in ons leven brengen. Enkele van de grootste bedrijven ter wereld, die we aanzienlijk konden zien groeien of volledig zouden mislukken.

Hier bij Trading Education is het onze missie om u het laatste nieuws en advies uit de handelswereld te brengen, zodat u geïnformeerde en goed geïnformeerde investeringen kunt doen. Kijk voor meer informatie op onze blogs of neem contact op met ons deskundige team.

Volgende: Irrationele uitbundigheid: deze onschatbare klassieker is even relevant als altijd

Als je het leuk vond om dit artikel van Trading Education te lezen, geef het dan een like en deel het met iemand anders waarvan je denkt dat het ook interessant kan zijn.

Bron: www.fool.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me