Wat is de beste cryptocurrency om in 2021 te investeren?

5 cryptocurrencies die u moet overwegen

Wil je het lezen overslaan en meteen naar onze topkeuzes gaan? De beste cryptocurrency om in 2021 te investeren is Bitcoin of Ethereum.

Hoewel Bitcoin de leider is, zowel wat betreft marktkapitalisatie als dagelijks volume, is het niet het laatste woord over cryptocurrency. Met het succes van Bitcoin ontstonden er een overvloed aan altcoins, waardoor het voor beleggers moeilijk werd om de beste te kiezen. In feite wordt de markt voor cryptocurrency momenteel overspoeld met meer dan 7000 munten.

Als u niet weet welke munt het beste is voor uw beleggingsportefeuille, laten we u de beste cryptocurrencies 2021 zien. Hier zijn er slechts een paar om te overwegen:

  • Bitcoin (BTC-USD)
  • Ethereum (ETH-USD)
  • Cardano (ADA-USD)
  • Rimpel (XRP-USD)
  • Dogecoin (DOGE-USD)

Als u uw beleggingsportefeuille wilt uitbreiden met een stukje cryptocurrency, denken wij dat de volgende opties het beste bij u passen.

Topcryptocurrency voor 2021: Bitcoin (BTC-USD

Bitcoin is op dit moment misschien wel de standaard in de cryptomarkt. Daar is een goede reden voor. Met een historisch hoge prijs van $ 58.332,36 en een marktkapitalisatie van meer dan $ 1 biljoen, maakt Bitcoin het voor andere cryptocurrencies onmogelijk om bij te blijven. De blockchain-leider domineert de markt sinds de oprichting in 2009.

Hoewel Bitcoin onderweg weinig hobbelige ritten heeft gehad, blijft de prijs stijgen, waardoor het een nog aantrekkelijkere optie wordt voor nieuwe investeerders. 2021 lijkt nu al een veelbelovend jaar voor Bitcoin, met een historische opwaartse trend ten opzichte van vorig jaar.

Eind december vorig jaar handelde Bitcoin tegen een historisch hoge prijs van $ 29.111. Amper twee maanden later is die prijs verdubbeld om de grens van $ 50.000 te overschrijden. In dit tempo is het duidelijk dat de andere cryptocurrencies nog een lange weg te gaan hebben voordat ze de mijlpalen kunnen bereiken die Bitcoin heeft bereikt..

Met zo’n bizarre marktkapitalisatie en een dagelijks volume van ongeveer $ 105 miljard, zullen veel crypto-experts ongetwijfeld hun geld in Bitcoin storten. Nu al zijn bekende publieke figuren in de zakenwereld, bedrijven en instellingen zich aan het opwarmen voor Bitcoin met miljarden dollars aan investeringen.

Dus als u op zoek bent naar een cryptocurrency waarin miljoenen mensen vertrouwen, wilt u niet verder kijken dan Bitcoin. Met de nu hoge prijs en overbevolking kan het echter lang duren voordat u kunt beginnen met bloeien. Dus als u dit voor de lange termijn niet doet, overweeg dan onze andere opties.

Ethereum (ETH-USD)

Hoewel Ethereum opschept over een marktkapitalisatie die 5 keer kleiner is dan die van Bitcoin, wordt het dit jaar steevast geprezen als de meest veelbelovende cryptocurrency. Dit is de op een na grootste cryptocurrency ter wereld, zowel qua marktkapitalisatie als dagelijks volume. Het voordeel van Ethereum ligt in de focus op superieure technologie in plaats van alleen maar een digitaal bezit te zijn.

In tegenstelling tot Bitcoin is Ethereum zoveel meer dan alleen een cryptocurrency. Het is een platform waarop andere ontwikkelaars hun eigen digitale activa kunnen maken met behulp van de technologie van Ethereum, zoals slimme contracten. Deze adoptie van andere Decentralized Finance (DeFi) heeft Ethereum tot een hete koek op de cryptomarkt gemaakt.

