Wat is bitcoin? Een beginnershandleiding voor ‘s werelds meest populaire type cryptocurrency en tips voor het investeren in BTC

Het onderwerp Bitcoin is de afgelopen maanden populair geworden onder gesprekken. In het bijzonder heeft eind 2020 een achtbaan voor Bitcoin uitgebeeld toen de prijs begon te stijgen naar nieuwe records.

Voorafgaand aan een buitensporige ondergang een paar maanden eerder, heeft de prijsstijging van 300% in 2020 een nieuw gesprek over cryptocurrencies op gang gebracht, waardoor Bitcoin op de voorgrond komt te staan ​​voor wat komen gaat in de toekomst van handelsbeurzen.

Omdat het veel aandacht krijgt van investeerders, biedt dit momentum geweldige kansen om wat diepgaander inzicht te krijgen in de basisprincipes van Bitcoin, zoals hoe het begon, waar het nu is en waar het mogelijk naartoe gaat. Een groot deel van de geschiedenis van Bitcoin is eenvoudig te begrijpen en geweldig voor zowel nieuwkomers in de cryptowereld als aspiranten die zich vertrouwd willen maken met de opwindende wereld van cryptohandel..

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een vorm van blockchain die in 2008 is uitgevonden, een geautomatiseerde vorm van geldwaarde die cryptografische transacties verifieert. Cryptografie betekent in feite het coderen en decoderen van informatie en ook het bieden van de basis voor blockchain-functies.

Blockchain: De functie van Bitcoin ligt achter een open-source technologie genaamd blockchain die een gedecentraliseerd openbaar grootboek ontwikkelt. Transacties fungeren als ‘blokken’ die zich aan de technologie hechten en ‘ketens’ vormen. Ketens creëren permanente records en veranderen niet.

Private en publieke sleutels: Om transacties te autoriseren en betalingsbewijzen te verstrekken, worden openbare en privésleutels uitgegeven aan en gebruikt door eigenaren via hun bitcoin-portemonnee (die verderop worden besproken).

Bitcoin was een van de eerste voorbeelden van moderne cryptocurrencies en wordt vaak gebruikt als een primaire illustratie bij het beschrijven van blockchain. Nu vaak afgekort met zijn ticker-embleem, BTC, kan Bitcoin worden gebruikt om verschillende online aankopen te doen, maar het is populair geworden achter het idee om rijk te worden door de cryptocurrency te verhandelen..

Blockchain registreert transacties die zijn gemaakt door cryptocurrencies zoals Bitcoin, waar het fungeert als een archief waar wijzigingen niet kunnen worden aangebracht nadat de transactie is voltooid. Stolling van transacties gebeurt via een mechanisme dat bekend staat als proof-of-work, waarbij miners of experts in computerhardware de cryptografische sleutel voor het volgende bitcoin-blok in de blockchain wiskundig kunnen voorspellen, zoals beschreven door Jimmy Song, opvoeder en bitcoin-expert.

Mijnwerkers: Personen met expertise in computerhardware van P2P-platforms die transacties verifiëren via hogesnelheidscomputers en vaak worden gecompenseerd in Bitcoin.

Een van de beste dingen van Bitcoin en een van de redenen voor de stijgende populariteit is te wijten aan het gebrek aan behoefte aan een centrale overheid of monetaire autoriteit zoals een bank in termen van regelgevende betrokkenheid..

Simon Peters, een marktanalist bij eToro, beschrijft Bitcoin als een mogelijkheid om geld vrijelijk over te dragen zonder de beperkingen van een centrale autoriteit of tussenpersoon vanwege zijn ‘open source en gedecentraliseerde technologie’. Hierdoor is er geen externe impact van regelgevende instellingen die vaak het fiscale en monetaire beleid controleren, zoals banken of regeringen, en is er vrij verkeer van middelen tussen partijen mogelijk..

Waar is Bitcoin allemaal begonnen??

Het unieke vermogen van deze gedecentraliseerde vorm van online contant geld om de behoefte aan centrale autoriteiten en gewone tussenpersonen te verminderen, is in de eerste plaats wat de start van Bitcoin heeft aangewakkerd. Gebruikers mochten informatie verzenden en ontvangen via softwaregestuurde technologie zonder enige externe invloed. Aanvankelijk ingesteld in 2008 in a wit papier volgens de ideeën van Satoshi Nakamoto. De whitepaper, nu verder bitcoin.org, zou de basis vormen voor bitcoin.

