Wat is Cardano? Een beginnershandleiding voor Cardano en tips voor investeren in ADA

Cardano en zijn native cryptocurrency ADA hebben onlangs uitgebreide aandacht gekregen als een van de toenemende aantallen proof-of-stake blockchains in aanbouw in de crypto-omgeving. Het Cardano-project definieert zijn protocol als een “blockchain van de derde generatie” bedoeld om slimme contracten mogelijk te maken met toekomstige toepassingen van kwaliteitscontrole en governance van de toeleveringsketen..

Er zijn duizenden verschillende blockchain-ondernemingen op de markt en de selectie van waardige alternatieven kan een uitdaging zijn voor een griezelige deelnemer. Cardano is een van de sterkste blockchain-activa van de cryptocurrency-industrie geworden en trekt zowel de aandacht van investeerders, ontwikkelaars als innovators. Laten we eens kijken naar alles wat u moet weten over Cardano.

Wat is Cardano?

Cardano is een blockchain open-source framework dat in lagen is gebouwd om financiële applicaties uit te voeren die wereldwijd worden gebruikt door bedrijven, klanten en overheden. Het kan worden gebruikt voor het verzenden en ontvangen van digitaal geld en zorgt voor snelle, directe transacties die cryptografisch zijn beveiligd.

Het project biedt gelaagde groei die het toegewijde team van codeerders en ontwikkelaars met soft forks helpt om de blockchain snel te beheren en bij te werken. ADA duidt het token aan.

De Cardano-blockchain stelt individuen met verwaarloosbare betalingen in staat om slimme contracten op te bouwen, gedecentraliseerde apps en protocollen te maken en direct geld in te dienen en te ontvangen. Net als verschillende andere tokens, wordt het Cardano-utility-token ADA gebruikt als waardeschakelaar. Maar met zijn functionaliteit verschilt het van andere cryptocurrencies.

Bovendien worden deelnemende gebruikers voor deelname aan veiligheidsdiensten ook beloond met ADA-munten. ADA-houders gebruiken hun munten bijvoorbeeld om te stemmen over verbeteringen of wijzigingen van het protocol, waardoor ze betrokken zijn bij de ontwikkeling ervan.

Waar is het allemaal begonnen??

Het Cardano-project werd gelanceerd in 2015, met als doel een blockchain te ontwikkelen die gericht is op gedegen wetenschappelijke analyse en beste praktijken in de industrie. Charles Hoskinson, een van de medeoprichters van Ethereum en een groot voorstander van de transformerende krachten van de cryptocurrencies van het financiële systeem, was de leidende kracht. Het project heeft in 2017 meer dan $ 60 miljoen opgehaald in een ICO.

Cardano wordt vaak het ‘Japanse Ethereum’ genoemd, aangezien een groot bedrag als zijn investeerders afkomstig zijn uit Japan, en er is ook de organisatie die de introductie van Cardano financiert, EMURGO. Er zijn vijf fasen (of ‘tijdperk’ zoals ze worden genoemd) gepland voor de volledige implementatie van de Cardano-blockchain: Byron, Shelly, Goguen, Basho en Voltaire. Op elk punt wordt een nieuwe verzameling functionaliteiten op de blockchain toegepast. De onlangs geïntroduceerde Shelley-fase zou bijvoorbeeld een beloningssysteem bevatten voor uitzetten en de mogelijkheid om de cryptocurrency ADA van Cardano te delegeren..

Drie afzonderlijke organisaties begeleiden de groei van Cardano. Het is de verantwoordelijkheid van de in Zwitserland gevestigde Cardano Foundation om toezicht te houden op de creatie en opbouw van de Cardano-cultuur. De blockchain en de tools voor de implementatie ervan zijn ontwikkeld door Input Output Hong Kong (IOHK). EMURGO is een organisatie met winstoogmerk die de industriële software van Cardano promoot.

Sceptici op Cardano

De beperkingen van Cardano zijn onder meer het feit dat de blockchain nog volop in ontwikkeling is. Het moet zijn zorgen over schaalbaarheid vergroten, aangezien het slechts 257 transacties per seconde (TPS) kan verwerken. Het heeft ook problemen met de officiële synchronisatie van de portemonnee en toegang tot het netwerk. De dubbele besteding of 51 procent aanval is een ander punt van zorg wanneer er ook de mogelijkheid bestaat dat input endossers dezelfde verzameling transacties van twee verschillende slotvertegenwoordigers kunnen goedkeuren.

Waarom investeren in Cardano?

Er zijn veel nieuwe voordelen die samengaan met Cardano. Veel variabelen zijn afhankelijk van de prijs van elke digitale valuta. Het is het beste om de variabelen te kennen die de waardering aansturen, of objectief vast te stellen of ADA-token de moeite waard is om te investeren.