Hoewel de huidige prijs van Ethereum aanzienlijk lager is in vergelijking met die van Bitcoin, stijgt het snel en trekt het de aandacht van meer investeerders. Ethereum heeft dit jaar al een hoogste prijs ooit bereikt van $ 2.036,55. Dit is een aanzienlijke stijging gezien het feit dat het eind december vorig jaar slechts iets boven de $ 700 lag. Dat betekent dat de prijs in minder dan twee maanden tijd meer dan verdubbeld is.

Dus hoewel Ethereum aanzienlijk lager is dan Bitcoin, zijn er een paar dingen die het een betere cryptocurrency maken. Om te beginnen is het razendsnel om het te kopen en verkopen. Een transactie die bij Bitcoin 15 minuten kan duren, duurt bij Ethereum slechts 15 seconden. Dit maakt het een ideale optie voor realtime gebruik in plaats van alleen een winkel van waarde te zijn.

Volgens Crypto-experts is Ethereuim de moeite van het kopen waard in 2021. De verwachting is dat de digitale asset dit jaar nog meer zal groeien. Dit betekent dat het de aandacht zal trekken van meer reguliere investeerders, en binnenkort zal de Ethereum-bandwagon bruisen van succesvolle investeerders.

Cardano (ADA-USD)

Cardano werd amper drie jaar geleden opgericht en is uitgegroeid tot ‘s werelds grootste cryptocurrency van de derde generatie. Dit is de beste optie voor beleggers die op zoek zijn naar jonge cryptovaluta met veel groeipotentieel in 2021.

Volgens gegevens van CoinDesk heeft Cardano een marktkapitalisatie van $ 29,21 miljard met een hoogste prijs ooit van $ 1,20. Dit is aanzienlijk lager in vergelijking met onze twee opties. Het is zelfs zo klein dat maar heel weinig mensen er al vanaf weten. En hoezeer dit ook een rode vlag kan zijn, het is eigenlijk een teken van een groot potentieel.

ADA is trots op enkele van de meest opwindende technologische ontwikkelingen in de blockchain-industrie. Allereerst draait het op een proof-of-stake-systeem, wat betekent dat het efficiënter is dan de proof-of-work-alternatieven. Proof-of-stake betekent in feite dat hoe meer ADA je hebt, hoe meer mijnkracht je hebt.

Net als Ethereum vertrouwt ADA ook sterk op slimme contracten om gemakkelijk betalingen af ​​te handelen en transacties bij te houden. Dit maakt een ingenieuze combinatie van zowel Bitcoin als Ethereum. Dus hoewel ADA nog veel werk te doen heeft voordat het de competitie van Bitcoin en Ethereum kan bereiken, is het een geweldige investering voor early adopters..

Het kostte Cordano slechts drie jaar om een ​​marktkapitalisatie van $ 10 miljard te bereiken. Dit was veel eerder dan Bitcoin nodig had om hetzelfde te bereiken. Dit betekent dat Cardano snel in een stroomversnelling komt en dat investeerders zich snel gaan opstapelen.

4. Rimpel (XRP-USD)

Ripple’s XRP, opgericht in 2012, zorgt voor een gemakkelijke gok voor beleggers die in 2021 willen beginnen met kopen. Volgens de experts heeft de munt het potentieel om zijn waarde dit jaar 10 keer te verdubbelen. XRP heeft al de $ 3 bereikt, waar de meeste andere cryptocurrencies moeite mee hebben.

Met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 24 miljard, onderschrijft XRP een iets andere vorm van opereren. In plaats van door de gemeenschap beheerd te worden zoals Bitcoin, is XRP gecentraliseerd en wordt het alleen gedolven, gecontroleerd en beheerd door de maker, Ripple Labs..