Het is nog steeds niet op de hoogte of het één persoon of een groep individuen was die de oorspronkelijke technologie had gecreëerd, waardoor het probleem van dubbele uitgaven dat ontstond na vele andere pogingen om digitaal geld te creëren, overwegend werd overwonnen. De oplossing die Nakamoto bedacht voor dubbele uitgaven was de implementatie van een tijdgestempeld, onveranderlijk transactiegrootboek, dat ons naar de blockchain.

Blockchain maakt dus elke Bitcoin traceerbaar en exclusief en aangezien de blockchain publiekelijk zichtbaar is voor gebruikers, is het gemakkelijk om elke individuele Bitcoin op te sporen en is het nauwelijks haalbaar om enig deel van het grootboek aan te passen..

Aangezien bitcoins niet worden uitgegeven of ondersteund door overheidsinstanties of banken, is er een belofte van lagere transactiekosten dan traditionele online betaalmethoden. Dit heeft investeerders aangetrokken door zijn korte en stijgende tijdspanne, en velen vertrouwen erop dat het de manier waarop we geld gebruiken en waarnemen in de toekomst kan veranderen. De voordelen van blockchain-technologie en Bitcoin kunnen het potentieel inhouden om de rol van financiële instellingen en bedrijfsactiviteiten voorgoed te veranderen.

In januari 2009 werd het eerste Bitcoin-blok gedolven, evenals de eerste versie van de Bitcoin-software op The Cryptography Mailing List. In de toekomst nadat het eerste blok was gedolven, werden de eerste transacties gebruikt voor proefdoeleinden. Zo werden in 2010 twee pizza’s gekocht door ontwikkelaar Laszlo Hanyecz met 10.000 Bitcoins voordat ze regelmatig werden gebruikt voor meer formele doeleinden op een internationaal podium..

Na dezelfde periode werd in maart 2010 het eerste Bitcoin-uitwisselingsevenement gelanceerd. Sindsdien staat de valuta bekend om zijn constante pieken en dalen in prijsveranderingen door de jaren heen, gekenmerkt door zijn abrupte schommelingen. Desalniettemin heeft Bitcoin sinds de lancering een positieve groei doorgemaakt op zijn lange termijn tijdschaal, waarbij de ogen gericht blijven op wat er in de toekomst kan gebeuren..

bitcoin all time highchart

Bitcoin bereikte zijn hoogste punt ooit van $ 41.946, op 8 januari 2021. Bron: Coinmarketcap

Heeft u overwogen om in te investeren BTC?

Sceptici over Bitcoin

Veel mensen twijfelen aan het gebrek aan stabiliteit van Bitcoin. Speculaties en ongeloof met betrekking tot de legitimiteit van Bitcoin bestonden al sinds de eerste dag dat de cryptocurrency werd gelanceerd. De structuur van Bitcoin, de blockchain, wordt zogenaamd beschermd tegen elke infiltratie, maar helaas is de valuta op zichzelf dat niet.

Door middel van onderzoeken die plaatsvonden in het jaar 2019, werd onthuld dat Mt. Gox-uitwisseling manipuleerde de markt voor cryptocurrency zwaar. Mt.Gox was een van de meest omvangrijke, zo niet de grootste, marktplaatsen om cryptocurrency uit te wisselen totdat hackers hun verdediging infiltreerden, wat leidde tot het verlies van 744.408 bitcoins.

De reputatie van Bitcoin is echter positief veranderd, aangezien veel financiële instellingen in 2020 hebben geïnvesteerd en blijven investeren in Bitcoin, dat de prijs zelfs heeft verhoogd..

Lees meer: ​​Bitcoin-prijsanalyse voor 2021

Waarom investeren in Bitcoin?

Hoewel velen sceptisch lijken over het plaatsen van hun weddenschappen op Bitcoin, zijn er zonder twijfel veel voordelen als het gaat om besluitvorming. Hoewel het een korte en doorlopende tijdspanne heeft sinds de eerste lancering, heeft het steeds grotere opbrengsten gegenereerd. Voorstanders leggen de nadruk op Bitcoin als een nieuw alternatief voor het opslaan van geld, en als het groeit met meer financiële instellingen die erbij betrokken zijn, kan het op de lange termijn dramatisch groeien..