5 redenen waarom u in Cardano zou moeten investeren:

1. Gedecentraliseerd netwerk

De blockchain van Cardano is, net als de belangrijkste cryptocurrencies, ook gedecentraliseerd, zodat geen enkele autoriteit een buitensporige hoeveelheid controle heeft over de transactiebeschermings- en bevestigingsmethode. Hierdoor zijn er geen derde partijen meer nodig, zoals banken of overheden.

2. Gemakkelijk aanpasbaar

In vergelijking met andere blockchain-technologie is het veel beter aanpasbaar. Om bijvoorbeeld meerdere klanten aan te spreken, kan een enkel, slim contract worden gewijzigd om consistentie voor alle belanghebbenden te garanderen.

3. Partnerschappen met toezichthouders om de veiligheid te waarborgen

Het is geen poging om een ​​disruptor te zijn, maar eerder een innovator. Het streeft ernaar te opereren binnen het kader van de regionale wetgeving, maximale naleving te handhaven en de eindgebruiker gemak te bieden.

4. Gelaagde blockchain

Voor het genereren van tokens en slimme contracten heeft het twee verschillende blockchains, wat ervoor zorgt dat het netwerk kan worden geüpgraded met soft forks zonder dat de andere component storingen veroorzaakt.

5. Meer economische vrijheid

Het doel is om het gemak van de klant en de handhaving van de regelgeving samen te voegen tot een gestroomlijnde aanpak die miljoenen mensen die geen toegang hebben tot conventionele providers, toegang zal geven tot financiële onafhankelijkheid..

Naast al deze redenen is er ook een hoog veiligheidsniveau bij het investeren in Cardano. Een team van ontwikkelaars die professionals zijn in hun vakgebied, ontwerpt het. Daarnaast zijn er verschillende lagen ADA-tokens en slimme contracten, zoals hierboven vermeld. Dit biedt een extra beveiligingsbuffer. Cryptografische authenticatie betekent dat het niet mogelijk is om de blockchain te hacken en cyberbedreigingen af ​​te weren die de geloofwaardigheid ervan kunnen schenden en gebruikersgegevens openbaar kunnen maken.

cardano prijsvoorspelling

Cardano (Cardano) 2023-2025 prijsvoorspelling Bron: Prime XBT

Cardano bereikte zijn hoogste prijs ooit van $ 1,33 op 4 januari 2018. Daarna daalde de waarde van Cardano langzaam en bereikte $ 0,027 op 15 december 2018. Daarna, op 6 april 2019, schommelde de prijs van $ 0,03- $ 0,06 voordat het bereikte het piekpunt van $ 0,090.

Op 24 november 2019 begon Cardano bij $ 0,038 voor één ADA-munt met de neiging om te stijgen en ongeveer een jaar later, op 29 december 2020, $ 0,18 te raken..

Coin Switch is positief over de ontwikkeling van de ADA aangezien Cardano steeds meer samenwerking wint, wat een positief effect kan hebben op de prijs.

Volgens Coin Switch zal Cardano tegen 2025 $ 3 mark bereiken. Hoewel Cryptoground en Coinliker deze voorspellingen onderschrijven, verwachten ze dat de prijs van ADA in 2025 $ 2 of $ 3 zal bereiken..

Hoe te investeren in Cardano?

U kunt gemakkelijk in Cardano investeren via een van de cryptocurrency-uitwisselingen, aangezien het op de meeste ervan wordt vermeld omdat het een prominente cryptocurrency is. Crypto-uitwisselingen hadden aan het begin van het crypto-tijdperk misschien een duistere reputatie omdat ze niet gereguleerd waren, maar nu zijn ze volkomen veilig. Als u in Cardano wilt investeren, kunt u dat gemakkelijk doen eToro omdat het een van de meest populaire platforms ter wereld is.

Klaar om te investeren in ADA?

Tips voordat u in Cardano investeert

1. Haal een crypto-portemonnee in handen

Cardano heeft, in tegenstelling tot andere grote cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, zijn eigen cryptocurrency wallet voor ADA genaamd Daedalus. Gebruikers krijgen niet alleen een portemonnee bij de Daedalus, ze runnen een compleet blockchain-knooppunt, waardoor ze een absoluut hefboomeffect hebben op hun geld en de mogelijkheid hebben om verantwoording af te leggen over de blockchain van Cardano..