Dit geeft de makers controle over het beleid en de mogelijkheid om snel transacties uit te voeren en te onderhandelen met reguliere banken. Deze benadering is echter op veel kritiek gestuit, aangezien deze lijkt af te wijken van de essentie van een cryptocurrency; decentralisatie.

Bekijk: Ripple-prijsvoorspelling

Desondanks heeft XRP veel potentieel getoond en belooft het een goede investering te worden in 2021. Het wordt nu door sommige financiële instellingen gebruikt in plaats van het SWIFT-netwerk, waardoor het in de praktijk wordt toegepast en wijdverbreid wordt toegepast..

De munt kreeg een momentum in 2017 toen het met 36.000% groeide. Dat wil zeggen, de prijs verhogen van nul begin 2017 naar $ 2,4 in december van dat jaar.

5. Dogecoin (DOGE-USD)

Dogecoin begon als een grap. Dat is ongeveer wat iedereen die lang genoeg op de cryptomarkt zit, je zal vertellen. De grap kan echter maar zo ver gaan. Dogecoin is eigenlijk een behoorlijk serieuze investering voor handelaren die net nat worden.

Blijkt dat de aanvankelijke viraliteit van de Doge-meme de weg vrijmaakte voor Dogecoin in een markt waar reuzen zoals Bitcoin al torenhoog waren. Nu, met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 7 miljard en een historisch hoge prijs van $ 0,087, is de DOGE klaar voor een langzame maar gestage groei. Afgezien van de populariteit van meme, komt de belangrijkste attractie van Dogecoin voort uit het feit dat de prijs voortdurend stijgt.

Dus als u nu investeert, wordt u blootgesteld aan hogere winstkansen dan andere munten. In feite begint Dogecoin, net als veel van de andere cryptocurrencies, 2021 al winstgevend. Aanbevelingen door zakelijke goeroes zoals Tesla’s Elon Musk hebben de waarde van Dogecoin omhooggeschoten, waardoor het een van de snelstgroeiende cryptocurrencies is.

De hernieuwde populariteit lijkt goed te hebben gewerkt voor DOGE naarmate meer investeerders zich opstapelen. Dogecoin is echter een relatief jonge cryptocurrency en is nog steeds zeer volatiel. Daarom raden we u aan om er slechts een korte tijd in te investeren en uw winst te nemen zodra ze komen.

De munt zal waarschijnlijk blijven stijgen in 2021 en zou tegen het einde van het jaar binnenkort de $ 1 kunnen bereiken. Dit zolang het gebruikersbestand blijft groeien, internetpopulariteit behoudt en meer wereldwijde acceptatie ziet.

Factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een cryptocurrency om te kopen in 2021

Zoals bij elke investeringssector, is de markt voor cryptocurrency zeer dynamisch. Ondanks de constante prijsverandering, marktkapitalisatie en acceptatie zijn er echter een paar factoren die, als u waarneemt, het verschil kunnen zijn tussen winstgevendheid en verlies..

Laten we eens kijken naar enkele van deze factoren.

Marktkapitalisatie

De omvang van de markt die door een cryptocurrency wordt beheerd, kan duiden op de liquiditeit ervan. Hoe hoger de marktkapitalisatie, hoe veiliger het is om te investeren. Een hogere marktkapitalisatie betekent meestal een hogere acceptatiegraad en dat meer mensen in die specifieke cryptocurrency investeren.

Dus als de marktkapitalisatie ertoe doet in uw beleggingsportefeuille, raden we u aan te investeren in Bitcoin en Ethereum.

Adoptiepercentage

Als een cryptocurrency op grote schaal wordt gebruikt in transacties in de echte wereld, betekent dit dat deze wordt vertrouwd en meer winstkansen biedt. Dus, als u om reguliere acceptatie geeft, wilt u zich misschien concentreren op cryptocurrencies zoals Bitcoin, die nu veel worden gebruikt in bedrijven, verzekeringen en investeringen..