Afgezien hiervan wordt de cryptocurrency geprezen om zijn lage transactiekosten, waarbij wordt gekozen voor een goedkoper alternatief voor internationale overboekingen, met name gericht op zakelijke activiteiten, zonder tussenkomst van derden. Het kan ook hulp bieden aan beleggers die hun portefeuilles willen diversifiëren als niet-gecorreleerde activa.

“Je hoort dat Bitcoin de ‘toekomst van geld’ is, en natuurlijk wil je kijken naar de geschiedenis van geld en hoe we in de staat zijn gekomen waarin we ons bevinden … Hoe meer je kijkt naar de geschiedenis van geld, en hoe we zijn van de uitwisseling van staven naar gouden munten gegaan, naar dollars gedekt door goud, naar wat we nu hebben, Bitcoin is de natuurlijke overgang naar het ‘nieuwe geld’. ”- Simon Peters, marktanalist bij eToro.

Hoe te investeren in Bitcoin?

Er zijn veel cryptocurrency-uitwisselingen die nu worden gereguleerd en gecontroleerd in overeenstemming met wettelijke precedenten. Enkele van de meest voorkomende in de VS zijn onder andere Coinbase, Kraken, Gemini, Coinmama. Er zijn ook verschillende investeringsplatforms en makelaars zoals eToro, die de uitwisseling van cryptocurrencies of de volgende financiële apps mogelijk maken; PayPal, Robinhood en Cash-app. Deze financiële applicaties hebben geprobeerd populairder te worden voor diegenen die zich willen concentreren op investeren in Bitcoin.

Er wordt gesuggereerd dat Bitcoin-portefeuilles het waard zijn om te bewaren voor diegenen die van plan zijn om aanzienlijke hoeveelheden cryptocurrency te gebruiken. Deze hardwareportefeuilles zijn eenvoudigweg lichtgewicht, offline computers die Bitcoin-activa beheren. Wat betreft elke investering, overdrijf niet met het bedrag dat u besluit te investeren.

Cryptocurrencies hebben een vluchtige reputatie behouden en daarom is het belangrijk om het risico van het bedrag dat u besluit te investeren, in te schatten voordat u dit doet. Dat gezegd hebbende, is het een goed idee om bij het beleggen rekening te houden met langetermijndenken. De langetermijnprestaties van Bitcoin gedurende een decennium hebben de kortetermijnprestaties overschaduwd vanwege de volatiliteit. Als u naar de aandelenmarkt kijkt en voorspellingen doet over toekomstige groeimogelijkheden, kunt u tekenen dat de prijzen in de goede richting gaan; Houd daarom een ​​oogje in het zeil.

Lees meer: ​​Investeren in Bitcoin 2021 – De ultieme beginnershandleiding voor investeren in Bitcoin

Tips en strategieën voordat u in Bitcoin investeert:

1. Het gebruik van een bitcoin-portemonnee

Bitcoin-portefeuilles zijn in wezen miniatuurhardwareportefeuilles, waarin mensen hun cryptocurrency opslaan. Het is een goede oplossing voor degenen die van plan zijn grote bedragen aan te houden en op zoek zijn naar een veilige optie voor hun activa. Uw hardwareportefeuille zal privésleutels hebben waartoe alleen u toegang heeft en zo de veiligheid van uw investeringen garanderen. Het zijn in wezen kleine, offline computers waarmee u uw Bitcoin kunt beheren. Veel bekende portemonneefabrikanten zijn onder andere Ledger, KeepKey, CoolWallet en Trezor.

2. Investeer slim

Dit geldt voor elke investering. Het is echter altijd gezond om in gedachten te houden, vooral wanneer u in Bitcoin wilt investeren, dat u niet meer moet investeren dan u zich kunt veroorloven te verliezen. Bitcoin staat bekend om zijn reputatie om hier en daar te fluctueren en zonder een teken kunnen de prijzen binnen enkele uren dalen. Dat gezegd hebbende, is er een kans dat uw vermogen in korte perioden in waarde zal dalen, en investeer daarom geen geld dat u uiteindelijk nodig zou kunnen hebben voor noodgevallen..