Bovendien fungeert Daedalus als de enige portemonnee waar ADA-houders kunnen deelnemen aan het uitzetschema van Cardano. Aangezien Cardano een PoS blockchain-protocol gebruikt, zoals hierboven vermeld, kunnen tokenhouders incentives verdienen in de Daedalus-portemonnee voor het delegeren van ADA of het exploiteren van een uitzetpool. Als je Daedalus niet wilt gebruiken, kun je een van de vele andere digitale wallets of hardware kiezen.

2. Probeer uw initiële investeringen klein te houden

U kunt het gevoel hebben dat u bijna alles weet over beleggen in cryptovaluta na enkele weken diepgaand onderzoek. Nou, er is veel dat je misschien weet, maar dat betekent niet dat je blindelings kunt uitgeven. Zoals alle investeringen is dubbelzinnigheid impliciet, en voor Cardano-investeringen is het hetzelfde.

De digitale valuta blijft veranderen en u moet voorzichtig zijn. Er zijn ongelooflijk hoge risico’s aan verbonden, wat betekent dat u veel kunt winnen of uw hele investering kunt verliezen. Voordat u uw uitgaven verhoogt, moet u eerst kleine bedragen uitgeven om te zien hoe de zaken aflopen.

3. Wees geduldig

Tenzij u iemand bent die wordt aangetrokken door daghandel en wordt aangetrokken door de adrenaline van snelle uitwisselingen, is het verstandig om te kijken naar uw Cardano-munten. Deze optie is meer risicomijdend, vooral voor beginners, u zult willen wennen aan de markt. Het maakt het gemakkelijker voor u om te verwachten dat de waardestijgingen hoog zullen zijn. Met de ambitieuze prognoses die voor Cardano worden gemaakt, kan elke volharding voor eventuele hogere premies de moeite waard zijn om te verwerven.

4. Blijf op de hoogte

Een typische fout van amateur-crypto-investeerders is om investeringsbeslissingen uitsluitend te nemen op basis van de prijs van de munten. In feite is de waardering van een cryptocurrency alleen waar als u rekening houdt met het bestaande circulerende aanbod. Probeer niet te veel te vertrouwen op de huidige waardering van de munt als u overweegt Cardano te kopen en onthoud de totale marktkapitalisatie die u koopt..

5. Er kunnen belastingwetten van toepassing zijn op uw Cardano

De IRS heeft in 2014 een bericht vrijgegeven waarin staat dat cryptocurrencies om fiscale redenen eigendom zijn en niet contant. Als je ADA hebt weggegooid of gekocht door het te verzilveren op een beurs of door producten en diensten te verwerven, dan is het gerealiseerde bedrag (bijvoorbeeld de aankoopprijs van ADA) groter dan de prijs waarvan je de cryptocurrency hebt gekocht, dan ben je belasting verschuldigd. Voor kortetermijn- of langetermijnrentetarieven kunt u een vermogensvoordeel hebben dat belastbaar is. Houd uw cryptocurrency-operaties nauwlettend in de gaten om te garanderen dat u aan de goede kant van de wet blijft.

Concluderend heeft Cardano een grote kans om een ​​gelijk aandeel van de cryptomarkt te behalen. Dus voor handelaren en nieuwkomers die net de cryptomarkt hebben bereikt, gaat het constant omhoog, wat een uitstekende optie is. Tegelijkertijd blijft ADA een van de beste opties voor handelaren die hun beleggingen willen diversifiëren.

eToro – Beste makelaar om te kopen Cardano ADA

eToro heeft zich gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen in de crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Belangrijkste punten

  • Cardano is een blockchain open-source framework dat in lagen is gebouwd om financiële applicaties uit te voeren die wereldwijd worden gebruikt door bedrijven, klanten en overheden.
  • Het project biedt gelaagde groei die het toegewijde team van codeerders en ontwikkelaars met soft forks helpt om de blockchain snel te beheren en bij te werken.
  • ADA-houders kunnen hun munten gebruiken om te stemmen over verbeteringen of wijzigingen van het protocol en zo betrokken te zijn bij de ontwikkeling ervan.
  • Er zijn vijf fasen gepland voor de volledige implementatie van de Cardano-blockchain: Byron, Shelly, Goguen, Basho en Voltaire.
  • Gedecentraliseerd netwerk, sterke partnerschappen met toezichthouders en gelaagde blockchain zijn enkele van de vele voordelen voor Cardano.
  • Er zijn verschillende lagen ADA-tokens en slimme contracten, die een extra beveiligingsbuffer bieden.
  • Er wordt gespeculeerd dat Cardano in 2025 maximaal $ 3 zou kunnen halen.
  • Cardano heeft zijn eigen cryptocurrency-portemonnee voor ADA, Daedalus.

Als u overweegt om in Cardano te investeren, bedenk dan dat er een ongelooflijk hoog risico aan verbonden is.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me