Omdat het echter speculatieve investeringen zijn, is het mogelijk om meer plausibele doorbraken te vinden met nieuwere munten zoals Dogecoin en Cardano.

Technologie

Sommige cryptocurrencies hebben mogelijk een hogere algemene acceptatie met benijdenswaardige marktlimieten, maar beschikken niet over de juiste technologie voor uw unieke investeringsbehoeften. Daarom is het belangrijk dat u, voordat u een munt kiest om in te investeren, ervoor zorgt dat deze de functies heeft waarnaar u op zoek bent.

Ethereum en Ripple groeiden bijvoorbeeld snel door zich te concentreren op nieuwe technologieën die andere cryptocurrencies niet verkenden. U zult dus misschien merken dat deze geschikter zijn dan Bitcoin, omdat ze over de technologieën beschikken die uw investeringen zullen helpen voeden.

Veiligheid

De belangrijkste attractie van blockchain-technologie is de anonimiteit die het zijn gebruikers biedt. Dit betekent dat u anoniem transacties verricht en geniet van de vrijheid van gedecentraliseerde financiering. Andere beveiligingsfuncties, zoals de slimme contracten die door Ethereum worden aangeboden, zorgen ervoor dat transacties veiliger en fraudevrij zijn.

Omdat het een zeer risicovolle investering is, is het niet meer dan logisch dat u cryptocurrencies met betere beveiligingsfuncties beschouwt.

Mis het niet: cryptovoorspellingen voor 2021: waar te investeren

Hoe te investeren in cryptocurrency in 2021

De markt voor cryptocurrency is veel veranderd. Beleggers hebben nu andere redenen om te investeren dan drie of vier jaar geleden. Hoewel er verschillende manieren zijn om in cryptocurrency te investeren, is de meest gebruikelijke en veilige manier om een ​​exchange te gebruiken.

Dit zijn platforms waarmee u tegen een kleine vergoeding cryptocurrencies kunt kopen en verkopen. Het enige dat u hoeft te doen, is een account aanmaken, markttrends bekijken en beslissen of u wilt kopen of verkopen.

Als je nog nieuw bent, raden we je aan samen te werken met een expert die de weg weet in de cryptomarkt. Anders volgen hier enkele tips die u kunnen helpen om zelf door de markt te navigeren.

Tips voor winstgevend beleggen in cryptocurrency:

  • Gebruik margehandel – Dit is een soort handel waarmee u ondanks de toestand van de markt winst kunt maken. Dat betekent dat u, zelfs als de prijs daalt, nog steeds geld kunt verdienen.
  • Stevig op de markt – Voordat u zich aanmeldt bij een beurs, moet u ervoor zorgen dat u de markttrends begrijpt en weet wat u moet doen om winst te maken. Nogmaals, als alles in eerste instantie vreemd lijkt, voel je dan vrij om met een expert samen te werken.
  • Diversifieer uw risico’s – Stop niet al uw geld in één cryptocurrency. Zorg ervoor dat u in verschillende opties investeert. Op deze manier verdien je nog steeds geld, zelfs als de prijs van sommige crypto’s daalt.
  • Bewaar de meeste van uw cryptocurrencies in een portemonnee – Dit is handig bij een cyberaanval. Zorg er ook voor dat uw wachtwoord sterk is en op een veilige plaats wordt bewaard.

eToro – Het beste platform om crypto’s te kopen

eToro heeft zichzelf gedurende vele jaren betrouwbaar bewezen binnen de Crypto-industrie – we raden u aan ze uit te proberen.

Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt gevaar.

Gevolgtrekking

Met zoveel cryptocurrencies op de markt, kan het overweldigend zijn als het gaat om het kiezen van de beste om in te investeren. De bovenstaande opties zouden een boost moeten kunnen geven aan uw beleggingsportefeuille. We raden aan om in verschillende opties te beleggen om risico’s te minimaliseren, zelfs als de markt er niet goed uitziet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me