3. Plan vooruit

Door de volatiliteit hierboven en de fluctuaties te noemen, zijn Bitcoin-investeringen de moeite waard om op lange termijn naar te kijken. Ondanks de korte termijn neiging om in prijzen te fluctueren, hebben de prestaties van Bitcoin in het afgelopen decennium over het algemeen positieve groeipercentages laten zien. Dus met dat gezegd, tenzij u iemand bent die op zoek is naar daghandel, is denken op de lange termijn een andere risicomijdende optie om in de cryptocurrency te investeren..

4. Houd de aandelenmarkt in de gaten

Als u in elk type aandeel wilt beleggen, is het belangrijk om de aandelenmarkt goed in de gaten te houden. Een van de cruciale aspecten van beleggen in welke activavorm dan ook, is het kunnen doen van voorspellingen over de toekomstige prestaties of resultaten. Bitcoin heeft vergelijkbare correlatiepatronen gepresenteerd aan S.&P 500 in 2020, aangezien gedreven investeerders op zoek waren naar meer risicovolle investeringen in het huidige economische klimaat. Het zijn bepaalde signalen zoals deze die zullen helpen bij het bepalen van uw algehele beslissing bij het plaatsen van uw weddenschappen op Bitcoin.

5. Houd rekening met belastingverplichtingen

In de Verenigde Staten is bitcoin, naast andere cryptocurrencies, belastbaar. Als u van plan bent uw Bitcoin door te verkopen voor winst, of als u gewoon van plan bent om het uit te geven voor een waarde die hoger was dan de oorspronkelijke waarde (met andere woorden, de valuta is gestegen), dan bent u vermogenswinstbelasting verschuldigd. Het is belangrijk om al uw transacties bij te houden om juridische problemen verderop te voorkomen.

Er zijn hoge verwachtingen van de cryptocurrency die de acceptatie wereldwijd zal verbreden. Aangezien het business intelligence-bedrijf MicroStrategy onlangs Bitcoin heeft veroverd op een van zijn hoogste marktwaarden en het als zijn primaire reserve heeft ingesteld, bestaat er geen twijfel over het groeipotentieel ervan in de nabije toekomst. Positieve noties zijn ontstaan ​​van andere bedrijfsreuzen zoals PayPal over het potentieel van Bitcoin, met zijn recente investering in de cryptocurrency na het ontwikkelen van hun eigen handelsoperatie..

Het is onwaarschijnlijk dat Bitcoin de euro binnenkort zal vervangen. Het lijdt echter geen twijfel dat de digitale toekomst waarnaar we op weg zijn, deze niet in de gaten zal houden.

De kans is klein dat Bitcoin in de nabije toekomst zal veranderen in een volledig toereikende valuta, zoals de Amerikaanse dollar of euro, maar dit betekent niet dat het niet de goede kant opgaat..

Begin met investeren in Bitcoin met eToro

Als u al van plan bent om in Bitcoin te investeren, is eToro een gebruiksvriendelijk en goedkoop platform dat ervaringen biedt met het verhandelen van sterling cryptovaluta. Het bedrijf blijft uitbreiden door naast Bitcoin nieuwe producten en andere cryptocurrencies te introduceren, waardoor beginners en experts verschillende mogelijkheden in de cryptowereld kunnen verkennen..

eToro – Beste makelaar om Bitcoin te kopen

etoro makelaar

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar

Belangrijkste punten

  • Bitcoin is een nieuwe, digitale vorm van geld die online wordt verhandeld via open-source en gedecentraliseerde technologie.
  • Transacties worden geregistreerd op een blockchain en zijn publiekelijk beschikbaar om als permanent grootboek naar elke bitcoin te herleiden.
  • Grote bedrijven zoals MicroStrategy investeren enorme sommen geld in Bitcoin.
  • Bitcoin heeft sinds de eerste lancering in 2009 steeds grotere opbrengsten gegenereerd.
  • Lage transactiekosten zonder invloed van derden maken het ideaal voor grensoverschrijdende handel en multinationale ondernemingen.
  • Bitcoin-portemonnee zorgt voor de bewaring van Bitcoin met een kleine hardwarecomputer.
  • Er zijn optimistische toekomstvoorspellingen, aangezien Bitcoin in januari 2021 zijn hoogste marktwaarde ooit bereikte.
  • Bitcoin is belastbaar, dus men moet zich bewust zijn van fiscale gevolgen bij het investeren in Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me